Dodaj do ulubionych

czy mój głos w wyborach ma sens ?

IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 19:19
...premier donald tusk mówi : " POlska przykładem spokoju i stabilności ".
I co ?
Premier PO-dgrzewa walkę POlityczną objeżdżając "tuskobusem" od kilkunastu dni nasz piękny, jeszcze polski kraj, mącąc w głowach ludzi często nie mających wiele z PO-lityką.
W Kraju , jak informują media , 5,7 % ludności żyje w skrajnej nędzy.
Bezrobocie nie maleje, mimo że młodzi, zdolni i wykształceni ludzie emigrują daleko od PO-lski, a i tak nie bezrobocie nie jest małe. Śmieciowe umowy nie nastrajają pracobiorców zbyt optymistycznie.
Drożyzna szaleje na każdym kroku, a ceny dorównują / np.benzyny/ krajom, gdzie zarobki są pięciokrotnie wyższe niż w Polsce.
Przychodnie i szpitale przygotowuje się do pełnej prywatyzacji. Prawie wszystkie usługi specjalistyczne są płatne , inaczej na specjalistę czeka się miesiącami, ba latami.
Cenzura szaleje i nawet w internecie znikają wątki nieprzychylne bądż władzy, bądż POlskojęzycznym mediom dyktującym PO-litykę im odpowiadającą.
Zadłużenie państwa rośnie do niewyobrażalnych setek miliardowych złotych, czego nigdy nawet w PRL-u nie miało miejsca.
Zamyka się stadiony sportowe, bo wywieszano na nich hasła nieprzychylne rządowi i wnoszono okrzyki niepochlebne zdaniem władzy dla władzy. Wysyła się Policję uzbrojona po zęby z bronią gładkolufową włącznie na bezbronnych kibiców.
Do dziś nie wyjaśniono sprawę tragedii uśmiercenia 96 osób w tym Prezydenta RP , 250 metrów od lotniska w smoleńskim lasku brzózkowym . Dla , chyba zgrywy wysyła się po prawie 17 miesiącach prokuratorów w celu spojrzenia na rdzewiejący wrak samolotu pociętego na części .
Posłowie, jak stado gęsi gdakają pod dyktando swego guru i zasadniczo żaden poseł nie ma w Sejmie własnego zdania, a przecież chciałbym by był moim , twoim i przedstawicielem większości, która go wybrała. Co mi z tego, że poseł walczy o reelekcję i stołek , jak niczego dobrego w tym Sejmie dla Narodu nie dokonał . Jest mechaniczną maszynką do głosowania w/g uzgodnionego sygnału swego guru.
Mógłbym dalej........, ale prawdopodobnie cenzor i tak moją notkę szybko wykosi , ale moje watpliwości pozostają ,.......czy mój głos w wyborach ma sens ?
Czuwajmy, bo licho nie śpi......a wybory tuż, tuż.
Obserwuj wątek
    • Gość: petrus Re: czy mój głos w wyborach ma sens ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 19:39
      T siedź żiciom doma i potym nie marudź, że Ci źle.
      • Gość: pisspisspiss Re: czy mój głos w wyborach ma sens ? IP: *.play-internet.pl 05.10.11, 20:11
        twój zas**ny głos gilku nie ma sensu w żadnej sprawie
        • Gość: niepis Re: czy mój głos w wyborach ma sens ? IP: *.152.145.66.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.10.11, 20:22
          twój głos gilek ,nie ma żadnego sensu .
          Takie pie...e jak ty niech siedzą w swoim mrowisku i umartwiają się
          pod jakąkolwiek brzózką ,biczując się porządnie dla masochistycznej
          przyjemności . Jesteś chory gilek. Tak jak mały prezesik .
          • Gość: snajper Re: czy mój głos w wyborach ma sens ? IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 20:55
            niepis na wiecu Andrzeja Gwiazdy - przemawia do mas swoim ulubionym dialektem
            • Gość: niepis Re: czy mój głos w wyborach ma sens ? IP: *.152.145.66.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.10.11, 21:12
              te starocie na filmiku to same pisuary snajperku z małym pistolecikiem ;)
            • Gość: gość Re: czy mój głos w wyborach ma sens ? IP: *.webair.com 05.10.11, 22:55
              zgadza sie ten w czerwonej czapce ,co piana mu się toczyła jak wrzeszczał ,że Kaczyński ma w....lać to niepis .On tu to samo powtarzał kilkakrotnie na forum . Ale ,że mu się chciało jechać do Gdańska ,no cóż parobek rabiego Michnika nie ma wyboru ,jak mu każą to musi .
          • Gość: gil Re: czy mój głos w wyborach ma sens ? IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 21:16
            niepisie. Tak jak sugeruje "snajper" PO-kazując ciebie na wiecu andrzeja gwiazdy, tak sobie ciebie od dawna wyobrażałem i chyba niewiele się PO-myliłem. Jesteś biedny i nie POwiem dlaczego....PO-myśl.
            Czuj duch PO-paprańcu.
            • Gość: niepis Re: czy mój głos w wyborach ma sens. nie ma. IP: *.152.145.66.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.10.11, 21:32
              zrób kupkę geriatryku i spać biedaku :)
              a jutro ustaw się w kolejce po bieda-zupkę jak zawsze u brata alberta ,
              dożywiają tam takich nieudaczników jak ty gilkowy .
              • Gość: gil Re: czy mój głos w wyborach ma sens. nie ma. IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 21:51
                Tak zrobię " niepisie". A 9-tego "zagłosuję" na PO, aby ten stan nędzy trwał nadal.
                Czuj duch PO-paprańcu.
                PS. Zmiana pampersa i nynu do pryka.. Spokojnych snów o Tych z lasku brzózkowego leżącego 250 metrów od smoleńskiego lotniska, gdzie uśmiercono Prezydenta RP i 95 Jego Towarzyszy pielgrzymki na Katyński Cmentarz, w kragłą rocznicę zamordowania Polaków, również przez ruskich " przyjaciół".
                Czuwajmy, bo licho nie śpi.....
                • Gość: pisspisspiss Re: nie ma sensu istnienie gila IP: *.play-internet.pl 05.10.11, 21:54
                  harcmistrza, kaczyńskiego, macierewicza i całego pisu. jest to chore.
                  • Gość: gil Re: nie ma sensu istnienie gila IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 22:02
                    ....ale rerujące towarzystwo PO-lityczne nie jest chore ? Prawda pisssdzielcu ?
                    Czuj duch.
                    • Gość: pisspisspiss Re: nie ma sensu istnienie gila IP: *.play-internet.pl 05.10.11, 22:08
                      może tusk jest rerujący ale nie jest chory. za to twój prezesik-ciulik nie reruje ale jest paranoikiem. jak wszystkie pisuary.
                  • Gość: gość Re: nie ma sensu istnienie gila IP: *.webair.com 05.10.11, 23:19
                    www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20111005&typ=my&id=my05.txt
        • Gość: gil Re: czy mój głos w wyborach ma sens ? IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 21:09
          Pisssspisssdzielcu. Twój głos oczywiście ma sens w każdej sprawie . Dlatego jest jak jest....
          Czuj duch.
      • Gość: gil Re: czy mój głos w wyborach ma sens ? IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 21:06
        Petrus. Proste słowa. Przekonałeś mnie.
        Czuj duch.
        • Gość: niepis Re: pisuary IP: *.152.144.166.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.10.11, 10:04

w składzie romaszewski i sikora nie tylko poręczyły za bandytę "starucha",
          ale także odwiedzili go w więzieniu ! Broń Boże ,żeby takie pisy trzymające
          z kryminalistami dorwały się do władzy .
          ale cytując klasyka kurskiego -ciemna masa wszystko kupi .
          gilek i obcy i harcek.
          • Gość: Egon Re: pisuary IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.11, 12:25
            minister sportu u Kaczora,hehehe,
            • Gość: niepis Re: pisuary IP: *.152.144.166.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.10.11, 17:35
              lipiec
          • pit-zeolit Re: pisuary 06.10.11, 17:45
            Pan Staruchowicz to ofiara proniemieckiego reżymu Donalda Tuska.
            • Gość: harc mistrz =----> To hasło PO "Zrobimy więcej!" - jest przerażające IP: *.1000lecie.pl 06.10.11, 20:12
              Nie miałem zamiaru włączać się do tej o wyborach "dyskusji dżentelmeńskiej", splugawionej wpisami niejakiego "pisspisspiss'a" oraz "niepisa", gdzie slowotok zewolenników PO, wyrazami: "kur...! i wypierd...ać!", osiągnął osobliwe szczyty ekspresji przedwyborczej, ale...

Ale tak mnie ("harcka") te dwa prymitywne lemingi PO prowokowały ciągle do wypowiedzi, że skoro "POTEM NASTĄPI CISZA"... (WYBORCZA) - musiałem się włączyć do tej forumowej PO'pyskuwy.

Nie wiem, kto wygra te niedzielne wybory: PO czy PiS?, bo pomiędzy nimi jest obopólna zależność w myśl zasady: GDZIE SIĘ DWÓCH BIJE, TAM WSZYSCY INNI... NA TYM TRACĄ I "IDĄ W ODSTAWKĘ"...

Ale nie mam żadnych wątpliwości co do tego, że jeśli zwykli ludzie naprawdę przekonają się DO CZEGO ZMIERZA PO - choćby tylko w temacie mieszkalnictwa w Polsce i rozwalenia osiedlowych spółdzielni mieszkaniowych, aby zastąpić je "przejściowymi WSPÓLNOTAMI" - i jeśli im się uda taką oczywistą destrukcję, korzystną dla developersko-kamienicznikowskiego LOBBY wprowadzić w Polsce... to wcześniej, czy później partia PO... ZOSTANIE ZMIECIONA ZE SCENY POLITYCZNEJ W POLSCE. (!!!)

Bo upadek i degradacja tej formy mieszkalnictwa - która daje "dach nad głową" 10-cio milionowej masie członkowskiej w spółdzielniach mieszkaniowych w całej Polsce - będą utożsamiane pejoratywnie tlko z tą nieodpowiedzialną partią neo-libaralną PO.
              (HKP)
              ...
              I BĘDZIE JUŻ PO... PO!!! CZEGO SOBIE I SZANOWNEMU PAŃSTWU ŻYCZĘ!!!
              - Bez "kur...! i wypierd...ać!" - jak na tym filmiku o zwolenniku PO i przeciwniku PiS. ;-))))
              • Gość: pisspisspiss Re: To hasło PO "Zrobimy więcej!" - jest przeraża IP: *.play-internet.pl 06.10.11, 23:30
                harcmistrz pisowski
                d. ormowski
                kazimierz mirkowski
            • Gość: Byno Re: pisuary IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.11, 00:28
              Ja ,a tys ofiarom polskiego nacjonalizmu
          • Gość: gil ..... pisuary o PO-paprańcach. IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.11, 19:57
            Cytuję : " Syndrom wroga nie został POgrzebany razem ze zmianą ustroju".
            Wczytując się w wersety " niepisa " i jemu PO-dobnych można zauważyć, że kumulacja negatywów u tych typków idzie w parze z negatywami dnia powszedniego.
            Nie będę wchodził w szczegóły, bo te są przez normalnego człowieka widoczne gołym okiem.
            Zastanawiam się jednak na poważnie, czy dobrze uczyniłem nie zgłaszając swojej kandydatury na premiera ? PO-godziłbym szybko zwaśnione strony PO-lityczne. Kibice mogliby swobodnie chodzić na mecze i krzyczeć co im się żywnie podoba, jak mnie wolno było krzyczeć na meczach w czasach słusznie minionych.
            Wprowadziłbym szerokie udogodnienia socjalne dla emerytów, rencistów , i ludzi żyjących w trudnych warunkach.
            Kapitalistów i nowobogackich cFaniaków opodatkowałbym do granicy przyzwoitości. Nauka bezpłatna dla chcących się kształcić. Leczenie i lekarstwa byłyby bezpłatne jak za PRL-u.
            To co sprywatyzowano i co jeszcze zostało / kopalnie, stocznie , huty , inne dobra / , a kiedyś było zbudowane kosztem wyrzeczeń powojennego społeczeństwa wyceniłbym i akcje rozdzieliłbym między Naród. Z wszystkimi głowami sąsiadujących państw, ściskałbym się na wzór premiera tuska z premierem putinem po tragedii smoleńskiej.
            Polska byłaby państwem neutralnym i żadne wojny w obcych krajach kosztem śmierci i kalectwa młodych ludzi nie miałyby miejsce.
            Polska byłaby krajem mlekiem i miodem płynącym...............
            A tak ?????? PO-marzyć i PO-żartować każdy może.....szczególnie przed wyborami.
            Czuwajmy, bo licho nie śpi.......
            • Gość: niepis Re: gilek IP: *.152.144.166.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.10.11, 21:53
              musiałbyś gilek najpierw skończyć podstawówkę :)))
              Ale dzięki , jesteś b. śmieszny staruszku :)
              • Gość: gil Re: gilek IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.11, 22:48
                "niepisie". Nie dziękuj. "Wyznam ci szczerze. Pierwszy bym pałkę strzaskał na twej głowie, gdyby nie niepisów pacierze".
                PS. POdstawówkę skończyłem dzięki Polsce Ludowej. Nawet siedem klas.
                Co do śmieszności staruszka, to "niepiosie" wolałbyś abym pisał mniej śmiesznie np. o zorganizowanej akcji okradania zwłok uśmierconych ofiar tragedii TU154 Military w Smoleńsku, co POdobno miało charakter masowy .
                Daj spokój " niepisie ". Spokojnych snów o 96 z lasku brzózkowego rozczłonkowanych PO obszarze 3 kilometrów kwadratowych i masowo okradanych PO śmierci.
                Niepisie. Zmiana pampersa i nynu do pryka.
                Czuj duch POpaprańcu PO podstawówce.
                • Gość: pisspisspiss co ich łączy? IP: *.play-internet.pl 06.10.11, 23:36
                  obcy/gość - schizofrenia paranoidalna, gil - upośledzenie intelektualne, harc mistrz - demencja starcza. różne schorzenia, wspólna sprawa: oni głosują na pis. jacy wyborcy, taki pis - psychoza i spisek.
                  • Gość: gość Re: co ich łączy? IP: *.webair.com 07.10.11, 00:12
                    a tacy ja niepis ,pisspiss i jeszcze inni głosuja na PO i tak wygladają :

www.youtube.com/watch?v=EWFFcEcpBJs&feature=player_embedded
                    • Gość: harc mistrz =----> Re: co ich łączy? IP: *.1000lecie.pl 07.10.11, 10:25
                      Mnie tak bardzo wcale nie zależy na tym: KTO WYGRA TE WYBORY???
                      PO czy PiS... [???]

Polska (na szczęście) już jest inna i cały czas idzie KU... D E M O K R A C J I .
                      Chciałbym tylko, aby to "tuskowe" PO się... OP'amiętało i nie szkodziło Polsce oraz Polakom.
                      Tylko tyle...
                      (HKP)
                      ...
                      PRYMITYWNE "CHWYTY" I "ZACZEPKI" tut. popaprańców... OLEWAM Z GÓRY!!!
                      • Gość: gil Re: co ich łączy? IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 12:10
                        ....najlepiej ciepłym moczem. Niech mają jeszcze trochę innej przyjemności prócz PO-dłego charakteru jak pokazał gość ' webair " niepiso-PO-dobnych " na załączonym filmie ze spędu gwiazdy.
                        Czuwajmy, bo licho nie śpi........
                        • iremus Re: co ich łączy? 07.10.11, 12:45
                          Co ich łączy? Fanatyzm w pędzie do żłoba. Oni potrafią zmieniać poglądy polityczne kilka razy do roku byleby być dostać się do żłoba. Dla nich liczy się jedynie forsa. W zamian muszą jedynie podnosić "Łapkę" tak jak wodzuś partyjny nakaże. Ale czy są zawody, gdzie na miesiąc wyciągnie się 12 tys. zł jedynie za wysiadywanie hemoroidów i podnoszenie "Łapki" na Wiejskiej. Czeka nas więc kolejne 4 lata burdelu na Wiejskiej. Może za 4 lata będzie obowiązywała nowa ordynacja - JOW w/g której obywatel będzie mógł wybrać sobie w sposób demokratyczny posła a nie wybierać między żigolaków przywiezionych w teczkach z dwóch brylujących dzięki mediom partii POPiS, które ustanowiły prawo uniemożliwiające praktycznie wejście do sejmu innym partiom.
                          • Gość: hę? Re: co ich łączy? IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 13:01
                            JOW w/g której obywatel będzie mógł wybrać sobie w sposób demokratyczny posła a nie wybierać między żigolaków przywiezionych w teczkach z dwóch brylujących dzięki mediom partii POPiS, które ustanowiły prawo uniemożliwiające praktycznie wejście do sejmu innym partiom.

z czego będzie wybierał tego posła?
                            z rodziny,z zakładu pracy,z koła gospodyń wiejskich,spod knajpy,z forum,z kościoła
                            ???
                            jak Ty to widzisz -
                            ja tam widzę np jednego na forum i 10 przeciwko temu jednemu
                            może ja czegoś niedowidzę
                            taka ślepota jakich mało
                            ale jakby tak było 30 milionów posłów to może się załapiemy
                            hę?
                            • Gość: tonasłączy Re: co ich łączy? IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 13:13
                              www.jow.pl/blog/mariusz-wis/ordynacja-wyborcza-glupcze.html
                              to trzeba by zmienić mentalność ,to trzeba by się jeszcze raz urodzić
                              tu na złość mamie urywamy sobie uszy
                              • Gość: tosiewie Re: co ich łączy? IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 13:15
                                www.youtube.com/watch?v=__gWUz8OmNs&list=FLLloKF5t4fNdYZYvO7xJ5WA&feature=plpp
                      • Gość: gość Re:nowy spot Prawai Sprawiedliwości IP: *.webair.com 07.10.11, 16:04
                        www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hOPbyEsRmYc
                        • Gość: gil Re:nowy spot Prawai Sprawiedliwości IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 19:31
                          Czemu normalni ludzie boją się rządów pod kierownictwem Jarosława Kaczyńskiego ? Co złego ten człowiek zrobił zwykłemu, uczciwemu obywatelowi ?
                          Spotkałem dziś grono starszych ludzi, którzy plotkowali niechlubnie na temat Jarosława. na rzeczowe pytanie w czym Kaczyński ich skrzywdził, zapanowało milczace zażenowanie.
                          Wydawało mi się, że piętnowane przez wielu " mohery " to opcja PiS. Tymvczasem gorszymi moherkami są stare baby optujące za PO, siejące nienawiść do Jarosława Kaczyńskiego i PiS. Dziwne, że w tym tłumie krzykaczy prym wodzą również stare stażem nauczycielki.
                          Nikt z nich nie pamięta ,że to PiS i bracia Kaczyńscy spowodowali, że emeryci skrzywdzeni przez pannę hanne suchocką otrzymali pełną emeryturę , często po kilkunastu latach .
                          Wielu z tych emerytów i rencistów ma nadzieję, ze PiS wyrówna im zaniżone emerytury i renty za POprzednie lata przez rządy OBECNEJ opcji POlitycznej zmieniajacej co rusz tylko nazwę, by dorwać sie na kolejne lata do władzy. Przecież obecny PO to ci sami ludzie , którzy przejeli władze w 1989 roku i cóż dobrego oni dla zwykłych obywateli uczynili ? Zniszczyli nam zakłady pracy. Zniszczyli przedszkola i żłobki. Sprzedali polskie banki, huty , kopalnie i stocznie. Wygenerowali całą armię bezrobotnych. Wprowadzili nam prywatną służbę zdrowia, szpitale i przychodnie. Wprowadzili w 90 % pełną odpłatność za lekarstwa, a starszych ludzi wcale nie chc,a leczyć traktując ich jak trędowatych. Leczą tylko osiem przednich zębów. Za leczenie pozostałych do 32 trzeba płacić. I tak mógłbym bez końca wymieniać te " dobrodziejstwa" platformisiów. Kogo to cieszy niech spokojnie zagłosuje na PO.
                          • Gość: Byno Re:nowy spot Prawai Sprawiedliwości IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.11, 19:46
                            ludzie pamietaja jeszcze:
                            forum.gazeta.pl/forum/w,28,129541259,129541259,Art_B_i_PiS_dawniej_PC_.html
                            • Gość: tak tak Re:nowy spot Prawai Sprawiedliwości IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 20:06
                              Tak tak ludzie pamiętają nawet kto pomagał przenosić Bagsikowi walizki przez lotnisko.
                              Ty w necie masz skarbnicę wiedzy to poszukaj, poczytaj i nie pokazuj pierdoł ,które jakiś anonimowy gostek pisze .
                              Materiałów jest sporo , ale jak je zmożesz to napisz koniecznie swoje zdanie i podaj linki
                              to poczytamy póki czas.
                              • Gość: gil Re:nowy spot Prawai Sprawiedliwości IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.11, 23:19
                                Czuwajmy, bo licho nie śpi.....................
                                • Gość: gil wniosek PO-wyborczy ..... IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.11, 15:25
                                  Miałem rację, że mój głos w wyborach nie miał sensu.
                                  Tylko czemu tak jak ja myślało 51,8 % wyborców upoważnionych do głosowania ???
                                  • Gość: ...> gil napisał ..... IP: *.c201.msk.pl 10.10.11, 15:38
                                    Tylko czemu tak jak ja myślało 51,8 % wyborców upoważnionych do głosowania ??? Sądzę, że powodem był brak reprezentantów na których można było oddać swój głos. Dopiero uchwalenie Jednomandatowych Okręgów Wyborczych przybliży nas do prawdziwej demokracji.
                                    Ja osobiście zrezygnowałem z pójścia na wybory żeby nie legitymizować obecnego stanu rzeczy. Nie mam ochoty głosować na partie, z których programami się nie identyfikuję. Chcę głosować na człowieka, który będzie reprezentował mnie w sejmie. Im większa frekwencja w wyborach przy obecnej ordynacji tym większa buta rządzącym , którym wydaje się że mają mandat społeczny nawet jeśli w wyborach nie uczestniczyła połowa uprawnionych do głosowania.
                                    • Gość: gil Re: gil napisał ..... IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.11, 20:17
                                      Smutna PRAWDA.
                                      Czuj duch.
                                  • Gość: hihi Re: wniosek PO-wyborczy ..... IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.11, 11:18
                                    Przegrywać trzeba umieć. Nic z tego, jak zwykle padają żałosne argumenty: naród nie dorósł do mądrości prezesowych, Polacy nie myślą, prowadzą ich polskojęzyczne media, Polacy to niewolnicy itd.
                                    Obrażanie Polaków, bo nie wybrali Pisu, pogarda wobec nich, to świństwo i podłość. I mówi wszystko o pisiej mentalności. Nauczcie się szanować ludzi, to może ludzie zaczną szanować i was kartofle,tluczone.
                                    • Gość: gil Re: wniosek PO-wyborczy ..... IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.11, 12:59
                                      Jestem za , a nawet przeciw....,.,hii,hhhhhhiiiiiiiiii !!
                                      Czuwajmy, bo licho nie śpi.............
                                      PS. "W PO-lityce njet sentimentu"....,.,.dziugasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka