Gość: gil
IP: *.dynamic.chello.pl
05.10.11, 19:19
...premier donald tusk mówi : " POlska przykładem spokoju i stabilności ".
I co ?
Premier PO-dgrzewa walkę POlityczną objeżdżając "tuskobusem" od kilkunastu dni nasz piękny, jeszcze polski kraj, mącąc w głowach ludzi często nie mających wiele z PO-lityką.
W Kraju , jak informują media , 5,7 % ludności żyje w skrajnej nędzy.
Bezrobocie nie maleje, mimo że młodzi, zdolni i wykształceni ludzie emigrują daleko od PO-lski, a i tak nie bezrobocie nie jest małe. Śmieciowe umowy nie nastrajają pracobiorców zbyt optymistycznie.
Drożyzna szaleje na każdym kroku, a ceny dorównują / np.benzyny/ krajom, gdzie zarobki są pięciokrotnie wyższe niż w Polsce.
Przychodnie i szpitale przygotowuje się do pełnej prywatyzacji. Prawie wszystkie usługi specjalistyczne są płatne , inaczej na specjalistę czeka się miesiącami, ba latami.
Cenzura szaleje i nawet w internecie znikają wątki nieprzychylne bądż władzy, bądż POlskojęzycznym mediom dyktującym PO-litykę im odpowiadającą.
Zadłużenie państwa rośnie do niewyobrażalnych setek miliardowych złotych, czego nigdy nawet w PRL-u nie miało miejsca.
Zamyka się stadiony sportowe, bo wywieszano na nich hasła nieprzychylne rządowi i wnoszono okrzyki niepochlebne zdaniem władzy dla władzy. Wysyła się Policję uzbrojona po zęby z bronią gładkolufową włącznie na bezbronnych kibiców.
Do dziś nie wyjaśniono sprawę tragedii uśmiercenia 96 osób w tym Prezydenta RP , 250 metrów od lotniska w smoleńskim lasku brzózkowym . Dla , chyba zgrywy wysyła się po prawie 17 miesiącach prokuratorów w celu spojrzenia na rdzewiejący wrak samolotu pociętego na części .
Posłowie, jak stado gęsi gdakają pod dyktando swego guru i zasadniczo żaden poseł nie ma w Sejmie własnego zdania, a przecież chciałbym by był moim , twoim i przedstawicielem większości, która go wybrała. Co mi z tego, że poseł walczy o reelekcję i stołek , jak niczego dobrego w tym Sejmie dla Narodu nie dokonał . Jest mechaniczną maszynką do głosowania w/g uzgodnionego sygnału swego guru.
Mógłbym dalej........, ale prawdopodobnie cenzor i tak moją notkę szybko wykosi , ale moje watpliwości pozostają ,.......czy mój głos w wyborach ma sens ?
Czuwajmy, bo licho nie śpi......a wybory tuż, tuż.