Dodaj do ulubionych

Pozyczki PRADO

10.02.12, 14:48
Witam szukam informacji czy ktos korzystał z tych pozyczek oddłuzeniowych miesci sie to na korfantego 81 a ze nie mieszkam w katowicach to nie znam opini na ich temat może ktos brał nie ukrywam że jestem zainteresowana ale nie chciałabym tez wpakowac sie w bagno jak moja kuzynka w Dobry Kredyt dziekuje
Obserwuj wątek
    • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 20.02.12, 21:56
      www.prado-pozyczki.pl/
      • Gość: , Re: Pozyczki PRADO IP: *.c201.msk.pl 20.02.12, 22:13
        www.prado-pozyczki.pl/grafika/003.jpg
    • Gość: Eliza Re: Pozyczki PRADO IP: *.takihost.net 21.02.12, 06:15
      Tak ja brałam unich pożyczkę, musiałam oddać tylko cztery razy tyle ile dostałam! Polecam!
      • Gość: . Re: Pozyczki PRADO IP: *.c201.msk.pl 21.02.12, 08:04
        • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 21.02.12, 20:28
          Ty gościu widac że masz cos z głowa nie trzeba tego specjalnie pokazywac
          • Gość: . Jak dostaniesz to nie zapomnij o mnie IP: *.c201.msk.pl 21.02.12, 20:30
            i2.pinger.pl/pgr405/44c9f30a0007a9434f05e01c/ojciec_rydzyk_zrobi_1145a.jpg
      • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 21.02.12, 17:31
        Do Eliza ale jednak dostałas czy długo czekałas moze cos wiecej na priv???
        • Gość: . Re: Pozyczki PRADO IP: *.c201.msk.pl 21.02.12, 19:32
        • 2ania99 Re: Pozyczki PRADO 13.12.13, 17:40
          Na Korfantego 71 w Katowicach jest Hostel chyba?
          gwarek.katowice.pl/
          pozd Ania
      • Gość: sylwia26 Re: Pozyczki PRADO IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.12, 14:01
        Witam Eliza napisz proszę ile czekałaś na tą pożyczkę?
    • Gość: . do wyboru do koloru IP: *.c201.msk.pl 22.02.12, 08:40
      bi.gazeta.pl/im/1/11154/z11154461X.jpg
    • Gość: resident777 Re: Pozyczki PRADO IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 11:05
      Też jestem zainteresowany a nic nie ma na ich temat,niby mam zgodę na kredyt u nich ale czy to nie jakiś przekręt to się dowiem dopiero za miesiąc.
      • Gość: An Re: Pozyczki PRADO IP: *.almamarket.pl 28.02.12, 19:48
        Witam ja też mam się jutro z nimi spotkać
        • Gość: ewa Re: Pozyczki PRADO IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 20:03
          ja czekam już 2 miesiące więc to chyba lipa
          • Gość: , Re: Pozyczki PRADO IP: *.c201.msk.pl 28.02.12, 20:09
            • 2ania99 Re: Pozyczki PRADO 13.12.13, 17:41
              gwarek.katowice.pl/
          • Gość: An Re: Pozyczki PRADO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.02.12, 23:13
            Dwa miesiące już Pani czeka to w takim razie ja chyba zrezygnuje, masakra
            • Gość: , Re: Pozyczki PRADO IP: *.c201.msk.pl 29.02.12, 09:35
    • Gość: , Re: Pozyczki PRADO IP: *.c201.msk.pl 29.02.12, 12:02
    • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 29.02.12, 12:19
      Ja po duch tygodniach dostałam papiery do uzupełnienia czyli weksel do podpisu u notariusza potem podanie numeru konta mam to im odesłac jak wszystko podpisze
      • Gość: piotr Re: Pozyczki PRADO IP: *.ip.netia.com.pl 29.02.12, 13:59
        chcę się dowiedzieć czy w ogóle ktoś dostał kredyt w wysokości 100tyś i jak długo czekał?
        • Gość: An Re: Pozyczki PRADO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.02.12, 23:10
          Ja tez jestem ciekawa czy wogóle ktoś dostał jakąś pożyczkę od nich , powiedzieli mi że za jakiś czas mogę ponownie złożyć wniosek jeżeli w tej chwili rezygnuję
          • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 29.02.12, 23:50
            No sama jestem ciekawa bede pisac po niedzieli wyśle te dokumenty o ktore prosza zobaczymy co sie dalej potoczy niby działaja w katowicach dwa lata i ze nikt tu sie nie znalazł co dostał????
            • Gość: An Re: Pozyczki PRADO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.03.12, 00:46
              no właśnie to jest ciekawe i podejrzane
    • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 01.03.12, 10:00
      No to ciekawe bo nawet chwilówek nie proponuja
      • Gość: , a to to ch.? IP: *.c201.msk.pl 01.03.12, 11:39
    • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 01.03.12, 10:02
      Niby te 195 zł to za to że do ciebie do domu przyjada i robia obsługe zobacze konca narazie jestem na etapie tych dokumentów to niby tak jak ta babka przez tel mowi to teraz by było umowa i kasa HM HM a czy bedzie w sumie jakoś nie wierze
    • Gość: An Re: a to to ch.? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.03.12, 23:03
      Widać dobrze zrobiłam ,że się wycofałam, masakra współczuję
      • Gość: , Re: a to to ch.? IP: *.c201.msk.pl 03.03.12, 07:58
        • Gość: gosc Re: a to to ch.? IP: *.tsi.net.pl 03.03.12, 11:37
          czyli dostałes list ze nic z tego to jak odmowa czy co ci napisali a wstępna decyzje miałes????
          • Gość: gość Re: a to to ch.? IP: *.ip.netia.com.pl 05.03.12, 08:17
            wstępną decyzję miałem jak najbardziej pozytywną, od tego czasu sprawa ciągnęła się ponad 2 miesiące, w końcu dostałem list że niestety ale po przeanalizowaniu dokumentów nie udzielą mi kredytu........
            • Gość: gosc Re: a to to ch.? IP: *.tsi.net.pl 05.03.12, 11:36
              Acha czyli dalszych dokumentów typu do notariusza zabezpieczenie numer konta nie dostałes????no to tez ładnie cie przeciągli czasowo a człowiek głupi siedzi i czeka
    • Gość: gość Re: a to to ch.? IP: *.ip.netia.com.pl 05.03.12, 13:46
      opłata jest w zależności od kwoty kredytu jaki pan bierze, u mnie wzięli 1,5% prowizji
      • Gość: gosc Re: a to to ch.? IP: *.tsi.net.pl 05.03.12, 16:02
        A kiedy pobieraja ta opłate bo mi powiedziała przez tel ze jak dostane kredyt to do 7 dni mam termin zapłaty
        • Gość: gość Re: a to to ch.? IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 16:26
          Najpierw podpisuje Pan umowę przedwstępną i żeby ją podpisać to musi Pan wpłacić im na konto 1,5% prowizji od wysokości udzielanego kredyty
    • Gość: gosc Re: Pozyczki PRADO IP: *.tsi.net.pl 06.03.12, 13:31
      Czy ktos ma numer telefomu do nich inny niż to co na necie???tam ogólnie to cięzko sie dodzwonić tylko ta jedna babbaka w katowicach co odbiera ale dyskusyjna to ona nie jest widocznie nie pozwalaja na szczegołowe rozmowy a jak sie człowiek pyta czy można z kimś z inofo to nie nie ma tu nikogo tylko analitycy w warszawie no bardzo ciekawe
      • Gość: gość Re: Pozyczki PRADO IP: *.ip.netia.com.pl 06.03.12, 13:57
        żadnych analityków w warszawie nie ma!!!!!!!!!!!!, wszytko tj. cała dokumentacja wysyłana jest z Katowic od nich z biura.
        • Gość: gosc Re: Pozyczki PRADO IP: *.tsi.net.pl 06.03.12, 14:13
          O prosze coraz to mowsze info sie człowiek dowiaduje
          • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 06.03.12, 14:37
            A czy ktos wogole dostał tam pozyczke???????????????????????
          • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 08.03.12, 13:00
            Znajomy własnie dziś sie dowiedziałam ze dostał u nich ta pozyczke no troche czekała ale ma troche do spłaty jest no ale nic nie ma za darmo a ta prowizje ma termin i musi zapłacic teraz jak dostał kredyt
    • maksiu81 Re: Pozyczki PRADO 08.03.12, 20:21
      A mnie wyplacili co prawda nie 25000 a 20 tys i po prawie 2,5 miesioncu bo chcieli jeszcze rózne papiery ale spoko bo na 10 lat i rata luzik 280 i komornika krwjopijce wreszcie calkiem splacilem :) :) nie wiem jak inni ale w sumie chyba spoko
      • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 09.03.12, 09:16
        wkoncu cos pozytywnego faktycznie długo no ale najważniejsze że dostałes i pozbyłeś sie problemu a możesz powiedziec jakie w sumie papiery były potrzebnme
        • kasia361 do masksiu 11.03.12, 11:41
          Jesli mozesz napisz jakie papiery były potrzebne jakie miałes zabezpieczenie i ile i kiedy wpłacałes ta prowizje
          • kasia361 Re: do masksiu 18.03.12, 20:21
            szkoda ze tak ucichło teraz nie wiadomo jak dalej ta firma działa szkoda że ludzie tak mało pisza to wielu spraom by pomogło
            • inka_2009 Re: do masksiu 28.03.12, 09:32
              Kasiu napisz czy dostałaś w końcu pożyczkę?, moi znajomi zwodzeni byli 2 miesiące i nic. Ta firma zaczyna się robić podejrzana, nie mają już na stronie numerów stacjonarnych??????
              • kasia361 Re: do masksiu 28.03.12, 12:14
                Inka dwa miesiące i nic?????czyli co odmowili czy cisza nic nie robia?????
      • inka_2009 Re: Pozyczki PRADO 28.03.12, 14:36
        Maksiu napisz jakie im zabezpieczenie dałeś oprócz weksla in blanko?
        • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 28.03.12, 15:50
          Mi mówili że do kwoty 20 000 wystarczy weskel jakie dałas jeszcze zabezpieczenie mi sie wydaje z eczłowiek mysli czeka na list a oni bawia sie w najlepsze i robia z ludzi debili ja narazie żadnej prowizji nie wpłaciłam niby sie wpłaca po otrzymaniu kredytu
          • prawdaprawda74 Re: Pozyczki PRADO 30.03.12, 12:48
            Kasiu361 - mam wrażenie ,że wszystkim mówią,że weksel jest wystarczający...gdy tym się zasugerujesz, wpłacić żądane przez nich pieniądze , to otrzymasz umowę ,podpiszesz ją zgodnie z tym co pani grzecznie przez telefon Ci podaje , potem dalej czekasz na weksel i tu....zonk ....weksel to nie wszystko ...ale cóż Ty już pieniądze wpłaciłaś , a sam obrót dokumentów spowoduje,że nie będziesz już miała czasu na wycofanie , bo 14 dni ,które na tą czynność miałaś minęło już dawno.... tak więc pożyczki nie dadzą i pieniędzy, które musiałaś wpłacić też nie otrzymasz ....zgodnie z umowę przedwstępną,którą już podpisałaś ...w tym momencie już nikogo nie interesuje ,że pani przez telefon mówi o całkiem innym zabezpieczeniu pożyczki - co jest bardzo ciekawe .....nie wiem,czy to jasno opisałam,ale DO WSZYSTKICH zainteresowanych i poszukujących pożyczki .... NIE TU !!!!!!!!!!
    • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 09.04.12, 11:16
      No więc mi juz mineło miesiąć od wysłanych dokumentow i cisza i domyslam sie że już nikt sie nie odezwie faktycznie kolejna firma KOGUCIK 3 stówy poszły do smietnika ale coż zycie uczy
      • inka_2009 Re: Pozyczki PRADO 11.04.12, 10:10
        Witam Kasiu, napisz czy dostałaś od nich jakąś odpowiedź, ja już czekam ponad 4 miesiące, wystąpiłam o kwotę 20tyś i żadnej odpowiedzi. Jak nic nie napiszą do piątku do zażądam zwrotu weksla in blanko, który im zostawiłam.
        • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 11.04.12, 10:47
          No niestety cisza to mamy taka sama sytuacje tez czekam do konca tygodnia i bede pisac o zwrot zastanawiam sie czy oddadza czy Ty wpłacałas prowizję???
    • inka_2009 Re: Pozyczki PRADO 12.04.12, 13:07
      Na forum kredyciak dużo jest wpisów o nich i tam jakiś facet zamieścił skan tego wyroku, jak znajdę to podam....
    • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 16.04.12, 12:36
      Dziś wysłałam pismo aby oddali weksel i ta deklarację wkoncu ja za to zapłaciłam ciekawe czy odpowiedzą
      • inka_2009 Re: Pozyczki PRADO 24.04.12, 14:42
        Witam Kasiu napisz czy odesłali Ci dokumenty, bo ja też jakiś czas temu wysłałam im pismo i nie mam jeszcze odpowiedzi.
        • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 25.04.12, 08:15
          Tak odesłali że nie zgadzaja sie na weksel ze musze dac jeszcze jedno zabezpieczenie ja takowego nie posiadam wiec napisałam pisno że na ta kwote tylko powinien wystarczyć weksel ale wiem że to bedzie odpowiedz negatywna
    • inka_2009 Re: Pozyczki PRADO 26.04.12, 14:07
      Witam chcę zapytać, czy zwrócili Panu weksel wraz z deklaracją?
    • inka_2009 Re: Pozyczki PRADO 02.05.12, 08:37
      Kasiu to im nie wpłacałaś początkowo te 1,5% prowizji, czy pomimo tego, że nie dali Ci kredytu to kazali wpłacić Ci całe 5%?
      • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 03.05.12, 01:09
        Nie ja nic nie wpłacałam powiedziała babka przez tel że jak dostane pieniązkji na konto mam na to 7 dni musze ta prowizje zapłacic nawet mam to nagrane na dyktafonie jak rozmawiałam a za co ja mam zapłacic ja kredytu nie dostałam dadza zapłace
        • inka_2009 Re: Pozyczki PRADO 10.05.12, 12:28
          Kasiu kazali Ci wpłacić całe te 5% prowizji od wysokości kredytu, którego nie dostałaś?
          • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 11.05.12, 00:12
            Tak i strasza sądem jak nie zapłace oki ja mogę iśc nawet do sadu
            • jwkw Re: Pozyczki PRADO 25.07.12, 10:03
              Przestrzegam wszystkich chcących w TEJ firmie zaciągnąć jakiekolwiek pożyczki......moja PRZYGODA a nimi zaczęła sie na poczatku roku....szukałam pożyczki aby ratowac swoja sytuacje finansowa ......w rozmowie telefonicznej wszystko wyglądało ok.....nie było mowy o dodatkowych zabezpieczeniach pozyczki oprócz weksla!!!!!!!!!!!!!!!!! Umówiłam sie na spotkanie.....do domu przyjechał młody pan z całym osprzetem w postaci komputera, drukarki......umowa przedwstępna......i kartka na której jednozdaniowy zapis że zobowiazuję się do wpłaty prowizji w wysokosci 5 tyś.....(ustnie dowiedziałam się że wpłata prowizji następuje po wypłacie pożyczki na konto do 7 dni)......jak dziś pamiętam, długo zwlekałam ze złożeniem podpisu.....podpisałam......po jakimś czasie przyszły dokumenty do podpisu, weksel, i druki dla zyrantów(jako dodatkowe zabezpieczenie), zajecie rachunku, bądz inne....... moje zdziwienie było wielkie.....jakimś cudem dodzwoniłam się do biura i pani zimno odpowiedziała ze nie mam tego wypisywać tylko wypełnić druk o zwolnieniu zabezpieczenia.....pisma wysłałam, w międzyczasie załatwiłam u notariusza podpis na wekslu którego nigdy IM nie wysłałam, potagrałam i wywaliłam do śmieci.......w odpowiedzi że ONI sie nie zgadzają i wysłali nowe druki dla zyrantów itd.....potem ponaglenie.....wiec ja kolejne pismo aby jako zabezpieczenie wzięli część mojej hipoteki.......odpisali że się nie zgadzają.....potem ponaglenie do zapłaty prowizji.......oddanie mnie do sadu......nakaz sadowy do zapłaty na dzien dzisiejszy 5100,00.....poszłam ze wszystkim do adwokata......oddaliśmy sprawę do sądu....jest duża szansa na to że nie będę musiała tych pieniędzy im płacić........adwokatka sprawdziła w sadzie ONI posłużyli się tylko tą kartką z podpisaniem której miałam tyle kontrowersji.....czekam i mam nadzieję że się uda.....ludzie uważajcie!!!
    • jwkw Re: Pozyczki PRADO 11.10.12, 06:28
      Ja tak jak juz wczesniej pisałam poszłam do adwokata. Sprawa jest w toku, czekamy na pierwsza rozprawę. Nakaz zapłaty który dostałam z sadu zosta wstrzymany do czasu zakończenia sprawy. Moim zdaniem wszyscy którzy są takiej sytuacji powinni też sie tym zająć może wtedy ktoś w końcu zainteresował by się tą firmą. Jeżeli im nie zapłacisz sprawa z ich strony trafi do sądu w Katowicach i dostaniesz nakaz wpłaty pieniędzy. Nie wiem gdzie mieszkasz ale ja znalazłam bardzo fajną adwokatkę w Gliwicach. Jeżeli jestes zdecydowana na dalsze działanie odezwij sie. Ja stwierdziłam że nie mam nic do stracenia więc zaczęłam działać. Pozdrawiam
      • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 24.10.12, 18:56
        ja tez jutro wysylam pismo do sadu w prawie odwolania nakazu zaplayty ciekawe co z tego wyjdzie
        • jwkw Re: Pozyczki PRADO 25.10.12, 10:48

Właśnie wczoraj dostałam pismo z sadu. W połowie listopada mam sprawę. Aż się boję jak będzie. Dam znac. Powodzenia i pozdrowienia
    • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 30.10.12, 20:55
      czy ktos slyszal ze temu co nie dalo sie uzyskac duzej pozyczki nie mieli zabezpieczen zaproponowali pozyczka zwie sie NOVA to niby 10 tys na 4 lata bo ja wlasnie dostalam taka propozycje i proponuja ze odstapia od nakazu zaplaty za tamta wstepna umowe??????jesli ktos cos wie czy to \wogole jest prawda czy znow jakis bleff
    • beata-wil Re: Pozyczki PRADO 21.11.12, 20:56
      Ja też myślałam że racja może jest po mojej stronie i wziełam adwokatke, zapłaciłam 300zł no i sprawe niestety przegrałam. I teraz musze płacić jeszcze koszty ich prawnika. Zrobiło mi sie 2- razy tyle co miałam im zapłacić. Ale to moja wina bo umowe jak głupia podpisalam w ciemno a ich adwokat pokazał w sądzie że wszystko było czarno na białym w umowie. podpisałam jak głupia. Trudno, na własnej głupocie człowiek się uczy.
      A i każda sprawa w sądzie jest inna. Jedna kobieta też wygrała z nimi w sądzie 1-instancji ale oni sie odwołali i wygrali w 2-instancji i teraz ona musi płacić podwójnie tyle kosztów jej narosło. Beata
    • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 22.11.12, 14:37
      mnie zaproponowali jaks pozyczne nova ze odstapia od oplaty mysle se nic nie mam do stracenia kazal mi przyslac tylko zas o zarobku i mam czekac teraz do 26 na decyzje no zobacze slyszeliscie o takiej pozyce NOVA??????
    • masza72 Re: Pozyczki PRADO 22.11.12, 18:23
      Jutro idę do rzecznika praw konsumentskich,może on mi coś poradzi bo narazie prowadze besensowną wymiane pism z Prado,oni swoje a ja swoje,jeszcze myśle o iformacji do tvn-u,może oni to chcieli by nagłośnić,i więcęj ludzi nie miało by takich kłopotów jak my.
      • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 22.11.12, 20:04
        jesli trzeba bedzie rowniez przychyle sie i pomoge w zalatwianiu spraw moze jakos razem wspolnie uda sie cos zalatwic jak cos to pisz bo masz wiele racji
        • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 05.12.12, 20:49
          nie uwierzycie jak oni sobie leca w kulki jak nie rzadali zarobkow oki miesiac czekania potem zaswiadczenie o zadluzeniu ile co i jak miesiac odpowiedz dzis znow wymyslili raport biku za miesiac odpowiedz zaloze sie ze negatywna hahaha byle tylko odwlec a potem odejsc z kwitkiem zglaszam pozew do sadu wiecewj juz nie czekam a co u was nowego w tych sprawach
    • liwka4 Re: Pozyczki PRADO 06.12.12, 19:56
      No to masz pecha bo jak jeszcze troche poczekasz to dostaniesz pismo z sadu ze masz zaplacic mimo wszystko z kosztami i odsetkami i zle ze zniszczylas te papiery my takie pismo dostalismy z sadu wlasnie
      • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 07.12.12, 12:48
        Nie nie niektore sprawy mam i te papiery z sadu juz tez dzis przynioslam spewcjalne druki do odwolania i w poniedzialek skladam pismo do sadu, a wy co dostaliscie z sadu nakaz zaplaty czy jeszcze cos innego a im tez dzis napisalam co mysle i ze spotkamy sie w sadzie ale z tego co slyszalam to oni sie nie wstawiaj.a
        • liwka4 Re: Pozyczki PRADO 07.12.12, 13:56
          My juz czekamy na sprawe z odwolaniem i napewno nie bedziemy placic za nic i bierzemy jeszcze adwokata by miec 100%pewnosci wygranej
          • kasia361 Re: Pozyczki PRADO 07.12.12, 16:04
            wlasnie zastanawiam sie nad adwokatem tylko mysle po co jest jawne nie ma pozyczki nie ma za co zaplacic oni juz ich tam znaja to jedna osoba mi mowila ze to bedzie tylko formalnosc jak juz w kilku sprawach no nioc zobaczymy co dalej zycze ci powodzenia i oczywioscie pozytywnego zalatwienia sprawy
            • liwka4 Re: Pozyczki PRADO 07.12.12, 16:14
              Sa jeszcze adwokaci z darmowych porad morzna isc sie zapytac czy sprawe poprowadzi za darmo albo zazada odszkodowania i z tego sobie pokryje usluge bo oni na pewno beda mieli swojego adwokata przeciesz musza byc adwokaci dla tych co ich nie stac na taka usluge
    • emine130 Re: Pozyczki PRADO 15.10.13, 12:56
      to wszystko jest jedna wielka sciema my czekalismy ponad 4 miesiace i mial juz kurier przyjechac do domu z pieniedzmi bo niby cos im z kontem nie pasowalo a jak maz pojechal do ich biura to okazalo sie ze to zwykle mieszkanie jest i babka ktora odbiera tel nie ma nawet nr do szfa. To jakas masakra jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka