anakastyczny 07.05.08, 19:43 Chyba kogoś naprawdę po..... Spóźniony 1 kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
james846 Filozofia a bilety miesięczne 07.05.08, 19:48 kogoś ładnie popierdzieliło....MPK powoli traci swoich klientów... Bilety okresowe powinny zostać!!! Jasne ze ktoś będzie odbijał tą magiczną karte dwa razy!Ciekawe co nasze kochane MPK jeszcze wymyśli?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: było do przewidzen Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: 80.54.168.* 07.05.08, 20:07 Sorry ale chyba nie doczytałeś jak jedziesz 2 przystanki i nie skasujesz przy wyjściu i wyjściu to opłatę naliczą Ci ja za 15 przystanków. Pomysł po prostu genialny. Radnym którzy to popierają i mówią że to taki super pomysł proponuję żeby zaczęli korzystać z tej komunikacji która tak zachwalają i płacić tak jak inni mieszkańcy. Czyli mam zamrażać swoje pieniądze w bilecie a później może jeszcze "kochane" MPK wymyśli że jak doładuję się za 100 to muszę to wykorzystać w danym miesiącu albo w jakimś przedziale czasowym bo stracę te pieniążki (bynajmniej taki pomysł by mnie nie zdziwił) darmowa kasa a i radni by pewnie poparli. Ceny biletów z kosmosu, komfort podróży żaden, opóźnienia standard, o kierowcach i ich zachowaniu nawet nie wspominam. Ogólnie to teraz na nogach własnym samochodem albo z zaprzyjaźnionym kolegą z pracy albo PKS bo bilety ma tańsze. CZYSTE SZALEńSTWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 14:20 AAa to po to wprowadzili bilety elektroniczne, kazdy musi odbijac bilet przy kazdym wsiadaniu do autobusu, a teraz wiedza ze np taki i taki odbija sobie 4 razy dziennie i ze te 40 zl to za malo bo przejezdza w rzeczywistosci kilkukrotnosc tego biletu, w koncu musieli podniesc ceny ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.strefa.com 14.05.08, 11:52 Ciekawe czy kierowca będzie czekał na przystanku aż wszyscy wysiadający zdążą skasować. Bo to jednak troche trwa :/ Już mieli genialne pomysły, jak otwieranie drzwi przyciskiem z zewnątrz, przez co ludzie nie wsiadali, bo podjeżdzał bus na przystanek, postał z zamkniętymi drzwiami i odjechał ==, z czego na szczęście szybko zrezygnowali. Albo wsiadanie tylko przednimi drzwiami... Pieniędzy nie mają?? Nic dziwnego skoro tyle wydali na nowe kasowniki i głupie karty elektroniczne :/ Kto to widział zeby kasować bilet miesięczny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: 80.54.168.* 07.05.08, 21:07 Mamy szybki odwet za komunikację nocną... Mam nadzieję, że radny Jacek Krawczyk z PO coś zrobi z tym .... pomysłem (wstawcie sobie właściwe słowo). Co ma zrobić rodzina z dwójką dzieci? Ja jadę codziennie sześcioma autobusami. Żona też. To daje około 260-300 zł na głowę bo żona po pracy robi jeszcze zakupy. Dzieci do szkoły po 6 przystanków. to kolejna 100. Teraz płaciliśmy razem 240 zł. Teraz będzie prawie 400 jak dzieci będą chciały jechać do znajomych albo wyjść w weekend na miasto, do kina, parku, na trening itp. To wielki skandal, mam nadzieję, że radni nie poprą tego pomysłu. Takie bilety to może ktoś płacić kto zarabia 10000 zł... NIE LIKWIDOWAĆ BILETÓW MIESIĘCZNYCH ZA 80 zł i tak są drogie. W Warszawie kosztuje sieciówka 70 zł, a bilet jednorazowy będzie drożysz niż w Krakowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki 123 Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 21:39 niech Wrona sobie pojeździ miejskimi autobusami, to może zmądrzeje, przy jego nowych zarobkach to się będzie mu naprawdę opłacało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 22:07 Nie pracuje ,autobusami jezdze bardzo mało ale sie wsciekłam Moze skonczmy bic piane i robimy cos .Podajcie jakis konkretny termin i po faworkach.Oni to czytaja i smieja sie ze jestesmy mocni tylko w gebie.Ruszcie dupska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.strefa.com 14.05.08, 12:01 No przecież Częstochowa to bogate miasto, prawda? ;] Tutaj dużo rzeczy jest droższych niż np. w Warszawie, taki chociażby aparat cyfrowy opłaca sie tam kupić z przesyłką nawet 35 zeta a i tak wychodzi taniej niż u nas :/ No ale tak, bogaty to jest u nas prezydent, który nic nie robi :/ A, sory, robi, ale tylko jak mu sie kadencja kończy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uk@shekk Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: 80.54.175.* 08.05.08, 20:59 A jak do wysiadania w godzinach szczytu zbierze się przy jednych drzwiach 15 osób i każdy będzie miał przed wyjściem przyłożyć kartę do czytnika to kierowca będzie stał 5 minut... no chyba, że trafimy na szybkiego kierowcę i zanim przyłożymy kartę ten już zamknie drzwi i odjedzie... Niedługo bardziej będzie się kalkulowało zadzwonić po taxi... Odpowiedz Link Zgłoś
wodzirej49 Filozofia a bilety miesięczne 07.05.08, 19:56 Chroń nas Panie Boze przed Sobusiem, Nabrdalikiem i reszta tej bandy. Korzystam regularnie z miesiecznych elektronicznych i czadsem z samochodu na gaz. Jesli dojdzie do likwidacji miesieczniaków to kończe przygodę z MPK i przesiadam sie powaznie na samochód. Gaz teraz 2,15 za litr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Maria W. Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 10:02 Najwięcej na tej nowej filozofii opłat za przejazdy MPK stracą dawni posiadacze miesięcznych biletów sieciowych czyli ludzie dojeżdzający do pracy , uczniowie do szkół, którzy teraz będą musieli wykazać ilość przesiadek co odbije się na tzw zużyciu biletu nawet tego za stuwę. Wystarczy przeliczyć przystanki i przesiadki na kilometry oraz iość odbitych skasowań z abonamentu. Należy tu jeszcz zwrócić uwagę na komfort przewozu. Rozumiem, że każdy pasażer teraz będzie podróżował swobodnie i nie będzie musiał przepychać się łokciami do miejsca z kasownikami, żeby zdążyć na czas odbić abonament biletowy przed wyjściem z autobusu i wysiąść. Ta nowa filozofia jest to zdzieranie skóry z osób zdanych na komunikacje miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Maria W. Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 10:20 Posiadacz biletów sieciowych mógł kiedyś dowolnie wysiąść i pozałatwiać sprawy np po pracy. Karta sieciowa dawała możliwość normalnego funkcjonowania.Wprowadzona nowa filozofia opłat za przejazdy to maksymalne wydojenie pasażerów z zanotowaniem ilości przejazdów autobusowych w danym dniu. I to ma być ta odkrywcza filozofia zdaniem P. Sobusia i innych?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.strefa.com 14.05.08, 12:06 bądźmy niewolnikami MPK i jeszcze za to płaćmy =] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fef Filozofia a bilety miesięczne IP: 195.205.202.* 07.05.08, 19:59 To jakis makabryczny zart???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eeee Filozofia a bilety miesięczne IP: *.rev.masterkom.pl 07.05.08, 20:04 No to trza rezygnować z usług tej firmy.Wszędzie upraszczają u nas komplikują.Znowu ktoś krzywi proste i dziurawi całe,odbierzcie lepiej przywileje rodziną szoferów,czy słyszał kto żeby pracownik mennicy państwowej,czy wytwórni papierów wartościowych dostawał za friko to co wyprodukuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruki czarne Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:14 Częstochowa to dobre miasto buheheheheeh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: 85.219.229.* 09.05.08, 09:53 No to rezygnuj. Ja zrezygnowałem już dawno, bo do pracy mam średnio daleko a kasowali za dużo jak dla mnie (pewnie dopłacałem za tych co jeżdżą więcej). Za to te nowe zasady mi bardzo odpowiadają i zapewne z tego skorzystam, jeśli w ogóle zostaną wprowadzone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Filozofia a bilety miesięczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:20 To już nawet nie jest śmieszne, to jest po prostu żałosne. Jeśli te nowe, "świetne" pomysły wejda w życie to nie pozostaje inne wyjście - znaleźć nowy środek lokomocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:22 A ja bardzo sie ciesze że udało mi się wyprowadzić z tego chorego umysłowo miasta!, a wam gorąco współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonjo Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:32 Czy oni sa normalni? Za dojazd i powrot ze szkoly przez miesiac bede musial zaplacic ok. 50 zl?! A co z wyjsciem w weekend albo wieczorem itd.? To wyjdzie jakies 100-150 zl... niezle... Jezeli to wejdzie w zycie to jezdze rowerem. A jak bedzie deszcz to wsiadam i jade na gape - innego wyjscia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
rafallski83 Re: Filozofia a bilety miesięczne 07.05.08, 20:33 Pomysł beznadziejny, ale jaką my, jako pasażerownie mamy alternatywę? To tak jak było kiedyś z Pocztą Polską - paczki się opóźniały, było drogo, nikt się nie przejmował Klientem, a ludzie i tak słali bo nie mieli wyjścia. Ilu pasażerów MPK będzie stać na zakup/utrzymanie samochodu, aby nim codziennie dojeżdżać do pracy? Nawet jeśli wszyscy przesiedli by się do samochodów to byłoby to co podczas strajku MPK - totalnie nieprzejezdne miasto. Jedynym rozwiązaniem jest wpuszczenie do miasta innego przewoźnika, ale z tym jak wiadomo jak u nas ciężko :( Pozdrawiam rafallski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoja Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.profiline.pl 08.05.08, 21:41 Alternatywą będą wówczas tańsze od mpk taksówki Odpowiedz Link Zgłoś
stud.ent Re: Filozofia a bilety miesięczne 07.05.08, 20:34 Drodzy Mieszkańcy Częstochowy!!! Gdyby spojrzeć na zaistaniała sytuację normalnie można by pwoiedzieć : Koniec świata, lecz nei to kolejny idiotyczny pomysł w naszym mieście, ilez szumu bylo z zasadą przednich drzwi która upadła smiercią naturalną. Myslę ze szykuje sie kolejna reforma która wymyslil ktoś niejedzący autobusami MPK!!!! Może w koncu czas najwyzszy na bojkot mieszkańców w sprawie MPK??? Był strajk kierowców bo mieli za małe wypłaty a jak pasazerowie maja placić wiecej i w dodatku kasować bilet dwa razy to cisza!!! Nie wiem może Uwaga TVN sie tym zainteresuje, badz Interwencja z Polsatu - to naparde zaczyna być chore i faktycznie dojdzie do sytuacji gdzie wiekszośc osob bedzie stad uciekać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.99.broadband10.iol.cz 08.05.08, 11:53 "Rozdziobią nas kruki, wrony", a Nabrdalika już kompletnie popie..*o. Proponuję zupełny bojkot MPK, bliższe odległości można spokojnie spacerkiem pokonać, a do dalszych jechać samochodem, rowerem, taksówką, hulajnogą - obojętnie czym, byle nie mpk. jak stracą parę baniek to może wróci im rozum do głowy. Szkoda że ta firma z tym ... prezesem est u nas monopolistą, przydałby się jakiś konkurent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ['] Zapal świeczkę... za MPK IP: *.realestate.net.pl 07.05.08, 20:30 MPK Częstochowa ['] Odpowiedz Link Zgłoś
kr2y5i3_k Filozofia a bilety miesięczne 07.05.08, 20:32 Żal mi Was DROGIE MPK! Poprostu żenada ... żeby Wam się samochody popsuły i musielibyście przejechać się MPK! MPK Częstochowa [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Filozofia a bilety miesięczne IP: 80.54.172.* 07.05.08, 20:36 Zapytajmy ilu radnych jeździ co dzień MPK? Zapytajmy czy radni wiedzą jakim torem przeszkód jest "kasowanie" karty miejskiej w zapełnionym autobusie/tramwaju? A teraz czeka nas to x 2! Jak nie spacer dla większości miasta - to podwyżka i bzdurne przepisy. Tak sie dba o mieszkańców...Państwo Radni? Wqrw...sie! Kupuje rower...a MPK...leje na was sikiem prostym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał_Rafał Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.33.inds.pl 07.05.08, 20:52 Sprawa jest taka. Mieszkam np na północy, do pracy codziennie jeżdze na zawodzie = dwa autobusy do pracy, dwa z pracy, co daje razem 4 razy kasowanie biletu. Wieczorem chcę jechać do dziewczyny np na stradom = dwa autobusy w jedną stronę, dwa do domu = 4 razy kasowanie biletu. Czyli dziennie kasuję bilet 8 razy ???? to daje (przy najniższej stawce 2,20) 17,60 zł. Miesięcznie do pracy daje to 4 kasowania razy 20 dni (jeśli nie pracuję w weekendy) 176 zł, do tego do dziewczyny powiedzmy około 15 razy w miesiącu 4 x 15 = 132 zł. Czyli uśredniając razem miesięcznie wydam 308 zł na mpk, zamiast teraz 86 na miesięczny. Brak komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aryta Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 13:39 ...nie zapominaj ze teraz takie kursowanie będzie Cię kosztować około 16 skasowań biletu (czyt.16 razy dopchać się do kasownika). Ja już jeżdżę rowerem:) Polecam zrobić to samo;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 14:57 Nie nie, źle obliczasz, wyjdzie troche taniej uwzględniając bilety promocyjne, czyli te 2x tansze za przejazd drugim busem nie później niż 30 min po pierwszym. W jedną stronę do pracy dwoma autobusami: 2,20 + 1,10, do tego powrót tak samo, razy 20 dni to daje 132zł. Wizyty u dziewczyny wychodzą 99zł, czyli za miesiąc kursowania zapłacisz 231zł. Powiem jedno - ja mniej za benzynę płacę a częściej jeżdżę :)) Definitywnie rozstałem się z przejazdami w MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: 85.219.229.* 09.05.08, 10:02 Czyli bilet miesięczny za 160 zł powinien w takiej sytuacji satysfakcjonować. A krzyczycie, że to drogo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.strefa.com 14.05.08, 12:16 No nie wiem czy ten drugi bus przyjedzie w ciągu 30 minut, skoro trzeba będzie kasować 2 razy ;p Już widze jak sie będą spóźniać :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zła Kobieta grande S K A N D A L E! IP: 217.98.38.* 07.05.08, 20:42 NIECH ICH SZLAG NA MIEJSCU. przez nich spóźniłam się do pracy pierwszego dnia, bo autobus miał pół godziny opóźnienia na odcinku rozpisanym na 20 minut!!!! tylko jedno hasło mi się nasuwa Grande sklandale, tylko punto, MPK wcale!!! grrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
kr2y5i3_k Filozofia a bilety miesięczne 07.05.08, 20:38 To się nazywa dyskryminacja ludzi z dalszych obrębów Częstochowy (czyt. MNIE) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:45 Płacę z góry za 30 dni tylko po to, żeby płacić jak za codzienny jednorazowy bilet????? i jeszcze robię (statystytke)dla firmy za friko???? TO jest chore z punktu widzenia ekonomii!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vaxer20 Re: Filozofia a bilety miesięczne 07.05.08, 20:50 ja pitole, ale cyrk!!! a co z tymi którzy mają teraz podmiejskie??i jezdza dwoma, a czasem nawet trzema autobusami do domu a linia koncowa ma ponad 20 przystankow???to jest chore!! a gdzie oni te swoje szanowne cztery litery wsadza w nasze mpk?? dobrze ktos napisał "komfort zaden" zenada, zenada, zenada i wstyd!!! juz ten elektroniczny bilet to cyrk, zeby go za kazdym razem kasowac, to teraz bedzie trzeba jeszcze dwa razy!!zal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkk Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 13:47 To rowniez odbija sie na mnie a wcale nie mieszkam na obrzezach. Wsiadam na Krakowskiej wysiadam na Grabówce razem 11 przystankow, mam chodzic ten 1 przystanek na nogach zeby sie zalapac na mniejsza oplate ( strefa 3-10) czy moze jezdzic jeden dalej i tez wracac pieszo zeby skasowac po 12 przystanku z premia?? i wada druga mam jeszcze druga prace do ktorej dojezdzam popoludniami wyjdzie na to ze bede musial placic 2-3 razy wiecej niz do tej pory czyli taniej mnie wyjdzie jazda samochodem, a niech miasto tonie w korkach moze o to chodzi szefostwu MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Filozofia a bilety miesięczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:45 Od samego początku wiedziałem / mówiłem, że TE bilety elektroniczne to KANAŁ ! MPK / nasze "kochane"chciało się w ten sposób zorientować: ile kto jeżdzi / iloma liniami, jak często się przesiada !aby od tego uzależnić właściwe ceny biletów ! Teraz jeszcze kasowanie biletu przy wysiadaniu... Istna paranoja !!! A może by tak PAN PREZYDENT WRONA zrezygnował z części swojej pensji i w ten sposób dofinansował "biedne" MPK?! Rozgonić w cholerę to TOWARZYSTWO !!! Chyba się przesiądę na... rower ! Chromolę to głupie miasto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fef Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: 195.205.202.* 07.05.08, 21:10 Tu racja - te śmieszne pomysły wymienione w artykule to przypuszczalnie efekt wymuszonego na pasażerach "kasowania" biletów miesięcznych. mpk dostało dzięki temu niesamowitą statystykę kto i ile jeździ na bilecie miesięcznym, ile robi przesiadek i ile razy w miesiącu korzysta z biletu. Najprawdopodobniej okazało się, że bilet okresowy po prostu się dla mpk nie opłaca! Ale tutaj zaznaczę, że MPK JEST DLA MIESZKAŃCÓW MIASTA, NIE MIESZKAŃCY DLA MPK. I miasto (między innymi radni) powinno nas bronić przed takimi chorymi pomysłami (tak na marginesie, ignobla dla tego osobnika, co ten cennik wymyślił). Powinno ochraniać przed taką polityką tej firmy choćby z tego błahego powodu, że Częstochowa nie jest przygotowana na zalew samochodów i rowerów. W tym momencie wspomnę o istniejącym już głupim pomyśle "kasowania" biletów miesięcznych. Miasto powinno robić wszystko, żeby komunikacja miejska była jak najbardziej dostępna, popularna, tania i prosta w obsłudze - bo kto normalny spamięta jakieś "strefy" kasowania biletu i ulgi związane z podwójnym kasowaniem, 30 minutową przesiadką i Bóg wie jeszcze co? I na koniec pytanie do genialnego twórcy nowej "filozofii" kasowania biletów - czy do każdego biletu będzie dołączona kilkustronicowa instrukcja obsługi nowej taryfy mpk z załączonymi przykładami i rysunkami poglądowymi? Pytam, bo mimo, że dobrze radzę sobie ze wszelkiego rodzaju instrukcjami i przewodnikami, to musiałem dwukrotnie przeczytać ten artykuł, żeby się zorientować o co w tym tak naprawdę chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewak Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 08:06 stary te palanty z MPK to żałosne dziwolągi!! cóż oni chcą nas wyjeba ... ale my możemy im zrobić koło d... wystarczy że wszyscy w 1 tydzień przesiądziemy się na rowery i auta a te miasto leży i kwiczy!!! sam wiesz co się dzieje w city czwa w godzinach szczytu a pomyśl co się by działo!!! tym idiotom od razu olej by się znalazł do mózgu!!!! pozdrawiam!!!! p.s to musiałaby być akcja zorganizowana!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p_sc Filozofia a bilety miesięczne 07.05.08, 20:48 Jeszcze tylko brakuje czegoś takiego jak w telefonach na "kartę" jak na przykład doładuje się za 50 zł. to ma się 3 miesiące na wyjeżdżenie całej kasy albo ponowne doładowanie inaczej kasa przepada. Mam nadzieję, że N. tego nie przeczyta i nie podłapie. Ogólnie to w tym mieście auta nie ma gdzie zaparkować, roweru nie ma gdzie zostawić, ścieżek też nie ma a jak już są to z przewygodnej kostki, a MPK robi wszystko żeby z niego nie korzystać :-? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.olenki.trustnet.pl 07.05.08, 20:53 NAJWYZSZY CZAS NA WPROWADZENIE KONKURENCJI!!! WIDZE LUKE NA RYNKU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.tktelekom.pl 07.05.08, 21:00 rzeczywiście to brzmi jak prima aprilis ... niemożliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMERYT Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.strefa.com 08.05.08, 22:47 JAKIEJ KONKURENCJI!! Miasto na to nie pozwala - nie będą pod sobą dołki kopać - przykładem mogą być busy - to "cud" że jeżdżą, a na zmianę trasy czy powiększenie ich liczby nie ma co marzyć. A tak poza tym - czy ktoś pomyślał o emerytach i rencistach - ONI też musieli wyrobić "sobie" za własne pieniążki bilety ze zdjęciem z których wynika że nie muszą płacić lub że mają zniżkę. Żyjemy w czasch gdzie rodzina (np. mama + tata + dziecko) - by przeżyć - muszą pracować razem (czasami na różne zmiany i czasami na dwóch etetach), a wówczas dziecko zostają z babcią lub z dziadkiem (w najlepszym wypadku), którzy muszą do niego dojechać - i korzystają z "najtańszej" formy czyli z komunikacji miejskiej. KTO O NICH POMYŚLAŁ. To prawda Radnych i Prezydenta wybraliśmy sobie sami - to ONI przed wyborami obiecują nam "gruszki na wierzbie" i za każdym razem wierzymy że dotrzymają choć niektórych obietnic - a tu klapa, aż chce się powiedzieć PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZIENIA. To prawda - na drugi raz nie dajmy się omamić i zacznijmy rozliczać nasze władze i radnych z OBIETNIC danych przed wyborami. Radni mają bronić interesów mieszkańców - niech pokażą na co ich stać i niech pomyślą też o najsłabszych (emerytach, rencistach i osobach niepełnosprawnych).żYCZĘ POWAODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaja Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.strefa.com 14.05.08, 12:28 Nie, ja sobie TAKIEGO prezydenta nie wybrałem :/ Ale nie było na kogo głosować, bo oni wszyscy jednakowi... Najlepiej jakby nikt nie poszedł na wybory, mnie nawet jakby ptaszysko zapłacił, nie zagłosowałbym na niego!! Jeśli wybiorą go ponownie to tylko żałoba narodowa normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
bibi33.3 Filozofia a bilety miesięczne 07.05.08, 20:55 Jakie biedne MPK?! do tej pory Gmina Poczesna płaciła za wozokilometr 50 groszy a teraz MPK podniosło cenę do 1,60 po wielu negocjacjach, nasze pensje nie rosna a oni o kilkaset % podnoszą ceny, to jest paranoja!!!! i do tego ceny biletów droższe w strefie podmiejskiej jak Gmina płaci tak dużą kasę MPK... Odpowiedz Link Zgłoś
bibi33.3 Filozofia a bilety miesięczne 07.05.08, 20:58 A może będziemy kasować bilet na każdym przystanku?! ale byłaby jazda, wszyscy ręce w kieszeń i dawaj do kasownika:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.45.inds.pl 08.05.08, 01:28 Proponuje kasowac bilet po wejsciu do autobusu i po przejechaniu 2-och przystankow ponownie go skasowac (1 srefa - najtansza) ale nie wysiadac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko kolo Filozofia a bilety miesięczne IP: *.rak.spidernet.pl 07.05.08, 20:58 Poroniony pomysl,ktory godzi w szarego czlowieka! w Warszawie bilet m-czny jest tani/zeby kazdemu sie oplacalo go kupowac/ i kasuje sie go raz po zaladowaniu... Czestochowa jest lepsza od Warszawy? Puknijcie sie w glowe panowie radni?! Wten sposob wyganiacie ludzi z miasta/dobrego-miasta/ zamiast ich przyciagac! Lepiej myslcie o inwestycjach,wykorzystajcie to,ze mamy J.Gore i przyciagajcie ludzi/inwestycje,budujcie lotnisko w Rudnikach,drogi,wyzsze szkoly,mieszkania,lepszy tabor mpk!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Filozofia a bilety miesięczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 21:01 A dobrze wam tak! Coście zrobili by tak się nie stało?! Wprowadził zbój "pierwsze drzwi" to staliście przed nimi potulnie w kolejkach - w innych miastach próbowali i nie przeszło. Wprowadził kasowanie sieciówek - kwękaliście jak stare baby ale potulnie kasowaliście. No toście się teraz doigrali. Jesteście mameje bez charakteru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Alternatywa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 21:01 A ja jeżdże do pracy rowerem - a jak pada to jadę PKS - na szczęście mam koło domu przystanek (Al. Armii Krajowej koło Promenady) - rozkład mam z internetu bo MPK zdarło PKSowy rozkład - kierowcy chętnie zabierają - bilet kosztuje 2.30 - jazda szybka - wysiadać można na Dekabrystów, Kościuszki i Woloności. Zachęcam innych - zwłaszcza mieszkańców Błeszna, Bugaja, Rakowa, Wyczerp, Kiedrzyna itd. Po kieszeni MPK bić!!! Szkoda że wielu ludzi jest niestety zakładnikiem MPK i póki co nie mają innej możliwości ... Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Filozofia a bilety miesięczne 07.05.08, 21:02 Zgadzam się. Jeśli tylko zlikwidują miesięczne, rzucam tę ich zasraną kartę w kąt i kończę znajomość z tą instytucją. Przecież praktyczna likwidacja biletów miesięcznych to jakaś paranoja. Nikt zdrowy psychicznie nie mógł tego wymyślić. Cała ta zgraja (Wrona, Nabrdalik, Sobuś i Leśnikowski) nadają się tylko do tarcia chrzanu. Byle do wyborów, bo im więcej takich pomysłów się zrodzi, tym liczba częstochowian będzie się zmniejszać... Odpowiedz Link Zgłoś
bibi33.3 Filozofia a bilety miesięczne 07.05.08, 21:06 Ja też kupuję mojej drugiej połowie rowerek!! niech zasuwa 20km do pracy!!!! dobrze Kochanie że jesteś w pracy i nie czytasz tych głupot, pozdrawiam ale kasy na takie rozwiązanie nie mamy - pamiętaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: 80.54.168.* 07.05.08, 21:12 Bilety sieciowe MUSZĄ ZOSTAĆ i KOSZTWAĆ W GRANICACH dzisiejszych. Bilet za 160 zł to SKASNDAL. Nigdzie w Polsce i na świecie tak nie ma. To centy dla prezesów lub dyrektorów, a nie dla normalnych ludzi, którzy zarabiają 1400 na rękę. Panowie RADNI. NIE popierajcie tego. Zaszkodzicie wszystkim mieszkańcom, którzy jeżdżą MPK. Jak kierowcy zastrajkowali to nie odebraliście im przywilejów. Mieszkańcy na was liczą. Wybraliśmy was, pamiętamy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.end.estpak.ee 07.05.08, 22:06 jestem radnym co mnie obchodzą Twoje sprawy tak na twój apel odpowiedzą panowie radni a tak wogłle ludzie dziela sie na radnych zaradnych i bezradnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhy Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 12:09 1400 zl na reke niektorzy maja tyle w 2 miesiace a nie w jeden i jezdza np autobusem i tramwajem do pracy wiec jak dostana 700 zl wyplaty kupia bilet za 160 zl to ile im zostanie ? z czego utrzymaja rodzine ? przeciez sa tacy ludzie co zarabiaja malo maja na utrzymaniu dzieci i duze wydatki zwiazane z oplatami :| WRONA niech sie przesiadzie na MPK jego przy kwocie 8000 zl bedzie stac moze by wkoncu wszyscy pomysleli i dali podwyzki normalnym ludziom a nie np kierowcom ... bo wszystko idzie w gore - oplaty zywnosc a zarobki normalnych ludzi zostaja takie same MPK TO BADZIEWIE GRATULUJE ODWAGI WSPOLCZUJE GLUPOTY !!! BARANY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wronaskona wronaskona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 18:59 WRONA SKONA WRONA SKONA WRONA SKONA WRONA SKONA WRONA SKONA WRONA SKONA WRONA SKONA WRONA SKONA WRONA SKONA WRONA SKONA WRONA SKONA WRONA SKONA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miły Re: wronaskona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 21:21 WRONA S...... już bliski twój koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.icis.pcz.pl 07.05.08, 21:09 To jest sprawdzian dla naszych radnych - mam nadzieje ze radni nie popra takich pomyslow rodem z ksiezyca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radson Wszyscy kochamy Tadka IP: 212.87.241.* 07.05.08, 21:10 A dajmy naszemu prezydentowi 128600 zł.Chłopina dobry to zasługuje na odpowiednie wynagrodzenie.Może zrobi jeszcze coś fajnego pod Jasną Górą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Chory pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 21:18 Na taki pomysł mógł wpaśc tylko ten kto nie jeździ MPK. Chory pomysł od początku do końca. Przez trzy miesiące jeździłam na bilet elektroniczny. Teraz jeżdżę na papierowy miesięczny za 81 zł., i będę tak długo jeździć na papierowy bilet jak długo będzie. Kasowanie biletu elektronicznego jest bardzo kłopotliwe. Moim zdaniem bilet elektroniczny nie ma żadnego plusu nad biletem papierowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;o) Re: Chory pomysł IP: *.rak.spidernet.pl 07.05.08, 22:06 zgadzam sie 100 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a11anka Filozofia a bilety miesięczne IP: 212.87.241.* 07.05.08, 21:13 Ciekawe, ilu radnych korzysta z komunikacji miejskiej? Serdeczne dzięki za ich pomyslowość- trzeba się było mocno nagłowić, żeby coś takiego wymyślić..... czyli być radnym:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pasażer Filozofia a bilety miesięczne IP: *.spidernet.pl 07.05.08, 21:14 POJEBAŁO ICH I TYLE .... Odpowiedz Link Zgłoś
kszyszek Re: Filozofia a bilety miesięczne 07.05.08, 21:22 Proszę moderatorów o nieusuwanie postu Pasażera. To krótko i zwięźle oddaje sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saba Re: Filozofia a bilety miesięczne IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.08, 22:01 Przyłączam się do prośby kolegi! Odpowiedz Link Zgłoś
martinaston Re: Filozofia a bilety miesięczne 08.05.08, 21:37 Ja też. Krótko i zwięźle. Kurde, nóż się w kieszeni otwiera... Odpowiedz Link Zgłoś