Dodaj do ulubionych

GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMUNG!!

IP: *.g.pppool.de 18.06.04, 17:02
www.peter-rathay.de/Heimat/Pochodzenie_1.htm
TAK NIE KTURZY PROBOWALI SIE ZACZEPIC NA FRIEDLANDZIE POSIADANIEM OWCZARKA
NIEMIECKIEGO !! ALE NIESTETY TEN NUMER NIE CHWYTA W NIEMCZECH I TO BOLI GOROLI
W Gazetach na Slazku w rubryce matrymonialnej szukali partnerek z
pochodzeniem Niemieckim by muc wyjechac na dogodnych ukladach do Niemiec!!!
ilu takich mieszanych malzensw wyjechalo do Niemiec nie ma zadnych danych
wiadomo tylko ze to jusz bardzo zpolszczeni ludzie kturych wiencej
identyfikuja sie z polska jak z Niemcami dlatego oni sa dla nas polacken!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kazik Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU IP: *.arcor-ip.net 18.06.04, 17:04
      Szczera prawda, czasem bylo to zenujace.
    • Gość: Alojz Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU IP: *.g.pppool.de 18.06.04, 17:56
      Te pieronske Wulce Polske nawet na take pomysly wpadali byle dac dyla z
      ukochanej ojczyzny!!!
    • Gość: Legniczanin Wyjechali IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 20:32
      A wy folksdojcze,czemu wyjechaliście z Polski ? Pociągnęła was chęć poznania
      niemieckiej poezji ?
      • Gość: kazik Re: Wyjechali IP: *.arcor-ip.net 18.06.04, 20:36
        Ja wyjechalem , bo stracilem wiare ze Slask wroci kiedys do macierzy.
        • Gość: Legniczanin Re: Wyjechali IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 20:49
          Gdzie ta Macierz ? Jeżeli Niemcy,to rzeczywiście jesteś folksdojczem,bo
          przecież nie Niemcem,polskiego nie nauczyłeś się chyba w Bundesrepublice ?
          • Gość: kazik Re: Wyjechali IP: *.arcor-ip.net 18.06.04, 20:51
            Juz tu ustalilismy ze Volksdeutsche zyli gdzies indziej na Slasku Niemcy.
            • Gość: Legniczanin Re: Wyjechali IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 22:15
              Ślązacy to Niemcy ?
              • pniok Re: Wyjechali 18.06.04, 22:17
                Gość portalu: Legniczanin napisał(a):

>" Ślązacy to Niemcy ?"

Oczywiście, że nie!
        • Gość: Gero Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! IP: *.g.pppool.de 18.06.04, 21:16
          W NASCHYM HEIMACIE SCHLESIER SA GOSPODARZAMI OSADNICY POLSCY ORAZ ICH POTOMKOWIE
          KORZYSTAJA TYLKO Z GOSCINNOSCI TYCH OSTATICH!!!
          • carrramba Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! 18.06.04, 21:19
            Gość portalu: Gero napisał(a):

> W NASCHYM HEIMACIE SCHLESIER SA GOSPODARZAMI OSADNICY POLSCY ORAZ ICH
            POTOMKOWI
            > E
            > KORZYSTAJA TYLKO Z GOSCINNOSCI TYCH OSTATICH!!!
            Ostatnich wymieniłeś potomków:)
            A Ty z czyjej gościnności korzystasz?
            • Gość: Gero Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! IP: *.g.pppool.de 18.06.04, 21:35
              Meine Eltern sind Reichsdeutsche ich Lebe in Deutschland das ist mein
              Vaterland!! Heimat bleibt Oberschlesien!,
              • Gość: kazik Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! IP: *.arcor-ip.net 18.06.04, 21:40
                Carramba to rozumie tylko pojac nie moze, pisz prosciej troche.
              • Gość: Legniczanin Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 22:19
                Skoro twoi rodzice byli Reichdeutschami,to skąd znasz polski ? Oryginalni
                Niemcy bardzo rzadko mówią po polsku,w przeciwieństwie do "Niemców"(do Kazika -
                ok,nie będę używał pojęcia folksdojcz),którzy co weekend mkną A4 pod Opole do
                rodziny.
                • Gość: kazik Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! IP: *.arcor-ip.net 18.06.04, 22:22
                  moj syn zna cztery jezyki, ile jezykow znasz tyle razy zyjesz.
                  • Gość: Legniczanin Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 22:28
                    A czy Ty jesteś Niemcem ?
                • carrramba Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! 18.06.04, 22:23

> Skoro twoi rodzice byli Reichdeutschami,to skąd znasz polski ? Oryginalni
                  > Niemcy bardzo rzadko mówią po polsku,w przeciwieństwie do "Niemców"(do
                  Kazika -
                  >
                  > ok,nie będę używał pojęcia folksdojcz),którzy co weekend mkną A4 pod Opole do
                  > rodziny.
                  No pewnie, bo nazywając Kazia Volksdojczem, obraziłbyś przynajmniej
                  kilkadziesiąt tysięcy ludzi !
                  • Gość: kazik Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! IP: *.arcor-ip.net 18.06.04, 22:25
                    Polowe z tej liczby z Warszawy.
                    • Gość: Legniczanin Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 22:29
                      Zawsze znajdą się świnie,a i te były tępione za współpracę z "rasą panów".
                      • carrramba Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! 18.06.04, 22:36

> Zawsze znajdą się świnie,a i te były tępione za współpracę z "rasą panów".
                        Nadal nie wiemy, ile osób w Warszawie podpisało Volkslistę ale zważywszy, że
                        mieszkało tam przed wojną ca 1 mln ludzi, to odsetek będzie znikomy.
                        Z tego co wiem, chętnie podpisywała ją ludność wyznania protestackiego.
                        • Gość: kazik Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! IP: *.arcor-ip.net 18.06.04, 22:39
                          Ja nie mam o to pretensji kazdy chcial przezyc. Podobno w Oswiecimiu
                          najlepszymi kapo byli Polacy I zydzi.
                          • carrramba Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! 18.06.04, 22:42
                            Gość portalu: kazik napisał(a):

> Ja nie mam o to pretensji kazdy chcial przezyc. Podobno w Oswiecimiu
                            > najlepszymi kapo byli Polacy I zydzi.
                            Żeby cie osrało, skurwielu.
                          • Gość: Legniczanin KapoPolacy IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 23:19
                            Najlepszymi kapo byli niemieccy kryminaliści i homoseksualiści.Chyba
                            rzeczywiście jesteś folksdojczowską świnią.Jeżeli tak wychowujesz syna,to nawet
                            jeśli zna 15 języków,to ma pecha.
                            • Gość: kazik Re: KapoPolacy IP: *.arcor-ip.net 18.06.04, 23:22
                              Trzeba miec odwage spojrzec prawdzie w oczy.No coz nie kazdy to potrafi.Z
                              jedwabnem tez podobnie bylo najpierw nie a potem? O pogromie kieleckim
                              slyszales ?Rok 1946 , a 1968?
                              • Gość: Legniczanin Re: KapoPolacy IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 23:25
                                Mój dziadek siedział w obozie i do konca życia to pamiętał,świnio jedna.Twój
                                syn też pewnie jest świnią.
                                • Gość: kazik Re: KapoPolacy IP: *.arcor-ip.net 18.06.04, 23:27
                                  Siedzial i przezyl? Moj wujek tez siedzial w Oswiecimiu i nie przezyl.Ciekawe
                                  dlaczego.
                                  • Gość: Legniczanin Re: KapoPolacy IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 23:28
                                    Spadł z wieżyczki po pijaku.
                                    • Gość: kazik Re: KapoPolacy IP: *.arcor-ip.net 18.06.04, 23:29
                                      A moze twoj dziadek tez?
                                      • arnold7 Re: KapoPolacy 18.06.04, 23:34
                                        Lekarz z innego obozu dla weryfikowanej ludnosci slaskiej mieszczacego siê w
                                        Lambinowicach (wczesniej Lambsdort) w swej relacji podal nastepujace przyczyny
                                        smierci osadzonych tam Górnoslazaków:
                                        "wyglodzenie, epidemie, ciezka praca, uduszenie przez zakopanie zywcem,
                                        rozstrzelanie". Zbrodnie Polaków na Slazakach wiezionych w tym obozie zostaly
                                        opisane w ksiazkach: "Pieklo Lambinowic" Heinza Essera oraz "Cien Lambinowic"
                                        Edmunda Nowaka. Ja posluze sie cytatami z eseju "Polska hanba" autorstwa
                                        Janusza Rudnickiego, wedlug którego do jesieni 1946 roku, w tymze obozie zycie
                                        stracilo ok. 6 tys. osób. Esej ten zostal napisany w formie spowiedzi Ignacego
                                        Sz., zmarlego w roku 1973, pomocnika komendanta obozu Czeslawa Geborskiego (w
                                        roku 2001 sam komendant, dzieki pikiecie zorganizowanej przez Ruch Autonomii
                                        Slaska, stanal przed sadem za smierc 48 ludzi spalonych zywcem
                                        w jednym z obozowych baraków. W roku 1956 odbyla sie parodia procesu, podczas
                                        której zostal uniewinniony).
                                        Oto wiec wybrane wspomnienia jednego z polskich oprawców slaskich cywili:
                                        mezczyzn, kobiet i dzieci: "Johann mu bylo(...)zaciagnelismy go do warsztatu za
                                        te brodê i wkrecilismy mu ja w imadlo. I podpalili, zeby wygladal jak dziad.
                                        Krzyczal, ze ma dzieci(...) Obcegami wyrywalismy mu paznokcie, jeden po drugim
                                        (...) Zaczelismy pukac mu w glowe kluczami(...)Edek powiedzial, ze to biale to
                                        mózg"
                                        "Moja pierwsza nazywala sie Gertruda(...)Dwadziescia piec do trzydziestu
                                        uderzen gruba pala(...) Skóra i miesnie wisialy na nich paskami(...)Umieraly na
                                        zakazenie krwi"
                                        "Bilismy i zabijalismy(...)Oblewalismy ich szczochami, obrzucali gównem, pod
                                        paznokcie wbijalismy im gwozdzie" "Frau Paschke nazarla sie mojego gówna,
                                        Fraulein Marii Schmolke z Lambinowic naszczalismy do geby i kazalismy jej lizac
                                        krew z jej niemieckich ziomków(. . . )Dziewuchom placilismy tak, ze wsadzalismy
                                        im miedzy nogi banknoty namoczone w nafcie i zapalali(...)
                                        W sadzaliœmy im do pochwy rozpalone pogrzeacze" "Zastrzelilismy kobiete w
                                        dziewiatym miesiacu ciazy, a potem zastrzelilismy mala córke kiedy
                                        skladala kwiaty na jej grobie" "Janek F. zabil kilkadziesiat niemowlat, po dwa
                                        na raz, roztrzaskujac glówkê o glówkê" "To wymyslilismy pozar(...)Wrzucaliœmy
                                        do ognia tych, co sie bali podchodzic blisko, ich czlonkowie rodzin blagali nas
                                        na kolanach, nie bylo litoœci, maz palil sie na oczach zony, albo odwrotnie".
                                        Te cytaty dobitnie obrazuja jak wygladala weryfikacja narodowosciowa po polsku.
                                        Chociaz nie bylo to celowe dzialanie wladz komunistycznych, tak jak w przypadku
                                        obozów nazistowskich, to jednak wladze tolerowaly to bestialstwo
                                        zezwierzeconych Polaków wobec bezbronnych slaskich cywilów. Okazalo sie wiec w
                                        tym momencie wyraznie, ze niemiecki nazizm byl dla tutejszej ludnoœci sielanka
                                        w porównaniu z terrorem polskich "wyzwolicieli". Wielu Slazaków zostalo
                                        zakatowanych w obozie dla opozycji antykomunistycznej w Jaworznie, gdzie
                                        dzielili los z Polakami z Armii Krajowej i Ukraincami z Ukrainskiej Powstanczej
                                        Armii. Niezwykle szokujacy jest fakt, ze obóz zaglady w Oswiecimiu, tak czczony
                                        przez Polaków jako miejsce meczenskiej smierci wielu setek tysiecy ludzi,
                                        dzialaa nadal jeszcze dwa lata po zakonczeniu wojny
                                        i nadal byl miejscem katowania na smierc przez polska milicje tysiecy
                                        niewinnych ludzi, tym razem jednak wylacznie Slazaków.
                                        • arnold7 Re: KapoPolacy 18.06.04, 23:44

Filmu bronił Jacek Kuroń w podziemnym "Tygodniku Mazowsze", pisząc: "Jaka jest
                                          różnica między Polakami a Żydami w czasie okupacji? Ano taka, że ja jechałem
                                          przez getto tramwajem na basen i oglądałem po tamtej stronie muru umierających
                                          ludzi. Lanzmann umieścił kamerę w oczach tego Żyda, który wtedy patrzył na
                                          mnie. On musiał mnie widzieć tak, jak widzi Lanzmann tych Polaków, i trudno mu
                                          się dziwić".

www.niniwa2.cad.pl/BIKONT.HTM
                                          • carrramba Re: KapoPolacy 18.06.04, 23:54
                                            arnold7 napisał:

>
                                            > Filmu bronił Jacek Kuroń w podziemnym "Tygodniku Mazowsze", pisząc: "Jaka
                                            jest
                                            > różnica między Polakami a Żydami w czasie okupacji? Ano taka, że ja jechałem
                                            > przez getto tramwajem na basen i oglądałem po tamtej stronie muru
                                            umierających
                                            > ludzi. Lanzmann umieścił kamerę w oczach tego Żyda, który wtedy patrzył na
                                            > mnie. On musiał mnie widzieć tak, jak widzi Lanzmann tych Polaków, i trudno
                                            mu
                                            > się dziwić".
                                            >
                                            > www.niniwa2.cad.pl/BIKONT.HTM
                                            Arnold, przestań pomijać może najważniejszą sprawę. A kto to Getto zbudował ?
                                            Ja? Czy Niemcy ?
                                            • arnold7 Re: KapoPolacy 18.06.04, 23:59
                                              Chodzi o to, ze w odpowiednich warunkach kazdy moze stac sie swinia,
                                              niezaleznie od narodowosci.

Wracajac do tematu polskich kapo:
                                              "Więźniowie zajmujący najwyższe stanowiska, od funkcji starszego obozu
                                              poczynając na blokowym i kapo kończąc, tworzyli grupę prominencką obozu
                                              (nazywano ich w Stutthofie także Speckjägerami). Do 1942 roku przewagę w tej
                                              grupie posiadali niemieccy i polscy kryminaliści."

www.kki.net.pl/~museum/rozdz6,4.htm
                                              • carrramba Re: KapoPolacy 19.06.04, 00:08
                                                arnold7 napisał:

> Chodzi o to, ze w odpowiednich warunkach kazdy moze stac sie swinia,
                                                > niezaleznie od narodowosci.
                                                >
                                                > Wracajac do tematu polskich kapo:
                                                > "Więźniowie zajmujący najwyższe stanowiska, od funkcji starszego obozu
                                                > poczynając na blokowym i kapo kończąc, tworzyli grupę prominencką obozu
                                                > (nazywano ich w Stutthofie także Speckjägerami). Do 1942 roku przewagę w tej
                                                > grupie posiadali niemieccy i polscy kryminaliści."
                                                >
                                                > www.kki.net.pl/~museum/rozdz6,4.htm
                                                Arnold, poczytaj sobie co napisał Kazik i później podyskutujemy. Inaczej ta
                                                dyskusja jest bezprzedmiotowa.
                                                Ja nie twierdzę, że nie było Polaków kapo. I nie oceniam tu postaw moralnych
                                                tych ludzi. Ktos kto żył w tamtych czasach, może to zrobić. Ja nie.
                                                • Gość: kazik Re: KapoPolacy IP: *.arcor-ip.net 19.06.04, 00:18
                                                  Juz miekniesz, tak jak wasz prezydent.Moze masz pomrocznosc i ......
                                                  • carrramba Re: KapoPolacy 19.06.04, 00:22
                                                    Gość portalu: kazik napisał(a):

> Juz miekniesz, tak jak wasz prezydent.Moze masz pomrocznosc i ......
                                                    Idź spać, do ciebie i tak nic nie dociera. Pomroczność to miał syn Wałęsy !
                                                  • Gość: kazik Re: KapoPolacy IP: *.arcor-ip.net 19.06.04, 00:25
                                                    Masz racje ten mial z goleniami cods jak nie mogl na nogach ustac.
                                                • Gość: kazik Re: KapoPolacy IP: *.arcor-ip.net 19.06.04, 00:21
                                                  Tak carramba mi w Polsce mowili ze mam swietna riposte. Zabolalo prawda? Chcesz
                                                  jeszcze wiecej?
                                            • Gość: kazik Re: KapoPolacy IP: *.arcor-ip.net 19.06.04, 00:01
                                              Jeszcze Jacka Kuronia nie pochowali, a juz na innych polskich forach zarzucaja
                                              mu ze byl Zydem.W Polsce jak cos spieprza ta winni sa Volksdeutsche albo Zydzi.
                                              Michnikowi tez zarzucaja ze ujawnil afere i rozpieprzyl SLD. Lubia lowic w
                                              mentnej wodzie.
                                              • arnold7 Re: KapoPolacy 19.06.04, 00:06
                                                Po latach, w obozie Auschwitz Birkenau opowiedziałem tę historię pewnemu kapo,
                                                z którym nawiązałem znajomość w dość niezwykłych okolicznościach. A było to
                                                tak: do części obozu, do której nas skierowano - zwanej "Zigeunerlager"
                                                czyli "obóz cygański" - przynoszono w godzinach południowych kotły z lurą
                                                nieokreślonego koloru, zwaną "zupą". Przy bramie stawali kapo poszczególnych
                                                bloków, każdy z dwoma wybranymi więźniami do dźwigania kotłów. Kapo uzbrojony w
                                                gruby kij konwojował kocioł i pilnował, aby na krótkim odcinku między bramą a
                                                blokiem nikt nie odważył się nawet zbliżyć do kotła.

Częścią "ekwipunku", jaki więzień otrzymywał wraz z pasiastym "umundurowaniem",
                                                był blaszany talerz lub mały garnuszek, do którego dostawał codziennie swoją
                                                porcję zupy. Biada temu, kto to swoje naczynie zgubił lub mu je skradziono -
                                                nie mając do czego brać zupy, po kilku dniach po prostu umierał z głodu. Wśród
                                                szczęśliwców, którym przydzielono garnuszki, byli tacy, którzy ryzykując
                                                zainkasowaniem porządnego lania, dopadali w biegu niesiony kocioł z zupą i
                                                nabrawszy jak najwięcej, szybko uciekali, by w jakimś kącie łapczywie połknąć
                                                swoją "zdobycz". Któregoś dnia kapo jednego z bloków postanowił skończyć z tą
                                                grabieżą. Zabrał więc do konwojowania kotła pomocnika, któremu dał także gruby
                                                kij. W pewnej chwili jakiś więzień dopadł kotła i nabrał garnuszek zupy. Kapo
                                                zostawił swojego pomocnika do dalszego konwojowania kotła, a sam puścił się w
                                                pogoń za złodziejem. Niespodziewanie uciekający wpadł na mnie, oblewając mnie
                                                zupą i uciekł dalej. Wnet dobiegł do mnie kapo i widząc mój pasiak oblany zupą,
                                                wziął mnie za złodzieja i zaczął okładać kijem. Upadłem, a on walił kijem,
                                                gdzie popadło.

Ledwie żywy wytłumaczyłem mu, że to nie ja ukradłem zupę z kotła. Jako dowód
                                                swej niewinności pokazałem mój czysty garnuszek. Widocznie przekonało go to, bo
                                                kazał mi wstać - a zauważywszy, że nie bardzo mogę, pomógł mi nawet. "Chodź ze
                                                mną!" - rozkazał i zaprowadził do swojego bloku, gdzie ku mojemu zdumieniu -
                                                obmył mi spuchnięte od kija nogi i... przyniósł sporą menażkę z zupą.
                                                Pozostałem pod jego opieką i na jego wikcie przed jakieś 7-10 dni. Gdy któregoś
                                                wieczoru wyznał: "niesłusznie cię zlałem" - opowiedziałem mu historię z ojcem,
                                                któremu także zupełnie niesłusznie przetrącono nos. W pewnej chwili podczas
                                                mojego opowiadania, Kazik - tak się nazywał - złapał mnie nagle za rękę i mocno
                                                ścisnął. "To było obok Zielonego Rynku ale nie na 6 Sierpnia tylko na
                                                Legionów" - prawie krzyknął. Umilkłem zdziwiony. Po dłuższej chwili milczenia
                                                dodał: "Jezu Chryste, to ja twojego ojca tak zdzieliłem. Że też teraz musiałem
                                                właśnie wpaść na jego syna!"...

Okazało się, że - jak ja - pochodzi z Łodzi, gdzie przed wojną pracował w
                                                redakcji łódzkiego wydania endeckiego organu "Orędownik".

tygiel.piotrkowska.lodz.pl/4_6_2003/aktual/18.htm
                                • carrramba Re: 18.06.04, 23:27

> Mój dziadek siedział w obozie i do konca życia to pamiętał,świnio jedna.Twój
                                  > syn też pewnie jest świnią.
                                  Nie dyskutuj z hitlerowskim pomiotem, proszę Cię.
                  • Gość: mx Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! IP: *.dip.t-dialin.net 18.06.04, 22:33
                    Gero to taki RUCKSACKDEUTSCHE.....tak nazywano slaskich folksdojczy po wojnie
                    jak sp...lali przed armia czerwona bo mieli tylko plecak ze soba, a Gero to
                    wnuk w drugim pokoleniu jakiegos ruskiego kalmuka ktory przelecial babke.
                    Gero!!!...przyznaj sie bo jak wiemy to czasami tu jakimis ruskopodobnymi
                    sloganami operujesz.
                    • Gość: Oberschlesier Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! IP: *.dip.t-dialin.net 18.06.04, 23:02
                      hehe a te 4 jezyki syna to Niemiecki , Polski, Slaski i Rosyjki po dziadku
                      • Gość: kazik Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! IP: *.arcor-ip.net 18.06.04, 23:04
                        Widzisz zapomnialem o ruskim i slaskim, znaczy sie umie 6.
                        • hadziajka Re: DO GOROLA I HADZIAJA !! 21.06.04, 22:53
                          A po pijoku to juz nie wiadomo ile innych bo go zrozumiec sie nie da.
      • Gość: Deutscher Vertreibung! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.06.04, 22:57
        Es gab keine Volksdeutsche in Schlesien. Und die Mehrheit von denen hat die
        Heimat nicht deshalb verlassen, weil sie es wollten, sondern weil sie von den
        Polen vertrieben worden sind. Wie ich sehe, die polnische Propaganda lebt!
        • ramen5 Re: Vertreibung! 03.08.04, 00:58
          Gość portalu: Deutscher napisał(a):

> Es gab keine Volksdeutsche in Schlesien. Und die Mehrheit von denen hat die
          > Heimat nicht deshalb verlassen, weil sie es wollten, sondern weil sie von den
          > Polen vertrieben worden sind. Wie ich sehe, die polnische Propaganda lebt!

Ramen5;Większość to kameleony
    • wiesmin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 21.06.04, 23:38
      Ludzie o czym wy tu kurwa gadacie!!!?
      Nigdy nie było nie ma i nigdy nie będzie Niemców pochodzenia śląskiego!!!
      Chociażby tylko dla tego ze na Śląsku od zawsze mieszkali Polacy a Niemcy byli
      tylko okupantami tych ziem. A każdy Niemiec trzeciej kategorii, czyli taki z
      odzysku to najzwyklejsza kurwa, sprzedajna świnia jest, co za kilka marek
      sprzedała swoją ojczyznę, swoich rodaków i nie jednokrotnie własną rodzinę, to
      zwykłe popaprance są, co myślą ze jak im szwab pozwolił się u siebie osiedlić
      to już są czymś lepszym od innych, ale niestety kurwa pozostanie zawsze kurwą i
      choćby nie wiem jak się wypicowała to szmatom pozostanie.
      I teraz info dla wszystkich szmat:
      Skoro już zwialiście z polski to zróbcie nam tę uprzejmości i nigdy tu nie
      wracajcie, wyrzućcie swoje polskie paszporty, i nigdy nie kalajcie naszego
      pięknego języka wypowiadając jakiekolwiek słowa po polsku, uczcie swoje dzieci
      nienawiści do polaków żeby im do łbów nie przyszło tu przyjeżdżać, nikt tu za
      wami nie tęskni i nikt po was tu nie płacze, nikt też was tu nie lubi, więc po
      prostu się odpierdolcie!

• millin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 21.06.04, 23:42
        Wieśmin, jestem w szoku totalnym. Gdyby tak wywalić z Twojego postu te
        wszystkie bluzgi, to całkiem dobry tekst !!!!!!!!!!!!!!!!!
        Nawet Cię pozdrowię:)
        • wiesmin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 21.06.04, 23:57
          millin napisał:

> Wieśmin, jestem w szoku totalnym. Gdyby tak wywalić z Twojego postu te
          > wszystkie bluzgi, to całkiem dobry tekst !!!!!!!!!!!!!!!!!
          > Nawet Cię pozdrowię:)
          Bo mnie wnerwia jak mi taka swinia polską mowę bezcześci
          Potem przez takich gnoi cała polska uważa ślązaków za szwabów
          • millin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 00:03
            wiesmin napisała:

> millin napisał:
            >
            > > Wieśmin, jestem w szoku totalnym. Gdyby tak wywalić z Twojego postu te
            > > wszystkie bluzgi, to całkiem dobry tekst !!!!!!!!!!!!!!!!!
            > > Nawet Cię pozdrowię:)
            > Bo mnie wnerwia jak mi taka swinia polską mowę bezcześci
            > Potem przez takich gnoi cała polska uważa ślązaków za szwabów

Zapewniam Cię, że wcale tak nie jest. Niby dlaczego, Ślązak miałby być uważany
            za Niemca?
            Dlaczego nie potrafisz pisać bez bluzgów ? Chociaż wykropkuj te bluzgi, serio.
            Tak nikt nawet nie będzie czytał Twoich postów i ominie Cię dyskusja, tego
            chcesz ?
            Pozdrawiam
            • wiesmin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 00:19
              millin napisał:

> wiesmin napisała:
              >
              > > millin napisał:
              > >
              > > > Wieśmin, jestem w szoku totalnym. Gdyby tak wywalić z Twojego postu t
              > e
              > > > wszystkie bluzgi, to całkiem dobry tekst !!!!!!!!!!!!!!!!!
              > > > Nawet Cię pozdrowię:)
              > > Bo mnie wnerwia jak mi taka swinia polską mowę bezcześci
              > > Potem przez takich gnoi cała polska uważa ślązaków za szwabów
              >
              > Zapewniam Cię, że wcale tak nie jest. Niby dlaczego, Ślązak miałby być
              uważany
              > za Niemca?
              > Dlaczego nie potrafisz pisać bez bluzgów ? Chociaż wykropkuj te bluzgi,
              serio.
              > Tak nikt nawet nie będzie czytał Twoich postów i ominie Cię dyskusja, tego
              > chcesz ?
              > Pozdrawiam

uważani jesteśmy za szwabów, bo mówimy JA zamiast jedynie słusznego TAK a co
              się tyczy bluzgów to czasami inaczej się nie da szczególnie jak pisze o takich
              ch….. co to po niemiecku jeszcze nie umieją, ale po polsku już zapomnieli
              w…..ia mnie jak słyszę o polonii i o tym, że oni biorą udział w głosowaniach i
              w ogóle wypowiadają się na temat tego kraju, w….ia mnie jak słyszę, że
              największy zdrajca polski teraz jest jej największym bohaterem (Kukliński)
              w….ia mnie jak widzę polaków płaszczących się przed Niemcami i przepraszających
              ich ch..j wie, za co i po co?
              w….ja mnie jak słyszę jak to w miemcach jest dobrze i jakie tam bogate ludzie
              są w…ja mnie, że nikt nie potrafi zrozumieć, że jakby polska przez kilka lat
              okradała całą Europę a najwięksi potentaci przemysłowi budowali swoją potęgę na
              niewolniczej pracy więźniów i robotników przymusowych to teraz polska była by
              krajem mlekiem i miodem płynącym a Polacy żyliby jak ludzie
              a teraz prześlij to czaskinsowi on lubi poprawiać moje teksty
              • millin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 00:33
                A widzisz Kolego, potrafisz wysławiać sie jak człowiek. Owszem czasem tak bywa,
                że jak mięchem nie rzucisz, to całe sformułowanie traci sens. Ale to są wyjątki.
                A co to czaskins taki erudyta ? Co Ty masz jakieś kompleksy wobec niego ?
                Zupełnie niepotrzebnie. W tym co naapisałeś jest dużo prawdy i chociaż
                nastawimy do Ciebie byłem niespecjalnie, zmieniam zdanie. Jesteś OK. Tylko nie
                bluzgaj !!! Sorry za "wieśniaka" i to co pisałem wcześniej. Jesteś OK. Naprawdę.
                Jeśli masz chęć o czymś pogadać, napisz na skrzynkę.
                Pozdrawiam.
                Millin
                ps.
                A to,że na Śląsku mówi się "ja" zamiast "tak" o niczym nie świadczy. I nie
                wszyscy tak mówią.
                • Gość: Alojz Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU IP: *.g.pppool.de 22.06.04, 00:45
                  JA JA na Friedlandzie tysch przyjezdzali Mietki, Dzidki,Wladki,Bolki,Czeski,
                  te potomkowie kargulai pawlaka tysch sie chcieli zaczepic na pochodzenie ale
                  miei papiory ze posiadali owczarka niemieckiego ato dla urzendnikow Niemieckich
                  bylo za malo i tak sie Bolkowi i jego kompanom marzenia na zczepienie w
                  niemczech sie rozwialy mogli w latach 80-tych zostac tylko jako POLNISCHE
                  AZYLANTEN I TAKIMI SA DO DZIS CZYLI POLACKEN!!!!!!
                  • wiesmin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 00:59
                    Gość portalu: Alojz napisał(a):

> JA JA na Friedlandzie tysch przyjezdzali Mietki, Dzidki,Wladki,Bolki,Czeski,
                    > te potomkowie kargulai pawlaka tysch sie chcieli zaczepic na pochodzenie ale
                    > miei papiory ze posiadali owczarka niemieckiego ato dla urzendnikow
                    Niemieckich
                    >
                    > bylo za malo i tak sie Bolkowi i jego kompanom marzenia na zczepienie w
                    > niemczech sie rozwialy mogli w latach 80-tych zostac tylko jako POLNISCHE
                    > AZYLANTEN I TAKIMI SA DO DZIS CZYLI POLACKEN!!!!!!

a ty to pewnie 100% niemiec jesteś i niemiaszki ci mówią guten tag herr alojz
                • wiesmin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 00:48
                  Czaskins uwielbia przerabiać moje bluzgi
                  za wieśniaka się nie obraziłem, bo mnie to wali, co se o mnie piszesz, jak mi
                  zacznie przeszkadzać to se nika zmienię i będzie, git
                  a bluzgać będę, bo ja, wieśmin jestem i z plebsu pochodzę wiec nie mogę nie
                  bluzgać, bo co to za przedstawiciel niewykształconej hołoty, co nie bluzga, nie
                  pluje pod nogi i nie pije jaboli? nie pasował bym do schematu
                  a dla polaków i tak będziemy szwabami, bo tak jest im wygodniej i zawsze mają
                  wytłumaczenie na tą swoją chorą nienawiść do ślązaków
                  millin napisz mi skąd jesteś (tylko tyle) może być na pocztę, jeżeli nie
                  będziesz sobie życzył nigdy nikomu tego nie ujawnię.
                • wiesmin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 00:51
                  millin napisał:

> nie wszyscy tak mówią.

bo sie boją polaków!
              • schlesien_meine_heimat Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 03:27
                wiesmin,
                jesli jestes polakiem, w czym nic zlego nie ma, to pisz na forum polskim,
                prosze. My tutaj wolimy dyskutowac o Slasku. Jak jestes Slazakiem, to pogadaj o
                Slasku - jest wiele rzeczy do omowienia. Zapraszam
                P )))
      • Gość: Peter Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 22.06.04, 21:47
        wiesmin napisała:

> Ludzie o czym wy tu kurwa gadacie!!!?
        > Nigdy nie było nie ma i nigdy nie będzie Niemców pochodzenia śląskiego!!!
        > Chociażby tylko dla tego ze na Śląsku od zawsze mieszkali Polacy a Niemcy
        byli
        > tylko okupantami tych ziem ........itp
        a ty zawsze byłeś, jesteś i będziesz prymitywem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i zbyt
        głupi by pojąć problem Śląska!!!!!!!!!!!!!więc może zrób przysługę Śląskowi i
        Ślązakom i stul ten swój wulgarny pysk!!!!!!!!!!!
    • Gość: Gero ZNAK RODLA POLONIA TO POLNISCHE PACK!! IP: *.g.pppool.de 22.06.04, 00:47
    • schlesien_meine_heimat Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 01:10
      Jo wom tu pora sprow musza uerklerowoc. Yberzecuja to na puolski, coby ouch
      gorolom uonych slypia siem uozworly.

Tlumaczenie na polski:

Ja wam tutaj kilka spraw musze wyjasnic. Przetlumacze to na polski (co
      niniejszym czynie, przyp. autora), azeby takze gorolom ich oczy sie otworzyly.

Odezwa do Goroli.

My, Slazacy, jestesmy narodem bardzo tolerancyjnym. U nas nigdy nie bylo
      klotni, wasni, wojen, rabunkow itd. Potrafimy zyc w zgodzie ze wszystkimi
      narodami, z ktorymi sasiadujemy i ktore u nas mieszkaja, Czy to sa Niemcy,
      Polacy, Czesi czy tez i odleglejsze narody. U nas sie katolicy zenili z
      ewangielikami, muzulmanie z chrzescijanami itd. I pragniemy, azeby tak zostalo
      po wsze czasy. Oprocz tego chcemy byc u siebie w domu gospodarzami, gwarantujac
      jednoczesnie polakom i innym narodom, ktore u nas dzisiaj mieszkaja, ze
      bedziemy ich szanowac, a takze respektowac ich prawa. Nie chcemy natomiast aby
      za nas decydowano, narzucano nam obca wole i mieszano sie w nasze sprawy, jak
      to polacy od konca 1 wojny swiatowej po dzien dzisiejszy czynia. My mamy nasz
      jezyk, nasza ziemie, nasza kulture, flage i hymn. Mamy tez nasza dume, tradycje
      i swiadomosc narodowa. Oraz nasz patriotyzm. My, Slazacy, nie bedziemy nigdy
      wiecej prowadzic wojny z naszymi sasiadami - z ostatniej, do ktorej nie
      zostalismy zmuszeni, ale bralismy w niej udzial dobrowolnie, nauczylismy sie
      poszanowania innych narodow. Wyciagnelismy wlasciwe wnioski. My, Slazacy,
      uczymy sie z wlasnej historii i bierzemy za nia pelna odpowiedzialnosc, zarowno
      prawna jak i moralna. My, Slazacy, przebaczamy polakom zbrodnie, jakich sie na
      naszym narodzie dopuscili i prosimy jednoczesnie o przebaczenie zbrodni, jakich
      my dopuscilismy sie na polakach. My, Slazacy, witamy serdecznie na Slaskiej
      Ziemi osadnikow przybylych z kresow wschodnich, a takze polski centralnej i
      zachodniej, a takze ze wszystkich krancow tego swiata i zapraszamy Was do
      wspolnego gospodarowania naszym Slaskiem w imie Slaskiej Ojczyzny i dobra jego
      obywateli. Nie czujcie sie u nas tolerowanymi goscmi, lecz wezcie dobro tego
      kraju w swoje rece, wspolnie z rodowitymi Slazakami, wspolnie pod sztandarem
      tolerancji i pokoju. Nasz kraj jest wielki, piekny i bogaty, uczynmy go
      wspolnie jeszcze piekniejszym a ludzi jeszcze bogatszymi. Odrzuccie niesnaski,
      przestancie w usta wasze wkladac slogany o hitleryzmie, faszyzmie, rasizmie
      itp. Pozostancie Polakami, gdyz Slazacy wielce szanuja honor i prawdomownosc, a
      potepiaja klamstwo, dwulicowosc i zaprzedanie sie. Nauczcie sie zyc w zgodzie z
      innymi narodami, bo u nas spotkacie nie tylko Slazakow, ale i Niemcow, Czechow,
      Rosjan, Zydow, Franzuzow, Szwedow ... Nie odbierajcie innym prawa do
      narodowosci ani Ojczyzny, bo Slazacy (ludzie, dla ktorych Slask jest Ojczyzna)
      nie sa jednolici, sa wsrod nich i Slazacy (ludzie o narodowosci Slaskiej) jak i
      Niemcy, Polacy, Czesi itd. A i u Was, drodzy gorole, istenie wiele narodowosci,
      przez komunistyczne rzady przemilczanych. U nas, tzn. wsrod Slatakow wielu
      narodowosci, a takze ze wzgledu na nasza odwieczna Slaska tolerancje, mamy
      szanse zbudowac kraj dobrobytu i wzajemnego porozumienia miedzy narodami. Kraj
      niezalezny. Nie przegapcie tej szansy.

A teraz juz prywatnie:
      wiesmin, Nie badz takim szowinistom, Niemieccy Slazacy byli, sa i beda,
      Najlepszy dowod to ja, jestem Niemcem (narodowosc) oraz Slazakiem (Ojczyzna), i
      jak widzisz niezle sobie radze z jezykiem polskim, a i wyksztalcenie zdobylem w
      Krakowie na Uniwersytecie Jagiellonskim, a moje dzieci to Niemcy, ktore za swa
      Ojczyzne uwazaja Slask, nie znaja polskiego, za to znakomicie godaja po
      Sloonsku. )))

legniczanin, Legnica to jedno z piekniejszych Slaskich miast, do Ciebie w
      szczegolnosci odnosi sie moja "Odezwa do Goroli". Przeczytaj uwaznie ze
      zrozumieniem i podyskutujmy.
      P )))
      • Gość: kazik Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU IP: *.arcor-ip.net 22.06.04, 08:49
        Nic dodac nic ujac.
      • Gość: Put Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU IP: 150.254.85.* 22.06.04, 16:38
        Ciebi k ... wa pojebalo Schlesien. Odpierdol sie k...wa od Goroli.
        W ciula grosz chuju jeden. Ty chcesz sie rownac Korfantemuy ze swim
        memorandum?? Ty gnoju jeden pisales wczesniel o Gorolach jaklo "polcaken" a
        wzywasz posrednioe do powstania. Twoje memorandum do Goroliiprzypomina mni
        Korfaztgo ale on byl w Reichstagou gdzie ty nigdy nie bedzisz,.
        Przestan k....wa podpuszczac slaskich goroli. Gorole zrobil za duzo powstan
        1830, 1863, 1944, nie musza Ci tlumaczyc jako absolwentowi UJ jak to sie sko
        czylo. Przestaqn k..wa oszukiac tych goroli o ktorych sam pisales jako o
        pollacen.
        Idz na dobry nioemiecki beer i od podpier . dol sie od Goroli
        Bo te k...wa Gorole uwierz a Ci( nie daj Bog ). Gorole zrobia powestanie
        zeby zrobioc wonlny Slask i bydzie wtedy Belfast alkbo Bosnia
        I to by bylo na tyle
    • wiesmin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 10:27
      Cześć!
      Mój tekst był dedykowany do sprzedajnych świń a nie do Niemców(oryginałów) czy
      polaków
      Ja osobiście jestem ślązakiem i z to jestem tępiony przez całe swoje życie od
      podstawówki poczynając (nauczyciele byli z Dąbrowy Górniczej, Będzina, Sosnowca)
      gdzie tępione były wszelkie przejawy śląskości aż do chwili obecnej.
      Kilkanaście razy zmieniałem prace i nigdy nie miałem kierownika ślązaka, wiele
      razy widziałem przejawy dyskryminacji ślązaków tylko za ich gwarę, i jest to
      również jedyny powód uważania nas za Niemców, którymi nie jesteśmy!
      A co się tyczy Niemców to ja ich po prostu nie lubię, znam ich jako nacje i ich
      nie lubię- mam do tego pełne prawo i wara wam od niego!
      Co z kolei nie oznacza, że jestem nietolerancyjny, w żadnym wypadku, jeżeli
      jakiś Niemiec( oryginał) przyjedzie tu jako gość to go potraktuje tak jak się
      traktuje gościa, ale jak mi tu wlezie z buciorami „po swoje” to go potraktuje
      tak jak moi dziadowie zwykli byli ich traktować!!!
      Wiec podsumowując: dla mnie szmatom jest każdy, kto za kilka srebrników
      sprzedał własną ojczyznę, wyparł się jej i udaje kogoś innego, kogoś, kim nigdy
      nie będzie!
      • Gość: kazik Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU IP: *.arcor-ip.net 22.06.04, 10:36
        Bardzo popieram twoj oburzony post.Wybacz mi tylko ze ja pozostalem wierny
        swojej Ojczyznie, ze nie jet to rowniez i Twoja, tak zrzadzil to los.
        Czy mamy sie nienawidic z tak blachego powodu ze kazdy kocha swoja Ojczyzne?
        Przeciez mamy do tego prawo i nikt nam go nie zabierze.
        Pozdrawiam.
        • wiesmin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 11:14
          Problem w tym ze ja tak na prawdę nie czuje nienawiści do nikogo!
          Pewnych ludzi lubię innych nie, jednych bardziej innych mniej, ale nie ma to
          nic wspólnego z nienawiścią!
          Byłem w Niemczech i wiem, że są Niemcy różni, o różnych przekonaniach i różnym
          spojrzeniu na świat, wiem, że nie każdy Niemiec jest nazistą i nie każdego
          należy nienawidzić, ale stosunki Niemców z polakami to ponad tysiąc lat
          historii i przy swojej ocenie staram się brać pod uwagę całość a nie tylko
          kilkadziesiąt czy nawet kilkaset ostatnich lat!

Jeżeli twoi przodkowie byli Niemcami i ty uważasz siebie za Niemca to jest to
          ok.
          Ale jeżeli jakiś polak z dziada pradziada wyjeżdża za Odrę i po kilku
          miesiącach zapomina „jak to jest po polsku” to dla mnie jest zwykła szmata!
          zero!
          I dotyczy wszystkich tchórzy, którzy zwiali z ojczyzny, kiedy było jej ciężko a
          teraz żądają prawa do decydowania o jej losach!
          A ja się pytam, JAKIM PRAWEM!!!!!!!!!
          • wiesmin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 11:21
            Z jakiej kurwa racji jakaś szmata ma decydować o moich losach!
            Ja tu zostałem, bo tego chciałem!
            Bo polska jest polską a ja ją kocham taką, jaka jest!
            Mam gównianą prace, jest mi ciężko i też chętnie bym stąd zwiał, ale tego nie
            zrobię!!!!
            Bo jestem polakiem! Tu jest moja ojczyzna i tu jest mój dom, tam mogę jechać do
            pracy, ale tylko jako robotnik najemny, zawsze jako polak!
            • millin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 11:31
              Przestaniesz do cholery bluzgać ? I pisz Polak z łaski swojej z dużej litery,
              bo ja też jestem Polakiem i nie mogę znieść Twoich literówek !
              • wiesmin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 11:47
                millin napisał:

> Przestaniesz do cholery bluzgać ? I pisz Polak z łaski swojej z dużej litery,
                > bo ja też jestem Polakiem i nie mogę znieść Twoich literówek !

TAKI PROSTAK JAK JA MA PRAWO SIĘ „PRZELITERZYĆ” SZCZEGÓLNIE, ŻE JA NERWOWY
                JESTEM I JAK SIĘ WPIENIĘ TO MNIE PONOSI
                TERAZ BĘDĘ PISAŁ DUŻYMI I BĘDZIE GIT!
                • millin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 11:50
                  wiesmin napisała:

> millin napisał:
                  >
                  > > Przestaniesz do cholery bluzgać ? I pisz Polak z łaski swojej z dużej lite
                  > ry,
                  > > bo ja też jestem Polakiem i nie mogę znieść Twoich literówek !
                  >
                  >
                  >
                  > TAKI PROSTAK JAK JA MA PRAWO SIĘ „PRZELITERZYĆ” SZCZEGÓLNIE, ŻE JA
                  > NERWOWY
                  > JESTEM I JAK SIĘ WPIENIĘ TO MNIE PONOSI
                  > TERAZ BĘDĘ PISAŁ DUŻYMI I BĘDZIE GIT!
                  >
                  Dzięki Wieśminie:)
                  Masz maila:)
            • Gość: kazik Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU IP: *.arcor-ip.net 22.06.04, 11:39
              Wspolczuje Ci bardzo i podziwiam.Ja niestety moglem polaczyc sie z moja
              Ojczyzna majac 34 lata, zrozum mnie tez.Tez tesknilem i moze kocham ja bardziej
              nie Niemcy autochtoni, lata rozlaki robia swoje.
              • wiesmin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 12:02
                KAZIK CZY TY BIERZESZ UDZIAŁ W GŁOSOWANIACH DOTYCZĄCYCH POLSKI?
                JEŻELI TAK TO JAKO NIEMIEC CZY JAKO POLAK DECYDUJESZ 0 MOJEJ PRZYSZŁOŚCI?
                • Gość: kazik Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU IP: *.arcor-ip.net 22.06.04, 12:06
                  zadziwiasz mnie, przeciez o Polsce decyduja Francuzi i Niemcy , Anglia ,
                  odnosze wrazenie wyczekuje momentu zeby z tego pociagu wyskoczyc.
                  Przyjemnej jazdy
          • ramen5 Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 03.08.04, 00:53
            wiesmin napisała:

> Byłem w Niemczech i wiem, że są Niemcy różni, o różnych przekonaniach i
            różnym
            > spojrzeniu na świat, wiem, że nie każdy Niemiec jest nazistą i nie każdego
            > należy nienawidzić, ale stosunki Niemców z polakami to ponad tysiąc lat
            > historii i przy swojej ocenie staram się brać pod uwagę całość a nie tylko
            > kilkadziesiąt czy nawet kilkaset ostatnich lat!

• ramen5 Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 03.08.04, 00:56
        wiesmin napisała:

> Wiec podsumowując: dla mnie szmatom jest każdy, kto za kilka srebrników
        > sprzedał własną ojczyznę, wyparł się jej i udaje kogoś innego, kogoś, kim
        nigdy
        >
        > nie będzie!
        >
    • wiesmin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 12:05
      I JESZCZE JEDNO KAZIK: ŚLĄSK JEST PRZY MACIERZY!!!
      • Gość: kazik Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU IP: *.arcor-ip.net 22.06.04, 12:08
        Macocha tysz matka
        • wiesmin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 12:15
          NO I TYM PRZEGIĄŁEŚ!
          WIEC CI POWIEM: WOLE NAJGORSZĄ KURWE ZA MATKĘ NIŻ NIEMCY ZA OJCZYZNĘ!
          WOLE SUCHY CHLEB W POLSCE ŻREĆ NIŻ ZA ODRĄ FRYKASY
          WOLE TYRAĆ ZA JAKIEŚ GÓWNIANE GROSZE W POLSCE NIŻ ZA MARKI W NIEMCZECH………ITD.ITD
          • carrramba Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 12:31
            No i teraz Kazio dostał wylewu i masz spokój:)
            A frykasów za Odrą się nie spodziewaj /niemieckich/ to wszystko jest paskudne.
            Widziałeś gdzieś knajpę z niemieckim żarciem ? Bo ja nigdzie na świecie.
            • wiesmin Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 12:40
              OKIEJ LUDZISKA SPADAM DO MOJEJ GÓWNIANEJ POLSKIEJ ROBOTY ZA POLSKIE ZŁOTÓWKI W
              POLSCE I BĘDĘ TAM PO POLSKU ROZMAWIAŁ I BĘDĘ BARDZO UWAŻAŁ ŻEBY „JA” NIE MÓWIĆ,
              BO PANOWIE POLACY TEGO NIE LUBIĄ I MOGĄ MNIE ZA JAKIEGOŚ SZWABSKIEGO POMIOTA
              WZIĄĆ I BĘDZIE MI POTEM SMUTNO
              • hadziajka Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 16:49
                Jak na razie najgorszym szwabskim pomiotem to jest ten co zalozyl ten topic
              • schloonsack Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 22.06.04, 17:29
                Nie przejmuj się. Kuzyn mojej żony mówi jo i mieszka pod Gdańskiem, a górale
                mówią haj ;-))
              • Gość: harc mistrz By język giętki powiedział to, co w głowie i sercu IP: 62.233.241.* 15.08.04, 21:25
                Wiesz, Wiesmin, bardzo podoba mi się Twoje pisanie. Nawet to z
                tymi "wyrazkami", które tak razi niektórych delikatnych estetów.
                Bądż naturalny!!!
                Wal, chłopie, "z grubej rury", kiedy tylko uznasz to za stosowne i konieczne.
                KATOWICKIE FORUM GAZETY WYBORCZEJ - TO NIE WERSAL I NIE KÓŁKO RÓŻAŃCOWE!!!...
                Twoje teksty, Wiesminie, są doskonałe literacko i nadwyraz sensowne, nawet
                jeśli okraszone są gdzie-niegdzie "kurwami" - powszechnie stosowanymi w
                potocznym języku wyrazami, podkreślajacymi w sposób prawdziwy, emocjonalny
                stosunek i ekspresję wypowiedzi autora.
                (HKP)
                ...
                CZUWAJ, K...A, KTO ŻYW!!!]
                (To "k...a" czyta się jako po prostu: k u r w a .
                I zastępując przecinek dodaje ono wigoru zawołaniu.)
            • Gość: ;-) Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU IP: *.wiwi.hu / *.wiwi.hu-berlin.de 22.06.04, 16:57
              a w Hofbräuhaus w Las Vegas juz byles?

www.hofbrauhauslasvegas.com/
              www.treasuretours.net/las_vegas_aktuelle_bilder.htm
              • Gość: Sigi Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU IP: *.g.pppool.de 10.08.04, 21:43
                Deutsche Kultur ist überall present!!
    • ramen5 Re: GOROL!! ZAZDROSCI SCHLESIER DEUTSCHE OBSTAMMU 15.08.04, 19:24
      Gość portalu: Sigi napisał(a):

> www.peter-rathay.de/Heimat/Pochodzenie_1.htm
      > TAK NIE KTURZY PROBOWALI SIE ZACZEPIC NA FRIEDLANDZIE POSIADANIEM OWCZARKA
      > NIEMIECKIEGO !! ALE NIESTETY TEN NUMER NIE CHWYTA W NIEMCZECH I TO BOLI GOROLI
      > W Gazetach na Slazku w rubryce matrymonialnej szukali partnerek z
      > pochodzeniem Niemieckim by muc wyjechac na dogodnych ukladach do Niemiec!!!
      > ilu takich mieszanych malzensw wyjechalo do Niemiec nie ma zadnych danych
      > wiadomo tylko ze to jusz bardzo zpolszczeni ludzie kturych wiencej
      > identyfikuja sie z polska jak z Niemcami dlatego oni sa dla nas polacken!!!

Ramen5:Ale napewno nie kameleonami,kameleon bardzo to porownanie mi sie
      podoba.Oddaje w 100% wasze zachowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka