Dodaj do ulubionych

Slaska Akademia Medyczna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 21:10
Mam pytanko: jak sie studiuje na SLAMie??
A moze ktos podalby mi liste podrecznikow potrzebnych na I roku wydzialu
lekarskiego:)
Pozdrowienia z Zakopca!!!

p.s.juz Was lubie Slazacy ;-)
Obserwuj wątek
    • settembrini Re: Slaska Akademia Medyczna 13.07.04, 21:29
      na wydziale w kattovitz czy w zabrzu? zreszta... i tu i tu jest przechlapane ;-)
    • Gość: góralka Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 22:42
      W Katowicach:)
      • Gość: settembrini Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.04, 12:05
        przygotuj sie na ekstreme
    • Gość: placek Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 10:02
      hehehe..niech jej ktos pomoze:)
    • Gość: Marek Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:30
      Powodzenia!
      • Gość: fafik Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 21:59
        napiszcie cos moze bardziej konkretnego o tej Uczelni.
        i o ksiazkach tez ;-)
        pzdr.
    • silesius Re: Slaska Akademia Medyczna 15.07.04, 00:32
      Gość portalu: góralka napisał(a):

> Mam pytanko: jak sie studiuje na SLAMie??

Zajrzalem na strony SlAM, nowosciami nie moge sluzyc, ale troche wspomnien moze?
      Cwierc wieku temu obecny prorektor d/s nauki pros. dr Sieron byl skromnym i
      milym asystentem w Zakladzie Biofizyki u pamietnego docenta Kumaszki, ktory
      egzaminowal czasami do polnocy, o ile studenci nastarczyli z piwem :-)

Prof. dr Janusz Konecki Prorektor d/s Studiow i Studentow (egzaminowal mnie ze
      szkielek - czesc praktyczna egzaminu z histologii), byl wtedy adiunktem u szefa
      kazedry a zarazem rektora sp. Jana Jozefa Jonka. Jonek pojawial sie na
      wykladzie inauguracyjnym, z lewej strony postrach studentow adjunkt doktor
      Konecki, z prawej strony postrach studentow adjunkt doktor Kaminski, a Jonek
      malowal na tablicy lisc i zaczynal wyklad inauguracyjny:
      " Jo je profesoor dochtoor habilitouwany Jan Jozef Jonek, a to je Kaminski i
      Kounecki, a na tablicy je koumurka, koumurka mo ksztalt liscia dymbio" i tak
      dalej.
      Jonek rezydowal w Katowicach ale czasami zjawial sie w Rokitnicy, gdzie byla
      jego katedra a takze akademiki studentow pierwszych dwoch lat. Z jedna osoba
      wital sie zawsze przez podanie reki - byl to portier akademika, stary, lysy i
      gluchawy Herr Poschpiech. Wiesc niosla, ze wital go dlatego osobiscie, gdyz
      Poschpiech byl w SS a Jonek w Hitlerjugend. Cos w tym musialo byc, gdyz czasami
      gdy Poschpiech zdrzemnal sie w swojej portierni, studenci zakradali sie i nagle
      wykrzykiwali: Herr Poschpiech !!! - na co Herr Poschpeich wyskakiwal z krezsla
      i wyrzucajac reke w powietrze krzyczal: "Heil..." i tu gryzl sie w jezyk.

ach, lza sie w oku kreci....

• Gość: góralka Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 09:00
        super!!!
        fajny post Silesiusie, ale moze Ktos napisze tez cos o terazniejszosci...
        pzdr.
        • settembrini Re: Slaska Akademia Medyczna 15.07.04, 15:45
          z terazniejszosci... przygotuj kase na korki ze szkielek (co prawda nie jestem
          studentem tej zacnej uczelni, ale nie znam nikogo, kto by zdal ten egzamin bez
          dodatkowych, odplatnych zajec)
    • Gość: magda Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 15:35
      cześć ja będę teraz na drugim roczku na wydz. lekarskim na śamie więc mogę ci
      co nieco powiedzieć jak tam jest. jesli chcesz pogadać to podaję ci mój nr gg:
      7838662, no to do poklikania pappapapa!!
    • Gość: góralka Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 16:38
      Dziekuje za informacje! Mam nadzieje, ze jeszcze dowiem sie czegos przydatnego:)
      Pozdrawiam wszystkich!:)
    • Gość: ania Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 19:24
      eee..spoko jest!
    • Gość: były st Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.katowice.msk.pl / *.katowice.msk.pl 20.07.04, 21:58
      Laska! Ty sie stuknij! Chcesz studiować medycyne, to idź do Szczecina i wkuwaj
      szwedzki, albo do Wrocławia i wkuwaj niemiecki!
      • Gość: góralka Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 14:06
        Tralala..teraz zeby wyjechac do Szwecji po studiach medycznych wystarczy
        trzymiesieczny kurs jezykowy:)Choc kto wie, moze zanim skoncze studia sytuacja
        w kraju zdazy sie zmienic..przeciez gorzej jak teraz chyba juz byc nie moze:>
        Pzdr.
    • Gość: fionka Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 23.07.04, 19:31
      na Sląskiej sie nie studiuje tylko puszcza ,żeby opłacić łapówki za egzaminy!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka