Gość: góralka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 21:10 Mam pytanko: jak sie studiuje na SLAMie?? A moze ktos podalby mi liste podrecznikow potrzebnych na I roku wydzialu lekarskiego:) Pozdrowienia z Zakopca!!! p.s.juz Was lubie Slazacy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
settembrini Re: Slaska Akademia Medyczna 13.07.04, 21:29 na wydziale w kattovitz czy w zabrzu? zreszta... i tu i tu jest przechlapane ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góralka Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 22:42 W Katowicach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: settembrini Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.04, 12:05 przygotuj sie na ekstreme Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: placek Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 10:02 hehehe..niech jej ktos pomoze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 14:30 Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 21:59 napiszcie cos moze bardziej konkretnego o tej Uczelni. i o ksiazkach tez ;-) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: Slaska Akademia Medyczna 15.07.04, 00:32 Gość portalu: góralka napisał(a): > Mam pytanko: jak sie studiuje na SLAMie?? Zajrzalem na strony SlAM, nowosciami nie moge sluzyc, ale troche wspomnien moze? Cwierc wieku temu obecny prorektor d/s nauki pros. dr Sieron byl skromnym i milym asystentem w Zakladzie Biofizyki u pamietnego docenta Kumaszki, ktory egzaminowal czasami do polnocy, o ile studenci nastarczyli z piwem :-) Prof. dr Janusz Konecki Prorektor d/s Studiow i Studentow (egzaminowal mnie ze szkielek - czesc praktyczna egzaminu z histologii), byl wtedy adiunktem u szefa kazedry a zarazem rektora sp. Jana Jozefa Jonka. Jonek pojawial sie na wykladzie inauguracyjnym, z lewej strony postrach studentow adjunkt doktor Konecki, z prawej strony postrach studentow adjunkt doktor Kaminski, a Jonek malowal na tablicy lisc i zaczynal wyklad inauguracyjny: " Jo je profesoor dochtoor habilitouwany Jan Jozef Jonek, a to je Kaminski i Kounecki, a na tablicy je koumurka, koumurka mo ksztalt liscia dymbio" i tak dalej. Jonek rezydowal w Katowicach ale czasami zjawial sie w Rokitnicy, gdzie byla jego katedra a takze akademiki studentow pierwszych dwoch lat. Z jedna osoba wital sie zawsze przez podanie reki - byl to portier akademika, stary, lysy i gluchawy Herr Poschpiech. Wiesc niosla, ze wital go dlatego osobiscie, gdyz Poschpiech byl w SS a Jonek w Hitlerjugend. Cos w tym musialo byc, gdyz czasami gdy Poschpiech zdrzemnal sie w swojej portierni, studenci zakradali sie i nagle wykrzykiwali: Herr Poschpiech !!! - na co Herr Poschpeich wyskakiwal z krezsla i wyrzucajac reke w powietrze krzyczal: "Heil..." i tu gryzl sie w jezyk. ach, lza sie w oku kreci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góralka Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 09:00 super!!! fajny post Silesiusie, ale moze Ktos napisze tez cos o terazniejszosci... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Slaska Akademia Medyczna 15.07.04, 15:45 z terazniejszosci... przygotuj kase na korki ze szkielek (co prawda nie jestem studentem tej zacnej uczelni, ale nie znam nikogo, kto by zdal ten egzamin bez dodatkowych, odplatnych zajec) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 15:35 cześć ja będę teraz na drugim roczku na wydz. lekarskim na śamie więc mogę ci co nieco powiedzieć jak tam jest. jesli chcesz pogadać to podaję ci mój nr gg: 7838662, no to do poklikania pappapapa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góralka Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 16:38 Dziekuje za informacje! Mam nadzieje, ze jeszcze dowiem sie czegos przydatnego:) Pozdrawiam wszystkich!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 19:24 eee..spoko jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były st Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.katowice.msk.pl / *.katowice.msk.pl 20.07.04, 21:58 Laska! Ty sie stuknij! Chcesz studiować medycyne, to idź do Szczecina i wkuwaj szwedzki, albo do Wrocławia i wkuwaj niemiecki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: góralka Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 14:06 Tralala..teraz zeby wyjechac do Szwecji po studiach medycznych wystarczy trzymiesieczny kurs jezykowy:)Choc kto wie, moze zanim skoncze studia sytuacja w kraju zdazy sie zmienic..przeciez gorzej jak teraz chyba juz byc nie moze:> Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fionka Re: Slaska Akademia Medyczna IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 23.07.04, 19:31 na Sląskiej sie nie studiuje tylko puszcza ,żeby opłacić łapówki za egzaminy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś