Dodaj do ulubionych

Pomocy z junkersem!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:39
Witam.
Mam junkers bosch nowszego typu z elektrycznym zapłonem czy jakoś tak:)
Problem jest taki że podczas używania gaśnie płomień i leci zimna woda.
Co mam zrobić, wzywać fachowca??
Obserwuj wątek
    • Gość: basia Re: Pomocy z junkersem!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:36
      jeśli słyszysz takie charakterystyczny "cyk", to znaczy, że piecyk odciął dopływ gazu, by nie dopuścić do przegrzania. U mnie też tak jest.
      • Gość: ? Re: Pomocy z junkersem!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 06:12
        a baterie masz dobre?
        Jak dobre,to widocznie musisz przeczyścić tu i tam...
        • Gość: madzia Re: Pomocy z junkersem!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 10:22
          tak, baterie są nowe
          • Gość: Zibi Re: Pomocy z junkersem!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 17:23
            Jonasz Kofta śpiewał taką piosenkę - Bo dobry Bóg, zrobił co mógł, teraz należy
            zawezwać FACHOWCA...:)
            • Gość: ! Re: Pomocy z junkersem!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 17:50
              No musisz przeczyścić instalację,bo widocznie gdzies jest zatkane i się
              automatycznie wyłącznik spalin włącza czy jak się to tam nazywa.
    • Gość: tadeusz Czy kiedy otwarte są drzwi łazienki także gaśnie? IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 12.03.06, 23:08
      Ten Junkers ma wbudowany fabrycznie czujnik cofania spalin i jeżeli komin ich
      nie odprowadza wówczas piecyk gaśnie.
      Ale może być też tak ,że do piecyka nie dopływa odpowiednia ilość świeżego
      powietrza bo naprzykład drzwi i okna są zbyt szczelne.
      Sprawdź to i zapal go przy otwartych drzwiach a jeśli to nie da efektu uchyl
      dodatkowo okno.
      Jeśli piecyk przestanie gasnąć to trzeba wykonać kratkę w drzwiach łazienki i
      wyregulować okno tak żeby jednak troszeczkę wwiewało świeżego powietrza
      ale jeżeli to nic nie da to wołaj kominiarza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka