Gość: Madzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:39 Witam. Mam junkers bosch nowszego typu z elektrycznym zapłonem czy jakoś tak:) Problem jest taki że podczas używania gaśnie płomień i leci zimna woda. Co mam zrobić, wzywać fachowca?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basia Re: Pomocy z junkersem!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:36 jeśli słyszysz takie charakterystyczny "cyk", to znaczy, że piecyk odciął dopływ gazu, by nie dopuścić do przegrzania. U mnie też tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Pomocy z junkersem!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 06:12 a baterie masz dobre? Jak dobre,to widocznie musisz przeczyścić tu i tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Pomocy z junkersem!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 10:22 tak, baterie są nowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Pomocy z junkersem!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 17:23 Jonasz Kofta śpiewał taką piosenkę - Bo dobry Bóg, zrobił co mógł, teraz należy zawezwać FACHOWCA...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Pomocy z junkersem!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 17:50 No musisz przeczyścić instalację,bo widocznie gdzies jest zatkane i się automatycznie wyłącznik spalin włącza czy jak się to tam nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz Czy kiedy otwarte są drzwi łazienki także gaśnie? IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 12.03.06, 23:08 Ten Junkers ma wbudowany fabrycznie czujnik cofania spalin i jeżeli komin ich nie odprowadza wówczas piecyk gaśnie. Ale może być też tak ,że do piecyka nie dopływa odpowiednia ilość świeżego powietrza bo naprzykład drzwi i okna są zbyt szczelne. Sprawdź to i zapal go przy otwartych drzwiach a jeśli to nie da efektu uchyl dodatkowo okno. Jeśli piecyk przestanie gasnąć to trzeba wykonać kratkę w drzwiach łazienki i wyregulować okno tak żeby jednak troszeczkę wwiewało świeżego powietrza ale jeżeli to nic nie da to wołaj kominiarza Odpowiedz Link Zgłoś