Dodaj do ulubionych

Sensacja!!!!!

17.06.12, 21:04

Dzisiaj kilkanaście minut temu został złapany w Halembie na zrywaniu plakatów Dyrektor MOPS. Ściągnięta policja spisała protokół.
Ostrzegałem p. Dyrektorze. Prosiłem, że jak jest p. kolekcjonerem to panu dostarczę każdą ilość Prawdy i plakaty.
I po jaką …. miesza pan jeszcze do swoją rodzinę.
Do czego jeszcze jest zdolna ta władza.
A tak nawiasem, ludzi już nie macie do brudnej roboty???
Obserwuj wątek
    • meg114 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 21:22
      Nie powstrzymam się: Greens - czy takie działania charakteryzują według ciebie zacnych i uczciwych ludzi?
    • sdc-8360 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 21:24
      Brawa, oklaski, aplauz, klaka, kloaka ...

www.youtube.com/watch?v=zxBlvv0HRlI
      • nick_na_raz Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 21:38
        sensacyjne jest też to, jak szybko i jak różnymi kanałami ta wiadomość się rozchodzi - także po pracownikach MOPS. i jakie budzi emocje!
        wstyd i żenada.
        • rudzian2 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 21:46
          no proszę , wielka figura miejska Dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej KRYSTIAN MORYS złapany na przestępstwie wyborczym , tak spędza wolny weekend miejska władza ,
          a ilu jeszcze jego oddanych poddanych lata po ulicach i drze plakaty ? ? ?
          od kogo dostał takie polecenie ? ? ?
          ile zdążył wcześniej pozrywać ? ? ?
          • robertdebruss Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 21:52
            dopuszczają się wszelkich metod, bo wiedzą, że stołki z pod dup się wysuwają. Jak tu wierzyć w tą ich uczciwość w stosunku do mieszkańców.
    • robertdebruss Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 21:49
      No to mamy czarno na białym tą uczciwość ludzi najjaśniejszej pani. Możne tych przypadków więcej przytoczyć. Wczorajszego dnia w Rudzie Śląskiej 1 wolontariusz referendum roznosił gazetki, po ich włożeniu do pojemników na reklamy przed klatkami jak cień za nim podążał jakiś facet w średnim wieku i natychmiast te gazetki wybierał z pojemników i ładował do torby. Zdaje się, że ktoś mu z okna walnął fotkę telefonem komórkowym.
      • jankolodziej Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 21:56
        "Pragnę zapewnić, że od początku pełnienia obowiązków prezydenta miasta stawiam bardzo wysokie wymagania podległym mi urzędnikom. Nie toleruję i nie będę tolerować przypadków łamania przez nich prawa i postępowania niezgodnego z zasadami etyki.
        Grażyna Dziedzic, 7 lutego 2012"
        • marynik Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:02
          jankolodziej napisał:

> "Pragnę zapewnić, że od początku pełnienia obowiązków prezydenta miasta stawiam
          > bardzo wysokie wymagania podległym mi urzędnikom. Nie toleruję i nie będę tole
          > rować przypadków łamania przez nich prawa i postępowania niezgodnego z zasadami
          > etyki.
          > Grażyna Dziedzic, 7 lutego 2

No i mamay kolejen KŁAMSTWO p. prezydent. Powinna natychmiast zwpnic dyrektora MOPS własnei za łamanie prawa.
          Jak nisko upadła ta wladza, niżej sie juz nie da.
          > 012"
          >
    • marynik Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:06
      Zamiast dyrektorem powinien być dozorcą. Człowiek na wysokim stanowisku a taki prostak.Mam nadzieję, ze eni tylko na forum ta sesacja sie pojawiła. Mam nadzieję ze ujrzy śwaitło dzienne i w prasie i w tv. takie działanie należy ośmieszyc i zdecydowanie potępić!!!
      • rudzian2 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:12
        jestem ciekaw jak do jutra spróbują całej sprawie łeb ukręcić ? ? ?
        przecież mamy do czynienia ze specjalistami wysokiej klasy od przekrętów
        to potrafią robić perfekcyjnie , jak mało kto ..........
      • skalar2011 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:17
        Za nasze pieniądze co wtorek ,,pobierał,, nauki,, prawnikiem chciało mu się być.oczywiście za przyzwoleniem grazii ,,uczył,, się w czasie swoich godzin pracy.Fajnego prawa się uczył - moze to taki specjalny fakultet pt: JAK NAGMINIIE ŁAMAĆ PRAWO?
        WSTYD I HAŃBA!!!!!!!
    • hepik1 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:10
      Widzac tytul ,myslałem że są wyniki z Bytomia ;)
      • rudzian2 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:13
        Hepik to są wyniki z Halemby , może pod twoim oknem ;)
    • hepik1 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:15
      A ten plakat zgodnie z prawem byl nalepiony?
      Jesli nie ,to dyrektor jeszcze jakąs nagrodę dostanie za dbanie o czystośc w mieście ;)
      • rudzian2 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:18
        masz rację Hepik , plakat był za duży i rogi wystawały
        zadzwoń na Godulę po kolejne instrukcje
        tylko się nie wysilaj zbyt jak teraz to robisz , bo to mdłe
      • 22burza Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:23
        p.Prezydent urabia nauczycieli na szkolnych festynach,dając pokaz troski o rozwój szkolnictwa,a jej przyboczny pełni zastepstwo w PUK-u,szkoda tylko,że na usunięcie śmieci powyborczych trzeba było czekać tyle miesięcy.
        • pipi43 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:27
          Allle jaja...

U mnie żadnych ulotek nigdy nie było.
          Chyba też ktoś je przechwytywał.
      • robertdebruss Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:24
        to miasto zaśmiecają tacy jak ty i twoi idole.
        • robertdebruss Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:25
          oczywiście moja odpowiedź adresowana jest do Hepika szpiclika
      • skalar2011 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:24
        Hepik widzisz czym ty przy tej władzy się stałeś, Dyrektor Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej opłacany sowicie z naszych pieniędzy ŁAMIE PRAWO A TY CO? widać ci to pasuje czyż nie? widac jesteś do tego przyzwyczajony, w kręgach w których się obracasz to takie powszechne
      • robertdebruss Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:44
        Hepik nie bądź bezczelny, co myślisz, że policjanci którzy przyjechali spisali ten protokół dla rozrywki ? tak rozpoczyna się procedura wyjaśniająca okoliczności. A Morys gdyby chciał sprzątać musiałby przyjechać śmieciarka ale z tego co wiem w MPO nie pracuje no chyba, że mu się coś w tym deklu poprzestawiało.
    • w36 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:25
      amarian2 napisał:

> Dzisiaj kilkanaście minut temu został złapany w Halembie na zrywaniu plakatów D
      > yrektor MOPS. Ściągnięta policja spisała protokół.

Suuuuuuper. Ale piękna wpadka Dziedzicowej.

Ale spytam przy okazji. Czy ktoś widział gdzieś u nas na mieście obwieszczenia o referendum i obwodach, komisjach? Te które Dziedzicowa jest zobowiązana prawem wywiesić?

• robertdebruss Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:28
        raczej cieżka sprawa z tymi informacjami. W Rudzie Śląskiej panuje inne prawo, prawo Odnowy czyli żadne w stosunku do nich.
      • robertdebruss Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:29
        z tymi informacjami to ciężka sprawa bo w Rudzie Śląskiej obowiązuje prawo ODNOWY czyli żadne w stosunku do ich poczynań.
      • pipi43 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:31
        w36 napisał:

>
        > Ale spytam przy okazji. Czy ktoś widział gdzieś u nas na mieście obwieszczenia
        > o referendum i obwodach, komisjach? Te które Dziedzicowa jest zobowiązana prawe
        > m wywiesić?

Nie. Ale ja nie widziałam żadnego plakatu ani ulotki.
        >
        >
        >
      • rudzian2 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:31
        tu też pikantny cytacik ze sławetnego oświadczenia Dziedzicowej :

"Obdarzona zaufaniem mieszkańców Rudy Śląskiej obiecuję, że dopilnuję aby nigdy więcej nie doszło do podobnej sytuacji w podległym mi urzędzie. Proszę również mieszkańców Rudy Śląskiej o to, by nie oceniali wszystkich urzędników przez pryzmat tej sytuacji."

no i jednego urzędnika nie dopilnowała , pozwolił sobie na samowolkę :):):))))
      • skalar2011 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:34
        wczoraj żech widzioł że wisiały ale nie wiadomo kaj jeszcze dzisiej grasowoł Dyrektor MORYS i jemu podobni póki go nie złapała policja.
      • zista Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:40
        Zawiadomienia o referendum i obwieszczenia o obwodach pojawiły się z dużym opóźnieniem chyba na początku czerwca ,widziałam w dwóch miejscach na Wirku na ul. Sienkiewicza oraz na przystanku koło szpitala w Bielszowicach...
      • marynik Re: Sensacja!!!!! 18.06.12, 15:59
        w36 napisał:

> Ale spytam przy okazji. Czy ktoś widział gdzieś u nas na mieście obwieszczenia
        > o referendum i obwodach, komisjach? Te które Dziedzicowa jest zobowiązana prawe
        > m wywiesić?

Nie tylko na mieśie nei ma, ale przed kazdymi wyborami to wisiały informacje o numerach obwodowych komisji na każdej klatce, a teraz totalna cisza. Ale ludzie i tak wiedza gdzie mają pójść.
        >
        >
        >
        • skalar2011 Re: Sensacja!!!!! 18.06.12, 16:08
          marynik napisała:

> Nie tylko na mieśie nei ma, ale przed kazdymi wyborami to wisiały informacje o
          > numerach obwodowych komisji na każdej klatce, a teraz totalna cisza. Ale ludzie
          > i tak wiedza gdzie mają pójść.
          CZY TO NIE KOLEJNE DZIAŁANIE NIEZGODNE Z PRAWEM
          • pipi43 Re: Sensacja!!!!! 18.06.12, 21:13
            skalar2011 napisał:

> marynik napisała:
            >
            > > Nie tylko na mieśie nei ma, ale przed kazdymi wyborami to wisiały informa
            > cje o
            > > numerach obwodowych komisji na każdej klatce, a teraz totalna cisza. Ale
            > ludzie
            > > i tak wiedza gdzie mają pójść.
            > CZY TO NIE KOLEJNE DZIAŁANIE NIEZGODNE Z PRAWEM

Są. A w każdym razie jedno na pewno.
            Na Karmańskim.
    • robertdebruss Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:32
      A niby wywodzący się z takiej prawej rodziny, ciekawe co na to siostra ? znajdzie się artykuł czy nie ? pewnie tę sprawiedliwość zobaczymy jak świnia niebo.
      • rudzian2 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:37
        siostra już na pewno postawili na nogi i wertuje paragrafy
        w końcu trzeba braciszka wyciągnąć z bagienka .........
        • pipi43 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:40
          A ta siostra to kto?
          • robertdebruss Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:52
            poproś panią to ci powie albo nie rób z siebie świra.
        • skalar2011 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:44
          niech siostra z tym znajdowaniem paragrafów uważo, bo jeszcze się jaki może na nią znależć - dużo już, oj dużo się jej już zebrało tych różnych dziwnych umorzeń.A bagno ma to do siebie że lubi wciągać kolejno.
          Zaraz piszę do prasy będą mieli newsa na pierwsze strony
          • pipi43 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:45
            Kim jest ta osławiona siostra?
            • volwer Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 23:03
              Ken jutro albo juz dzis ..dostanie zwolnienie lekarskie albo od kogos z kompanii Sliwy Gruszczyńskiego ( nadwyrężenie nadgarstka przy zrywaniu dobrze przyklejonych plakatów) albo od Podludka(zniszczone nerwy w słuzbie MOPS i najjaśniejszej ,oraz przy zatrzymaniu przez organy)
              a tak wogóle t o okaże sie ze niczego nie zrywał,że to wiatr te plakaty naderwał a Ken tylko musiał dokończyć dzieła ,żeby tym falującym plakatem nie dostac w pysk jak przechodził obok.
              teraz w szpitalu jeszcze spokój-ale co bedzie jutro jak sie rozniesie??? a takie wiesci lotem błyskawicy się rozniosą po dyżurakach w czasie nocki.
              • skalar2011 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 23:40
                volwer napisał:

> Ken jutro albo juz dzis ..dostanie zwolnienie lekarskie albo od kogos z kompan
                > ii Sliwy Gruszczyńskiego ( nadwyrężenie nadgarstka przy zrywaniu dobrze przykle
                > jonych plakatów) albo od Podludka(zniszczone nerwy w słuzbie MOPS i najjaśniej
                > szej ,oraz przy zatrzymaniu przez organy)
                > a tak wogóle t o okaże sie ze niczego nie zrywał,że to wiatr te plakaty naderw
                > ał a Ken tylko musiał dokończyć dzieła ,żeby tym falującym plakatem nie dostac
                > w pysk jak przechodził obok.
                > teraz w szpitalu jeszcze spokój-ale co bedzie jutro jak sie rozniesie??? a taki
                > e wiesci lotem błyskawicy się rozniosą po dyżurakach w czasie nocki.
                ciekawe jaka będzie jednostka chorobowa? zapylenie płuc, blazy na łapach od tego zrywanio, czy też załamanie psychiczne po kontakcie i stresie z policją

• robertdebruss Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:50
      zobaczymy jak teraz postąpi lobby przyboczne, adwokacko - prawnicze ? pewnie będą wmawiać że K.M zaczął lunatykować wlazł na plakat a ten zaplatał mu się o nogi i spadł prosto w ręce referendystów a ci zaraz policje powiadomili i chudzinka został spisany. Bidulek jeden taki ofiarny i wpadka na całego.
    • rudzian2 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:51
      brat to prawnik , ostatnio uczony za nasze pieniądze ,
      a siostra to sędzia , jeszcze bardziej uczona
      • pipi43 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:52
        Dzięki.
        • robertdebruss Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:57
          No wiesz PIPI tym DZIĘKI to mnie teraz naprawdę zaskoczyłaś, cofam te ŚWIROWANIE, SORRY KOBIETO.
          • pipi43 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 23:04
            Całe życie szkolno - zawodowe (nie licząc podstawówki) spędziłam w miastach ościennych.
            Nie znam rudzkich układów; luknęłam właśnie na wywiad z tym Morysem...
            Moze z tego wynika moja indolencja, błędnie interpretowana jako zalezność od "panujących" w Rudzie.
            Nota bene - nigdy nie pracowałam w sferze budżetowej.
        • skalar2011 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 22:59
          BOŻE CHROŃ NAS PRZED TAKIMI PRAWNIKAMI CO SAMI ŁAMIĄ PRAWO
          • rudzian2 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 23:04
            teraz tylko czekać jak Józek O. ciepnie swój tekst oparty o "ciężkie prawo"
            albo napisze jak trawnik wykosił przed blokiem ..........
            • skalar2011 Re: Sensacja!!!!! 17.06.12, 23:10
              Zefel teraz z pofytaną i całym sztabem,skopem i wykopem uzgadniają czy bronić Kena czy dać go do odstrzału.
    • rudzian2 Re: Sensacja!!!!! 18.06.12, 16:29
      ciekawe jak organizują tą całą brudną robotę , na Goduli w sztabie musi być gorąco skoro sięgnęli po środki przestępcze , to czysta patologia kryminalna ,
      histeria sięgnęła zenitu
      niech odejdą jak najszybciej , to ludzie bez honoru
      zupełne DNO
    • supel111 pytanie do amarian 18.06.12, 18:13
      nasuwa mi się kilka pytań. Panie amarian czy mogę prosić o info:
      1. skąd zrywał te plakaty ten pan ( bo jesli na przykład z przystanku czy innego niedozwolonego miejsca to spełnił święty obywatelski obowiązek biorąc pod uwagę kodeks wykroczeń art 63 a)
      2. Któż taki wezwał Policję??
      • jankolodziej Re: pytanie do amarian 18.06.12, 18:27
        Odkąd to samosąd jest "świętym obowiązkiem"? Od czasu kiedy GD publicznie osądziła p. Lucynę? Zaiste, masz poczucie prawa ...
        Kto doniósł Policji ? Spełniający prawdziwie obywatelski obowiązek zauważył działanie pospolitego chuligana.
        • ole_oko Re: pytanie do amarian 18.06.12, 19:15
          Jo ino mom wielgo nadzieja, że prowda wylejzie wreszcie na wiyrch i pan W... sie przizno ...
          A wy musicie pierońsko sie boć, że wiedzonc jak je naprowda tak tukej szkalujecie synka!!!
          Ale jak sie napłochało, to teroski sie telepie dupskami że cołko prowda wylejzie na wiyrch!!!
          I wy tukej o honorze godocie??? O godności??? Se poczytejcie we encyklopedyjach co te gryfne słowa łoznoczajom!!!
          • rudzian2 Re: pytanie do amarian 18.06.12, 21:07
            hej oko ! ! ! od kiedy to chuligaństwo jest cnotą ? ? ?
            i to w wykonaniu dyrektora ......
            idź po lepsze instrukcje bo nudzisz .......
    • fifik_rsl Re: pytanie do amarian 18.06.12, 21:52
      skalar2011 napisał:

PAN DYREKTOR MORYS JE ZRYWOŁ SPECJALNIE I TY SIE W KODEKSIE POCZYTEJ JAKIE TO PRZESTĘPSTWO I Z JAKIGO PARAGRAFU

Ja tam paragrafu nie szukałem, ale intuicja mi podpowiada że jest to raczej wykroczenie, a nie przestępstwo.
      To jednak nie zmienia faktu że o ile czyn ten się potwierdzi ( a myśle że nikt z grupy referendalnej nie puścił by takiego kłamstwa, bo są świadomi konsekwencji prawnych) to takie działanie urzędnika jest niegodne sprawowanego urzędu i dyskwalifikuje go w tej roli.

Widzicie Panowie człowiek chciał zostać bojownikiem o słuszną (dla siebie) sprawę, a Wyście sprawili że zostanie mu jedynie rola męczennika :)

ps. Skalar2011 taka prośba, z tego co mi wiadomo to netykieta tego forum sugeruje pisanie małymi literami. Fajnie by się było tego trzymać.
      • rudzkifan Re: pytanie do amarian 18.06.12, 22:01
        Dyrektor, prokuratura, prawnik, kara, a to przecież było wieczorem więc po godzinach pracy - więc zwykły Rudzianin, może pochuliganił, ale to zwykły człowiek o tym czasie:)
        • bed-wa Re: pytanie do amarian 18.06.12, 22:13
          Oczywiście np. policjant po służbie może wyrwać drzewko,dyr.szkoły po pracy może się upić w ogródku piwnym,dyr.przychodni lekarskiej opluć szybę wystawową.Przecież są po pracy.Tylko,że jest coś takiego jak etyka zawodowa itd.,itp. O ile w ogóle wiesz w czym rzecz.
        • marynik Re: pytanie do amarian 18.06.12, 22:27
          rudzkifan napisał:

> Dyrektor, prokuratura, prawnik, kara, a to przecież było wieczorem więc po godz
          > inach pracy - więc zwykły Rudzianin, może pochuliganił, ale to zwykły człowiek
          > o tym czasie:)

Nie, urzędnik państwowy jest urzędnikiem i po godzinach pracy (choc nie pracuje już) . Nie można być nienagannie moralny przez 8 godzin pracy, a po pracy "hulaj dusza ..." (może w domowym zaciszu) ale nie na ulicy. A jeśli pochuliganił (jak piszesz) to powinien za to odpowiedzieć. Immunitetu nie ma, żeby być bezkarnym.
          • vv0007 Re: pytanie do amarian 19.06.12, 07:19
            Panie amarianie2 jak już jesteśmy przy temacie
            plakatów, ulotek i innych materiałów to małe pytanie
            czy są na nich umieszczone informacje o komitecie referendalnym
            no bo jeśli nikt tego nie firmuje to kto zgłasza pretensje
            acha nikt nie firmuje by się nie rozliczać z wydanych środków
            ale jak zerwali to poszkodowanych wielu
            jak to jest z tym oznakowaniem materiałów
            • blade510 Re: pytanie do amarian 19.06.12, 12:18
              Człowieku, w jakim Ty świecie żyjesz? Uszczypnij się i obudź się. Skąd taka troska, skąd takie dywagacje, że po godz. pracy nie jest się Dyrektorem. Na Boga jakby ktoś mu walnął ot tak z liścia w mordę pana Dyrektora po godzinach pracy - to jak myślisz czy sprawca odpowiadałby
              jako czyn chuligański, czy za napad na funkcjonariusza publicznego podczas wykonywania pracy.
              Zastanów się.
              • pipi43 Re: pytanie do amarian 19.06.12, 12:23
                Jeżeli to prawda z tym zrywaniem plakatów, to ten facet nie jest żadnym "Dyrektorem", tylko zwykłym derektorem (być może na wylocie).
                • waple Re: pytanie do amarian 19.06.12, 13:15
                  Choć o tym fakcie powiedziała mi osoba bardzo wiarygodna, nie chciało mi się wierzyć.Ale dziś przychodzi kobiecina i mówi,że była tego świadkiem,panie dyrektorze MOPS,co pan robi.I refleksja czy człowiek pochodzi od małpy, czy małpa od człowieka.To tak o ewolucji.Pozdrawiam.
    • pipi43 Re: Sensacja!!!!! 19.06.12, 18:42
      amarian2 napisał:

>
      > Dzisiaj kilkanaście minut temu został złapany w Halembie na zrywaniu plakatów D
      > yrektor MOPS. Ściągnięta policja spisała protokół.
      >

Zastanawiam się, jak to fizycznie wygladało.
      Czy dokonano obywatelskiego zatrzymania?
      Znając realia na policję trzeba było ponad pół godziny czekać.
      Chyba, że do takich "przestępstw" walą na sygnale...
      • blade510 Re: Sensacja!!!!! 19.06.12, 18:52
        No tam też są ludzie, i widocznie są za referendum i dlatego gnają że hej!
        • pipi43 Re: Sensacja!!!!! 19.06.12, 19:00
          blade510 napisał:

> No tam też są ludzie, i widocznie są za referendum i dlatego gnają że hej!

No to już wiem, czemu czekałam dziś 40 min na interwencję.
          Pewnie obstawiają słupy ogłoszeniowe i nie mogli się oderwać.
          Jak już zdecydowali się przyjechać, było pozamiatane.
          • jankolodziej Re: Sensacja!!!!! 19.06.12, 19:34
            "Ale jak sie napłochało, to teroski sie telepie dupskami że cołko prowda wylejzie na wiyrch!!!
            I wy tukej o honorze godocie??? O godności??? Se poczytejcie we encyklopedyjach co te gryfne słowa łoznoczajom!!! "
            Nie lepiej powiedzieć to Odnowionym wprost?
            • rudzian2 Re: Sensacja!!!!! 19.06.12, 19:52
              całe to zajście miało sporo akcentów tragikomedii
              miał chop cholernego pecha
              a jaką szopkę odstawił
              na opis zapraszam na

rudaslaska.naszemiasto.pl/artykul/1448301,referendum-w-rudzie-slaskiej-dyrektor-mops-u-zrywa-plakaty,id,t.html#50ceacf25ba22931,1,3,5
              życzę przyjemnej lektury
              pamiętajmy że oDNOwa jest ostoją prawa, prawdy i obdarzona zaufaniem
              • mrnatohk Re: Sensacja!!!!! 19.06.12, 20:00
                Ech ale się dyrektor "zamytlał": złapano go gdzieś w okolicy godziny 20.00, a "nielegalne" plakaty pojawiły się dopiero nad ranem dnia następnego... Ale trzeba mu to wybaczyć: Pewnie jak udzielał wywiadu to zaspany był bo noc wcześniej zarwał, wieszając plakaty na przystankach...
                • hepik1 Re: Sensacja!!!!! 19.06.12, 20:16
                  > "nielegalne" plakaty pojawiły się dopiero nad ranem dnia następnego...

No popatrz,ledwo co sie pojawiły a juz o 5:51 amarian o nich pisał na forum ;)

forum.gazeta.pl/forum/w,261,136719554,136719554,Prowokacja_.html
                  Nocował na przystanku,obudził sie nad ranem,wyciągnął laptopa spod głowy i napisał? ;)
                  • hepik1 Re: Sensacja!!!!! 19.06.12, 20:20
                    Dziadostwo to wszystko,jedna i druga strona warta siebie ;)
                  • pipi43 Re: Sensacja!!!!! 19.06.12, 20:22
                    hepik1 napisał:

Nocował na przystanku,obudził sie nad ranem,wyciągnął laptopa spod głowy i napisał? ;)

I w dodatku przespał akcję rozwieszania.
                    Ale musiała być adrenalinka u plakatujących - przykleić plakat nad śpiacym Marianem.
                    Czad.
                  • mrnatohk Re: Sensacja!!!!! 20.06.12, 06:48
                    Nie wiem jak dla Ciebie, ale u mnie "nad ranem" zaczyna się od momentu kiedy słońce "wstaje"... a o 5.51 już dawno słoneczko hasa po nieboskłonie :)
                • marynik Re: Sensacja!!!!! 19.06.12, 20:20
                  Oj tak zamotloł się. W niedziele bardzo późnym wieczorem wisiał sobie plakat w jednym miejscu, a w poniedziałek, jak szłam rano do pracy, to go juz nie było. Ale za to pojawiły się w "miejscach niedozowlonych". Tak więc sądzę, że zrywano w jednym miejscu a przykaljano w drugim miejscu. Tyle panie dyrektorze. No i o 20 tych "nielegalnych " plakatów jeszcze nei było. Co wiec chciał pan zgłaszać? A może właśnie ten plakat, który pan zerwał i chcial zawiesić w innym miejscu chciał pan zgłosic na policję? No to sie ani kupy ani dupy nie trzyma.
                  • supel111 Re: Sensacja!!!!! 19.06.12, 23:48
                    rudaslaska.naszemiasto.pl/artykul/1448301,referendum-w-rudzie-slaskiej-dyrektor-mops-u-zrywa-plakaty,id,t.html#50ceacf25ba22931,1,3,5
                    no i co referendyści??? jakoś inaczej to trochę wygląda w gazecie ale już się nie dziwię skąd ta dzika aktywność na forum żeby zaszczuć człowieka! Tyle, że macie pecha bo na głupiego nie trafiło i nie dał się chłop zastraszyć waszym forumowym wrzaskom. Super, w końcu ktoś ruszył to bezkarne szkalowanie na forum. I z tego co się dowiadywałem ma duże szanse powodzenia.
                    Naprawdę na wiele rzeczy tu przymykałem oko ale to co zrobiliście tym razem urąga wszelkim zasadom! To jest jakaś paranoja forumowa.
                    • mrnatohk Odwracamy kotka ogonem??? 20.06.12, 06:53
                      No ja proszę... Weź zobacz o której pojawił się wpis amariana, przypomnij sobie kiedy plakaty zawisły, pododawaj i skończ głupoty pisać i się ośmieszać! Wszyscy wiem,y że on zrywał plakaty tylko nie te z przystanków bo wtedy ich jeszcze fizycznie nie było...
                    • skalar2011 Re: Sensacja!!!!! 21.06.12, 04:09
                      supel111 napisał:

> Naprawdę na wiele rzeczy tu przymykałem oko ale to co zrobiliście tym razem urą
                      > ga wszelkim zasadom! To jest jakaś paranoja forumowa.
                      wiesz co knołpel nie ośmieszej sie całe miasto smieje się już z tych waszych ,,wyczynów,, zrywanie plakatów, wieszanie falszywek, kłamstwa, kłamstwa,kłamstwa
    • rudzian2 Re: Sensacja!!!!! 21.06.12, 13:16
      Aplikacja radcowska ma na celu zaznajomienie osoby z tytułem magistra prawa z całokształtem pracy radcy prawnego i przygotowanie jej do należytego i samodzielnego wykonywania tego zawodu.
      Aplikantem może być osoba niekarana, która korzysta z pełni praw publicznych, posiada pełną zdolność do czynności prawnych oraz ukończyła wyższe studia prawnicze w Rzeczypospolitej Polskiej i uzyskała tytuł magistra lub zagraniczne studia prawnicze uznane w Rzeczypospolitej Polskiej, a także jest nieskazitelnego charakteru i swym dotychczasowym zachowaniem daje rękojmię prawidłowego wykonywania zawodu radcy prawnego.

Czy w Rudzie mamy takich nieskazitelnych i prawych aplikantów ?
      Czy zakład pracy który finansuje takie studia , powinien je dalej finansować ?
      Czy nie należy zawiadomić uczelni o aplikancie , który nie spełnia wymaganych kryteriów ?
      • skalar2011 Re: Sensacja!!!!! 25.06.12, 22:48
        rudzian2 napisał:

> Aplikacja radcowska ma na celu zaznajomienie osoby z tytułem magistra pr
        > awa z całokształtem pracy radcy prawnego i przygotowanie jej do należytego i sa
        > modzielnego wykonywania tego zawodu.
        > Aplikantem może być osoba niekarana, która korzysta z pełni praw publicz
        > nych, posiada pełną zdolność do czynności prawnych oraz ukończyła wyższe studia
        > prawnicze w Rzeczypospolitej Polskiej i uzyskała tytuł magistra lub zagraniczn
        > e studia prawnicze uznane w Rzeczypospolitej Polskiej, a także jest nieskazi
        > telnego charakteru
        i swym dotychczasowym zachowaniem daje rękojmię prawi
        > dłowego wykonywania zawodu
        radcy prawnego.
        >
        > Czy w Rudzie mamy takich nieskazitelnych i prawych aplikantów ?
        może i momy ale nie tego mopsikowego
        > Czy zakład pracy który finansuje takie studia , powinien je dalej finansować ?
        ja nie byda za to płacioł a wy?
        > Czy nie należy zawiadomić uczelni o aplikancie , który nie spełnia wymaganych k
        > ryteriów ?

należy a nawet trzeba natychmiast

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka