Dodaj do ulubionych

Górny Śląsk w oczach przybyszów

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 11:35
Tak tu se rozprowiomy o wszyjskim i ło niczym głównie ło naszim Szląsku
kochanym,ale jo bych chcioł, co byście mi łopisali jak naszo dziedzina widzóm
przybysze,ftorzy tukej przijeżdzajóm? Jake majóm łodczucia? Co im się
widzia,a co nie? Chodzi mi o Waszo rodzina,znajomych,przijaciół itd...
Obserwuj wątek
    • Gość: pesym Re: Górny Śląsk w oczach przybyszów = TRAGEDIA!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.02, 22:47
      Niestety źle. A nawet bardzo źle. Nie będę tu cytował ludzi którzy wyjechali z
      naszego regionu jakiś czas temu i na każdym kroku powtarzają, że „wszystko u
      nas w naszych Niemcach jest...". Znam natomiast opinię kilku osób nie mających
      pod względem pochodzenia nic wspólnego z Polską i naszym regionem. Nikt z
      bossów Banku Śląskiego, byłej telewizji kablowej czy Isuzu nie mieszka u nas
      mimo zainwestowania na Śląsku. Wszyscy wolą mieszkać w Krakowie czy Warszawie.
      W Tychach Japończyków z Isuzu wytykano palcami na ulicy jak małpy w ZOO. Pominę
      to milczeniem. Dla ludzi których spotkałem z Francji, Austrii, Wielkiej
      Brytanii nasz region to dramat pod każdym względem. Zanieczyszczenie
      środowiska, brud na ulicach, kradzieże, brak jakiejkolwiek rozrywki wieczorem,
      niska jakość towarów i usług na każdym kroku, itd. Nie zapomnę miny jak
      zobaczyli klatki schodowe w blokach - Austriak doznał szoku na widok windy
      (poszedł piechotą i to był jego błąd :-)) ), walających się śmieci w okolicach
      zsypów i bawiących się dzieci w tym marasie. Jak nas widzą tak nas piszą.
      Naprawdę wielokrotnie wstydziłem się za nasz region.
      • Gość: Terminator Re: Górny Śląsk w oczach przybyszów = TRAGEDIA!!! IP: *.inter / *.inter-media.pl 28.12.02, 21:47
        Gość portalu: pesym napisał(a):

> Niestety źle. A nawet bardzo źle. Nie będę tu cytował ludzi którzy wyjechali
        z
        > naszego regionu jakiś czas temu i na każdym kroku powtarzają, że „wszystk
        > o u
        > nas w naszych Niemcach jest...". Znam natomiast opinię kilku osób nie
        mających
        > pod względem pochodzenia nic wspólnego z Polską i naszym regionem. Nikt z
        > bossów Banku Śląskiego, byłej telewizji kablowej czy Isuzu nie mieszka u nas
        > mimo zainwestowania na Śląsku. Wszyscy wolą mieszkać w Krakowie czy
        Warszawie.
        > W Tychach Japończyków z Isuzu wytykano palcami na ulicy jak małpy w ZOO.
        Pominę
        >
        > to milczeniem. Dla ludzi których spotkałem z Francji, Austrii, Wielkiej
        > Brytanii nasz region to dramat pod każdym względem. Zanieczyszczenie
        > środowiska, brud na ulicach, kradzieże, brak jakiejkolwiek rozrywki
        wieczorem,
        > niska jakość towarów i usług na każdym kroku, itd. Nie zapomnę miny jak
        > zobaczyli klatki schodowe w blokach - Austriak doznał szoku na widok windy
        > (poszedł piechotą i to był jego błąd :-)) ), walających się śmieci w
        okolicach
        > zsypów i bawiących się dzieci w tym marasie. Jak nas widzą tak nas piszą.
        > Naprawdę wielokrotnie wstydziłem się za nasz region.

Trodno obarczac za ten stan zeczy Slazakow ktorych zostalo niewiele na Slasku
        no coz zostaly w przewazajacej wiekszosci cory i synowie tzw "powstancow"
        Mozna to skwitowac ot tak chcieliscie Polska to mocie i cieszczie sie bo na yno
        tela zaslugujecie.
        na oddychani zatrutym luftym,
        dojazy w korkach za wynglarkami
        na maras
        i caly tyn bajzel
        ale to potwierdzo yno jedno teza kiero unosi sie nad tom krainom juz od 80 ciu
        lot
        "Dac Polsce Slonsk to tak jak dac malpie zygarek".

• Gość: Arnold Re: Górny Śląsk pod rzadami goroli = TRAGEDIA!!! IP: 213.186.78.* 28.12.02, 22:13
          Pryndzyj dol bych malpie zygarek, niz Polokom Gorny Slask.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=59&w=3654287
          To niy wina afy, a goroli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka