Dodaj do ulubionych

GKS wspaniałe mecze ! ! !

03.05.06, 21:33
Te mecze na Bukowej są naprawdę WSPANIAŁE !!! Szkoda, że pierwszoligowcy tego nie widzą.... Dzięki IV lidze kibice nauczyli się kultury!!! To mnie bardzo cieszy... Nigdy nie sądziłem, że coś takiego zobaczymy w Naszym Kraju !!! ;)

POLECAM Zdjęcia z GKS-u K-ce...
Obserwuj wątek
    • darkuss A to o czymś naprawdę świadczy 03.05.06, 21:35
      Więc zbierajcie "tyłki w troki",
      i na GIEKSĘ kroki !!!

najmłodzi kibice - prawdziwi kibice...
    • darkuss Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! 03.05.06, 21:39
      Przepraszam za to, że tak przesadzam.... ale tą galerią musicie obejrzeć !!!

galeria z meczu GKS K-ce
      • man_x rzeczywiscie GKS dobrze się prezentuje.. 03.05.06, 22:46
        ...szczególnie na tym zdjęciu:
        www.gks.katowice.pl/galeria.php?id_foto=400&id_gal=11
        ;)
        • darkuss Re: rzeczywiscie GKS dobrze się prezentuje.. 03.05.06, 23:06
          Racja... na tym zdjęciu również...
          Żeby było jasne... Głównie chodzi mi o to, żeby można było pójśc na mecz z rodziną, żeby to było właśnie takie rodzinne SHOW. Jeśli mam możliwość bycia na takiej imprezie za nieduże pieniążki, to dlaczego nie??? Mam nadzieję, że jesteś w stanie pokazać również takie zdjęcia, pochodzące z "jednego miasta, które posiada jeden klub".
          Serdecznie pozdrawiam Tychy... Chodziłem tam do szkoły...
      • pit-zeolit Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! 06.05.06, 15:30
        darkuss napisał:

> Przepraszam za to, że tak przesadzam.... ale tą galerią musicie obejrzeć !!!
        >
        > galeria z meczu GKS K-ce

Nie przesadziłeś zdjęcia są piękne o kiboli to można "Gieksie" pozazdrościć.
        • darkuss Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! 07.05.06, 00:03
          Cieszy mnie TWOJA wypowiedź. Moim marzeniem jednak jest, aby móc zasiąść na trybunach blisko np Ruchu, czy GKS-u Tychy i spokojnie obejrzeć mecz nie mieć zahamowań emocjonalnych, żeby było tak jak mi Ojciec opowiadał, jak było wtedy.... Z opowieści wynikało, że było poprostu PIĘKNIE... Ale to tylko marzenia..... "Im wyzsza liga, tym większe CHAMSTWO"
    • korsarz3 Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! 04.05.06, 00:50
      A w pierwszej lidze jakieś Łęczne, Amiki, Grocliny i inne pipidówki z ledwo
      tysięczną publikom.
      • darkuss Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! 05.05.06, 19:04
        Szkoda, że im wyższa liga, tym wyższe chamstwo !!! Nie powiem co się działo w Myszkowie... W każdym razie przyjechali kibice z sąsiedniego miesta Katowic... Wiadomo w jakim celu :(((((
        • holtze slaska liga dla slaskich zespolow! 05.05.06, 19:33
          derby slaska raz w tygodniu. to bylaby gratka!
          polska kulawa i skorumpowana liga nie jest nam do niczego potrzebna!
          niech sie wreszcie ktos ruszy i zorganizuje slaska lige!
          korzysc dla regionu + murowany zysk dla inwestora!
          • holtze Re: slaska liga dla slaskich zespolow! 05.05.06, 20:13
            na poczatek wystarczyloby zebrac 6-8 zespolow grajacych w systemie ligowym.
            reszta ktora dolaczylaby do slaskiej ligi widzac sukces frekfencyjny i
            finansowy gralaby juz systemem pucharowym (2 slaska liga) o miejsce w
            extraklasie. w miare wzrostu zainteresowania powstawalyby 20 zespolowe ligi.

wszystkie duze slaskie kluby pospadaly dawno z polskiej pierwszej ligi.
            tu nie ma nic do stracenia!
            te kilka dodatkowych spotkan spokojnie mozna wcisnac pomiedzy rozgrywki
            ogolnopolskie.
            internet moglby pomoc transmitowac mecze na zywo badz umozliwic internautom
            zciagniecie cyfrowego zapisu meczu.
            nie mowiac o wspolpracy z regionalna telewizja badz z ktoryms z operatorow
            kablowki: potencjalny rynek to 5 milionow ludzi na gornym slasku i 3 miliony
            slazakow w niemczech!
            to blisko dwa razy wiecej niz slowacja!
            moze dziurowicz moglby sie zrehabilitowac i wyjsc z jakas proslaska i
            prokatowicka inicjatywa!
            na slaskiej lidze naprawde mozna zarobic!
            • darkuss Re: slaska liga dla slaskich zespolow! 05.05.06, 23:13
              Nie gniewaj się, ale to jest nierealne.... Utopia... po drugie - jaki to ma sens? Przecież nie jesteśmy żadnym podbitym państwem, tak to ma miejsce w Wielkiej Brytanii, która posiada wiele lig narodowych...
              • holtze Re: slaska liga dla slaskich zespolow! 06.05.06, 01:17
                nie gniewaj sie ale sprawdz historie miasta w ktorym mieszkasz...
                90 lat temu gorny slask i katowice mialy szanse byc niezaleznym panstwem...
                stalo sie inaczej. katowice jako stolica slaskiej autonomii (o jej swietnosci
                przypomni ci sejm slaski, wiesz ten wielki budynek na jagielonskiej ;-) z
                wlasnym skarbem i parlamentem mialy kolejna szanse pojscia droga szkocji czy
                walii. to my narod gornoslaski pozyczalismy wtedy pieniadze polsce na budowe np
                gdyni...
                niestety najpierw rzad sanacyjny a pozniej komunisci stlamsili slaska autonomie.
                dlatego dzis musimy pielegnowac wlasna tozsamosc chociazby przez niezalezna
                lige...
                • darkuss Re: slaska liga dla slaskich zespolow! 06.05.06, 11:48
                  Przyznaję, że jako rodowity Hanys (minimum 3 pokolenia) nie znam dobrze historii Śląska (wstyd :( )... Wiem natomiast, iż nie jesteśmy narodem tylko społecznością... tak jak kaszubi....
                  Co do śląskiej ligi... śmiem wątpić w jej poziom, gdyż nie byłoby spadku...
                  Spójrz na lige hokeja na lodzie - totalna porażka ile jest poziomów w tej lidze??? dwa ?
                  Moim zdaniem nie należy szukać radykalnych rozwiązań. Wystarczy mniej nienawiści, więcej sportu... POkazać ludziom jakie można zrobić rodzinne "show". Obrazem tego jest teraz ul. Bukowa w Katowicach.
                  P.S. Mimo wszystko ja czuję się Polakiem.... - Ślązakiem.
                  • holtze Re: slaska liga dla slaskich zespolow! 06.05.06, 13:24
                    jeszcze 30 lat temu anglicy mowili szkotom ze sa tylko spolecznoscia ;-)
                    mowia przeciez po angielsku...
                    dzisiaj szkoci maja swoj parlament, wlasny kraj i zyja dobrze ze wszystkimi
                    sasiadami jako jeden z czlonkow zjednoczonego krolestwa...
                    to naturalna kolej rzeczy, jedne narody znikaja (zazwyczaj wielkie twory typu
                    cccp czy transjordania) inne powstaja. swiat a szczegolnie europa zmierza do
                    lokalnych wspolnot.
                    ja czuje sie slazakiem, europejczykiem...polacy to nasi slowianscy bracia
                    ps. hokej nie jest popularna dyscyplina zapewniajaca odpowiednia ogladalnosc
                    dla reklamodawcow - to chyba odpowiedz
                    wciaz uwazam ze slaska liga mialaby szanse na komercyjny sukces
                    powodzenia dla gks! mam nadzieje ze uda im sie wykreowac 'rodzinny' stadion z
                    tysiacami kibicow!
                    • darkuss Re: slaska liga dla slaskich zespolow! 07.05.06, 02:39
                      Zacząłem w to wierzyć.. po "paru" latach...
                      Niach tak zostanie.. Jeśli jednak miałoby się to zmianić w ligach wyższych - niech lepiej zostaną. Bardzo podoba mi się to co widzę... To pojednanie, chęć dzwignięcia klubu z bagna... to jest poprostu PIĘKNE...

A kiedyś się zraziłem..
                      dali mi coś nowego...
                      DZIĘKUJĘ WAM...
                • Gość: antykonfident Re: slaska liga dla slaskich zespolow! IP: *.wifi / *.wifi-networks.pl 06.05.06, 21:53
                  nareszcie gracie w lidze która jest odpowiednia do waszych umiejętności !!!
                  • darkuss Re: slaska liga dla slaskich zespolow! 07.05.06, 00:00
                    W sumie powinienem zignorować Twoją wypowiedź. Zaintersowało mnie jednak skąd nadajesz... wychodzi na to, że z Chorzowa.. przepraszam.. w której lidze jest Ruch??? ....
                    no i w której będzie niedługo? Z kim może grać derby? Czyżbyś zaliczał się do osób "napływowych" ???
                    Pozdrawiam.
                    P.S. Jeśli uraziłem, to przepraszam.
                    • Gość: alleks Re: slaska liga dla slaskich zespolow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:21
                      i co się stało z tymi fantastycznymi kibicami w Swietochowicach na Skalce?
                      powrót do normalności,i nie piszcie ze to przez kibicow Ruchu,moim zdaniem taką
                      atmosfere Gks zawdziecza temu że niema na Gieksie teraz kibiców druzyn
                      przyjezdnych,były Tychy,były bluzgi
                • Gość: BLAU WEISS Re: slaska liga dla slaskich zespolow! IP: *.chello.pl 08.05.06, 11:40
                  i tak w trzeciej posiedzicie pare latek :) a w barazach dostaniecie od bksu chyba i płacz malenki placz buachacha
                  • Gość: hareson Re: slaska liga dla slaskich zespolow! IP: 213.152.230.* 12.08.06, 01:50
                    ???Smieszny jestes....Niemiecki pomiocie.Ptrz zeby sie Twoi nie zasiedzieli w
                    drugiej./........ERKA ERKA PAMIETASZ.......NAPINACZU!!
              • Gość: kuxumuxuxu Re: slaska liga dla slaskich zespolow! IP: 193.137.210.* 24.05.06, 07:13
                a czym niby jestesmy jak nie podbitym panstwem? 50 lat w Polsce i co dobrego z
                tego nam przyszlo?
                • Gość: darkuss Re: slaska liga dla slaskich zespolow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:00
                  nie ten tamet kolego
          • Gość: heina Re: slaska liga dla slaskich zespolow! IP: *.po.opole.pl 08.05.06, 11:01
            Podzielam twój pogląd. Myślę że najwyższy czas na zorganizowanie profesjonalnej
            ligi śląskiej.
            • Gość: asdf Re: slaska liga dla slaskich zespolow! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 17:32
              Myślę, że śląska liga mogła by być na lepszym poziomie niż Orange Ekstraklasa...
              a i tańsza bo kluby nie musiały by jeździć na drugi koniec polski na wyjazdy...
              Taka wymażona liga to liga z transmisjami w internecie... Kto w lidze by grał?
              Górnik, GKS, Ruch... i inne kluby regionu.... heh... na razie marzenia
          • peacock79 Re: slaska liga dla slaskich zespolow! 19.08.06, 11:31
            Hehe,nie podobały Ci się mecze z Groclinem? ;) Nie doceniosz atmosfery jaką
            poradzi zrobić trzech kibiców z Wronek? ;) Zamiast tego wolisz oglądać derby
            między GieKSą, Ruchem czy Górnikiem każdego tygodnia? Niemożliwe! ;)
            A wiesz,że jo chyba tyż... Co nom pozostaje? Głosujemy wszyscy w wyborach
            samorządowych na Ruch Autonomii Śląska, w warunkach autonomii mogemy spokojnie
            powołać wewnątrzśląskie rozgrywki (nie licząc już wszystkich innych korzyści,
            jakie autonomia może dać naszemu regionowi).
    • builder Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! 07.05.06, 00:31
      darkuss napisał:

> Te mecze na Bukowej są naprawdę WSPANIAŁE !!! Szkoda, że pierwszoligowcy tego
      n
      > ie widzą.... Dzięki IV lidze kibice nauczyli się kultury!!! To mnie bardzo
      cies
      > zy... Nigdy nie sądziłem, że coś takiego zobaczymy w Naszym Kraju !!! ;)

darkuss a jakie sa szansy by GKS Katowice zagral w I lidze?,
      jak mys`lisz.., kiedy to stanie sie realne?,

• darkuss Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! 07.05.06, 02:35
        Odpowiem, że znikome....
        Nie chcę również poruszać tematu, dlaczego GKS K-ce spadło do IV ligi...
        To są jednak Ci sami kibice...
        Nie wiem dlaczego (będę się powtarzał) "im wyższa liga, tym większe chamstwo"... Swego czasu przestałem chodzić na mecze ligowe, ponieważ zbyt dużo widziałem.
        Powiedz mi BUILDER, czy nie fajnie jest iśc na stadion z żoną, dziećmi i kumplami (nawet kibicami innych kulubów) i dobrze się bawić nawet gdy idole przegrywają ? Fajnie byłoby napić się piwka i obejrzeć mecz w miłej atmosferze (tak jest w czechach)? Kompleksy mnie kiedyś wzięły, jak zobaczyłem Euro 2004, gdy kibice różnej narodowości zajęli miejsca obok siebie i nie czuli do siebie nienawiści... Jak to było wtedy możliwe?

Która liga??? Czy to jest dla mnie ważne ??? - NIE... dla mnie nie...wiadomo, że im wyższa liga, tym wyższy poziom. Nawiążę jednak do cytatu powyżej...(odnośnie chamstwa) Tak to już u Nas jest - i to mnie boli... Właśnie dlatego powstał ten post...
        P.S. W końcu zobaczyłem polską widownię, która potrafi się świetnie bawić, nie krzycząc: "GOROLEEE", "wiperpapier" i "sędzia to...". Zobaczyłem ją w Katowicach przy ulicy BUKOWEJ... czego się wcześniej nie spodziewałem... Zobaczyłem piękną oprawę (dzięki organizacji kibiców i uzbieranych pieniędzy z trybun)i zacząłem wierzyć, że można pójść nie tylko na mecz piłki nożnej,lecz na widowisko rodzinne... To mi się tak spodobało... aż tak, że postanowiłem się tym podzielić z innymi "ziomalami". OT TYLE.... Builderze... Dlatego niech się I liga wstydzi... A kiedy GKS bedzie w Orange Ekstraklasie - to jest NIEWAŻNE....
        • builder Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! 07.05.06, 22:33
          darkuss napisał:

> Odpowiem, że znikome....
          > Nie chcę również poruszać tematu, dlaczego GKS K-ce spadło do IV ligi...
          > To są jednak Ci sami kibice...
          > Nie wiem dlaczego (będę się powtarzał) "im wyższa liga, tym większe
          chamstwo"..
          > . Swego czasu przestałem chodzić na mecze ligowe, ponieważ zbyt dużo
          widziałem.
          >
          > Powiedz mi BUILDER, czy nie fajnie jest iśc na stadion z żoną, dziećmi i
          kumpla
          > mi (nawet kibicami innych kulubów) i dobrze się bawić nawet gdy idole
          przegrywa
          > ją ? Fajnie byłoby napić się piwka i obejrzeć mecz w miłej atmosferze (tak
          jes
          > t w czechach)? Kompleksy mnie kiedyś wzięły, jak zobaczyłem Euro 2004, gdy
          kibi
          > ce różnej narodowości zajęli miejsca obok siebie i nie czuli do siebie
          nienawiś
          > ci... Jak to było wtedy możliwe?
          >
          > Która liga??? Czy to jest dla mnie ważne ??? - NIE... dla mnie nie...wiadomo,
          ż
          > e im wyższa liga, tym wyższy poziom. Nawiążę jednak do cytatu powyżej...
          (odnośn
          > ie chamstwa) Tak to już u Nas jest - i to mnie boli... Właśnie dlatego
          powstał
          > ten post...
          > P.S. W końcu zobaczyłem polską widownię, która potrafi się świetnie bawić,
          nie
          > krzycząc: "GOROLEEE", "wiperpapier" i "sędzia to...". Zobaczyłem ją w
          Katowicac
          > h przy ulicy BUKOWEJ... czego się wcześniej nie spodziewałem... Zobaczyłem
          pięk
          > ną oprawę (dzięki organizacji kibiców i uzbieranych pieniędzy z trybun)i
          zaczął
          > em wierzyć, że można pójść nie tylko na mecz piłki nożnej,lecz na widowisko
          rod
          > zinne... To mi się tak spodobało... aż tak, że postanowiłem się tym podzielić
          z
          > innymi "ziomalami". OT TYLE.... Builderze... Dlatego niech się I liga
          wstydzi.
          > .. A kiedy GKS bedzie w Orange Ekstraklasie - to jest NIEWAŻNE....
          >
          >

milo, naprawde miy milo przeczytac` to co napisales`,
          kiedys` chodzilem na stadion przy Bukowej na kaz`dy mecz GKS-u w latach 81-88 i
          pamietam, z`e atmoswera byla wmiere do przyjecia=jednak juz` po stanie wojennym
          zauwaz`ylem zmienne nastroje i podzial kibico`w,
          do dzis` pamietam jak kibice zy Gieksy bili sie po meczu zy kibicami z Ruchu
          Chorzo`w-potem sie godzili i tak wko`lko macieju;),

chcialbym sie z toba podzielic` moimi spostrzez`eniami kiedy zmuszony emigracja
          wyladowalem w Angli i poszedlem na pierwszy mecz ligowy Arsenal-u w 1989,
          nie zapomne tego do kon`ca z`ycia=wchodzimy na stadion a tam siedza praktycznie
          rodziny z dziec`mi (i to dzieciaki po trzy-piec` lat), kaz`dy z kaz`dym
          rozmawia, rece sobie podaja, ci co sa za Arsenal-em obwieszeni sa szalikami
          klubu a ci z przeciwnej swoimi i wszystko jest pomieszane wkolo stadionu,
          oczywis`c`ie sa dwa oddzielne sektory; pierwszy dla oficjalnych kibico`w klubu
          i dro`gi dla klubu goszczacego,
          bylem przyzwyczajony (na warunki polskie) do gwizdo`w, krzyko`w
          niecenzuralnych, ogo`lnego hamskiego zachowania z niewielkimi wyjatkami,
          mecz mnie za bardzo nie interesowal bo bylem w takim szoku, z`e nie wiedzialem
          gdzie jestem=nawet nie pamietam do dzis` z kim Arsenal gral,-czlowieku!, ty
          bys` musial widziec` te atmoswere na z`ywo-praktycznie mo`rawa stadionu styka
          sie z krzeselkami publiki, nie ma siatek zabezpieczajacych, jaka kolwiek akcja
          jest nagradzana brawami-nie ma idiotycznych gwizdo`w i podteksto`w w stosunku
          do przeciwnika=ludzie patrza na mecz, dyskutuja i sie dobrze bawia=bo dla Nich
          to jakas` wspaniala rozrywka,

to jest niesamowite!,

Ps: Wam tez` tylko braw nie szczedzic` skoro moz`ecie z dziec`mi po`js`c` na
          mecz GKS-u K-ce i czuc` sie bezpiecznie i relaksowo,

P,
          B&b

• Gość: darkuss Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 09:34
            Faktycznie.... Chciałbym to kiedyś zobaczyć. Słyszałem już podobne opowieści. Słyszałem również, że na stadionach w Anglii są nawet puby, wktórych piwsko leją... da się ??? Da !!! W Czechach zresztą jest podobnie.
            No cóż... pozostaje mi wierzyć, że jak dożyję sędziwego wieku, moje wnuki będą chodzić na takie mecze, jakie Ty opisałeś...
            Pozdrawiam serdecznie
            • kattowitzer_gieksa Re: GKS Uber Alles !!! 08.05.06, 23:50
              To duma wszystkich Ślązakow!
              • Gość: BLAU WEISS Re: GKS Katowice IP: *.chello.pl 09.05.06, 10:57
                to duma wszystkich cyganów
      • Gość: kuxumuxuxu Diana Katowice IP: 193.137.210.* 24.05.06, 07:16
        a moze tak reaktywacja poczciwej Diany? ;)
    • Gość: MYSŁOWICE Z GIEKSĄ Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:38
      MYSŁOWICE TYLKO GKS KATOWICE!!!
      NIE MA LEPSZEGO OD GKS-U NASZEGO!!!
    • Gość: Darek B. Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:21
      W tej chwili nie ma chyba lepszych kibiców od Gieksiarzy na Ślasku. Byłem na meczu z Górnikiem Wesoła: wspaniała oprawa,kulturalny doping... Oglądałem mecze Ruchu z Heko i Górnika z Amicą: przyśpiewki "kibiców" nie można przyrównac do niczego. Im wyższa liga tym więcej wulgaryzmów.
      Polecam z czystym sumieniem: NA MECZE GKS MOŻNA PÓJŚC Z CAŁĄ RODZINĄ.
      • Gość: Tonik Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.06, 09:49
        To naprawde mile gdy sie slyszy i czyta, ze GKS ma obecnie tak wspanialych
        kibicow, tym bardziej w kontekscie chamstwa, ktore mialo ostatnio miejsce
        w Krakowie. Prosze jednak pamietac, ze GKS nie gra obecnie z druzynami z in-
        nych regionow polski. Nie wiem, jakie byloby wtedy zachowanie widowni. Daj Bo-
        ze, aby duch prawdziwego kibica dominowal i wowczas na widowni. Jako staremu
        fanowi tej druzyny (a jestem jej sympatykiem, gdy byl to jeszcz RAPID WELNO-
        WIEC) zalezy mi szczegolnie na dobrej opini naszych kibicow.
    • Gość: 19r20 Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! IP: 195.116.202.* 12.05.06, 11:36
      w sumie racja na GKS zdarzają się wspaniałe mecze
      w pamięci zapadł mi jeden - derby GKS-Ruch chyba w 2000
      piękna bramka Piotra Włodarczyka w końcówce meczu i spadek przyszłych Dospeli
      do 2 ligi
      łza się w oku kręci jakie to było piekne!
      • hydrocortizon które ?? te wszystkie odwołane z powodu kibiców ? 12.05.06, 12:14
        Tak, najpiękniejsze są te wygrywane przy zielonym stoliku.
        Wielkie gratulacje !!!! :-) Duch San Marino wiecznie żywy w dospelarni
    • Gość: oberschlesier fajne zdjecia, szkoda tylko ze trybuny puste IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.06, 14:18
      a jak tam ten zegar? postawili go?
      bo jak 30 lat temu do niemiec wyjechoplech to chieli go wybudowac.
      wtedy to jeszcze jakis palant wyniki kreda na tablicy pisal, to byly penerskie
      czasy, to byl ubaw.

gruss

P.S.
      a to moj malutki stadionik -
      www.viega.de/servlet/PB/show/1009287/pm300_allianz_arena2.jpg
      • darkuss Re: fajne zdjecia, szkoda tylko ze trybuny puste 13.05.06, 21:26

• darkuss ehh 13.05.06, 21:27
        Twój post nie ma nic wspólnego z tematem... Szkoda, że nie zdajesz sobie z tego sprawy.... Porównanie było - nietrafione...
        To tyle....
        P.S. Auf Wiedersehen - her Auswanderer....
        • Gość: oberschlesier darkuss, jak to nie na temet, masz amnezje? IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.06, 22:19
          przecierz napisales: polecam zdjecia...
          a na tych zdjeciach pustki.
          to juz my na placu za bajtla 3 na 3 lepi we fussball grali, i niemieli my
          zodnego prezesa - zlodzieja.

gruss

4 liga buahhahahhhahaaaaa!
          • darkuss Hmm amnezję??? 15.05.06, 20:04
            Gdybym uciekł przed kłopotami życia w Polsce (jak tchórz notabene), to też może podniecałbym się pięknymi stadionami typu ARENA... Przykro mi jednak, ze nie potrafisz docenić czyjeś radości... rzucasz porównanie z krajem, gdzie taka oprawa jest na porządku dziennym... Masz jednak amnezję co do jakości meczy, które wtedy się rozgrywały...
            Nie mam zamiaru się z Tobą kłócić, bo "zapomniał wół jak cielęciem był" i tyle... Nie wiesz ( i nie masz ochoty wiedzieć) co się w naszym kraju dzieje, a do tego jeszcze bezczelnie komentujesz...pisz sobie co chcesz... NIe zepsujesz mi radochy z odwiedzania GieKSy i oglądania najbardziej kulturalnych meczy w Polsce, wysyłając jakieś zdjęcia z Zachodu...
            Co do tego, że piszesz nie na temat: Pisałem, że:
            "Te mecze na Bukowej są naprawdę WSPANIAŁE !!! Szkoda, że pierwszoligowcy tego nie widzą.... Dzięki IV lidze kibice nauczyli się
            kultury!!! To mnie bardzo cieszy... Nigdy nie sądziłem, że coś takiego zobaczymy w Naszym Kraju !!! ;)"
            - a Ty:
            "a jak tam ten zegar? postawili go?
            bo jak 30 lat temu do niemiec wyjechoplech to chieli go wybudowac.
            wtedy to jeszcze jakis palant wyniki kreda na tablicy pisal, to byly penerskie
            czasy, to byl ubaw."
            Czyt napisałem coś o wspomnieniach i wyglądzie stadionu ??? ehhh "Jakim go Panie Boże stworzyłeś - takim go mosz..."
            • Gość: Niebieski Re: Hmm amnezję??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 21:36
              Na Ruch chodziłemzawsze i byłem wiernym kibicem pomimo tego że mieszkam w Katowicach.Wtedy grali tacy piłkarze jak Alszer Cieślik Faber Bula Piechniczek Pingol Szymkowiak,i cała plejada b. dobrych piłkarzy.W latach 60-tych powstał GKS i też się na te mecze chodziło,i nie było rozrób.Mam 2 ch synów w wieku dojrzałym i nie raz sprzeczamy się o grę zawodnika lub drużyny.Moim jeszcze marżeniem jest bym mógł jak za dawnych lat iść na mecz z synami i na stadionie na żywo pokrzyczeć na zawodnika czy to Ruchu czy Gks-u bez obawy że albo ja albo moi synowie dostaną po pysku.Pozdrawiam wszystkich sympatyków i prawdziwych kibiców GKS-u i Ruchu.I przestańcie wreszcie tłuc się po pyskach tylko dlatego że kibicujecie innej drużynie lub mieszkacie w sąsiednim bloku lub dzielnicy.
              • darkuss Re: Hmm amnezję??? 19.05.06, 09:12
                Więc wiesz dobrze (OCIKu) o co mi chodzi ...
                A teraz byłeś na GieKSie??? Widziałeś co tam się dzieje? Idź zobacz !!!
                Serdecznie pozdrawiam...
                • Gość: Niebieski Re: Hmm amnezję??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 22:41
                  Mam niedaleki stadionu ogródek,/dla goroli działkę/i często słyszę doping.Nawet mi się to podoba.To kiedy zapraszasz na ciekawy mecz?
                  • darkuss Mecz 21.05.06, 21:32
                    Niestety w tym sezonie już raczej nie dam rady... Sesja i wypadające urodziny. Na ostatni mecz również nie mogę pójść, bo odbywa się 10 czerwca, a w ten dzień akurat idę jako świadek na ślub... :(
                    Napewno się zagadamy...
                    terminarz spotkań GKS
                    P.S. Na derbach Ruchu i GKS-u raczej szybko się nie spotkamy... Ale kto wie... może kiedyś...
                    Serdecznie Pozdrawiam. No i pozdrów swoich synów gieksiarzy... Panie Niebieski...
                  • marcin841 Re: Hmm amnezję??? 27.05.06, 16:23
                    A ja cie zaprosze na Ruch

www.ruch.chorzow-online.pl/images/plakat/piast2.gif
              • Gość: alleks Re: Hmm amnezję??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:19
                a po wspaniałych meczach wspanialy festyn na Witosa,u nas juz nie bedzie lepiej
                nie wierze
                • darkuss Re: Hmm amnezję??? 22.05.06, 20:17
                  Nie rozumiem Cię alleks. NIe rozumiem, co znaczy to zdanie: "a po wspaniałych meczach wspanialy festyn na Witosa" ? Chodzi Ci o to , że na GieKSie nie ma wspaniałych meczy??? Porównujesz je do burd na Witosa??? Dlaczego ? Witosa, a Bukowa to są dwie odrębne sprawy... Ja mówię o tym, że można chodzić na mecz nie słysząc i nie widząc tych chamskich zagrywek... A to co się stało na Witosa ? No cóż... Chodzi mi głównie o to, żeby takich kretynów nie wpuszczać na stadion. NIech się leją - byleby w lesie... Najlepiej pod Zawierciem...
                  Serdercznie Pozdrawiam - Olek...
                  • Gość: alleks Re: Hmm amnezję??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:48
                    Darkuss chodzi mi oto że teraz jest fajna atmosfera , bo nie ma kibiców druzyn
                    przyjezdnych,ale obawiam sie ze wszystko wróci do tzw.normy jak sie pojawią,już
                    moze niedlugo bo w 3lidze,bedzie Odra,Jastrzebie i inni uwierz mi wszedzie są
                    popiepszency ktorzy powodują ze strach isc z dzieckiem na mecz,dopoki nie
                    bedzie odpowiedzialnosci karnej wzorem np Aglii nic się nie zmieni,pozdrawiam i
                    zycze duzo optymizmu,mi juz go brakuje,patrzac jak kibice czesto z jednego
                    osiedla lub miasta tłuką sie nawzajem
                    • darkuss aaa - jak tak to spoko 23.05.06, 21:08
                      Przepraszam, za niepoprawną ocenę Twojej poprzedniej wypowiedzi.
                      Mimo wszystko mam nadzieję, że coś się w końcu (wg prawa) zmieni na naszych stadionach, tymbardziej, że PZPN pragnie współorganizować ME. Co do tych debili.. Uważam, że kiedyś prali się jako skini i pankowcy, teraz mają nowy pretekst... To raczej nie ma nic wspólnego ze sportem (o czym oboje dobrze wiemy). Jeśli robią to poza stadionem... nie będę ich nawet nazywał pseudokibicami... toż to przecież wyrośnięte bachory, rozpieszczone przez mamusie itp... Z braku pozytywnych emocji biją i chcą być bitymi...
                      Myślisz, że w Anglii nie ma takich sytuacji ???

niemieccy i angielscy huligani

a tutaj chyba angielscy...

Serdecznie pozdrawiam.
    • Gość: :P Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:27
      jaskola.pl/wordpress/index.php
      • Gość: Krzyś Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! IP: *.pke.pl 24.05.06, 12:55
        ale wy gziwki mocie kompleks, naprawdę. Zajmijcie się lepiej sobą, bo jak się
        was czyta do aż w dupie szczypie ;/
        gościu zaczął temat na poziomie, bez bluzg i docinek, ale nie, wy nie
        bylibyście sobą gdyby nie te wasze inelygneten posty. Jak jesteśmy gorsi,
        słabsi, jestśmy w waszym cieniu, to po kiego grzyba zabieracie głos w naszych
        sprawach. Boli was coś?
        I nie pisze tego do ogólu sąsiadów zza miedzy, ino do tych jegomości którzy tak
        ładnie się nam przedstawili w tym temacie.
        • Gość: Niebieski Re: GKS wspaniałe mecze ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 22:32
          czekam na zaproszenie na stadion gks-u.Może nie dostanę po pysku.W każdym bądz razie dam znać czy oberwię czy też nie.na razie hej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka