Dodaj do ulubionych

Wielkość internetowej "spluwaczki"

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.05.06, 13:00
Sprawa granic obecnego tzw. woj. śląskiego tu na Podbeskidziu dawno została
otwarcie opisana. Większość terenu Podbeskidzia to ziemie Małopolski zatem
czy w Chorzowie odbędą sie zawody piłkarskie czy nie to odrębna rzecz. Coś
dla kiboli których waść tak kochasz zwłaszcza na pedalskich manifach.
Natomiast czy mamy się identyfikować z pana województwem to odrębna sprawa.
Tak jak dla większości mieszkańców ziemi żywieckiej to województwo jest mi
obce. Wolę swoją Macierz ziemię krakowską. Zatem nie popadaj w zachwyt waść
bo jeszcze wiekszego wilka z lasu wywołasz od tego który nogawki ci szarpie z
okolic Częstochowy
Obserwuj wątek
    • eichendorff Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" 05.05.06, 14:37
      Gość portalu: zgred napisał(a):

> Tak jak dla większości mieszkańców ziemi żywieckiej to województwo jest mi
      > obce. Wolę swoją Macierz ziemię krakowską.

Chciałem zauważyć, że terminem "Podbeskidzie" zwie się również "odwiecznie
      śląskie" ziemię cieszyńską i część powiatu bielskiego (włącznie z połową
      miasta).
      A "Żywiecczyzna" jest oczywiście małopolska! Tu masz rację.
    • Gość: polonia Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" IP: *.n.pppool.de 05.05.06, 19:44
      Ile masz lat Synu!!!
      • Gość: zgred Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" IP: *.spidernet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:30
        A jakie ma to znaczenie "polonio"? I czemu to "Synu", a ojciec nie może być?
        • Gość: polonia Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" IP: *.n.pppool.de 05.05.06, 23:00
          Ojcze,ja Cię uczyć każę!!!.Twoi nauczyciele byli imbecylami!!!
          „Polacy to mądry naród i bezwartościowe społeczeństwo”

Ma znaczenie Drogi Panie,a odpowiedź była w formie pytania.
          • Gość: zgred polonii IP: *.spidernet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:14
            Poponio, polonio język twój z okolic spluwaczki a może nawet i deski
            klozetowej. Ci którzy mnie uczyli nie byli imbecylami, byli ludzmi na wysokim
            poziomie. Tego nie można niestety powiedzieć tak o tobie jak i tych którzy
            kształtowali twoje poglądy. Wybacz, ale dalsza dyskusja z tobą to zadawanie się
            z bardzo niskim poziomem, na który nie mam zamiaru schodzić. Tak na marginesie
            zastanów się co oznacza słowo "Polonia" pisane z dużej litery.
            • Gość: Polonia Re: polonii IP: *.n.pppool.de 08.05.06, 11:17
              Przyjąłem do wiadomości,bardzo przepraszam Drogi Panie.
              Już nie splunę do tej ochydnej spluwczki.
    • Gość: starotyszanin Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.05.06, 06:49
      Szanowny Panie Kazimierzu
      Internet to tez jakis obraz kultury tych co tam pisza-spojrzyj Pan do komentazy
      internetowych w Austrie czy Niemiec nie mowiac o Szwecji a poziom kurtularny
      tych "szkryflokow" ukarze sie w colkie lokazalosci
      M. fr. Gr.
      starotyszanin
    • Gość: mieszkaniec Śląska Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 08:45
      Czy podbeskidzie obejmuje również Beskidy? Kto i jakie wytyczył granice tego
      nowotworu geograficznego. Jeśli wzywa PAN DO DYSKUSJI, TO PROSZĘ DOOKREŚLIĆ JEJ
      TEMAT! Za taki podział administracyjny (krytykowany przez Pana) jest w znacznej
      części odpowiedzialny K. Kutz i jego bielska koleżanka z UW (Staniszewska-
      obecnie UE). Nikt inny, tylko bielskie (podbeskidzkie) elity :)) walczyły o
      utrzymanie komunistycznego województwa bielskiego w ramach reformy
      samorządowej. Macie to, na co zasłużyliście! Zawsze przecież można zrobić
      referendum i wrócić do Małopolski!
      • Gość: hanysek Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:30
        Wracajcie szybko do Małopolski. Może wam zdążą wybudować drogę ze Zwardonia do
        Krakowa! Mają przecież ogromne doświadczenia z szybkiej i sprawnej realizacji
        ZAKOPIANKI :)) Górny Śląsk będzie mół więcej wtedy inwestować w Beskidzie
        Śląskim. Do zobaczenia i powodzenia. Wybory blisko! Nie zapomnij gawędziażu
        podzielić Bielska - Białej wzdłuż Białej. Zobaczymu , która część się będzie
        szybciej rozwijała. O to ci chodzi?
      • Gość: hanysek Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:30
        Wracajcie szybko do Małopolski. Może wam zdążą wybudować drogę ze Zwardonia do
        Krakowa! Mają przecież ogromne doświadczenia z szybkiej i sprawnej realizacji
        ZAKOPIANKI :)) Górny Śląsk będzie mógł więcej wtedy inwestować w Beskidzie
        Śląskim. Do zobaczenia i powodzenia. Wybory blisko! Nie zapomnij gawędziażu
        podzielić Bielska - Białej wzdłuż Białej. Zobaczymu , która część się będzie
        szybciej rozwijała. O to ci chodzi?
    • Gość: Magda Panu Senatorowi do poduszki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 16:52
      Popularny coraz bardziej na Górnym Śląsku erudyta telewizji 3TVP Marek
      Szołtysek był gościem we wsi Goczałkowice i błysnął jak na przedstawiciela
      POPiSkopatu przystało.
      www.pless.pl/branze/edukacja/wiecej.php?action=pokaz&id=7027
      To odkrywcze dzieło się kwalifikuje do omówienia!
    • highlander76 Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" 07.05.06, 22:43
      A Pan Kuc vel Kutz jak zawsze nie omieszkal napisac cieplo o Zaglebiu chociaz
      temat wogole tego nie dotyczyl:) Co ci zli chlopcy z Sosnowca Panu zrobili w
      dziecinstwie az tak bolalo ??? :-)
      • wiolonczelista1 Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" 08.05.06, 09:41
        highlander76 napisał:

> A Pan Kuc vel Kutz jak zawsze nie omieszkal napisac cieplo o Zaglebiu chociaz
        > temat wogole tego nie dotyczyl:) Co ci zli chlopcy z Sosnowca Panu zrobili w
        > dziecinstwie az tak bolalo ??? :-)

Akurat w tym kontekście Kutz złego nic o Zagłębiu nie napisał, co więcej,
        napsał jak było: Zagłębiacy są za Śląskim. To zdrowy odruch, ale u tych, którym
        Brynica nie dzieli mózgu na pół. Na szczęscie takich osób jest sporo
        • highlander76 Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" 08.05.06, 12:30
          Wiolonczelisto, nie wiem jak Tobie ale mnie Brynica mozgu nie dzieli poniewaz
          moje zycie osobiste toczy sie na codzien pomiedzy Slaskiem i Zaglebiem.

Spodobalo mi sie tylko odeslanie adresatki ("fajnej myszkowianki") tego
          felietonu na Sosnowieckie i Dabrowskie osiedla robotnicze stanowiace w domysle
          takie samo lub gorsze srodowisko jak Bobrek. W kontekscie zas stadionu Pan Kutz
          wyraza zdziwienie i zacheca do refleksji nad faktem ze Zaglebie nie ma nic
          przeciwko kandydaturze Chorzowa (a zgodnie ze swym antyslaskim charakterem
          zapewne powinno domagajac sie organizacji ME na stadionie Ludowym w S-cu:))

Na koniec zwracam uwage ze moj watek byl nacechowany ironia a nie zlosliwoscia
          bo Brynica nie wywoluje u mnie sennych koszmarow jak zapewne ma to miejsce w
          glowie autora felietonu..
          • sss9 Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" 08.05.06, 19:00
            pan Kutz się ucieszy:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=423&w=39706304
            :)))
            • srednicowy Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" 08.05.06, 21:03
              ta kobieta ma jaja:-)
          • kutz.kazimierz Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" 09.05.06, 00:49
            > moje zycie osobiste toczy sie na codzien pomiedzy Slaskiem i Zaglebiem.

Niech Pan prosze przyjmie
            moje najszczersze wyrazy
            glebokiego wspólczucia.
            Z powazaniem K.Kutz
            • highlander76 Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" 09.05.06, 09:30
              kutz.kazimierz napisał:

> > moje zycie osobiste toczy sie na codzien pomiedzy Slaskiem i Zaglebiem.
              >
              > Niech Pan prosze przyjmie
              > moje najszczersze wyrazy
              > glebokiego wspólczucia.
              > Z powazaniem K.Kutz

Dziekuje uprzejmie za wspolczucie! Okazuje sie jeszcze czlowiek w czlowieku nie
              zginal... to napelnia mnie nadzieja :)
    • kutz.kazimierz Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" 09.05.06, 00:41
      Dobre!
      Gornoslaskie Towarzystwo Kultury wydalo 60 zeszytów,
      a teraz ....pierwszy(sic!) o Gornym Slasku ! ojej!!!!
    • kutz.kazimierz Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" 09.05.06, 00:43
      > Na barykady Górnoślązacy!".
      > Końcowe wezwanie autora o barykadach należy rozumieć metaforyczne,
      > jako apel w związku ze zbliżającymi się wyborami samorządowymi

Bzdura - w zwiazku z aktualna data 12.05.

12.05.1926
      = pucz Pilsudskiego
      = poczatek dyktatury
      = koniec Autonomii !!!
    • Gość: spokojny Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 11:31
      Szamowny panie Kutz.Czy pan cos zrobil dla slaska.Bo film za ktory sie wzielo
      nagrody,to bardzo niewiele.Jeden byl tylko gospodarz na slasku , Zietek.A pan?
      • sss9 Re: Wielkość internetowej "spluwaczki" 09.05.06, 13:12
        Gość portalu: spokojny napisał(a):

> Szamowny panie Kutz.Czy pan cos zrobil dla slaska.Bo film za ktory sie wzielo
        > nagrody,to bardzo niewiele.Jeden byl tylko gospodarz na slasku , Zietek.A pan?

:))) to wg ciebie kolego, filmy robił Kutz dla nagród, a skoro je otrzymał, to
        morda w kubeł? fakt, że zabierasz głos w tym wątku, to też pewnik, że zrobiłeś
        dla Śląska minimum tyle, a raczej więcej niż on?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka