Gość: gosia Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: 217.96.3.* 25.10.06, 22:26 też jestem za. sprzątać gówna po hołocie ze ścian to żadna przyjemność dla sprzątaczek. a tak to może zaczną szanować cudzą pracę. sr.. na podłogę wg ich nie uwłacza ludzkiej godności, ale sprzątać po sobie - już tak. oto mentalność faceta-polaka-brudasa. poziom jak w gimnazjum albo i gorzej, bo to przecież dorośli, to trzeba taki zamordyzm wprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rurowiec Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:33 ODEZWIJCIE SIE RUROWCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAG Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:44 a po co ? naprzeciw pawlaka czy mrozka mamy super kierownika szkoda ze jego zastepca jest taki jak tamci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rulkorz Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 02:17 Grzesiu tez jest spok.Zmienil sie po tym chorobowym(NA LEPSZE) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rurowiec II Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.rybnet.pl 25.10.06, 23:14 rurowcy siedza cicho,bo sie boja ze im normy skocza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:33 Kobieto ...po sobie tak, po kimś nigdy. Nie odpowiadam za zachowanie nie znanych sobie gości, może pod mur i rozstrzelać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobo Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:36 To kto strzelił tego bobka,na kto przyznać się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herman Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:37 To ja nasrałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:38 BOBEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBOS SONDA !kto strzelił Bobka w WC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:45 Kto strzelił Bobka w WC - glosujmy 1.Bobo 2.Herman 3.Pracownicy fizyczni 4.Nie mam zdania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:38 powinien najbardziej to posprzatac PAWLAK ,MROZEK ,CIEŚLIK JEŚLI PISZĄ że od mistrza w góre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorguś Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:41 Cieślik Stary ksywa Herman,OSA,Szrek Sobczak ksywa Bobo Niech oni poswieca przykladem i jutro wyczyszcza kible ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZORRO Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:43 DRŻYJCIE CIEŚLIKI I INNE TYM PODOBNE PADALCE ZA TE PONIŻANIE I PSYCHICZNE ZNĘCANIE SIE NAD PODWŁADNYMI SZCZEGÓLNIE MASTERSAMI KIEDYŚ MAM NADZIEJE ŻE JAK NAJWCZEŚNIEJ ZOSTANIECIE ROZLICZENI I UCZCIWIE WYNAGRODZENI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bracia Cieśliki Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:47 Zamilcz mastersie niedoskonały ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:55 kieby nie te mastersy to tenneco juz nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:59 Mistrz Cieslok robil na grubie ,a tam sraja prymitywne kopidoly do szybów. Poza tym on ma niski iloraz inteligencji i kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastraszony Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:05 Cieślik lubiał dokuczać pracownikom i obrażać. Każdy się go boi i trzęsie się z nerwów,gdy ten kat nadchodzi. Nigdy do końca niewiesz czy coś mu odbije i możesz oberwać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BONGO-BONGO Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.zory.msk.pl 25.10.06, 23:03 odezwal sie ten co bratu stopy lizal zeby go majsterkiem zrobil!IDIOT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japi Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.10.06, 22:53 Proszę jednak pamietać, że należy spisać aneks do umowy i czynność sprzatania ubikacji potwierdzić na piśmie. Jak jesteśmy lege i wszystko ma być fair to nalezy przestrzegać również prawa pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odój Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:30 Pozdrawiam wszystkich z Tenneco:)i tak macie super nie to co u nas:((( tu to dopiero syf, nawet takich łazienek nie ma - jest za to smród, brud i brak zainteresowania tym syfem ze strony pracodawcy:( więc nie martwicie sie, są miejsca na Paruszowcu, gdzie inni mają się jeszcze gorzej - nie tylko w WC, ale ogólnie u swojego " Mobbera Ojca Pracodawcy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brat Niedźwiedź Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:38 Przecież wszyscy wiemy że sprawa kibelków to tylko kropka nad "i". Ktoś już nie wytrzymał i narobił szumu. Może porozmawiamy o innych grzechach Tenneco: - kilkaset osób zatrudnionych , a tylko trzy prysznice, z czego jeden zamknięty, ludzie jak się chcą wykąpać to muszą to robić pod umywalkami. No rzeczywiście XXI wiek, zwłaszcza jak na firmę amerykańską. - nie wypłacanie wszystkich sobót i niedziel. - zmuszanie pracowników do składek pieniężnych za zaginione lub zepsute narzędzia, nawet jeśli wogóle ich nie używają w pracy, a jak nie dasz to idziesz bez premii. - nie wypłacanie chorobowego pod bzdurnymi pretekstami itd. Nie wspomnę już o hamskich i obraźliwych tekstach w kierunku pracowników ze strony przełożonych. Panowie mistrzowie, kierownicy i w górę, na tyle osób zatrudnionych w firmie ktoś może nie wytrzymać i posunie się do czegoś poważniejszego niż donos do gazety, a wtedy może to już być wielki problem. Przecież do cholery chyba jesteśmy jednym zespołem i mamy ze sobą współpracować, a nie rzucać sobie kłody pod nogi i pokazywać kto jest "większy". A jeśli ktoś uważa że ukończył studia i jest kimś lepszym na tym padole to życzę mu powodzenia w życiu, bo będzie mu potrzebne. Nie trzeba być wielkim uczonym aby wiedzieć że wśród każdej grupy znajdzie się złodziej, brudas itd., takich się eliminuje i idzie się dalej. Na koniec dodam, że pewna osoba, i to z biura nazwała Tenneco tak: Ruska firma pod Amerykańskim szyldem w Polsce - Fajne co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOSZ RACJA Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:42 MOSZ RACJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal Anonim Tenneco - brudasy i WC sprzątacze - nowy wizerunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:58 Brudasy, obsrane ubikacje, pracownicy myjący kible, wyzysk 6,5 zł na godzine, strach przed utratą pracy, brygadziści lizusy i lewusy, kolesiostwo, biurowiec objadajacy się ciastem i nic nie robiący... i jeszcze pare innych określeń z jakimi teraz będzie się kojarzyć Tenneco można wyliczać. Czy ktoś jeszcze pamięta co ta firma produkuje? "Pracujesz w Tenneco a kibelek już myłeś? A spłukujesz za sobą? Rączki umyłeś? - takich pytań możecie się teraz spodziewać !!! i to niezależnie czy pracujecie w biurze, na produkcji czy w logistyce, w Rybniku czy w Gliwicach. Trzeba zadać sobie pytanie, dlaczego tak sie stało. Dlaczego w jeden dzień dobra opinia o zakładach Tenneco prysła jak bańka mydlana i kto tak naprawdę za nowy wizerunek firmy odpowiada? - wizerunek firmy w której "Szef uczy pracowników sprzątać WC" Do wypowiadającego sie w sprawie fabryki Tenneco w Gliwicach. Myślę, że się bardzo mijasz rzeczywistością. Proponuję większe zainteresowanie problemami i opiniami pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devildriver Re: Tenneco - brudasy i WC sprzątacze - nowy wize IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:04 ja pracuje w tenneco od ponad roku i niemam co narzekac na mojego majstra roberta a pomysl ze sprzataniem nie jest glupi moze wszystkich to kultury nauczy pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anaheim Re: Tenneco - brudasy i WC sprzątacze - nowy wize IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:07 mrozek wyluzuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrju Re: Tenneco - brudasy i WC sprzątacze - nowy wize IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:08 póki pracujesz po 12 godzin dziennie wszystkie soboty i niedziele.Orasz po 1000 puszek,to Robert chętnie się z Tobą przyjazni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BONGO-BONGO Re: Tenneco - brudasy i WC sprzątacze - nowy wize IP: *.zory.msk.pl 25.10.06, 23:25 A W takiej pracy co mi daje 7.20 na godzine,tłumiki cieżkie dzwigać trzeba! Weekand-y przychodzic trzeba bo tysiaca nawet niezarobisz!a po pracy w ramach luzu kibelek posprzatac za "friko" to jest tez śmiech na sali!oszukali mnie banda decydentow k....!!!!bo ja bardzo wylewny jestem!naka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly Re: Tenneco - brudasy i WC sprzątacze - nowy wize IP: *.bas504.dsl.esat.net 25.10.06, 23:34 pracowalem w tenneco kilka lat ale mialem juz serdecznie dosc calego tego syfu.jak nie polizales to nie dostales.premie, podwyzki i nagrody roczne niestety tylko dla wybranych. niestety nieraz slyszlem z ust szefa o tym pelnym autobusie pracownikow na moje miejsce. czasami sie smieje ze moze nawet pietrowy-:) pamietam tez jak szef powiedzial ze poki on jest szefem nikt w niedziele nie bedzie pracowal. kierownictwo uwazam w wiekszosci za tchorzy i pamietam slowa szefa na jadalni pod adresem kierownictwa:"wy osly, wy barany" wiec i on sie ze mna pewnie zgodzi. jezeli chodzi o szafki to zawsze byl problem bo lepiej zrobic biuro dla kolejnego wazeliniarza niz nowa szatnie.mrozek to typowy przyklad pracy dzieki znajomoscia (pamietam bulki pana muszera ktore mrozek przygotowywal).bracia ciesliki zawdzieczaja podobno prace mamusi z urzedu skarbowego.pawlak to typowy przyklad czlowieka z dewiza "wybic sie kazdym kosztem" a o karpecie to nawet nie pisze bo on jest juz totalna porazka dla tego zakladu.zycze wszystkim pracownikom produkcji lepszej pszyszlosci a kierownictwu rozwiazania umowy w trybie natychmiastowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: Tenneco - brudasy i WC sprzątacze - nowy wize IP: *.rybnet.pl 26.10.06, 16:55 Co ty chcesz od Pana Karpety to fajny facet.Nam kobietom sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: Tenneco - brudasy i WC sprzątacze - nowy wize IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:11 A ja kiedyś pracowałem z Grzegorzem i muszę stwierdzić ,że to fajny chłop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karpeta Re: Tenneco - brudasy i WC sprzątacze - nowy wize IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:13 ja tam pracuje juz 2 lata i nie moge dorobic sie nowej marynarki dalej mam spalona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fuzekla Re: Tenneco - brudasy i WC sprzątacze - nowy wize IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:58 Gość portalu: karpeta napisał(a): > ja tam pracuje juz 2 lata i nie moge dorobic sie nowej marynarki dalej mam > spalona za to okularów plastikowych mam 1000 par i jebie za brak ich na lini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolot Re: Tenneco - brudasy i WC sprzątacze - nowy wize IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:13 Ja lubię jak Grzegorz naśladuje Owsiaka z Orkiestry ! Te jąkanie jak cygani wychodzi mu super :)))))) Dobranoc ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spox Grzegorz jest spoko :)) IP: *.leon.com.pl 25.10.06, 23:24 Piszcie co chcecie ale ja i tak uważam że Grzegoz to najlepszy kirownik w tej firmie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rurka Re: Grzegorz jest spoko :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:26 najlepszy jest duet kierowników RK GT oczywiście jak są na urlopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Grzegorz jest spoko :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:28 a opla kupil za zlom za 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spox Re: Grzegorz jest spoko :)) IP: *.leon.com.pl 25.10.06, 23:29 Dlaczego po prostu go nie spytasz za co kupił Opla - brak Ci odwagi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Grzegorz jest spoko :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:30 a co sobota w kobylce za nasza kasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spox Re: Grzegorz jest spoko :)) IP: *.leon.com.pl 25.10.06, 23:32 Jak dotychczas zauważyłem to w każdą sobotę Grzegorz siedzi w robocie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Grzegorz jest spoko :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:33 ale autobus dostol pana w opolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚC Re: Grzegorz jest spoko :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:31 NARAZIE OPINIE SĄ RACZEJ NEGATYWNE ZOBACZYCIE CO SIE BEDZIE DZIAŁO JUTRU PO 7 JAK WAZELINA Z BIUROWCA RUSZY Z KONTRNATARCIEM HENRYK COŚ TAM WYMYŚLI - WSZYSTKIE KAFEJKI INTERNETOWE W OKOLICY OBSADZI LUDZMI Z TEGO AUTOBUSA CO STOI PRZED BRAMĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OE men Re: Grzegorz jest spoko :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:29 Ja do Grzesia nie mam zastrzeżeń. Jest wymagający ale pozostaje nadal człowiekiem. Jak co można z nim normalnie pogadać. Czasami nie ma humoru ale to się zdarza każdemu. Żal mi go czasem jak jedzi o 06.00 do 19.00 i więcej. Ma dobrą prace ale ma tez pojęcie o niej a nie jak MROZEK. Szkoda tylko, że jeszcze CIEŚLIKA nie wypier... na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Tenneco - brudasy i WC sprzątacze - nowy wize IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:17 akurat twoj majster to najwieksze gumowe ucho w firmie i na tym opiera sie jego cala kariera, spytaj tych co pracuja tam dluzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz z Rybnika Re: Tenneco - brudasy i WC sprzątacze - nowy wize IP: *.rybnet.pl 26.10.06, 16:50 Dokladnie .Wogole Mlody troche przegina , zwlaszcza ze, wybiera sobie referencje .Jestem na jego zmianie .Wiec widze co wywija.Ale jest cienki jak robota ktora wykonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Tenneco - brudasy i WC sprzątacze - nowy wize IP: *.rybnet.pl 26.10.06, 16:46 Dzieki, a w sobota na noc!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁY pracownik Re: Tenneco - brudasy i WC sprzątacze - nowy wize IP: *.leon.com.pl 27.10.06, 19:40 Małpi gaj i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.flashnet.pl 25.10.06, 23:21 A sprzątanie toalety w domu też uwłacza ich godności??? Czyli panie sprzątające nie mają godności??? Żona też nie ma godności bo w domu toaletę sprząta??? Tłumaczenie tych panów jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TENEKOWIEC Re: Cieślik!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:22 W NASZEJ FIRMIE JAK COS SIE STANIE (ZŁODZIEJSTWO I INNE TAKIE)TO ZAZWYCZAJ WINNY JEST KTOS Z MAJSTRÓW BRYGADZISTÓW CZY INNYCH OBIBOKÓW PRZYCZYNA JEST PROSTA NORMALNY SZARY PRACOWNIK NIE MA CZASU POMYŚLEĆ O CZYMŚ TAKIM BO MUSI ORAĆ ORAĆ I JESZCZE RAZ ORAC A POZOSTAŁYM SIĘ NUDZI I KOMBINUJĄ CO BY TU PODPIERD.. DO SWEJ "NĘDZNEJ" WYPŁATY LUB COŚ ZMALOWAĆ "NASRAĆ" ITP ITD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo pawlak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:24 a z czego pawlazk wybudowal dom w ciagu roku z kradzionych tlumikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spox Re: pawlak IP: *.leon.com.pl 25.10.06, 23:26 Z tego co mi wiadomo Grzegorz nie ma wybudowanego domu tylko mieszka w mieszkanku w bloku :) Oto kolejny dowód na plotki wyssane z palca .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OE men Re: pawlak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:34 Dokładnie ma mieszkanie i nie ma wybudowanego domu. A jak nie masz co wypisywać to nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: rury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rybnet.pl 25.10.06, 23:24 A RURY I TAK BEDA ZAWSZE NAJLEPSZYM DZIALEM W TAP...HE HE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek_49 Our Mission is ORAĆ!!!!!!!!!!!!!! IP: *.rybnet.pl 25.10.06, 23:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spox Re: Grzegorz jest spoko :)) IP: *.leon.com.pl 25.10.06, 23:38 Może i ten Opel do najlepszych nie należy ale jest przynajmniej kupony za uczciwe pieniądze :) Znam Grzegorza od kiedy pracuje w Tenneco ( a jest już parę ładnych latek ) i uważam że jest ostatnią osobą która zrobiłay jakiś przekręt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PracownikzPuszek Re: Grzegorz jest spoko :)) IP: *.rybnet.pl 26.10.06, 16:57 Dokladnie, moze jest nerwowy ale ok.Pamietam jak byl brygadierem na rurach .Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tenneco Re: Grzegorz jest spoko :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:38 w tenneco najszybciej mozna doczekac zwolnienia niz podwyzki a jesli jset to 12 zlotych na caly AM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brygadier Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:40 Witam. Wlasnie wrocilem z drugiej zmiany i to co tu widze mnie przeraza! Nie jestem ani mistrzem ani kierownikiem, jestem w Tenneco brygadzista i cos wam powiem. 1. Nie macie prawa tak jechac po Michaliku bo prawda jest taka ze gdyby nie on to tej firmy by nie bylo w Rybniku i byscie za 4 zl kopali rowy dla Telekomuny do czasu az by TESCO czy OBI otworzyli!To on zalatwia kazda puszke czy rure ktora wychodzi z Naszych rak! (gdyby Dyrektorem byl pan K. to rok z rozpedu bysmy popracowali i koniec z nami) 2. Mysle ze glownie tu lament podnosza nowi pracownicy bo jakos wszyscy maja po 6 zl na godzine, a tyle maja pracownicy HR Masters (i nie piszcie mi ze pod TENNECO tez tyle macie bo klamiecie. 7,2 to minimum czyz nie?). Jak ja sie przyjmowalem to mialem 5.70 ale nie sralem po scianach tylko robilem swoje i po roku bylo lepiej. (Kto wam da wiecej jak wiecznie narzekacie) 3. Zebyscie nie powiedzieli ze "lize dupe" powiem wam ze DUZO rzeczy mi sie nie podoba i trzeba je zmienic ale ludzie, to nie jest miejsce zeby o tym pisac! tylko wstyd dla Nas wszystkich ktorzy tu pracuja. Jak to przetlumaczą Niemcom z Volswagena albo Japonczykom z Toyoty.... 4. najwazniejsze i najprostrze. Cytujac Szefa "...jak sie komus nie podoba nikt tu nikogo nie trzyma na sile..." zachowujecie sie tak jakbyscie tu pracowali za kare... 5. Bronka pierwsze drzwi po schodach na lewo do gory. P.S. nie zostalem brygadzista po znajomosci. Tylko dlatego ze mi sie chcialo... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZORRO Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:47 Misiu liczysz na awans? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden 5 S w burach- zwolnic sprzątaczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:03 Mam pomysł. Skoro ludzie na produkcji (czyli ja tez) potrafią po sobie na koniec zmiany posprzatac maszyny, wyczyscic je pozamiatać i potem jeszcze pomyć kibelki, to po jakigo diobła tam som sprzataczki???? tylko po to aby posprzatać biurowiec!! Czy państwo pracujący na górze nie mogli by sie zajac sami swoimi stanowiskami pracy (czyli biurami). Wprowadzic im tam tez 5 S, jedna na koniec ściera kurz druga odkurzy podłoge itd. A sprzątaczki zwolnić jak im sie nie chce kibli sprzatać. My na sprzątanie mamy około 10 minut im tez pownno wystarczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OE men Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:47 Dobrze, że ktos stanoł w obronie Szeryfa. W końcu jakby nie on to ta firma dawno nie istnieje. Ja mimo wszystko szanuje go jako szefa, chociaż sprawe z WC powinna być załatwiona inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spox Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.leon.com.pl 25.10.06, 23:49 Ale mimo wszystko to on jest naszym chlebodawcą i ja osobiście mu za to dzięuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PracownikzPuszek Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.rybnet.pl 26.10.06, 17:01 Stary jest ok. Ale reszta tej ekipy wola o pomste do nieba.Klamia w rzywe oczy ,, na kazdy temat,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:49 Zgadzam się z tobą w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brygadier Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:50 Moze. Ale Czasami inaczej nie mozna tylko twarda reka. (Popatrz na tych ktorzy dawali choc cien podejrzen ze cos z zakladu wyniesli. 15 minut u szefa i wypad na bruk. nikt nie mysli zeby krasc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:53 Gdyby nie ^twarda ręka^ od szefa,to ten zakład by już nie istniał-był by ROZKRADZIONY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo lolo Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.server.ntli.net 26.10.06, 22:51 stary jest najwiekszym problem!!!!!!Ok zgadzam sie dzieki niemu jest tenneco zrobil naprawde duzo dla nas.Ale od kilku lat ten czlowiek glupieje poprostu na glowe mu siada...nieprawda tennekowcy?????Co do kierownikow i majstrow poprostu tancza jak im stary zagra.Barany i osly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spox Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.leon.com.pl 26.10.06, 23:00 Stary - pomyśl sobie jak ty byś się zachował na stanowisku majstra albo kieronika !!! też byś trząsł portkami w obawie przed zwolnieniem albo degradacją !!! Zanim coś napiszesz pomyśl ( a widzę że nie jest to twoją najmocniejszą stroną ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:50 do brygadiera akurat bardzo mało ludzi psoczy na HENIA bo załoza sie ze gdyby on wiedziol 10procent z tego co nie wie to by osiwioł większość ludzi psioczy na kogo innego .a najbardziej wkurza mnie to ze to są nasi koledzy a jak sie dostali do koryta to nie pogadasz - BIERNY MIERNY ALE WIERNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZORRO Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:54 Nie on jest chlebodawcą tylko Tenneco sp. z o.o, a to ogromna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spox Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.leon.com.pl 25.10.06, 23:56 No OK ! Ale to on stworzył tę firmę w Rybniku i trzyma rękę na jej pulsie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OE men Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:59 Właśnie to on sie starał by tu jakos wyglądało. To dzięki jego pracy i umiejetnościom TENNECO inc. jeszcze istnieje A jakby te WAZELINIAŻE wzięli z niego przyklad to by było jeszcze lepiej. No ale jest jak jest i mam nadzieje, że SZERYF dotrze do tego forum i wyrobi se właściwe zdanie na temat niektorych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZORRO Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:04 A firmy nie stworzył, bo firma wybrała jego, on ją powiększył, ale nie sam tylko z nami i czasami mi się wydaje że o tym zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZORRO Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:00 A co do Henia to ma chłop łeb na karku, to mu trzeba przyznać, tylko jak by się cofnął o jakieś trzy lata do tyłu z podejściem do pracownika i osobiście przypilnował kto i za co jest zwalniany i przyjmowany do pracy, to byłoby dużo lepiej. Uważam że nie potrzebnie dał taką moc takim ludziom jak Mrozek, którzy oderwani od skrzydełek mamusi, chcą pokaać jakimi są kowbojami, tylko koń gdzieś im nawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:03 Tylko że trzy lata temu ludzi było o jedną trzecią mniej i szef miał więcej czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OE men Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:03 HAHA Co Mrozek prezentuje sobą to każdy wie (nawet mu wyksztalcenie nie pomaga). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZORRO Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:07 Bo nie wykształcenie z "homoniewiadomo" robi człowieka tylko życie. A o tym "studenciki" najczęściej zapominają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OE men Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:10 Dokładnie!!! Aby zostać kierownikiem najlepiej jest przejść wszystkie stanowiska po kolei. By móc potem docenić prace innych. Widać zabrakło mu i nie doswiadczyl pracy zwykłego robola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 04:47 w/g mnie to sa 2 osoby z glowa na karku jest to SZERYF i G.PAWLAK i nie pisac o nich zle bo znaja sie na robocie,Grzegorz robil kilka dobrych lat na roznych stanowiskach zanim dostal ten stolek co teraz ma.Szef jak to szef nie bedzie zajmowal sie sprawami kto i jak i kiedy nasral do kibla bo on ma wazniejsze sprawy na glowie takie jak kontrakty,wizyty itp,szef ma od tego ludzi aby se radzili lecz jak maja pjecia oni o robocie bo wywalilbym kilka osob z tej firmy za ich podejscie do ludzi.Skad sie ziol taki Mrozek????? Co to jest za koles??? po ilu miesiacach pracy w TAP zostal kims innym niz zwykly pracownik???za co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brygadier Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:05 To by musialo Michalikow byc paru zeby wszystkiego dopilnowal sam. W tak duzym zakładzie musisz miec od tego ludzi ,za to im placi. A czy robia to dobrze to juz jego ocenie pozostawmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZORRO Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:13 Aż tylu ludzi się do Tenneco nie przyjmuje i nie zwalnia, żeby nie można było poświęcić każdemu 10 min. na rozmowę. Przynajmniej może to by się jakoś kręciło, bo na razie widzę że się sypie. A o fachowca coraz drudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dem Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:12 Uważam że zarządzenie szefa o sprzątaniu było bardzo dobrym pomysłem bo jeśli pewni ludzie pracujący w Tenneco nie wynieśli choć odrobiny kultury z domu to przynajmniej nie sie jej w pracy nauczą. Najważniejsze jest to że sprzątanie zaczęło się od kierowników mistrzów i brygadzistów a jak przychodzi kolej na kolejnych pracowników to robią afere i niepotrzebnie się burzą. Pracuje w tej firmie od 4 lat i jakoś nie mam powodów do narzekań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZGRED Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:14 Bo chyba dupe liżesz. A co do kibli powinno to być z nami ustalone wcześniej, a nie sami sobie postanowili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZORRO Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:17 Kolego mylisz chyba pojęcia. Praca to miejsce gdzie się zarabia pieniążki, a wychowuje się w domu i w szkole - to tak do wieku młodzieńczego, póżniej wychowują zakłady wychowawcze lub zakłady karne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brat Niedźwiedź Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:19 Co z tymi prysznicami i sobotami?(patrz poprzednie posty), podejmujemy temat czy go olewamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QWE Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:24 PRYSZNICE TO ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z rur prysznice w Tenneco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:32 Prysznice w naszym zakładzie.... a może prosciej ich brak, do tego dochodzi jeszcze brak ciepłej wody w sztni nr 2 (jak sie myją wszyscy to zapomij). Dwa prysznice na 500 zatrudnionych, no moze odliczmy utrzymanie ruchu (maja własny) i kierownictwo ( jak sie nie witaja z robolami to sie nie umaraszom). Czasami ku..ca mie biere jak spacerujesz przez korytarz żeby sie wykapać ( no ale przedtym odczekac swoje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dem Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:26 To ty mylisz pojęcia zakłady wychowawcze i karne nie wychowują lecz resocjalizują zresztą bezskutecznie!!! A fakt że brakuje dostatecznej ilości natrysków i szatnie są za ciasne jest prawdziy i nie powiem to akurat jest uciązliwe--->TO JEST PROBLEM DO ROZWIąZANIA<--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZORRO Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:40 Pojęcie Resocjalizacja - opis , zajżyj tu:www.poradaprawna.pl/index_pytania.php?co=pozycja&id=21303 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PracownikzPuszek Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.rybnet.pl 26.10.06, 17:05 Mirek niestety jest tragiczny, nie mam pretensji o detale , tylko czasami mnie zalamuje.Lubie go moze sie rozwinie ale jak dlugo ma Bobo i Adam ciagnac kierat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rulkorz Tak jak godosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 02:51 Brawo.W 200% sie zgodza.Sa minusy ale nie jest zle.A cala Polska sie z nas SMIEJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rulkorz Re: Tak jak godosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 02:54 Dotyczy wypowiedzi Brygadiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 26.10.06, 01:54 Prcowalem tam kilka lat.Odzedlem z powodu Pana Michalika.Czlowiek ktory nie znosi jak ktos ma odmienne zdanie.Duzo by mowic.Nie zaluje odejscia bo teraz to sie dopiero dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rulkorz Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 01:55 Ni ma tak zle u nas.Nas nie kopiom,od h..jow,k..rw nie wyzywaja,a sa taki firmy(np.Berger masorz z Rydultow).Zamien sie z Ormowcami na bramie z Impela.Bedziesz siedziol,nic nie robil 12 godzin za 2,5zl.A Praga moze nie wie co to je gelynder po nimiecku,ale szwajserom na aemie stawki podzwigol(ze jo na rulach do pyndzyje sie taki nie dorobia),roboty tez sie nie boi(Chlop je wporzo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.rybnet.pl 26.10.06, 01:57 sr.....nie w banie,prawda jest taka,ze gdyby nie Michalik to tej firmy w Rybniku by nie bylo i o te 500 miejsc pracy tez by bylo mniej.A jak sie komus nie podoba,ze musi sprzatac tak jak inni,bo sie boi,ze mu rece upier...li to WYPAD do kadr po papiery,nikt nikogo na sile nie trzyma,droga wolna.Ja sprzatanie mam za soba i jakos zyje a nawet rak mi nie uje....lo.Tyle w tym temacie.BRAWO SZEFIE!!!!!! TAK TRZYMAC!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 26.10.06, 02:32 Facet ty chyba jestes z rodziny Pana M. ktorych tam poustawial.A firme nie zakladal sam tylko z Tureckim, ktory byl gosciem na poziomie a ktorego M wykolegowal i sam prowadzi jak chce.Gdyby nie T to M z jego angielskim by se mogl poskakac.I mi tu nie p.... bo zaczynalem tam od poczatku.A pracy sie nie boje ale nikt na mnie nie bedzie jezdzil.Teraz jestem na emigracji i sobie chwale kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te 26.10.06, 05:49 napisz czy ten Turecki byl jednym z tych ktorzy przyjechali z emigracji robic interesy w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 06:59 Oj koledzy, narobiliście niezłego zamieszania i to za sprawą KIBELGATE. Aż przykro się robi. Babka wyjechała na waszych plecach ze swoim artykułem, mogliście zaprosić kogoś z Skandali albo Faktu. Szkoda,że nie kazaliście napisać też o tym,że wypłata jest co miesiąc, bony na święta, pracownicy jeżdżą na wczasy, wycieczki, dzieci dostają paczki na święta, organizowane są imprezy dla wszystkich pracowników. Przypominam sobie jak młodzi ludzie przychodzili do firmy ze swoimi rodzicami ze łzami w oczach i opuszczoną głową i prosili o przyjęcie do pracy, przy okazji wielu z was zdobyło nowy zawód bo z malarza pokojowego czy sprzedawcy w sklepie ktoś zrobił z Was fachowców: spawaczy, wózkowych,operatorów maszyn. Dziś zajmujecie sie taką pierdołą jak sprzątanie ubikacji i cała Polska o tym czyta. Wstyd mi że kiedyś tam pracowałem i uważałem do niedawna że była to najlepsza i najbardziej zgrana załoga. A tych którzy uważają się za pokrzywdzonych zapytam: kogo kiedykolwiek szef zwolnił za wyrażenie sprzeciwu wobec sprzątania ubikacji? Jesteście beznadziejni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 21:57 O to że ty się zgodziłeś na wyzysk, nikt nie ma żalu, ale o to że chcesz zmusić kogoś innego <nie mającego z brudzeniem w ustępach nic wspólnego> do tego, jesteś kiep i dupowłaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.gos.lodz.pl 26.10.06, 06:46 Bardzo dobrze. Nauczą się porządku. Odpowiedzialność zbiorowa jest przykra, ale w tej sytuacji to konieczność. W 100% popieram szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 22:05 Jak w reżimie......odpowiedzialność zbiorowa.....idiotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xc Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 06:50 NIe czytałam tego artykułu, ale sam tytuł mówi za siebie. Ten szef to z kicia wyszedł napewno za malwersacje i za kompaNÓW KIBLE SZOROWAŁ. A teraz odreagowuje na pracownikach. Tylko jest problem jak on firmę odzyskał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tennecowiec Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 23:33 Jak goscia nie znasz to nie pisz.Stary jest spok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia404 Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 07:25 Nareszcie ktoś dostrzegł ciężką pracę kobiet sprzątających żeby tak jeszcze inne fabryki zatrudniające facetów to zrobiły np WAGONY świdnica oj jak by pieknie wtedy było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-MEN Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 07:44 To czemu panienki z biura nie sprzątacie po sobie kibelków i biurek u siebie tylko sprzątaczki są wam potrzebne. Zwolnić sprzątaczki, a każdy niech sprząta po sobie, bo po tych tonach ciastek i hektolitrów kawy co wrzucacie do siebie każdego dnia, napewno jest co sprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-MEN Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 07:56 Tak się składa, że nie tylko faceci tam pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
regionnews Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec 26.10.06, 07:39 Za czasów PRL miałem okazję być w Szwecji i po powrocie powiedziałem, że jesteśmy może 10 potęgą gospodarczą świata (Gierek tak twierdził) ale w kulturze cywilizacyjnej to jesteśmy co najmniej 100 lat za Szwedami! Po tak wielu latach problem ten po raz pierwszy podniósł poprzedni minister Spraw Zagranicznych, ale kto by się takimi „duperelami” zajmował – może – dom, może szkoła, może media….? Marzyciel !!! Sławoja Składkowskiego obśmiewano przez wiele lat z powodu popularyzacji słynnych „czystych wybielonych sławojek”. Ciągle żyjemy w epoce babć klozetowych, kluczyków dla przywilejantów itd. Nigdy się nie zdarzyło by pracownik, który maże po ścianach „g” załatwia się na deskę itp. Był pracownikiem dobrym i potrafił coś precyzyjnego wytworzyć! Ciekawe są reakcję niektórych pracowników, niech zatrudnią więcej sprzątaczek byle on mógł sobie pofolgować oczywiście gdy w pobliżu niema policjanta. Mam nadzieję, że związki zawodowe nie staną po stronie „g” i nie zorganizują jakiegoś strajku lub podobnej hucpy! Może byłoby śmiesznie, gdyby nie fakt (czyste toalety, które oczywiście są tylko jednym z elementów kultury cywilizacyjnej), że brak tej kultury cywilizacyjnej w powojennej Polsce kosztował nas kilka bilionów złotych – tych dobrych. Ed Sem Odpowiedz Link Zgłoś
ogia Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec 26.10.06, 08:00 pomysl niebanalny, ale szef powinien zaczac od siebie... sprzatanie nie uwlacza niczyjej godnosci, ale jakby szef wzial pierwszy dyzur to by bylo dopiero cos :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp i bardzo dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 08:13 to chyba norma sprzątać po sobie ? jeśli tego nie umią to trzeba nauczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 08:50 Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
ezavv Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te 26.10.06, 08:59 Pytanie, co jest popierane? Czy to, że kadra kierownicza znalazła się wreszcie na właściwym miejscu, czy też to, że ktoś wykonuje nie swoją pracę dodatkowo? Wielu ludzi nie dorosło do kierowania. Inni myślący są tępieni - są niewygodni. Wyścig szczurów trwa. Niedouczony dupek lub dziuńka rządzą. Zresztą takie rzeczy, to tylko na śląsku (...). Są godni siebie, zadepczą wszystkich, byle dojść do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzona Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: 80.50.39.* 26.10.06, 09:42 Czytam te komentarze i opinie i jestem zdumiona, ile w ludziach, którzy razem ze sobą pracują jest pogardy, nienawiści, złośliwości i chęci "dokopania". Wszyscy umieją tylko krytykować kogoś, a sami nie spojrzą na siebie. Każdy z Was kiedyś zaczynał i nie miał pojęcia i doświadczenia w pracy, ktoś inny Wam wszystko musiał pokazać i nauczyć jak i co się robi, ale tego już nie pamiętacie. A nie daj Boże komuś uda się uczciwie awansować, to jest cyt. "dupolizem" itp. Przykry jest też fakt, że jak ktoś jest na wyższym stanowisku, to myślicie że załatwił to sobie po znajomościach, a nie np. że uczciwie na to zapracował i posiada niezbędne kwalifikacje. A poza tym nie macie chyba świadomości jaką sobie krzywdę robicie krytykując i przeklinając się nawzajem. Te opinie idą w świat, a pamiętajcie, że świat jest mały i wszystko może obrócić się kiedyś przeciwko Wam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: RURY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 09:22 gdyby umieli korzystać to by to nie było potrzebne, nie potrafią to niech się poczują jak dzięki nim czują się sprzątaczki może docenią ich trudną pracę i zaczną się normalnie zachowywać, a w domu to co też nie sprzątają?? współczuję domownikom, bydło i prostaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olstynianka Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 09:25 jak można powiedzieć że sprzątanie uwłacza godności. A nie uwłacza godności sprzątaczki która musi sprzątać "zasraną" toaletę bo panom nie chce się najnormalniej w świecie usiąść na decse sedesowej i załatwić swoich potrzeb fizjologicnych tak jak należy do muszli klozetowej????? Zachowujcie się jak normalni ludzie w cywilizowanym świecie i nie uwłaczajcie godności pań sprzątających bo wycieranie kału ze ścian i podłogiu to dopiero nie tylko uwłaczanie godności ale też brak szacunku z waszej stony w kierunku sprzątających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZGRED Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 09:49 Ty wogóle nie masz pojęcia na czym miało sprzątanie polegać. Zostawać po 8 godzinach pracy z mopem w ręku. W dodatku pracować ten czas za darmoche. Czasami posprzatanie zabierało 2 godziny. Wystarczy policzyć wyjazd z domu o 05.30 konczymy o 14.00 teraz dwie godziny dodaj to masz 16.00 i powrot do domu z umyciem sie 16.35. I tak cały tydzień. I teraz prosty rachunek 5 dni po 2 godziny nadgodzin to jest 10 godzin nadliczbowych zakladajac ze przewaznie ma sie w tenneco 7.50zł/h a nie 6 bo to mastersi tyle maja to daje to nam 9zł z premia brutto teraz do tego dodajemy 50% nadgodzin to jest 13.50zł/h wiec to masz 135zl miesiecznie wiecej brutto czyli okolo 94,5zł wiecej na reke dostaniesz. Może dla Ciebie to mało ale dla zwyklego robola to jednak fajny pieniadz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do olsztynianki Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.accessnet.com.pl 27.10.06, 22:46 do olsztynianki!! Kobieto nikt nie twierdzi, że sprzątanie toalet uwłacza godności, ale że pracownicy po 8 godzinach pracy muszą zostawać 2 godziny, żeby sprzątać toalety i to za friko, bo kierownictwo oszczędza na sprzątaczkach!! Tenneco to zakład produkujący układy wydechowe!! nie wypowiadaj się jęsli nie znasz całej sprawy od podszewki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalizator Bardzo słusznie, ale dyżury powinny być losowe IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.06, 09:32 ...żebyu nie było tak, ze jak ktos wie, ze np we wtorek bedzie sprzątał ten, ktorego nie lubię to mu nasram. A tak kazdy bedzie się pilnował, bo moze akurat na niego padnie? Niech dyrektor ustali, ze wyznacza jednego na 30 min przed koncem zmiany. Jak sie nie wyrobi, to trudno zostanie troche, a jak kazdy bedzie pilnował czystości to i w 30 min się uwinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Bardzo słusznie, ale dyżury powinny być losow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 10:12 Człowieku nie wiesz o czym mowisz. Dyzury sa po każdej z trzech zmian, i najpierw musisz odczekać az wszyscy zejdą z produkcji, potem aż sie umyja i przebiorą (a jest się z czego myć- tam nie wytwarza sie ciastek) i po jakichś 30 minutach po skończeniu swojej zmiany możesz powoli zaczynać sprzątanie. Oczywiście w tym czasie zjawi sie jeszcze kilka osób które z produkcji schodzą później i i tak ci niechcacy będą przeszkadzać. Twoj pomysł z losowymi dużurami jest absurdalny, pomysl mało kto jeździ do pracy sam, tylko w celu minimalizacji kosztów jeździ sie po kilka osob jednym autkiem, i co koledzy będą czekać?? Umycie dwoch szatni, 15 kibelków, 10 pisuarów, ponad 30 umywalek opróżnienie koszy na śmieci i umycie łaźni nie trwa 30 minut!! Odpowiedz Link Zgłoś
wbober Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec 26.10.06, 11:34 Trudno uwierzyć że w XXI wieku ludzie zachowują się w taki sposób. W pełni popieram dyrektora i byłbym za zwalnianiem takich osób które nie potrafią się zachować zanieczyszczając swoje otoczenie. Skoro te osoby nie są przystosowane do życia w społeczeństwie powinno się je izolować. Spróbujmy sobie wyobrazić taką sytuację (choć to trudne) że ktoś w naszym domu zachowuje się w taki sposób. Dlaczego w naszym społeczeństwie nadal pokutuje przekonanie iż to co nie jest naszą własnością można niszczyć i nie szanuje się czyjejś pracy. Dlaczego tak daleko nam do cywilizowanych krajów, w których zachowanie czystości jest czymś normalnym. Jeśli tak dalej będzie to nadal nasze ulice, miejsca pracy, miejsca publiczne będą niszczone i demolowane. Myślę że jedynie takie zachowanie jak dyrektora tenneco pozwoli wywalczyć jakąś normalność w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Michalik na prezydenta ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 11:35 Brawo - bydło nie rozumie próśb, to jakieś rozwiązanie trzeba było znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś