Gość: Jola IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.07, 09:52 Kto wie cos o tej szkole i personelu ? Mam zamiar poslac tam mojacorke od wrzesnia do 1. klasy. Bylabymwdzieczna za Wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kk Re: SP nr1Jagiellonska Katowice IP: *.chello.pl 25.02.07, 12:38 Jeśli w ostatnich latach ( ok.5) nie zmieniła sie Pani dyrektor, to nie radze posyłać tam swojego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: SP nr1Jagiellonska Katowice IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.07, 14:09 Przeprowadzilismy sie do Katowic nie dawno, wiec nie znamy tutejszych szkol podstawowych, a mieszkamy blisko szkoly podstawowej nr 1, czy moglabym poprosic o blizsze informacje na temat tej szkoly ?, czy rzeczywiscie jest cos niepokojacego w niej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: SP nr1Jagiellonska Katowice IP: *.centertel.pl 25.02.07, 14:56 masz też blisko SP 37, ul. Lompy przy policji, ale tam dopiero nie radzę posyłać dziecka.Dyrektorka miła,urzeczniona,ale fałsz i brak kompetencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: SP nr1Jagiellonska Katowice IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.07, 16:28 rodzice dzieci z s.p.1 ul.jagiellonska twierdza iz nauczyciela pracujä pod dyktando p.dyrektor a ktory z nauczycieli sie tzw.wychyli sie ;trzyma strone ucznia nie pracuje pod dyktano p.dyrektor zmuszony jest zmienic prace na ligonia mam taka sama droge moze ktos ma inna opinie o s,p,nr,1 ul,jagiellonska w katowicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: SP nr1Jagiellonska Katowice IP: *.centertel.pl 25.02.07, 19:28 Jeżeli chcesz uśmiechów i braku kompetencji i dodatkowego opłacania nauczycieli to daj dziecko do 37. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: SP nr1Jagiellonska Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 20:44 ja chidzialam do jedynki, dyrektorka byla p. Gattnar czy jakos tak, ale bylo ok, czy teraz sie zmienila dyr? To bylo przed reforma i dlatego tez towarzystwo momentamui bylo nieciekawe, ale ogolnie szkola i nauczyciele ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrze rozeznana Re: SP nr1Jagiellonska Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:27 Nie słuchaj katowiczanki.Szkoła Podstawowa nr 37 jest zdecydowanie lepsza niż szkoła nr 1.Gdybym miała oceniać kulturę osobistą dyrektorek tych szkół to NIEBO i ZIEMIA. Jest powszechnie znana opinia, że jaki dyrektor taka szkoła. Katowiczanka zna wprawdzie dobrze Sz P nr 37 i Gim nr 4 w Katowicach gdzie uczęszczała (uczęszcza) jej pociecha ale opinie katowiczanki nawet dla najlepszej szkoły będą zawsze szkalujące. Za pół roku usłyszymy, że kolejna szkoła tym razem LICEUM z którym zetknie sie katowiczanka będzie najgorsza szkołą w Katowicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywna Re: SP nr1Jagiellonska Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 14:02 Drogie Panie. To prawda, p. dyr. z SP-37 jest bardzo sympatyczna i miła. Dyr. z SP-1. sprawia wrażenie osoby niemiłej. Lecz proszę nie sugerować się aparycją czy innymi przywarami dyrektorów. To nauczyciele uczą wasze dzieci, weźcie pod uwagę wyposażenie szkoły, zapytajcie innych rodziców o to czy i ile razy w roku wasze dzieci będą uczestniczyły w ważnych imprezach wspomagających rozwój intelektualny (teatr, kino, muzeum) co szkoła robi poza rutynowym nauczaniem? Moja córka skończyła SP-1. i nie mam nic do zarzucenia tej szkole, skończyła studia - bez problemu. A nauczyciele w tej szkole (większość pracuje tam do dziś) byli solidnie przygotowani do pracy. Jeśli sami nie włożycie odrobinę pracy w wychowanie waszych dzieci żaden nauczyciel w innej szkole tego nie zrobi. Większość z was tylko narzeka, sami też weźcie się do roboty - szkoła to nie przechowalnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: SP nr1Jagiellonska Katowice IP: 85.14.94.* 28.02.07, 16:00 Pracowałam w 1 kilka lat i to co przeżyłam z p.Gattnar i jej mafijnymi koleżankami odebrało mi chęć do jakiejkolwiek dalszej współpracy w tym czy też z tym środowiskiem. Wymuszenia,grożby,zastraszanie,to tylko nieliczne z synonimów które kojarzą mi się z tą szkołą i jej dyrektorką. Jest to osoba nie znosząca żadnej krytyki,ba nawet dyskusji,apodyktyczna,władcza,uwielbiająca jedynie siebie i tolerująca władczo schlebiaczy.Biada ci szaraczku,jeżeli się jej sprzeciwisz. Pomiższy tekst pokazuje całokształt sytuacji tam panującej.Pisze go któraś z jej tzw.schlebiaczy,wzgl.ona sama.Stereotyp-my robimy wszystko a wy rodzice zabierzcie się za wychowanie swoich nieznosnych dzieciaków-jest mottem przewodnim tej kobiety. A nauczyciele w tej szkole (większość pracuje tam do dziś) byli > solidnie przygotowani do pracy. Jeśli sami nie włożycie odrobinę pracy w wycho > wanie waszych dzieci żaden nauczyciel w innej szkole tego nie zrobi. Większość > z was tylko narzeka, sami też weźcie się do roboty - szkoła to nie przechowalni > a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: SP nr1Jagiellonska Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 08:53 Jeśli twierdzisz, że opinie o nauczycielach w tej szkole są nieprawdziwe, to co, - myślisz,że byłaś tak dobra, że odeszłaś z tej szkoły bo koleżaniki po fachu do pięt ci nie dorastały. Miernotą jesteś sprowadzając swoją niechęć do wszystkich pracowników tylko z powodu nienawiści do dyrektora szkoły. Dobry nauczyciel nie zniechęca się postawą dyrektora, wielu nie lubi swoich szefów ale kocha pracę z dziećmi i zostaje. Z ciebie to była prawdziwa karierowiczka! Funkcja dyrektora nie jest dana na zawsze, gdybyś była tak bardzo lojalna i miała we wszystkim rację to przekonałabyś resztę nauczycieli, by odwołać dyrektora, widać tylko ty czułaś się obrażona nie wiadomo na co. Myślisz, że 99% nauczycieli podlizywało się dyrektorce i tylko ty byłaś w porządku? Nauczyciele to nie barany, wiedzą, że w grupie mają silną władzę, to oni decydują czy zatwierdzić kandydaturę na to stanowisko. Mają też możliwości, żeby pozbyć się tyrana (w twoim mniemaniu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: SP nr1Jagiellonska Katowice IP: *.centertel.pl 27.02.07, 22:27 faktycznie,dzięki fałszywym uśmiechom pani dyrektor SP 37 Twoje dziecko zdobędzie szeroką wiedzę.Szkoła uboga w pomoce naukowe.żadnych dodatkowych zajęć,wyjść do teatru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: SP nr1Jagiellonska Katowice IP: *.centertel.pl 28.02.07, 05:06 do dobrze rozeznanej. nie znam kultury osobistej p. dyrektor SP 1 więc się nie wypowiadam.natomiast znam "kulturę osobistą" p. dyrektor SP 37,przecież chodziły do tej szkoły moje dzieci.Widzę,że Ty za to znasz doskonale obie dyrektorki. Takiej opinii jaka Ty przedstawiasz,że jaki dyrektor taka szkoła jeszcze nie słyszałam.Ale widocznie wiesz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senter Re: SP nr1Jagiellonska Katowice IP: 82.160.239.* 28.02.07, 16:21 I nie zmieniła się.Odradzam jakiejkolwiek aktywności w tym kierunku.Ta baba,to typowy wykszałciuch z punktami za pochodzenie i mniemaniem o sobie równym wielkością co najmniej gabarytom oceanicznym.To w połaczeniu ze słomą wystajacą z trzewików i intelektem gronkowca daje mieszankę wybuchowo-piorunującą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: SP nr1Jagiellonska Katowice IP: *.centertel.pl 01.03.07, 06:24 Chyba opisałeś pania dyrektor G 4. Wypisz, wymaluj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona mama Re: SP nr1Jagiellonska Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 17:42 Osobiście nie mogę nic złego powiedzieć o szkole nr 1. Zwłaszcza o nauczaniu początkowym, a przecież ono jest tak bardzo ważne. jedna córka ukończyła tą szkołę druga niebawem ją ukończy. starsze moje dzieci chodziły do innej szkoły bo tam było bliżej, ale reforma i szkoła przestała być szkołą podstawową. mam więc porównanie. jedynka w tym porównaniu wychodzi na szkołę poprostu rewelacyjną. szkoła w której coś się dzieje. dużo konkrsów dla dzieci, a to dzieci lubią. nauczyciele którzy potrafią zachęcić. Oczywiście w starszych klasach uczą i tacy nauczyciele których nie nazwałabym piękną nazwą pedagog ale tylko nauczyciel.Ogólnie rzecz biorąc gorąco polecam szkołę, a w młodszych klasach jako wychowawczynie panią Małgorzatę Wilk. Jest pedagogiem któremu się chce a o to dzisiaj coraz trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś