Dodaj do ulubionych

Gimnzjum numer 1 w katowicach

06.03.07, 13:55
Chciała bym posłać córkę do gimnazjum numer 1. Ale nie przyjemne rzeczy słyszałam na tenat tego gimn. Proszę o opinie rodziców lub uczniów tej szkoły. Napiszcie jak tam jest naprawdę.
Obserwuj wątek
    • Gość: matka Re: Gimnzjum numer 1 w katowicach IP: *.elbud.katowice.pl 07.03.07, 07:09
      Chyba żadne z publicznych gimnazjów nie ma dobrej opinii, bo zawsze szumią tam
      młodzi ludzie z niekoniecznie dobrych domów, a szkoła nie potrafi sobie z tym
      poradzić. Najlepiej dziecko posłac do prywatnej szkoły, no albo przynajmniej do
      Kopernika....
    • alfredkat Re: Gimnzjum numer 1 w katowicach 07.03.07, 21:17
      Wyslij dziecko do 19 gimnazjum w Ochojcu. Ja wyslalem tam syna z . Mieszkamy w
      Brynowie. Wole wysalc dziecko do mniejszej dzielnicy niz do centrum.
      • Gość: Adam Re: Gimnzjum OMEGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 19:54
        Polecam www.omegaszkola.pl Bezpiecznie i wysoki poziom - jezeli chcesz dobra
        dla dziecka
        • alesandra4 Gimnazjum nr 1 - moje 3 gr. 13.03.07, 19:40
          Szkoła jak inna - jak zawsze ważni są ludzie - a tu chodzi sporo dzieci z
          Koszutki, porządnej, inteligenckiej dzielnicy z tradycjami, i wiele spoza
          rejonu, a więc z bdb wynikami z testu i wysokimi średnimi na świadectwie.
          Nauczyciele - wymagający. Jak zawsze zdarzają się chuligańskie wpadki, moim
          zdaniem za dużo "obrzędowości" i obchodów. Ogólnie - mocna czwórka. Na tle
          innych - chyba (??)nieźle. Świadczą o tym chociażby wyniki końcowych testów.
          Niepubliczne szkoły mają swoje zady i walety. Inne środowisko, trochę
          zawieszone w próżni, uczniowie przyzwyczajeni do małych klas, gdzie mogą liczyć
          na stałą pomoc nauczyciela. A w średniej szkole (i życiu) nie ma łez - radź
          sobie sam, a i otoczenie bywa różne - nie jak w klubie z selekcjonerem przy
          bramce.
          • Gość: mama gośka Re: Gimnazjum nr 1 - moje 3 gr. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 21:57
            1.Na pewno nie do Centrum!!!!!!!!
            2. Do gim. nr1 może wejść każdy z ulicy, niestety!!!!!!!! Słaby dozór.
            3. Zbyt rzadko kontaktuja sie z rodzicami, a mnie spotkała taka sytuacja, że
            sprzataczka odmówiła wejśćia na spotkanie z nauczycielem, niczym bodygard.
            4. Maja dobra orientację na marketing i to wszystko.
            5. Uległam ułudzie, drugiego syna tam nie poslę.
            6. Poziom tworzą również same dzieci, ich rodziny, nauczyciele pracuja z tymi,
            którzy do tej szkoły pójdą...........
            7. Wg mnie nie gim.1, 3 i któres tam przy granicznej, bo maja zamknąć........

madrego wyboru, wywazonej decyzji :)
          • Gość: Inga Re: Gimnazjum nr 1 - moje 3 gr. IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.07, 22:45
            Pani dobrodziejko!!!Nie zapomnijcie Waszmosc o lustracji!!!
            • Gość: mama giśka Re: Gimnazjum nr 1 - moje 3 gr. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 16:28
            • Gość: mama gośka Re: Gimnazjum nr 1 - moje 3 gr. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 16:30
              nie rozumiem? Jestem za lustracją, powinni przyjrzec sie równiez i ...niektórym
              nauczycielom, nastawienie komunistyczne jest w niektórych kręgach/u niektórych
              osób bardzo silne. wystarczyłoby sprawdzić legitymacje PZPR.
              • alesandra4 Re: Gimnazjum nr 1 - moje 3 gr. 16.03.07, 21:56
                I tak oto z niewinnego wątku o wyborze szkoły przeszliśmy do lustracji...
                O tempora, o mores...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka