Gość: Skromny IP: *.c9.msk.pl 07.03.07, 22:50 Wreszcie sprawiedliwości stanie się za dość.Od dawna tymi paniami powinna sie zając prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piter Re: 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: *.opera-mini.net 07.03.07, 23:08 Śmiać się czy płakać? Uszoka też aresztują? Za półdekiel na rondzie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no co Re: 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 02:14 no trudno, taki uszocki los - raz na wozie, raz pod wozem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licznik Re: 16000 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: *.zjz.pl 08.03.07, 16:41 potrzaskany wymiar sprawiedliwosci! Razem 15 tys. za szesnascie tysiecy zarzutow???????????????? STRYKx2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tila W Gliwicach skargi na prezydenta są bezzasadne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 23:35 Komisje badające sprawę tych skarg, są dobierane z klucza politycznego, że stają się arbitrami w swojej sprawie. Dochodzi do przegłosowywania spraw tak oczywistych, że porównywać to można jedynie do próby zaprzeczania prawom fizyki! I tak się to kręcić miało kolejną kadencję! Miało, bo już się nie kręci, ale za to jest polowanie na czarownice! Ale czy ktoś kiedyś gdzieś napisał na ten temat białą księgę? Otóż nie! Bo przypadek rodem z Katowic, a więc Śląska, najpewniej nie jest sierotą! Oj żeby nie wyszło , że sie nie myliłam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: W Gliwicach skargi na prezydenta są bezzasadn IP: *.marsoft.net 08.03.07, 16:32 Zaczynam co raz bardziej odnosić wrażenie, że mamy w kraju ustrój będący zlepkiem niemieckiego faszyzmu i moskiewskiego bolszewizmu (oba szczęśliwie przeżyłem, ale oddzielnie). Razem wzięte to będzie bardzooo trudno wytrzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Katowice,Gliwice , paniska jedne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 19:44 bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Re: 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: *.dip.t-dialin.net 07.03.07, 23:55 > w radzie miejskiej kieruje komisją skarbu. hahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no co 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 02:12 a komu to przeszkadzało, przecież katowice rozwijają sie, bo unia dała kasę . Zwolnijcie ją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archicon Re: 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 15:22 Najgorzej jak jest kasa! Wojewoda nie chce drugiego Spodka w Gliwicach, Warszawa boi się że Aglomeracja Śląska będzie zbyt autonomiczna, a posłowie spekulują odnośnie narodowości śląskiej bo jak wybuduja autostrady do 2012 roku to a nuz sie oddzieli! KTOŚ TU ZWARIOWAŁ I ŹLE SIĘ BAWI. Jak komuś przeszkadza ta Perła w Koronie to zostawcie ją, sami sobie poradzimy a reszta będzie dalej kontemplować obwodnicę augustowską. Mistrzowstwa 2012 odbędą się i tak i tak, a jak ktoś nie zna się na mapie i nie rozumie że mają to być mistrzowstwa Polsko- Ukraińskie to do szkoły.Czesi i Słowacy aż kwiczą ile to oni skorzystają przy okazji. Polityka regionalna w ramach Unii a nie durne fobie warszawskie! Jak koroniarze boją się o latyfundia to niech najadą Londyn- taki dobry pomysł w ich stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: *.wic.pl 08.03.07, 02:22 Przyznaję, ze wierzyć mi się nie chce. Miałem okazję poznać ją osobiście i mam dobre zdanie. Nie chcę jej osądzac, wiem natomiast ze w wielu sprawach wszczętych przeciw samorzadowcom o przekroczenie uprawnień zarzuty nie znalazły powtierdzenia mimo kilku lat śledztwa. Z kolei znam wiele przypadków, gdzie śledztwo utknęło w martwym punkcie. Wynika to niestety z niewiedzy policji i prokuratury, która nie rozumie choćby przepisó ustawy o finansach publicznych i innych przepisow dotyczacych funkcjonowanai samorządu. Wszelkim krytykom przypominam o zasadzie domniemania niewinności, oskarzenie, zwłaszcza przy obecnej władzy ąłtwo sie rzuca, szkoda tylkoże trudno je potem udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anin Re: 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: 212.160.188.* 08.03.07, 07:56 Czyli sugerujesz ze w Policji i prokuraturze pracuja ludzie nie znajacy prawa, a te 0,8 miliona to tak sobie zniknelo. I uwazasz za normalne kiedy pan/pani prezes panstwowej firmu bierze pensje za swoje obowiazki i dorabia sobie podpisujac sam/sama ze soba umowy zlecenia na wykonywaniue tych obowiazkow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: 81.210.102.* 08.03.07, 08:20 Nie, ja twierdzę, ze dopóki nie ma skazującego wyroku nie nalezy jej osądzać. A co do kiepskiej pracy prokuratury i policji w sprawach samorzadowych to moja opinia wynika z faktów. W Tychach w 1997 zarzut przekroczenia uprawnień postawiono pani wiceprezydent i jakoś do chwili obecnej wyroku skazujacego nie ma. A niewiedza policji nawet w wydziałach PG jest porażajaca. Prowadziłem kiedyś szkolenie dla policjantów z zamóień publicznych, mówiłem o pzretargach. Po szkoleniu podchodzi do mnie jeden z policjantów z PG w w Komendzie wojewódzkiej i pyta jak te przetargi, o których mówielm i zamówienia publiczne mają sie do sprzedaży nieruchomosci przez gminę bo on dochodzenie w takiej sprawie prowadzi. Ręce mi opadły. Nawet nie wiedział jakie przepisy stosować,ale o tymczasowe aresztowanie występowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Wielu jest "zmęczonych" kontrolami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:11 Czy nikogo nie dziwią nagłe "zmęczenia" i znikanie z horyzontu zaraz po kontrolach osób na najwyższych stanowiskach? Pan Wojewódzki Konserwator Zabytków też przestał nim być po kontroli NIKu. I co? cisza, a konkurs, rozpisany w zeszłym roku, do dziś nie rozstrzygnięty. Czy nikogo z wybitnie śledzych dziennikarzy to nie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piterus nie ona jedna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:53 w samorządowych naszych władzach nie tylko ona o czym juz dawno było wiadomo kręci interesy na boku. Np wystarczy spojrzeć na remonty przeprowadzane z miejskiej kasy zlecane przez KZGM i astronomiczne kwoty niektórych faktur.. ale cóz każdy orze jak może.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piterus Ot cała Polska gospodarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:57 no coż pewnie nie ona jedna w całym tym grajdole kręciła interesy na boku.zresztą czasami wystarczy przyjrzeć się remontom finansowanym ze srodków komunalnych i astronomicznych lub znacznie zawyżonych kwotach niekórych faktur, w sumie nazbiera sie z tego niezła sumka...ale cóz każdy orze jak może. Nawiasem mówiąc potem nie można się dziwić że Katowice wyglądają jak wyglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Wielu jest "zmęczonych" kontrolami IP: 81.210.102.* 08.03.07, 14:29 Wojewódzki konserwator Zabytków zrezygnował ze stanowiska sam, zeby zostać szefem Centrum Dziedzictwa Kulturowego. Kontrola NIK-u nie wykazała żadnych uchybień w zakresie funkcjonowania kierowanego przez niego urzędu. Tak sie składa, że znam zarówno protokół kontroli, jak i przyczyny rezygnacji dr Owczarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znający sprawę Re: 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 11:24 Widzę, że łatwo rzuca się kalumnie nie znając sprawy - te 0,8 mnl zł zarobili pracownicy i zleceniobiorcy estrady przez 10 lat organizowania imprez w soboty i niedziele przez instytucję - kto to miał niby robić? Pan prokurator? Pani Prezydent? czy osoby pracujęce od pon-soboty w swoich godzinach pracy - ABSURD i BEZCZELNOŚĆ! 1600 umów= 1600 zarzutów. Pzostawiam to bez komentarza.... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent 08.03.07, 13:36 Gość portalu: znający sprawę napisał(a): > Widzę, że łatwo rzuca się kalumnie nie znając sprawy - te 0,8 mnl zł zarobili > pracownicy i zleceniobiorcy estrady przez 10 lat organizowania imprez w soboty > i niedziele przez instytucję - kto to miał niby robić? Pan prokurator? Pani > Prezydent? czy osoby pracujęce od pon-soboty w swoich godzinach pracy - ABSURD > i BEZCZELNOŚĆ! 1600 umów= 1600 zarzutów. Pzostawiam to bez komentarza.... !600 zarzutów! A do księki rekordów Guinessa już to zgłoszono? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent 08.03.07, 13:30 Gość portalu: anin napisał(a): > Czyli sugerujesz ze w Policji i prokuraturze pracuja ludzie nie znajacy prawa, > a te 0,8 miliona to tak sobie zniknelo. I uwazasz za normalne kiedy pan/pani > prezes panstwowej firmu bierze pensje za swoje obowiazki i dorabia sobie > podpisujac sam/sama ze soba umowy zlecenia na wykonywaniue tych obowiazkow? Co do pierwszej sprawqy jest niemal pewne że w prokuraturze i nadzorowanej przez nią policji pracują ludzie dyspozycyjni, jak za komuny, czy nie znają prawa? pewnie znają ale jakie to ma znaczenie, skorow prawo i sprawiedliwość musi być po naszej stronie. Co do drugiej sprawy tj domniemanej winy Pani Wiceprezydent, nie wiem natomiast jeżeli prasa pisze że najcięższym zarzutem jest to że podpisywała umowy zlecenia z pracownikami urzędu czy czerpanie korzyści z dodatkowych zleceń. To mam nadzieje że za chwlię zrobi się kontrolę zleceń za czasów Kaczyńskiego w W-wie. Może wtedy wyjdzie na jaw sprawa dlaczego naczelny architekt W-wy za czasów prezydeta niewielkiego przepisał udziały w spółce zajmującej się projektowaniem na swoją 80 letnią matkę staruszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:53 nie tylko tymi paniami, przydałoby się jeszcze zająć kilkoma innymi osobami, np. p.Kostempskim :D może by się pościgali komu więcej można zarzutów przedstawić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz Na Uszoka Siejną i łączkowskiego Też przjdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 12:23 kolej i na Dolinkiewicza też. Mam Nadzieję że wam -DOKOPIĄ -tak że się nie pozbieracie za przychodnię na tysiącleciu i za ogólne rządzenie Katowicami - czyli Burdel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katowiczanin Re: Na Uszoka Siejną i łączkowskiego Też przjdzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:34 czytając to wszystko -to żenada,ale Ci wszyscy ważni mówią : grunt,że możemy co ranek spojrzeć sie do lustra i wierzyć,że jest wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: *.centertel.pl 08.03.07, 12:50 Niechby z tych 1600 zarzutów do udowodnienia było tylko 10%, to i tak kompletna kompromitacja. Zresztą całą tą pożal się boże Estradę Śląską mogłoby z powodzeniem zastąpić kilki hobbystów "kaowców", którzy po pracy, w swoim wolnym czasie, zajmowali by się organizacją imprez. Bo jako przeciętny mieszkaniec Katowic słyszałem tylko o Interpretacjach i koncertach w Parku Kościuszki dla grupy emerytów. A przecież, pomimo że jestem średnio zorientowany, to moja obserwacja jest miarodajna, bo te imprezy mają być adresowane do ludzi mojego pokroju, a nie kilkuset teatromanów w skali roku. Jak dla instytucji z takim zapleczem to dorobek śmiechu wart. Odpowiedz Link Zgłoś
omcrew Uszok niechciales startowac z listy PiS 08.03.07, 13:08 to masz teraz za kare, traktuj to jak zolta kartke od premiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiS Re: Uszok niechciales startowac z listy PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 15:57 Uszokowi nikt nie proponował startowania z listy PiS poza katowicką "gazetą Wyborczą". Wszyscy lduzie znający eralia Katowic wiedzieli, że Uszok stworzy własną listę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris [...] IP: 62.233.164.* 08.03.07, 13:28 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m-kow świetny ciuch IP: *.crowley.pl 08.03.07, 13:34 Na tym zdjęciu ! Taki rzekłbym "estradowy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AURELIA Re: 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: *.dsV.agh.edu.pl 08.03.07, 13:44 a mnie to g... obchodzi!! swiat jest zly i bedzie zly! nie potrafimy przebaczac i przyznawac sie do winy, nie potrafimy przyznawac sie do bledow, a jak sie ktos uderzy w piers i powie - zle zrobilem to nie jest szanowany.. co za glupi swiat i ludzie...BEZNADZIEJA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalin Re: 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: 193.11.36.* 08.03.07, 14:00 Vice prezydent czy burdel-mama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wudu Zbierała na powiększenie piersi, IP: 80.50.255.* 08.03.07, 14:16 na zdjęciu wyraźnie widać,że jest płaska jak deska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pogromca Wudu Re: Zbierała na powiększenie piersi, IP: 81.210.102.* 08.03.07, 14:34 Szkoda, ze nie zostawiła trochę dla ciebie na przeszczep mózgu, tak żebyś cokolwiek miał w czaszce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGUSZA a nawet niepełnosprawna!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! IP: *.static.korbank.pl 08.03.07, 14:26 No straszne. A nawet niepełnosprawna. A NAWET KOSMITA. Ludzie, kto to pisze... Cymbał jakis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ontos2 1600 zarzutów dla byłej i 10 tys. poręczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:31 buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred A ja niemam najmniejszej wątpliwości to tylko ; IP: 195.16.91.* 08.03.07, 15:01 Trybik w machinie przestępczej Prezyde3nta Miasta albo jak mówią inni wieżchołek góry lodowej. Cały Urząd Miastą to jedna machina przestępcza pod kierownictwem góru który korupcją prokuratury,sądonictwa ,panuje i steruje działalnością przestępcza umiejętnie manewrując aby winni byli podwładni a on tylko zgarnia szmal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek z Kanady Przynaleznosc partyjna Grazyny? IP: *.vn.shawcable.net 08.03.07, 14:57 Gdyby ta Pani byla w PiS, GoWno trabiloby o tym juz w tytule. Przynaleznosc partyjna tej pani nie zostala wymieniona. Wnioskuje z tego, ze jest/byla albo w PO albo w SLD. Czy sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGOR 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.03.07, 15:21 LUDZIE ZWIAZANI Z ESTRADA ZAWSZE KOMBINOWALI I KOMBINUJA. WIEM TO SAM PO SOBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
wawak1 A CBA śpi. 08.03.07, 15:37 Zarabiają tam od 5000 do 10000, a chyba tylko dłubią w nosie , a od czasu do czasu zbierają haki na opozycję zamiast zajmować się tym czym powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne 1600 zarzutów za 1600 zrzutow? 08.03.07, 15:38 dlaczego GazWyb daje zdjecie jakiejs podstarzalej fortancerki, przeciez artykul jest o bylej wiceprezydent Katowic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wszystkowiedząca Re: 1600 zarzutów za 1600 zrzutow? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 16:45 ta podstarzała tancerka to właśnie ONA. Poza tym to wszystko prawda, łącznie z tym, ze wypisywała sobie ryczałt na samochód a jeździła służbowym!!!! Skargi na nią do Rady Miasta i Uszatka pozostawały bez echa... tzn. wylatywało się z pracy. GRAŻYNA jak to mówią oliwa zawsze sprawiedliwa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 Re:nie, powinni zająć się alfonsem 08.03.07, 15:49 Przecież tą panią ktoś "krył", no kto? alfons. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent, a to III RP IP: *.aster.pl 08.03.07, 15:59 właśnie ten luuuuzik etyczny Odpowiedz Link Zgłoś
kutzowesz 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent 08.03.07, 16:33 Urząd miasta nic nie wykrył,oczywiście bo przed wyborami zaszkodziłoby prezydentowi Tysiąclecia Katowic Uszokowi,on też nic nie wiedział,bo było to wygodne dla obu stron,Szołtysik zadurzona w prezydencie ,ale nie tak aby odmówić sobie łatwego zarobku organizowała mu badziewne festyny,dożynki i różne trzeciorzędne imprezki ,koncerciki,które prezydent otwierał zaszczycał,patronował i robił sobie marketing świetnego gospodarza,drugiego Ziętka,a wykonawcy i wynajmowane zaprzyjażnione firmy dostawali extra wysokie umowy zlecenia z których musieli odpalić dobroczyńcom co nieco. Była to tajemnica októrej wszyscy wiedzieli,wszyscy byli zadowoleni,a działo i dzieje się tak nie tylko w Katowicach ,ale i w całej Polsce. w tym procederze uczestniczą nie tylkoprowincjonalne sopranistki,ale gwiazdy estrady z pierwszych stron gazet. Z gaży 50 tys. za występdwugodzinny gwiazda odpala 10-20%. Ale ie to jest najgorsze,upada mit dobrego gospodarza-ujka Uszoka,prawda jest ponura,że gdyby nie inwestycja centralne,średnicówka,autostrada,to Katowice byłyby zapyziałym grajdołem,w mięście nie ma kontrli inwestycji,te same drogi remontuje się co dwa lata z pierwszeństwem drogi z Murcek do pana Prezydenta,nie egzekwuje się kar i warunków gwarancji,odbiory są fikcą ,gdy inspektorzy zdziału inwestycji wykonują projekty dla firm wykonawczych za podejrzanie duże pieniądze a potem kontrolują i odbierają inwestycje. A kto odpowiada za zaniedbania miasta jako udziałowca MTK póżniejszą tragedię, ile miasto będzie musiało zapłacić po procesach,skoro MTK jest niewypłacalne. Co z programem Załęże 2000,pozostał na folderach,a prezydent byl taki dumny z tych mrzonek,co z campusem na UL.Górniczej-ad acta,gdzie przyzwoity basen,są już nawet w gminach,co z dworcem-100 lat trzeba rządzić,żeby coś zrobić,chiński mur i piramidy szybciej budowano.Nawet kanalizacja się omsknęła. Jedno trzeba Panu Prezydentowi oddać,że jest oszczędny a nawet sknera wobec szeregowych pracowników magistratu,systematycznie robi z nich lumpenproletariat i podopiecznych opieki społecznej,kobiety po 20 latach pracy zarabiają tam 1400 zł brutto,ale pani skarbnik często pod wpływem w pracy,szara eminencjarobi oszczędności w promilach przedłużając należne wypłaty,pieniądze trzymając na koncie w banku,prezydent się cieszy ztej wyszukanej inżynierii finansowej,a ludzie na Młyńskiej go coraz bardziej przeklinają i olewają taką robotę za taką płacę. Oczywiście oszczędności nie robi się na kierownictwie dzięki czemu średnia podskakuje jak oznajmiono ostatnio związkom zawodowym w magistracie po rozmowie z prezydentem.Jednocześnie grube pieniądze idą w południowe dzielnice,aby dać zarobić dooweloperom kosztem biednych dzielnic miasta. W ten sposób po raz enty promuje prezydent bogatych dopłacając do ich rezydencji na południu i dając zarobić dooweloperom dyskrminując ogromną większość katowiczan w innych dzielnicach. A zkim prezydent ma tworzyć wizje i strategię,z tymi najbliższymi współpracownikami wg dawnego klucza:wierny ale mierny,tylko żeby któryś mnie nie przeskoczył.Ten skład zarządu miasta to jak komisja rewizyjna w OSP,lub gier i zakładów przy losowaniu TOTO_LOTKA. Naprawdę daliście Katowiczanie nabrać się po raz kolejny w tych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos 1600 zarzutów dla byłej wiceprezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 17:47 Zgadzam się z poprzednikiem .ROwnież słuzba zdrowia Prezydentowi nie wyszła ,oj nie wyszła .Wstyd. Już obenie na miejsce w miejskiej placowce czeka się jak dla CHOREJ OSOBY ZBYT DLUGO, ale w wydziale zdrwia uważają ze wszystko ok. Tylko kolejni kolesie naczelnika nie sprawdzają sie na ciepłych dyrektorskich szpitalnych posadkach ,ciekawe jakim kluczem dokonywano wyborów Odpowiedz Link Zgłoś