sloneczko1 10.10.05, 22:33 Noc już cicha Noc już ciemna Noc już długa Więc śpijmy I śnijmy O tym co dobre O tym o czym chcemy O naszych marzeniach Niech ta noc nie Skończy się nigdy Bo wspaniałe są sny Tej nocy! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: dla tych co już idą spać 10.10.05, 22:39 Noc już cicha Noc już ciemna Noc już długa Więc śpijmy I śnijmy O tym co dobre O tym o czym chcemy O naszych marzeniach Niech ta noc nie Skończy się nigdy Bo wspaniałe są sny Tej nocy! Tak jest ! I Ślązacy mogą spać spokojnie dobranoc Sloneczko :) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 11.10.05, 18:32 jerona!!, i Rita sam zawitaua :)) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 11.10.05, 00:38 Dobranoc musi być czułe, aby zniknęły wszystkie bóle. Dobranoc ma być miłością, by noc powitać z radością. Dobranoc pwinno być pełne jasności, żeby nie bać się ciemności. Odpowiedz Link
rita100 Re: dla tych co już idą spać 11.10.05, 22:38 spokojnych snów przesłałam Radiem Wesoly Hanys siera, siera.... prawie mnie usypia :) spokona pioseneczka dobranoc Odpowiedz Link
ballest Re: dla tych co już idą spać 11.10.05, 22:41 Dziynki Rita !!, cieszymy se zes tu u nos je, i zodyn Cie nie wygoniou! Odpowiedz Link
annak12 Re: dla tych co już idą spać 11.10.05, 22:45 Spokojnych snów .A na dobranoc fraszka -igraszka troszku frywolna,ale mamy swoje latka;)) PÓJDĘ "Pójdę, gdzie zechce pan" - rzekła ona, A więc odrzekłem: "Pójdź w me ramiona". Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 11.10.05, 23:11 Dobranoc, zamknij oczka swe Niech anioł snu, otuli cię Zaśnij, niech odpoczną oczy twe Dobranoc, zaśpiewam ci kołysankę Słowa me ukołyszą cię Odgonią złe myśli, łzy Odpowiedz Link
ballest Re: dla tych co już idą spać 11.10.05, 23:25 GUTEN ABEND GUTE NACHT und das Licht ausgemacht und in Bettchen ist es warm vielleicht gibt es noch Alarm! Odpowiedz Link
rita100 Re: dla tych co już idą spać 12.10.05, 21:16 już musze Was pożegnać , dziś mam krótszy czas Ale rankiem , rankiem z klawiaturką pod ręką będe mogła przyjść ;) dobranoc i jak zwykle spokojnych snów Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 12.10.05, 21:30 a kaj ta frywolnosc je Anno? - Ty to musisz byc swiynto !!! :)) Odpowiedz Link
annak12 Re: dla tych co już idą spać 12.10.05, 22:59 szwager_z_laband napisał: > a kaj ta frywolnosc je Anno? - Ty to musisz byc swiynto !!! > > :)) Ta frywolność to już w wyobrażni ;))A ze świynty Anny został tylko ten drugi człon:( Dobrej nocki wszystkim Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 12.10.05, 23:02 W tą noc wszystko śpi, nawet koty i psy Ja zasnąć nie mogę, bo w mej głowie wciąż tkwisz! W tą wyjątkową noc jak ta, wszystko jest piekne moja miłość do Ciebie, kwitnie jak kwiat, a o tym nie musi wiedzieć nikt więcej. Zamknij oczka, patrz ile gwiazd jest na niebie dzisiejszej nocy, każda świeci wyłącznie dla Ciebie! Księżyc usmiecha sie do Ciebie przytul i pocałuj mnie, poczujemy się jak w niebie, bo Ja bardzo kocham ciebie! Każdy Twój sen spełniam Ja, Ty to wiesz, kiedy kończy się noc, a nastaje dzień! Śpij oczka już zmróż, pomyśl sobie o mnie, zamknij je już! Niech odpoczną w Twym wspaniałym śnie, gdzie ty i Ja kochamy się! dobranoc Odpowiedz Link
ballest Re: dla tych co już idą spać 12.10.05, 23:06 GUUUUTE NACHT Idam spac , za fajnie tu piszom! Odpowiedz Link
builder Re:mosz udymnie Nobla!, 13.10.05, 00:20 no tou idymy nyny, sloneczko1 napisała: > Noc już cicha > Noc już ciemna > Noc już długa > Więc śpijmy > I śnijmy > O tym co dobre > O tym o czym chcemy > O naszych marzeniach > Niech ta noc nie > Skończy się nigdy > Bo wspaniałe są sny > Tej nocy! Odpowiedz Link
frelka1 Re:mosz udymnie Nobla!, 13.10.05, 00:21 Słoneczko piykne oko Ponboczkowe Rachuje kwiotki i liście czerwiyni Trza ziorka na rola posioć nowe Bo ludziom chleba trzeba na ziymi. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re:mosz udymnie Nobla!, 13.10.05, 08:52 to mi sie richtik spodobauo! :) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re:mosz udymnie Nobla!, 13.10.05, 23:55 Szwager, wciep to do stolicy fraszki. Odpowiedz Link
sloneczko1 idymy spać,a klucz pod wyciyraczkom zostawiomy 13.10.05, 23:21 tym co chcom nos w nocy odwiedzić ;) Sen powieki me całuje niech księżyc srebrem nas otoczy, i naszą tęsknotę ukoi w ramionach siostry nocy... poranek zrosi nasze ciała, a dzień ciepło przyniesie... i nową nadzieję.... Odpowiedz Link
rita100 Re: idymy spać,a klucz pod wyciyraczkom zostawiom 14.10.05, 22:35 ci co żyją w raju nie wiedzą o tym, że żyją w raj :) dobranoc Odpowiedz Link
ballest Re: idymy spać,a klucz pod wyciyraczkom zostawiom 14.10.05, 22:52 Tak, Rita ty mosz zawsze RECHT i za to Cie tu tak LUBIMY! Czytej UWIELBIAMY!!! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 14.10.05, 22:52 Ciężka noc idzie schodami Długim korytarzem skrada się Ja na wieży w kącie schowana otwieram oczy jak najszerzej się da Wciąż jest jasno, ale wiem, że idziesz po mnie Wiesz jak się boję twojej osoby i jak łatwo daje się mną sterować -Już zakładasz na mnie sznurki Noc do mych drzwi puka Szepcze me imię milionami ust Nagle woskowe świece gasną a ona wdziera się przez wszystkie szczeliny Jak marionetka tańczę teraz z tobą Kierujesz każdym moim ruchem i boję się, co jeszcze mogę tej nocy zrobić Odpowiedz Link
rita100 Re: dla tych co już idą spać 15.10.05, 16:32 nie wiem czy dzisiaj będę , gdyby nie to ..... wiecie ,spokojnych snów komputer zajęty Odpowiedz Link
hanys_hans Re: dla tych co już idą spać 15.10.05, 17:29 rita100 napisała: > nie wiem czy dzisiaj będę , gdyby nie to ..... wiecie ,spokojnych snów > komputer zajęty Noo bo jo jusz se mys´lou ze sam kerys´ z kurami idzie spac´!?!?! pyrsk_hanys_hans Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 16.10.05, 00:08 Niech przyśni Ci się coś słodkiego, żebyś nie wspominał niczego złego, bo przecież sny są po to, by trochę pomarzyć i obudzić się rano z uśmiechem na twarzy. Odpowiedz Link
sloneczko1 Dobranoc wszystkim............................. 16.10.05, 00:20 Senność lekki pyłek przed samym snem. Wybujałe marzenia rzeczywistości. Sama prawda z odrobiną fantazji śpiącego ciała. Senny usmiech niezdecydowanym krokiem przekracza barierę czasu. Cisza, która nawołuje do spokoju letnią, gwieździstą noc. Odpowiedz Link
rita100 Re: Dobranoc wszystkim........................... 16.10.05, 21:14 dobranoc ten miesiąc mam krocej na klawiaturce tak się jakoś zlożyło :) milutkich snów skuli mnie razem z kurami ;))))) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Dobranoc wszystkim........................... 16.10.05, 21:15 tysz wom wszyskim winszuja dobryj nocki, a som uciykom do roboty dobranoc ! :)) Odpowiedz Link
rita100 Re: Dobranoc wszystkim........................... 16.10.05, 21:44 Hallo - uwaga - patrzę - a tu księzyc w pełni :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Dobranoc wszystkim........................... 16.10.05, 23:17 klucz po wyciyraczkom,niy budzić nos---------Szczęścia nie znajdziesz ani w błękicie nieba, ani w bezmiarze łąk. Szczęście znajdziesz w zasięgu ręki - w samym sobie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Dobranoc wszystkim........................... 17.10.05, 00:12 Prziszła na mie już ta "biyda" Toż do betow zaroz ida. Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 17.10.05, 16:38 wierzycie abo niy, ale jo tera ida do hajoty :)) narazie pyrsk! :)) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 17.10.05, 20:55 prawiech wstou :)) mom nocki, tak ze sie niydziw :)) Odpowiedz Link
rita100 Re: dla tych co już idą spać 17.10.05, 22:22 dobranoc milo mi z Wami spędzac czas :) Reasumując tygodniówkę, to Gratulacje należą się Wam wszystkim :) Spokojnych snów Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 17.10.05, 22:35 zimno mi a obok mnie pusta tylko poduszka podejdz tutaj... przytul mnie szepnij coś do uszka zaraz sie otworzą drzwi tam... do środka bajki gdzie cichutko nutka zagra aż po słonka wschód... bez pomocy żadnych nieznajomych nut... Odpowiedz Link
frelka1 Re: dla tych co już idą spać 18.10.05, 00:42 No i do wyrka chyba czas już Niych Wos prowadzi tam Anioł Stroż. --------- broneknotgeld Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 18.10.05, 07:11 jo tysz ida zatrozki juzas do hajoty :)) Odpowiedz Link
rita100 Re: dla tych co już idą spać 18.10.05, 23:05 no to do jutra, musze już uciekać dziękuję za świetną zabawę spokojnych snów Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 18.10.05, 23:19 klucz zostawiom pod wyciyraczkom,kawa je w byfyju,kołoczyki w broutkastli--------niy budzić,idymy spać Na dobranoc do snu utul moje marzenia roztańczone... Na dobranoc pogłaskaj głowę. Na dobranoc na ustach słodki złoż pocałunek. Na dobranoc... Odwracam się w Twoją stronę i delikatnym ruchem ręki, niczym wiatr co chmury z nieba odgania, zabierasz wszystkie moje udręki. Na dobranoc ukołysz moją duszę. Na dobranoc czułym szeptem mów. Na dobranoc pozwól się wtulić w swoje ramiona i życz mi poprostu pięknych snów... Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: dla tych co już idą spać 18.10.05, 23:30 Przestońcie klachać!,i bycie cicho,bo jo ida hajać,i to BES rzodnego tyju,Sonecko;)) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 19.10.05, 12:19 rico-chorzow napisał: > Przestońcie klachać!,i bycie cicho,bo jo ida hajać,i to BES rzodnego tyju,Sonec > ko;)) ciesza sie bardzo,ze niy musisz Tyju pić na spanie ;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 19.10.05, 13:13 jo jak niy poradza usnonc to wypija se jedne piwo i zaro mi sie slypia zawiyrajom, ale przi drugim to sie robia zaro jak nowonarodzony:) Odpowiedz Link
gospodynii Re: dla tych co już idą spać 19.10.05, 23:30 Dwa słowa, Jakże krótkie słowa, Tak upragnione, Tak ważne, Dla każdego z nas, Tak bardzo wyczekiwane, Zwłaszcza z tych jednych, Tych jednych słodkich ust, Ust ukochanej osoby, Tak upragnione, I niestety nigdy nie usłyszane, Jedno krótkie: Kocham Cie... dobranoc Odpowiedz Link
gospodynii Re: dla tych co już idą spać 19.10.05, 23:32 Jesteś tak blisko, a jednak tak daleko. Nie słyszę Twojego oddechu, Nie czuję Twych ust na moim policzku, Nie słyszę Tej cichej, wspaniałej melodii, której każde nuty zapisane mam w sercu. Jedynie gdzieś za mgłą, za murem pamięci, Doświadczam Ciebie, choć na nic moje chęci. Me oczy wciąż szukają Twojego kształtu, a wszystkie zmysły choć namiastki Ciebie. Jednak Ty ciągle jesteś ..jesteś tak blisko, Na zawsze, do końca, na wieki w moim sercu. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: dla tych co już idą spać 19.10.05, 23:39 Niy hercklekoty - coś mi tak czasło Że jakby teroz Słoneczko "zgasło" Pewno śnik przikrył jom już betami No a my tukej łostali sami. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: dla tych co już idą spać 20.10.05, 20:31 mitglied.lycos.de/hanyshans/anim1.gif Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 20.10.05, 21:05 hanys_hans napisał: > mitglied.lycos.de/hanyshans/anim1.gif ;) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 20.10.05, 22:39 Jest juz ciemna noc, wiec wtulmy twarze w poduszki i zanużmy sie w głębokim i pieknym śnie. Śnjmy o sobie nawzajem, spijając z tego snu najsłodsze chwile. A rankiem po przebudzeniu, obliżmy swe słodkie usta by wspomnienia w nas odżyły aż do wieczora... Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 21.10.05, 05:42 ida tera do hajoty a do wos wysznupouech tako jedna geszichta coby wom sie niy nudziouo:) Opowieść o Karolince i Karliczku Dołwno tymu, tam kaj dzisiej som nasze wioski były małe osady, miendzy lasoma i bagniskami żyli i mieszkali pracowici i Bogabojni ludzie. Czyli nasi Prastarzykowie i Prastarki. Nad samom Odrom była małoł osada, było tam zaledwie połra chałup, a niedaleko miendzy Odrom a chałupami tej osady był kopiec w piyknym dambowym lołsku. Na kopcu stoł zomek we wtorym byli rabusie. Bez lato napołdali na Mataczkołrzy (flisak) wtórzy Odrom spławiali towary. Zimą zaś Odra była skuta lodem i mataczkołrze byli przez ten czas wdoma. Rabusie napołdali wtedy na ta najbliższoł osada i grabili wszystko co popadło. Ludzie kryli se wtedy po okolicznych bagnach i lasach. Mieszkańcy okolicznych osad, gołdali więc na ta osada OBRABOWIEC. W tym to Obrobowcu było kans młynów wodnych i gospołdarzy. W jednym z tych młynów żyła bardzo fajnoł i paradnoł dziołcha wtoroł nazywała se Karolinka. Jakech już pedzioł, że Karolinka była bardzo fajnoł, to tyż w polu nie chciała robić, aby się nie zmazać, ale bez pracy niema kołaczy. Zarołbiała na swoje życie, nosząc każdy dzień mąka i ryby na Tołrg do osady na Gogole. Gogołem zaś nazywano bagniste miejsce, kaj som dzikie kaczki. Drogi niebyły jeszcze takie jak dzisiej. Szła więc nasza Karolinka piechty z miechówką na plecach na Tołrg do Gogoła czyli obecnego Gogolina. Po drodze jednak musiała iść wele Fesztrowni (leśniczówka) w torej mieszkoł fajny, ale ubogi młody Feszter. Wele Fesztrowni boł tyż fajny mostek pod wtorym płynyła młyńska przykopa (rów). Feszter ten nazywoł se zaś Karlik. Wtoregoś dnia Karlikowi spodobała se młynołrzowa dziołcha Karolinka i czekoł na nią, aż pójdzie ze tołrgu z Gogoła. Kiedy Karolinka była na mosteczku to jom zagołdoł, ale ona ani se na niego obejrzała i drapko do dom leciała. Karlik jednak niedoł za wygraną i każdego dnia czekoł na Karolinka, wtoroł jak ino umiała tak go omijała. Wtoregoś jednak dnia padół srogi dyszcz i było bardzo zimno. Karolinka musiała więc iść drogom, a nie przez bagna na skróty. Karlik czekoł już na nią na tym mosteczku. Wiedzioł że Karolinka jest mokroł i zmarzniętoł, to tyż jom zaprosioł do swojej Fesztrowni. Karolinka napiła se gorkiego wina z miodem, aby se rozgrzoć, a co se potem stało to lepszi nie gołdać. Karolinka obiecała Karlikowi, że zostanie jego żoną. Jak przyszła do domu to wszystko pedziała matce a ta drapko (szybko) szykowała do weseliska. Karolinka drapko jednak przyszła do siebie (oprzytomniała) i ani słyszeć nie chciała o weselisku. Za połra tydni przyjechoł Karlik, aby swoja Karolinka zakludzić przed ołtorz (ołtarz). Karolinka jak go ino widziała, to swój zielony mirtowy wionek z głowy stargała i mamie pedziała "joł se udom tam kaj mie łoczy poniesom" i co powiedziała to tyż zrobiła. Leciała drap przez Obrabowiec, potem przez Gogoł i dopiero se zatrzymała przy młodym dambowym lesie w torym tyż było połno chałup i połra stawów. Jako że tam był młody dambowy lołsek, nazwała ta osada Dombrowka czyli obecnie Dąbrówka. Po połrach dniach i tu ją Karlik dogonioł. Skryła se więc za krzołkoma w chałupach. Ludzie i tu byli dloł niej dobrzy. Nazwała więc ta osada Zakrzów. Uciekała dalej przed swoim Karlikiem i dobiegła przez lasy do maluteńkiej osady położonej na kamieniach, którą nazwała Kamionkiem a dalej napotkała przepiykną osadę też położoną na kamieniu. Jako że była wielka nazwała ją Wielkiem Kamieniem, czyli obecny Kamień Śląski. Ale i tu za niedługo dogonioł jom Karliczek. Uciekła więc przez lasy w kierunku Odry i tu napotkała bardzo długą osadę, ciągnącą się jak wąż nad Odrą i nazwała ją przeto Odrowąż. Ale i tu długo miejsca ta dziołcha nie zagrzoła i szła dali nad Odrą i doszła do osady kaj to było bardzo kans wiatrołków, co to mioły zboże. Nazwała więc ta osada MIELNIA wtórom to dzisiaj nazywomy MALNIA. Uciekała dali przed swym Karlikiem i tak doszła do osady kaj to było kans uli ze pszczołoma. W tym czasie jednak była przyszła wielka choroba na pszczoły i ule stały puste. Nazwała więc Karolinka ta osada Chore ule czyli dzisiejsza Chorula. Nie chciała i ona nabawić se jakiejś choroby więc uciekała dalej lasami i przyszła na pewien skalisty pagóreczek na brzegu lasu i ze zmęczenia zasnęła. W tym ziemia zadrżała i Karolinka se przebudziła i to miejsce nazwała Góra dży czyli dzisiejsze Górażdże. Karolinka odczytała to drżenie ziemi jako przestrogę i już nie uciekała przed swym Karlikiem. Kiedy tak pokornie szła dodom spotkała jeszcze malutkoł osada przy Gogole. Spytała tamtejszych ludzi do kogo noleży ta osada a tamtejsi ludzie odpedzieli że ta osada należy do bardzo dobrego człowieka a zarazem Fesztra. Karla Lubieca nazwała ją więc Kariubiec jest to dzisiejsza dzielnica Gogolina Karłubiec. Karolinka szła jednak dali i zaraz za Gogołem napotkała kans ludzi co to las trzebili aby na dobrej ziemi uprawiać rola. Nazwała więc ta osada Trzebniów dzisiejsza dzielnica Gogolina Strzebniów. Kiedy już była bardzo zmanczonoł doszła do bardzo malutkiej osady we wtorej ludzie byli bardzo pogodni i mieli już u siebie Karczma we wtorej wygodnie i radośnie ucztowali okoliczni wielce ludzie. Nazwała więc ta osada Wygoda, wtoroł to tyż jest dzisiaj dzielnicą Gogolina. Tu tyż Karolinka spotkała swego Karlika i chnet (wnet) se pobrali. Wszystkie zaś miejscowości wtóre Karolinka odwiedziła uciekając przed Karlikiem dostała we wianie jako prezent ślubny od Grołfa Gaszyna ze Żyrowej. To wiano naszej Prastarki i Prastarzyka stanowią obecnie zespół gminny naszej przepięknej Gogolińskiej Ziemi potomków Karolinki i Karliczka. Jerzy Lipka Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 22.10.05, 02:34 klucz pod wyciyraczkom,kawa w byfyju,kołoczyki w broutkastli--zaroz gasza światło---niy bydzić tych co śpiom.................................. .spłoszony przemknął ostatni promień powoli skrada się noc na końcu świata w boskiej dłoni zgasło słońce, zgęstniał mrok gwiazdy windują swe światła po niebie blade damy przy łysinie księżyca wróżą komuś szczęści lub śmierć psy zadarły pyski do wycia W ciemnościach godnie zasypiają drzewa cichną nagle przestraszone liście czasem tylko wiatr strąci na ziemie kasztana czasem ptak krzykiem się zachłyśnie gdzieś w trawach zaczyna się koncert tysiące skrzypiec gra polnych czasem zaskrzeczy żaba skryta gdzieś w wśród lilii wodnych potem ucichnie zapadanie w sen jest noc Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 22.10.05, 10:13 builder napisał: > a kaj je tfuj MAZ`?, nie żyje Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 23.10.05, 00:20 a dzisiej gospodorz gasi światło , ale klucz zostawi tam kaj zawsze,możecie sam wchodzić bez obawy Kładę się spać, Za oknami cisza gra, w łóżku ta sama pustka, czeka tam na mnie poduszka. Przytulam się mocno Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 23.10.05, 23:05 Oto noc nadchodzi z dali Słońca blask w purpurze broczy Księżyc iskrę znów rozpali Czym nas dzisiaj znów zaskoczy? W blasku gwiazd złociście czystych Pośród fal strumieni szklistych Znajdziesz mnie w niebiańskim lesie… Odpowiedz Link
builder Re: dla tych co już idą spać 30.10.05, 01:15 sloneczko1 napisała: > builder napisał: > > > a kaj je tfuj MAZ`?, > > nie żyje WYBACZ mie ta nadgorliwos`c`, SORRY, ;(((, Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 30.10.05, 10:18 builder napisał: > sloneczko1 napisała: > > > builder napisał: > > > > > a kaj je tfuj MAZ`?, > > > > > nie żyje > > WYBACZ mie ta nadgorliwos`c`, > SORRY, ;(((, takie jest nasze życie--nie musisz przepraszać Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 25.10.05, 23:26 dobrej nocy życzę wszystkim----------do jutra Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 25.10.05, 23:29 a niych Ci sie fajnie sni! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 25.10.05, 23:29 Niebieska, ciemna noc Srebrzyste gwiazdy na niebie Lekki, zimnawy wiatr Na ulicę padają niewyraźne promyki latarni Raz po raz słychać hukanie sowy I przejeżdżające od czasu do czasu samochody Piękno nocy jest niedowidzialne Zanim będzie w pełni nocą My jesteśmy w łóżkach Niestety, piękno nocy jest niedostrzegalne Czasem jakiś nieliczny, przypadkowy przechodzień Doceni jej starania Ale... Bardzo rzadko.... Odpowiedz Link
gospodyni_glywickego_forum Re: dla tych co już idą spać 26.10.05, 23:11 Tak pięknie noc nam mija, północ już prawie wybija. Tulę się do Ciebie, będzie mi jak w niebie. Śpij słodko mój aniołku mały, piękny i wspaniały! Całuski słodkie ślę i już z Tobą śpię! onephoto.net/uploads/sibilll/1130329689_gal_noc_014ps.jpg Odpowiedz Link
ballest Re: dla tych co już idą spać 26.10.05, 23:15 Tysz Cie zegnom gosodyni i zyczam fajnej nocki, wyspij se a nie bi mnie ! ! Odpowiedz Link
ramon6 Re: dla tych co już idą spać 27.10.05, 22:01 es war ein turbulenter Tag, doch auch dieser Tag geht zu ende. Gute Nacht Euch allen. Odpowiedz Link
ballest Re: dla tych co już idą spać 27.10.05, 22:04 Ramon uodciongnou ues tyn zeit , co cie zabanowali ;) Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 27.10.05, 22:06 jo odia nynac, boch dzisiej pou DDR chyba objechou - slypia mi sie juz klapiom .. pyrsk! :) Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 27.10.05, 23:02 Są noce kiedy nie mogę spać, Są chwile kiedy nic nie chce się Spędzam czas samotnie Mijają dni, tygodnie Barwne światła miasta Nocą kuszą mnie Ludzie w modnych klubach Dobrze bawią się A ja jak to ja Oglądam setki Twoich zdjęć Na plakatach Twoja twarz Kocham Cię I czuję się jakbym Cię znała Choć dzieli nas tysiące mil Za oknem płacze czarna noc Oglądam z Tobą czarnobiały film To nic, nie kochasz mnie To nic, nie będzie naszych wspólnych dni To nic, nie przejmuj się To nic, jesteś tylko snem Sekunda po sekundzie Minuta za minutą Godziny tworzą dni Nie zdarzy się nic Bo jestem tu nie tam Bo padł już złoty strzał Zastygła gęsta krew A wciąż słyszę Twój śmiech To nic, nie kochasz mnie To nic, nie będzie naszych wspólnych dni To nic, nie przejmuj się To nic, jesteś tylko snem Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 28.10.05, 11:03 suoneczko a wiysz jak wyglondo Krolowa nocy? www.rosa.naszestrony.net/ogrod/kwiaty/kolory/biale/KrolowaNocy.jpg Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 28.10.05, 22:42 szwager_z_laband napisał: > suoneczko a wiysz jak wyglondo Krolowa nocy? śliczna jest Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 28.10.05, 23:06 niy bouo kedys takyj piosynki...(?) Odpowiedz Link
ballest Re: dla tych co już idą spać 28.10.05, 23:11 Ja, Laband die "Königen der Nacht" von Petee Orloff ! ; Fantastycznou piosenka ! -- pyrsk Ballest Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 29.10.05, 01:17 Kolorowych snów na dobranoc już nikt nie życzy mi Nikt nie śpiewa mi kołysanek, dobrych ani złych Nie pamiętam już, o czym były stare bajki mojej babci Nie pamiętam słów mojej ulubionej kołysanki I nie wiedzieć czemu, czuję się jakaś dorosła Sama nie wiem, która w moim życiu to już wiosna O... jestem, jaka jestem o...robie zawsze to co zechce Chociaż wstaję bardzo wcześnie Bardzo późno chodzę spać Czasem nawet sobie przeklnę Zgadnijcie, jak Szczęśliwe dni są zapisane w pamiętniku mym Leżą gdzieś w kącie na strychu, przykryte nie wiadomo czym Już nie cieszą mnie kolorowe świąteczne prezenty Już nie działa magia ani czar kiedyś w nich zaklęty I nie wiedzieć czemu, czuję się jakaś dorosła Sama nie wiem, która w moim życiu to już wiosna O... jestem, jaka jestem o...robie zawsze to co zechce Chociaż wstaję bardzo wcześnie Bardzo późno chodzę spać Czasem nawet sobie przeklnę Zgadnijcie, jak Ze starych zdjęć spoglądają nieznajome twarze Wczoraj jeszcze młoda, jednak płynie czas tak jak w rzece woda Dziś wieczorem zasnę , wyjątkowo bardzo, bardzo wcześnie Może umrę we śnie! Odpowiedz Link
pistulka2 Re: dla tych co już idą spać 29.10.05, 01:21 bardzo fajny, ale na umieranie jeszcze czas przyjdzie. Gute Nacht Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 30.10.05, 00:49 Ja, jestem panią/panem mych snów Moich marzeń i lęków Moich straconych dni Moich łez wylanych - łez... Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: dla tych co już idą spać 30.10.05, 00:53 Toż niych miesionczek tako sie prziśni Bonbony w kerych jest liker z wiśni. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 30.10.05, 00:57 Nie rób takiej smutnej minki, przyjmij całus swej dziewczynki, najpierw jeden, potem drugi i trzeci, a za nimi już w kolejce następny leci, i tak do samiutkiego rana, aż usłyszę "Dzień dobry, kochana"... Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 30.10.05, 22:37 noc gwieździsta swą kurtyną niepokoje dnia zasłania a spod ramion Morfeusza coś zaczyna się wyłaniać jest skryte tuż za rzęsami rozpina haftki tęsknocie spódnicy rąbek uchyla podwiązką mami ochotę *** coraz bardziej wszystko mgliste jak na starej fotografii sen przewrotny skleja oczy dobranocccccccccccccc Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 31.10.05, 22:53 Taka noc w zaciszu domowym Taka noc gdy ciało lgnie do niego Potrzebuje dotyku policzek... Twoich ramion ciało by chciało tyle... że nie zlicze a teraz wszystko to mam a tyle z tęsknotą czekałam... Opłacało mi się to czekanie bym tylko zawsze takie powroty do domu miała. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: dla tych co już idą spać 31.10.05, 22:55 Toż zwołuja jo na fajer A Słoneczko taki bajer. Odpowiedz Link
annak12 Re: dla tych co już idą spać 01.11.05, 22:04 Co wasze ciała mówią ,gdy śpicie? Można sprawdzić;)))) kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,67545,2626915.html Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 01.11.05, 22:29 ZAPACH TRAWY FALE POWIETRZA UDERZAJĄW NOZDRZA I PROMIENIE SŁOŃCA CZULE SIĘ DO MNIE UŚMIECHAJĄ CHMURY WSPANIAŁE POZWALAJĄ SIĘ POGŁASKAĆ DROGA MLECZNA NIEWIDOCZNA CO JEST KRÓLOWĄ NOCY CO PIĘKNEM SWOIM OŚWIETLA TWARZE KOCHANKÓW A POCAŁUNKI SWE ROZDAJE OCHOCZO JEST W MEJ WYOBRAŹNI LECZ JA MUSZE WALCZYĆ Z CAŁĄ SWOJĄ DUSZĄ JAK Z PŁOMIENNYM LEGIONEM ŻELAZNE KRATY WE MNIE WBITE ROZGRZANE DO BIAŁOŚCI Z WYSLIŁKU PRAWIE KOŚCI PĘKŁY WOŁAJĄ MNIE LECZ NIE ODPOWIEM NIE MOGĘ MUSZĘ TU ZOSTAĆ Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 01.11.05, 22:32 Zaśnij, Niech driada kołysze cię do snu W zimowych objęciach. Zaśnij, Zapomnij, że gdzieś jest wrogi, Okrutny świat. Zaśnij, myśląc, że spełniają się twoje marzenia, bo to jest pierwszy krok do ich zrealizowania. Zaśnij, Bo księżyc już się z tobą pożegnał I schował swój połysk za małą chmurką. Zaśnij, przytul głowę do poduszki ze słodkim nadrukiem. Zaśnij, po prostu śnij. Napisany 2005.10.27 Autor: Margot Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 04.11.05, 00:15 Obłokiem ciszy otoczona zasypiam w snu spokojnego zatapiam sie ramiona. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 04.11.05, 00:20 Bez znaczenia jest dla mnie to, jaki masz humor każdego dnia, gdy jesteś wesoły kocham Cię za uśmiech, gdy jesteś smutny kocham Cię za łzy, gdy się obrażasz kocham Cię za słodki grymas na twarzy, a najbardziej kocham Cię za miłość wzajemną, której nic nie stanie na przeszkodzie Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 04.11.05, 23:37 Twe myśli w przeszłość wracają, Natrętnie, wbrew woli, skrycie... Chcesz się ich pozbyć lecz one... Wciąż bumerangiem wracają, Potrafią dręczyć, kołatać... Nocą umysłem władają... Wyrzucić je z siebie nie sposób Lecz można je pokryć innymi, Takimi, co uśmiech przynoszą Ciepłymi i radosnymi... Spróbuj więc spojrzeć śmiało W to, czym cię przyszłość obdarzy. Zrób z wyobraźni użytek... Niech twa świadomość wciąż marzy Niech marzy o księciu z bajki, Który przyjedzie karocą, Niech marzy o rybce złotej, Wyśnionej kiedyś nocą.. Albo o wróżek gromadzie, Gotowych na każde skinienie, Lub o aniołach skrzydlatych, Chroniących przed zwątpieniem... Przekonasz się bardzo szybko Że podświadomość - bezczynna... Przystąpi żwawo do pracy I nagle... staniesz się inna... Twe myśli będą radosne, Uśmiech na twarzy zagości, Troski utoną w niebycie, Poczujesz oddech miłości... Moja recepta jest prosta... Wszystko się może zdarzyć... Lecz tylko pod tym warunkiem: Że nie przestaniesz marzyć! Odpowiedz Link
pauulek Re: dla tych co już idą spać 05.11.05, 01:02 jo je taki spiacy, juz marzyc niy umia Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 05.11.05, 23:16 Ej Kotku późna już godzina Gwiazdka za księzycem się już skryła To chyba już pora by spać Gorącego całuska w buziaczka Ci dać Zrobię łozeczko z kolorową pościelą Twe złe myśli i niepowodzenia szybko się wybielą Będzie również kolorowa poduszka Przytulę Cię powiem coś miłego do uszka Zaśniesz najszybciej jak się tylko da Będziesz miał Anielskie sny Głównym wątkiem tych snów będziemy My Autor: kasiulka3 z 12 poziomów Odpowiedz Link
stefan_ems Re: dla tych co już idą spać 05.11.05, 23:20 Ciekawe fto dzisiej uostatni zdmuchnie tukej swiatlo? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: dla tych co już idą spać 06.11.05, 00:24 Toż teroz drapko sie w bety kludza Rano se przeca tako łobudza. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 06.11.05, 22:24 * Zamknij oczka, pomyśl czule i niech znikną wszystki bóle. Przytul główke do podusi niech Ci ona bajki nuci a kołderka twa puchowa niech ogrzewa i przytuli. I niech gwiazdki Tobie świecą czule Dobranocccccccccc Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: dla tych co już idą spać 06.11.05, 22:26 Jeśli jesteś w łóżeczku to wyjdź teraz z niego, podejdź do okna i popatrz się w niebo. Tam daleko są gwiazdek miliony, tysiące i jedno serduszko Ciebie kochające. A to malutkie serce Ci powie, że w tej właśnie chwili myślę o Tobie Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: dla tych co już idą spać 06.11.05, 22:26 jo tysz ida nynac .... pyrsk! :) Odpowiedz Link