Dodaj do ulubionych

Najlepszy adres: Katowice rynek

IP: *.d.ae.katowice.pl 20.04.07, 13:49
"Wzdłuż Korfantego mają powstać najdroższe i najbardziej eleganckie
apartamenty. To zaczątek katowickiego city. Poszczególne budynki maja budować
najlepsi światowi architekci" - po piewrsze, od kiedy to tam mają byc
apartamenty, skoro wszyscy płaczą, ze będą tam biurowce, po drugie, kto
dopilnuje tego, aby te budynki w rzeczywistości były projektowane przez
największych architektów?
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Bytom ma piekne srodmiescie IP: 195.94.195.* 20.04.07, 13:55
      mimo zdewastowania i opuszczonych ruder bytomskie srodmiescie jest nadal
      piekne, bo to niezwykle architektonicznie miasto, jedyne na skale Polski.
      Jestem pewna, ze Bytom stanie sie za jakis czas modny, bo jest tego wart!
      Przeciez takich kamienic jak w Bytomiu nie ma nigdzie -krakowskie wygladaja
      przy bytomskich jak prowncjonalne kwaterki dla zolnierzy. Bytom na razie jest
      rowniez bardzo tani.., do czasu
      • Gość: www Re: Bytom ma piekne srodmiescie IP: *.chello.pl 22.04.07, 14:05
        Nareszcie ktos to zauważył. Myślałem, że jestem sam. Mieszkam w Katowicach od
        wielu lat, ale niedawno odkryłem Bytom. Jest strasznie zaniedbany i zniszczony,
        ale na przedwojenny widokówkach wygląda fantastycznie. Bytom ma świetną
        architekturę i faktycznie krakowskie kamienice przy bytomskich wyglądają jak
        kwaterki dla żonierzy.
    • Gość: Baarbarella Najlepszy adres: Katowice rynek IP: *.speed.planet.nl 20.04.07, 14:12
      Wyobrazcie sobie, upal 35 stopni, pelnia lata, a wy we wspanialym
      apartamentowcu z widokiem na rynek i tramwaj nr 6. Po prostu cudnie
    • Gość: dobra rada Trzeba maksymalnie wykorzystać istniejącą IP: *.tsi.tychy.pl 20.04.07, 14:19
      przestrzeń. Nie można pozwolić na stawianie niskich budynków w centrum. Za
      kilka lat okaże się bowiem, że nie będzie już tam miejsca na nowe inwestycje.
      Nie będzie wtedy możliwości powiększenia powierzchni biurowej czy też
      mieszkalnej.
      • Gość: badumbum Re: Trzeba maksymalnie wykorzystać istniejącą IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.07, 14:38
        artykuł sponsorowany? o_O
        napędzanie klientów deweloperom i teksty w stylu "kupuj, kupuj, bo za rok
        wszystko będzie już nie za 10 tysięcy, ale za milion euro" mnie przerażają ; 0
        wole sobie wybudowac domek na przedmieściach, mieć cisze, spokój, ogródek i nie
        patrzec codziennie o poranku w okna sąsiadowi ;) i w dodatku wyjdzie taniej ; )
    • sebastian64 Re: Najlepszy adres: Katowice rynek 20.04.07, 14:55
      gre napisał:

"kto dopilnuje tego, aby te budynki w rzeczywistości były projektowane przez
      największych architektów"

Dobre pytanie. Ja też się obawiam, że za projektowanie tych reprezentatywnych
      biurowców wezmą się gwiazdy architektury podobne do tych, ktore projektowały SCC
      czy nowe kino "Kosmos"...
      Na jakieś ostre wymogi miasta co do wyglądu czy kontrolę miejskiego architekta
      chyba nie ma co liczyć...
    • Gość: Albin Siwak Nic się nie zmieni IP: 217.153.145.* 20.04.07, 15:20
      Dopóki w centrum będą królowac obsr...ne chodniki, menele, złodzieje, narkomani
      i cudowny "dworzec" to nikt normalny nie będzie chciał w centrum mieszkać.
    • Gość: . Najlepszy adres: Katowice rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 15:35
      "Jeszcze bliżej budowane jest duże osiedle Dębowe Tarasy. W sąsiedztwie jest
      największe w regionie centrum handlowe Silesia City Center. To już nie odległe
      Zarzecze, czy Kostuchna, gdzie po większe zakupy trzeba robić wyprawę do miasta."

uprzejmie informuje pana redaktora, ze z odleglego zarzecza mam na zakupy 5 min
      do mikolowa:)) poza tym baaaardzo mnie ciekawi, gdzie poza debowymi tarasami
      robi sie zakupy w kapciach?

"MK Inwestycja na targach zaprezentuje osiedle Zagajnik w Katowicach Zarzeczu,
      zbudowane z domów z dwuspadowymi dachami z dachówki, jednak z nowoczesnym detalem."

hehehe
      oni od roku od rozpoczecia budowy postawili 1 (slownie: jeden) blizniak, ktory i
      tak jest ledwie w surowym zamknietym..

• Gość: ==Bezdomny== Od dawna o tym wiedziałem! IP: *.tsi.tychy.pl 20.04.07, 16:54
      Mieszkam na nim od 15 lat :)
    • Gość: adam Najlepszy adres: Katowice rynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:13
      mieszkam tuż Centrum Silesia. Pozdrawiam, jestem myślę szczęściarzem, blisko
      wszędzie i co najważniejsze do Parku w Chorzowie.
    • bokassa Najlepszy adres: Katowice rynek 20.04.07, 18:18
      Następne mżonki,tak jak szumny program Załęże 2000,miałó być tam tak pięknie.
      Minie kadencja jak z bicza trzasnął,a Uszok będzie znowu bajdurzył,że trzeba
      dworzec kolejowy,trzeba śródmieście,a cztery lata nie starczą im na załatwienie
      papierów i projektów,potem powiedzą że nie maq co rozkopywać Katowic na
      EURO2012,co goście będą chodzić po kładkach nad wykopami,a potem już następne
      wybory,piata kadencja Uszoka,jedno pokolenie dorosło,dworzec zostanie ogłoszony
      zabytkiem,problem wyburzenia zniknie,posiwiały Bojarun w nieśmiertelnej
      marynarce ze stujką ogłosi,że jest inicjatywa aby Uszoka ogłosić prezydentem
      tysiąclecia Katowic,które dzięki tym badziewnym włodarzom ze słomą w butach
      znów odzyskają prawa wiochy.
      • Gość: Baarbarella Re: Najlepszy adres: Katowice rynek IP: *.speed.planet.nl 20.04.07, 20:05
        Moze Uszoka dozywotnio na urzad i tak wiadomo ze nic nie zrobi, a po co chlopina
        ma sie meczyc i wymyslac wciaz ten sam program tylko inaczej?
    • Gość: swoboda_t Re: Najlepszy adres: Katowice rynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 18:29
      Jasne, już widzę, jak sie znajdą chętni na apartamenty przy Korfantego. Centrum
      jest przyjemne w okolicy Rybnickiej czy Skłodowskiej - Curie, a nie tam :D Już
      pomijam fakt, że w promieniu kilkunastu minut jazdy od Ronda można kupić ładny
      dom. Coś mi to wygląda na początek pompowania bańki podobnej do tych, z jakimi
      borykają się mieszkańcy Wrocławia, Warszawy itp. Ale tu to nie przejdzie - za
      duże zróżnicowanie cen i standardów na małej powierzchni, za dobra komunikacja
      drogowa, żeby ludzie sie rzucali na mieszkanie w bloku za 10k/metr.
    • karol99321 wszędzie drożyzna 24.04.07, 19:22
      kto kupi dla mnie dom?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka