Dodaj do ulubionych

zdjęcie do dokumentów

28.07.07, 13:39
Doradźcie proszę gdzie w Katowicach jest fotograf, z którego usług jesteście
zadowoleni. Chciałabym zrobić sobie zdjęcie do dokumentów, nie byle-jakie...
ładne po prostu. Nie zgadzam się z opinią, że jest to bez zanczenia, gdzie
się zdjęcie robi. Pozdrawiam. A- najlepiej jakby była możliwość zapisu zdjęć
na płytce.
Obserwuj wątek
    • Gość: gh Re: zdjęcie do dokumentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 13:50
      ja polecam fotografa na 3 - go Maja w Katowicach blisko dworca PKP

Jest troszke drogi ale robi super foty, na dworcu PKP tez robia ale tanio i do
      d...
      • maddalena85 Re: zdjęcie do dokumentów 28.07.07, 15:22
        Tam właśnie chodzę:) Jeśli jakieś adresy jeszcze znacie to proszę:)
        • marta_0011 Re: zdjęcie do dokumentów 28.07.07, 17:20
          Od lat chodzę do Dębu na ul.Dębową.Śluby,roczki,komunie,zdjęcia do
          dowodu,paszportowe itp.Naprwdę super robią,pracuje tam małżeństwo które kocha
          swoją pracę i naprawdę się znają na tym co robią.W czerwcu córa robiła sobie
          zdjęcie do dowodu a że ma okrągłą twarz bałą się,że będzie wyglądała na
          grubą.Ale była mile zaskoczona,stwierdziła,że jeszcze nigdy tak ładnie na
          zdjęciach nie wyszła.6 dowodowych 24 czy26 zł dokładnie nie pamiętam i do tego
          gratis 1 do ramki(10/13cm).Teraz kolej na mnie i męża i też na Dębowej.
          • maddalena85 Re: zdjęcie do dokumentów 28.07.07, 18:59
            serdecznie dziękuję za podpowiedzi :)
            • anilewel Re: zdjęcie do dokumentów 28.07.07, 22:36
              Ło matko, tylko nie Dąb - toz to wieś tańczy, wieś spiewa! jeśli naprawdę zależy
              Ci na dobrych zdjęciach i masz troszkę czasu to odwiedź sąsiednie Mysłowice, na
              Wojska Polskiego "stary" zakład fotograficzny, rodzinna firma - Foto Trocha
              (klasa nieistniejącego Foto Holasa w Katowicach).
              • anilewel Re: zdjęcie do dokumentów 28.07.07, 22:40
                a tu próbka możliwości Trochy www.fototrocha.quarknet.pl/index.html
                • marta_0011 Re: zdjęcie do dokumentów 29.07.07, 01:03
                  Nie rozumiem dlaczego od razu tak naskoczyłeś i robisz tego typu
                  porównania.Jednym podoba się to innym tamto...Obejrzałam tą próbkę możliwości
                  jak to ująłeś i żeby to była jakaś rewelacja nie powiem.Uważam,że oba zakłady
                  są podobnej klasy z tradycjami,stare rodzinne zakłady.

A to "probka możliwości" ;-)) zakładu fotograficznego na ul.Dębowej14
                  www.foto-refleks.of.pl/
                  -Jeszcze się taki nie narodził,co by wszystkim dogodził" ;-)))
                  • maddalena85 Re: zdjęcie do dokumentów 29.07.07, 14:10
                    Spokojnie kochani :) bez awantur. Dziękuję za zaangażowanie... Jeśli ktoś ma
                    jeszcze sugestie to proszę :)- w tym tyg wybieram się do foto :)
                  • anilewel Re: zdjęcie do dokumentów 29.07.07, 21:59
                    marta_0011 napisała:

> Nie rozumiem dlaczego od razu tak naskoczyłeś i robisz tego typu
                    > porównania.Jednym podoba się to innym tamto...Obejrzałam tą próbkę możliwości
                    > jak to ująłeś i żeby to była jakaś rewelacja nie powiem.Uważam,że oba zakłady
                    > są podobnej klasy z tradycjami,stare rodzinne zakłady.

Mosz Dziołcha recht - de gustibus non est disputandum...
                    • Gość: marta_0011 Re: zdjęcie do dokumentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 22:14
                      Zgodzom sie na 100%-w sprawach gustów sie nie dyskutuje ;-)))
    • kokoku1 Re: zdjęcie do dokumentów 19.09.13, 15:52
      Hej! Właśnie w tym tygodniu robiłam sobie zdjęcia do dyplomu w Katowicach i korzystałam z waszych rad, więc sama też coś napiszę z własnego doświadczenia dla przyszłych poszukiwaczy. ;) Najpierw poszłam na Stawową. Zdjęcia były szybko 20min, niezbyt drogo (6 dyplomowych + 6 dowodowych 40zł, same dyplomowe 35zł), ale nie podobały mi się. Nie chcę ich oczerniać, bo tragedii nie było, może miałam pecha, w końcu nie oni zrobili głupią minę do zdjęcia tylko ja. ;) Ogólnie gdyby to miało być zdjęcie do byle czego, to uznałabym, że spoko, ale w dyplomie chciałam wyglądać korzystnie, więc pomyślałam, że do dwóch razy sztuka. Drugie podejście na 3 maja. Zdjęcia również w miarę szybko (40min) trochę drożej (6 dyplomowych 42zł). Za to jestem bardzo zadowolona z tego jak pani fotograf mnie przygotowywała do zdjęcia. Sama mnie dokładnie ustawiała, widać było, że wie co robi i zdjęcie wyszło naprawdę śliczne. Jak na mój gust może trochę za duży retusz, bo jestem zwolennikiem naturalniejszych zdjęć, ale wyglądam naprawdę ślicznie i myślę, że w dużej mierze jest to też kwestia odpowiedniego ustawienia do zdjęcia. Tak więc polecam. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka