Gość: OLLA IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.08, 21:14 EFEDRYNA to ALKALOID, nie pochodna amfetaminy! Pisać mi tutaj o bójkach na Giszu, a nie o chemii, biologii czy farmakologii ^^. DO KSIĄŻEK : ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ollo Studenci wierzą w syrop. Upadli na głowę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 21:16 ten temat o syropach etc był/jest w gw co sesję powtarzany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukaj na google tam jest efedryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 14:20 www.kulturystyka.pl/artykul276/ Poczytajta se pod linkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLLA Studenci wierzą w syrop. Upadli na głowę? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.08, 21:18 Ach.. izotonik guzik da w połączeniu z efedryną. Izotoniki nie zawierają kofeiny, a to ona wspomaga działanie efedryny. I tak efedryna i chlorowodorek pseudoefedryny są bardziej popularne podczas głodówek niż nauki - bardziej rozprasza niż pomaga sie skupić. Efekt taki sam jak 10 kaw. Ręce się trzęsą, człowiek się poci lepkim śmierdzącym potem, serce kołacze (często już po odstawieniu efedryny) i ma się problemy z zasypianiem. Ktoś napisał brednie ;/. A przecież to tak łatwo sprawdzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLLA znowu! :D Studenci wierzą w syrop. Upadli na głowę? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.08, 21:23 No i jeszcze raz ja.. jaka komisja dyscyplinarna człowieku? Efedryna jest legalna.. to tak samo jakby kogoś wyrzucano za nadmiar witaminy c w organizmie. Poza tym, zanim cokolwiek się przebada efedryna zniknie i tyle. Bardzo szybko wydala się ją w moczu, przy tych ilościach jakie amatorzy mocnych wrażeń (czyli panny na diecie i studenci) łykają nie będzie śladu po 18 godzinach ^^. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redbull Re: Studenci wierzą w syrop. Upadli na głowę? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.08, 21:36 Chyba chodziło o napój energetyczny a nie izotoniczny...:/ Dawno temu spróbowałem na imprezie, w mniejszej dawce i... nigdy więcej. Pobudziło mnie, to fakt ale na krótko, a później serce mi tak szybko biło, aż odczuwałem ból w klatce piersiowej. Ogólnie czułem się fatalnie. Nigdy więcej nie dałem się namówić. A łączenie tego z nauką to nieporozumienie. Niektórzy łatwo ulegają panice, zwłaszcza przed pierwszą sesją. Wystarczy zachować spokój i wiara we własne siły a nie w mity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Studenci wierzą w syrop. Upadli na głowę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 21:35 najnormalniejszy w swiecie doping - juz toni schumacher w swojej ksiazce w latach 80-tych wspominal, jak jego koledzy przed waznym meczem walili syropy z efedryna jeden za drugim:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam temat odgrzewany jak kotlet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.08, 21:55 to już było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapainstant nie efedryna, a pseudoefedryna i nie 4 butelki!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.08, 23:50 po 4 butelkach, to chyba trzeba by biegać dookoła akademika. wystarczy podobno połowa, lub 1/3 buteleczki. ale tusipka nie polecam nikomu. kawa czarna i woda mineralna to jest to:D Odpowiedz Link Zgłoś
m3lmak Re: nie efedryna, a pseudoefedryna i nie 4 butelk 12.02.08, 12:22 Dodam jeszcze do dyskusji, ze nie alkaloid a protoalkaloid. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giescher Studenci wierzą w syrop. Upadli na głowę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 08:48 Abstrahując od jakości i sensowności wspomagania tussipectem, gratulujemy gazecie kolejnych tekstów instruktażowo-reklamowych. Jakoś jestem przekonany, że co najmniej połowa dzieciaków, które gdzieś przypadkiem go przeczytają, a nie mają podobnej wiedzy, w najbliższych dniach pobiegnie do apteki i zakupi stosowne buteleczki. Może autorka dałaby radę sprawdzić słupki sprzedaży w kilku pobliskich hurtowniach w najbliższych dniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Studenci wierzą w syrop. Upadli na głowę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 16:49 Wydaje się, że pani Milena, autorka tekstu, zajmuje sie zawodowo przeglądaniem starych artykułów i wykorzystywaniem archiwalnych tekstów- nie tak dawno gazeta pisała o tym zjawisku i to bardziej wyczerpująco.Albo jest stażystką i przynosi do redakcji obserwacje z własnego, studenckiego podwórka.Tylko bardziej oryginalnie, prosimy!Wydanie lokalne też jest warte ciekawych artykułów. I zwrot "upadli na głowę" jest nie do przyjęcia.Ani dowcipny, ani aluzyjny, ale to już na marginesie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deft tak, teraz pewnie zrobią to na recepty IP: *.interpc.pl 12.02.08, 17:09 za niedługo zabronią kawy i herbaty pić w tym chorym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
estevez Re: tak, teraz pewnie zrobią to na recepty 12.02.08, 18:44 jesli ktos potrzebuje mega pobudzacza (np. zeby upojenie alkoholowe zmniejszyc itd.) to najlepiej dziala : kawa rozpuszczalna + cocacola wymieszane razem. Innymi slowy lyzeczke kawy rozpuszczalnej wolno zalac coca-cola (max sie bedzie pienic), poczekac az piana osiadzie. Bardzo dobry smak by the way ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gullo.gullo Studenci wierzą w syrop. Upadli na głowę? 13.02.08, 08:54 a ja myślę, ze to jakieś lenie i tumany muszą się ratować czymś takim. Slyszą, że się naucza po syropku i leca do apteki. Ciekawe co z tej wiedzy potem zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś