Dodaj do ulubionych

Cholerne Karliki!

08.01.02, 18:25
Idąc ostatnio przez katowicki rynek doznałem szoku.
Jakś pani przez megafon co chwilę zapowiadała:
TRAMWAJ NR 41 W KIERUNKU BYTOMIA ODJEDZIE ZA CHWILĘ ZE
STANOWICKA 1
TRAMWAJ NR 6 ODJEDZIE ZA CHWILĘ W KIERUNKU PLACU
MIARKI......
Wydaje mi się, że z okazji nowoczesnych tramwajów
Karlików, jakie zakupuje PKT, chcą jeszcze
unowocześnic... przystanki !!!
Durny pomysł. A swoją drogą: czy autobusy też będą
zapowiadane przez megafony? Może "Nyski" z dworca PKP i
zielone światła za przejściach dla pieszych też?
Obserwuj wątek
    • emerson Re: Wcale nie cholerne Karliki! 08.01.02, 22:26
      Co mają wspólnego Karliki z zapowiadaniem przez megafony?! O ile mnie pamięć nie
      myli to używano ich jeszcze przed wprowadzeniem tych tramwajów. A w zapowiadaniu
      nie ma przeciez nic złego, ktoś niezorientowany może się dzięki temu dowiedzieć
      o trasach i odjazdach. Pozdrowionka!
      • Gość: górnik Re: Wcale nie cholerne Karliki! IP: *.katowice.pik-net.pl 11.01.02, 09:39
        emerson napisał(a):

> Co mają wspólnego Karliki z zapowiadaniem przez megafony?! O ile mnie pamięć ni
        > e
        > myli to używano ich jeszcze przed wprowadzeniem tych tramwajów. A w zapowiadani
        > u
        > nie ma przeciez nic złego, ktoś niezorientowany może się dzięki temu dowiedzieć
        >
        > o trasach i odjazdach.
        słuchając tego co oni mowia przez te megafony to wstyd mi tylko przed reszta Polski. Akcent ni to slaski ni polski,
        dmuchanie do mikrofonu i styl z "Misia" raczej nie nastraja optymizmem pasazerow. To dla mnie po prostu kpina i
        nonszalancja o ignorancji juz nie mowiac ludzi od prezesa KZK GOP do tej biedaczki co siedzi w tej budzie i sie
        wydziera jak stara szmata.

co do karlikow juz nie bede sie wypowiadal, bo jak widze w nas slazakach komunistyczny terror sprzed lat
        spowodowal wypatrzenie psychiki wielu ludzi przez co takie niwielkie cos i tyle radosci wsrod ludzi... w mysl
        zasady "lepszy rydz niz nic" a to ile ten rydz kosztowal i ile borowikow mozna by za ta cene miec to juz sprawa
        drugorzedna... a szkoda.

Pozdrowionka!

• emerson Re: Wcale nie cholerne Karliki! 11.01.02, 19:24
          Gość portalu: górnik napisał(a):

> ...co do karlikow juz nie bede sie wypowiadal, bo jak widze w nas slazakach
          >komunistyczny terror sprzed lat
          > spowodowal wypatrzenie psychiki wielu ludzi przez co takie niwielkie cos
          >i tyle radosci wsrod ludzi... w mysl zasady "lepszy rydz niz nic" a to ile ten
          rydz kosztowal i ile borowikow mozna by za ta cene miec to juz sprawa
          drugorzedna... a szkoda.

Niniejszym uprzejmie informuję, że mój umysł nie jest ani przez komunistów ani
          przez nikogo innego WYPACZONY. Żałuję tylko, że zawsze muszą znaleźć się ludzie
          którzy wiecznie są niezadowoleni i marudzą przy każdej nadarzającej się okazji.
          Pozdrawiam i życzę więcej optymizmu!

• natan Re: Cholerne Karliki! 09.01.02, 15:47
      Chłopie wyluzuj się. Nie masz racji. Uważam, że dobrze robia jak informują o
      jakiejś awarii przez megafony i nie musisz latać od przystanku do przystanku.
      No chyba że lubisz sterczeć godzinami na przystanku to wtedy życzę miłego
      stania.
      A jeśli chcesz usłyszeć zapowiedzi odjazdów autobusów to polecam porządne
      dworce PKS-u (np. w Gliwicach). Natomiast zapowiedzi o zmieniających się
      światłach na skrzyżowaniu znajdziesz chociażby w Legnicy, gdzie zamiast
      brzęczka dla niewidomych są zapowiedzi: "światło czerwone, proszę czekać!"
      czy "światło zielone w kierunku ul. Libana".
      Tak więc nie czepiaj się, bo co ma wspólnego piernik z wiatrakiem? (nowoczesny
      tramwaj z komunikatami megafonowymi!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka