Dodaj do ulubionych

Chorzów nadal ma szanse na Euro 2012

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 19:42
Podziękujmy byłym władzom Urzędu Marszałkowskiego, z marszałkiem
Czarskim na czele, jak i prezydnetowi Chorzowa! To dzięki nim,
Chorzów w rubryce lotnisko dostał 0 punktów.
Dziękujemy!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • norton2 Chorzów nadal ma szanse na Euro 2012 16.12.08, 04:17
      Ma szansę taką jak J.kaczyński uwiedzie tow.Sobecką z Pis-u i to na
      oczach kamer z CNN
      • Gość: Kato Re: Chorzów nadal ma szanse na Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 08:16
        Tylko że przez to nie będą zrealizowane inwestycje które Euro
        wymagało. Poczekajmy do maja wtedy przyjeżdża komisja i będzie na
        nowo ustalać listę.
        • Gość: jo no ta IP: *.domainunused.net 16.12.08, 11:03
          a moze bys jednak frajerze polobbowal, nigdy nei uwierze ze taki nadmuchany
          wroclaw czy tymbardziej krakow sa tacy poprawni etycznie hahaha
    • michalparadowski Chorzów nadal ma szanse na Euro 2012 16.12.08, 16:11
      Ogromnie się cieszę ale także zastanawiam, kto będzie ponosił koszty
      utrzymywania tych molochów po "mundzialu"?
      Z pośpiechu zadałem głupie pytanie, bo przeciez wiadomo, że
      podatnicy.
      A co im z tego przyjdzie?
      Jak to co - gó...!
      • Gość: 3232 Re: Chorzów nadal ma szanse na Euro 2012 IP: *.chello.pl 19.12.08, 10:15
        a głupiś wy głupi
    • Gość: środkowy Chorzów nadal ma szanse na Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 17:30
      co drugi dzień Wyborcza podaje sensacyjne wiadomości;Śląski bez
      szans!CHORZÓW MA SZANSE!Jutro pewnie znowu będzie bez
      szans.Zatanawiam sie nad poziomem dziennikarstwa sportowego w tej
      gazecie;to jest żenada!czy ktoś z decydentów gazety czyta choć
      odrobinę te bzdety eypisywane przez Steca,Brzozowskiego Szarzałe i
      innych,to jest poziom MAGLA i Przeglądu za przeproszeniem
      sportowego.Ja rozumiem że ktoś musi pisać ale żeby zaraz analfabeci
      sportowi?ŻENADA!!
      • Gość: gari Re: Chorzów nadal ma szanse na Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 08:23
        Gość portalu: środkowy napisał(a):
        > co drugi dzień Wyborcza podaje sensacyjne wiadomości

Kiedy debilu miałeś Wyborczą w ręku. To co jest jest publikowane na gazeta.pl ma
        niewielki związek z Wyborczą
    • Gość: Krytyczny Dajcie spokój z tym kraterem... IP: *.unused.derbynet.waw.pl 16.12.08, 18:38
      ... przecież i tak się do niczego nie nadaje... Lepiej by ME odbyły się w
      ładnych miastach z ładnymi stadionami. G. Śląsk to region przegrany, zacofany,
      brudny i wymagający dużych inwestycji. Tak jak ów stadion. Reszta Polski i tak
      utrzymuje od dziesiątek lat górników i ich rodziny. Wystarczy.
      • Gość: ksylon Re: Dajcie spokój z tym kraterem... IP: *.chello.pl 16.12.08, 19:02
        brudny i zacofany to ty jestes głabie "warszawski" z mińska albo
        innej wiochy skoro nawet nie wiesz co sie w tym kraju dzieje. żyj
        matole dalej swoją "żyletką" i koksem w przerwach niech ci resztki
        mózgu wyżre a jednego debila bedzie mniej
        • Gość: Krytyczny Re: Dajcie spokój z tym kraterem... IP: *.unused.derbynet.waw.pl 16.12.08, 19:50
          ...nie bardzo potrafię odnieść się do twojej wypowiedzi ale sądząc z wyzwisk
          domyślam się, że z moją opinią się nie zgadzasz. Cóż, masz prawo. Ja mimo
          wszystko informuję, że choć górnikom ciągle się udaje zmusić kolejne rządy do
          uległości, to wiele osób wie, że dofinansowuje ten nieciekawy region i jego
          mieszkańców. Myślę, że (tak jak ja) mają oni prawo powiedzieć, że więcej na ten
          komunistyczny skansen płacić nie chcą. Śląski jest dla mnie świetnym odbiciem G.
          Śląska - niby uważa się z wielki, a tak naprawdę jest zacofany do granic
          możliwości i - praktycznie - nieremontowalny! Przykrycie dachem brzydkiego i
          przestarzałego stadionu da nam brzydki i przestarzały stadion przykryty dachem.
          Nic więcej. No i braku hoteli czy lotniska też nie załatwi. Dlatego stanowcze
          nie dla ME na Śląsku (no chyba że w zastępstwie Ukrainy)
          • Gość: ksylon mozesz IP: *.chello.pl 16.12.08, 20:07
            zaklinać rzeczywistość obrazać i pluć na Śląsk i Stadion Śląski ale
            takiej atmosfery nie stworzycie nigdy to Śląski jest miarą sukcesu
            polskiej piłki to tu Polacy grali i wygrywali najwazniejsze mecze i
            to tu NADAL chcą grać
            a górnicy jak utrzymywaliu ten kraj przez dziesieciolecia
            nierentowne PGRy turystyke itp to tacy jak ty siedzieli cichutko.
            uczyc sie uczyć to nie boli ewentualnie nie pisac bzdur jak sie juz
            nie chce uczyć
          • Gość: tomek Ludzie,q.wa trzimcie mi rynce bo niy szczimia IP: *.siec2000.pl 17.12.08, 19:52
            Przez conalmniej 40 lat za komuny W-wa ustalała ceny węgla od ok 200
            do 500 starych zł = 2 do 5 USD za tonę bo cena rynkowa dolara była
            minimum 100zł. W tym czasie cena rynkowa na świecie średnio
            conajmniej 30 USD. Średnie wydobycie było ok 150mln ton rocznie.
            Tak, że wisicie nam świńskie gnoje ok (30-5)x 150 000 000 x 40 = 150
            mld USD + odsetki za 40 lat !!!
          • Gość: mario Re: Dajcie spokój z tym kraterem... IP: *.interpc.pl 20.12.08, 00:33
            Wiesz,przez wiele lat gdyby nie ten wedlug ciebie zacofany
            slask,polska bylaby na etapie Etiopii.Caly ciezki przemysl znajdowal
            sie na slasku,zyliscie z tego darmozjady.Nie jestem gornikiem,ale
            niech maja,to niebezpieczny zawod.A slaski?Moze moloch,moze
            przestarzaly,ale takiego kibicowania jak na tym stadionie nie da sie
            kupic.Ludzie z calej polski wala tu ogladac mecze,nic im nie
            przeszkadza,a atmosfera zawsze jest super.Pomysl czasem zanim cos
            napiszesz.Myslenie nie boli:)
          • Gość: MarcinJ a teraz kilka faktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 11:50
            Berlin, Lipsk, Wiedeń - niedaleko polskich granic, "przestarzałe" obiekty, na
            których ostatnio odbyły sie wielkie imprezy,
            jedna z trybun Śląskiego i tak ma być przesunięta.
            Region Śląski - miejsce przecięcia się dwóch europejskich autostrad, najlepsza i
            najnowocześniejsza infrastruktura drogowa w kraju, najgęstsza sieć kolejowa,
            trzy międzynarodowe lotniska w promieniu do 50 km. Daleko przed resztą kraju.
            UEFA to widzi i to ona zdecyduje, a nie podszyty kompleksami kolega.
            Do zobaczenia na Euro 2012.
            • Gość: Krytyczny No, do zobaczenia... IP: *.unused.derbynet.waw.pl 21.12.08, 03:13
              ... w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu i Gdańsku. Oczywiście zdaje sobie sprawę z
              tego, że dzieci na g. śląsku od zawsze karmione były informacjami jakie to śląsk
              ma znaczenie... prawda jest taka, że cały ten region jest od kilkunastu lat
              wielkim obciążeniem dla reszty kraju.
              Co do samego stadionu... no to musisz zdawać sobie sprawę z tego, że np. w
              Berlinie wyremontowano stadion za setki milionów euro... a obecnie Hertha
              planuje sobie własny stadion budować (2 lata po MS). Równie beznadziejnie jest w
              Wiedniu i Lipsku, gdzie oba stadiony są zupełnie nie wykorzystywane.
              Nie wiem o jakich lotniskach prawisz, jakiej infrastrukturze. Te poniemieckie
              torowiska? Ta jedna autostrada wiecznie remontowana? A hotele gdzie są? W
              Krakowie? ŻAL. Cały ten g. śląsk to dofinansowany przez resztę kraju skansen,
              który bardzo źle zniósł upadek komuny (równie źle poradziła sobie chyba tylko
              Łódź). Zakładając, że UEFA wybierze 4 miasta-organizatorów, można przypuszczać
              że będą to kandydatury najlepsze. Chorzów w pierwszej 4 nie mieści się i nie
              zmienią tego nawet ewentualne protesty górniczego motłochu.
              • Gość: tomek No i gadaj z ciulem jak ciul głuchoniemy IP: *.siec2000.pl 24.12.08, 01:35
                Możesz mówić świete słowa a on na to "moja krowa". Z oczywistych i
                ostrożnych wyliczeń wynika,że temu górniczemu "motłochowi" jesteście
                winni co najmniej 150mld USD + odsetki za 40 lat, nie mówiąc o
                innych długach wobec Ślaska. Stadion taki sam jak Śląski zrujnowali
                zarabiając kasę na handlu, a teraz im dawać z budżetu miliard zł na
                nowy. Pasożyty i sępy będą udawać sponsorów. A wsadźcie se te
                mistrzostwa do d..y tylko sie od nas wreszcie odpieprzcie.
    • holyfido Mistrzostwa odbędą się na Śląsku! 16.12.08, 19:32
      We Wrocławiu :-)

Jak ktoś chce polemizować niech najpierw spojrzy na mapę i pouczy się historii.
      • Gość: Krytyczny Re: Mistrzostwa odbędą się na Śląsku! IP: *.unused.derbynet.waw.pl 16.12.08, 19:42
        I wystarczy. Wrocław się nieźle ostatnio rozwinął, zaplanował całkiem ładny
        stadion, ma kilka hoteli i autostradę. Z niedoinwestowanym i zapyziały G.
        Śląskiem nie ma porównania, więc chyba nikt się nie dziwi że mistrzostwa w
        Chorzowie się nie odbędą. W sumie trochę żal Krakowa, bo potencjał miasta jest
        większy niż Chorzowa... no ale jeżeli nie chciało im się inwestować (proponować
        stadion Wisły na Euro jest niepoważne) to trudno. Argument, że przeszło 500 lat
        temu mieszkał u nich król to trochę mało.
    • Gość: Tomasz Chorzów nadal ma szanse na Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 21:17
      A ja myślałem, że mecze na śląsku będą.
      W końcu to Wrocław jest stolicą Śląska. I żeby nie było, że jestm z
      Wrocławia - nie z gónego Śląska ;)
    • Gość: pemo Chorzów nadal ma szanse na Euro 2012 IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.08, 21:28
      Ja tam nic do Śląska nie mam ale przykrywanie gleby dachem za 250 milionów pln
      naprawdę mija się z celem.Atmosfera przy Bułgarskiej jest też naprawdę
      świetna.To zła informacja dla Chorzowa,Euro2012 u was nie będzie,radzę się z tym
      oswoić.A tego Bugdoła to raczej schowajcie nie ma się czym chwalić.On wam Euro
      nie załatwi.Wie dobrze że Euro nie dostaniecie,i sadzi teksty typu "nie
      wyobrażam sobie Chorzowa bez Euro2012..."żeby oznajmić potem wszystkim jak to
      Silesia została skrzywdzona.Uwierzcie że inne miasta są naprawdę przed wami,a
      Śląski to za 2 lata nie będzie żaden atut.Zresztą już nie jest.No sorry ,ale tak
      myślę,ale nie jest to wasza wina
      • Gość: hehe Re: Chorzów nadal ma szanse na Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 20:10
        jakbyś umiał czytać, oszołomie, to byś wiedział, ze gleby tam nie
        będzie, trybuna, która jest na wale będzie zburzona, powstanie nowa.
    • Gość: Open Lobbing Lobbing ok. IP: *.ists.pl 18.02.09, 14:00
      "Wiceprezes odżegnuje się od lobbowania na rzecz Śląska w PZPN-ie" Ja tam popieram lobbing. Warszawa, Kraków i Śląsk - z punktu widzenia komunikacyjnego najłatwiej zrobić imprę w tych trzech aglomeracjach. Połączenia drogowe i kolejowe są w miare okej. Gdzie indziej całą infrę trza od zera robić. Najwięcej też się dzieje w sensie kulturalnym. Najbardziej otwarte ośrodki. Drobnomieszczanstwo krakowa, czy "robolstwo" Śląska to mity. Tu się po prostu wszystko najszybciej i najlepiej konstruuje, czy to w sensie kulturowym, czy technicznym, bo kultura techniki również dotyczy. ;) Trójkąt rulez ;)
    • Gość: Byno Chorzów nadal ma szanse na Euro 2012 IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.09, 18:03
      prowda,tysz prowda,gowno prowda

www.tvn24.pl/-1,1586963,0,1,uefa-po-4-stadiony-w-polsce-i-
      ukrainie,wiadomosc.html
      Gorole juz downo postanowieli:bez Slonska...kiedy to dotrze do wos?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka