Gość: żenada Re:Kto odgrzewa ten stary, zielony kotlet mielony? IP: *.c201.msk.pl 29.05.10, 07:48 Czy chodzi o bicie rekordów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzzzzzzz Re:Kto odgrzewa ten stary, zielony kotlet mielony IP: 83.2.244.* 29.05.10, 10:19 oj szkoda tych LM ,po wypowiedziach widac ,że nadal mają wodę z mózgów.OKAY przerobił ich całkowicie i inaczej myślec nie potrafia o czym świdcza powyzsze wpisy.brawo urlopowicz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesymista Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.10, 10:32 Czas Okaya się kończy. Niestety. Niestety dla tych wiecznie niezadowolonych, bo przecież kogo teraz będą winić za swoje niepowodzenia i trudny los? Skończą się wymówki a bo LM to idiota, Czesi to złodzieje, kierownik był chamem a klienci kupują tylko w internecie. Przyjdzie czas zmierzyć się z własnymi słabościami i niedoskonałościami, czas odnalezienia swojego prawdziwego JA. Czas w którym przekonanie że jestem "the Beściakiem" może zderzyć się z trudnymi realiami dzisiejszego rynku. Niestety czas Okaya kończy się również dla tych którzy mieli szansę zdobywać tu swoje pierwsze szlify. Niestety również kończy się dla tych którzy w tej firmie się odnaleźli i spełniali, po ludzku dobrze się czuli. A wśród nich ja. Szkoda ... na szczęście w przyrodzie nic nie ginie więc pewnie znowu odnajdziemy się w tym naszym ekosystemie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vp KONIEC OKAY IP: 83.2.244.* 31.05.10, 18:40 nudne to forum,piszecie samo gówno , zero konkretów,tylko wzajemne oskarżanie czy ktos wie kiedy zamykaja kojejne sklepy,bo to mnie interesuje i kiedy OKAY konczy działalnosc w POLSCE ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik_mimi Re: KONIEC OKAY IP: *.centertel.pl 31.05.10, 20:30 tego nikt nie wie, i o tu tu chodzi, że nic nam nie mówią!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: KONIEC OKAY IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.10, 20:38 I czy już ktoś dostało odszkodowanie za utraconą pracę, jak z tymi osobami co złożyły pozwy do sądu - coś idzie do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ron Re: KONIEC OKAY IP: *.tpn.ceron.pl 31.05.10, 20:50 Niestety dopóki firma nie ogłosi oficjalnie upadłosci,zadne odszkodowania sie nie należą.Takze...szukajmy wiatru w polu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosccccccc Re: KONIEC OKAY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 14:23 W dniu wczorajszym odbyła się moja ostatnia rozprawa w sądzie pracy i udało mi się odzyskać częsć potrąconych przez okaya kwot z protokołów szkody. Wyrok jest z rygorem natychmiastowej wykonywalności.:):):) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa-sprzedawca Re: KONIEC OKAY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.10, 15:17 Witam, Dawidzie po dzisiejszej naszej rozmowie telefonicznej,informuję iż w poniedziałek będę w pracy,ale i tak spotkamy się w sądzie. Mam dowód na to że zostałam szantażem zmuszona do złożenia wypowiedzenia przez lm 03,jestem pewna że wygram bo mam paru świadków na to jak traktujecie pracowników i jak chcecie ich wyj...ć. Pozdrowienia ze słonecznych TG:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly Re: KONIEC OKAY IP: *.217-171-54.tkchopin.pl 07.06.10, 00:35 czy cos konkretnie wiadomo w zakresie trtar na sklepie? pewnikiem chodzi o Gliwice?, jak z odprawami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ehh Re: KONIEC OKAY IP: 195.114.177.* 01.06.10, 15:18 Ale Wy głupoty czasami piszecie. Firma nigdy nie ogłosi upadłości bo ona nie upadła ani nie upadnie. Po prostu kilka sklepów zmieni właściciela. A reszta sklepów no hmm chyba wiecie :] Pieniążki należą się osobom, które nie dostały odprawy gdy ich stanowisko zostało zlikwidowane to samo się tyczy restrukturyzacji. Pisma w sądzie w tej sprawie są już złożone przez kilkanaście osób. Jeżeli chcecie dowiedzieć się po części co się dzieje z firmą przeczytajcie ze zrozumieniem wypowiedź z 27.05 IP telpol = Media Expert:] Nie ma tu co gdybać. Osoby które mają ciężką sytuację finansową niech szukają pracy, nic z nieba Wam nie spadnie. Żeby mieć dobrą pracę trzeba czasu na znalezienie owej. Więc nie ma co gdybać tylko trzeba wziąć się w garść i działać. Nikt za Was tego nie zrobi i nie liczcie na innych. To jest biznes. Nie ma co liczyć na sentymenty ze strony właściciela. Tu liczy się duża kasa. Nikt Wam nic nie powie. Jeżeli coś się dowiecie to na samym końcu :] Życzę wszystkim powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Media Koniec... IP: *.telpol.net.pl 02.06.10, 22:20 Dla jasności by już nikt nie pytał co jak i dlaczego oraz że nikt nikogo nie informuje itd..... Plan zamknieć powoli dochodzi do końca, już teraz wiadomo że będzie albo sprzedaz 5 sklepów albo zamkniecie wszystkich. Bez pracowników dla jasności ponieważ sklep trzeba zamknąć wprowadzić zmiany pod nowego właściciela normy a to trwa ewentualnie towar wywieść a nikt chyba nie myśli że ktoś będzie płacił komuś za to że siedzi w domku i czeka na otwarcie sklepu 1-3 miechy pod nowym właścicielem, los sklepów jako budynków nie jest jeszcze przesądzony czy sprzedaż 5 sklepów czy zamkniecie. tak czy siak kolega wcześniej dobrze napisał kto ma problemy z kaską niech aktywnie szuka pracy, ponieważ każdy dostanie zwolnienie z pracowników Okay (każdy na sklepach i na centrali). A do nowej pracy będzie nabór normalny ludzie z danej miejscowości plus dawni pracownicy okay (z lekkim plusem dla nich doś. branża)jeśli sklep ruszy w danej miejscowości po około 1-3 miechy od przekazania budynku i prac zwiazanych z dostosowaniem lokalu do nowego właściciela i sprawy formalno marketingowe czyli kampania otwarcia itd... Odprawy jak wiecie się należą ale to kwestia 3-8 miechów jak zobaczycie je na kontach po długich nudnych sprawach w sądzie pracy i spotkaniach w tej sprawie, przypominam iż odprawy są wypłacane z tytułu likwidacji miejsca pracy a nie jakieś tam jak tu niektórzy wypisują bzdury tak to wyglada z ogólnego punktu widzenia Życzę wszystkim udanych łowów na rynku pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Koniec... IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.10, 00:18 co nam nowi koledzy napisali to było wiadome od dawna ... wiadome było ze nikt nie będzie trzymał pracowników okay na przeczekanie do nowego sklepu nikomu się to nie opłaca ... ale jak czytam te wypociny byłych pracowników i inne gó..wna to mi wstyd ze robię w tej samej firmie te odgrażanie się chwalenie dowodami innymi duperelami czysta żenada napiszcie coś jak będziecie mieli konkrety co uzyskaliście w sądzie bo nie macie się czym chwalić na chwilę obecna jak się odbywają zwolnienia to każdy wie i jak kombinują z wypłatami sami sobie w nogę strzelili podejściem do pracowników, wszystkim tak było źle ale nikt się nie potrafił zwolnić prędzej czy później i tak wszystkich wywalą z tym trzeba było się pogodzić w momencie pseudo listu od właściciela.... Miejmy nadzieje że pracownikom w nowej firmie "którzy się dostaną" będzie lepiej pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Mierzwiński Re: Koniec... IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.10, 03:30 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, oraz mniej i bardziej zagorzałych czytelników forum ! Bardzo długo się zabierałem za napisanie i skomentowanie wszystkiego co przeczytałem w Waszych dotychczasowych postach i mniej poważnych wypocinach. Post mój jest pełen pytań, na które nie znam, aczkolwiek próbuję znaleźć odpowiedzi. Wciąż zastanawiam się, czy aby moim pierwszym i jedynym komentarzem do całej tej chorej polemiki, nie strzelę sobie gola do własnej bramki, podpisując się pod postem własnym nazwiskiem ? Moja przygoda z Okay RTV AGD (tak ku przypomnieniu brzmi pełna nazwa naszego obecnego, zaś dla niektórych byłego pracodawcy) rozpoczęła się 26 stycznia 2009 roku. Moja Okay’owa kariera –„Od ZERA do BOHATERA”(Agnieszko M.! Dziękuję Ci za szansę.) była taka: Przez miesiąc byłem sprzedawcą, przez trzy kolejne zastępcą kierownika sklepu. Po dziś dzień mam niebywałą przyjemność pełnić obowiązki kierownika „flagowego” sklepu 1225 w Jeleniej Górze. Dlaczego „flagowego” ? Dzięki pracy mojego Personelu. Pochwalę się, że w między czasie otrzymałem też od Davida ofertę posady LM-a. Dzięki czemu ? Nie wiem. Mogę jedynie wierzyć, że zawdzięczam wszystko swojej ciężkiej pracy. To co chcę zaznaczyć, PRACA, zaraz po rodzinie jest dla mnie jedną z najważniejszych rzeczy w życiu. Jej poświęcam dużo czasu (Edytko – przepraszam ) ale to praca właśnie przynosi mi poprzez codzienny kontakt z ludźmi (naszymi Klientami, moimi Podwładnymi, oraz Współpracownikami i Przełożonymi z firmy) niebywałą satysfakcję i zadowolenie. Jeżeli ktoś nie rozumie dlaczego wyrazy Klient, Podwładny, Współpracownik i Przełożony napisałem z dużej litery niech dalej nie czyta tego postu … bo to po prostu nie ma sensu. Mam 35 lat i jestem jednym z najstarszych pracowników w tej firmie. Tajemnicą też nie jest, że jestem byłym żołnierzem zawodowym - saperem. Życie nie obchodziło się ze mną ulgowo. W służbie wojskowej do moich obowiązków dowódcy patrolu pośród wielu innych należało np. wygrzebywanie z ziemi zardzewiałych bomb, min czy pocisków. Uwierzcie mi, że były to ciut trudniejsze obowiązki niż sprzedaż czajnika czy pralki. Gdyby nastał kiedyś taki dzień w którym w drodze do sklepu chociaż przez moment przez myśl przeszłoby mi „Boże drogi jak ja się męczę - po co ja tam idę ???” – Byłby to dla mnie znak, że mój czas już minął i samemu czas się zabierać z firmy. Może to po prostu wrodzona obowiązkowość ? Przyglądając się bacznie od jesieni ubiegłego roku wynikom sklepu w Jeleniej Górze zachodziłem w głowę jaki sens ma utrzymywanie takiej sieci w Polsce. Dzięki ciężkiej pracy moich sprzedawców sklep w Jeleniej Górze zawsze gościł na czele pierwszoligowych tabel, a pomimo tego ledwie zarabiał na siebie. Tomku, Dawidzie, Łukaszu i Wam dziewczęta - Dziękuję bardzo. Wyniki I ligi to zawsze wasza praca. Wtedy też wysnułem teorię czterech kieszeni marynarki Prezesa. Jindrich mając cztery kieszenie: czeską, słowacką, austriacką i polską … z trzech pierwszych wyciągał kasę i wkładał do polskiej. Czemu ??? Niech odpowiedzą koledzy ze sklepów na końcu tabeli. Uderzcie się w pierś ! Może było tak dlatego, że część z Was niezbyt angażowała się w pracę, może zagadnięcie klienta było za trudne, a może to po prostu wczorajszy kac ? Co słyszeliśmy na naradach ? Uskarżanie się na reklamę, asortyment czy liczbę klientów – Kto więc kradł ? – Tu zahaczę o odpowiedzialność materialną – Słyszałem o ginących w sklepach kamerach, laptopach aparatach. Dlaczego ?? zapytajcie sami siebie. Vydejki w Jelenie Górze były zawsze kilku złotowe. Przypomnijcie sobie iAcademy’ię ! Model towarzyszenia klientowi „w podróży przez sklep” daje gwarancję, że nic Wam nie zginie. „Z innej beczki” Śmiem twierdzić, że gdyby każdy z Was otrzymał 1600 zł – 1800 zł za samą obecność w pracy nie ruszyłby tyłka zza komputera z Naszą Klasą w tle, a na sklepie zginęła by Wam pralka. Użalanie się na pensję, dlaczego nie słyszałem tego w moim sklepie ? – Nie wiem ! Po prostu nie rozumiem ! Tabelki „szyszkowe” czy obecnie „obrotowe” są czytelne i jasne jak „plecy anioła” Co różni mnie od Was? - nie rozumiem ! Przed pracą w Okay, w handlu byłem niedoświadczoną i nic nieznaczącą personą. To w Okay RTV AGD zdobyłem doświadczenie i nauczyłem się, oraz wierzę, że nawet ślepemu jestem w stanie sprzedać 46”ledowy telewizor. Dzięki szansie, której jak uważam nie zmarnowałem, będę miał kolejny ciekawy epizod do wpisania w CV. Kto wie ?, gdy może przyjdzie pożegnać mi się z OKAY’em, może założę osiedlowy warzywniak. Już teraz wiem, że będzie to najlepszy warzywniak na osiedlu. Gdy po raz kolejny przeczytałem Wasze wszystkie posty stwierdzam krytycznie, że wielu z Was nie dorosła do tego aby pracować gdziekolwiek. Wam krytykującym firmę powiem, że jeszcze nastanie taki czas, że posmakujecie naprawdę ciężkiej pracy i odpowiedzialnego obowiązku, a wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów. Wczoraj wraz z przyjaciółmi z pracy umyliśmy blisko 1200 metrów kwadratowych podłogi naszego sklepu. Po co ? Jeżeli pytasz i nie rozumiesz, to może i dobrze że już Cię nie ma między nami ! Właśnie dowiedzieliśmy się o zamknięciu sklepu 1232 w Brzegu. Piotrek do góry głowa i powodzenia ! Narzekanie na forum na przełożonych, gdy są po prostu przekaźnikami mało popularnych decyzji jest żenujące. Pozostaję w żalu i jest mi bardzo przykro, że firma mało uczciwie (jak na mój gust) postąpiła z wieloma moimi znajomymi i ex pracownikami i że swojego trzeba dochodzić w sądzie. Praw rynku niestety się nie da oszukać. Niespodziewane rozstanie z firmą pewnie i dla mnie będzie kubłem zimnej wody na łeb, ale pomimo tego życzę Wam i sobie oraz wierzę, że doświadczenie jakie i ja otrzymałem od OKAY w naszym życiu jeszcze owocnie zaprocentuje, i nie raz wspomnimy przy ciężkiej harówce stare dobre czasy w ciepłym sklepiku. Jeżeli ktoś myśli że post ten jest formą mojego pożegnania z firmą – to oznajmiam Wam, że nie. Zamierzam doczekać do końca. Kiedyś mój przełożony nauczył mnie, że „Pozostać wiernym nie jest żadną sztuką, gdy wszystko idzie gładko. Wierność okazuje się dopiero wtedy, gdy wszystko źle się układa” a poza tym ja po prostu lubię tą pracę … a teraz jeśli ktokolwiek ma ochotę, może mnie po prostu ukryty za swoim anonimowym loginem, nazywając to kolokwialnie - „pojechać” PS. Przebywającym na zwolnieniu L4 życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Pozdrovki z Karkonoszy Darek MIERZWIŃSKI jeszcze póki co KS 1225 Jelenia Góra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Koniec... IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.10, 11:44 Myślę Darku że jako kierownik dobrze wiesz że jak by pracownicy mieli możliwość zarobienia tych 1800 na rękę to by przed komputerami na naszej klasie nie siedzieli. Nie możesz porównywać sklepu w jeleniej bo to był sklep można powiedzieć z prawdziwego zdarzenia - miejsce rewelacyjne obok innych marketów gdzie masz pełno klientów. Porównanie tego sklepu do sklepów z końca listy jest co najmniej nie stosowne. Sam dobrze powinieneś wiedzieć ze lokalizacja to w znacznej mierze duża część sukcesu sklepu. Sklep w którym pracowałem mieścił się na krańcu miasta - brak parkingu i na dodatek prawie na głównym skrzyżowaniu gdzie ludzie chcieli jak najszybciej stamtąd uciec. Dodam że konkurencja jak na to miasto było na prawdę wielka( Euro rtv, Media Expert, duży Avans, Neonet Mega plus, oraz kilka mniejszych sklepów rtv agd) Poza tym tabelki płacowe..... porównując tabelkę która była np. w październiku i tą którą zmienili na listopad to jakieś nieporozumienie gdzie przy tych samych punktach co w październiku wypłatę w listopadzie za takie same punkty jak w październiku brało się mniejszą o około 400 zł netto na rękę... oczywiście jak pamiętasz centrala tłumaczyła zmianę tabelki że w listopadzie i grudniu będą większe utargi to sobie jako sprzedawcy nadrobicie ...... trochę się pomylili, a Dawid się dziwił na zebraniu kierowników i LM dlaczego obroty spadły... Powiem Ci jeszcze jedno, przy starej październikowej tabelce każdemu klientowi wciskałem drobiazgi - baterie itd, potem juz mi na takich drobiazgach nie zalezało.... liczył się tylko gruby sprzęt na którym ewentualnie mogło jeszcze trochę być szyszek. Niestety głównym powodem takiej sytuacji OKAY w Polsce jest jej zła polityka na tym rynku. Dla mnie ta firma nawet nie potrafi porządnie się rozstać z pracownikami którzy muszą dochodzić swoich pieniędzy w sądzie - na prawników będzie OKAY stać żeby się kłócić w sądzie ale żeby wypłacić należne pieniądze pracownikowi to już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracoholik Re: Koniec... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.10, 14:31 Pewnie, że lepiej zapłacić za radców prawnych a nie pracowników. Od czasów Dawida pracownik (sprzedawca) był zawsze na ostatnim miejscu. Geniusz zarządzania posadził całą sieć - gratulacje. Czeska firma, czeski film - nic nie wiadomo i wszystko na odwrót. Zamiast zapłacić normalnie sprzedawcą żeby obroty robili (nie mówię tu o normalnej sprzedaży bo sytuacja sieci była od dawna przesądzona,tylko o szybkiej wyprzedaży) to według czeskiej polityki lepiej było trzymać LM żeby sobie jeździli w koło, siedzieli na sklepach i drapali się po jajkach, robili te same inwentaryzacje. Genialne. Nie ma jak pracownik - pasożyt. Do Darka Jak widać punkt widzenie zależy od punktu siedzenia. Z całym szacunkiem jeżeli uważasz że sytuacja z tabelkami w ostatnich miesiącach była przejrzysta to nie wiem na co ty patrzałeś. Ciekawe dla czego na koniec to już nawet nie było omawiania płac. Pomijam oczywistą odpowiedź że jeśli chodzi o kwoty to nie było czego omawiać. Jako Ks miałeś jeszcze fajnie bo wypłaty ryczałtem i nie mieliście jeszcze tragedii. Ciekawe czy jako sprzedawca pracowałbyś za pensje sprzątaczki. A odnośnie pilnowania sklepu. jako były żołnierz powiedź mi jak taktycznie upilnować w 2 osoby sklep o powierzchni około 800 metrów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Koniec... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.10, 18:27 kierownicy i lm wyplaty mieli zawsze na poziomie dlatego do ostatnich chwil beda wychwalac okay-te ostatnie chwile to czas wyplaty naleznej im odprawy a w tedy w sadzie to nie beda juz tacy okay:)u nas od ok.roku sprzedawcy maja na reke ok.1000zl. nie za siedzenie tylko za gruba sprzedaz juz nie oszyszkowanego towaru.zmiana motywacji tyle zmienila ze wyplata jest taka sama bo sprzet wysprzedany i utargu nie ma na czym robic.Dawidzie a jak otworzysz juz ten warzywniak to daj znac jak tam przymusowe codzienne inwentaryzacje ida:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Koniec... IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.10, 21:59 Darek miał otworzyć nie Dawid ... co jak co pensje były uzależnione od centrali i "super promocji" w naszych sklepach i ich nagłośnieniu które by mogły przyciągnąć klientów dopiero teraz reklama pokazała ile można zdziałać ale zawsze na to jest lek wystarczy zmienić tabelkę płacową w środku miesiąca niby na lepsze gdzie zawsze się pracowało na marżę i szyszki nie na obrót i gdzie towaru coraz mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Koniec... IP: 195.114.177.* 03.06.10, 23:33 Po części zgadzam się Pracownikiem Media Expert Zawiercie aczkolwiek sugeruję aby osoba ta zachowała powściągliwość w podawaniu terminów otwarć nowych sklepów (Szef ME moze być niezadowolony), (zwracam również uwagę na niekoniecznie poprawne określenie mojej płci ). Odnośnie nowych sklepów i ich remodelingu pod znakiem Media Expertu to jeszcze nic nie jest przesądzone. Na dzień dzisiejszy jest klepnięty tylko jeden pewniak. Pozostałe sklepy jak sugeruje osoba z ME są w fazie negocjacji. W sprawie osób z Centrali myślę, że osoby które pełnią ważne stanowiska w funkcjonowaniu firmy Okay, mogą spodziewać się nowych propozycji pracy od obecnego pracodawcy jak i od ME. W kwestii pracowników wytypowanych sklepów istnieje również możliwość zachowania ciągłości pracy. Myślę, że będziemy jeszcze kilka tygodni wymieniać swoje informacje oraz poglądy na tym forum. Uważam, że cała ta sytuacja powinna rozwiązać się w przeciągu kilku następnych tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Koniec... IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.10, 23:42 Myślę że dla osób z centrali zajmujące ważne stanowiska najbardziej odpowiednią propozycją by było stanowisko ....... sprzedawcy :D Pokazaliby jak są na prawdę dobrzy :D W końcu jeśli by prezentowali na prawdę wysoki poziom swoich umiejętności to by szybko awansowali ...:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Koniec... IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 09:05 obawiam się że 3/4 centrali nie miało kontaktu że sprzedażą bezpośrednią co raczej by się nie przyczyniło do szybkich awansów :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownicaCentrali Re: Koniec... IP: *.mtvk.pl 04.06.10, 21:57 Ja miałam, ja miałam kontakt ze sprzedażą bezpośrednią... i dlatego właśnie moją następną pracą była ciepła posadka przy biureczku. Kontakt z klientem to ciężka harówka dlatego uważam że OKAY niewłaściwie traktował swoich pracowników na sklepach. Niestety często w stosunkach między przełożonymi centrali a pracownikami ze sklepów dawało się odczuwać brak szacunku, i to nie dla samych pracowników, ale brak szacunku do ich pracy. Dareczku kochany (mój najlepszy telefonowy rozmówco :) ) Bardzo dużo prawdy napisałeś, ale niestety osoba pisząca o lokalizacjach sklepów braku odpowiedniej ilości personelu ma bardzo dużo racji. Niestety kilka sklepów już w chwili otwarć było skazanych na niepowodzenie. Błędnymi były już decyzje o otwarciu tych sklepów, a zamknięcie było czystą formalnością. W tych przypadkach nie można mieć pretensji do pracowników, do ich braku chęci czy umiejętności sprzedaży. Tu winą można tylko obarczyć osoby które podjęły głupie decyzje. I niestety wydaje mi się że brak odpraw dla pracowników nie wynika z braku kasy, tylko raczej z przekory, żeby im pokazać że i tak OKAY będzie górą.Bo pewnie kasa na adwokatów będzie porównywalna do tego co by zapłacili za odprawy. A i tak jest bardzo prawdopodobne że i tak trzeba będzie te odprawy wypłacić, więc po co podwójne koszty? nie lepiej po ludzku podziękować pracownikom za współpracę i zamknąć pewien rozdział z uśmiechem? Polityka tej firmy nie przewiduje kompromisowego zakończenia współpracy z pracownikiem (jak na sklepach tak i na centrali). Nie kojarzę osoby która by został zwolniona z centrali, zazwyczaj każdy odchodził sam bo miał już dość tej durnowatej polityki, tego braku logiki. I nie zawsze to było takie miłe odejście... Ale mimo wszystko wiele się w tej firmie nauczyłam, spędziłam mnóstwo fantastycznych chwil i poznałam wielu rewelacyjnych ludzi. dlatego proponuje każdemu wysilić szare komórki i zastanowić się czy i w waszych wspomnieniach nie znajdzie się choćby jedna chwila miał w OKAYu. Nie mówię tu o wychwalaniu przełożonych, ale przynajmniej o podziękowaniu tym ludziom dzięki którym było chociaż troszkę miło. I troszkę mniej wyzwisk i obelg. To i tak nic nie da, bo te osoby którym się te obelgi należą i tak sobie z tego nic nie zrobią i na pewno się nie zmienią, pośmieją się i dalej będą robić to samo. Więc dla własnej spokojności może by warto było trochę mniej tego jadu sączyć?? Nie wiem, może jestem optymistką, ale wierzę że może czasami w tym kraju padają sprawiedliwe wyroki?? Mam taką nadzieję. Bo odprawy należą się pracownikom, którzy z dnia na dzień dowiadują się że ich miejsce pracy zostaje likwidowane. Powodzenia wszystkim zwolnionym a i tym co na L4 (czasem to jedyne wyjście jeśli się nie chce zostać bez środków do życia). Buziole :*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Koniec... IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 22:29 zawsze jest ta 1/4 która ma pojęcie o pewnych rzeczach zawiązanych ze sprzedażą hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Koniec... IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.10, 23:00 ale niestety sprzedawcy w Okay to tania siła robocza a zarazem jesteśmy wszystkiemu winni że nie ma sprzedaży że jest jak jest robienie ze sprzedawców idiotów co do ilości asortymentu na gazetki (sprzedaży w ilościach czy akcji z żarówkami) .. więcej można się dowiedzieć z tej strony niż od naszych przełożonych później ktoś nam zarzuca że sugerujemy się tym co tu piszą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Koniec... IP: 188.33.115.* 05.06.10, 00:09 Ciekawe czy LM4 na wypowiedzeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbo Re: Koniec... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 14:03 lm 04 ma juz cieplutką posadkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beee Re: Koniec... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 16:33 chyba na cieplutkim nocniczku jak zapomnie stringi z dupy zsunąc bo ten cieć sie do niczego nie nadaje-chyba ze do klamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Koniec... IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.06.10, 20:30 Ja tam w sumie nie mam powodu żeby jeździć po swoim LM-ie, do niektórych ludzi musi też dotrzeć że niestety każdy musi jakoś wykonać swoje obowiązki które mu przełożony zlecił i LM właśnie to robi, drugą sprawą jest to czy ktoś jest w porządku czy nie, wydaje mi się że mój był ok na tyle ile się dało. Główne pretensje wszyscy powinni mieć do tych na samej górze bo to oni o wszystkim decydują, reszta to pionki do wykonywania poleceń. I nie ma co zazdrościć komuś że sobie znalazł posadę u być może "nowego" właściciela - miał takie prawo i może z niego skorzystać. Bo pytanie, kto z całej reszty by nie skorzystał...... bo ja na pewno jak by mi dali taką propozycję, nie dostałem jej ale szukałem innej pracy i na chwilę obecną dostałem już nową. Najważniejsze to liczyć na samego siebie, wtedy najlepiej się na wszystkim wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nr1 Re: Koniec... IP: 188.33.8.* 05.06.10, 00:35 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BONT DŻEJMS BONT Re: Koniec... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.10, 00:51 www.wiadomosci24.pl/artykul/poziom_obslugi_klienta_w_sklepach_rtv_agd_92981-2--1-a.html Nie było tak źle, a inni pozostali w czarnym dupiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nr1 Re: Koniec... IP: 109.243.201.* 05.06.10, 18:51 Co to za cisza na forum? Czyżby wszyscy zajęci pakowaniem towaru na sklepach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Koniec... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.10, 23:16 Koniec jest koniec i już Każdy coś napisał Nie ma co komentować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Koniec... IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.10, 10:02 skończyły się już tematy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Koniec... IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.10, 10:52 No a o czym tu pisać, ja jak na razie czekam na jakieś informacje ze spraw sądowych przeciwko OKAY, jak się one toczą, czy dla kogoś już się pozytywnie jakaś sprawa zakończyła, czy OKAY bardzo utrudnia na sprawach i robi wszystko żeby nic nie wypłacić z należnych pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Bravo chińczycy z Okay'a IP: 193.27.220.* 07.06.10, 11:25 a ja powiem wam tyle ze ci co byli dymani , zawsze bedą dymani w dupę !! Jak się dajecie to już wasz problem, a że pracujecie za 1500 czy 2000, czy z tego co slyszalem jeszcze mniej to tylko psujecie rynek i pracodowacy później fikają, że takich chińczyków znajdują. Weźcie lepiej poszukajcie roboty a nie czekajcie ciągle na kase z Okay'a!! Kto ma łeb na karku szybko znajdzie b.dobrą robotę, trzeba tylko dobrze obrócić się na rynku!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 21:26 no dobra skoro ma być tak kolorowo sklepy maja być zamknięte na jakiś czas to po co przyjechał towar z media na "wybrane" sklepy ?? po co ta cała akcja ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik_mim Re: IP: 178.56.42.* 08.06.10, 21:53 wczoraj Kędzierzyn dziś Opole zostały zamknięte :( Ja jestem z Opola, my dostawaliśmy towar z media chyba 4 razy, w zeszłym tygodniu dostaliśmy towar z Nysy (3dni rozkładaliśmy) a dziś przyjechali "likwidatorzy" i oznajmili że KONIEC!! Niby fajnie, że już ale szkoda. Nie dotrwaliśmy nawet roczku. :( No cóż to już jest koniec, nie ma już nic, życzę wszystkim powodzenia. Aha i oczywiście musimy iść do sądu po odprawy- czeski film!! y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 22:33 pewnie wszystko na tym się skończy ze pomimo towaru pójdziemy z kwitkami i szukajcie sobie roboty może u nowego właściciela także że towar wjechał nie dało to żadnej gwarancji tylko po co te całe zamieszanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nr1 Re: IP: 109.243.8.* 09.06.10, 10:44 Wszystko przesądzone:( Tylko po co były te obietnice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: IP: 83.2.244.* 09.06.10, 11:20 czeski film nikt nic nie wie , ale zmyłkę walą ładnie bo Opola nikt się nie spodziewał , niech zamykają w końcu ten burdel to ludzie normalnej pracy zaczną szukac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BTAH Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 12:16 83.2.244. to jakis inteligencik z GŁOGOWA znajda cie po ip! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.10, 21:43 I co z tego ze go znajdą, tu już nie ma co się bać i tak koniec firmy jest już przesądzony. Tak jak ktoś wcześniej napisał, pracownicy nie mają co liczyć na to że ktoś ewentualnie przejmie jakiś sklep z nimi. Lepiej już szukajcie nowej pracy, mi to zajęło dobrze ponad miesiąc także nie macie na co czekać i liczyć na słowo OKAY że wywalenie na bruk wam nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 21:50 jedno mnie zastanawia ciekawe po co ten towar z me i co zrobią ze swoim towarem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.10, 22:21 Co to i skąd ten towar to już nie ma co się nad tym zastanawiać. Najważniejsze to zająć się już swoim losem i szukać innej firmy. Aaaa no i nie odpuścić odszkodowania....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nr1 Re: IP: 94.254.158.* 10.06.10, 19:58 Widzę, że ostro się zaczęło jeżdżenie po LM-ach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxx Re: IP: 83.2.244.* 10.06.10, 22:26 po to jest forum ,żeby móc się wypowiedziec :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nr1 Re: IP: 109.243.132.* 11.06.10, 22:47 Pytanko do byłych pracowników ze sklepów już przejętych przez MediaExpert. Czy są sygnały o chęci przyjęcia pracowników OKAY w nowej firmie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.I.P Re: IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.10, 08:55 Jelenia Góra 10.02.2009 - 14.06.2010 GAME OVER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były_pracownik_mim Re: IP: 178.56.16.* 14.06.10, 21:26 Nr1 o jakich sklepach przejętych przez Media piszesz?? Opole dostawiło towar z Media i co tydzień temu zamknięte!!! Media może i kupiło kilka pomieszczeń (bo nie można powiedzieć o sklepach) i tak jak ktoś z Media napisał wszyscy pracownicy OKAY zostaną zwolnieni, czyli kupili bez pracowników!! DO WSZYSTKICH JESZCZE NIE ZWOLNIONYCH upomnijcie się o 2 dni dodatkowego urlopu na poszukiwanie pracy, musicie napisać każdy wniosek do centrali i muszą wam dać!! Upomnijcie się bo oni wam tego nie powiedzą, a należy wam się to!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.10, 21:41 A kto teraz jest tyn NR 1 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: IP: 83.2.244.* 14.06.10, 21:56 ZNALAZŁEŚ MNIE ???? CZY KTOŚ CI RACZEJ POMÓGŁ ZNALEŚC MIASTO ??? I COŚ CI TO DAŁO ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 00:28 a ja wiem kto to jest nr 1 :D jelenia też dostała towar z media i co od wczoraj nieczynna każdy sklep zwalnia pracowników żeby media mogło zatrudniać na nowo jeśli zatrudni .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.10, 17:23 www.pracuj.pl/praca/Sprzedawca%20-%20Kasjer%20ka;jt/Nysa;wp/oferta,1716995 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesymista Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 20:10 Fajnie :) Jedna dobra wiadomość płynąca z tego ogłoszenia to fakt iż ME wchodzą na "nasze stare" lokalizację. Co do kwestii przejęcia personelu ... cóż inna firma, inne wymagania. Szanse zatrudnienia otrzymają pewnie tylko ci którzy spełniają wymagania nowej firmy. Dodatkowo wchodzą tutaj obserwacje salonu przez mystery shopper i opinia poprzedniego przełożonego. Ci którzy przejdą ten etap pozytywnie mają szansę na zatrudnienie. Ci którzy nie .... wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.10, 20:20 4 osoby z nysy złożyły podanie i się dostały .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesymista Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.10, 10:38 Widać powoli wszystko się zaczyna wyjaśniać.Pracownicy (wcześniej czy później) otrzymują odprawę i jest również szansa na zatrudnienie w nowej firmie (przypadek Nysy). Ogólnie sprawa rozwojowa. Trzymam kciuki za resztę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urlopowicz Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.10, 13:51 krotkie pytanie-czy zostal jeszcze jakis sklep okay otwarty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SuperSprzedawca Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.10, 12:36 Hej Z tego co wiem Ci którzy złożyli wniosek do sądu o wypłatę odszkodowań podobno takowe mieli otrzymać. Podobno Okay w poprzednim tygodniu zaczął wypłacać należność. Może ktoś potwierdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkjhgfdsa Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.mtvk.pl 14.06.10, 15:22 podobno na centrali już odprawy niektóre zostały wypłacone. Sprawa chyba wygląda tak, że w chwili gdy OKAY dostaje pismo z sądu, wtedy wypłaca odprawy żeby już nie ponosić kosztów sądowych. Radzę składać papiery do sądu. Nic się nie traci a raczej się zyska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.10, 00:08 Ja odszkodowanie otrzymałem, było ono w wysokości jednomiesięcznego wynagrodzenia, o takie właśnie się domagałem bo takie, wedle ustawy mi się należało. Także moje roszczenia wobec OKAY są już zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLOCUŚ Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.net130.okay.pl 19.06.10, 09:18 Ja mam drugą sprawe w sądzie 8 lipca i zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.10, 09:48 Zapomniałem dodać ze oprócz odszkodowania OKAY przysłał mi sprostowanie do świadectwa pracy i tym razem została tam uwzględniona przyczyna zwolnienia, czyli "nie z winy pracownika a z czynników ekonomicznych". Tak mnie zastanawia ile osób złożyło wnioski do sądu, bo wiem że duża część dała sobie z tym spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nr1 Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: 109.243.144.* 23.06.10, 22:51 Witam wszystkich byłych i obecnych pracowników Okay'a. Dziś rano zadzwonił do mnie kolega, który dzień wcześniej wygrał na maszynach kilka tysięcy złotych i poprosił mnie żebym mu pomógł w wyborze telewizora. Jako były pracownik działu RTV chętnie zgodziłem się mu pomóc w wyborze. Objechaliśmy większość sklepów w mieście. W Media Expert znaleźliśmy Samsunga LE32C530 w dobrej cenie. Pojechaliśmy jeszcze do Euro porównać cenę. Spotkałem tam kolegę, który pracuje na dziale RTV. Kiedy zapytałem o cenę tv on zapytał wprost: "Bierzecie z ubezpieczeniem czy bez? Bo jak bez to ja nie sprzedaję." Szczena mi opadała. Cena była wyższa, więc wróciliśmy do Media. Przed wejściem zapytałem Bartka czy ma w domu listwę i płyn ponieważ sprzedawca na pewno będzie proponował. Miał. Poprosiliśmy o tv. Sprzedawca oczywiście zapytał czy może przedłużyć gwarancję, dorzucić listwę i ściereczki. Kiedy biliśmy przy kasie sprzedawca podszedł do kierownika wytłumaczyć się że proponował wszystko ale nic nie udało się dorzucić do tv. Kierownik coś odburkną i powieszał że sobie z nim pogada na osobności. Chłopak ze łzami w oczach wrócił na dział. Więc niech ktoś jeszcze powie, że w Okay'u było źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nr1 Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: 109.243.144.* 23.06.10, 22:56 Witam wszystkich byłych i obecnych pracowników Okay'a. Dziś rano zadzwonił do mnie kolega, który dzień wcześniej wygrał na maszynach kilka tysięcy złotych i poprosił mnie żebym mu pomógł w wyborze telewizora. Jako były pracownik działu RTV chętnie zgodziłem się mu pomóc w wyborze. Objechaliśmy większość sklepów w mieście. W Media Expert znaleźliśmy Samsunga LE32C530 w dobrej cenie. Pojechaliśmy jeszcze do Euro porównać cenę. Spotkałem tam kolegę, który pracuje na dziale RTV. Kiedy zapytałem o cenę tv on zapytał wprost: "Bierzecie z ubezpieczeniem czy bez? Bo jak bez to ja nie sprzedaję." Szczena mi opadała. Cena była wyższa, więc wróciliśmy do Media. Przed wejściem zapytałem Bartka czy ma w domu listwę i płyn ponieważ sprzedawca na pewno będzie proponował. Miał. Poprosiliśmy o tv. Sprzedawca oczywiście zapytał czy może przedłużyć gwarancję, dorzucić listwę i ściereczki. Kiedy biliśmy przy kasie sprzedawca podszedł do kierownika wytłumaczyć się że proponował wszystko ale nic nie udało się dorzucić do tv. Kierownik darł się że go to nic nie obchodzi i że jak nie umie sprzedać to niech sam coś kupi i dobije do paragonu. Chłopak ze łzami w oczach wrócił na dział. Więc niech ktoś jeszcze powie, że w Okay'u było źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocus Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.net130.okay.pl 24.06.10, 02:42 było dobrze ale bedzie lepiej jak wypłacą odprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.10, 12:22 JAK SIĘ O NIĄ UPOMNISZ TO DOSTANIESZ .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.10, 20:12 Ja obecnie pracuję w euro rtv, atmosfera dokładnie jest taka sama jaką miałem w OKAY-u, czyli spoko ;-) nadgodzin nie robię bo tego pilnuje kierownik. Co do systemu premiowego to nie opiera się on głównie na sprzedaży sprzętu tylko na jakiś przedłużonych gwarancjach, usługach itp, każda firma ma jakieś swoje priorytety jak i na czym chce zarabiać. Co do zarobków, niestety nie da się zarobić. Natomiast nie ma jakiegoś szykanowania ze strony kierownika, bynajmniej u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re:odprawa?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.10, 09:27 a co z odprawą dla tych, którzy nie oddali sprawy do sądu pracy?? czy ktos z Was dostał odprawę, bez sprawy? czy dostaja tylko Ci którzy złozyli wniosek do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfgh Re:odprawa?? IP: *.mtvk.pl 02.07.10, 17:49 nie ma co liczyć na odprawę ten komu się nie chciało oddać sprawy do sądu. OKAY właśnie na to liczył że nie każdemu będzie się chciało oddawać sprawę do sądu, i na tych "leniwych" sobie zaoszczędzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MANHUNT Re:odprawa?? IP: *.xdsl.centertel.pl 02.07.10, 18:35 01 07 2010 sklep 1234 mial zniknac a jednak tak sie nie stalo. Ciekawe dlaczego ?.Pracownicy byli pewni na100% Ciekawa sprawa poniwaz nikt niechce mowic prawdy z firmy .Pracownicy dowiaduja sie osytuacji na bierzaco od postronnych ludzi.Podobno pulki na tym sklepie maja rozbierac 05 07 2010.Pracownicy ci nie sa glupi .Wielki BART zostal zdemaskowany udajac jak zwykle ze nic niwie. Ciekawe co bedzie dalej poczekamy na rozwoj sytuacji.SZKODA mi tych ludzi bo to dobrzy pracownicy znajacy sie na zeczy wytrwali do konca a zostana potraktowani jak smieci wydymani do granic mozlwosci. Pozdrawiam wszystkich i niepoddawajcie sie walczcie o to co poprostu sie wam nalezy wasz JOZIN z bazin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocus Re:odprawa?? IP: *.net130.okay.pl 03.07.10, 00:19 Ja mam drugą sprawe w sadzie 07.07.2010 i zobaczymy. Mam dwóch swiadków i tyle. Jak ktos chce wzór pozwu to przesle na email. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocus Re:odprawa?? IP: *.net130.okay.pl 03.07.10, 00:20 Bartek Klis reprezentuje Firme. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocus Re:odprawa?? IP: *.net130.okay.pl 06.07.10, 18:22 Zobaczymy czy firma chociaz na koniec zachowa honor i przyzna ze nalezy NAM sie odprawa, bo ludzie oprócz tego ze mogli zarobić dobre pieniądze to mogli tez nabyć chorobę.Tyle w temacie. Sąd oceni. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pesymista Re:odprawa?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 19:24 Wieczny odpoczynek racz im dać Panie, a światłość wiekuista niechaj im świeci. Ś.P. 1234 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrz_ip Re:odprawa?? IP: *.mirasoft.3s.pl 09.07.10, 01:16 Ciekawe na jak długo :> który będzie tym ostatnim? robimy zakłady :> :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re:odprawa??do klocus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 11:14 napisz jaki finał sprawy, ktora miales 07.07 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocus Re:odprawa??do klocus IP: *.net130.okay.pl 10.07.10, 08:27 bylismy na sprawiie.Bartek też był jako swiadek i oczywiscie zeznawał nie na moją korzyść.no ale cóż. czas pokaże,mam nadzieje ze nastepna sprawa skończy sie zasadzeniem odprawy. Ale to dopiero 02.09.2010. poczekamy. Ponoć firma wypłaca odprawy gdy tylko wpłynie pozew do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jghfj Re:odprawa?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.10, 11:17 klocus napisz jak tam sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajcik Re:odprawa?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 19:00 Prosze o przesłanie pozwu na email kanonierzy@poczta.fm :)ja jestem w trakcie składania wszystkiego. A co do media expert to nie przejmuje wszystkich lokalizacji tylko wybrane . Pracowników okay raczej zatrudniają bo mają staż pracy w branży i znają się na sprzedaży tak jak to było w Nysie. Na każdym salonie zależy wszystko od kierownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borek Re:prosba o adres IP: *.tpn.ceron.pl 11.07.10, 13:06 Czy ktos z Was ma moze adres mailowy do prezesa? Chce napisac co sadze o nie wyplacaniu odpraw pracownikom.Bo widze ze wszyscy płacza i sa madrzy na forum ale napisac bezposrednio do własciciela to nikt nie ma odwagi.Przeciez to jego decyzja nikogao innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re:prosba o adres IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.10, 14:17 A co ty niby mu napiszesz:D myślisz że to coś da, w dodatku musisz mu to napisać po czesku a i tak to po nim spłynie. Jozin z bazin i tak na wszystko lachę kładzie. Lepiej zająć się swoimi sprawami a nie wypisywaniem do niego jakiś pism. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borek Re:prosba o adres IP: *.tpn.ceron.pl 13.07.10, 17:00 Nie potrzebuje od Ciebie dobrych rad tylko maila, jak nie masz to sie nie odzywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re:prosba o adres IP: *.ip.netia.com.pl 14.07.10, 13:23 spróbuj na ceo@okaycz.eu choć również uważam, że to jest mało skuteczna forma wypowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borek Re:prosba o adres IP: *.tpn.ceron.pl 14.07.10, 15:30 Dziekuje:) Robie to dla własnej satysfakcji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocus Re:odprawa?? IP: *.net130.okay.pl 15.07.10, 08:50 kolejnej sprawy(02.09) nie bedzie. Przelała mi firma odprawe. Zycze Wam powodzenia. BARTKU- a jednak nie zwolniliscie mnie za to ze chorowałem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re:odprawa?? IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.10, 20:30 Sylwuś moje gratulacje:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocus Re:odprawa?? IP: *.net130.okay.pl 15.07.10, 23:23 Dzięki Madziu i Bartku B. Macie Piwooooo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re:odprawa?? IP: 83.2.244.* 18.07.10, 17:50 THE END TAK SKOŃCZYŁA SIĘ BAJKA "POLSKI OKAY" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borek Re:odprawa?? IP: *.tpn.ceron.pl 19.07.10, 08:57 Nie bajka to chore ambicje,chorego człowieka i jego czeskich uzdrowicieli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: festo Re:halo IP: *.tpn.ceron.pl 20.07.10, 16:31 Mam pytanie:Zdechł już cały Okay,czy jeszcze jakieś sklepy dają się w h..a robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mianownik Re:halo IP: *.mirasoft.3s.pl 20.07.10, 23:57 nie ma już nic .. na szczęście;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris pozew o odprawę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.10, 10:33 koledzy, którzy wygrali w sądzie, będę wdzięczny za wzór pozwu o odprawę kris@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnów Re: pozew o odprawę IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.10, 12:40 W sądzie masz gotowce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnów Re: pozew o odprawę IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.10, 12:44 Pytanie Czy firma Media expert odezwała sie do Pracowników ze sklepów w Tarnowie i Bytomiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: pozew o odprawę IP: *.tpn.ceron.pl 02.08.10, 09:42 Czy wy jeszcze wierzycie w te bajeczki o MediaExpercie?Wierzycie w te kłamstwa,którymi karmiły pepiki wszystkich w firmie od Marca? Nie bądzcie naiwni tylko szukajcie sobie pracy jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re:halo IP: *.tpn.ceron.pl 21.07.10, 11:41 Czyli...własciciel kłamca i pseudodyrektor jeszcze wiekszy kłamca!!!Po prostu pepiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re:halo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.10, 17:16 ja jestem ciekawa tych odpraw... z tego co tu przeczytałam wynika, ze dobrowolnie nikomu nie zapłacili...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracoholik Re:halo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.10, 23:51 Panowie zmieniło się prawo - weźcie zbierzcie się w co najmniej 10 osób i złóżcie pozew zbiorowy. Nie dość, że koszty sądowe są mniejsze to jeszcze wszystkie opłaty sądowe + koszty ewentualnej papugi dzielą się na 10 a i siła takiego pozwu jest większa. Niech pepiczki srają po gaciach przed Polakami. Sam bym pocisnął ich ale moja sytuacja była nieco inna i mam marne szanse na wywalczenie czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re:halo IP: 83.2.244.* 22.07.10, 00:33 ja nie musiałam walczyc dostałam to co obiecali a podpisałam porozumienie stron,choc do końca im nie wierzyłam bo coś za bardzo naciskali na takie wypowiedzenie. Cieszę się ,że choc mnie i kilku innych potraktowali godnie:) Walczcie o swoje , na pewno wygracie ... Trzymam kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga 1235 Re:halo IP: 83.2.244.* 22.07.10, 00:38 korzystając z okazji publicznego forum chcę się pożegnac z ludżmi z którym miałam do czynienia na co dzień osobiście i telefonicznie. Będzie mi was wszystkich brakowac i życzę powodzenia każdemu z Was nawet tym z którym relacje miałam nie zawsze dobre. Ta praca dużo mi dała i teraz kiedy emocje opadły to widzę to wyrażnie.Rynek pracy jest kiepski , a my mieliśmy jak u Pana Boga za piecem :) Pozdrawiam i do zobaczenie kiedyś gdzieś tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRRRR Re:halo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.10, 10:42 taaaak jak u Pana Boga za piecem....chyba pracowałas nie jako sprzedawca...10 godzin dziennie + soboty za 1200zl rzeczywiscie lux Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brosak Re:halo IP: *.tpn.ceron.pl 23.07.10, 11:11 Proponuje aby na forum nie wypowiadały się osoby które nie przepracowały w firmie co najmniej 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re:halo IP: *.mirasoft.3s.pl 23.07.10, 16:12 brosak nie kompromituj się... może niech wypowiadają się tutaj tylko osoby które były zatrudnione od 2004 roku tak będzie najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnów Re:halo IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.10, 12:39 Masz rację musisz spełnić jeden warunek na wypłatę odprawy Musisz skierować sprawę do sądu i jeszcze przed pierwszą rozprawą masz kasę na koncie Okay ma jedną ważną zasadę: Kto nie złoży sprawy do sądu w sprawie odszkodowania ten nie otrzyma kasy a należy się wam odprawa i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.10, 20:21 a co do tego maja lata pracy w firmie? tytuł forum brzmi "kto pracował?" a nie "kto pracował przynajmniej 3 lata?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfgh Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.mtvk.pl 24.07.10, 12:39 Myślę, że brosakowi chodziło o to, że osoby które pracowały miesiąc albo kilka miesięcy nie powinny oczekiwać jakichś wygórowanych pensji. W żadnej firmie nie zaproponują wam bez doświadczenia kokosów na początek. Do porządnej pozycji w firmie i porządnej kasy można dojść po pewnym czasie i ja wiem że się da. Ale jak ktoś od początku oczekuje kokosów no to rzeczywiście może się trochę sparzyć. Kwestia traktowania pracowników to inna sprawa :) ale jeśli chodzi o wynagrodzenie to rzeczywiście osoby pracujące dłużej lepiej wiedzą jak to w tej firmie wyglądało i wiedzą że jak się ma tylko odpowiednie podejście do pracy to się da wypracować większą kasę. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbbbu Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: 178.217.141.* 03.08.10, 09:24 mam prośbę przyślijcie mi proszę na @ aaab@onet.pl wzór pozwu z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zozol Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.10, 11:58 W sądzie masz gotowe pozwy, musisz napisać tylko swoje dane, dane firmy i kwotę jakiej się domagasz. Czy to takie trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bip Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.68.74.15.debica74.tnp.pl 07.08.10, 14:30 hej ludzie mam pytanie powiedzcie mi czy przed złożeniem pozwu wysyłaliście do Okay pismo żeby wam wypłacili odszkodowanie czy od razu szliście do sądu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.08.10, 21:37 składaj od razu do sądu, nie baw się w żadne pisanie wezwań o odprawę do OKAY. Kto złoży do sądu zaraz otrzymuje przelew na konto. Wszystko już chyba o tych pozwach było tu napisane a tu ciągle padają te same pytania, idźcie wreszcie do sądów a nie czekacie nie wiadomo na co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 01:18 Potwierdzam, złożyłem pozew, zanim jeszcze doszło do rozprawy, miałem pieniądze na koncie. Teraz czekam jedynie na sprostowanie świadectwa pracy. A pozew wypełnisz w 10 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 17:03 A dziś dostałem sprostowanie świadectwa pracy, moje roszczenia wobec OKAY są w związku z tym zakończone. Szkoda tylko, że nie dało się po dobroci, albo nie postarali się o chociaż maila z przeprosinami za to, że tak długo musiałem czekać na swoje. Ale cóż... pojecie takie jak honor jest tej firmie najwyraźniej obce. Pozdrawiam wszystkich, którzy czekają na wywiązanie się firmy ze swoich zobowiązań, nie odpuszczajcie, bo oni by wam nie popuszczali gdy np. coś ze sklepu zginęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bip Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.68.74.15.debica74.tnp.pl 09.08.10, 17:47 ja jestem przed złożeniem pozwu także dzięki za wszelkie podpowiedzi na pewno z nich skorzystam pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.mirasoft.3s.pl 10.08.10, 22:43 pytanie: ile czekaliscie na kase od momentu zlozenia wniosku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KieraS Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 17:44 Hey! Hey! Kupuj w OKAY bo dziś piątek i Happy Day :D Pozdrawiam Ales R. Ojciec niskich cen :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAMER Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.tpn.ceron.pl 21.08.10, 11:34 To były stare dobre czasy:)Niestety potem polityka głównego pogrzebowego JINDRICHA Ż. oraz naczelnego naczelnego grabarza Davida S.doprowadziła do szybkiego Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i tak wiadomo kto: Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.tomaszow.mm.pl 04.09.10, 19:29 2 tygodnie temu złożyłam pozew o odprawę i ..... kasę pod tytułem "wypłata odprawy" z OKAY mam od wczoraj na koncie. Jakie oni przyspieszenie dostają po odebraniu wezwania na rozprawę :):) Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.555.pl 07.09.10, 08:51 Mam pytanie na kiedy miałeś ustaloną datę rozprawy i kiedy dokładnie dostałeś kasę na konto> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i tak wiadomo kto Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.tomaszow.mm.pl 08.09.10, 09:09 Jeszcze nie miałam żadnego terminu rozprawy :) 24-08 złożyłam pozew o wypłatę odprawy 03-09 przelew na konto "wypłata odprawy" 06-09 polecony z KRESIXU, otwieram.... sprostowanie świadectwa pracy. Różnica taka że oprócz artykułów i paragrafów jes wyraźnie napisane "likwidacja stanowiska pracy, przyczyny nie dotyczące pracownika". Niby niewiele o ile lepiej wygląda na świadectwie 07-09 polecony z mojego sądu czy nadal popieram powództwo, bo.... ksero pisma z OKAY o wypłacie odprawy i potwierdzenie przelewu I tak to wszystko w skrócie wyglądało. Płacą od razu po zawiadomieniu o wniesieniu przeciwko nim postępowania. Nawet nie czekają na ustalenie rozprawy. To też oszczędność z ich strony bo na rozprawie to i koszty rozprawy a i o odsetki człowiek by się upomniał (nasz sklep zamknęli na początku maja) PZDR PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.10, 10:29 takie pytanie-jest ktos na forum kto jeszcze ciagnie zwolnienie lekarskie??bo nie wiem jak sprawa wyglada ze swiadectwem pracy.jezeli zwolnienie konczy mi sie z umowa o prace to wlasnie nie wiem czy firma wysyla poczta swiadectwo pracy czy jak?? i co z nie wykorzystanym urlopem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słupszczanin OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.multimo.pl 13.09.10, 20:18 słuchajcie mam pytanko, ta firma całkowicie padła, czy jak, bo chodzą słuchy, że mają otwierać sklep w centrum handlowym pod Słupskiem? a obok jest sklep Media Expert, ja tu nic nie kumam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.protonet.pl 15.09.10, 09:06 Właśnie dostałem odprawę w piątek przyszedł list z sądu że mój pozew został wysłany do sądu w Katowicach ponieważ w naszym mieście jest tylko wydział sądu pracy a dziś pieniądze są na koncie . Pozdrawam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unista Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.tpn.ceron.pl 15.09.10, 11:09 Nie firma nie padła,tylko wycofała sie z rynku polskiego.Teraz szukają juz nowych lokalizacji pod inną marką.W Słupsku otwarcie w pażdzierniku potem jeszcze kolejne miasta do konca roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulus Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.centertel.pl 15.09.10, 17:57 ktoś wie pod jaką nazwą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brip Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.protonet.pl 15.09.10, 20:16 je no co wy chyba jaja sobie robicie pod inna nazwą?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 21:34 Tak to prawda! Nowa nazwa to "CKAY" (z loga zniknie ta rączka) hyhyhy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisiol Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.tpn.ceron.pl 25.10.10, 13:26 Odpowiedz na pytanie dlaczego firma padła jest banalnie proste: Odkąd we wszystko zaczęli sie wpier...Czesi od tej pory firma leciała na ryj.Sprowadzono uzdrowicieli typu: gruby i śmierdzący Petr B. umysłowo chory Petr S. pozostała banda od za listowań. Wymieniono Alesa R. i Marka B. na Davida S. i po pół roku szanowny guru kłamie ze firma zostanie sprzedana ale dla pracowników nic to nie oznacza i nie będzie żadnych zmian!!! W rzeczywistości uciekali z Polski jak stado tłustych szczurów!!! Nie informując nawet właścicieli wynajmowanych lokali o swoich planach. Tak się skończył sen o potędze zakłamanego prezia i jego świty w Polsce. A szkoda bo bardzo wielu oddało serce,zdrowie i było na każde zawołanie firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisiol2 Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.tpn.ceron.pl 25.10.10, 15:28 Jak to mówią prawdziwego mężczyznę poznaje sie po tym jak konczy a nie jak zaczyna.Od początku istnienia firmy prezio wymagał od zks ks lm i pozostałych MENAGERSKIEGO MYSLENIA I POSTĘPOWANIA. Niestety sam pokazał na koniec MANAGERSKIE DNO w postaci niewypłacania odpraw,braku poszanowania pracowników oraz kłamania w temacie planów i aktualnej sytuacji firmy. RYBA PSUJE SIE OD GŁOWY- czyje to słowa wpajane pracownikom przez lata?? Odpowiedzcie sobie wszyscy sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radom Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.11, 20:17 I tu sie z kolegą zgadzam a najbardziej w bani zryte ma pan P.K Odpowiedz Link Zgłoś
neo-net OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? 06.02.11, 11:20 poczytajcie lepiej, co się wyrabia w sieci neonet: www.gowork.pl/opinie_czytaj,4844,0,0,12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: OKAY-RTV,AGD-Kto pracował?? IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 21:10 Nigdy nie psiocz na tego co cię karmi, co ci płaci. Jak chcesz się śmiać z firmy w której pracujesz i jesteś kierownik iem/czką to dajesz zły przykład pracownikom. Spotkania towarzyskie to raczej po pracy. Pracodawca jako firma jak najbardziej wporządku. Jak chcesz pracować i zarabiać, i interesuje cię tylko to, a nie uszczęśliwianie innych to jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś