Dodaj do ulubionych

Chłopcy z gazetami

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 19:09
podziwiam tych ludzi,zachęcam do kupowania u nich wyborczej
Obserwuj wątek
    • Gość: mariusz Re: Chłopcy z gazetami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 08:07
      takich ludzi trzeba SZANOWAĆ!
      • Gość: oberschlesier Re: a za co ich szanowac? IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.03, 22:54
        za to ze - "na szkole kamieniami rzucali?"
        za to ze nie kradna ?
        ja gazety kupuje w kiosku
        • Gość: ksp Re: a za co ich szanowac? IP: *.acn.pl 14.01.04, 17:35
          bo pajacu pewnie auta nie posiadasz
          • wilym Re: a za co ich szanowac? 14.01.04, 17:44
            Moze i rzucali w szkole kamieniami. Niewazne. Wazne, ze haruja bardzo czesto
            ciezej niz ci, co na szkoly kamieniami nie rzucali, a teraz maja wymagania.
        • Gość: Otis Re: a za co ich szanowac? IP: *.quarknet.pl / *.quarknet.pl 28.03.04, 10:13
          Obyś wyleciał z roboty, wtedy zrozumiesz.
        • mes_co Re: a za co ich szanowac? 11.04.04, 22:03
          Gość portalu: oberschlesier napisał(a):

> za to ze - "na szkole kamieniami rzucali?"
          > za to ze nie kradna ?
          > ja gazety kupuje w kiosku

Gupi gnój jesteś.

Pewnie siedzisz sobie u mamusi pod spódnicą w wieku 30 lat i prosisz co łaska
          bo nie wierzę żebyś z takim brakiem szacunku do pracy mógł się sam utrzymać.

Jeżeli uważasz za nobilitację kupno gazety w kiosku, to albo jesteś skończonym
          kretynem, albo mamusia ci daje raz na miesiąc złotówkę na F
          akt.

• Gość: Maciek Re: Chłopcy z gazetami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 16:59
        ja tylko jestem ciekaw co na ten rodzaj "pracy" pan Michnik,legenda KOR-u
        <rotfl>.Ludzie ten kraj stanął na głowie!
    • Gość: gola Re: Chłopcy z gazetami IP: *.chr13.1000lecie.pl 14.01.04, 18:35
      A ja podziwiam tych ludzi za... ich głupotę! jak można dać się tak upokorzyć?
      ja rozumiem, studenci nie mają pieniędzy, dorabiają, ja sama też pracuję za
      niewielkie pieniądze (ale przynajmniej mam ciekawą pracę) i studiuję , ale bez
      przesady!! Ludzie!! Trochę godności!! Warto stać w spalinach, deszczu śniegu,
      upale żeby dostać te 60 groszy od sprzedanej gazety? warto pukać do szyb i się
      prosić?? ile zarobicie?? 300 zł na miesiąc?? Jest ciężko o prace - to prawda,
      ale studenci i absolwenci sami pozwalają na to żeby ich traktować jak tanią
      siłę roboczą, gdy godzą się pracować za darmo (darmowe to powinny być tylko
      praktyki w czasie studiów) albo za marne grosze. Trochę godności i poczucia
      własnej wartości - jeżeli zrobimy to masowo, pracodawcy będą musieli się z
      nami liczyć!!!
      • Gość: harc mistrz Re: Chłopcy z gazetami IP: 62.233.241.* 14.01.04, 19:08
        Żadna praca nie hańbi - która nie krzywdzi człowieka i nie niszczy jego
        człowieczeństwa. Ci młodzi, kolorowo poubierani ludzie z gazetami, ożywiają
        nasze miasto, tchną w niego ducha optymizmu i przedsiębiorczości. Uwijają się
        sprytnie między przystającymi przed światłami autami, jak
        uczłowieczone "kangury" z torbami pełnymi gazet. No cóż, czasy są trudne i
        warto każdy grosz zarobić.
        Wdziękiem przypominają sympatycznych i ruchliwych przedwojennych warszawskich
        gazeciarzy. Do tego też trzeba mieć dryg.
        • wilym Re: Chłopcy z gazetami 15.01.04, 09:51
          Wyjatkowo zgadzam sie z harcmistrzem. Co najwaznijesze, ci ludzie nie siedza z
          zalozonymi rekami i nie czekaja na manne z nieba. Nie siedza na zasilkach, nie
          kombinuja zadnych rent itd. Wzieli sie za solidna prace i za to im chwala!
      • ouberiba Re: Chłopcy z gazetami 15.01.04, 10:13
        Gość portalu: gola napisał(a):

> A ja podziwiam tych ludzi za... ich głupotę! jak można dać się tak
        upokorzyć?
        > ja rozumiem, studenci nie mają pieniędzy, dorabiają, ja sama też pracuję za
        > niewielkie pieniądze (ale przynajmniej mam ciekawą pracę) i studiuję , ale
        bez
        > przesady!! Ludzie!! Trochę godności!! Warto stać w spalinach, deszczu
        śniegu,
        > upale żeby dostać te 60 groszy od sprzedanej gazety? warto pukać do szyb i
        się
        > prosić?? ile zarobicie?? 300 zł na miesiąc?? Jest ciężko o prace - to
        prawda,
        > ale studenci i absolwenci sami pozwalają na to żeby ich traktować jak tanią
        > siłę roboczą, gdy godzą się pracować za darmo (darmowe to powinny być tylko
        > praktyki w czasie studiów) albo za marne grosze. Trochę godności i poczucia
        > własnej wartości - jeżeli zrobimy to masowo, pracodawcy będą musieli się z
        > nami liczyć!!!

Podziwiam cię za wyjątkowy brak szacunku do pracy. Aż strach pomysleć co z
        ciebie wyrośnie. Jesteś typowym przykładem życzeniowej postawy. A może warto
        najpierw pokazać co się umie i kim jest zanim zaczniesz wymagać od świata
        opieki?
        Tym ludziom należy sie szacunek, bo nie stoją z załozonymi rękami. Poza tym
        różnie w życiu bywa - dzisiaj trzy stówy to dla ciebie nic, jutro może to byc
        kasa pozwalająca ci przeżyć. To tylko kwestia perspektywy.
        Ciekawe nawiasem mówiąc co studiujesz - pewnie jakieś zarządzanie, albo prawo?
        • Gość: kermit Re: Chłopcy z gazetami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 12:04
          Ouberiba co jest ? Ty chora jesteś? PO POLSKU GODOSZ ???? TWÓJ OPA TO SIE
          CHYBA W GROBIE PRZEWRACO !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka