Gość: TOMEK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.03, 19:09 podziwiam tych ludzi,zachęcam do kupowania u nich wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mariusz Re: Chłopcy z gazetami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 08:07 takich ludzi trzeba SZANOWAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oberschlesier Re: a za co ich szanowac? IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.03, 22:54 za to ze - "na szkole kamieniami rzucali?" za to ze nie kradna ? ja gazety kupuje w kiosku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksp Re: a za co ich szanowac? IP: *.acn.pl 14.01.04, 17:35 bo pajacu pewnie auta nie posiadasz Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: a za co ich szanowac? 14.01.04, 17:44 Moze i rzucali w szkole kamieniami. Niewazne. Wazne, ze haruja bardzo czesto ciezej niz ci, co na szkoly kamieniami nie rzucali, a teraz maja wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otis Re: a za co ich szanowac? IP: *.quarknet.pl / *.quarknet.pl 28.03.04, 10:13 Obyś wyleciał z roboty, wtedy zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mes_co Re: a za co ich szanowac? 11.04.04, 22:03 Gość portalu: oberschlesier napisał(a): > za to ze - "na szkole kamieniami rzucali?" > za to ze nie kradna ? > ja gazety kupuje w kiosku Gupi gnój jesteś. Pewnie siedzisz sobie u mamusi pod spódnicą w wieku 30 lat i prosisz co łaska bo nie wierzę żebyś z takim brakiem szacunku do pracy mógł się sam utrzymać. Jeżeli uważasz za nobilitację kupno gazety w kiosku, to albo jesteś skończonym kretynem, albo mamusia ci daje raz na miesiąc złotówkę na F akt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Chłopcy z gazetami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 16:59 ja tylko jestem ciekaw co na ten rodzaj "pracy" pan Michnik,legenda KOR-u <rotfl>.Ludzie ten kraj stanął na głowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gola Re: Chłopcy z gazetami IP: *.chr13.1000lecie.pl 14.01.04, 18:35 A ja podziwiam tych ludzi za... ich głupotę! jak można dać się tak upokorzyć? ja rozumiem, studenci nie mają pieniędzy, dorabiają, ja sama też pracuję za niewielkie pieniądze (ale przynajmniej mam ciekawą pracę) i studiuję , ale bez przesady!! Ludzie!! Trochę godności!! Warto stać w spalinach, deszczu śniegu, upale żeby dostać te 60 groszy od sprzedanej gazety? warto pukać do szyb i się prosić?? ile zarobicie?? 300 zł na miesiąc?? Jest ciężko o prace - to prawda, ale studenci i absolwenci sami pozwalają na to żeby ich traktować jak tanią siłę roboczą, gdy godzą się pracować za darmo (darmowe to powinny być tylko praktyki w czasie studiów) albo za marne grosze. Trochę godności i poczucia własnej wartości - jeżeli zrobimy to masowo, pracodawcy będą musieli się z nami liczyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Chłopcy z gazetami IP: 62.233.241.* 14.01.04, 19:08 Żadna praca nie hańbi - która nie krzywdzi człowieka i nie niszczy jego człowieczeństwa. Ci młodzi, kolorowo poubierani ludzie z gazetami, ożywiają nasze miasto, tchną w niego ducha optymizmu i przedsiębiorczości. Uwijają się sprytnie między przystającymi przed światłami autami, jak uczłowieczone "kangury" z torbami pełnymi gazet. No cóż, czasy są trudne i warto każdy grosz zarobić. Wdziękiem przypominają sympatycznych i ruchliwych przedwojennych warszawskich gazeciarzy. Do tego też trzeba mieć dryg. Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: Chłopcy z gazetami 15.01.04, 09:51 Wyjatkowo zgadzam sie z harcmistrzem. Co najwaznijesze, ci ludzie nie siedza z zalozonymi rekami i nie czekaja na manne z nieba. Nie siedza na zasilkach, nie kombinuja zadnych rent itd. Wzieli sie za solidna prace i za to im chwala! Odpowiedz Link Zgłoś
ouberiba Re: Chłopcy z gazetami 15.01.04, 10:13 Gość portalu: gola napisał(a): > A ja podziwiam tych ludzi za... ich głupotę! jak można dać się tak upokorzyć? > ja rozumiem, studenci nie mają pieniędzy, dorabiają, ja sama też pracuję za > niewielkie pieniądze (ale przynajmniej mam ciekawą pracę) i studiuję , ale bez > przesady!! Ludzie!! Trochę godności!! Warto stać w spalinach, deszczu śniegu, > upale żeby dostać te 60 groszy od sprzedanej gazety? warto pukać do szyb i się > prosić?? ile zarobicie?? 300 zł na miesiąc?? Jest ciężko o prace - to prawda, > ale studenci i absolwenci sami pozwalają na to żeby ich traktować jak tanią > siłę roboczą, gdy godzą się pracować za darmo (darmowe to powinny być tylko > praktyki w czasie studiów) albo za marne grosze. Trochę godności i poczucia > własnej wartości - jeżeli zrobimy to masowo, pracodawcy będą musieli się z > nami liczyć!!! Podziwiam cię za wyjątkowy brak szacunku do pracy. Aż strach pomysleć co z ciebie wyrośnie. Jesteś typowym przykładem życzeniowej postawy. A może warto najpierw pokazać co się umie i kim jest zanim zaczniesz wymagać od świata opieki? Tym ludziom należy sie szacunek, bo nie stoją z załozonymi rękami. Poza tym różnie w życiu bywa - dzisiaj trzy stówy to dla ciebie nic, jutro może to byc kasa pozwalająca ci przeżyć. To tylko kwestia perspektywy. Ciekawe nawiasem mówiąc co studiujesz - pewnie jakieś zarządzanie, albo prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermit Re: Chłopcy z gazetami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 12:04 Ouberiba co jest ? Ty chora jesteś? PO POLSKU GODOSZ ???? TWÓJ OPA TO SIE CHYBA W GROBIE PRZEWRACO ! Odpowiedz Link Zgłoś