broneknotgeld 30.09.03, 20:15 Może to wciongnie tyż frelki Bo tymat przeca jest wielki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:15 Moik Moik żech widzioł - rośnie na łonce Wylozło z ziymi te żołte słońce Choć trowy jeszcze zielony niy ma Łon sie pokozoł - pożegnoł zima. Odpowiedz Link Zgłoś
baba2 Re: Kwiotki i inksze ziyla 14.01.04, 02:02 Norwid Cyprian Kamil Strona 1/6 Z poematu "Assuanta" Cyprian Kamil Norwid Z POEMATU "ASSUNTA" Pieśń IV Ludzie! — zaprawdę mówię: uciszcie się! — — — — — — — — — — — — — — — Od Kopernika (co się modlił sporo) I od Newtona (co wątpił o kresie Prawd swych, zbyt dobrze znając, skąd się biorą) Brodzimy w wiedzy, jak w pierwotnym lesie; — Nasz głos, wyrazy, czaszka i glob — zmorą, Zmorą senliwą, co gdy się w myśl wplata, Krążymy raczej z okrągłością świata! Kto dziś już w Niebo patrzy prostopadle? — — — — — — — — — — — — — — — Jam znane dotąd nawiedził pomniki, Jam je czytywał i, jak we zwierciadle Czasów, widziałem treść, złote pewniki Wypróbowane na Epok kowadle, Afryki sfinksów — sfinksów Ameryki! Lecz żadna postać śród tylu milionów Czy to Fidiasów lub pierw Pigmalionów, Czy meksykańskim wyrzezana dłutem, Nie patrzy w Niebo — wszystkie greckie bogi, Egipskie wszystkie z lotusem lub knutem I asyryjskich poczet nieubogi Wprost patrzą... Oko nie było wykutem Nigdy inaczej — lub raz może, z trwogi — Odpowiedz Link Zgłoś
baba2 Re: Kwiotki i inksze ziyla 14.01.04, 02:03 Norwid Cyprian Kamil Strona 2/6 Z poematu "Assuanta" Spojrzenie owe tak wiele mówiące Nie dało typu sztuce w lat tysięce!... Nawet bizancka, chrześcijańska szkoła Podniesionego nie daje nam oka! — Wiele czytacie!... a wiele i zgoła!... Zupełnych prawd się chroniąc, jako smoka, Alić się czasem słyszy od Anioła Dwa słów... i pono to zwie się: „Epoka". Słów dwa, a z których jest potem treść ciągła, Jak te nieliczne: „Ziemia jest okrągła." Monolog taki gdy knowałem w sobie, Zasypywano dół stromy, cmentarny; Ręce podałem stojącej przy grobie, Aż czarny minął dzień i obrzęd czarny. Myśliłem tylko — Assunto! — o tobie, Jak ułagodzić twój smutek ofiarny? Łzą, woskiem gromnic oplwany i pyłem, Klęczałem — albo w jej oczy patrzyłem. Te oczy były ciemnogranatowe, Jako dwa winne grona, i owiane Tak samo w bielmo lekkie i perłowe, Że gdzie wejrzała, przezierałem ścianę, A gdy je w Niebo podniosła wschodowe, Widziałem, że są ofiarą pijane, Jak by dobitnie mówiły, acz z cicha: „Weź, Panie, dwa te grona do kielicha!" Nad Eufratem byłem z nią, gdzie piaski, Jedyne drzewko w gruzach Babilonu; Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:16 Pietrucha Wiosnom kroliki parchać sie lubiom Nikere jednak yno sie szkubiom Na to jest rada - wciś im pietruszka Chopy i baby wciongo do łożka Podobnie działo tyż na krolika Wszyscy tańcujom pod jyj muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:17 Seler Dyć tyn seler Mo tyż feler Zamiost grubszy Mioł być dugszy To zalyta Na podniyta. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:17 To jest normalne że zowdy wiosnom Jakoś w przirodzie te chucie rosnom. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:18 Merta Lubiała ta Berta Przipinać se merta Dyć yno do czasu Jak poszła do lasu A za niom loz Jołza Co grzeboł we hołzach. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:19 Gyńsipympki Gyńsipympki w ziymi jeszcze Ale wyńdom pryndko - wierzcie Zaś trowniki nom ukwiycom Czym sie zowdy jo zachwycom. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:19 Bolioczka Bolioczka nic niy bolom Yno żołciom swojom kolom Cołkym letnie to som kwiotki Już wspominom lipiec słodki. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:20 Radiski Radiski żech dzisioj jod Dyć żech smaku w nich niy znod Z grontu lepsze razy sto Niż szklarniowe bele co. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:21 Sznitlok Wrombołch na wieczerzo Chlyb ze tym sznitlokym Ślubno niy dowierzo Że łon rzońdzi krokym. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:22 Narcyz Narcyz durś na sia sie dziwo To jest dlo niego jak piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:23 Złotokap Złotokap już złotym kapie A mie ta wiosna za serce łapie. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:23 Tulpy Tulpy kwitnom już w łogrodzie Kolor ich aż w łoczy bodzie Piykno grzondka jest terozki Dyć te tulpy to dar boski. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:24 Łonka Łonka już we kwiyciu cało Legnońć na niyj by sie chciało Dziub wystawić do tyj klary Jedno - mody żeś czy stary. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:25 Już magnolie sypły kwieciym Widać co przeminoł kwieciyń W kasztanowiec wlepiom łoczy W nim terozki wiela mocy Niy zakwitnie - powiy ktory Pech - Niy ida do matury. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:25 Niyjednyj Roży - wyznać to musza Zagrołbych rola aszparagusa Yno jak szczimać ze jyj kolcami Czy jyj liść styknie? Łosońdźcie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:26 Pole róż Pole róż w Chorzowie Teroz mi we gowie I richtig sie ciesza Z rekordu Guinnessa. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:26 Wystawa w Chorzowie Wystawa kwiotkow we "kapeluszu" Kożdymu chciołbych polecić Asić sie wszyscy przeca niom muszom Wiedzom to starsi i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:27 Kłokoczka Kłokoczka zaczyli w Radlinie zaś sadzić Z flancami musieli sie jakoś poradzić Tu kedyś kłokoczka im zdrowie dowała Łod grodu i burzy zowdy łochroniała W Radlinie tradycjo sie śmieje radośnie Niych przi kożdy chałpie kłokoczka im rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:28 Kłokoczka Rzodki to krzok jest z Morawski Bramy Kedyś w Radlinie był hodowany Z nasion rożańce nawet robiyli I łolyj ze nich tyż czasym piyli Teroz chcom staro tradycjo wskrzesić I zaś krzokami tymi sie cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:28 Kwiotki kłokoczki Zjodbych jeji kwiotki Z rynki piykny trzpiotki. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:29 Jarzymbina Kwitnie teroz jarzymbina Słodko wonio - robia mina Chobych znoloz sie we niebie Przeca myśla zaś ło ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:30 Głogi Kwitnie głog bioły razym z czerwonym Ale niyhersko woniajom łony Jejich aroma mie niy sztimuje Choć do kolorow możno pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:30 Konwalio Niypozorny kwiotek a jak piyknie wonio Ło modziutki frelce myśli mi przigonio Łoko durś przikuwo aroma czaruje Ale jom niy schrupia bo wiym że łotruje. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Kwiotki i inksze ziyla 30.09.03, 20:31 Akacje Tepich jest bioły pod akacjami Pierońsko sypiom łone kwiotkami A jak to wonio jeszcze nom piyknie Ze końcym maja uciechy styknie. Odpowiedz Link Zgłoś