gosiek76 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.05.05, 00:18 Czesc Mam na imie Gosia. W Wielkiej Brytani mieszkam od 4.5 roku. Niedawno wraz z mezem przeprowadzilismy sie z Edynburga do Sheffiled. Mamy corke Veronike 2.5 roku oraz synka Szymona 4 miesiace. Moj maz pracuje na uniwerku, ja zajmuje sie dziecmi. Pochodze z Rybnika. Pozdrawiam wszystkie mamy w UK. Jezeli macie GG i ochote na rozmowe to zapraszam. Moj numer to 3430781. caluski Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
violus73 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.05.05, 10:19 witam Gosia, witam. Dlugo w nocy siedzisz, bede teraz pamietac ile lat masz Odpowiedz Link Zgłoś
beres.m Re: Do Tennesseee 26.05.05, 22:43 Hej.Ja pracuje w weeekendy w Croydon.Mieszkam na Balham.Tez mam super meza i cudowna coreczke 22 miesieczna - Weronike. Moze sie spotkamy czasem?? Moj numer gg 5768109. beres.m@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Do Tennesseee 27.05.05, 11:17 Odpisałam na Twojego maila, 25 maja. Nie dostałaś? Jasne, ze sie spotkajmy!!! Koniecznie i w dodatku niedługo! Bużka! Odpowiedz Link Zgłoś
bettynikita Re: Do Tennesseee 26.10.05, 13:54 mam na imie beata szukam matek z dziecmi Odpowiedz Link Zgłoś
bettynikita Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.10.05, 13:50 czesc mam na imie beata i coreczke amande 26 miesiecy, siedze calymi dniami w domu i sie troche nudze, mieszkam na Eltahm. jak masz czas to napisz i pogadamy albo sie nawet spotkamy. gg3835 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.05.05, 18:23 Hey, od jakiegos czasu sprawdzam i widze, ze sie juz zadna mama nie dopisala. Ciekawe, czy wszystkie juz tu jestesmy? Pochwale sie, ze dzieki temu, ze sie tu odezwalam, juz we wtorek mam "randke" z fajna dziewczyna, co mieszka niedaleko. God Bless The Queen Buziaki dla Forumowiczek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
effata Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.05.05, 21:00 Ja sie jeszcze nie dopisalam na "oficjalna" liste, wiec dopelniam formalnosci Mieszkamy z mezem i trojka dzieci w Londynie, ale obecnie szukamy jakiegos miejsca, ktore bedzie bardziej children & mother friendly, czyli jakiegos malego, spokojnego miasteczka. Staz w Anglii: moj i chlopakow - 10 miesiecy, mlodej - 3 (jesli nie liczyc stazu w brzuchu mamy). Moj maz jest juz tutaj ponad poltora roku, czyli ... scenariusz nieoryginalny Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Effata 29.05.05, 23:15 Hej, jesli chodzi o wyprowadzke z Londynu, polecam Croydon. Tylko 20 min koleja do "miasta" a Croydon samo w sobie jest ok. MOze najbardziej dlatego, ze ja tu mieszkam??? Pozdrowienia od mojej 20-miesiecznej Oliwii!! Odpowiedz Link Zgłoś
effata Re: Effata 30.05.05, 01:43 Dzieki za rekomendacje i pozdrowienia (szczegolnie te od Oliwki :0)) O Croydon tez myslalam, choc na razie probujemy jeszcze znalezc cos w Horsham ew. Crawley. Ale Croydon jest "na linii" wiec kto wie, moze zostaniemy sasiadkami Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malina.majka Witajcie 02.06.05, 02:52 Dolaczam sie do listy Caly czas siedzialam na forum "ciaza i porod" dlatego tak pozno Was odnalazlam.Mam na imie Malina,mieszkamy z narzeczonym Piotrkiem 2 lata w Londynie(North Wembley)i jestem w 25tc (termin na wrzesien).Pracuje w prywatnym przedszkolu ale jestem na zwolnieniu lek do konca ciazy.Chetnie nawiaze kontakt z pobliskimi mamami.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witajcie 02.06.05, 11:35 Hej Malina! Gratulacje wrzesniowego terminu dla Waszej Fasolki! Nasza Oliwia przyszła na swiat 10 wrzesnia, wiec bedziemy swietowac tak jak Wy, tylko ze z dwojeczka na torcie Pozdrowienia z Croydon! p.s. A jakie imiona wybrałaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazuk Re: Witajcie 02.06.05, 12:40 Cześć, Ja jestem w 26 tc więc też oczekuję na dziecko na początku września. W Anglii od 4 lat studiuje prawo. Mieszkam razem z mężem Anglikiem w Birmingham. Z tego co czytałam na forum to większość mam mieszka niestety w Londynie, ale gdyby któraś z Was mieszkała w moich okolicach to bardzo się chętnie spotkam. W Londynie byłam cały poprzedni rok bo studiowałam na University College London, ale teraz z małym dzidziusiem nie będę się pewnie wybierać aż tak często. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Witajcie 02.06.05, 17:58 hej, ja na pewno bede sie wybierac do b'ham w niedlugim czasie, z derby to poltora godzinki A38. Kiedys mieszkalam w Great Park (Nothfield/Rubery). Studiujesz na Uni of B'ham? Mam tam znajoma Polke PS Ewentualnie tez zapraszam do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazuk Re: Witajcie 10.06.05, 19:18 Cześc Jagienka, Ja skończyłam prawo na B'ham Uni, a teraz robię LLM (Master of Laws) na University College London. Mieszkamy w samym centrum, Brindley Place. Poprzednio mieszkaliśmy w Harborne, pewnie też znasz tą dzielnicę jak mieszkałaś w B'ham. Mój mąż jest Brytyjczykiem, chyba tak jak Twój (Neil to raczej mało polskie imię!). Jakbyś się wybierała do B'ham, to koniecznie daj mi znac. Chciałabym Ci podac swój numer domowy i komórkowy, tylko nie wiem czy to należy pisac na forum (jestem jeszcze zupełnie nieobeznana z zasadami tu panującymi). Bardzo chętnie się z Tobą spotkam. Mój mąż jest lekarzem więc pracuje raczej długie godziny, ale na początku lipca będzie miał urlop więc może uda mi się go namówic na wypad w Wasze strony. Widziałam zdjęcia Twojego synka. Jest naprawdę uroczy. My spodziewamy się córeczki (ma się urodzic na początku września). Ja teraz odwiedzam Rodziców w Warszawie, ale już 18 czerwca będę z powrotem w B'ham więc może mogłybyśmy się wtedy skontaktowac. A co Ty porabiasz w Ripley? Pisałaś chyba że też studiujesz? Pozdrowienia. Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
catriona Re: Witajcie 07.09.05, 16:30 Karolino, wlasnie wyslalam Ci maila. Powodzenia z maluszkiem! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
malina.majka Re: Witajcie 02.06.05, 14:31 Hej Tennessee,ja mam termin na 12.09 ale kto wie?-moze urodzi sie 10? Imiona to Maya dla dziewczynki i na 90% Samuel dla synka.Mamy teraz troche stresowki bo na poczatku lipca czeka nas przeprowadzka i szukam caly czas nowego"gniazda" a poza tym szykujemy sie tez w tym terminie do Polski zeby jeszcze z brzuchem odwiedzic przyszlych dziadkow.pozdrawiam serdecznie Malina Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazuk Re: Witajcie 02.06.05, 15:32 Hej Malina, Wiesz ja mam termin na 11 września i też zdecydowalismy sie na imię Maya. To chyba będzie dziewczynka, ale będę wiedziała na 100% za tydzień. A w którym szpitalu rodzisz? Pewnie w jakimś londyńskim. Ja teraz odwiedzam rodzinę w Polsce. Musisz koniecznie dowiedzieć się czy w tak zaawansowanej ciąży będziesz mogla lecieć. Niektóre linie lotnicze nie przyjmują już na pokład kobiet w 32 tygodniu ciąży. Ja wracam jak będę w 28 i prosili o zaświadczenie od GP tak na wszelki wypadek. Choć jak leciałam w tą stronę to nikt mnie o nie nie prosił ale to chyba dlatego, że mój brzuszek jest wciąż mały. Trzymaj się. Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
malina.majka Re: Witajcie 02.06.05, 18:22 Witaj karolinko!ale superciekawe czy beda dwie laseczki o tym samym imieniu...Mi nie chca powiedziec co bedzie,niby zakazane w tym szpitalu (Northwick Park na Harrow).Do Polski jedziemy autkiem bo chcemy troche rzeczy i w ogole dla maluszka przywiezc a samolotem nie da rady.W sumie to juz lecialam 6 razy bedac w ciazy i za ostatnim razem mimo iz brzuch bylo widac nic sie nie czepiali.Podroz autem to meczarnia ale pytam na forum dziewczyny ile mniej wiecej to potrwa i mnie pocieszaja.Pozdrawiam Ciebie i "prawie blizniaczego"Maluszka Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazuk Re: Witajcie 08.06.05, 20:11 Czesc Malina, Dobrze rozumiem, ze chcesz jechac samochodem, ponieważ sama kupilam trochę rzeczy w Polsce dla maleństwa i pewnie przekroczę limit w samolocie. Gorące pozdrowienia dla Twojego maluszka. Moje to na pewno dziewczynka. Byłam właśnie na USG trójwymiarowym i lekarz potwierdził. Aż się bałam zeby to się nie okazał chłopiec bo my już tyle kupiliśmy ubranek typowo dziewczęcych i mój mąż żartował że jeśli urodzi się chłopiec to będzie chodził w tym co ma. Wiesz nam bez problemu powiedzieli w Anglii jaka to płec, ale może w niektórych szpitalach boją się pomylic. Udanego pobytu w Polsce i jak będziesz miała chwilę czasu to odezwij się do mnie. Zawsze miło porozmawiac z mamusiami, szczegolnie jeśli rodzą w prawie tym samym czasie. Pozdrowienia. Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
aliciap Re: Witajcie 14.06.05, 17:38 a w jakim szpitalu robili ci to 3d usg? czy to prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazuk Re: Witajcie 14.06.05, 23:28 Hej, Ja to USG zrobiłam w Polsce. W Anglii miałam robione dwa, ale 2d. Gdybyś miała okazję zrobic, to bardzo polecam, bo to jest naprawdę niesamowite przeżycie. A buźkę dziecka tak dokładnie widac, że aż trudno uwierzyc. Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
catriona Re: Witajcie 07.09.05, 16:28 ach no tak, podobno w niektorych nie mowia, bo wsrod niektorych mniejszosci fakt, ze sie ma dziewczynke sklania kobiety do aborcji pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a.rassmus Re: Witajcie wszystkie Mamy 13.08.05, 20:55 Czesc mam na imie Anka mieszkam w Londynie na Beckton mam 3-letnia coreczke Amelke i bardzo chcetnie spotkam sie z mamami i ich pociechami. BUZIAKI. a.rassmus@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewika-uk Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.06.05, 17:02 Witam wszystkie mamusie z Londynu i wogole z calego swiata ..mam na imie Ewa,mam 27 lat,razem z mezem mieszkamy w londynie od 8 lat,mamy mala pocieche..takiego diabelka w anielskiej skorze Kaspra,ma 19 miesiecy i naprawde daje czadu..Przez 6 lat pracowalam,oczywiscie jak wiekszosc z nas sprzatalam mieszkania,ale i to sie skonczylo odkad pojawil sie dzidzius,teraz siedze w domku razem z nim,i tez mam co robic.Od kilku lat razem z mezem prowadzimy mala firme,wiec siedze sobie i odbieram telefony i jestem jak ten pies na lancuchu,nie moge nigdzie wyjsc bo ludzie dzwonia a na tym to polega,dobrze ze mam ogrodek to chociaz maly sie wyszaleje,bo park to od niedzieli no i czasem jak bylo zimno chodzilam do biblioteki publicznej zeby maly troszke oswajal sie z dziecmi,teraz bedzie mi lzej bo maz zajal moje miejsce w domku,czyli zrezygnowal z dodatkowej pracy zeby zajac sie juz na dobre firma wiec moge poszalec, no chyba ze znowu cos wymysli.Zaraz juz koncze..no i tak szukam towarzystwa dla mojego maluszka,bo zauwazylam ze zaczynaja go bardziej interesowac wyczyny ekstremalne niz inne dzieci..takiego mam trzpiota ze ledwie wyrabiam zreszta to ma chyba po mnie..i sie dziwic..tez zakrecona jestem.pozdrawiam..papa Eva Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia.o Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.06.05, 00:41 hej, jestem w Londynie od roku i 2 miesięcy. Mam dwoje dzieci - Kubuś ma 3 lata i 7 miesięcy a Julka 7 miesięcy. Mieszkam w West Acton. Chętnie spotkam się z mamami z okolicy. Może umówimy się na jakiś spacer? Czekam na maile. Pozdrawiam. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
izkad Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.06.05, 11:23 Monika, wczoraj wyslalam Ci emalia. Pozdr, iza Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.06.05, 16:30 Spotkalam z Kasia i potem z Gosia, poznanymi na forum. Ogromnie sie z tego ciesze, dlatego predko Wam pisze!! (tez po to, by podciagnac watek, hehe Jutro jest spotkanie pol-mam i dzieci w Balham, tam sie znow spotkamy. Jak fajnie! Sloneczne pozdrowienia z Croydon! p.s.Kupilam dzis truskawki, male i pokrecone, ale za to smakuja jak polskie! Odpowiedz Link Zgłoś
ewika-uk Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.06.05, 16:51 ...mozna wam tylko pozazdroscic..takich spotkan..tu na north-west chyba nic sie nie dzieje,bynajmniej nic mi o tym nie wiedomo..a szkoda bo chetnie bym poszla na takie spotkanie..pozdrawiam Ewa i Kasper (20m-cy) Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.06.05, 19:08 Jest nas dosc duzo w polnocno-zachodniej Angli, na pewno takie spotkanie mozna byloby zorganizowac. Moze nawet Mamy z polnocno-wschodniej Angli by dolaczyly? Na dzien dzisiejszy organizujemy mini spotkania Mam mieszkajacych w okolicach Manchester. Odpowiedz Link Zgłoś
ewika-uk Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.06.05, 18:20 przepraszam ze wprowadzilam cie w blad..chodzilo mi o polnocno-zachodni londyn,takze sorki Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.06.05, 18:26 Hee, hee, hee...tak North-West dla nas nie londynczykow kojazy sie z rejonem panstwa a nie metropoli Odpowiedz Link Zgłoś
aliciap Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 14.06.05, 17:43 ja mieszkam w polnocno zachodnim-tak jakby NW1 , napisalam ci maila ! Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.06.05, 16:26 Bylam dzis w Klubie Orła Białego w Balham (London), na spotkaniu z "pol-mamami". Naliczyłam 22 dzieci, byly tez 2 kolezanki poznane na forum. Ogromna sala, dobra na wesela, taka z krysztalowymi zyrandolami, hihi, kawa dla mam i flispy + kubus dla dzieci. Drobne datki na talerzyku Wyjatkowo (ponoc) nie bylo pani prowadzacej. Rzeczywiscie, dalo sie zauwazyc, ze nie dzieje sie nic zbiorowego, o grupie nie bylo mowy. Raczej miejsce z zabawkami. Ale i tak sie ciesze, ze tam pojechalam, mimo goraca i odleglosci. W polskim sklepie po drugiej stronie ulicy kupilam drozdze i zrobie placek drozdzowy. Pol roku juz go nie pieklam, bo nie moge sie przekonac do tej kuchenki. Tu nie ma okienka!! A Wy? spotykacie sie gdzies regularnie?? Jakas nadaktywnosc mi sie wlaczyla, cos musze ze soba zrobic! Odpowiedz Link Zgłoś
aliciap Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 14.06.05, 17:28 ja mieszkam w Londynie NW1,w tym miejscu od miesiaca a w Anglii ok 2 lat, jestem w 8 miesiacu ciazy, moj luby jest AUstralijczykiem. Chetnie nawiaze kontakt z innymi mamami mojegg 1912744 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaolga A ja jestem w Polsce... 14.06.05, 23:26 ...ale mam do Was, Mamy Brytyjskie, pytanko. Otóż interesuje mnie, jakich pieluch używacie? Jakie są dostępne w sklepach? Za ile i gdzie? Dlaczego używacie właśnie tych? I jakich byście absolutnie nie poleciły? Tutaj przetestowałam już wszystkie pieluchy. Najlepszy był oczywiście Pampers ale się "zepsuł", a pozostałe jednak pozostawiają wiele do życzenia. Mam kontakty z Londynem i pomyślałam sobie, że teraz wezmę się za tamtejsze pieluchy Moja córeczka ma 6 miesięcy, 68,5cm i waży 8500g. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś
pati.zop78 Re: A ja jestem w Polsce... 15.06.05, 00:52 Huggies od samego poczatku. Pampers sa do bani. w Polsce tez sa napewno dostepne. rozmiar 4 - od 8kg. cena ok 6-8 funtow/ok 70 szt. zalezy od sklepu i promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Pieluchy 15.06.05, 09:28 ja też (jeszcze...) używam Huggies Adventurers ale będąc w Polsce zauważyłam, że ich nie ma - są tylko te zielone Superflex. I też się zbijają w takie kulki. Odpowiedz Link Zgłoś
agazat Re: Pieluchy 15.06.05, 09:58 Ja wole Huggies od Pampers, ale ostatnio zaczelam uzywac pieluch Tesco i jestem z nich zadowolona. Nie tylko finansowo. Pozdrawiam Agnieszka, mama Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
basia313 Re: A ja jestem w Polsce... 15.06.05, 15:13 JA kiedy jeszcze uzywalam pieluch dla dzieci wolalam pampersy, bo Huggiesy jakos nie pasowaly tak dobrze jak papmersy. Nie wiem czy to zalezy od ksztaltu pupy, czy co, ale tak wydawalo sie mi ze pampersy byly lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: A ja jestem w Polsce... 15.06.05, 17:25 Wiesz to zalezy od ksztaltu dziecka, czy chlopczyk czy dziewczynka i jak dziecko jest aktywne/czy jak sie rusza. Moj synek pieluch juz nie nosi w ciagu dnia, ale moge napisac jakie uzywalam. Od urodzenia Pampers, ale kiedy zaczal sie ruszac wiecej tz siedziec, czworaczkowac, chodzic Pampersy przemakaly i zawsze ubranka mial mokre. Zmienilam na Huggies i tych uzywal az do zeszlego roku i nadal na noc ubieramy Huggies Pull-Ups. Jestem z nich zadowolona. Ani razu nie przemoczyly ubran. Najlepiej jednak jest samemu wyprobowac roznych pieluch i wybrac te ktore sa wedlug ciebie najlepsze dla twojego dzidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jermaldan Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii - do aliciap 05.09.05, 18:43 Hej, mój mąż też jest Australijczykiem. Ma również Polskie obywatelstwo, ale większość swojego życia spędził w Australii w Melbourne i to właśnie Australia jest mu najbliższa. Mamy prawie 3 letniego synka, a w Anglii mieszkamy od grudnia zeszłego roku. Jak na razie narzekamy na brak znajomych i przyjaciół tutaj. Jeśli masz ochote to napisz na mojego maila. Odpowiedz Link Zgłoś
beres.m Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 15.06.05, 09:41 Witajcie! Mieszkam z mezem Marcinem i cudna corcia Weronika na Balham.Weronika w lipcu skonczy dwa latka i niezla artystka z niej rosnieUparciuch, ktory wie czego chce.Ale to chyba dobrzechoc moze nie w tym wieku... Malgosia>>> Odpowiedz Link Zgłoś
ivo45 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 24.06.05, 20:06 Czesc,pisze jeszcze z Polski,ale za 2 tygodnie zamieszkam z mezem (ktory jest w Anglii od roku)i 17-letnia corka w Neston (Cheshire).Mam nadzieje,ze dzieki Wam latwiej mi bedzie sie zaaklimatyzowac....Bardzo licze na Wasze wsparcie Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.06.05, 16:58 Czy Neston jest w poblizu Ellsmere Port? Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 25.06.05, 17:00 Tak, sprawdzilam to jakas godzinka drogi od nas...niew wiem kto mieszka w twoich okolicach. Lidka mieszka w Macclesfield, ale to tez znie blisko, a my w Greater Manchester/polnocne Cheshire. Odpowiedz Link Zgłoś
ivo45 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.06.05, 13:03 Przepraszam,mgna,wczoraj nie wchodzilam na forum,stad nie moglam odpowiedziec....Tak,Neston jest w okolicach Ellesmere Port, to jakies 7 km odleglosci,do Chester jest 18 km.Ciesze sie,ze jest ktos z tego samego hrabstwa (tak to sie mowi?),mam nadzieje na jakies spotkanko czasem)Na tym forum poznalam jeszcze Marte,ktora mieszka w Runcorn.Dzieki jej ooooogromnej pomocy zyskalam wiele przydatnych informacji, ktore moglam przekazac memu mezowi do Anglii(on ma dostep do neta tylko w bibliotece, wiec nie bardzo ma czas szukac).Pozdrawiam i licze na dalszy kontakt. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
izucha1205 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 26.06.05, 23:40 WITAM!MAM NA IMIE IZA ( 23 LATA ) JESTEM BRYTYJSKA MAMA AZ OD 5 DNI.PRAYJECHALAM Z KATOWIC Z 1,5 SYNEM.NA SZCZESCIE PRACUJE OD PIERWSZEGO DNIA POBYTU I JESTEM W TRAKCIE ZMIANY MIESZKANIA. SZUKAM CZEGOS WLASNEGO (STUDIO FLAT)W FAJNEJ DZIELNICY Z PARKIEM I PLACEM ZABAW.MAM NADZIEJE ZE COS ZNAJDE! MALY WYJAZD ZNIOSL BEZ PROBLEMU I CZUJE SIE TU CHYBA SUPER.FAJNIE ZE JEST TAKIE FRUM PRZYNAJMNIEJJEST SIE DO KOGO ODEZWAC hahahaha!!!POZDRAWIAM WSZYSTKIE PRZYSZLE MAMY BRYTYJSKIE(NIE MARTWCIE SIE TU NIE MA TAK ZLE, MOZNA SIE PRZYZWYCZAIC) A TAKZE MAMUSKI, KTORE MAJA TO JUZ ZA SOBA.ODEZWE SIE JAK COS ZNAJDE ZEBY POZNAC KOGOS Z OKOLICY GDZIE BEDE MIESZKAC.PAPA Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Ivo45 28.06.05, 13:15 Moze cos w to lato zorganizujemy? Jakies wieksze spotkanie Mam z tych okolic...ale bedzie to pewnie w lipcu/sierpniu. Pozdrowienia, M Odpowiedz Link Zgłoś
ankalondyn Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 14.07.05, 22:14 Hej.My mieszkamy w polnocnym Londynie w okolicach Turnpike Lane.Pracuje na Dalston.Termin mam na grudzien - to nasza pierwsza dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
karo1979 mama HENDON polnocny londyn 31.08.05, 23:18 Czesc!! Ja mieszkam w Hendonie, ciekawa jestem czy sa tu jakies polskie mamy?? moja kruszyna ma 10 miesiecy i chetnie poznalabym kolegow i kolezanki w podobnym wieku, wraz z mamami. czekam na odpowiedzi!! pozdrawiam, Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
ethomas Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 22.07.05, 00:42 Wygląda na to, że i ja zawitam we wrześniu na Wyspach.... Na razie średnio mi z tą świadomością, ale wiedza, że jest Was tyle, trochę mnie podbudowała. No cóż... wyprowadzamy się rodzinnie do Glasgow.... bedę Szkotką ))) Dzięki Jagienko za wątek ))). Może jak mi panika przejdzie, to poproszę o kilka informacji, a na razie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rybkailonka KOCHANE MAMY prooooooszę o pomoc !!!!!!!!! 26.07.05, 09:17 Może opowiem po któtce jak się zaczęło i co mi chodzi, by Was nie zanudzić. Kilka dni temu z ojcem mojej coreczki (7-miesięcy) stwierdzliśmy, że w Polsce nie dajemy rady. Chodzi oczywiście o finanse,żyjemy od 1 do 1, ciągle oszczędzamy na czym się da, nie mamy żadnych perspektyw ani życia rodzinnego. Ja siedzę z córeczką w domu a mąż pracuje na 2 etetach od 7 rano do 22... ((( Mamy co prawda samochód i mieszkanie spółdzielnie (kawalerką),ale nic poza tym. Chcielibyśmy wyjecha do Londynu w poszukianiu "lepszego życia". Wyglądałoby to tak, że wpierw pojechałabym ja (nie mam tutaj pracy), jakoś się urządziła i ściągnęła rodzinkę do siebie. Ale ogromnie się boimy. Pomóżcie mi proszę, czy to ma jakiś sens, czy dam sobie radę (nie mam żadnego super wykształcenia - oboje jesteśmy po Liceum), język znam na tyle, że bym się dogadała. Ile pieniążkow muszę mieć, by przeżyc jakiś czas, aż znajdę pracę i co najważniejsze jak to jets z tą pracą ...czy zostało jeszcze coś dla przyjezdnych. Zaznaczę, że mogę robić wszystko, nawet myć naczynia. Aha i jeszcze jedno pytanko : jak wygląda to od strony formalnej, czy mogę się zameldować, korzystać o opieki lekarskiej i ewentulanie jakiś zasiłków ??? przepraszam najmocniej, że wtrącam się w Wasz wątek, ale tylko Wy - mieszkające już od jakiegos czasu mamy wiecie wszystko najlepiej. Jeśli nie chcecie "zaśmiecać" sobie wątku takimi sprawami to proszę o maila na adres : rybkailonka@gazeta.pl lub proszę wywołac mnie na gg (zawsze jestes niewidoczna, ale przeważnei mam komp. włączony) gg-5032275 Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: KOCHANE MAMY prooooooszę o pomoc !!!!!!!!! 26.07.05, 10:40 Wiesz co, powiem Ci że obawiam się że tutaj wam lepiej nie będzie niż w Polsce. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=591&w=15377473&v=2&s=0 w tym wątku opisywałyśmy ile kosztują nas opłaty miesięczne. Jeśli przyjedziesz do Londynu, to wydaje mi się że z Twoimi kwalifikacjami nie znajdziesz bardzo dobrze płatnej pracy, pewnie jeśli już to za minimalną stawkę. Pewnie musielibyście z mężem pracować na zmianę, bo żłobki są bardzo drogie (co najmniej 130 funtów za tydzień full time). Mieszkanie to 600 funtów co najmniej na miesiąc. Może ktoś inny się jeszcze dopisze, ale uwierz mi że było bardzo dużo takich wątków na forum, poszperaj w starszych wątkach, albo wpisz w wyszukiwarkę 'zasiłki', 'służba zdrowia'... wiem że dalibyście radę, ale obawiam się że standard życia w Anglii mielibyście taki sam jak w Polsce, jeśli nie w gorszy, a tam przynajmniej macie swoje mieszkanie i samochód. No i rodzinę i swój kraj. mój gg to 2521332 jestem w godzinach wczesnopopłudniowych jak Dominik śpi. Możesz tez pisać na adres gazetowy. --- Jagienka i Dominik (ostatnie zdjęcia z wakacji) Odpowiedz Link Zgłoś
rybkailonka Re: KOCHANE MAMY prooooooszę o pomoc !!!!!!!!! 26.07.05, 21:12 ślicznie Ci dziękuję Jagienko za pomoc, rzeczywiście przeglądam dziś te wątki cały dzień i sama już nie wiem, targają mną co chwila inne uczucia. Bije się pierś, że przerwałam studia i nie mam wykształcenia wyższego. Większość z Was pisze, że ejsteście nauczycilekami, księgowymi, pracujecie w reklamie itp. poczułam się przy Was ogromnie głupia i nic nie warta. Liczyłam sie z tym, że nie dostanę żadnej wysoko płatnej pracy, ale teraz to sie zdołowałam na dobre. Wiedziałam, że mogę liczyć jedynie na sprzątanie,opiekę nad dzieckiem, czy co najwyżej mycie naczyń - ale żadna z Was nie piszę o tego typu pracy, proszę napiszcie mi jeszcze jeśli możecie,jak wygląda życie w Londynie z takiej perspektywy - takiego "głuptaka" jak ja... co właściwie nic nie umie. (((( czy dam radę się utrzymać... i ściągnąć rodzinkę pozdr. serdecznie Rybka - mama Ilonki Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: KOCHANE MAMY prooooooszę o pomoc !!!!!!!!! 26.07.05, 21:30 widzisz ja też jestem tylko po maturze i dlatego tutaj robię teraz studia. Z moim wykształceniem to mogłabym pracować w knajpie czy coś za najniższą stawkę, chociaż ja znam bardzo dobrze język więc może nawet w biurze bym się załapała (mam doświadczenie). A prawda jest taka że za najniższą stawkę to jedna osoba na pewno nie utrzyma trzyosobowej rodziny w Londynie. Nie czuj się głupia ani nic nie warta! masz jeszcze dużo czasu, żeby skończyć studia zrób to - na pewno się dowartościowujesz nie mówiąc o perspektywach lepszej pracy. Bardzo mi przykro czytać że w Polsce jest bieda i ludzie zastanawiają się nad myciem garów byle tylko sobie polepszyć sytuację. Ale Rybko, w emigracji chodzi o to żeby sobie polepszyć życie, a nie żeby wyjechać (na początek też trzeba wydać dużo pieniędzy, na mieszkanie, depozyty, życie, dojazdy) i prowadzić takie samo życie i ściubić kasę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rybkailonka Re: KOCHANE MAMY prooooooszę o pomoc !!!!!!!!! 26.07.05, 21:37 Jagienko, bardzo Ci dziekuje za odp, a mam taką ogromną prośbę, czy mpgę sie z Tobą skontaktowac na gg ?? miałabym kilka pytan, nie musi byc zaraz czy jutro jak nie masz czasu, ale bardzo by mi zależało na tym. Gdybyś miała chwilkę to daj mi proszę znać (gg 5032275) jesli nie, to napisz mi chociaż, że nie - to będe dalej pytała na forum. pozdr. Rybka Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: KOCHANE MAMY prooooooszę o pomoc !!!!!!!!! 26.07.05, 21:39 pytaj na forum (może otwórz osobny wątek?) ja się wypowiadam ale nie mieszkam w Londynie, więc może ktoś ma inne spostrzeżenia. jeszcze jest fajne forum effaty: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29377 Ja na gg będę za jakąś godzinkę, jak wykąpię małego. Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: KOCHANE MAMY prooooooszę o pomoc !!!!!!!!! 26.07.05, 21:44 Ryboilonko, a gdybys w Polsce sie wyksztalcila np na fryzjerke i tutaj wtedy przyjechala z jakims zawodem? Mialo by to rece i nogi, a tak bez wyksztalcenia marne prace tutaj dostaniesz...musialabys sie tutaj doksztalcic co bedzie bardziej kosztowne niz w Poslce. Wiem ze w Polsce, w Warszawie na pewno ale moze w innych miastach, prowadza kursy fryzjerskie z kfalifikacjami uznawanymi w Angli. Zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
rybkailonka Re: KOCHANE MAMY prooooooszę o pomoc !!!!!!!!! 27.07.05, 07:38 jeszcze raz Wam dziękuję za pomoc. Faktycznie, wezmę sie za siebie jeszcze tu, a na pewno podszkolę język do perfekcji. W międzyczasie będę szukać wszelkich info, kontaktów i co się da. Najmocniej przepraszam, że weszłam na Wasz wątek, zaraz napiszę nowy z zapytaniem i nie będę Was juz niepokoić, choć przyznam szczerze, będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie ( i może się kiedyż spotkamy w Londynie) --------------------------------- Rybka p.s. a swoją drogą Jagienka byłam przekonana, że Ty jesteś w Londynie, bo na forum Cię starsznie dużo i pomyślałam, że jesteś po prostu tak "udomowiona", że jesteś takim małym konsulatem... Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: KOCHANE MAMY prooooooszę o pomoc !!!!!!!!! 27.07.05, 08:53 Rybko nie wiem czy to traktować jako komplement czy nie ale w każdym razie - nie trzeba mieszkać w Londynie żeby się 'zadomowić' w Anglii - wręcz przeciwnie mieszkam w środkowej Anglii i bardzo sobie to chwalę i nawet nie wiesz jak się cieszę że nie mieszkam w Londku. Odpowiedz Link Zgłoś
rybkailonka Re: KOCHANE MAMY prooooooszę o pomoc !!!!!!!!! 28.07.05, 07:44 Jagienko, najmocniej przeparszam, ale ten mój post faktycznie wyszedł jakos nie tak, to miał być oczywiście komplement, a raczej słowa uznania, przegladając forum (jaki mi z resztą radziłaś), było bardzo dużo Twoich odpowiedzi. Miałam na myśli, ze jesteś badzo pomocna tu na forum, że się znasz (jak mi się wydaje) chyba na wszystkim, sądząc po Twoich postach i pomocy. O to mi chodziło, i tak to miało zabrzmieć, przepraszam, jesli pomyślałam sobie coś innego, nie miałam takiego zamiaru. raz jeszcze Ci dziękuję za pomoc i bardzo bym chciała mieć u Ciebie "drogę otwartą", jesli potrzebowałabym pomocy. pozdrawiam Rybka Odpowiedz Link Zgłoś
urszula1_edziecko Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.08.05, 13:25 Ula z Wakefield, Yorkshire W UK od marca05. Synek, Krzys 3 lata Corcia, Asia 1,5 roku. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mishka102 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.07.05, 09:33 Swietny pomysl. Mam na imie Anka. Jestem w 37 tygodniu ciazy. Mieszkam z mezem Davinem w Sevenoaks pod Londynem. Po rozwiazaniu przenosimy sie do Hastings. Mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos z tych okolic. Nie znam nikogo w Hastings. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
party5 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.08.05, 00:00 Przeczytałam wszystkie posty i nie znalazlam nikogo z Exeter - czy to możliwe??!! Mieszkamy tu od roku, mamy 4 letniego synka i mam nadzieje, że uda mi się skontaktować z polskimi rodzinkami mieszkającymi w Devon... Odpowiedz Link Zgłoś
forgive Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.08.05, 19:10 Czesc wszystkim Mamom, obecnym i przyszlym ) Jestem au pairka w okolicach Frodsham... i szukam kogos na wspolna kawe/kino.. i pogadanie o wszystkim i o niczym ) Pozdrawiam cieplutko ) agnieszka forgive@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kasiabilsia Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.12.06, 16:29 wiatam! Szukasz kogos z Dewon??ja mieszkam w Plymouth,co prawda dopiero miesiacprzyjechalam z 2letnim synkiem do meza i strasznie sie nudze!fajnie byloby z kims pogadac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eingana Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 03.08.05, 23:24 Witam!!!Przez przypadek trafilam na ta stronke i postanowilam sie tez wpisac.Choc nie wiem czy to jeszcze aktualne ale co tam-WARTO SPROBOWAC Mam na imie Gizela i mieszkam w Londynie na Wembley juz jakis czas.Mam 15-to letniego syna i 3-y letnia coreczke.Chcialabym nawiazac kontakt z mamami malych pociech nie tyle ze wzgledu na mnie co na moja smerfetke.Co prawda od wrzesnia idzie tu do szkoly ale towarzystwo polskich dzieci jest najbardziej porzadane.Jesli jakas mama mieszka na Wembley badz w poblizu i chcialaby tego samego dla swojego malucha to zapraszam.Czekam na e-maile.Pzdrawiam tez wszystkie mamy z tego forum.To forum to strzal w dziesiatke Odpowiedz Link Zgłoś
masiko Re: Northampton 03.08.05, 23:42 Witam wszystkie mamy. Czesc juz znam od pewnego czasu (niestety korespondencyjnie tylko). Od dwoch miesiecy mieszkamy (cala trojka) w Northampton... tak wiec zmienilam kontynent i po 3,5 roku pobytu w USA nareszcie jestem znowu po tej stronie globu . Mam nadzieje, ze sa gdzies w poblizu jakies mamy otwarte na nowe znajomosci? Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_victoria Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.09.05, 17:21 czesc, tez uwazam,ze to forum to strzal a dziesiatke.Jestem mama 11 m-cznej Victorii i mam coreczke starsza w wieku twojego dziecka(15 lat).teraz mieszkam kolo Hanger Lane moze kiedys bedziesz w okolicy to zapraszam na pogawedk.Pozdrowienia dla twoich pociech,narazie pa Odpowiedz Link Zgłoś
dana72 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 04.08.05, 10:46 hej, jestem mama 5-miesiecznego chlopca i mieszkam na Seven Sisters,chetnie spotkalabym sie z innymi mamami jesli mieszkasz w tych okolicach daj znac lamazda2002@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
magda.uk Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.08.05, 17:16 witam wszystkie mamy w uk mam na imie magda i jestem mama 16to tygodniowej olivki,poki co zajmuje sie wychowywaniem coreczki i prowadzeniem domku,mieszkamy w trojke w londynie od 2,5 roku(canada water)poludniowo wschodni londek,byloby milo spotkac sie z polskimi rodzicielkami w londynie,mam 29 lat i szalona nature zapraszam serdecznie,moj mail;magda.uk@interia.pl pozdrawiam i sciskam wszystkie dziewczyny i ich pociechy,magda Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: do magdy.uk 08.08.05, 17:29 Hej Magda! Ja też mam 29 lat i małą Oliwię No, może nieco większą od Twojej. Mieszkamy w Croydon (15min koleją na południe z Victorii lub London Bridge). W piatki rano (10.oo - 12.oo) spotykamy się z dziewczynami na Balham, bo jest tam polski klub. Masz ochotę dołaczyć? Dzieci się bawią w ogromnej sali, my sobie kawkujemy i rozmawiamy. Pani prowadząca śpiewa z dziećmi piosenki, te wszystkie, co pamiętasz z przedszkola, hihi. Masz dość dobre połączenie metrem, prosto do Balham Zapraszam koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.uk Re: do tennessee 09.08.05, 13:49 czesc chetnie bym dolaczyla do waszego grona,jak mozesz to napisz jak dojsc do tego polskiego klubu,kompletnie nie znam tej okolicy,bede wdzieczna za pomocne instrukcje,pozdrawiam,magda Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: magda.uk 10.08.05, 16:48 Łatwo trafisz wysiadając na Balham (weź Jubilee do London Bridge, a tam Nothern, co jedzie do Morden). Idziesz prosto Balham High Rd. (weź A-Z, strona 120, 1E) Patrząc na mapę - idziesz w dół. W połowie tej ulicy jest zaznaczony sąd - klub jest tuż obok, wcześniej -patrząc od Twojej strony, po tej samej stronie ulicy. Obecnie fasada klubu jest w remoncie, więc stoją tam rusztowania. Wczesniej było polskie godło, może już wróciło? Dla odwagi - ja też za pierwsyzm razem szłam sama, teoretycznie naprowadzona, no i trafiłam Do zobaczenia w piątek. Poznasz mnie po Oliwii Odpowiedz Link Zgłoś
martas15 Re: do tennessee 05.09.05, 17:18 czesc,sorry ze sie wtracam ale mieszkasz w okolicach balham?szukamy znajomych dzieci i ich mam oczywiscie.jest nas dwie-26lat i 13miesiecy martaimartyna.pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
martas15 Re: do magdy.uk 05.09.05, 17:20 czesc,mieszkam niedaleko balham,mam na imie marta i jestem mama13-tomiesiecznej martyny,czy jest szansa dolaczyc do Waszego KLUBU?daj znac!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anialondyn Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.08.05, 12:12 Czesc.Mam na imie Ania,mam 11 miesiecznego synka Oskarka. Mieszkamy na Tootingu. Poznam mame z okolicy, aby wspolnie wyskoczyc na spacery i powymieniac sie wrazeniami o naszych pociechach. Pozdrawiam mamy i dzieciaczki. Ania i Oskarek Odpowiedz Link Zgłoś
afilanowska Re: anialondyn 10.08.05, 14:36 Czesc Aniu,mieszkam na Wimbledonie.Moze keidys bysmy sie spotkały.Mam corke -3- letnia Nicoll,pisz na email afilanowska@poczta.fm. pozdrawiam anka Odpowiedz Link Zgłoś
beres.m Re: anialondyn 10.08.05, 15:52 a ja mam 2letnia corcie i mieszkam na tooting bec... Odpowiedz Link Zgłoś
afilanowska Re: do beres.m 11.08.05, 15:46 Dzieki za naprowadzenie.Postaram sie jutro przyjechac.Do zobaczenia.milego dnia ania Odpowiedz Link Zgłoś
anek_kur Re: do beres.m 11.08.05, 23:20 Witam wszystkie szczęśliwe mamy! Mam na imię Ania. Jestem mamą 11 miesięcznej Nicole. Mieszkamy z mężem z Nepalu w Banstead okolice Sutton,Epsom,Croydon. Bardzo chętnie nawiążę kontakt z innymi mamami w okolicach.Fajowo by było wyskoczyć gdzieś razem na spacerek i na kawkę, porozmawiać o pociechach. Oto moj e-mail: anek_kur@poczta.onet.pl SKYPE - anekkur Pozdrawiam wszystkie mamuśki i kochane bobaski Odpowiedz Link Zgłoś
afilanowska Re:do anek_kur 11.08.05, 23:32 Witaj,moja corka to tez Nicoll,ma 3 lata.to moj email.afilanowska@poczta.fm pisz kiedy tylko masz ochote ,moze uda nam sie spotkac.pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski do anek_kur 11.08.05, 23:58 no to pewnie codziennie przejezdzam do pracy niedaleko twojego domu pracuje w Lower Kingswood a mieszkam w Wallington daj znac na priva to sie umowimy - moje dziecka sa starsze - kaja prawie 8 i antek prawie 6 ale bardzo lubia maluszki Odpowiedz Link Zgłoś
anek_kur Re: do anek_kur 12.08.05, 23:06 Witam! Mogłabyś podać swojego e-maila, na pewno napiszę, albo Ty napisz coś na tego co podałam poprzednio Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
martas15 Re: anialondyn 05.09.05, 17:12 czesc aniu tu marta,z 13-to miesieczna martyna,mieszkamy na elephant&castle,to w sumie nie daleko od tooting bec,moze macie ochote kiedys sie z nami spotkac? Odpowiedz Link Zgłoś
martas15 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.09.05, 17:14 czesc,mam na ime marta,mieszkam na elephant&castle razem zmoja13-to miesieczna martynka,moze macie ochote kiedys z nami sie spotkac?pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
julex Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 03.09.05, 14:23 Czesc Wszystkim Mamom! Mam 29 lat i coreczke Julenke, ktora 23 maja skonczyla 2 latka. Od 6 miesiecy mieszkamy w Londynie (aktualnie-okolice Seven Sisters). W niedalekiej przyszlosci planujemy przeniesc sie bardziej na polnoc (okolice Enfield) ze wzgledu na ladniejsza dzielnice i aby maz mial blizej do pracy. Chetnie poznam wszystkie mamy, najchetniej z polnocnego Londynu aby wspolnie wybrac sie na spacerek lub poplotkowac przy kawce. Serdecznie pozdrawiam - Kasia. Moj adres julex@o2.pl lub julex@gazeta.pl. Pa, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
jodi28 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 04.01.07, 23:49 Czesc kochani! Mieszkam w Anglii z moim mezem i coreczka, a dokladnie w Mount Hawke (na poludniu Anglii, niedaleko Redruth).Przylecialysmy tutaj 5 miesiecy temu, moj maz 9 miesiecy temu. Poszukuje mam z tej czesc Wielkiej Brytanii!!!!!!!!!!!!!!!!! Moja coreczka Oliwka ma 10 miesiecy, jest bardzo ciekawskim cieciakiem. Raczkuje po calym mieszkaniu jak szalona, zaczyna stawiac pierwsze kroki, narazie drepta kolo mebli, ale juz niedlugo Nie pracuje, zajmuje sie domem i moim malym szkrabem. Pozdrawiam wszystkie mamy! Moj adres jodi28@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
afilanowska Re: do beres.m 11.08.05, 08:43 WITAJ PODAJ MI ADRES TEGO KLUBU TO MOGŁYBYSMY SIE TAM JUTRO SPOTKAC.MIŁEGO DNIA.SWIECI SŁONCE WIEC JA Z NICOLL IDZIEMY DO PARKU I NA BASEN. POZDRAWIAM ANIA Odpowiedz Link Zgłoś
luiza551 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 15.08.05, 00:02 Mam 29 lat i jestem mama 2-letniej Emilki.Mieszkamy w okolicy Wimbledon/Raynes Park. Poszukujemy mam ze swoimi pociechami mieszkajacych w miare blisko na wspolne spacery,spotkania i pogawedki.Zalezy mi bardzo aby moja mala miala polskie kolezanki i kolegow. Gorace pozdrowienia dla wszystkich na obczyznie! e-mail: matyja@dmcontractsolutions.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
afilanowska Re: so luiza551 15.08.05, 09:55 Czesc my mieszkamy iedaleko Wimbledonu a moja corka ma 3 lata.Mozemy sie kiedys spotkac w ktoryms parku.pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
julex Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 03.09.05, 13:57 Czesc Luizo. Mam 29 lat, moja corcia Juleczka 23 maja skonczyla 2 latka. Od 6 miesiecy mieszkamy w Londynie (okolice Seven Sisters), planujemy przeniesc sie bardziej na polnoc (okolice Enfield) ze wzgledu na ladniejsza okolice i aby maz mial blizej do pracy. Nie mam wiele znajomych, a rowniez bardzo bym chciala aby moja coreczka miala towarzystwo rowiesniczek, a ja chetnie wybiore sie na spacerek lub poplotkuje przy kawce. Jesli masz ochote napisz do mnie na adres julex@gazeta.pl, Serdecznie pozdrawiam - Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
ehandz Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.08.05, 11:51 Witam wszystkie mamy. Mam na imie Ewa, mieszkamy w Manchesterze z mezem Wojtkiem i 2letnim synkiem Dominikiem. Pochodzimy z Rabki-Zdroj (40 km przed Zakopanem). Obecnie jestem tylko na wakacje, niedlugo wracam do Polski konczyc studia (niestety - bo tak bardzo nie chce wyjazdzac na caly rok, bez meza do Polski() Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikastuczen Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.09.05, 21:57 czesc Ewa! Nazywam sie Monika i tez mieszkam w Manchester od ponad roku. Podobnie jak Ty rozstawalam sie z mezem zeby konczyc studia. to byl najgorszy okres w naszym zyciu, szczegolnie ze nasze dziecko bylo malutkie i on nie mogl patrzec jak rosnie i sie rozwija. Teraz jestesmy juz razem i jest cudownie. U was tez tak bedzie. Studia trzeba skonczyc to twoja droga do przyszlosci, a jak tego dokonasz bedziecie na zawsze razem. Zycie w Anglii jest latwiejsze niz w Polsce. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
malyptys mama z hanwell w londynie 01.09.05, 15:19 czesc mam na imie ola i jestem mama 14-miesiecznego chlopca maximillianka. mieszkamy na hanwell w londynie. szukamy mam i ich dzieciaczkow z okolic hanwell. fajnie bybylo pogadac a i dzieciaczki tez by sie razem pobawily. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_victoria Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.09.05, 17:30 czesc,jestem mama 11 miesiecznej Victorii,obecnie mieszkamy na Ealingu okolice Hanger Lane.Nie pracuje,zajmuje sie malenstwem i prowadzeniem domu.Moze ktoras mamusia mieszka w okolicy?pozdrowienia dla wszystkich mamus i ich pociech! Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna_victoria Londyn; Ealing 01.09.05, 17:33 czesc,jestem mama 11 miesiecznej Victorii,obecnie mieszkamy na Ealingu okolice Hanger Lane.Nie pracuje,zajmuje sie malenstwem i prowadzeniem domu.Moze ktoras mamusia mieszka w okolicy?pozdrowienia dla wszystkich mamus i ich pociech! Odpowiedz Link Zgłoś
rena71 Re: Londyn; Ealing 23.01.06, 00:41 Czesc,mam na imie Renata i mieszkam na Wembley to jest blisko HANGER LANE.Tak jak ty nie pracuje poniewaz mam 9 miesiecznego Karolka, milo by bylo spotkac sie i prozmawiac.Co Ty na to? pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś
rena71 Re: Londyn; Wembley 23.01.06, 00:48 To jeszcze ja, chcialabym rowniez poznac mamy z okolic Wembley czy sa jakies? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martas15 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.09.05, 12:52 czesc,jestem z pd-wsch londynu,mam13miesieczna coreczke,bardzo chetnie poznamy jakichs rowiesnikow i ich mamy.sciskamy.marta i martyna Odpowiedz Link Zgłoś
julex Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.09.05, 16:55 Czesc Mamuski! Mam 29 lat i wspaniala coreczke Julie, ktora w maju skonczyla 2 latka. Bardzo lubi towarzystwo dzieci, a ja lubie zawierac nowe znajomosci. W Londynie mieszkamy od 6 miesiecy - czesc polnocna. Chetnie poznam inne mamy i ich pociechy. Goraco pozdrawiam i czekam na maile: julex@o2.pl. Kasia. Odpowiedz Link Zgłoś
martas15 Re:poszukuje dobrego polskiego adwokata 07.09.05, 17:21 czy ktos zna moze kontakt dodobrego polskiego adwokata w Londynie,potrzebuje baaaaardzo pilnie,dziekuje z gory za pomoc.marta Odpowiedz Link Zgłoś
anek_kur Re:poszukuje dobrego polskiego adwokata 09.09.05, 21:29 Witam! Podaję numer do bardzo dobrego adwokata Polaka Pan Krzysztof Ruszczyński- BIURO 02087990342, komórka 07765253708 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agalon Re:poszukuje dobrego polskiego adwokata 09.09.05, 23:11 CZESC CZY MOGLABYS PODAC JAKIES BLIZSZE NAMIARY NA TEGO ADWOKATA?JAKIS ADRES ALBO WYSOKOSC HONORARIUM JAKIE BIERZE ZA PORADE?BEDE WDZIECZNA ZA ODP TU NA FORUM LUB NA MAILA AGALON@GAZETA.PL Z GORY DZIEKUJE. Odpowiedz Link Zgłoś
megip-gosia Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 03.10.05, 01:56 Czesc mamy z UK. Nam niedlugo 'strzeli' roczek od kiedy tu jestemy z corka (corka 3,5 roku, ja - 30l), moj maz prawie rok dluzej. Ja i maz pracujemy na caly etat, cora chodzi do przedszkola. Mieszkamy na Northolt; chetnie poznam mamy z okolicy z dziecmi w podobnym wieku na wspolne pogaduchy, no i dla dzieci, aby sie razem pobawily. Planujemy z mezem drugie dziecko, ale jak sobie poczytalam, ile bede dostawac pieniedzy na macierzynskim, to troche nasz zapal sie ostudzil; no i potem jeszcze na opieka nad dzieckiem - potwornie droga; pewnie juz z dwojka dzieci, to lepiej nie pracowac, tylko siedziec z domu z dziecmi. Bardzo chetnie poslucham o Waszym doswiadczeniu w laczeniu bycia mama i pracujaca na caly etat. Prosze o kontakt na moj adres: megip@mac.com Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
agalon Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.09.05, 17:38 WITAM.MAM NA IMIE AGATA.MIESZKAM ZE SWOJA RODZINKA NA EDMONTON.JESTEM MAMA 4LETNIEGO BARTKA I 3MIESIECZNEGO NIKODEMA.POCHODZE Z TROJMIASTA.POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE! Odpowiedz Link Zgłoś
julex Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.09.05, 23:14 CZESC! MAM 29 LAT, 2-LETNIA CORECZKE JULKE I CHCIALABYM POZNAC MAMUSKI Z DZIECMI Z OKOLIC WOOD GREEN, PALMERS GREEN, ENFILD, EDMONTON. MOJ MAIL - JULEX@O2.PL. POZDRAWIAM - KASIA. Odpowiedz Link Zgłoś
julex Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 08.09.05, 14:27 WITAM WSZYSTKIE MAMY! Mam 29 lat, dwu-letnia coreczke i chetnie zaopiekuje sie jeszcze innym malenstwem w godz. 10-18. Mieszkam w polnocnym Londynie (okolice Seven Sisters). Jesli nie masz z kim zostawic swojego bobasa to przemysl moja propozycje. Kasia. Moj email: julex@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
trilla Re: Do Agalon 15.02.06, 12:06 Witam! Jestem Monika i mieszkam w Chigwell razem z mezem. Tak jak Ty pochodze z Trojmiasta z Gdyni! Ciagle jeszcze jestem Mum-to-Be, ale to sie juz niedlugo skonczy, bo wczoraj maly zakonczyl 38tydzien. Na razie jestem na etapie przejmowania sie porodem, bo to moje pierwsze malenstwo. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
konstruktorka1 Mama z Bostonu 07.09.05, 17:41 Czesc od 4 miesiecy mieszkam w Bostonie w Lincolnshire Moj syn ma 5 lat i jest dzieckiem autystycznym Troche to zwariowany pomysl zeby przenies autystyka do innego kraju ale zrobilismy to po dlugich konsultacjach w Polsce No i chyba dziala Mlody miewa sie bardzo dobrze i po 3 dniach w szkole zaczal mowic Ciekawa jestem czy jest w Anglii jeszcze jedna taka wariatka jak ja i czy zechcialaby ze mna czasem pokorespondowac Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
monia4 Re: Poszukuje mam w Windsor 08.09.05, 23:33 Witam i pozdrawiam wszystkie mamy w UK. Wprawdzie jestem tylko przyszywana mama dla mojego slodkiego Alpheusza , ktory wlasnie skonczyl 6-cy...ale chetnie spotkam sie z inna mama i naszymi pociechami...A mieszkam Windsor. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
banha Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.09.05, 01:01 dzien dobry mam na imie barbara, moj syn bruno ma trzy lata. mieszkamy we wschodnim londynie bruno uwielbia samochody, mysle, ze potrzebuje kumpla! Odpowiedz Link Zgłoś
ageminix Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 13.09.05, 12:53 Czesc mamy w GB Mam na imie Agnieszka i mam 5,5 miesiecznego synka Maciusia. Mieszkamy w Londynie (Walthamstow). Serdecznie pozdrawiamy mamy z okolic blizszych i dalszych Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanialondyn Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 21.09.05, 00:44 Hej Mamusie Szukam mam mieszkajacych miedzy Croydon i Redhill. Mam 24 lata i prawie 2 letnia corcie Julcie. Mieszkam w Caterham. Moze sie spotkamy? Piszcie na anna653@yahoo.co.uk Czekamy Ania i Jula Odpowiedz Link Zgłoś
violus73 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 23.09.05, 10:37 hej, a ja mieszkam w Crawley, nie tak calkiem daleko od Caterham Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.09.05, 18:12 Póki co jestem mama w Polsce, mam roczne dziecko, mąż myśli o wyjeździe do UK. Czy jakbym z nim i dzieckiem pojechała, to dostanę jakis zasiłek czy coś(tu mam 443 zł rodzinne+wychowawcze). Natalia prosze Was bardzo o odpowiedź, najlepiej na gg-1153997 albo : nataliamackowiak@gazeta.pl dzieki.pa. Odpowiedz Link Zgłoś