Dodaj do ulubionych

Wigilijna temperatura

24.12.01, 04:18
Do wigilijnej kolacji zostalo raptem kilka godzin a temperatura przekroczyla
juz 30C przy dosyc duzej wilgotnosci. Cale szczescie, jest lekki wiatr od
morza. Take jest w Sydney.

Jak jest u was?

Cieple zyczenia swiateczne dla wszystkich, a klimatyzowane dla tych, co chodza
do gory nogami.
Obserwuj wątek
    • Gość: bubu Re: Wigilijna temperatura IP: *.pool008.at001.earthlink.net 24.12.01, 04:33
      Zimno jak cholera!!! LOS ANGELES
    • Gość: zybi Re: Wigilijna temperatura IP: 130.68.2.* 24.12.01, 04:39
      Temperatura jest 425F/210C stopni w piekarniku,
      za oknem 40F/5C woda w kaluzy na chodniku zamarznieta
      Piekarnik jedzie pelna para roznoszac zapach ciast na caly dom.
      Okna umyte i zawieszam czyste firanki.jest juz 10.29 . NYC migota swiatlami
      wiekiego miasta.
      • Gość: bubu Re: Wigilijna temperatura IP: *.pool008.at001.earthlink.net 24.12.01, 04:55
        zapomnialem dodac ze cholernie zimno jak na Californie kochani! wieje zimny
        wiatr znad oceanu a temp. jest jakies 62F.wesolych!
    • Gość: kolega Re: Wigilijna temperatura IP: *.ipt.aol.com 24.12.01, 04:44
      U nas + 2 stopnie wschodnie wybrzeze USA w sam raz,nie za zimno nie za goraco,
      a w Polsce snieg i zawieje sniezne - pamietasz to jeszcze ?? A co z choinka u
      ciebie ? zastepuje ja palma czy kaktus ??
    • Gość: Sawa Re: Wigilijna temperatura IP: 157.25.128.* 24.12.01, 09:06
      A w Warszawie jest pieknie. Temperatura -8 stopni C. Pruszy bialy, drobny
      snieg. Wokol bialo i juz powoli robi sie coraz bardziej uroczyscie. W miescie
      jeszcze ostatnie zakupy, a w domach koncowka przedswiatecznej krzataniny. Ja
      niestety jestem jeszcze dzisiaj w pracy (w Polsce w Wigile nie wszyscy pracuja,
      bo to juz od godz. 16.00 - od pierwszej gwiazdki - prawie swieto). Uwielbiam
      Wigilie. Tylko nie spędzam jej niestety z wszystkimi, z którymi chcialabym...
      Wszystkiego najlepszego wszystkim i wszedzie, radosci, milosci, zdrowia,
      umiarkowania w jedzeniu i piciu...
      Sawa
    • Gość: Ania Re: Wigilijna temperatura IP: *.telia.com 24.12.01, 12:23
      U nas w Szwecji jest minus 3, proszy sniezek i jest pieknie, tak jak powinno byc w Wigilje. Wczoraj
      jeszcze bylo -10 c a przedwczoraj -16 c, troszke za zimno. Pierwszy raz od wielu, wielu lat jest taki
      mroz, bo statnimi laty zawsze byla chlapa.
      Ciesze sie z bialej wigilii i zycze wszystkim wesolych Swiat.
      • Gość: u92 Re: Wigilijna temperatura IP: *.dip.t-dialin.net 24.12.01, 16:12
        Czekamy na pierwsza gwiazde ,za oknem bialo ale +1 mornalka jak na Hamburg.
        Zdrowych i wesolych dla wszystkich na swiecie!!!
    • Gość: roseanne Re: Wigilijna temperatura IP: *.sympatico.ca 24.12.01, 16:34
      jak na razie -3 i zapowiadaja 2 cm sniegu.
      Zapowiadaja tak do trzech dni, wiec stracilam resztki nadziei.
      Zajeta doprawianiem barszczu -Wesolych
    • Gość: karol w. Re: Wigilijna temperatura IP: 142.108.17.* 24.12.01, 16:38
      poludnie ontario, kanada - zero, ani sladu sniegu. nie lubie konca roku jako
      ze jest to najbardziej nieracjonalny okres. z powodu jakichs semickich bajek i
      basni obzeramy sie, wydajemy pieniadze na bzdury, wycinamy lasy. jeszcze jeden
      powod aby wrocic do starego, slowianskiego boga swiatowita i przeprosic go za
      mieszkowa zdrade w roku 966.
      • Gość: Arek Re: Wigilijna temperatura IP: *.pppool.de 25.12.01, 00:45
        Minus 15 w Niemczech poludniowych o 9 rano! Wieczorem (17 ) juz lepiej ok. -5
        ale snieg, idealne Swieta Bozego Narodzenia! Mozesz nam tylko zazdroscic!!!!!
      • Gość: erwas Re: Wigilijna temperatura IP: 12.96.204.* 25.12.01, 04:49
        Gość portalu: karol w. napisał(a):

> poludnie ontario, kanada - zero, ani sladu sniegu.

bo jest tutaj na poludniu, na pustynii.

> z powodu jakichs semickich bajek i
        > basni obzeramy sie, wydajemy pieniadze na bzdury, wycinamy lasy.
        > jeszcze jeden powod aby wrocic do starego, slowianskiego boga swiatowita i
        > przeprosic go za mieszkowa zdrade w roku 966.

obzeranie sie to chyba takie raczej slowianskie, swiatowidowe. wycinanie lasow
        pochodzi z tradycji germanskiej a wydawanie pieniedzy na bzdury (prezenty)
        pochodzi z 19-wiecznej Europy. wiec mozemy winic Zydow za wiele, od psychoanalizy
        do skrajnie lewicowej polityki, ale te zimowe swieta sa raczej nasza kreacja, i
        nie maja duzo wspolnego z tradycjami Semitow.

erwas

• Gość: WC Re: Wigilijna temperatura IP: *.sympatico.ca 26.12.01, 03:12
        Gość portalu: karol w. napisał(a):

> poludnie ontario, kanada - zero, ani sladu sniegu. nie lubie konca roku jako
        > ze jest to najbardziej nieracjonalny okres. z powodu jakichs semickich bajek i
        >
        > basni obzeramy sie, wydajemy pieniadze na bzdury, wycinamy lasy. jeszcze jeden
        >
        > powod aby wrocic do starego, slowianskiego boga swiatowita i przeprosic go za
        > mieszkowa zdrade w roku 966.

Spadaj na szczaw baranie !!!!
        • Gość: max Re: Wigilijna temperatura IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.12.01, 04:16
          Gość portalu: WC napisał(a):

> Spadaj na szczaw baranie !!!!

myslenie ma przyszlosc
    • dreptak2k Re: Wigilijna temperatura 25.12.01, 07:02
      Juz po wigilii. Jest to jedyny dzien w roku, w ktorym upaly mi troche
      przeszkadzaja. W Sydney - a tak naprawde troche na polnocy (Central Coast) -
      pozegnalismy ten dzien kapiela w morzu. Woda przy wschodzacym sloncu byla
      wyjatkowo przyjemna (ok 5 rano). Dzisiaj, pierwszego dnia swiat, temperatura
      jest jeszcze wyzsza - w okolicach 35C, moze nawet troche wiecej (jest godzina
      17). Gdzies dookola sa pozary lasow (bush fire); dzwonilem juz nawet do strazy
      pozarnej, obiecuja, ze nie ma sie czym martwic.

Na plazy nie da sie wytrzymac, wychodzimy tam co jakies 2 godziny na 15 minut;
      potem do domu na piwo, ktore to wcale nie wydaje sie az tak zimne jak powinno.

Choc nie jestem w tej chwili w Sydney wiem, ze plaze miejskie sa oblezone przez
      anglikow ubranych w stroje sw. Mikolaja (w letnim wydaniu, ktotkie rekawy,
      krotkie spodanie), z choinkami i duza iloscia piwa. My - prawdziwi
      australijczycy, takich zeczy nie wyprawiamy (zalatwilismy to wiele lat temu).

Uff, goraco.

Cieple pozdrowienia
      • Gość: Wombat Re: Do Dreptaka... IP: *.mega.tmns.net.au 25.12.01, 09:30
        Milo mi poznac 'Prawdziwego Austaralijczyka'. Mam nadzieje ze sie pasjonujesz
        gra w Rugby i Cricket, bo ja nie....
        • Gość: dretptak Re: Wombat, koaka i kilka posumow IP: 202.62.139.* 26.12.01, 10:26
          Wombat!
          Miedzy nami, prawdziwymi australijczykami, moge ci sie przyznac, ze footy,
          cricket itp nie interesuja mie w najmniejszym stopniu. Ale niech mi sie trafi
          pommy, bede sie z niego nasmiewal, ze w cricket'a przegrywaja.

Tylko nie przekazuj tego dalej.

Ciagle swiateczne pozdrowienia.
          • Gość: Wombat Re: Do Dreptaka... IP: *.mega.tmns.net.au 26.12.01, 11:31
            A juz myslalem ze jestes 'Fair Dinkum Aussie'. Bede teraz musial na Ciebie
            doniesc do Paulinki H. Please explain? Slyszalem ze niezle sie tam fajczy w
            Sydniejowie...jak to dobrze ze stamtad w pore wyjechalem. Hepi Niu Jer!
            • bogdan2002 Re: Do Dreptaka... 26.12.01, 13:55
              Gość portalu: Wombat napisał(a):

>. Bede teraz musial na Ciebie
              > doniesc do Paulinki H. Please explain?

????????????????????????????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka