Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie

IP: *.* 29.01.03, 06:29
Witam,W kwietniu wybieram sie do Polski, o ile oczywiscie dostane na czas paszport Gentaro. Chcialabym sie spytac, czy wiecie moze jak to jest z ubezpieczeniem dziecka. Ja nie jestem ubezpieczona w Kasie Chorych, ale ponoc dzieci do ktoregos roku zycia sa ubezpieczone od kosztow leczenia, nawet jesli mama nie jest ubezpieczona. Bede wdzieczna za wszelkie informacje. Iza
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewunia Re: Ubezpieczenie IP: *.* 29.01.03, 12:46
      Iza,To zalezy czy kraj, w ktorym jestes ubezpieczona ma podpisana z Polska umowe o ubezpieczeniach. U nas w Anglii na poczcie sa dostepne broszurki z lista krajow, z ktorymi Anglia ma podpisana umowe. Z Polska akurat Anglia podpisala, czego doswiadczylam tez "na wlasnej skorze" ;) bo podczas wizyty w Polsce przytrafil mi sie pobyt w szpitalu. Musialam podac numer mojego ubezpieczenia w anglieskim odpowiedniku ZUSu i nie placilam ani grosika. A na marginesie dodam, ze opieka byla bardzo dobra, nawet moj maz Anglik byl pozytywnie zaskoczony :) Nie wiem, czy akurat mialam szczescie, bo wnioskujac z Forum z polskimi szpitalami jest roznie.
    • Gość: gentaro Re: Ubezpieczenie IP: *.* 29.01.03, 17:00
      No niestety sprawdzilam. Polska niestety nie ma podpisanej umowy z Japonia wiec chyba mi przyjdzie wykupic ubezpieczenie od kosztow leczenia na okres pobytu w Polsce. Dzieki. Iza
    • dawidson12 Re: Ubezpieczenie 18.03.26, 13:25
      Wybierając ubezpieczenie, należy dokładnie zapoznać się z warunkami umowy, aby uniknąć nieporozumień w przyszłości. Szczególnie ważne są zapisy dotyczące wyłączeń odpowiedzialności oraz procedur zgłaszania szkód. Warto również sprawdzić, jakie dokumenty będą wymagane w przypadku ubiegania się o odszkodowanie. Dokładna analiza pozwala lepiej zrozumieć zasady działania polisy. Pomocne mogą być także informacje dostępne na tueuropa.pl, które ułatwiają orientację w ofertach. Świadome podejście do wyboru ubezpieczenia zwiększa poczucie bezpieczeństwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka