Dodaj do ulubionych

Uwaga na baby

IP: *.nsw.bigpond.net.au 19.09.03, 22:56
Oto baba po 35-u latach od rozwodu z pierwszym mezem, pozywa go do sadu
zadajac od niego pieniedzy na swe utrzymanie:
www.smh.com.au/articles/2003/09/19/1063625220692.html
Baba wie, ze australijskie prawo babom sprzyja.
Obserwuj wątek
    • Gość: Brookie Re: Uwaga na baby IP: *.tnt1.per1.temp.da.uu.net 20.09.03, 05:02
      No coz. I takie sie zdarzaja.
      U nas w Pertowku niestety doszlo do tragedii i to w polskiej rodzinie.
      Malzenstwo od wielu lat, nastoletnie dzieci i rozpad tym razem z powodu meza
      (skoki w bok ). Bylo wiadomo, ze dojdzie do rozwodu. Maz jak sobie podliczyl
      koszty zwiazane z rozwodem to siegnal po gun, dal zonie 5 kulek a potem sam
      sie zastrzelil.
      O dziwo zona przezyla.
      • Gość: sprytnynieboszczyk Re: Uwaga na baby IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.09.03, 07:42
        To nie ja, choc tez nieboszczyk, jestem tym desperatem z Pertowka. Moj nick
        jest jedynie tlumaczeniem mojego prawdziwego imienia Leszek - co w jezyku
        naszych przodkow ponoc znaczylo Sprytny albo Trup.
        • Gość: Brookie Re: Uwaga na baby IP: *.tnt3.per1.temp.da.uu.net 20.09.03, 08:14
          Leszek- jak ladnie! Moj tatus ma tak na imie.
          • Gość: sprytnynieboszczyk Re: Uwaga na baby IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.09.03, 08:23
            Brookie, to ty nie jestes zbuntowana i lubisz swojego tatusia?
            • Gość: Brookie Re: Uwaga na baby IP: *.tnt3.per1.temp.da.uu.net 20.09.03, 08:33
              Ojcowie sie trafiaja rozni, ale moj jest perfect.
              • Gość: Brookie Re: Uwaga na baby IP: *.tnt3.per1.temp.da.uu.net 20.09.03, 08:35
                W przeciwienstwie do reszty rodziny oczywiscie.
                • Gość: sprytnynieboszczyk Re: Uwaga na baby IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.09.03, 09:31
                  Lubisz Perth, Brookie ?
                  • Gość: Brookie Re: Uwaga na baby IP: *.tnt2.per1.temp.da.uu.net 20.09.03, 10:58
                    Czy lubie Perth? Zalezy co sie chce robic. Jesli chodzi o zycie nocne to
                    takowe nie istnieje.
                    To dziura straszna, dawno juz przestalam wychodzic wieczorem bo nie ma gdzie.
                    Lokale dziela sie na te uczeszczane przez prostytutki z roznych stron Azji
                    poszukujacych wiadomo czego i na te gdzie Aussies pod krawatami stercza przy
                    barze. Jak zobacza europejska zgrabna dziewczyne to jezyk im malo do d..p nie
                    ucieknie.
                    Ale ja nie narzekam. Mam baterie win do degustacji. Do tego dookola sami Wlosi
                    mieszkaja wiec porzadek jest.
                    • Gość: sprytnynieboszczyk Re: Uwaga na baby IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.09.03, 11:05
                      To i w Freemantle nic ciekawego sie nie dzieje?
                      • Gość: Brookie Re: Uwaga na baby IP: *.tnt2.per1.temp.da.uu.net 20.09.03, 11:14
                        Ode mnie to kawalek drogi. Latem tam jezdzimy gdy jakis lotniskowiec
                        przyplynie. Tak sobie popatrzec, rybke zjesc. Moje znajome odkryly we
                        Fremantle jakis niezly night club, ale nigdy tam nie bylam.
                        • gadupa Re: Uwaga na baby 20.09.03, 11:17
                          Nie martw sie, jeszcze TAM trafisz. Oczywiscie jak sie wczesniej nie
                          zestarzejesz.
                          • Gość: sprytnynieboszczyk Pa - gadu IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.09.03, 11:23
                            czego tu szukasz?
                            • gadupa Re: Pa - gadu 20.09.03, 11:32

Czego? Napewno nie tego aby sobie pocwierkac z kolezankami, to nie ten watek
                              kochana.

> czego tu szukasz?
        • lol21ndm Re: Uwaga na baby 20.09.03, 09:54
          Gość portalu: sprytnynieboszczyk napisał(a):

> To nie ja, choc tez nieboszczyk, jestem tym desperatem z Pertowka.

Nie podejrzewalam, ze Ty... tamten mialby trudnosci z pisaniem na forum.. wink
          • Gość: sprytnynieboszczyk Re: Uwaga na baby IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.09.03, 10:01
            'trzymaj sie... Jezusa!'

Co masz na mysli?
      • dreptak2k Re: Uwaga na baby 20.09.03, 08:25
        Leszek nie Leszek, rodak nasz mundy jest!

Zamiast placic za rozwod, kobity, szampana, ostrygi, kondony i ich (tych kobit)
        eventualne dzieci (ktore mogly by go wziac do sadu), adwokatow i pogrzeb (bo
        przeciez ktoregos dnia umrze), placi tylko za pogrzeb! I to do tego nie sam, bo
        przeciesz juz nie zyje, ktos inny zaplaci, pewnie krolowa.

Czysta oszczednos, tylko nasz rodak tak potrafi!
        • Gość: Brookie Re: Uwaga na baby IP: *.tnt3.per1.temp.da.uu.net 20.09.03, 08:40
          No tak. Wracajac do mojego wczesniejszego postu, to zona bedzie zyc! Wyprawi
          pogrzeb mezowi, ale dzielic sie z nikim nie bedzie. Sama ma trojke dzieci i z
          tego co wiem to maz zadnego bachora na boku nie zmajstrowal.
    • gadupa Re: Uwaga na modliszki. 20.09.03, 10:53
      W kazdej babie siedzi modliszka. Nic wiecej nie potrafia, rownouprawnie na
      koszt facetow, a pozniej...
      Taki optymista mysli, ze jak sobie poruchal to taka go kocha cha cha cha.
      Kasa, panowie, z babami tylko kasa, bagaz z trzeba utrzymywac.
      • Gość: Kan_z_oz Re: Uwaga na modliszki. IP: *.mega.tmns.net.au 20.09.03, 11:26
        gadupa napisal;

W kazdej babie siedzi modliszka. Nic wiecej nie potrafia, rownouprawnie na
        > koszt facetow, a pozniej...
        > Taki optymista mysli, ze jak sobie poruchal to taka go kocha cha cha cha.
        > Kasa, panowie, z babami tylko kasa, bagaz z trzeba utrzymywac.

To chyba kompleksy panow Polakow, czy naprawde wierzysz w to,ze wszystkie
        kobiety trzeba utrzymywac? A moze to brak umiejetnosci wybierania partnerki a
        nie modliszki.
        Pozdrawiam z Sydney
        • gadupa Re: Uwaga na modliszki. 20.09.03, 11:33
          Kolega optymista? czy mister perfect?
          • Gość: Kan_z_oz Re: Uwaga na modliszki. IP: *.mega.tmns.net.au 21.09.03, 13:00
            Nie kolega optymista - tylko kolezanka optymistka. Kan jest kobieta, moze w
            tym tkwi problem,ze kolega nie zozroznia plci.
            Pozdrawiam z Sydney
            • gadupa Re: Uwaga na modliszki. 21.09.03, 13:35
              Raczej ciezko rozroznic plec. Twoje piersi sa na monitorze malo widoczne.
              A co do problemu? Czy rozmowa z modliszka na takie tematy ma wogole sens?
              Moim zdaniem nie ma sensu, w pewnych kwestiach nadajemy na innych frekwencjach.
              Dlatego brak zrozumienia. Jesli jestes taka perfekcyjna jak naturalnie
              wszystkie kobiety, zrozumiesz i to.
              (osobiscie w to watpie)
              wiec zegnam.

P.S.
              Przyznaje, ze uwazam was za baaardzo, w imie swoich wyzszych celow, wyrachowane
              szmaty. A nie jest tak?
              Albo wogole nie odpiszesz, albo napiszesz `nie`.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka