zirczik 04.03.10, 16:57 Witam, Chcę w czerwcu pojechać z córka - (2 lata) do Grecji- proszę o ingormacje o hotelach które sa warte i biura podróży. Chcę jechać na ALL.INC na tyg.- może ktoś był rok temu i pamięta nazwy i poleca - nei chce jechać "w ciemno", dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ws2222 Re: Grecja 04.03.10, 18:40 Ja byłam w2008 w Sandy Beach na Korfu z Grecos i w tym roku też z nimi. Mają dobrą ofertę ale ja szukam 2+2 , a Ciebie to nie ogranicza więc na pewno znajdziesz dobrą propozycje . Mnie bardzo podoba sie oferta na Kos. Jako biuro było wszystko OK. Odpowiedz Link Zgłoś
ws2222 Re: Grecja 04.03.10, 18:45 Z dzieckiem świetne warunki są w CHrousso Village na Chalkidiki z Rainbow Tours. Byłam tam 4 lata temu. Na forum same dobre opinie. Rzeczywistość lepsza niż opis w katalogu. Odpowiedz Link Zgłoś
aga9733 Re: Grecja 05.03.10, 20:18 W zeszłym roku byliśmy w Lindos Princess Beach na Rodos, było super. Córak miała 1,10 m-cy. W tym roku lecimy na Kretę, 2 czerwca, więc zobaczymy jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Grecja 05.03.10, 23:09 aga, do tego wasnie hotelu wybieram sie w tym roku. Wiadomo, limity bagażu są nieubłagane, w związku z tym mam pytanie - jakie kosmetyki zapewnia hotel, i czy sa uzupełniane. Bo np. 2 lata temu na Krecie były bardzo sympatyczne żele pod prysznic i mydełka, wszystko uzupełniane, a w zeszłym roku w Turcji - byly tylko mydełka i to jeden zestaw na cały pobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.1977 Re: Grecja 29.03.10, 14:41 czy lecac do Grecji z maluchem < 2l. braliscie ze soba obiadki dla dziecka w sloiczkach, pieluchy? Ja mam wlasnie dylemat i o ile pampersy wezme (u nas sa tansze) to ze sloiczkami mam dylemat. Odpowiedz Link Zgłoś
aldoushuxley Re: Grecja 06.03.10, 15:26 Polecam na Rodos hotelik Ialyssos Bay lub na Zakynthos hotel Arkadianos. Idealne warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
enoia Re: Grecja 27.03.10, 15:03 Wiesz w Grecji wersja all inclusiwe nie jest najlepsza. Lepiej się na mieście w tawernach żywić. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Grecja 28.03.10, 10:50 zalezy od hotelu. Zwykle jeździliśmy z opcją hb, gdy synek był mały, ponieważ i tak pił tylko picie z butelek. od kąd jest starszy, wybieramy AL, bo jest duzo wygodniej. Kilkulatek co chwila chce pić, zjeść lody albo przekąskę niekoniecznie w wyznaczonej porzez kolacji. Przy AL nie ma kłopotu z noszeniem pieniędzy na basen czy na kolację(bo przy HB napoje do posiłków są dodatkowo płatne) albo bieganiem co chwila do pokoju albo po picie albo po drobne na picie;- ) szczerze mówiąc w praktyce nie wykorzystujemy tego AL "w pełni", poniewaz dużo jeździmy, więc obiady i tak jemy gdzieś w drodze, ale mimo to uważam, że AL to jednak spora wygoda. To tak trochę obok tematu Odpowiedz Link Zgłoś
zana22 Re: Grecja 29.03.10, 12:20 Ja też w tym roku jadę ze swoją 2,5 letnią córką do Lindos Princess Beach na Rodos. Hotel sprawdzony, moi znajomi w nim byli. Mam nadzieję, że bedzie fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tacomabelle Primasol Sunrise na Rodos 29.03.10, 13:00 Bardzo sympatyczny kameralny hotel 3+* AI zaraz obok Pefkos. Dobre jedzenie, przy samej plaży (piaszczystej), czysto, bezpretensjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.1977 Re: Grecja 29.03.10, 14:47 A ja polecam Gaia Garden na Kos, swietny maly kameralny hotel, z basenem dla dzieci i darmowymi lezakami przy basenie, dobrym jedzeniem, swietna obsluga, nawet maluchy zabawiaja Bylam tam w podrozy poslubnej i teraz wracam z 2 dzieci (rok + 2 lata). Cena super za AL za 2 tyg niecale 3100 zl/os dorosla. Lece z Ecco Holiday. Polecam. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Grecja 29.03.10, 15:11 dramwowe leżaki przy swoim basenie to ma każdy hotel... Odpowiedz Link Zgłoś
aga.1977 Re: Grecja 29.03.10, 15:21 och wiedzialam ze ktos sie tego czepnie! Chodzi mi o to ze sa miejsca przy tym basenie. Ze nie musisz koczowac o 6 rano zeby sobie miejsce zaklepac recznikiem des4 napisał: > dramwowe leżaki przy swoim basenie to ma każdy hotel... Odpowiedz Link Zgłoś
gronka.biedronka Re: Grecja 29.03.10, 16:36 Lecąc do Grecji z maluchami, uważam z własnego doświadczenia, że warto jest zabrać ze sobą obiadki, soczki, pampersy itp. artykuły. Po pierwsze w ichniejszych "SUPERMARKETACH" jest niewielki wybór, ograniczony do dwóch, trzech propozycji smakowych, to też nie w każdym sklepie można je dostać. Wypoczywaliśmy na Rodos, w miejscowości Kolymbia na wschodniej części wyspy. Pierwszą niespodzianką, z jaką się zetknęłam to brak soczków typu Bobofrut, Gerber itp. jak pytałam o nie w sklepie Greków, to robili wielkie oczy i mówili, że oni czegoś takiego nie mają. Wszędzie wciskali mi soki w kartonikach, takie z rurką do picia. Nasz syn miał wtedy 14 miesięcy no i chcąc, nie chcąc pił soki z kartoników. A drugie zdziwienie jakie mnie spotkało, to cena pampersów, w dużym supermarkecie "AB" - sklep typu Real paczka pampersów w roku 2007 kosztowała prawie 80 zł!! Więc zabierać z Polski pieluchy A cała reszta była boska i polecam małym wczasowiczom Grecję jak najbardziej! Acha i zabierajcie ze sobą środki na komary, w naszej części wyspy było ich zatrzęsienie, dzieci w hotelu wyglądały jakby miały ospę. Strasznie cięły te komarzyska! Także warto pamiętać o środkach przeciw komarom! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Grecja 30.03.10, 07:54 aha nie wiedziałem, że darmowe lezaki, to takie, ktore trzeba rezerwowac o 6 rano... Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Grecja 30.03.10, 09:46 Zajmowanie leżaków o 6 rano to niechlubny zwyczaj naszych rodaków niestety Bo przecież 20 metrów od basenu albo od baru to "miejscówka" niegodna prawdziwego turysty W tym roku w hotelu na gran canarii w powitalnym folderze była PO POLSKU informacja o zakazie zajmowania leżaków ręcznikami. Co za wstyd Teraz stereotyp polskiego turysty pijanego poszerzył sie o zajmujacego leżak bladym świtem blisko basenu i baru z alkoholem. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.1977 Re: Grecja 30.03.10, 13:04 Tak dokladnie o to mi chodzi! w Gaia Garden nie bylo tego problemu. i des4 prosze nie szukaj dziury w calym czy zaczepki, chcesz pogadac o pierdolach zapisz sie do kolka rozancowego. gronka.biedronka - dzieki za info! Pampersy na 100% zabierzemy, a co do zupek to moja corcia bedzie miala wtedy 1.5 roku i poniewaz juz nie chce za bardzo zupek gerbera chyba bedzie jadla to co miejscowi zafunduja a jak nie to i tak mleko + kaszki biore Odpowiedz Link Zgłoś
gronka.biedronka Re: Grecja 30.03.10, 14:40 Naszemu maluchowi bardzo zasmakowały duszone warzywa w takim sosie własnym. Aż byłam zdziwiona, że tak je pałaszuje Myślę, że zawsze coś się znajdzie do zjedzenia dla malucha, a jak nie, to jak sama piszesz, pozostaje mleko. Zasmakował też w świeżych owocach, rewelacja, jadąc gdzieś po wyspie kupiliśmy przy drodze morele czy brzoskwinie, były tak słodkie i soczyste, że nasz Maćko pochłaniał je w expressowym tempie. W ogóle jeśli chodzi o owoce, to był wszelaki wybór. Pozdrawiam wszystkich grekomaniaków Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Grecja 31.03.10, 08:31 leigh4 napisała: > Zajmowanie leżaków o 6 rano to niechlubny zwyczaj naszych rodaków > niestety raczej Niemców... Bo przecież 20 metrów od basenu albo od baru > to "miejscówka" niegodna prawdziwego turysty tak wlaśnie myslą Niemcy... > W tym roku w hotelu na gran canarii w powitalnym folderze była PO > POLSKU informacja o zakazie zajmowania leżaków ręcznikami. Zapewniam cię, że zagranicznym wycieczkom wręczają to samo w ich jezyku. Co za > wstyd Teraz stereotyp polskiego turysty pijanego poszerzył sie o > zajmujacego leżak bladym świtem blisko basenu i baru z alkoholem. Malo jeżdziłaś więc nie wiesz jakie inne narody mają stereotypy wycieczkowe, a zdziwiłabyś się. Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Grecja 31.03.10, 14:38 Mylisz się. Jeżdże sporo. Niestety zajmowanie leżaków przy basenie nie jest domeną Niemców. Przodują w tym polacy, czesi i rosjanie. Z taka informavją w folderze powitalnym zetknęłam sie po raz pierwszy (nie wręczanym polakom, a dostępnym dla ogółu gości w recepcji hotelowej-całość była w j. ang, tylko ten jeden fragment po polsku, tym bardziej więc wstyd). Domyślam sie jednak, że należysz do grupy "zajmowaczy" leżakowych, bo bardzo Cie ten temat poruszyłDla lepszego samopoczucia proponuje jeździć z własnym leżakiem albo w ogóle nocowac przy basenie, będziesz mieć gwarancję, że nikt ci nie zajmie miejscówki Odpowiedz Link Zgłoś
mazinka Re: Grecja 30.03.10, 20:33 Polecam Nana Beach na Krecie - świetna obsługa, mnóstwo atrakcji dla dzieci (specjalne brodziki i baseny fontannami, zjeżdżalniami, etc), na wieczór - zadaszony duży plac zabaw - zabawki typu huśtawki, bujaki, zjeżdżalnie itp. Wszystkie z renomowanych firm zabawkarskich, z certyfikatami. Na podłodze sztuczna trawa. Na miejscu można wypożyczyć wózek (parasolka). Basenów w ośrodku w sumie jest chyba z 7 lub więcej. Obsługa nastawiona bardzo pozytywnie do dzieci - nawet jak nasza 1-roczna córka spała w południe w pokoju, to pani sprzątająca spytała, kiedy dziecko wstaje, to ona wtedy przyjdzie sprzątać i trzymała się tego przez cały pobyt. Ani razu nie obudziła małej. W restauracjach krzesełka dla dzieci, kelnerzy chętni do pomocy. W budkach z jedzeniem przy basenach również chętnie pomagają - przynoszą wodę do butelki (wystudzoną!)itp. W dniu wyjazdu nas wykwaterowano ostatnich, bo...dziecko spało i czekali, aż wstanie. Jest to naprawdę świetny hotel i gwarantuje dobry wypoczynek. Jedyny mankament to to, że Grecy kochają nasze dzieci - trzeba się przyzwyczaić do ich wylewności Pozdrawiam, Mazinka polskadladzieci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sewincz Re: Grecja 31.03.10, 11:04 a jaki jest koszt takiej wycieczki ja tez mysle o wyjezdzie z dzieciem tylko ale obawiam sie jak to bedzie...........no i oczywiscie glowna role odgrywaja finanse Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Grecja 31.03.10, 14:44 ceny są bardzo zróżnicowane, zależą od standardu hotelu, a przede wszystkich terminu-najdrozsze są w lipcu i sierpniu, nawet 30-40% drożej niż w maju lub czerwcu najlepiej zapytać o przykładową wycieczke w biurze podróży. Średnio koszt tygodniowego pobytu na jednej z wysp greckich poza sezonem dla 2 dorosłych osób i dziecka to koszt ok 6 tys zł i wzwyż. Odpowiedz Link Zgłoś
aldoushuxley Re: Grecja 13.05.10, 15:02 Polecam sprawdź tutaj: Grecja all inclusive Odpowiedz Link Zgłoś