Dodaj do ulubionych

Ośrodek "Mewa", jantar - opinia

12.08.11, 09:27
Spędziliśmy tegoroczne wakacje w ośrodku "Mewa" w Jantarze. Domek, w którym mieszkaliśmy okazał się dużo dużo gorszy niż na zdjęciach ze strony internetowej w.w. ośrodka. Nie było nawet TV, co przy deszczowej pogodzie, na którą trafiliśmy było dość uciążliwe. Plac zabaw dla dzieci dość fajny, ale niestety brakowało piaskownicy.
Jedzenie z typową kuchnią polską, bardzo tradycyjne. W menu nie było ryb (na obiady podawano zawsze mięso w najrozmaitszych postaciach).
Na plus ośrodka można dodać, że właściciele zorganizowali na terenie ośrodka dyskotekę dla dzieci z wodzirejem i była to naprawdę fajna zabawa dla dzieciaków.
Obserwuj wątek
    • reczkog Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 25.04.12, 18:58
      Bardzo przepraszam, że niepokoję ale wybieram się w tym roku do Mewy i powiem szczerze - trochę zaniepokoiła mnie ta opinia .
      Czy mogłabym prosić o kontakt na maila r.p.grazyna@vp.pl lub sygnał na tel.509801233.
      Pozdrawiam Grażyna
      • netuszka Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 22.06.12, 13:57
        Mnie też to interesuje więc proszę o dalsze opinie tu na forum -kto był w tym ośrodku.
        Wybieramy sie w tym roku, proszę napisać jakie są pokoje w hotelu, jakie śniadania i kolacje - czy bufet szwedzki, czy potrawy cieple czy kanapki?
        Jaki jest basen, jak daleko jest do morza spacerkiem, jaka jest ta miejscowość Jantar itp..
        • netuszka Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 12.07.12, 13:30
          Bylismy tam kilka dni, może sie komuś przyda więc opisuję.
          Jestem mile zaskoczona bo wlasnie jedzenie było pyszne, my wykupilismy śniadania i obiadokolacje -i na codziennie było coś innego, starali sie o urozmaicenie, na obiad zawsze dwa dania i kompot i domowe ciasto, dodam że raz był też smażone ryby chyba flądry. Na śniadanie wybór świeżego pieczywa a co na chleb to w plasterkach wydzielone ale też mini dżemiki czy miodki, do tego jednego dnia zupa mleczna, innego parówki więc i cieple propozycje prócz kanapek były zawsze. Dyskotetki dla dzieci byly co i raz ale nam nie podpasowały bo muzyka byla tam biesiadna a nie dziecięca, za to korzystalismy chętnie z 'domowego przedszkola' -od pon. do pt. od 8-12 darmowa opieka nad dziećmi w sali z kulkami, piłkami, rysowaniem, były też tam stoły do bilarda i tenisa stołowego dla chętnych.
          Pokoje zwyczajne pod względem standardu, balkon, lazienka, w tv kilka kanałów polskich. Plac zabaw fajny choć niektore zabawki miały odrapaną farbę. Do morza bliżej przez las ale my woleliśmy przez główny deptak gdzie sklepy i bary więc tamtędy spory kawałek.
          W Jantarze jest ładna szeroka plaża, podobalo nam się, na głównej ulicy do morza jest sporo knajp, barów, kramików, są toalety płatne, zaś inne uliczki są ciche i puste. Polecam wypożyczenie rowerów 2-4 osobowych. Polecilabym zarówno o.w. 'mewa' jak i miejscowosc Jantar dla rodzin z dziećmi.
          • daniella31 Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 06.05.13, 16:13
            czy był ktos jeszcze w tym ośrodku?jak basen?
            • sowkar123 Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 20.08.13, 14:22
              Byliśmy tydzień w tym ośrodku. Oto moje spostrzezenia. Pawilon-hotelowiec czysty, zadbany, w zależności od ceny moze byc mniej lub bardziej komfortowo. Domki 4 osobowe z zewnątrz nie zachęcajace raczej. Domy na 6 osób, nowe fajne.
              Mozna wykupic jedzenie. Ale tu mam wiele zastrzeżeń. Obiady ok ale śniadnia i kolacje bardzo ubogie... Parówka na dorosłego i pół dla dziecka to chyba nie jest norma. Mielonka na kolację to też nie rarytas Od kuchni w ośrodku z basenem wymaga sie wiecej. Na kolację mieliśmy po jednym naleśniku na dorosłego plus po pół na dziecko i parę plasterkow mielonki....Mysle ze ludzie mogliby zapłacić o 2 zł wiecej od posiłku zeby dostać nie pół a całą parówkę czy naleśnika dla dziecka... Widziałam jak facet dostał talerz z jajecznicą i pytał sie czy to dla niego czy dla wszystkich, bo była z 3 jaj dla 3 osób...
              Basen to zielona, zimna ciecz , z której korzystali najwytrwalsi. Zdjęcie na stronie internetowej odbiega od rzeczywistości... Nie weszłam ani razu, bałam się glona....
              Animacje dla dzieci i sala dla dzieci dobra ale nie doskonała. Pani organizowała im rysowanie...i tyle...
              Jantar to mała miejscowość. Plaża szeroka ,z ładnym piaskiem ale w tym roku warstwa glonu na morzu mnie przerażała, brrrr
              Ogólnie uważam ze można by zrobic z tego ośrodka naprawdę fajny ośrodek gdyby właściciele tak nie oszczędzali na turystach i czyścili basen, bo okolica jest na prawdę piękna...
              • daniella31 Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 20.08.13, 23:20
                tez bylam w tym roku w osrodku,fakt jedzenie nie bylo dobresadale do basenu zastrzezen nie mam,woda byla czysta i bardzo chetnie sie kąpalismy .Wielki minus to dojscie do plazy,daleko...
                • sowkar123 Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 21.08.13, 12:17
                  A kiedy byłaś? Może na początku wakacji. Pewnie tak, od tego czasu nikt nie sprzątał w basenie, żyje życiem naturalnym....Przez półtora miesiąca woda dostała koloru ciemnozielonego....Mnie to przypominało staw rybny bez ryb...
                  • zb.igniew Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 10.02.16, 15:01
                    Dziwne, że dla wczasowicza w dniu 20.08.13r woda w basenie była czysta, zaś dla drugiego w dniu 21.08.13 woda była jak staw rybny bez ryb. Coś tu nie gra. Jeśli się zdarzy, a każdemu się może zdarzyć awaria sprzętu, to całość jest zamykana. To samo dotyczy basenu. Basen przed sezonem na wiosnę/maj/ jet przygotowywany do użytku i są czynione zabiegi czyszczące, dezynfekujące i uzdatniające, Podczas eksploatacji niemalże w każdy wieczór sprawdzany jest poziom ph i Ch. Jeżeli jest awaria energii lub filtra basen jest zamykany. Szanowny Pan pisze o okresie 1,5 miesiąca. Czyżby tyle czasu przebywał na wczasach w Mewie. Wątpię. A może był na majówce. Wtedy w 2013r mogło to być możliwe ale bez możliwości kąpieli. Pozdrawiam
                • sowkar123 Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 21.08.13, 12:19
                  A do morza fakt 15-20 min piechotą... Ale my znaleźliśmy takie wejście po lewo od ośrodka gdzie fajnie łagodnie można było wejść...
                  • daniella31 Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 22.08.13, 13:15
                    na poczatku lipca byliśmy...my tez szliśmy tym wejsciem lekko w lewo od ośrodka...gdyby nie komary nie byłoby tak zle...Mielismy tylko obiady (na szczeście)wykupione.Nie doprawione,i bez smaku...Plusem ta sala zabaw gdzie dziecko mogło pobawic sie przed posiłkiem.
                    • sowkar123 Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 27.08.13, 13:53
                      Komarów w sierpniu nie było... Fakt, sala zabaw była dobrze pomyślana...
                      • nadalej Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 03.09.13, 11:04
                        Ja byłam całkiem nie dawno. I powiem tak. Jedzenia nie wykupowaliśmy, pokoje ok, czyste. Basen, teren zadbany. A do morza? Jeżeli ktoś pisze że bardzo daleko to po prostu jest leniwy:p spacerkiem deptakiem 20 minut. Jedzenie nad morzem dobre. Plaże czyste.
                      • nadalej Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 03.09.13, 11:11
                        A i chciałam dodać że bardzo ciężko o kogokolwiek na recepcji, chyba że to już taki okres że nikt nie siedzi. Łatwy dojazd do Gdańska 40km autobusem.
                        • zb.igniew Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 10.02.16, 14:34
                          Formalnie to proszę mieć na uwadze, że klient jest najemcą lokalu na określony w umowie okres. Najemca /turysta/ wraz z rodziną korzysta z praw zawartych w umowie rezerwacyjnej i zaakceptowanych w regulaminie ośrodka. Tym samym pracownicy recepcji jak też sami wynajmujący czyli właściciele nie są zobowiązani do obowiązku każdoczesnego kontaktu z najemcą w każdym czasie, w każdych okolicznościach i w każdym przypadku. Czas pracy recepcji jest określony jak również określone są obowiązki pracowników recepcji. Zdarzało się, że wczasowicze biegali jak do mamy po igłę, nitkę, żelazko, coś sprzedać itp. Oczywiście jesteśmy dla naszych gości i służymy pomocą jak to tylko jest możliwe ale bez przesady.
      • klientsn Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 08.08.25, 08:43
        Pracowałem na tym ośrodku właściciel zalega z płatnością więc jaki właściciel taki ośrodek i jedzenie.
        Pozdrawiam
    • zb.igniew Re: Ośrodek "Mewa", jantar - opinia 10.02.16, 15:34
      Staramy się dochować wszelkiej rzetelności w przedstawianiu informacji o ośrodku. Nasza strona mewa.mierzeja.pl jest wyjątkowo rozbudowana. Jest podział na domki Turistik, Standard i Osada Rybacka. Proszę sprawdzić w domkach typu Turistik nie oferujemy TV. Taka informacja jest i zawsze była, nie ma więc zaskoczenia lub wprowadzenia w błąd. Za poziom wyposażenia jak też za standard obowiązuje odpowiednia cena. Szanowna Pani zapłaciła grosze za 3 os. domek z dwoma sypialenkami i tarasem i teraz ma pretensje, że "nawet nie było TV". Jeżeli stanowiło to aż taką dolegliwość, to można było korzystać z ogólnie dostępnego TV 42 cale w świetlicy ośrodka. Najlepiej wynająć domek z dwoma TV jaki jest w domku Admirał ale wcześniej trzeba uciułać trochę grosza.
      Kuchnia tak polska a nawet staropolska, zdrowa, swojska, bardzo smaczna. Przyprawy ogólniedostępne, więc każdy może sobie dozować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka