Dodaj do ulubionych

dowód dla dziecka pyt. techniczne

04.05.15, 17:41
Może ktoś wyrabiał ostatnio i podpowie bo jakoś w necie sprzeczne info znajduję. Czy przy składaniu wniosku o dowód dla dziecku muszą być obecni oboje rodzice( nie wystarczy obecność jednego)? Czy konieczny jest aktualny odpis aktu urodzenia (może wystarczy sprzed kilku lat)?
Obserwuj wątek
    • marlonik79 Re: dowód dla dziecka pyt. techniczne 05.05.15, 11:28
      Dwa miesiące temu wyrabialiśmy dla dzieciaków dowody osobiste, musieliśmy wstawić się oboje (podpisywaliśmy wnioski i były sprawdzane nasze dowody osobiste), dodatkowo musiały być obecne dzieci. Później Pani w urzędzie stwierdziła że młodszej córki (1,5 roku) nie musieliśmy przywozić. Odpis aktu urodzenie zawsze jest aktualny więc nie musisz biegać po kolejnych urzędach.
      Zawsze możesz zadzwonić do swojego urzędu i dopytać szczegółów.
      • asiakh Re: dowód dla dziecka pyt. techniczne 05.05.15, 12:10
        Dzięki już się dowiedziałam, że procedury od marca zostały uproszczone i wystarczy jeden rodzic, akt urodzenia też nie jest już wymagany.
        • julka-4 Re: dowód dla dziecka pyt. techniczne 05.05.15, 18:35
          Wszędzie zostały uproszczone? Ja pytałam jakoś w połowie marca i nadal wymagali obojga rodziców.
          • asiakh Re: dowód dla dziecka pyt. techniczne 08.05.15, 16:05
            W Warszawie uprościli, więc myślę że wszędzie indziej też smile
            • julka-4 Re: dowód dla dziecka pyt. techniczne 09.05.15, 00:03
              No to super smile Akurat muszę młodej wyrobić , a wolne u męża w pracy graniczy z cudem wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka