katikaa 18.07.05, 11:08 mam pytanko do tych co już byli: jakie jest zejście na plażę w Chłapowie, czy wózkiem da się dojechać??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamadawida1 Re: CHŁAPOWO pytanie o plażę 18.07.05, 13:43 W chłapowie byłam kilka lat temu i z tego co pamiętam zejscia nie są rewelacyjne, najpierw dość stromo, później zejscie schodami. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi Re: CHŁAPOWO pytanie o plażę 18.07.05, 14:14 Ja wiem o dwóch zejściach na plażę - pierwsze - strome schody (wózek odpada), drugie wąwozem - tu raczej da się przejść, chociaż nie bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
mada_br Re: CHŁAPOWO pytanie o plażę 18.07.05, 15:03 Witam, jesli chodzi o to przejscie wawozem, to da sie przejsc z wozkiem, ale jest ciezko jesli ma male kolka. Ja nie dawalam rady, wozek musial prowadzic maz, w ktoryms miejscu musial go przenosic bo sie nie dalo jechac. Odpowiedz Link Zgłoś
gogi30 Re: CHŁAPOWO pytanie o plażę 19.07.05, 08:39 Da się przejść . Dla chcącego nic trudnego. Bylismy rok temu -każda para z dzieckiem i wózkiem. Nie jest to ,,zejście" idealne no ale jedziesz na wakacje w końcu...i troche gimnastyki sie przyda . Pozdrawiam (Plaże w tym miejscu są wspaniełe, a morze czyściutkie) Odpowiedz Link Zgłoś
katikaa Re: CHŁAPOWO pytanie o plażę 23.07.05, 23:06 dzięki, ale jadę chyba sama z 2 dzieci i dlatego pytam Odpowiedz Link Zgłoś
pebe30 Re: CHŁAPOWO pytanie o plażę 24.07.05, 00:25 zejście na plażę jest tragiczne. schodków ok 200 i do tego mocno strome. przez wąwóz... nie szedłem szczerze mówiąc, bo się stamtąd szybko wyniosłem. skarpa wysoka jak cholera więc trzeba dzieci trzymać jak na smyczy żeby nie podchodziły za blisko. na ulicach ruch duży, więc jak nie ze skarpy to mogą łatwo wpaść pod samochód. no i urok tej miejscowości jest jak dla mnie żaden. zabudowa szaro-bura, niefajna, betonowe kostki z pustaków. klimat badziewiarsko- władysławowy, w pobliżu plaży hałaśliwa muzyka umpa-upma.. bleeeee po jednej nocy zabrałem się z Chłapowa zawiedziony. to nie miejsce dla kogoś kto chce odpocząć w spokoju z małymi dziećmi Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.wis do pebe30 24.07.05, 10:27 a znalazłeś takie miejce będę wdzięczna za namiary Odpowiedz Link Zgłoś
pebe30 Re: do pebe30 25.07.05, 10:14 a znalazłem Karwieńskie Błota II - cisza, spokój, luz na plaży, bardzo fajne kwatery (chociaż jak się jedzie bez wcześniejszej rezerwacji to ciężko coś znaleźć.. my na szczęście znaleźliśmy) minus jest taki, że do plaży idzie się prawie kilometr. ale dla mnie lepszy był ten 20-minutowy spokojny spacer przez pole niż 5-10 minutowa droga przez ruchliwą i brzydką ulicę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamajakuba Nie jest tak zle 24.07.05, 11:58 byłam na początku lipca w Chłapowie. Wąwozem da się zjechać wózkiem. Na początku wąwozu jest kawałek wysypany jakby grubszym żwirem i tam może być problem, potem są chyba płyty betonowe (głowy nie dam), więc łatwiej. W stronę morza łagodnie z górki, droga powrotna trochę bardziej męcząca. Co do samej miejscowości to zgadzam się z pebe30. Typowa wakacyjna miejscowośc nastawiona na sezon letni i turystów. Ale w sumie z małymi dziećmi raczej nie jedzie się zwiedzać. Dużo większy ruch jest w niedalekim Władysławowie. ja mieszkałam przy ul. Władysławowskiej, trochę dalej od tej przelotowej z kocimi łbami i nie mogę narzekać na hałas. Powiem, że jestem bardzo zadowolona z pobytu, tym bardziej, że pogoda dopisała ) Odpowiedz Link Zgłoś
paq Re: Nie jest tak zle 26.07.05, 13:14 ja mieszkałam w rozewiu czyli tak samo jak w chlapowie i polecam bardzo bardzo bo: zejscie jest ok jedziesz sobie ładnie wąwozem i wychodzisz na piękna plaze, sama zawzze tam jezdze wozkiem jak jestem u rodzicow po drugie, masz pewnosc ze na pewno plaza nie bedzie tam zawalona i bedzie pełen luz (a nie jak np. we władysławowie gdzie non stop leci głośna muzyka z głośnikow i nie da sie przejsc. Takze zdecydowanie odradzam Władysławowo i Jastrzebia gore..ale chłapowo rozewie i np. ostrowo (miedzy jastrzebia gora a Karwia) sa ok. zwlascza ze w ostrowie jest caaaałkowicie plasciutkie wejscie na plaze Odpowiedz Link Zgłoś