Dodaj do ulubionych

CHŁAPOWO pytanie o plażę

18.07.05, 11:08
mam pytanko do tych co już byli: jakie jest zejście na plażę w Chłapowie, czy
wózkiem da się dojechać???
Obserwuj wątek
    • mamadawida1 Re: CHŁAPOWO pytanie o plażę 18.07.05, 13:43
      W chłapowie byłam kilka lat temu i z tego co pamiętam zejscia nie są
      rewelacyjne, najpierw dość stromo, później zejscie schodami.
      • mama_misi Re: CHŁAPOWO pytanie o plażę 18.07.05, 14:14
        Ja wiem o dwóch zejściach na plażę - pierwsze - strome schody (wózek odpada),
        drugie wąwozem - tu raczej da się przejść, chociaż nie bez problemów.
        • mada_br Re: CHŁAPOWO pytanie o plażę 18.07.05, 15:03
          Witam,
          jesli chodzi o to przejscie wawozem, to da sie przejsc z wozkiem, ale jest
          ciezko jesli ma male kolka. Ja nie dawalam rady, wozek musial prowadzic maz, w
          ktoryms miejscu musial go przenosic bo sie nie dalo jechac.

• gogi30 Re: CHŁAPOWO pytanie o plażę 19.07.05, 08:39
            Da się przejść . Dla chcącego nic trudnego. Bylismy rok temu -każda para z
            dzieckiem i wózkiem. Nie jest to ,,zejście" idealne no ale jedziesz na wakacje
            w końcu...i troche gimnastyki sie przyda . Pozdrawiam (Plaże w tym miejscu są
            wspaniełe, a morze czyściutkie)
            • katikaa Re: CHŁAPOWO pytanie o plażę 23.07.05, 23:06
              dzięki, ale jadę chyba sama z 2 dzieci i dlatego pytam
    • pebe30 Re: CHŁAPOWO pytanie o plażę 24.07.05, 00:25
      zejście na plażę jest tragiczne. schodków ok 200 i do tego mocno strome. przez
      wąwóz... nie szedłem szczerze mówiąc, bo się stamtąd szybko wyniosłem. skarpa
      wysoka jak cholera więc trzeba dzieci trzymać jak na smyczy żeby nie
      podchodziły za blisko. na ulicach ruch duży, więc jak nie ze skarpy to mogą
      łatwo wpaść pod samochód. no i urok tej miejscowości jest jak dla mnie żaden.
      zabudowa szaro-bura, niefajna, betonowe kostki z pustaków. klimat badziewiarsko-
      władysławowy, w pobliżu plaży hałaśliwa muzyka umpa-upma.. bleeeee sad

po jednej nocy zabrałem się z Chłapowa zawiedziony. to nie miejsce dla kogoś
      kto chce odpocząć w spokoju z małymi dziećmi
      • aneta.wis do pebe30 24.07.05, 10:27
        a znalazłeś takie miejce smile będę wdzięczna za namiary smile
        • pebe30 Re: do pebe30 25.07.05, 10:14
          a znalazłem smile

Karwieńskie Błota II - cisza, spokój, luz na plaży, bardzo fajne kwatery
          (chociaż jak się jedzie bez wcześniejszej rezerwacji to ciężko coś znaleźć.. my
          na szczęście znaleźliśmy)

minus jest taki, że do plaży idzie się prawie kilometr. ale dla mnie lepszy był
          ten 20-minutowy spokojny spacer przez pole niż 5-10 minutowa droga przez
          ruchliwą i brzydką ulicę

pozdrawiam smile
      • mamajakuba Nie jest tak zle 24.07.05, 11:58
        byłam na początku lipca w Chłapowie. Wąwozem da się zjechać wózkiem. Na początku wąwozu jest kawałek wysypany jakby grubszym żwirem i tam może być problem, potem są chyba płyty betonowe (głowy nie dam), więc łatwiej. W stronę morza łagodnie z górki, droga powrotna trochę bardziej męcząca. Co do samej miejscowości to zgadzam się z pebe30. Typowa wakacyjna miejscowośc nastawiona na sezon letni i turystów. Ale w sumie z małymi dziećmi raczej nie jedzie się zwiedzać. Dużo większy ruch jest w niedalekim Władysławowie. ja mieszkałam przy ul. Władysławowskiej, trochę dalej od tej przelotowej z kocimi łbami i nie mogę narzekać na hałas. Powiem, że jestem bardzo zadowolona z pobytu, tym bardziej, że pogoda dopisała smile)
        • paq Re: Nie jest tak zle 26.07.05, 13:14
          ja mieszkałam w rozewiu czyli tak samo jak w chlapowiesmile i polecam bardzo bardzo
          bo: zejscie jest oksmile jedziesz sobie ładnie wąwozem i wychodzisz na piękna
          plaze, sama zawzze tam jezdze wozkiem jak jestem u rodzicowsmile po drugie, masz
          pewnosc ze na pewno plaza nie bedzie tam zawalona i bedzie pełen luz (a nie jak
          np. we władysławowie gdzie non stop leci głośna muzyka z głośnikow i nie da sie
          przejsc. Takze zdecydowanie odradzam Władysławowo i Jastrzebia gore..ale
          chłapowo rozewie i np. ostrowo (miedzy jastrzebia gora a Karwia) sa ok. zwlascza
          ze w ostrowie jest caaaałkowicie plasciutkie wejscie na plazesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka