Dodaj do ulubionych

Pobierowo/Rewal/Pogorzelica- szukam fajnej kwatery

17.01.06, 10:12
Jak wyżej.Z placem zbaw najchetniej.Znacie coś w dobrym standardzie?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agamamaoli Re: Pobierowo/Rewal/Pogorzelica- szukam fajnej kw 17.01.06, 10:34
      Polecam : strandhotel.pl/index.php

Chwaliłam to miejsce po powrocie w zeszłym roku. Poszukaj w wyszukiwarce. Mają
      tam też salę zabaw dla dzieci, którą w czasie naszego pobytu dopiero szykowali.
      Polecam ośrodek przed sezonem, w sezonie może być głośno - w pobliżu dyskoteki.
      Przed sezonem było cicho, morze za oknem, jedzonko pycha i najlepsze są pokoje
      na 2 p. z balkonami - morze widzisz z łóżka.
      Pozdr A
      • nadia14 Do agamamaoli 17.01.06, 11:31
        Witaj
        Ja właśnie zarezerwowałam pokój w hotelu Plaża w Rewalu.Jedziemy z 3-letnią
        córką w maju.A Ty kiedy byłaś tez przed sezonem?Mam nadzieje że wszystkie budki
        i knajpy przed sezonem nie są pozamykane?Może jeszcze napiszesz cos więcej jak
        tam jest.Dzwoniłam żeby się wypytać ale telefony milczą.
        Pozdrawiam
        Magda
        • agamamaoli Re: Do agamamaoli 17.01.06, 14:51
          Ja byłam ostatni tydzień maja i prawie trzy tygodnie czerwca. ludzi tyle co
          trzeba. Bez tłoku - chociaż w ośrodku mieli całkiem sporo wczasowiczów.
          Nieczynne były tylko dyskoteki co było dużym plusem, bo ośrodek położony jest w
          samym "centrum". Knajpki, kioski z pamiątkami były czynne, restauracje też.
          Rewal jest mały ale nie jest to dziura zupełna. Plaża od ośrodka położona jest
          nad samym morzem - tak z 50 metrów do plaży, płaskie zejście, co w przypadku
          Rewala ważne bo w większej części miejscowości brzeg klifowy i długaśne i
          strome schody. Z atrakcji dla dzieci - w weekendy jeździła ciuchcia "z
          traktora" do Niechorza, ale trzeba się dodzwaniać do właściciela, bo jeździł
          przy okazji większych zamówień, np. zielone szkoły i można się było dosiąść, do
          tego wąskotorówka trzęsacz - pogorzelica - ale ruszała chyba 1 czerwca,
          stadnina koni w Trzęsaczu - można podejść podpatrzeć i dać jabłka (pojeździć
          też oczywiście), latarnia morska w Niechorzu, był jeden pompowany "małpi gaj"
          dla dzieci, 2 place zabaw w Rewalu; w sumie pewnie więcej tych atrakcji dla
          dzieciaków. W porównaiu z sezonem nie ma tłoku, muzyki na plaży, dyskotek i dla
          mnie z dzieckiem to było to. My niestety nie mieliśmy też pogody.
          Pozdrawiam. Chętnie też bym pojechała ale na początek lipca mam termin porodu
          więc w tym roku zero wakacji.
          Pozdr A
          • inowi Re: Do agamamaoli 17.01.06, 15:04
            Ja jestem zachwycona ośrodkiem Sandra w Pogorzelicy mnóstwo atrakcji dla dzieci-
            szczególnie basenowych i ogólnie bardzo ładnie. Niestety dość drogo.
            www.sandra.ta.pl
          • mami7 Re: Do agamamaoli 18.01.06, 12:16
            A jak sam ośrodek PLAŻĄ? Chce wybrac się z dzieckiem na dłużej nad morze i
            zależy mi na wysokim standarcie, żeby nie powiedziec sterylności wink))

Pozdrawiam
            • agamamaoli Re: Do agamamaoli 18.01.06, 12:50
              Było czysto. W pokojach, stołówce i w korytarzach. Pokoje i łazienki sprzątane
              co dwa - trzy dni lub na życzenie. Można też było samodzielnie odkurzyć.
              Ręczniki też wymieniali w czasie sprzątania lub kiedy prosiłam.
              Zachwalam to miejsce bo bardzo mi się podobało, spędziliśmy tam prawie miesiąc
              i wyjeżdźaliśmy w poczuciu, że nikt nas tam nie oszukał ani na jedzeniu ani na
              standardzie. A najbardziej rozczulił mnie fakt że dostaliśmy pokój 3 os, a za
              dziecko nic nie zapłaciliśmy. Tylko pościel dla małej mieliśmy swoją, ale nie
              musieliśmy rozkładac łóżeczka turystycznego, co w poprzednim roku w innym
              pensjonacie sprawiło że w naszym 2-os pokoju nie mogliśmy się przemieszczać.
              Pozdr A
      • kasia27 Plaża Rewal? 18.01.06, 12:19
        A czy "Plaża" dla 15 miesięcznego dziecka będzie odpowiednia? Chodzi mi o
        możliwość gotowania zupek ;-(
        • agamamaoli Re: Plaża Rewal? 18.01.06, 12:43
          Samodzielnie raczej nie można, bo kuchnia jest przy jadalni. Ale mają tam
          naprawdę smaczne zupy i moja córka wtedy miała 24 mies wszystko fajnie jadła
          bez problemu. Ale piszą coś na stronie o specjalnych dietach więc może wg
          życzenia mogą cos dla malucha ugotować. to chyba trzeba napisać albo zadzwonić
          dla właścicielki.
          A
    • majka282 Re: Pobierowo/Rewal/Pogorzelica- szukam fajnej kw 18.01.06, 07:58
      Ja polecam fajne miejsce w Niechorzu.www.apartamentypatio.republika.pl
      Tj pomiędzy Pogorzelicą a Rewalem. Miejsce fajne bo nad samym morzem - dojście
      do niego jest prywatne także na plażę chodzi się praktycznie w smym kostiumie i
      nie ma problemu jak się zabrać z całym tym majdanem potrzebnym dla dziecka. Dla
      dzieci jest tam na dziedzińcu piaskownica pod dużym parasolem na wypadek
      deszczu. Do tego zjeżdżalnia i huśtawka. Wybudowano w na początku ubiegłego
      sezonu również takim można powiedzieć namiot tzn. ma on przeszkolone sciany i
      jest oczywiście pod dachem. Tam też dzieciaki świetnie sie bawią w razie
      niepogody. Jest też pomieszczenie z bilardem i "piłkarzykami" Można korzystać z
      kuchni ogólnodostępnej żeby coś podgrzać czy przygotowac dla dziecka. Całość
      jest ogrodzona z parkingiem n asamochody , nie jest może duża taka kameralna w
      sumie jakies 15-17 pokoi , ale w większości prztyjeżdżają tam rodziny z
      dziećmi. My byliśmy dwa lata pod rząd. z 5 cio miesięczną córcia po raz
      pierwszy. Czysto , pokoje sprzątan eco drugi dzień, dziecko można puścić samona
      dziedziniec bez obaw ,ze wpadnie pod samochód, do dyspozycji są leżaki ,vis a
      vis sklepy spożywcze i niewiele dalej duży wybór jedzonka ze słynną w Niechorzu
      i nie tylko smażalnią ryb "u Cywila" My często przynosilismy jedzonko na wynos
      i jedlismy na tarasie lub w tym przeszkolonym namiocie i w ten sposób odpadał
      nam problem pacyfikowania dziecka w knajpach, do latarni morskij 15 min
      spacerkiem , ale do mnie przemawia najbardziej to ,że jest nad samym morzem.
      Polecam , bo uważam ,ze dla dzieci to jest super miejscesmile)))
      • majka282 Re: Pobierowo/Rewal/Pogorzelica- szukam fajnej kw 18.01.06, 08:03
        dodam jeszcze jest tam jest cisza i spokój . Bo całą posesja jest dosyć długa i
        w ten sposób zaczyna się przy, prawie głownej ulicy a kompleks zacznająć od
        parkingu po 50 m i dopiero budynki pensjonatu. W ten sposób jest on i przy
        ulicy i przy smaym morzu. Posesja dodatkowo osłonięta jest od ulicy budynkiem
        Kina z kótergo goście mogą korzystać bezpłatnie, tak przynajmniej było w latch
        ubiegłych.
        • mami7 Re: Pobierowo/Rewal/Pogorzelica- szukam fajnej kw 18.01.06, 11:30
          Czy w Rewalu, albo najbliższej okolicy jest jakiś basen kryty, gdzie dzieci
          mogłyby "popływać"?

Pozdrawiam
    • aggim Re: Pobierowo 22.01.06, 07:37
      My bylismy tutaj : www.wakacje.pl/ob_info2.phtml?id_obiekty=3346&bez
      Warunki rewelacyjne, plac zabaw, wysoki standard, blisko morza. Bylismy z
      dwojka dzieci /w tym niemowle/ -odpoczelismy jak nigdy . Do dyspozycji 2
      sypialnie, salon z kuchnia, grill i oczywiscie rozne akcesoria dzieciece.
      Super! Wiecej inf. dla zainteresowanych na priv bo zadko tu zagladam.
    • marik4 Re: Pobierowo/Rewal/Pogorzelica- szukam fajnej kw 22.01.06, 13:14
      Calkiem niezla jest Sandra w Pogorzelicy, moze odrobinke za droga, ale bylam
      tam z dwuletnia siostrzenica i niczego nam niebrakowalo. W tym roku wybieram
      sie tam z moim synkiem...o ile kasa dopisze, bo 95 zl za dobe to nie najtaniej,
      ale jesli nie zrobi to spustoszenia w domowym budzecie to warto zaszalec.
      Ewentualnie maja jeszcze drugi osrodek,o duzo nizsyzm standarcie i mozna wtedy
      tez chodzic na ten plac zabaw i baseniki, ale o ile pamietam to na drugim koncu
      Pogorzelicy, wiec mija sie z celem. Nikt nie bedzie latal z dzieckiem na plac
      zabaw co chwile taki kawal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka