kjasja 17.01.06, 10:12 Jak wyżej.Z placem zbaw najchetniej.Znacie coś w dobrym standardzie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agamamaoli Re: Pobierowo/Rewal/Pogorzelica- szukam fajnej kw 17.01.06, 10:34 Polecam : strandhotel.pl/index.php Chwaliłam to miejsce po powrocie w zeszłym roku. Poszukaj w wyszukiwarce. Mają tam też salę zabaw dla dzieci, którą w czasie naszego pobytu dopiero szykowali. Polecam ośrodek przed sezonem, w sezonie może być głośno - w pobliżu dyskoteki. Przed sezonem było cicho, morze za oknem, jedzonko pycha i najlepsze są pokoje na 2 p. z balkonami - morze widzisz z łóżka. Pozdr A Odpowiedz Link Zgłoś
nadia14 Do agamamaoli 17.01.06, 11:31 Witaj Ja właśnie zarezerwowałam pokój w hotelu Plaża w Rewalu.Jedziemy z 3-letnią córką w maju.A Ty kiedy byłaś tez przed sezonem?Mam nadzieje że wszystkie budki i knajpy przed sezonem nie są pozamykane?Może jeszcze napiszesz cos więcej jak tam jest.Dzwoniłam żeby się wypytać ale telefony milczą. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli Re: Do agamamaoli 17.01.06, 14:51 Ja byłam ostatni tydzień maja i prawie trzy tygodnie czerwca. ludzi tyle co trzeba. Bez tłoku - chociaż w ośrodku mieli całkiem sporo wczasowiczów. Nieczynne były tylko dyskoteki co było dużym plusem, bo ośrodek położony jest w samym "centrum". Knajpki, kioski z pamiątkami były czynne, restauracje też. Rewal jest mały ale nie jest to dziura zupełna. Plaża od ośrodka położona jest nad samym morzem - tak z 50 metrów do plaży, płaskie zejście, co w przypadku Rewala ważne bo w większej części miejscowości brzeg klifowy i długaśne i strome schody. Z atrakcji dla dzieci - w weekendy jeździła ciuchcia "z traktora" do Niechorza, ale trzeba się dodzwaniać do właściciela, bo jeździł przy okazji większych zamówień, np. zielone szkoły i można się było dosiąść, do tego wąskotorówka trzęsacz - pogorzelica - ale ruszała chyba 1 czerwca, stadnina koni w Trzęsaczu - można podejść podpatrzeć i dać jabłka (pojeździć też oczywiście), latarnia morska w Niechorzu, był jeden pompowany "małpi gaj" dla dzieci, 2 place zabaw w Rewalu; w sumie pewnie więcej tych atrakcji dla dzieciaków. W porównaiu z sezonem nie ma tłoku, muzyki na plaży, dyskotek i dla mnie z dzieckiem to było to. My niestety nie mieliśmy też pogody. Pozdrawiam. Chętnie też bym pojechała ale na początek lipca mam termin porodu więc w tym roku zero wakacji. Pozdr A Odpowiedz Link Zgłoś
inowi Re: Do agamamaoli 17.01.06, 15:04 Ja jestem zachwycona ośrodkiem Sandra w Pogorzelicy mnóstwo atrakcji dla dzieci- szczególnie basenowych i ogólnie bardzo ładnie. Niestety dość drogo. www.sandra.ta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Do agamamaoli 18.01.06, 12:16 A jak sam ośrodek PLAŻĄ? Chce wybrac się z dzieckiem na dłużej nad morze i zależy mi na wysokim standarcie, żeby nie powiedziec sterylności )) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli Re: Do agamamaoli 18.01.06, 12:50 Było czysto. W pokojach, stołówce i w korytarzach. Pokoje i łazienki sprzątane co dwa - trzy dni lub na życzenie. Można też było samodzielnie odkurzyć. Ręczniki też wymieniali w czasie sprzątania lub kiedy prosiłam. Zachwalam to miejsce bo bardzo mi się podobało, spędziliśmy tam prawie miesiąc i wyjeżdźaliśmy w poczuciu, że nikt nas tam nie oszukał ani na jedzeniu ani na standardzie. A najbardziej rozczulił mnie fakt że dostaliśmy pokój 3 os, a za dziecko nic nie zapłaciliśmy. Tylko pościel dla małej mieliśmy swoją, ale nie musieliśmy rozkładac łóżeczka turystycznego, co w poprzednim roku w innym pensjonacie sprawiło że w naszym 2-os pokoju nie mogliśmy się przemieszczać. Pozdr A Odpowiedz Link Zgłoś
kasia27 Plaża Rewal? 18.01.06, 12:19 A czy "Plaża" dla 15 miesięcznego dziecka będzie odpowiednia? Chodzi mi o możliwość gotowania zupek ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli Re: Plaża Rewal? 18.01.06, 12:43 Samodzielnie raczej nie można, bo kuchnia jest przy jadalni. Ale mają tam naprawdę smaczne zupy i moja córka wtedy miała 24 mies wszystko fajnie jadła bez problemu. Ale piszą coś na stronie o specjalnych dietach więc może wg życzenia mogą cos dla malucha ugotować. to chyba trzeba napisać albo zadzwonić dla właścicielki. A Odpowiedz Link Zgłoś
majka282 Re: Pobierowo/Rewal/Pogorzelica- szukam fajnej kw 18.01.06, 07:58 Ja polecam fajne miejsce w Niechorzu.www.apartamentypatio.republika.pl Tj pomiędzy Pogorzelicą a Rewalem. Miejsce fajne bo nad samym morzem - dojście do niego jest prywatne także na plażę chodzi się praktycznie w smym kostiumie i nie ma problemu jak się zabrać z całym tym majdanem potrzebnym dla dziecka. Dla dzieci jest tam na dziedzińcu piaskownica pod dużym parasolem na wypadek deszczu. Do tego zjeżdżalnia i huśtawka. Wybudowano w na początku ubiegłego sezonu również takim można powiedzieć namiot tzn. ma on przeszkolone sciany i jest oczywiście pod dachem. Tam też dzieciaki świetnie sie bawią w razie niepogody. Jest też pomieszczenie z bilardem i "piłkarzykami" Można korzystać z kuchni ogólnodostępnej żeby coś podgrzać czy przygotowac dla dziecka. Całość jest ogrodzona z parkingiem n asamochody , nie jest może duża taka kameralna w sumie jakies 15-17 pokoi , ale w większości prztyjeżdżają tam rodziny z dziećmi. My byliśmy dwa lata pod rząd. z 5 cio miesięczną córcia po raz pierwszy. Czysto , pokoje sprzątan eco drugi dzień, dziecko można puścić samona dziedziniec bez obaw ,ze wpadnie pod samochód, do dyspozycji są leżaki ,vis a vis sklepy spożywcze i niewiele dalej duży wybór jedzonka ze słynną w Niechorzu i nie tylko smażalnią ryb "u Cywila" My często przynosilismy jedzonko na wynos i jedlismy na tarasie lub w tym przeszkolonym namiocie i w ten sposób odpadał nam problem pacyfikowania dziecka w knajpach, do latarni morskij 15 min spacerkiem , ale do mnie przemawia najbardziej to ,że jest nad samym morzem. Polecam , bo uważam ,ze dla dzieci to jest super miejsce))) Odpowiedz Link Zgłoś
majka282 Re: Pobierowo/Rewal/Pogorzelica- szukam fajnej kw 18.01.06, 08:03 dodam jeszcze jest tam jest cisza i spokój . Bo całą posesja jest dosyć długa i w ten sposób zaczyna się przy, prawie głownej ulicy a kompleks zacznająć od parkingu po 50 m i dopiero budynki pensjonatu. W ten sposób jest on i przy ulicy i przy smaym morzu. Posesja dodatkowo osłonięta jest od ulicy budynkiem Kina z kótergo goście mogą korzystać bezpłatnie, tak przynajmniej było w latch ubiegłych. Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Pobierowo/Rewal/Pogorzelica- szukam fajnej kw 18.01.06, 11:30 Czy w Rewalu, albo najbliższej okolicy jest jakiś basen kryty, gdzie dzieci mogłyby "popływać"? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aggim Re: Pobierowo 22.01.06, 07:37 My bylismy tutaj : www.wakacje.pl/ob_info2.phtml?id_obiekty=3346&bez Warunki rewelacyjne, plac zabaw, wysoki standard, blisko morza. Bylismy z dwojka dzieci /w tym niemowle/ -odpoczelismy jak nigdy . Do dyspozycji 2 sypialnie, salon z kuchnia, grill i oczywiscie rozne akcesoria dzieciece. Super! Wiecej inf. dla zainteresowanych na priv bo zadko tu zagladam. Odpowiedz Link Zgłoś
marik4 Re: Pobierowo/Rewal/Pogorzelica- szukam fajnej kw 22.01.06, 13:14 Calkiem niezla jest Sandra w Pogorzelicy, moze odrobinke za droga, ale bylam tam z dwuletnia siostrzenica i niczego nam niebrakowalo. W tym roku wybieram sie tam z moim synkiem...o ile kasa dopisze, bo 95 zl za dobe to nie najtaniej, ale jesli nie zrobi to spustoszenia w domowym budzecie to warto zaszalec. Ewentualnie maja jeszcze drugi osrodek,o duzo nizsyzm standarcie i mozna wtedy tez chodzic na ten plac zabaw i baseniki, ale o ile pamietam to na drugim koncu Pogorzelicy, wiec mija sie z celem. Nikt nie bedzie latal z dzieckiem na plac zabaw co chwile taki kawal. Odpowiedz Link Zgłoś