agula111 04.07.06, 21:04 wybieramy sie na wakacje do suchej a wlasciwie w okolice. czy poza tym nie duzym miasteczkiem mozna gdzies cos zwiedzic, wybrac sie na wycieczke? gdzie najlepiej jechac nad wode, czy tylko zywiec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
belcia1 Re: okolice suchej beskidzkiej 04.07.06, 21:50 hej. Ja mieszkam w Suchej. Miasteczko jest przyjemne, ładna promenada,super knajpka cofeina, do zwiedzania renesansowy zamek z parkiem, karczma Rzym. Okolica fajna. Polecam Zawoję, super karczmy, Babią Górę; w Zembrzycach jest zniszczony dworek, w Lachowicach zabytkowy drewniany kościół, w Zawoi też. To tyle tak na gorąco, jak mi się coś przypomni to napiszę, chyba, że chcesz jakieś konkrety. A skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
ss44 Re: okolice suchej beskidzkiej 05.07.06, 21:59 belcia ma rację!!! mam rodzinę w suchej b. miasteczko extra. zawsze raz w roku tam jestem pomimo,że mam ok 300 km. zamek kasper suski no i karczma rzym ta druga to rewelacja na skalę europejską.kaplica na górze jasień oczywiście trzeba wejśc w zawoi na babią górę-polecam percią akademicką.napiszcie coś jeszcze o suchej.w tym roku też będę tam u rodziny około połowy sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
agula111 Re: okolice suchej beskidzkiej 06.07.06, 07:54 jestem ze swietochlowic. tescie tam kupili dom. bylismy juz dwa razy u nich ale nic niezwiedzalismy. teraz moze bedziemy 2 tyg wiec czasu sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
squaw1 Re: okolice suchej beskidzkiej 06.07.06, 10:12 Do tego co napisaly poprzedniczki dodam jeszcze sanktuarium na Jasnej Gorce i Kalwarie Zebrzydowska Odpowiedz Link Zgłoś
squaw1 Re: do belcia1 06.07.06, 10:19 Czy moglabys napisac, czy dalej funkcjonuje restauracja "Marago"? Podobno ja zlikwidowali, czy to prawda? Kazdy moj pobyt w Suchej konczylam odwiedzinami w Marago, mieli super jedzonko Z gory dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
agula111 Re: okolice suchej beskidzkiej 06.07.06, 12:10 przypomnialo mi sie najwazniejsze. czy poza jeziorem zywieckim jest gdzie poplywac? czy pozostaje rzeczka Odpowiedz Link Zgłoś
belcia1 Re: okolice suchej beskidzkiej 06.07.06, 15:04 Hej. Poza jeziorem, które jest nieco zamulone, można popływać w rezece, ewentualnie skorzystać (jak mogłam zapomnieć )z nowootwartego basenu krytego. W środku jest knajpka, jaccuzi, duży i mały basen - obiekt nowy! Marago niestety zlikwidowane, pozostaje chińska restauracja na przeciwko dawnego Marago ( polecam kurczaka Wam Bo, wszelki ryż z czymś tam zawiera znikome ilości mięsa ), ewentualnie liczne pizzerie ( bardzo smaczne ). Kawa już pisałam w Cofeinie w rynku, można pić na balkonie i oglądać rynek. Kanjpka super, jak w Krakowie. Miłego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
belcia1 Re: okolice suchej beskidzkiej 07.07.06, 10:51 Tak, mówię o Jeziorze Żywieckim, odradzam kąpiel, chociaż są podobno czystsze miejsca. Przy jeziorze jest odkryty basen w Zarzeczu, a co do atrakcji regionalnych ( żywieckich ) to przychodzi mi na myśl jeszcze góra Żar ( jest takie miejsce, w którym wyłączasz silnik samochodu, a wóz jedzie sam pod górę, wszyscy przyjeżdżają sprawdzić ), jest tam też kolejka górska, ponadto polecam park w Żywcu, muzeum. W regionie jest co oglądać. Nie martw się, byle pogoda była! Odpowiedz Link Zgłoś
betina Re: okolice suchej beskidzkiej 09.07.06, 07:55 w samej Suchej Beskidzkiej na rzece (Stryszawka?) zrobione jest kąpielisko rano zwykle woda jest zimna, ale moja 2,5 letnia córka i tak spedzala tam większosć czasu polecam okolice,w Zawoji jest wyciag krzesełkowy - piekny widok na Babią i bardzo sympatyczne ścieżki widokowe górki świetne na spacery - łagodne podejścia, mnóstwo jagód naprawdę warto)) Odpowiedz Link Zgłoś
agula111 Re: okolice suchej beskidzkiej 11.07.06, 10:33 dzieki dziewczyny za informacje. jestem juz jedna noga w suchej...jeszcze tylko 3 dni. udanych wakacji i pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś