Dodaj do ulubionych

Co wybrać w kwietniu? Grecja/Wyspy Kanaryjskie?

21.02.07, 19:02
Mamy 18 mies dziecko i nie wiemy gdzie znaleść piaszczystą plaże i ciepłe
morze w kwietniu. Zastanawiamy się nad Grecją i Wyspami Kanaryjskimi.
Niestety sami tam nie spędzaliśmy nigdy urlopu,a z dzieckiem nie chcemy
ryzykować. Może nam coś doradzicie, może macie sprawdzony ulubiony hotel?
Nawet nie wiem, czy szukać dużego hotelu, czy małego? Czy w większych
hotelach bedzie bardziej urozmaicone jedzenie i świeże owoce? A w mniejszym
spokojniej i więcej miejsca na plaży? Czy wybrać raczej 4 gwiazdkowy, aby
było czysto i bez robactwa? Chyba nie szukać hotelu dla rodzin z dziecmi, bo
nasze jest za małe, aby bawiło się bez naszej opieki? Czekam na Wasze opinie
i rady...
Obserwuj wątek
    • colin1974 Re: Co wybrać w kwietniu? Grecja/Wyspy Kanaryjski 21.02.07, 20:03
      Pewnie na kanarach będzie cieplej bo w kwietniu Grecja nie bardzo ale to inna
      kasa a może Djerba albo Egipt niedrogo ciepło i fajne hotele i plaże -pozdrawiam
      • creativee Re: Co wybrać w kwietniu? Grecja/Wyspy Kanaryjski 22.02.07, 13:02
        Dziękuję za odpowiedź. Myslałam o Egipcie,ale mąż się boi zemsty
        faraona...Pewnie morze byłoby tam najcieplejsze - a w jaki rejonie
        szukać,znajdę tam spokojny hotel z rafą tuż przy brzegu?
        • colin1974 Re: Co wybrać w kwietniu? Grecja/Wyspy Kanaryjski 22.02.07, 19:25
          Południe Hurghady ok 14-17 km od centrum spokojne hotele jeśli chodzi o rafy są
          wszędzie ale małe najlepiej statkiem na Giftun z snurkowaniem rewelka albo
          fajne hoteliki są poza Sharm El Sheikh ale my też boimy się zemsty dla dziecka
          bo sami jeszcze nie mieliśmy wybór należy do Ciebie-pozdrawiam
        • bebicka Re: Co wybrać w kwietniu? Grecja/Wyspy Kanaryjski 22.02.07, 22:34
          Hej
          Ja chociaz sercem jestem zdecydowanie za Grecja, to w kwietniu z pogoda roznie
          moze byc. A podejrzewam ze z takim maluchem nie nastawiacie sie li tylko na
          zwiedzanie a na sloneczku polezec byscie chcieli. Tym samaym wypada ze Kanary...
          Ja calkiem niedawno wrocilam, bylam na Teneryfie w hotelu Park Club Europe.
          Lecialam z niemieckim biurem i bylam bardzo zadowolona, chociaz troche stresu
          mialam z dolotem przez snieg, ale potem juz bylo super. Hotel swietny, niska
          zabudowa, dobra lokalizacja, zaraz bliziutko glowna ulica, ale w hotelu cichutko
          nic nie slychac, pyszne jedzenie, mila obsluga, dwa baseny, jeden ze sztuczna
          plaza, gdzie maluch moze sie pobawic, plaz zabaw, klub dla dzieci. Szczerze
          polecam ten hotel z polskich biur ma go w swojej ofercie TUI, moi znajomi byli
          tez wrocili bardzo zadowoleni. O samej teneryfie pisac nie bede...coz tu brak mi
          obiektywizmu bo ostatni zarazilam sie Grecja na amensmile
          Moglabym Ci jeszcze polecic Turcje...ale tu juz zalezy, co tak napawde chcecie
          robic podczas urlopu, ja po dwoch niudanych wyjazdach nauczylam sie jednego z
          dzieckiem trzeba jechac gdzies gdzie w bliskiej okolicy jest calkiem sporo do
          zwiedzania a do tego swietnie nadaja sie wyspy, wiec "zaliczam" je po kolei. W
          Turcji bylismy gdy Mlody mial 1,5 roku i chociaz to byly swietne wakacje to nie
          zwiedzilismy za duzo. A na wyspach to calkiem sporo, zazwyczja robimy tak, ze
          dwa dni ziwedzamy, dwa plazujemy. Ale to zalezy od czlowieka, ja zwariowalabym
          spedzajac caly czas w hotelu, ale spotykam ludzi, ktorzy po tygodniu pobytu nie
          ruszyli sie nawet do najblizszej miejscowosci.
          Acha ja ostatni raz nie zwracalam uwagi na udogodnienia dla dzieci w hotelu, gdy
          Mlody mial 7 miesiecy, potem juz zawsze tak. Wbrew pozorom podroze ksztalca i to
          nie tylko doroslychsmile takze zawze patrze na brodzik, plaz zabaw itp . A jak
          bylismy w tej turcji...czyli gdy Mlody mial 16 miesiecy, Mlody szalal w
          basenach, bawil sie z dziecmi, bawil z Turkami, ktorzy obnosili go na rekach a
          przede wszystkim szalal na mini disco. Pierwszy tancerzsmile takze nie zaluj sobie
          i dziecku takiego hotelu.
          udanego wypoczynku
          pozdrawiam
          Maraska
          • listopad_2005 Re: Co wybrać w kwietniu? Grecja/Wyspy Kanaryjski 23.02.07, 11:50
            Ja lece w marcu z 15 miseicznym (teraz) dzieciem do Egiptu.Troche się boje,ale
            hotel wybrałam 5* i zobaczymy. jak wróce to napiszę jak było i czy decyzja była
            trafna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka