kutynek 28.06.07, 16:52 witam.czy mozecie polecic jakies sprawdzone noclegi w karwi.wybieramy sie pod koniec lipca z 10 miesiecznym dzieckiem.z gory dziekuje za pomoc.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katrem Re: gdzie do karwi 28.06.07, 17:45 oj ciężko będzie ci znaleźć teraz fajną kwaterę wiem, bo od 2 dni szukam... przez to już nawet o łazach i dębkach myślałam Odpowiedz Link Zgłoś
kutynek Re: gdzie do karwi 30.06.07, 11:02 hej dziewczyny.zycze wam udanych wakacjii w dworku,ja niestety rezygnuje poniewaz dostalam meila jest wolny pokoj 3 osobowy od 27.07-2.08 ale wychodzi na to ze mam za dziecko zaplacic 35 zloty.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aanna6 Re: gdzie do karwi 28.06.07, 18:36 my w tamtym roku bylismy wosrodku sek (www.nad morze.pl) lub poszukaj w wyszukiwarce , ale niewiem czy cos jest jeszcze wolne bo ceny maja niskie ze sniadaniem i obiadokolacja placilismy 55 zl i moglismy dogrzewac domek bylo naprawde super . my tesz cos szukamy ale teraz okolice kolobrzegu lub w innym miejscu ale teraz w tamtej okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
sylaluk Re: gdzie do karwi 28.06.07, 20:34 zadzwon tutaj, niedawno sie pytalam i byly jeszcze wolne miejsca na koniec lipca... www.baltyk.karwia.info.pl/opis.phpSylwia Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: gdzie do karwi 29.06.07, 10:50 udało mi się zaklepać miejsca na początku sierpnia w: dworekkarwia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kutynek Re: gdzie do karwi 29.06.07, 12:03 hej katrem ja wlasnie dzisiaj tez dostalam meila z dworku w karwii moze sie spotkamy.dzieki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: gdzie do karwi 02.07.07, 19:19 kutynek napisała: > hej katrem ja wlasnie dzisiaj tez dostalam meila z dworku w karwii moze sie > spotkamy.dzieki za informacje. byłoby fajnie jadę z m i naszym niespełna 16-miesięcznym synkiem plus brzuszkiem Odpowiedz Link Zgłoś
justica2 Re: gdzie do karwi 29.06.07, 13:00 hejka) My też będziemy w dworku już pod koniec lipca Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka106 Re: gdzie do karwi 29.06.07, 13:38 i ja od 21.07 Mam nadzieje ze ten Pan nie bieze od wszystkich pieniedzy a potem nie bedzie gdzie spac Bo jakos dziwne ze ma cały czas wolne pokoje Ale ja optymistka wiec licze na cud To do zobaczenia, tylko jak my sie poznamy? Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: gdzie do karwi 02.07.07, 19:21 hihihi, mam nadzieję, że jakoś na siebie wpadniemy Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: gdzie do karwi 02.07.07, 19:20 justica2 napisała: > hejka) > My też będziemy w dworku już pod koniec lipca no to zapowiada się miłe towarzystwo!)) Odpowiedz Link Zgłoś
justica2 Re: gdzie do karwi 03.07.07, 21:46 hej katrem, Będziemy rozglądać się za Wiktorkiem i Filipkiem)) spotkanie obowiązkowe!!! Malwinka organizuje grilla)) Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka106 katre i justica2 03.07.07, 23:23 czuje ze moze byc bardzo interesująco Dzieciaki uspione a my bedziemy sie poznawac piwkujac i karkowkujac Moze byc ciekawie, oj moze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
justica2 Re: gdzie do karwi 29.06.07, 20:54 Plaża w Karwi podobno szeroka, także miejsca do spania będzie duuużo)) A co do poznania proponuję jakiś znak lub sygnał rozpoznawczy Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: gdzie do karwi 29.06.07, 21:21 witajcie Byłam rok temu w Morenie - filia Dworku. Może w skrócie powiem co i jak: - Morena zaraz przy wjeździe do Karwii (trzeba zaraz koło niej skręcić w lewo i jakieś 50 metrów dalej jest Dworek) - na plażę 450 metrów wzdłóż gł. ulicy - od Moreny lub boczną uliczką. - Właściciele gorzej niż fatalni - aż przykre. Nie jestem wymagająca, ale Państwo Ci wymagają szybkiego kursu obsługi klienta. Na szczęście w Dworku rządziła ich córka i panował tam większy luz. - Kasa brana w tym samym dniu - jedni ze znajomych postawili się i płacili w połowie. - Morena wyposażona w miarę fajnie - nowy budynek, pokoje średnie, ale chuśtawki, ławy z krzesłami itp ok (choć przy ulicy). - Dworek jest nieco głębiej przez co jest ciszej. Jest spory i pewnie mase ludzi tam mieści. Ale!! Organizuje np. aerobik na powietrzu (dla nas też on był), ma całkiem fajne chuśtawki i zaplecze - jakaś salka do ping-ponga. Ekipa raczej młoda i fajnie zintegrowana. - Niedaleko w bocznej/tylniej uliczce jest jadłodajnia/pizzeria - dosyć znośna. Generalnie jak się mocno zintegrujecie to będzie super! U nas wszyscy byli mocno zdegustowani - były tez osoby szukające lokum gdzie indziej... Ja do Karwii już nie pojadę z wielu względów (wiecie - najważniejsza pogoda! jak to jest to super wakacje zawsze będą). Jak dojdziecie do plaży - ulicą głowną - skręcając w prawo jest Złota Rybka - pycha pizzerio-rybodajnia wraz z innymi posiłkami. Po drodze na głownej macie po lewej stronie taką drewnianą knajpę - obiady domowe, kawiarenka - też ok. Dochodząc do plazy i skręcając w lewo można wybrać się na fajniutki spacerek do ujścia rzeki - polecam bo fajna zabawa z dzieckiem. Plaża - jak najbardziej ok - choć mocno w pogodę przeludniona! Mam nadzieję, że komuś te moje wypociny się przydadzą POzdrawiam i życzę udanych wakacji Ania Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka106 Re: gdzie do karwi 29.06.07, 21:39 krasulas napisała: Właściciele gorzej niż fatalni - aż przykre. Nie jestem wymagająca, ale > Państwo Ci wymagają szybkiego kursu obsługi klienta. Na szczęście w Dworku > rządziła ich córka i panował tam większy luz. Co dokładnie msz na mysli? Troche mnie to zanepokoiło. > - Kasa brana w tym samym dniu - jedni ze znajomych postawili się i płacili w > połowie. Kase raczej wszedzie biorą z góry za cały pobyt wiec to akurat mnie nie dziwi > - Dworek Organizuje np. aerobik na powietrzu Tez o tym slyszałam, ale czy to jest dodatkowo płatne czy juz wliczone w cene? > Generalnie jak się mocno zintegrujecie to będzie super! Na to głownie licze !!!!!!!!!!! > Plaża - jak najbardziej ok - choć mocno w pogodę przeludniona! To akurat wszedzie przy ładej pogodzie, ale co tam > Mam nadzieję, że komuś te moje wypociny się przydadzą > POzdrawiam i życzę udanych wakacji Pewnie ze sie przydadzą Dzieki za zyczenia, wakacje musza byc super czekam jesli mozesz na uzupelnienie Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: gdzie do karwi 30.06.07, 08:38 jeśli chodzi o plażę, to Karwia jest troszkę przereklamowana - chodziły o niej opinie o super rodzinnej miescinie ze średnio zaludnioną plażą. A faktycznie jest dramatyczna ilość rodzin, wózków na wąskich chodnikach itp. Ale - z dobrym humorem to nie przeszkadza. Ja akurat pechowo trafiłam na przełom pogodowy i miałam okazję wybyczyć się w tamtejszych knajpkach i pojeździć po okolicy - super baza wypadowa (uwaga na korki przy niepogodzie do Trójmiasta). Warto napewno do Władka podjeżdżać! Aerobik był w cenie - masa babek w tym brała udział - wogóle Dworek ma nadźgane pokoje strasznie - przez co pdobno (?) jest tam nocą głośniej. Z braniem kasy bywa różnie!! Nie zawsze po 5 minutach od przyjazdu! Właściciele cwani - nie pokażą pokoju - od razu pieniądze! Są makabrycznie nieuprzejmi i chamscy - nawet Dzeń Dobry nie potrafią odpowiedzieć! Gdyby nie fakt, że ich wnuczka wpraszała się do nas, to byłby spory problem. Byliścmy w 3 rodziny (w tym jedna mocno wymagająca) więc był luzik. Ale inni narzekali strasznie. Właściciele reagowali dosyć chamsko na wszelkie prośby, ew. uwagi! A było na co! Pomijam już rodzaj pokoi - tzw. apartamentów (malizna i oszustwo)! Narzekali na krzyk, bieganinę dzieci - szok - a większość z dzieciakami! Ale to wszystko w Morenie. Też tam mają swój salon, więc dla Was spoko! Ja też kwatery szukałam późno i tylko Morena miała pokoje - Dworek był już cały zajęty. Będzie napewno fajnie, czego Wam życzę Ja tym razem do Międzywodzia jadę i liczę na udany pobyt Odpowiedz Link Zgłoś
justica2 Re: gdzie do karwi 02.07.07, 21:19 Dzięki za wyczerpujące info Mam pytanie...czy w Karwi i okolicach są ścieżki rowerowe? Myślimy, żeby zabrać ze sobą rowery. Odpowiedz Link Zgłoś
aliszka245 Re: gdzie do karwi 08.08.07, 15:21 Mam odmienne zdanie o Morenie i Dworku skąd właśnie wróciłam. Ale wiadomo, że nigdy nikt wszystkim nie dogodzi. Jeżdże tam od 4 lat i jestem zachwycona, 3 razy spałam z rodzinka w Dworku a raz w Morenie. Osobiscie wole Dworek bo wiekszy plac zabaw i moje dzieci mogly sie wychasac do poznych godzin wieczornych. Pokoje moze ładniejsze w Morenie ale w Dworku tez sa fajne i ceny troszke nizsze. Jesli chodzi o wlascicieli to ja odebralam ich przeciwnie do krasuli.Pan Tomasz czesto z nami wypil kieliszka i milo nam sie rozmawialo.Jego zona moze mniej towarzyska ale rownie mila.Jak zdazylam zauwazyc dba o swoj dobytek.Slyszalam jak kilka krotnie zwrocila uwage komus kto wjezdzal zabloconym wozkiem do pokoju ale temu sie nie dziwie bo to zwykly wandalizm tym bardziej ze taka "czysta" mamuska o dziwo potrafila wymyc koleczka od wozka w dzien wyjazdu i wlozyc czysciutki do swojego auta. Nie bedziemy mieli nigdy ladnych kwater jesli nie nauczymy sie szanowac cudzego mienia.A to ze komus sie zwroci uwage to uwazam ze slusznie bo przynaujmniej czysto w osrodku bylo i milo. W Dworku zawsze młoda ekipa i super klimat.Duzo dzieci bo duzy osrodek ale nie zauwazylam aby byl zapchany na maxa. Jest po prostu latem duzo rodzin z masa dzieci i to jest wlasnie super.Moje dzieci zawsze placza jak wyjezdzamy,nawiazuja tyle przyjazni ze potem pisza do siebie caly rok. Mamy zawsze mile wspomnienia z Karwi. Miasto i plaza super. Odnosze wrazenie ze krasula po prostu jest osobą ktorej nie zadowolilby nawet Las Vegas; ot – typ człowieka, który jest szczęśliwy tylko wtedy, jeśli jest niezadowolony. Pewnie i w Las Vegas czepiałaby się do wszystkiego. Ale zycze udanego urlopu przynajmniej w takim stopniu jak nasz. Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: gdzie do karwi 02.07.07, 19:23 dzięki krasulas za info byłam w karwii kilka lat temu teraz wybieram się z małym dzieckiem i mam nadzieję, że będzie fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
kutynek Re: gdzie do karwi 29.06.07, 21:24 hej z tym spaniem na plazy to w sumie dobry pomysl.ja jeszcze czekam na meila z potwierdzeniem wolnych miejsc i moze dolacze do was szczesciary.znalazlam w wyszukiwarce gdzie w karwi jest dobre jedzonko.pensjonat batory i nautilus oraz zlota rybka. Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka106 Re: gdzie do karwi 29.06.07, 21:33 podobno w dworku jest net, wiec moze jak dojade napisze poprostu na forumie ze tego i tego dia zbiorka przy grilu, albo hustawce hehehe Czekam na propozycje P.S. Mam dwuletnia corke z blond kitkami wiec bede rozpoznawalna Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: gdzie do karwi 02.07.07, 19:24 malwinko, a ja mam charakterystycznego 16-miesięczniaka, no i 6-miesięczny brzuszek jakoś się poznamy! Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka106 katrem 03.07.07, 09:28 od kiedy bedziecie? Rozumiem e rowiez macie rezewacje w dworku? Licze na niezłe wieczorne grilowanie Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka106 Re: katrem 08.07.07, 00:05 buuu to my tylko do 01 sierpnia, szkoda ze sie nie poznamy Zycze za to pieknej pogody, licze ze takowa jeszcze bedzie w te wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: katrem 08.07.07, 11:15 buuu, szkoda ale może innym razem mam nadzieję, że pogoda się poprawi... Odpowiedz Link Zgłoś
justica2 Re: gdzie do karwi 29.06.07, 22:46 To integrujmy się)) Moja córka też prawie 2-latka i blondi, jedynie kitek brak)) Liczymy na grilla. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
stachowiaka Re: justica2 30.06.07, 08:57 Karwia jest naprawde ładna miejscowościa. Nie zrazajcie sie Nie ma takiego uroku jak kiedys gdy nie było tam tak duzo wczasowiczów, ale i tak jest tam jedna z najladniejszych plaz w pasie nadmorskim. Jak nie bedzie pogody niedaleko sa ładne miejscowosci kore warto zwiedzic. Fokarium na Helu, Kalwarie w Wejherowie czy pokusic sie o wypad do Trójmiasta. UDANYCH WAKACJI Odpowiedz Link Zgłoś
mma11 Re: gdzie do karwi 03.07.07, 05:15 my w ub roku bylismy w domu wczasowym "werona". Zdecydowanie odradzam!!!! Jedzenie fatalne, albo bez smaku albo wrecz niedobre. Potrawy dosc czesto sie powtarzaja.... i jak za te cene sa po prostu banalne... , kurczak panierowany a la schabowy, banal! i do tego cala nasza paczka strula sie..., wymioty, goraczka , biegunka! Pokoje klaustrofobiczne, wystroj kiczowaty, jakies falbanki etc. i do tego maja jakis problem z kanalizacja..., b. brzydko "pachnie" w lazienkach. Nasza corcia szla na siku tylku po uzyciu naszych perfum... Mila, mloda obsluga i w miare mily wlascieciel nie wystarczaja... w sumie : porazka! UNIKAC PROSZE. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna73 Re: gdzie do karwi 03.07.07, 22:07 odradzam Aleksadrie polecam Nemo i Zefir Odpowiedz Link Zgłoś
aga_zuza Re: gdzie do karwi 04.07.07, 10:20 podpisuję się obiema rękami pod tym, co napisała krasulas)) własciciele moreny niemili, nieuprzejmi, zawsze w złym humorze...moze stąd te wolne pokoje..nikt do nich nie wraca...hihihihih.... My w tym roku znów do karwi.. z uporem maniaka tam wracamy tym razem U KRYSI od 07.07.Może ktos cos słyszał? Może ktoś się wybiera? pozdrowionka-Agnieszka ps.A co z tą pogodą????? Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: gdzie do karwi 04.07.07, 11:21 będzie, będzie ja z uporem maniaka po 10 latach przerwy w niedzielę ruszam na zachód - Międzywodzie. Pech chciał, że rok temu trafiłam na przełom VII/VIII - i pogoda się sknociła Lało przez kilka dni - a reszta wybrzeża 2 razy cieplejsza Stąd kontakt z "Miłym Państwem" był nieco większy. A uczciwie przyznam, że byłam dla nich zawsze miła - choć absolutnie nie powinnam. Jednak - jak dziewczyny się zintegrują - nikt im "nie podskoczy" Pozdrawiam Miłego wypoczynku i słonka życzy Boska Żonka Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka2004 Re: gdzie do karwi 09.07.07, 15:15 Tak czytam i czytam i jestem trochę przerażona tym nastawieniem gospodarzy w stosunku do gości. Bo też mama zarezerwowany pokój od 24 lipca w Dworku.Więc malwinka i justica pewnie gdzieś tam się będziemy mijać. Może chociaż dzieciaki pobawią się razem, gdyż są w zbliżonym wieku - moja córcia ma 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
justica2 Re: gdzie do karwi 09.07.07, 21:27 E tam... nie przejmujmy się gospodarzami, najważniejszy dobry humor i pogoda, bo na razie figle płata. A zuzka spotkanie przy grillu obowiązkowe damy radę marudnym gospodarzom. My przyjeżdżamy 26 lipca, także jak będziecie już z malwinką to zamówcie ładną pogodę. Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
cherrylee79 Re: gdzie do karwi 16.07.07, 15:13 Czy ktoś był może w Karwi w Willi Mors na ul Zimowej? Jeśli tak to proszę o opinie. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka30 Re: gdzie do karwi 17.07.07, 14:02 Ponieważ byliśmy tam już 4 razy rok po roku spokojnie polecam willę Hetman w Karwi, jest trochę na uboczu jakieś 10 min spacerkiem do centrum miasta, blisko zejście na plażę, obok lasu i utwardzonej drogi na wydmie którą z małym dzieckiem można spacerować w kierunku Karwieńskich Błot(przez las też jest droga spacerowa-szlak rowerowy)Dla dzieci plac zabaw, super chatka grilowa, a przede wszystkim w pokojach czyściutko i pachnąco.Pokoje z łazienką i mini aneksem kuchennym. Właścicielka nie żadna naciągalska, przyzwoite ceny, w tym roku musieliśmy wracać wcześniej, za ostatnią dobę nam nie policzyła chociaż zajmowalismy pokój przez cały dzień bo wyjeżdżalismy na noc. Na brak klientów nie narzeka wiec nie wiem czy będą miejsca. A jesli chodzi o plażę to o wiele fajniejsza i pustsza jet w Karwieńskich Błotach to jakieś 15 min dłużej spaceru nad wodę ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś