lidiusz11 22.07.08, 12:56 Jedyne co mi przychodzi do głowy to Morskie Oko i Gubałówka. Gdzie można jeszcze się wybrać z około 2 letnim dzieckiem. Gdzie można zabrać wózek a gdzie raczej "na barana" bo wózkiem nie da rady. Dzięki za porady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clio_1 Re: Zakopane - gdzie można się wybrać z 2-latkiem 22.07.08, 12:59 Doliny: Białego, Strążyska, Chochołowska, Kościeliska. Ja zamiast wózka polecam nosidło turystyczne ze stelażem; wózek jest dobry na Krupówki Odpowiedz Link Zgłoś
k.solska Re: Zakopane - gdzie można się wybrać z 2-latkiem 22.07.08, 13:39 Właściwie clio_1 wyczerpała temat Dołozyłabym do tego może tylko spacer pod Reglami - tam można wózkiem. Ja rok temu z 9-cio miesięczną córką byłam coprawda na Kościeliskiej wózkiem, ale z bardzo dobrymi pompowanymi kołami, ale i tak było ciężko. Dla takiego malucha naprawdę nosidło to najlepsze rozwiązanie, bo mimo że dwulatek rwie się do chodzenia i biegania to jednak szybko też marudzi że nóżki bolą )) A do Morskiego Oka chyba jednak nie dotrzecie, bo podobno remontują drogę ( Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: podpisuje sie pod dziewczynami 22.07.08, 13:55 mysmy byli z nasza roczna corka w zeszlym roku w Zakopcu. mielismy wozek trzykolowy z duzymi pompowanymi kolami-sprawdzil sie. nie polecam spacerowek-parasolek. najlepszym wyjsiem byloby nosidelko, chociaz ja swoja corke wole wozic wozkiem-jest zbyt ruchliwym i pomyslowym dzieckiem i znajac zycie, pewnie ucieklaby mi z nosidelka... Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: pierwsze slysze :) 22.07.08, 13:58 ze remontuja te dziurawa droge, chyba ze cos sie zmienilo od 26 czerwca b.r., kiedy nad Morskie Oko sie wybralismy. ale w eritum sie zgadzamy - nie polecam M.O. Odpowiedz Link Zgłoś
miryw Re: Zakopane - gdzie można się wybrać z 2-latkiem 23.07.08, 11:19 Również polecam nosidełko. W zeszłym roku byliśmy z roczniakiem w Zakopanym i chodziliśmy po dolinkach, a nawet udało się wejść na Sarnią Skałkę. W stopce filmik z pobytu w Zakopanym. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: bylam ostatnio wlasnie z 2latkiem 22.07.08, 13:57 robilismy fajne wycieczki na slowacje - szczyrbskie jezioro (polecam, baaardzo fajna wyprawa!), stary smokowiec (wycieczka kolejka linowa na Lomnice - my dotarlismy tylko do drugiej bazy na 1750 metrow, bo byla zla pogoda). Morskie Oko wybitnie odradzam!!! bylismy tam, nasz dwulatek szedl cala droge (za nic nie chcial do wozka) i mielismy po prostu ostra jazde (ja w ciazy). poza tym tlum ludzi, jezdzace non stop dorozki - zadna frajda. warto jeszcze zwiedzic zamek w czorsztynie i nidzicy (nad zalewem czorsztynskim), przy okazji zahaczyc o Kroscienko (sliczne, malownicze miasteczko) gdzie mozna pojsc na spacer w Pieniny (piekne widoki). slyszalam tez, ze pod bukowina tatrzanska otworzyli jakis park wodny z goracymi zrodlami czy cus, podobno fantastyczne miejsce dla dzieciakow, ale opinie zaslyszalam od mieszkajacych w pokoju obok turystow z opola, sami nie bylismy. Odpowiedz Link Zgłoś
lidiusz11 Re: Zakopane - gdzie można się wybrać z 2-latkiem 22.07.08, 14:50 Ale czy w tych dolinach nie ma np. wejścia po jakiś drabinkach bo ja mam lęk wysokości? A moje dziecko na pewno nie wysiedzi w nosidle, bo nie cierpi żadnych nowości. Więc jedynie będzie na barana u tatusia. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Zakopane - gdzie można się wybrać z 2-latkiem 22.07.08, 15:00 Nie ma żadnych drabinek, łańcuchów itp. To są łagodne doliny doskonałe do spacerów. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: nie 22.07.08, 15:01 zwykle doliny - po prawej gora, po lewej gora, w srodku szeroki gosciniec i przewaznie obok jakis gorski potok. z tego co pamietam ani w chocholowskiej ani w koscieliskiej nie ma zadnych trudnych przejsc. ale tez jest sporo ludzi. jeszcze raz powtarzam - jesli bedziecie zmotoryzowani polecam slowacje: malownicze miejscowosci, bardzo niewielu turystow i nizsze ceny. taka mala tania austria. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: nie 22.07.08, 15:21 Na Słowacji można jeszcze wejść/wjechać na Hrebienok, a wokół Szczyrbskiego Jeziora są piękne trasy spacerowe, na upartego można wejść dosyć łatwa trasą (ok. godziny) nad górski staw (ale nie pamiętam jak on się nazywa, nad stawem jest schronisko) - może liwilla będzie wiedziała o co mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mara_jade73 Re: nie 24.07.08, 14:46 Pewnie chodzi o Popradzkie pleso. Można jeszcze dojść nad Jamskie ale tam nie ma schroniska. Niestety nad Strebskim jest remont i nie jest już tak malowniczo. Jeśli chodzi o Zakopane to jak Michał miał 2 latka to byliśmy i na Kondratowej i Rusinowej polanie ale mielismy nosidło. Teraz jak już sam zasuwa po górach to już na takie dalsze wycieczki niestety nie chodzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Zakopane - gdzie można się wybrać z 2-latkiem 22.07.08, 15:35 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=595 Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozja Re: Zakopane - gdzie można się wybrać z 2-latkiem 24.07.08, 12:36 My byliśmy z 1,5 rocznym dzieckiem tydzień temu tam. Sprawę zdecydowanie ułatwia nosidło z którym można praktycznie wszedzie sobie iść. Z wózkiem i to na dobrych kołach pozostają doliny, gubałowka, kasprowy wierch i ścieżka pod reglami. Ale nawet tam nie ma co się pchac ze spacerówka na małych kołach. My mieliśmy włsnie taki wózek i bez nosidła byłoby bardzo cieżko albo w ogóle nierealnie. W jeden dzien byliśmy w aqua parku co dla malucha tez jest atrakcją. Odpowiedz Link Zgłoś