Dodaj do ulubionych

Przedszkola:Szczekocińska lub Krasickiego

15.02.07, 21:09
Witam. Stoję przed wyborem przedszkola dla Młodego. Najbliżej mojego domu są
ww przedszkola.
Przedszkole na Szczekocińskiej jest prywatne na Krasickiego publiczne. Byłam
w obu i przyznam szczerze, że oba wywarły na mnie pozytywne wrażenie, choć z
przewagą prywatnego. W związku z tym proszę o pomoc w podjęciu decyzji. Jeśli
któraś z Was albo waszych znajomych ma dzieci w tych placówkach to byłabym
wdzięczna za opinie.
Szczególnie ciekawa jestem opinii nt Szczekocińskiej. Czy rzeczywiście jest
tam tak bajkowo jak opisuje dyrektorka? Przyznać muszę, że otoczenie
przedszkola jest rewelacyjne (las).
Obserwuj wątek
    • pamana Re: Przedszkola:Szczekocińska lub Krasickiego 28.03.07, 11:41
      Krasickiego nr 14 ?

jesli tak ,to służe pomoca.
      p.
      • beata132 Re: Przedszkola:Szczekocińska lub Krasickiego 28.03.07, 21:08
        Wątek wisi już dosyć długo, więc musiałam podjąć decyzję. Zdecydowałam się
        na "czternastkę". Mam nadzieję, że przyjmą Młodego. Byłabym wdzięczna za kilka
        zdań na temat tego przedszkola.
        1. Czy dzieci są zadowolone z proponowanych im zajęć?
        2. Jak sprawują się panie opiekunki?smile
        3. Czy dzieci często wychodzą na plac zabaw/spacer?
        • pamana Re: Przedszkola:Szczekocińska lub Krasickiego 29.03.07, 09:35
          Moje dziecko w tym roku konczy tam edukacje po 4 latach wiec wiem sporo smile

Mlode poszlo do maluchów w wieku 3,4 roku.
          moje jest i bylo zawsze bardzo zadowolone, od 2 grupy jest angielski,taniec.moje
          chodzilo na te 2 zajecia, zadowolona owszem.co roku jakies zajecia dochodza ,w
          tym roku jest korekcyjna prowadzona przez doswidczonego WF.wczesniej byla roczna
          przerwa .

Panie sa wszytskie bardzo fajne,pomyslowe,otwarte,przedszkole jest male wiec
          wszyscy sie dobrze znaja,panie znaja i rodzicow i dzieciaki.
          nie wiem kto teraz bedzie mial 1 grupe ale jesli chcesz to sie dowiem.
          byc moze twoje dziecko trafi na Pania mojego dziecka wtedy info bedzie z
          pierwszej reki,czego ci zycze bo Pani Marzenka jest swietna.
          plac zabaw jest po wymianie ,miejsce jest fajne bo tylko 1 jednokierunkowa
          ulica ,wsrod blokow wiec nie ma problemow tlumu samochodow,halasu itp.
          wlasciwie dzieciaki wychodza codzinnie ,no chyba ze leje caly dzien .Albo
          biegaja po placu zabaw -czesto 2 razy w ciagu dnia po sniadniu i po podwieczorku
          lub wychodza na spacery do parku obok ,chodza tez do lasu.

Czesto organizowane sa przedstawienia,zabawy,konkursy,spotkania z rodzicami i
          dziecmi,co 1-2 tygodnie nowe prace na wystawie,wyjscia do teatru,przyjezdza
          filharmonia koncertami dla dzieci,spotkania z np. policja,straza pozarna w
          przedszkolu lub w komendzie,zbiorki darow dla innych biednych dzieci, wyjazdy
          do schroniska dla psów,do skansenu.

to wszytsko rozlozone oczywiscie w czasie ,wiadomo ze z maluchami trudniej ale
          tez maja mnostwo atrakcji.

jedzenie bardzo dobre i bez ograniczen.

dla mnie plusem bylo otoczenie ,wielkosc przedszkola,otwartosc personelu od 1
          dnia,interesowanie sie dzieckiem ,codzienne informowanie co sie z dzieckiem
          dzialo,jak zjadlo ,itp.

nie mam doswiadczen z innymi przedszkolami stad moje pozytywne nastawienie do
          tego ,gdy zapisywalm dziecko 4 lata tmeu ,bylam jeszcze w 2 innych na rozeznaniu
          i nie przekonaly mnie ,zdecydowalam sie na 14 .nie bylo tez problemow z
          zapisaniem ,grupa corki miala tylko 20 dzieci ,teraz pewnie bedzie wiecej bo
          moje z 2000 roku czyli z nizu.

cena wiadomo 118 (?) plus wyzywienie 4,20 dziennie.

ogolnie polecam smile
          w razie pytan chcetnie odpowiem.
          pzdr
          p.
          • beata132 Re: Przedszkola:Szczekocińska lub Krasickiego 30.03.07, 14:09
            Dziękuję bardzo za wyczerpujące informacjesmile
            Szymon pójczie do grupy 3-latków, ale nie wiem, kto będzie jego opiekunką.
            • kiki1975 Re: Przedszkola:Szczekocińska lub Krasickiego 04.04.07, 11:50
              Myślę, że nie będziesz żałowała swojej decyzji w sprawie 14. Moja córcia chodzi
              tam od lutego i jestem bardzo, bardzo zadowolona. Wszystkie panie są przemiłe,
              mają wspaniałe podejście do dzieci. Moje dziecko wręcz uwielbia swoją Panią
              Marzenkę i Panią Ewę, która jest pomocą. Po dwóch miesiącach chodzenia do
              przedszkola, nie jestem już chyba w stanie zliczyć ilości piosenek, wierszyków
              i zabaw które zna moja córka. Często organizowane są przedstawienia, imprezy, a
              także warsztaty plastyczne, w których udział biorą również rodzice. Jeśli
              chodzi o jadłospis, to jest bardzo urozmaicony i odpowiednio dobrany. Dzieci,
              jesli tylko pogoda na to pozwala, codziennie są na spacerze (plac zabaw albo
              park). Pani Marzenka na bieżąco przekazuje swoje uwagi na temat dziecka i jego
              postępów i osiągnięć. Tak więc naprawdę gorąco polecam to przedszkole. Być może
              moje dziecko chodzi tam jeszcze zbyt krótko żeby zobaczyć jakieś mankamenty,
              ale póki co nie mam żadnych zastrzeżeń.
              A tak na marginesie to jeśli zdecydowałaś się na zapisanie swojego dziecka do
              tego przedszkola, to spotka się z moją córką, która od września nadal będzie w
              maluchach, a z którą znają się jeszcze z masaży w szpitalu.
              Pozdrawiam! MAMA JULKI!
              • monia761 Re: Przedszkola:Szczekocińska lub Krasickiego 04.04.07, 12:58
                Bosze-dziewczyny,gdzie jest Krasickiego bo za chiny ludowe nie mogę sobie
                skojarzyc.Moją chcę zapisać za rok od wrzesnia-to kiedy musiałabym tam się
                zgłosić by była już na liście?Nie miałam pojęcia,ze z przedszkolami mogą być
                takie problemy.
                • pamana Re: Przedszkola:Szczekocińska lub Krasickiego 04.04.07, 14:36
                  Widze kolejna zadowolona mama smile
                  moje konczy w tym roku to przedszkole wiec moge stwierdzic ze przedszkole ejst
                  naprawde super jesli chodzi o panie itp.
                  natomist nie podoba mi sie system placenia ,u kazdej pani za cos innego ,trudno
                  dorwac intendetnke zeby zaplacic itd.mam nadzieje ze to sie bedzie poprawiac i
                  wreszcie ktos dojrzeje do stworzenia mozliwosci placenia za wszytsko przelewem.w
                  tej kwestii przedszkola sa na etapie wydzierania papierkow jak 20 lat temu gdy
                  ja chodzilam do pzredszkola.ale domyslam sie ze ludzie z poprzedniego systemu
                  boja sie komputerow i nowosci.
                  p.
                  • beata132 Re: Przedszkola:Szczekocińska lub Krasickiego 04.04.07, 15:18
                    smile))
                    U Szymona w żłobie przy ul. Wandy też panie wydzierają papierki, więc jestem
                    przyzwyczajonasmile
                • beata132 Re: Przedszkola:Szczekocińska lub Krasickiego 04.04.07, 15:21
                  Krasickiego jest blisko skrzyżowania Jaskółczej z Ogrodową, ale w stronę
                  Ptasiejsmile Praktycznie tuż przy parku vis a vis gim nr 5. Mam nadzieję, że nie
                  namotałamsmile
              • beata132 kiki1975 04.04.07, 15:22
                Jak zobaczę to pewnie poznamsmile
                Tylko na masażach były co najmniej 2 Julki, więc nie wiem, o którą chodzismile
                • kiki1975 Re: kiki1975 04.04.07, 21:23
                  Sąsiadka z Ogrodowej. Na masażach największa czarna czupryna. Pozdrawiam!
                  • beata132 Re: kiki1975 04.04.07, 22:17
                    Już nie mieszkam na Ogrodowej. Jestem teraz już pewna, że się znamysmile
                    Pozdrawiam i Wesołych Świątsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka