Dodaj do ulubionych

Mam już dość RADIA KIELCE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 17:52
Obserwuję juz od dłuższego czasu to co się dzieje w Radiu Kielce i włos jeży
mi się na głowie. Najpierw toczy się postępowanie wyjaśniające w sprawie
poważnych nadużyć członków zarządu oraz pracowników działu reklamy. Już chyba
wszyscy wiedzą w mieście o tym jak DRUŻYNA CHROBOTKA kręciła lody na
reklamie. Pisał o tym, jak się domyślam, jeden z pracowników radia,
wymieniając konkretne nazwiska, kochanki itp./szkoda, że tak szybko usunięto
ten tekst/. I co ? I nic ! Rada Nadzorcza, która nadzoruje i ocenia pracę
zarządu uznała, że wszystko jest ok.! Chwilę później zarząd ogłasza konkurs
na prowadzenie biura reklamy, ponieważ dotychczasowi pracownicy wraz z ich
szefem są nieudolni i zamiast zysku generują straty !!! To chyba pierwszy w
historii mediów taki dział ! Ale spokojnie- może oni nie są tacy głupi tylko
tacy sprytni...!? Doprowadzić dział do katastrofy a później go
sprywatyzować...! I po chwili głębszego zastanowienia ma to sens. W naszym
kraju wiele mieliśmy przykładów takiego działania, to już klasyka. Pan
dyrektor Kotte najpierw tworzy warunki przetargu a później w nim startuje. W
każdej, choć odrobinę szanujacej się firmie, ci którzy tworzą konkurs nie
mają prawa w nim uczestniczyć, nawet ich rodziny. Ale nie w Radiu Kielce !
Dzięki czujności dziennikarskiej, ta parodia miała swój kres. Szkoda, że na
tak krótko ! Nieudolny dyrektor, współprzygotowujący warunki przetargu,
mający dostęp do informacji, których inni nie posiadają, takich jak obroty,
rabaty, klienci, umowy...startuje po raz drugi do boju z agencjami, które jak
się domyślam są w większości podstawione. Wystarczy sprawdzić czy dział
reklamy i promocji nie zlecał tym agencjom. Ciekawe ? Ale chyba najciekawsza
w tym wszystkim jest postawa rady nadzorczej. Czyżby polityka i republika
kolesiowa stały się istotniejsze niż honor, profesjonalizm i czysta ludzka
przyzwoitość. Wygląda, że tak, skoro w dzisiejszej wyborczej przewodniczacy
mówi,iż wszystko jest ok. Ja nie rozumiem już nic. Czy ci ludzie mają tak
małe kompetencje czy robią nas wszystkich w balona, patrząc nam prosto w oczy
i śmiejąc się. Jeżeli tak jest to ja się wyprowadzam...daleko...najlepiej na
Księżyc.
Pozdrawiam
AGENT
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Mam już dość RADIA KIELCE IP: 193.24.200.* 25.02.04, 21:01
      Mam dla ciebie dobrą radę,każdy odbiornik jest wyposażony w wyłącznik.
      • uciekajac_zyciu czy jest lekarstwo na troski? 25.02.04, 21:20
        mam propozycję:
        nie łączmy spraw szefów Radia Kielce z rozgłośnią Radio Kielce.
        to jak się okazuje dwie różne materie

Radio Kielce to jednostka o dużym potencjale, istotnym doświadczeniu, wpisana w
        historię miasta i regionu.

no niefajnie, że jest jak jest.

cały ten szum, którego jesteśmy świadkami - chwały Radiu Kielce nie przynosi.

• Gość: AGENT Re: Mam już dość RADIA KIELCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 17:17
        Ale przecież ja nie napisałem ani jednego słowa, że słucham tego radia...
        • basia996 Re: Mam już dość RADIA KIELCE 26.02.04, 17:23
          Gość portalu: AGENT napisał(a):

> Ale przecież ja nie napisałem ani jednego słowa, że słucham tego radia...
          I w tym cały twój problem ,szczekasz na radio którego nie słuchasz. To co ci
          się nie podoba radio czy Chrobot?
          • Gość: BRIZOL Re: Mam już dość RADIA KIELCE IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.02.04, 09:11
            MISIU PUSZYSTY!
            CZYTAĆ NIE UMIESZ CZY CO, TA TWOJA WYBORCZA WYJAŚNIAŁA SWÓJ BŁĄD, ŻE DZIAŁ
            REKLAMY BYŁ W RADIU KIELCE DOCHODOWY I TO SPORO ... ZAROBIŁ KILKASET TYSIĘCY
            ZŁOTYCH WYKAZUJĄC RENTOWNOŚĆ, PROMOCJA PRZYNIOSŁA STRATY BO OD TEGO JEST
            PROMOCJA, NA TO DOSTAJĄ SZMAL Z ABONAMENTU, ŻEBY PROMOWAĆ "MISJĘ". JAKBYŚ SIĘ
            ZNAŁ NA EKONOMII TO BYŚ WIEDZIAŁ Z CZEGO SKŁADA SIĘ MIX MARKETINGOWY. POCZYTAJ
            SE A POTEM OPOWIADAJ BARABUŁY.
            SPEKULUJESZ, OPLUWASZ LUDZKOŚĆ RADIOWĄ I EMITUJESZ W SIEĆ PIERDOŁY, ALE GŁUPIE
            LUDZISKA NIE SĄ TAKIE GŁUPIE,A RADIA KIELCE SŁUCHA CORAZ WIĘCEJ LUDZI, JA TYLKO
            CZASAMI ,ALE NAWET JE LUBIĘ, BO MA FAJNĄ MUZĘ.
            BRIZOL
            PS.
            IDŹ SE DO PSYCHOLOGA NA TERAPIĘ MOŻE CI POMOŻE?
            • Gość: hahaha Re: Mam już dość RADIA KIELCE IP: 195.136.247.* 29.02.04, 10:22
              rzeczywiście ma fajna muzę, najbardziej lubie Marka Strzeżkowskiego - Wróżko
              Czarodziejko, zespoł ludowy spod Łysicy, a najbardziej to juz mix ludowców i
              Eminema, ktory leci zaraz po nich ;)

P.S. radio Kielce mozna pochwalic za różne rzeczy, ale na pewno muzyka u nich
              to dno... niestety
              • basia996 Re: Mam już dość RADIA KIELCE 29.02.04, 10:47
                Gość portalu: hahaha napisał(a):
                > P.S. radio Kielce mozna pochwalic za różne rzeczy, ale na pewno muzyka u nich
                > to dno... niestety
                A w twojej ocenie dobra muzyka to "rytm młoto pnełmatycznego"?
                • Gość: kie Re: Mam już dość RADIA KIELCE IP: 81.26.15.* 05.03.04, 18:32
                  a ja nie lubie radia maryja ...
                  wiec nie slucham i sie nie podniecam z tego powodu
                  • Gość: Zenek Re: Mam już dość RADIA KIELCE IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.04, 06:59
                    W Radyju Kielce też dużo z Rydzykowego Radyja.Jest tam Pani Teresa Juchnowska
                    od spraw pozaziemskich.Ciekawe ile ona ma lat,że taka nawiedzona.
              • Gość: pati Re: Mam już dość RADIA KIELCE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 20:17
                Ja kiedyś też nie znosiłam radia kielce ale kiedy trochę posłuchałam tak się
                przekonałam, że wysokie statystyki słuchalności nie są wyssane z palca.Muzykę
                maja świetną, ale oczywiście nie o każdej godzinie. Trudno, żeby wszystko
                podobalo nam się o każdej godzinie trwania audycji.Jednak generalnie jest ok i
                byłoby bardzo źle gdybysmy nie mieli takiego wlaśnie radia w KIELCACH.
    • Gość: LiL Mam już dość RADIA KIELCE IP: *.wichrowe.net.pl 06.03.04, 15:33
      Podsumuje to krótko! z takim potencjalem jakie ma radio kielce mozna by
      stworzyc potege! a tak no coz troche smiesznie brzmi- uswiadomcie to sobie ze
      mlode pokolenie nie slucha tego radia! ze nalezy ewoluowac- niebawem juz nie
      bedzie na to czasu! a wyniki badan ktore widze w lokalnej prasie?
      zastanawiajace... no bo przeciez kazdy moze je ladnie opakowac, ze jestesmy
      numer jeden w kielcach... jak sie okazuje pieniadze radia nie zrobia- A MLODZI
      TAM I TAK DO GLOSU NIE DOJDA! jest paru zdolnych i ciekawych ludzi w kieleckich
      komercyjnych rozglosniach... choc i oni pewnie sa niezle trzymani na wodzy...
      ale wiecie jestem idealistka i wierze za radio kielce zrozumie to ze czasami
      warto skonczyc z kolesiami bo radio to pasja a nie fabryka srubek- a oni nam
      wkrecaja mnostwo przecietnosci nawet na minus! dobra na koniec- zabawne sa
      jingle radia kielce- a podobno tam pracuje smietanka copy-writerów i
      producentow... no to tyle... pozdrawiam ( jesli ktos to wogole przeczyta):)
      • Gość: BRIZOL Re: Mam już dość RADIA KIELCE - DO LIL IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 20:07
        CO TAKIEGO ŚMIESZNEGO JEST W DŻINGLACH? TO PRAWDA ŻE SĄ NIECO INNE OD INNYCH
        STACJI, MAJĄ CHARAKTER, A TO SŁUŻY RADIU KIELCE. MŁODZI MAJĄ TROCHĘ CZASU DLA
        SIEBIE WIECZORAMI, JEST jANASZEK, GROCHOWALSKI, KOLKA ... A POWIEDZ MI
        DZIEWCZYNO, CZY RADIO MOŻE BYĆ DLA WSZYSTKICH? dLA WSZYSTKICH JEST CHLEB,
        MASŁO, SÓL, MYDŁO, WODA I INNE, W PUBLICZNYM RADIU MUSZĄ GADAĆ I EDUKOWAĆ, A
        NIE KAŻDY CHCE GŁOWĄ RUSZAĆ. jAKBY BYŁA SAMA MUZA TO WEDŁUG CIEBIE LUDZKOŚĆ BY
        SŁUCHAŁA rk? CZAS UCIEKA I CZŁOWIEK MA POTEM INNE OCZEKIWANIA OD RADIA. DLA
        MNIE, JEŚLI GADAJĄ TO WIĘCEJ POWINNO BYĆ NA ŻYWCA, Z MIASTA, ULICY, I REGIONU.

• Gość: Kukuryku Re: Mam już dość RADIA KIELCE - DO LIL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.04, 20:19
          Niechaj radio nadaje, nie słucham go lecz wielu słucha dzięki czemu ma co ganić
          a ganiąc się nie nudzi.
        • Gość: BRIZOL Re: Mam już dość RADIA KIELCE - LUBIĘ RADIO KIELCE IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 20:41
          JESZCZE JEDNO ZDANKO
          A GDYBY TAK CI CO MAJĄ WIELE RECEPT NA rADIO kIELCE, CZYLI MY, PODRZUCALI
          JAKIEŚ POMYSŁY NA TEN FORUMEK, TO MOŻEBY KTOŚ TAM PRZECZYTAŁ I CUŚ NOWEGO
          WPROWADZIŁ. NIECH RUSZY INICJATYWA ODDOLNA, WŁADZA W RĘCE LUDU! pŁACISZ
          ABONAMENT TO WRZUĆ COŚ W SIEĆ! BABKA PŁACI TO NIECH WNUCZEK SIĘ INTELEKTUALNIE
          WYKAŻE.
          WEJDZIE UNIA I KUPI WSZYSTKIE STACJE JAK LECI, CO NAM WTEDY ZOSTANIE POLSKIEGO?
          TAK SIĘ JUŻ STAŁO Z GAZETAMI. OSTATNIĄ ENKLAWKĄ BYŁO ŚWIĘTOKRZYSKIE, ALE
          PRZESTAŁO.

• Gość: BRIZOL LUBIĘ RADIO KIELC IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.04, 21:07
            ACHA!
            BYŁBYM ZAPOMNIAŁ TRZA WPROWADZIĆ TEMAT "LUBIĘ RADIO KIELCE" I AFTER BIRDS!
            • Gość: zniesmaczony Re: LUBIĘ RADIO KIELC IP: *.kielce.net.pl 08.03.04, 08:52
              a ja proponuje wydymac BRIZOLA, bedzi eciekawiej i edukacyjnie, co ty na to
              jeleniu?
            • Gość: ck_tom Raczej nie przepadam za RADIEM KIELCE IP: *.mclink.it 10.03.04, 18:19
              Ilekroć wpadam do Kielc lubie zapuścić radioodbiornik i zobaczyć jak się mają
              regionalne rozgłośnie - o każdej mógłbym po kilka zdań napisać ale ograniczę
              się do dwóch. Dla mnie radio PLUS zrobiło największy postęp i jeśli mam czas to
              nawet słucham go przez internet. Co do RK to kiedy chodziłem do podstawówki to
              byłem biernym słuchaczem tej stacyjki - do dzisiaj został specyficzny format
              radia nastawiony na wieś tańczącą - rozumiem i popieram promocje rodzimego
              folkloru - ale disco polo - to jedynie folklor muzykyczny, a nie kultury i
              tradycji... Towarzysz BRIZOL (aby podkreślić wąność słów tak jak UN przejdę na
              wielkie literki). ZATEM TOW. B. TAK ODWAŻNIE PRZYSZEDŁ Z OSIECZĄ NA ZARZUTY
              WOBEC STACYJKI ŻE NAWT NIEWTAJEMNICZONY SIĘ POŁAPIE NA JASNYCH POWIĄZANIACH Z
              RK... CO DO ILOŚCI SŁUCHACZY TO JEST MYK KONKRETNY - JAKĄ SIĘ MA MOC NADAWANIA -
              KTO NADAJE ZE ŚWIĘTEGO KRZYŻA - KTO MA ZASIĘG TAKI JAK POCISKI TOMAHAWK
              JEDYNIE RK - WIEC WSPOMNIANE ŁOKOLICE, ŁOD BIELIN PRZEZ WŁOSZCZOWE I PRZEDBÓRZ
              I WIELE INNYCH MIEJSC JAK MAJĄ NIE SŁUCHAĆ TEJ PIĘKNEJ MUZY WSPOMNIANEJ PRZEZ
              TOW.B. - MUZA JEST EKSTRA.
              ZATEM ŻYCZĘ RM ABY SIĘ ROZWIJAŁA JAK DO TEJ PORY - TO FAKTYCZNIE ZA JAKIŚ CZAS
              NA UL. ZWIĄZKU WALKI MŁODYCH/ RADIOWEJ BĘDZIE JEDYNIE MUZEUM RADIA KIELCE...

TOM

• Gość: Lil Mam już dość RADIA KIELCE - DO LIL IP: *.wichrowe.net.pl 08.03.04, 18:13
          do Pana Brizola:))) Odnośnie jingli- mają charakter? zapytam jaki? Sorrki ale
          nawet w publicznym radiu musi być jakis pomysł, kreatywnośc a one sa takie same
          od wielu lat! te same schematy te same pomysly - NUDA! a fakt place abonament i
          przepraszam ze na takie cos wydaje pieniadze... Mlodzi maja troche czasu dla
          siebie - to cytat Pana Brizola... dosc ciekawe spojrzenie na mlodziez- biorac
          pod uwage ze prowadzacy sa grubo po 30, a nawet przed 40! Bardzo
          niekompetentnie z ich ust brzmi ten mlodziezowy wprost luzacki styl! wlasciwie
          mlodym jest sie zawsze- jesli sie tak czujemy zatem mlodziez radia kielce liczy
          sobie 40 lat! nic do tego nie mam tylko nie mowcie i nie piszcie ze jestescie
          radiem takze dla tego targetu. poprostu brzmi to smiesznie... w publicznym
          radiu musza gadac i edukowac- znow cytat Pana brizola- to lepiej niech pomysla
          najpierw co mowia a potem mowia- zreszta lepiej niech wyznaja stara zasade
          radiowa ze jesli nie masz nic do przekazania to nic nie mow!!! a edukacja- no
          tak zapomnialem ze to radio jest pelne misjonaszy. Napisal Pan o muzyce...
          zabawna historia dajaca temat na bardzo rozwinieta wypowiedz ( moze innym
          razem)!!! a Napisal Pan o tym ze radio powinno byc zywe "na zywca" to dlaczego
          wiekszosc materialow audycji jest przygotowywanych przed dziesiatki osob-
          niesamowite ale w komercyjnych rozglosniach pewnie z takim tematem poradzily by
          sobie 2 osoby a nie sztab, ktory otrzymuje dobre pieniadze za nic... Bede
          jednak wciaz podluchiwala radia kielce z ciekawosci bo jeszcze Pan zazuci mi ze
          jesli nie slucham to jak moge oceniac... a moja ocena jest... uwaga na trojke z
          minusem ! dlaczego nie mierna? z szacunku dla Pana! bo wierze ze nie jest pan
          miernym czlowiekiem... Pozdrawiam Lil!
          • Gość: sluchacz Re: Mam już dość RADIA KIELCE - DO LIL IP: *.kielce.net.pl 08.03.04, 19:48
            zgadzam sie zprzedmowczynia, aby o czym mowic trzeba miec o tym pojcie. jak
            ktos juz to zauwazyl, mozna siedziec na dupie i gadac o wszystkim, ale
            fachowcem jest sie do dupy. Ludzie poczytacje na co idzie kasa z abonamenty, co
            sie z niej produkuje, a potem wypisujcie bzdury, ze placicie abonament i
            zadacie - czego???? Stuk - puk w glowe, aby zadac trzeba sluchac, a nie
            krytykowac i narzekac, takim sposobem na pewno nic sie nie zyska, a
            inteligencji juz na pewno. ja tam lubie to radio, jak dla mnie ma ono u mnie
            dobra czworke !!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka