Dodaj do ulubionych

Władze nie chcą przenieść mozaiki z Jagiełłą

14.03.04, 20:31
Pan Andrzej Blackmail Sygut zwany wiceprezydentem, daje młodzieży dobitny,
wychowawczy przykład, jak na byłego kuratora i aktualnego "samorządowca"
przystało, arogancji władzy.

Czy rodzice i kielczanie odpowiednie mu podziękują?

dj
Obserwuj wątek
    • dijey Re: Władze nie chcą przenieść mozaiki z Jagiełłą 14.03.04, 20:38
      >>>>Andrzej Sygut, wiceprezydent Kielc, twierdzi jednak, że przeniesienie
      mozaiki w ogóle nie wchodzi w rachubę. - Nikt się nad tym poważnie nie
      zastanawiał. Być może w nowym budynku SP 13 będzie jakaś, ale z pewnością nie
      ta sama.<<<
      Kiedy Blackmail "rozmawiał" z rodzicami prezentował postawę, jakoby traktował
      poważnie te rozmowy i jakoby brał pod rozwagę to , co mówią rodzice.
      Podobno także WEL sie zastanawial. Rodzice, jak wiadomo z prasy, podnosili
      sprawe mozaiki, a wladze miasta zapewniały o radości sspełnienia życzeń
      rodziców byleby się pogodzili z przeniesieniem uczniów.
      Obecnie dowiedzielismy sie od wiceprezydenta, ze nad tym , co mówili rodzice:
      " NIKT SIĘ POWAŻNIE NIE ZASTANAWIAŁ"

GRATULEJE PANU PREZYDENTOWI zastępcy - zaiste dream team [ z dreszczowca ].

dj
      • Gość: I sekretarz Tow. Jagiełło sam się przeniósł do Jagielińskiego. IP: 195.205.230.* 14.03.04, 20:55
    • Gość: behemot kabaret warcholstwa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.04, 21:25
      To się nadaje do kabaretu.
      Najpierw jakieś rozhisteryzowane matki przyprowadzają na spotkania dzieci,
      które z płaczem błagają prezydenta o pozostawienie szkoły, potem jakieś
      przygłupy walczą o bohomaz z lusterek, a na koniec pewnie będą chcieli, żeby im
      kaloryfery przenieść.

Stwierdzam ze zdumieniem, z pozytywnym zaskoczeniem, że rodzice angażują się w
      życie szkoły. Że mają czas i ochotę. To bardzo dobrze. Rodzice są szkole
      potrzebni. Ot - znaleźć sponsora, załatwić wycieczkę, drobne remonty, pomoce
      szkolne, itp.

Obawiam się jednak, że te pomysły - o których czytamy w prasie - są dziełem
      jakiejś wąskiej grupki rodziców, jakiejś "szpicy intelektualnej" czy innego
      komitetu rodzicielskiego. Owa szpica składa się zapewne z osobników, których
      wcześniejsze wyczyny doprowadziły do tego, że stracili pracę. To pewnie oni
      wymyślają takie fanaberie, bo to niemożliwe, żeby zdrowy na umyśle człowiek
      miał czas i ochotę na robienie takiej zadymy przez kilka ładnych miesięcy.
      Wyjazdy do Warszawy, chodzenie na sesje rady miejskiej i teraz donoszenie do
      gazet. Tego się popołudniami zrobić nie da.

Te świry zamiast organizować dzieciom zajęcia pozalekcyjne skupiają się na
      warcholstwie. Wcale się nie zdziwię, jak każą zrywać parkiety, bo w nowej
      szkole są gorsze.

Dlaczego Gazeta uczestniczy w tych wybrykach ? Ja bym zrozumiał, gdyby szkoła
      (czyli nauczyciele) była likwidowana. Ale nie jest! A te szajbusy jak raz
      zobaczą swoje nazwisko w gazecie, to koniecznie chcą jescze. Nadymają się na
      zebraniach, ze znów o nich pisano i, że teraz to już napewno władza musi
      zrealizować każdy ich kaprys.
      • dijey Re: kabaret warcholstwa -Witam , gdzie byłeś? 14.03.04, 22:16
        Śliczny post.

Z daleka na fotce mozaika wyglada na dobry kawelek, jutro sprawdze naocznie.

Oni są w mniejszym stopniu warchołami niż ratusz arogancki.
        Z warchołami wogóle jest źle , gorzej było z nimi w Radomiu w 1976 komitet
        chcieli skurczybyki spalić.

Myślałem, ze prawica, samorzad 2002 to awangardowe grupy ludzi pragnących
        aktywnosci lokalnych społeczności, cos tam tłumaczyli, ze na tym niby polega
        demokracja. Chyba mi się pomyliło.

Ten Sygut Blackmail wolałby delegacje 1 goscia i z rukami po szwam, czy cos.

No i zmarnowano aktywnosc spoleczną, za to będzie gdzie sądzić decyzje
        niedouczonych biurokratów, chodowanych przez każdą władzę.
        Odwoływać się będą ludziska juz do Warszawy zamiast do wrażego Krakowa.

pozdrawiam
        dj
        • Gość: behemot Re: kabaret warcholstwa IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.04, 22:55
          > Myślałem, ze prawica, samorzad 2002 to awangardowe grupy ludzi pragnących
          > aktywnosci lokalnych społeczności, cos tam tłumaczyli, ze na tym niby polega
          > demokracja. Chyba mi się pomyliło

Ratusz robi w tej sprawie to, co do niego należy. Ja nie chcę, żeby mój podatek
          szedł na kaprysy oszołomów i cieszy mnie głos rozsądku u Syguta. Zespół dobrych
          nauczycieli jest przenoszony o 300 metrów. To wszystko.

Społeczność lokalna mogła się skoncentrować przy tej okazji na przebudowie
          nowej szkoły, może na utworzeniu nowej świetlicy, klubu osiedlowego z ping-
          pongiem, boiska, czy hali gimnastycznej ale aktywność ludzi (a właściwie
          tej 'szpicy') poszła w kierunku pyskówek. Nie stworzyli nic nowego i obawiam
          się, że nie stworzą, bo zamiast tworzyć wolą pyskować i krytykować.
          • dijey Re: kabaret warcholstwa 15.03.04, 01:30
            Ratusz robił co najgorsze.
            Sygut oszukuje ludzi na spotkaniach, to głos Blackmaila i kłamcy, zresztą bez
            potrzeby, wida ma zepsuty charakter.

Rozumiem , ze nie chcesz zeby twoj podatek szedł na kaprysy , ale po prawie to
            wiesz , ze w kasie nie ma twojego podatku, posrod masy jest wplata, a
            wlasciwie danina od roznych, w tym twoja.

Lubisz uprasczac sprawy, bo jak przypuszczam jest to koniecznoscia w Twojej
            pracy, ale ca 90% ludzi to gatunek pracobiorcy i nie zrobisz z nich
            przedsiębiorców, nikt nie zrobi, chyba, ze pod groźbą odcięcia dopływu tlenu.
            Ja nie jestem przekonany, ze tak trzeba.

> Społeczność lokalna mogła się skoncentrować przy tej okazji na przebudowie
            > nowej szkoły, może na utworzeniu nowej świetlicy, klubu osiedlowego z ping-
            > pongiem, boiska, czy hali gimnastycznej ale aktywność ludzi (a właściwie
            > tej 'szpicy') poszła w kierunku pyskówek. Nie stworzyli nic nowego i obawiam
            > się, że nie stworzą, bo zamiast tworzyć wolą pyskować i krytykować.

Niestety to prawda, tylko, ze oczekuję od władz , ze bedą oswiecac, bo mozna
            było pokierowac spontanicznie zorganizowaną grupę w dobrym kierunku, a w szkole
            tego nie uczą, a grupa jest na 90% ciemna [ krzywa gaussa ], więc niech mądrale
            z ratusza słuzą, a nie górują.

na tyle
            pozdrawiam
            dj
          • Gość: chillout Re: kabaret warcholstwa IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 15.03.04, 13:42
            Behemocie!!Nie tylko Ty płacisz podatki! Jak sobie pomyslę ile będzie kosztować
            ta armia adwokacko-sadowniczej koterii / każdy musi mieć kilka do kilkunastu
            tys. dodatki, komórki, samochody i inne duperele /...........kurde! Ile będzie
            kosztować adaptacja budynku? - marmury, dywany, gdanskie meble / aby był
            ten "klimacik"/, telewizory, komputery, hiszpanskie sracze i glazura / bo tyłki
            muszą mieć własciwą oprawę / no i oczywiscie barki / Whisky – Chivas Regal
            - ICH /Aliens/ ulubiona marka / itp....? Staram się pisać parlamentarnym
            językiem!Kurde!...
            Pewna próbka jest na Warszawskiej? Ile to kosztowało podatnika?
            Pamiętaj behemocie , że nasze Pastwo-Polska - nie wywiązuje sie z gwarancji
            konstytucyjnych wobec Obywateli! Armia bezrobotnych, armia ludzi bez srodków do
            życia i perspektyw!!
            Ja też płace podatki i mnie wkurwia!/UPS!/.
            Z drugiej strony WADZA co proponuje? PAJACYKI!!!...
            Nie liczę, że zmienisz optykę!
            Mylisz się i to bardzo. Najblizsze wydzrzenia w Polsce przekanaja Cię, że taki
            oportunizm nie popłaca..
            Tymczasem dostarczasz mi od poniedziałku pewną dawkę adrenaliny, by w mojej
            sferze życia takim jak Ty - dać "popalić".
            DO TEMATU "13" WRÓCIMY! INWESTUJCIE! W PRZYSZŁEJ SZKOLE - DZIECI BĘDĄ MIĘC
            LEPSZE WARUNKI...
            PS.
            Dzisiaj zrobiłem kilka zdjęć / dokumentacyjnych / mozaiki. Jeżeli ją
            zniszczycie to się ją odtworzy!!:-)
          • Gość: Ktoś kabaret warcholstwa IP: 216.126.204.* 16.03.04, 10:02
            w wykonaniu pseudonauczycieli oraz sfrustrowanych rodziców.
            Masz rację Behemocie, ale te społeczna lokalność nie nauczyła się działać
            pozytywnie. Przykłady idą z góry,bo ci co wrzeszczą zawsze coś wywrzeszczą,
            nawet gdyby im się nic nie należało.

Pozdrawiam
    • Gość: mgr inż. Rozchisteryzowane matki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.globit / 217.98.57.* 14.03.04, 22:40
      Nieprzenoście Jagiełły ponieważ dzieciom może się żle kojarzyć w związku z tgz.
      aferą starachowicką
      • Gość: BBB kabaret warcholstwa IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 09:51
        Kim Ty jesteś etatowy behemocie? Twoja ignorancja i arogancja może zdenerwować
        świętego.
        • Gość: mlody Re: kabaret warcholstwa IP: *.kielce.net.pl 15.03.04, 11:21
          Ponieważ banda durni, którzy zagnieździli się w magistracie, nie jest w stanie
          swoimi czynami przekonać do siebie społeczeństwa, to wypuszcza na takie jak to
          fora różnych ujadaczy.
          Zwróć uwagę, że behemot wypisuje głupoty, często mija się z prawdą, ale
          wszelkie jego wypisywania to lizodupstwo wobec najgorszego prezydenta, jakiego
          kiedykolwiek miały Kielce.
          Temat behemotowego wazeliniarstwa był juz kilkakrotnie poruszany, ale nie
          zdziwiłbym się gdyby okazało się że to jakiś podwładny WELa, lub jeden z jego
          kolesi.
        • Gość: BBB Nieładnie się podszywać IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 15.03.04, 17:14
          Wystarczyło przecież napisać inaczej jedną literkę
          • baba53 Re: Nieładnie się podszywać 16.03.04, 10:38
            BBB czemu jesteś tak nie sprawiedliwy dla behemota?
            W pewnej części ma rację !
            Gdzie są rodzice w wychowywaniu dziecka?uwazają iż tylko szkoła odpowiada za
            wychowanie ,ćpanie ,włóczenie się wieczorami po ulicach i klatakach schodowych.
            A gdzie oni w tym momencie są ? Sa tylko od protestów ,wtedy żyją i sa widoczni.
            na spotkaniach w szkole pustki /zaiteresowanie dzieckiem i jego postępami O/
            Czy Ty Behemocie nie masz dziatków w szkole obecnie ?
            • Gość: BBB Re: Nieładnie się podszywać IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 16.03.04, 18:13
              Droga Babo!
              Ja nie wypowiadałem się w tym temacie. Chodziło mi wyłącznie o to, że
              gościem: BBB IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl, piszącym 15.03.2004 09:51
              „Kim Ty jesteś etatowy behemocie? Twoja ignorancja i arogancja może zdenerwować
              świętego”.

nie byłem ja. I takie podszywanie się uznaję to za niestosowne.
              Pozdrawiam
              • baba53 Re: Nieładnie się podszywać 17.03.04, 08:21
                przepraszam lecz nie zwróciłam uwagi na Twoje IP
                pozdrawiam
    • Gość: Kumpel Re: Władze nie chcą przenieść Jagiełły na mozaikę IP: *.NIPR.MIL 17.03.04, 18:20
      No to jest jawny skandal nie chcieć przenieść Jagiełły na mozaikę, ale Historia
      im pokaże, jak tylko procesy się zakończą. Arogancja władzy samorządowej.
      • Gość: I sekretarz Zrobimy mozaikę z towarzyszem Jaskienią! IP: 195.205.230.* 17.03.04, 18:43
        W najbliższą niedzielę czynu partyjnego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka