annaq4 06.10.10, 09:06 ludzie gorsi od zwierząt... skandal!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pauli Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.centertel.pl 06.10.10, 09:48 a to nie od dziś znana prawda :( Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s 06.10.10, 13:24 Mimo wszystko dobrze, ze cos sie robi w sprawie tego schroniska - nawet jesli to tylko kampania wyborcza. Takie dzialania zmieniaja ludzka swiadomosc. Pracownikow schroniska trzeba wyrzucic z pracy dyscyplinarnie. Na pewno z wilczym biletem nie znajda innej pracy. Dla wielu bedzie to dotkliwa kara, bo co moze robic jakis opiekun zwierzat? Ile w Kielcach jest schronisk lub ogrodow zoologicznych? No i oczywiscie trzeba ich postawic przed sadem i wsadzic do wiezienia. Jesli znisczy sie im zycie, to kolejni zwyrodnialcy mocno sie zastanowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: 77.223.220.* 06.10.10, 18:39 Znawcy oborników decydują o służbie zdrowia, a chemicy stosują prawo...ponadto tacy cwaniacy mają w rodzinie szwagrów i kuzynów w róznych partyjach i w zależności od wyniku wyborów mają zawsze pracę. Trzeba miec PO prostu chłopski rozum a nie renomowane licea ukończone ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
zibi4u Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim sch... 06.10.10, 10:37 Jak to Panie Prezydencie Lubawski, wolontariusze nie będą mogli pracować w schronisku??? Widzę, że zamierzasz Pan utrzymać na stanowiskach tych rakarzy i nadal tolerować tą całą patologię a wolontariusze by przeszkadzali patrząc na ręce oprawców. Oj albo Pan rozumu nie masz albo ktoś nieźle zindoktrynował Panu mózg. Natychmiast po rzetelnym przeprowadzeniu dochodzenia w tej sprawie należy ukarać winnych i wręczyć wypowiedzenia a schronisko oddać w ręce ludzi odpowiedzialnych z wielkim sercem do zwierząt oraz właśnie wolontariuszom. Wstyd mi się robi, że tak w naszym mieście funkcjonuje schronisko. Jeśli nie mamy serca dla tych biedaków to jak mamy mieć dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Dyzma Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: 77.223.220.* 06.10.10, 10:51 Jaki pan taki kram. Tylko wybory mogą tych rozkoszniaczków spod figury wyeliminować z naszego życia publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 10:54 gadają, gadają a i tak nic nie zrobią kogo na stołku interesują jakieś tam psy......... tutaj do gazety pięknie się wypowiedzieć trzeba i podkreślić swoje zbulwersowanie a za zamkniętymi drzwiami dalej będą zajmować się tylko robieniem kasy...... Odpowiedz Link Zgłoś
dekrek1250 Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim sch... 06.10.10, 10:54 Kielczanie - wstydzcie sie Waszego prezydenta ze siedzi na dupie i nic nie robi ! To nie do pomyslenia ! Rozliczcie takiego osobnika w przyszlych wyborach ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: 192.153.194.* 06.10.10, 11:15 wstyd,wstyd, takiegio prezydenta , a wsadzic go do klatni i tak przeglodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Lubawski - Żenada !!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 08.10.10, 20:32 Powinni tam zamknąć i trzymać w takich warunkach przez najbliższe 25 lat prezydenta vel parkingowego vel wizjonera lubawskiego i jego parobków, także tych z PUK-U. PUK do spóły z lubawskim miał 25 mln. zł na budowę idiotycznego parkingu ale na psiaki w schronisku już kasy brak ??!! - ŻENADA !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierp Re: Lubawski - Żenada !!!!!!!!!!!!!! IP: 77.223.220.* 08.10.10, 21:18 Wszyscy kandydaci na najwyższe stanowiska nie tylko w państwie lecz i w samorządzie powinni legitymować się aktualnym świadectwem zdrowia psychicznego sygnowanym przez autorytety z krajów europejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
krk01 jak dla mnie przerost formy nad trescia.. 06.10.10, 10:56 ludzie w POlsce zyja na skraju ubóstwa a naglasniane sa (co prawda wazne i bulwersujace ) sprawy zwierzat. prosze bardzo rozwiazanie proste kary dla wlascicieli nawet wiezienia i oddanie pod opieke innego stowarzyszenia schroniska.. czesc zwierzat uspic... taaak zaraz sie glosy odezwa... a ile dziennie zabija sie krow, swin, jagniat, drobiu i w jaki sposob?? smiesza mnie naWiedzone malolatki ktore swa nadwrazliwoscia porazaja. niech ktos idzie do MOPS i zbierze material jak zyja ludzie w tym po...nym kraju a potem przejmuje sie psami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyburak Przerost czaszki nad mózgiem.... IP: 84.38.160.* 06.10.10, 11:04 Kolejny pustogłowy kabotyn, któremu się wydaje, że ignorowanie patologii i okrucieństwa wobec zwierząt pozytywnie wpłynie na los ludzi. Sam się uśpij - przestaniesz odbierać powietrze i zanieczyszczać środowisko biednym ludziom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: Przerost czaszki nad mózgiem.... IP: 192.153.194.* 06.10.10, 11:14 cakowiecie sie zgadzam, usypiac takich draniow, Wstyd,Wstyd, Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Przerost czaszki nad mózgiem.... IP: *.kielce.vectranet.pl 10.10.10, 16:38 Jak widzę miłośnicy zwierząt mają bardzo zdecydowane poglądy. Szkoda, że te poglądy ograniczają się tylko do "darcia mordy" na forum. Może teraz udowodnicie swoją "miłość do zwierząt" i zapewnicie tym ze schroniska miejsce u siebie? I bez tłumaczeń typu "ja nie mam warunków", "ja już mam zwierzaka/i". Teraz właśnie jest moment, żebyście wykazali, że rzeczywiście kochacie zwierzęta. W Krakowie, jak zaszła taka potrzeba, ludzie dobrego serca zabrali wszystkie zwierzaki ze schroniska. Teraz taka potrzeba najwyraźniej zaistniała w Kielcach - więc czas, żebyście zajęli się tymi zwierzakami, których dobro podobno tak bardzo leży wam na sercu. Proponuję jeszcze w tym tygodniu udać się do schroniska i przygarnąć po kilka zwierzątek. Jeśli was na to nie stać, to nie jesteście prawdziwymi "przyjaciółmi zwierząt" a wasze słowa to puste dźwięki, które nic nie znaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Przerost czaszki nad mózgiem.... IP: *.kielce.hypnet.pl 17.10.10, 08:54 Lud kielecki ma specyficzny stosunek do zwierząt, czego dowodzi casus schroniska w Dyminach. Dla niektórych miastowych inaczej, osoba chodząca z psem na sznurku to świir a ktoś kto socjalizuje szczeniaka od pierwszych tygodni życia i nie zakuwa go w kaganiec to przestępca. Nawet policjanci prezentują takie stanowisko, więc o czym tu dyskutować. Może modły do ŚW. FRANCISZKA POMOGŁYBY, MNIE CZASEM UDAJE SIĘ :) Trendy w Kielcach lansują chyba ludzie z dalekiego i bliskiego wschodu ....ale dlaczego jako dziecko nigdy nie słyszałem na kazaniach o cierpieniu zwierząt i potrzebie pomagania im ? CZy może zmienilo się coś w tym przedmiocie , bo jak można być zbawionym jeśli ma się niefrasobliwy stosunek do żywej istoty ? W Kielcach podobno rządzi opcja kościelna więc jak ONI się czują Ci Radni i decydenci, wobec siebie , wobec swoich dzieci ? KOMFORTOWO ? Odpowiedz Link Zgłoś
handzia55 Re: jak dla mnie przerost formy nad trescia.. 06.10.10, 11:05 No to pomagaj biednym! Kto ci broni? Robisz cos konkretnego? Czy tylko klepiesz w klawiaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TruR Re: jak dla mnie przerost formy nad trescia.. IP: *.stat.gov.pl 06.10.10, 11:17 Mnie NIE śmieszą skarlałe moralnie indywidua których śmieszą ludzie broniący zwierząt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: jak dla mnie przerost formy nad trescia.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 11:22 Po pierwsze: ludzie przybyli na miejsce to NIE "nadwrażliwe małolatki", tylko dorośli ludzie, nie jednokrotnie z pozycją społeczną. Po drugie: zwierzęta głosu nie mają i nie wykrzyczą, że jest im źle, że ktoś je źle traktuje, że coś boli, że są głodne!!! Po trzecie: porównywanie biedy ludzkiej do biedy zwierząt, to jak porównanie dupy do nocy- ci w co przychodzą po pomoc do MOPSU sami są sobie winni takiego losu, bo albo im się nie chce pracowac, albo są nieudacznikami, często narobią sobie gromadkę dzieciaków, a potem "daj i daj". Człowiekowi latwiej jest zadbac o własny tyłek i zawsze chętniej pomaga się ludziom niż zwierzakom, wystarczy włączyc telewizję. A zwierzętom to my zgotowaliśmy taki los!!! I nie porównujmy mordu zwierząt hodowlanych, które przeznaczone są na pokarm, do tych które towarzyszą nam w życiu codziennym jako przyjaciele!!!!!!!! WIĘC NIE WYDAJE MI SIĘ, ŻEBY TO BYŁ PRZEROST FORMY NAD TERŚCIĄ!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Dwulicowość miłośnika zwierząt IP: *.kielce.vectranet.pl 11.10.10, 08:20 I nie porównujmy mordu zwierząt hodowlanych, które przeznaczone są na pokarm, do tych które towarzyszą nam w życiu codziennym jako przyjaciele! A właśnie powinniśmy porównać - skoro tak się wszyscy miłośnicy zwierząt upierają, że zwierzęta czują itd, to czym różni się kurczaczek przewidziany na ubój od kota do towarzystwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot z Cheshire Re: Dwulicowość miłośnika zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 14:18 A czym różni się kurczaczek od człowieka? Czym różni się kot od człowieka? Może tym, że ani koty ani kurczaki nie skazują ludzi na śmierć głodową i długie konanie w klatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nawiedzony małolat Re: jak dla mnie przerost formy nad trescia.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 11:49 Koleś, szkoda ze nie chodzisz po mieście w koszulce z napisem krk01, bo bym cię znalazł i po mordzie nakład za twoją ignorancję. Mam nadzieję, że właśnie ty padlino trafisz do MOPSu, a może już tam jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Mylisz się, racjonalny przyjacielu... IP: *.128.14.110.static.crowley.pl 06.10.10, 11:50 Wiele jest miar dla oceny człowieczeństwa, ale jedną z nich - może najważniejszą - jest stosunek do istot słabszych: osób starszych, dzieci oraz zwierząt. Wszystkie je łączy to samo - zależność od wrażliwości otoczenia. Nie wierzę w to, że społeczeństwo, które nie dba o ochronę zwierząt, zapewni ochronę ludziom, wymagającym pomocy. Przypuszczam natomiast, że prezydenta Kielc i kierownika schroniska można spotkać na niedzielnej mszy, jak zadowoleni z siebie bezrozumnie klepią pacierze i przekazują znak pokoju. A po co to piszę ? Ano dlatego, że w naszym katolickim kraju także i wiara nie jest instrumentem uwrażliania ludzi. Nie słyszałem o proboszczu, który gromiłby z ambony tych z wiernych, którzy tłuką swoje żony i dzieci oraz głodzą psy, trzymane w skandalicznych warunkach na krowim łańcuchu za chałupą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Mylisz się, racjonalny przyjacielu... IP: 77.223.220.* 06.10.10, 12:15 Już jako dziecko odkryłem, ze straszą ciemny lud pieklem aby mieć więcej kasy, w pogardzie mają życie ludzi a zwierzęta dla nich nie istnieją, chociaz mają ŚW. FRANKA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wróg mędrków Re: jak dla mnie przerost formy nad trescia.. IP: 77.223.220.* 06.10.10, 12:06 Ludzie mogą się poskarżyć. Zwierzęta hodowlane nie powinny cierpieć przy uboju a Zwierzęta ,ktore od stworzenia świata są blisko czlowieka nawet wtedy gdy ludzie najbliżsi go zawiodą nie MOGĄ byc SKAZYWANE NA CIERPIENIE, GŁÓD I Choroby przez prostackie , nieczułe kasowe osobniki pt. człowiek. I nie kompromitujcie się ludziki takimi postami, bo ciarki przechodzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość nevermindd Re: jak dla mnie przerost formy nad trescia.. IP: *.centertel.pl 06.10.10, 12:21 Nie zgodzę sie z Tobą. Oczywiscie prawdą jest, że ludzie żyją w złych warunkach itp - nie jest to jednak powód by umniejszać wszystkie inne problemy. Równie dobrze mogę Ci powiedzieć, że dzieci w Afryce umierają z głodu, a Ty zostawiasz obiad na talerzu, który laduje w śmieciach. Poza tym o co Ci chodzi z tym usypianiem? Wszyscy wiedza, że zwierzęta są hodowane na mięso itp (inna sprawa warunki, w jakich są hodowane). Ale zabija się je żebyś mógł kotleta zjeść na obiad. Uśpiłbyś je tylko dlatego, że nie chciałoby CI się poszukać dla nich miejsca??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agrin Re: jak dla mnie przerost formy nad trescia.. IP: *.gdynia.mm.pl 06.10.10, 12:24 dla nie których los zwierząt jest ważniejszy od losu ludzi, bo to "dzięki" nam ich świat wygląda inaczej. zawsze bardziej mnie rusza tragedia zwierzą, aniżeli ludzi, bo one nie rozumieją tego dlaczego ktoś dzisiaj go kocha, a jutro wyrzuca w lesie z samochodu. sama mam kota, który był poważnie chory i łatwiej (oraz taniej) byłoby go uśpić, aniżeli leczyć, ale jak ktoś podejmuje się opieki nad zwierzęciem to walcz do ostatniej chwili. czy ktoś uśpił by dziecko, którego szanse na przeżycie wynosiły by 80%? podejrzewam, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: jak dla mnie przerost formy nad trescia.. IP: 188.33.165.* 06.10.10, 13:37 Człowiek ma ręce, umysł i powinien mieć jeszcze chęć do pracy.... tym przede wszystkim różni się od bezbronnego zwierzęcia .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: jak dla mnie przerost formy nad trescia.. IP: 212.160.172.* 06.10.10, 15:58 odpowiadam Twoją metodą: uśpić biednych ludzi!! mądre co? zastanów się!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monn Re: jak dla mnie przerost formy nad trescia.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 16:23 Nie jestem nadwrażliwą małolatką, tylko dorosłą osobą, którą bardziej obchodzi los zwierząt niż ludzi - ludzie są w stanie sami sobie pomóc, ale są zbyt leniwi, zwierzęta nie mają takich możliwości. MOPS? Tak, wiem, byłam... I co? Jak by się matka z ojcem do roboty wzięli, to by bachory nie głodowały, a jak by tatuś wydał kilka złotych na prezerwatywy, to by tych bachorów najpewniej na świecie nawet nie było, ale tatuś wolał na wódę przeznaczyć albo cholera wie na co... Taka prawda... A skoro jesteś za usypianiem psów, bo nie ma na ich utrzymanie pieniędzy i brak miejsc w których mogły by zamieszkać, to może zamiast wypłacać pieniądze z MOPSu na bidnych ludzi zwyczajnie każdemu damy łopatą w łeb... yyy nie nie, przepraszam... uśpimy? Bo jak dla mnie to to samo - żywa istota, ssak, czuje, myśli, rozumie... Z czym, że zwierzęta są bardziej wrażliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rok Ty to chyba głupi jakis i niedostrzegajacy problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 19:05 Ty to chyba głupi jakis i niedostrzegajacy problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monk Re: jak dla mnie przerost formy nad trescia.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 23:19 Tyle że pies do MOPSU nie pójdziei nie powie że jest głodny lub że mu zimno bo jakis idiota przywiązał go do drzewa w lesie i zostawił! Więc pytam kto ma mu pomóc jak nie człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
krk01 jak zwykle chodzi o koryto!!!! 06.10.10, 10:57 ida wybory samorzadowe i buraki robia wszystko zeby je wygrac. LUDZIE CZY AZ TACY JESTESCIE NAQIWNI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: jak zwykle chodzi o koryto!!!! IP: *.19.165.1.osk.enformatic.pl 06.10.10, 11:08 krk01 a ilu osobom 'na granicy ubóstwa' Ty pomogłeś w tym tygodniu, miesiącu, roku? Najłatwiej jest krytykować ludzi działających w jakiejkolwiek ale słusznej sprawie z perspektywy monitora komputera : ) Pozwól, że każdy będzie sam decydował o tym na jaką szlachetną inicjatywę poświęca swój czas i pieniądze, to chyba rozsądne? Tobie nikt nie broni pomagać ludziom. bez pozdrowień Odpowiedz Link Zgłoś
alboalboalbo Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim sch... 06.10.10, 10:59 Kileckie schronisko = obóz koncentracyjny dla zwierząt. Kto tym sadystom płacił za taka "pracę". Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar W domu czy w schronisku bez różnicy 06.10.10, 10:59 Jak można trzymać zwierzęta dla własnej przyjemności? Rozumiem dla mięsa - hodujemy krowę żeby ją zjeść i od razu mamy wobec niej złe intencje... Ale psa w domu trzymać? Przecież to jest chore, to jest znęcanie się!!! Pełne schroniska to właśnie efekt trzymania zwierząt w domach dla własnego widzimisię... WOLNOŚĆ DLA ZWIERZĄT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Dla psa wolność=cierpienie bezdomności i głodu 06.10.10, 12:42 Piszesz bzdury. Psy na wolności tworzyłyby stada, które byłyby niebezpieczne dla ludzi. To po pierwsze, a po drugie: pies, o którego właściciel dba, jest szczęśliwy z ludźmi, bo ten gatunek zwierząt został przez ludzi do życia z ludźmi wyhodowany. To jest rodzaj specyficznej symbiozy, gdzie obie strony korzystają na wspólnym życiu. Pies ma jedzenie, schronienie, ciepłe legowisko, a człowiek odstresowuje się, przebywając z psem. Odpowiedz Link Zgłoś
smurrfff Re: W domu czy w schronisku bez różnicy 06.10.10, 13:28 norbertrabarbar napisał: > Jak można trzymać zwierzęta dla własnej przyjemności? Rozumiem dla mięsa - hodu > jemy krowę żeby ją zjeść i od razu mamy wobec niej złe intencje... Ale psa w do > mu trzymać? Przecież to jest chore, to jest znęcanie się!!! > W ogóle rozumiesz co piszesz? Odróżniasz krowę od psa? A może to ciebie trzymają na łańcuchu w stodole, a ty cudności węglem po ścianie malujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: W domu czy w schronisku bez różnicy IP: *.kielce.vectranet.pl 12.10.10, 08:39 A czym się różni właściwie krowa od psa - w kontekście tej dyskusji oczywiście? Jedno zwierzę i drugie też zwierzę. Tyle, że jedno na ubój, drugie do domu. Ja ci teraz wyjaśnię czym się różnią i to chyba zakończy dyskusję. Różnią się tym, że jedno z nich człowiek (czytaj pan i władca) uznał za pożywienie a drugie za przyjaciela. Czyli człowiek osobiście zadecydował z góry które zostanie zabite a które jeszcze trochę pożyje. Nijak się do tego mają argumenty, że "zwierzęta czują", "zwierzęta są bardziej wrażliwe", "zwierzęta nie mogą się bronić". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot z Cheshire Re: W domu czy w schronisku bez różnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 14:31 Gość portalu: ala napisał(a): Nijak się do tego mają argumenty, że "zwierz > ęta czują", "zwierzęta są bardziej wrażliwe", "zwierzęta nie mogą się bronić". Argumenty są jak najbardziej zasadne. Pojedynczy człowiek systemu nie zmieni, ale może zacząć od siebie i skoro ma świadomość, że zwierzęta "czują, są wrażliwe i nie mogą się bronić", może zrezygnować z jedzenia mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość nevermindd Re: W domu czy w schronisku bez różnicy IP: *.centertel.pl 06.10.10, 14:39 Aleś Ty mądry. W Moskwie - i pewnie nie tylko - mają sporo takich wolnych psów, które mieszkają na ulicach i są dzikie. Idź zapytaj tych, którzy zostali przez nie zaatakowani co sądzą o tym pomyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Zamknac burmistrzaw tym schronisku Padalec jeden IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 06.10.10, 11:01 Stosunek do zwierzat swiadczy o spoleczenstwie W dyby i publiczna chlosta tych sadystow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator co Re: Zamknac burmistrzaw tym schronisku Padalec j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 11:11 Jak na dłoni widać, że cała ta akcja przeciwko schronisku w Dyminach to zmasowany, przedwyborczy atak Platformy Obywatelskiej na PUK i władze Kielc. Udział w niej prominentów PO takich jak MIODOWICZ Konstanty, ŚWIERCZ Grzegorz i inni to potwierdza. Jednocześnie całkowicie dyskwalifikuje idee głoszone w tej sprawie przez tzw. obrońców zwierząt. Dla mnie wskazuje również na jeszcze jedno: po prymitywnej prowokacji z wykorzystaniem niejakiej Jaruckiej "asik"MIODOWICZ rzeczywiście zszzedł na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
smurrfff Re: Zamknac burmistrzaw tym schronisku Padalec j 06.10.10, 11:31 Już ci ten PiS całkiem mózg przeżarł. Wszędzie widzisz politykę - politruku. Odpowiem ci krótko i w twoim języku - Spieprzaj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pulpet Re: Zamknac burmistrzaw tym schronisku Padalec j IP: 81.219.211.* 08.10.10, 06:40 Może on ma trochę racji w tym wszystkim? Ten Świercz o ktorym pisza w artykule jest z PSL, a Kowalczyk się bulwersuje na blogu: jacekkowalczyk.blog.onet.pl/Serce-PUKa,2,ID415528187,n pytanie na ile jest to gra wyborcza a na ile faktycznie goscia to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Zamknac burmistrzaw tym schronisku Padalec j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 14:39 A to już jest sprawa sumienia tych panów. Najważniejsze, że ktoś wreszcie ruszył tę patologię i może los tych nieszczęsnych zwierząt się poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emmka Re: Zamknac burmistrzaw tym schronisku Padalec j IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 12:09 puknij się w głowe obrońco PUKu ! o tym że to schronisko to umieralnia mówiło sie już dawno, TOZ już dawno apelował o zmiany, ale nasze urzędasy zawsze miały problem ze zwierzętami , wystarczy przypomnieć jak długo wałkowana była sprawa sterylizacji bezpańskich zwierząt i jak traktowano tych co chcieli coś z tym zrobić. O tym , że zwierząta trawia własne wnetrzności z głodu też dawno wiadomo , nie rozumien tylko dlacxzego prezydent nic nie może w sprawei urzędnika , przeciez PUk nie jest firmą prywatną ! Odpowiedz Link Zgłoś
carrie.berry Korabiewice - niech będą następne! 06.10.10, 11:08 proponuję zrobić taki sam nalot na schronisko w Korabiewicach, gdzie trafiają zwierzęta z Pruszkowa i okolic. Wystarczy spojrzeć na statystyki gmin, ile zwierząt jest tam przyjmowanych, ile pada podczas łapanki, a ciekawe ile dostaje łopatą w łeb po pierwszym miesiącu, jeśli aż tyle tam przeżyje. W Polsce brak elementarnych zasad poszanowania zwierząt. My nie dorośliśmy do schronisk. U nas są mordownie a nie schroniska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Korabiewice - niech będą następne! IP: 192.153.194.* 06.10.10, 11:17 co sie dzieje z ludzmi ze tak moga postepowac, kontrole powinny byc czestsze i kary bardzo surowe, Naprawde wstyd , oburzajace ze tak sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.chello.pl 06.10.10, 11:26 www.pajacyk.pl/ Zróbmy z tych psów smalec i nakarmmy głodujące dzieci. Czy naprawdę nie ma innych problemów niż "złe" warunku przetrzymywania psów? Niehumanitarne w tej sytuacji jest tylko to, że te psy nie zostały jeszcze uśpione. Brawo dla Pana co wziął kota i Pani co wzięła trzy psy, to znaczy, że zostało jeszcze 196. Ufff, teraz już z górki. Odpowiedz Link Zgłoś
smurrfff Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s 06.10.10, 11:37 Gość portalu (czytaj - debil): xx napisał(a): www.pajacyk.pl/ > Zróbmy z tych psów smalec i nakarmmy głodujące dzieci. Brawo, nagroda Jobla jest już twoja. Teraz jeszcze zapracuj na nagrodę Darwina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jureg Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.chello.pl 06.10.10, 11:48 Czy z ambony słyszeli ci ludzie, że zwierzęta to nie są rzeczy? Czy tylko o krzyku zarodków? Wszystko ma przyczynę i skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: 77.223.220.* 06.10.10, 12:22 Na psach i kotach nie da się zarobić. Trzeba je karmić i leczyć tzn, czasem odjąc sobie od ust. Nie wszystkim to pasuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
hajaszek Powstrzymać rozmnażanie zwierząt !!! 06.10.10, 11:49 Podatek od niewysterylizowanego psa 400 PLN/rok Od wysterylizowanego 30/rok Tak jest w Australii. I świetnie działa. Jak chcesz mieć potencjalnego rozpłodowca - PŁAĆ !!! Ta kasa może iść na dofinansowanie schronisk z prawdziwego zdarzenia. Kasa to jedyna skuteczna motywacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Powstrzymać rozmnażanie zwierząt !!! IP: 84.38.160.* 06.10.10, 12:42 Popieram w całej pełni. Rozród zwierząt towarzyszących powinien być kontrolowany, za "rozmnażalnie" wysokie kary finansowe. I obowiązkowe czipy dla zwierząt. Każdy miot rejestrowany i czipowany, koniec z handlem zwierzętami na portalach aukcyjnych i bazarach. Chcesz psa czy kota - zgłaszasz się do zarejestrowanego hodowcy. I wysokie kary za porzucenie zwierzęcia - takie jak za znęcanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Powstrzymać rozmnażanie zwierząt !!! IP: 77.223.220.* 06.10.10, 13:12 Ludzie w POLSCE szczegółnie na Szkieletczyznie, uważaja ze ich suczka MUSi raz urodzić aby długo żyła. Czy ONI myśla o dzieciach tej hołubionej SUNI , ktora może wydać na świat nawet 12 szczeniąt ? Co z nimi się stanie, na co ich skazują ? Nasze społeczeństwo to w większości niezbyt mądre, pozbawione wyobrazni i odczuć zbiory zaściankowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD PUK musi miec kase na szyby na parkingu nie na kar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 12:03 PUK musi miec kase na szyby na parkingu, wiec nie ma na karmienie psów w schronisku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolan Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.mofnet.gov.pl 06.10.10, 12:15 Takie typ prezydentem . To możliwe tylko w Kielcach. Zaściankwość i i całkowite nie zrozumienie dla znaczenia czynnika obywatelskiego w zarządzaniu wspólnotą samorzadową. Wiadomo wolontariuszy boją się ci co maja coś do ukrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza-40 Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim sch... 06.10.10, 12:23 z checia bym ich wszystkich a zwlaszcza opiekunow schroniska zamknęla o głodzie i chłodzie w klatkach ,to nie miesci sie w głowie to banda nierobów do kamieniołomów z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
modarz [...] 06.10.10, 12:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
smurrfff Re: drugie indie? 06.10.10, 13:20 Tobie jak widać marzą się drugie Chiny. Byli już tacy, którzy wprowadzali nam w Polsce azjatyckie barbarzyństwo - ale wynieśli się z naszego pięknego kraju w roku 1993. Ciebie, albo twoich starych - zgubili chyba po drodze... Proponuję abyś spróbował ich dogonić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kociara Re: drugie indie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 13:32 Pogratulować uproszczenia sprawy! jak ktoś nienawidzi zwierzęta, to pewnie z ludźmi tez różnie mu się układa? Dopłacałabym do pensji psychologom, pracującym nad ludźmi podobnymi do ciebie...Ludzie tez mogą śmierdzieć i mieć pchły, że o innych pasożytach nie wspomnę. Wszystko zależy od poziomu edukacji. I stopnia człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 13:08 O matko!!!!jak się cieszę że w końcu coś się stało!!!!!!!!!!!!!!!!dziękuję bardzo ludziom którzy poświęcają na to swój czas.jakie to straszne że tyle czasu nic z tym nikt nie zrobił.i szkoda że takimi rzeczami zajmować się muszą prywatne osoby a władze miasta mają to w du..Dobrze chociaż że zbliżają się wybory to może żeby się pokazać któryś z kandydatów się tym zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
evergrreen Wszystko w Waszych rękach Kielczanie! 06.10.10, 13:23 Zamiast bulwersować się na forum możecie przecież coś zrobić i jest do tego idealna okazja - za moment wybory samorządowe - odpłaćcie się tym którzy udają,że nie widzą problemu i z łapami w kieszeniach patrzą na tragedię zwierząt i zezwalają na okrucieństwo "opiekunom". Pokażcie im gdzie ich miejsce - odetnijcie od koryta! Sprawdźcie kto naprawdę zasługuje na te stanowiska i oddajcie swój głos. Niby niewiele a jak wiele można tym zmienić. Podeślijcie link do tego artykułu znajomym z prośbą o nie oddawanie głosu na dewiantów. Trzymam kciuki za mądre wybory. I cieszę się, że nie mieszkam w Kielcach bo chyba spędziłabym 48 w areszcie za ciężkie pobicie... Odpowiedz Link Zgłoś
jatera Re: Wszystko w Waszych rękach Kielczanie! 06.10.10, 17:51 W pełni rozumiem Twoje podejście, ale uważam, że powinniśmy tym razem oddzielić sprawę wyborów od sprawy schroniska, tym bardziej, że już pojawiły się zarzuty, że to element kampanii. Tak naprawdę walka o te zwierzęta w schronisku trwa od lat. To ,że akurat teraz może uda się coś zdziałać może i ma coś wspólnego z nadchodzącymi wyborami, ale szczerze mówiąc mało mnie to obchodzi. Dla mnie ważne jest, aby sprawy nie wyciszono, żeby nie było tak, że wymieni się kierownika schroniska, a cała reszta będzie działać, jak działała, że ktoś na górze nadal będzie bezpieczny, bo ma stabilny stołek i wybory nie wpłyną na jego pozycję. Mam nadzieję, że Kielczanie i nie tylko Kielczanie pokażą, że nie ma tu miejsca dla ludzi szerzących lub tolerujących okrucieństwo, szczególnie, że ludzie ci utrzymują się z naszych podatków. Nie wierzyłabym też w żadne obiecanki dotyczące poprawy losu zwierząt w schronisku kieleckim, liczę na konkretne działania i wpuszczenie do schroniska speców i wolontariuszy, ludzi z odpowiednia wiedzą i sercem oraz przyszłościowo organizowanie stałych kontroli schroniska, niezależnie od tego, kto będzie schronisko prowadził. Odpowiedz Link Zgłoś
evergrreen Re: Wszystko w Waszych rękach Kielczanie! 06.10.10, 20:24 Absolutnie i zdecydowanie TAK. Masz rację. To o czym napisałam to tylko fragment tego co trzeba zrobić. Nie wolno zamiatać sprawy pod dywan, nie powinno się wykorzystywać zwierząt i ich tragedii do kampanii. Ale trzeba tych zwyrodnialców odsunąć od decyzyjności w podobnych sprawach! I teraz jest ku temu okazja. Odspawać cwaniaków od stołka i koryta. Skoro nie można dokonać samosądu zabierzmy im to co dla nich najważniejsze - władzę i kasę. I tylko ten kontekst wyborów mnie interesuje. Resztę mam głeboko. Pozdrawiam,. Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista "prezesa" kur-wę soleckiego czy jak tam tej szmaci 06.10.10, 14:25 "prezesa"-kurwę-soleckiego czy jak tam tej szmacie wysmarować krwią i odchodami, nie dać żreć przez dwa tygodnie i wrzucić do boksu z wygłodniałymi rotweilerami - a serio - do pierdla z tym chastem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cook Re: "prezesa" kur-wę soleckiego czy jak tam tej s IP: 178.73.49.* 06.10.10, 18:06 Ci wszyscy ludzie Lubawskiego to po prostu są niegodni bycia wśród nas.Należy szybko z nimi skończyć bo to ,co wyprwiają zpsami to skajny badytyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnum Re: "prezesa" kur-wę soleckiego czy jak tam tej s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 19:16 Czytam te wpisy tzw. obrońców zwierząt i "obrońców obrońców" i nie mogę się oprzeć pytaniu: czy do schronisk dla zwierząt trafiają jedynie psy wypielęgnowane, odżywione, zadbane i jeszcze modnie podstrzyżone czy też zbierane z ulic po potrąceniu przez auta, skatowane przez ludzi, wychudzone, chore i niedożywione albo pogryzione przez inne psy ? Bo jeśli do schronisk trafiają tylko te pierwsze to za ich fatalny stan odpowiada faktycznie personel schronisk, jeśli zaś trafiają tylko te drugie to wina personelu jest żadna natomiast wielka jest wina wielu z tych, którzy bezmyślnie i obraźliwie oskarżają personel schronisk min. na tym forum. Wielka jest też wina tzw. obrońców zwierząt bo jak się okazuje ich hałaśliwa praca nad zmianą mentalności ludzkiej i stosunku do zwierząt nie dała dotąd żadnych efektów. Radzę używać pierw mózgów, a potem wylewać wściekłość na niewątpliwą, przedwyborczą nagonkę polityczną w jaką pożal się Boże "obrońców zwierząt" wkomponowała kielecka Platforma Obywatelska.Tło polityczne tej awantury dyskwalifikuje całkowicie szczerość intencji i tzw. obrońców zwierząt i "obrońców obrońców". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: "prezesa" kur-wę soleckiego czy jak tam tej s IP: *.chello.pl 06.10.10, 19:40 Pomyśl..masz mózg?..zdychający skatowany pies ,pozostawiony sam sobie w schronisku ,nie uśpiony ale i nie leczony ,po prostu zdychający w męczarniach..normalne??-to kampania przedwyborcza?? a może ktoś go podrzucił? może przeciwnicy polityczni?!!- obudź się i nie bredź!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnum Re: "prezesa" kur-wę soleckiego czy jak tam tej s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 19:40 Pragnę poprosić też tzw. "obrońców zwierząt" oraz "obrońców obrońców" o jednoznaczną odpowiedź publiczną na pytanie: ile ze zdjęć psów przekazanych do mediów przez "obrońców zwierząt" nie zostało wykonanych w schronisku w Dyminach tylko gdzie indziej ? Prezes PUK mówił dziś o tej manipulacji "obrońców zwierząt" w audycjach radiowych oraz prezentował takie zdjęcia w NTV ? I co się stanie gdy taka manipulacja kwalifikuje się pod określone zapisy kodeksów karnego i cywilnego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: "prezesa" kur-wę soleckiego czy jak tam tej s IP: *.chello.pl 06.10.10, 19:56 Obejrzyj se człeku zdjęcia zrobione wczoraj w obecności Policji i Powiatowego i Wojewódzkiego Lekarza Wterynarii z niespodziewanej wizyty w schronisku?- zmanipulowane?,fotomontaż? -rozeznaj się najpierw w temacie a potem może pisz..Tu nie jest ważne kto ma być prezydentem,tylko żeby to był człowiek widzący wszystko a nie tylko to ,co chce widzieć ..może być sam Belzebub..z partii "Zielone Niebiosa"- nie sprowadzaj faktów do spisku..bo dojdziemy do tego ,że temperatura na dworze jest manipulacją!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnum Re: "prezesa" kur-wę soleckiego czy jak tam tej s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 20:14 kobiecino, ja na początek oczekuję odpowiedzi na pytania co ze zdjęciami, którymi zmanipulowano wcześniej media a o których już wiadomo, że nie zostały wykonane w schronisku w Dyminach. I czemu takie manipulacje mają służyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: "prezesa" kur-wę soleckiego czy jak tam tej s IP: *.chello.pl 06.10.10, 21:17 To sobie oczekuj, się nie doczekasz..bo nie ma na co ,nie było żadnej manipulacji..i nie obrażaj kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
sprycha-cykloza Re: "prezesa" kur-wę soleckiego czy jak tam tej s 06.10.10, 21:49 OK, to niech powstanie komisja śledcza w sprawie, która Cię tak intryguje. Bezsprzecznie dużo można wyjaśnić i najwyższa na to pora. Dla mnie na tę chwilę obecną priorytet - zakończyć haniebny proceder w tym "schronisku", winnych ukarać. Po wczorajszym dniu p. Solecki powinien zostać nie tyle zaproszony na kolejną koleżeńską rozmówkę i omawianie strategii a zawieszony z dniem 6 października -w obowiązkach. Że tak się nie dzieje, to dopiero skandal.To daje do myślenia i poświadcza jedynie jak mogą być zdemoralizowani ludzie, którzy piastują publiczne stanowiska w naszym mieście. Tak więc, niech Zdrowe umysłowo społeczeństwo zajmie się tępieniem patologii a inni, niechaj pobawią się w tajnych agentów skupu żywca i wytropią: czy i w ogóle ktoś manipulował w sprawie (osobiście wątpię) a jeśli tak i zdjęcia z innego "zakładu utylizacji żywych zwierząt" to dobrze będzie wiedzieć, gdzie należy powyrywać chwasty i uwolnić ludzi, i zwierzęta od ludzkich bydląt. Jest duża szansa na zakończenie okrutnego procederu,który trwał latami, a wczorajsze zdjęcia wykonane niewątpliwie są prawdziwe i stanowią mocny dowód. Bardzo dziękuję wszystkim, którzy zajmuję się sprawą "schroniska" w Dyminach, dziękuję także konsekwentnym dziennikarzom z Gazety. Oby tym razem temida nie okazała się szczególnie ślepa i..syropkowa. Nie odpuszczajcie ludziory kochane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: "prezesa" kur-wę soleckiego czy jak tam tej s IP: *.chello.pl 06.10.10, 23:01 Tak, kolejna "rozmowa" Jaśnie Pana L. ze "skutecznym" kumplem " jak uciszyć chołotę" i i wyjść bez szwanku !!-skandal!!. No i oczywiście psy wychudzone i półmartwe trafiają do schroniska -cóż zrobić.( cynizm!!). Natychmiastowe dymisje!!! pana z PUKU pani kierownik ( od siedmiu boleści a w szczególności specjalistki od zazdrości)!!!-tego mamy prawo żądać! -i ich ukarania( tym już miejmy nadzieję zajmie się Prokuratura) .Prezydent wreszcie powinien zająć się sprawą bezdomności zwierząt ,nie ośmieszać Kielc przed całą Polską , nie robić z tego miasta mordowni bezbronnych ! I więcej szacunku do ludzi -przez lata ignorował apele TOZ-u traktując je z pobłażaniem a członków TOZ-u jak nawiedzonych wariatów. A że trafiło na okres wyborów ( na szczęście)- może wszystko zrzucić na "politykę" i "spisek".Ale stop!! Nie popuścimy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: "prezesa" kur-wę soleckiego czy jak tam tej s IP: 77.223.219.* 06.10.10, 23:24 Moim zdaniem za wszystko odpowiedzialny jest Prezes PUK, który miejską firmę traktuje jak prywatny folwark. Czym on się zajmuje, że nie wie, co się dzieje w podlegającym mu schronisku!!! Pewnie siedzi w wygodnym fotelu i zastanawia się jak bzyknąć sekretarkę!!! Kto go w ogóle wybrał na kolejną kadencję!!!!! Chyba najwyższy czas na zmiany i rzetelną kontrolę w PUK. To co się dzieje, to wstyd dla miasta. Trzeba nie mieć serca, żeby dopuścić do tak skandalicznego traktowania zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia1 Re: "prezesa" kur-wę soleckiego czy jak tam tej s IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.10, 04:34 Wypuszczone ze schroniska na wolność psy,pewnie by sobie jakoś po swojemu radziły z głodem i przetrwaniem ,a nawet gdyby na nie polowano gdy stałyby się grożne to ich zdechnięcie byłoby godniejsze niż w klatkach,gdzie stłoczone walczą między sobą o żarcie rzucane im przez troskliwych opiekunów.Każdy, kto ma psa wie,że to wolne stworzenie i z trudem akceptuje obecność innych psów i zawsze wywalcza przywództwo.Stłoczenie na małej powierzchni setek psów walczacych między sobą o dostęp do żarcia trudno nazwać schroniskiem.Ludzie mogą bronić się przed głodnymi,atakującymi,bezdomnymi psami,izolując je od skupisk ludzkich.Ale nie może to wymagać wiekszej troski niż bezdomność ludzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobiecina Re: "prezesa" kur-wę soleckiego czy jak tam tej s IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.10.10, 02:19 A ty co? U Soleckiego żywopłot strzyżesz? Daruj sobie, bo tylko zamulasz wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: "prezesa" kur-wę soleckiego czy jak tam tej s IP: *.chello.pl 21.11.10, 18:55 Ciekawe , co obecnie dany "Magnum " ma do powiedzenia? Widzisz frajerze jak to nie trzeba gadać jak się nie jest w temacie?..Zdjęcia wszystkie stacje TV robiły poza schroniskiem?..podrzucano skatowane zwierzęta? schronisko zamknięto ,bo to mistyfikacja?..ucz się i nie dawaj takich plam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: "prezesa" kur-wę soleckiego czy jak tam tej s IP: 194.181.133.* 15.11.10, 10:50 zgadzam się z tobą!!!!!! jak taka osoba może jeszcze być na stanowisku prezesa!!!! Wywalić go ze stołka i wszystkich za to odpowiedzialnych morderców!!!!!Odgonić od koryta z którego żrą idąc po trupach!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
psiara34 mordercy!!!!!!!!!!!!! 07.10.10, 14:56 Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA TEN PEŁEN EMOCJI WYWÓD- kto nie chce niech nie czyta....... ALE ...........Drodzy KIELCZANIE! MUSICIE WIEDZIEC CO SIE ZA WASZE PIENIĄDZE DZIEJE W KIELCACH! byłam na wczorajszej konferencji w UW i trochę siedze w tym temacie....urzędnicy odpowiedzilni za ten obóz zagłady odklepali tonem beznamiętnym jakąś regułkę zapisaną na kartce- jakiś totalny bełkot, inspektorat weterynarii wykręcał sie przepisami., ze go blokują i nie ma prawa nawet zobaczyć dokumentów. LUdzie!!!!!!!!!!!! dostają rocznie 550 tysięcy,plus 1200 zł od psa z gmin- od sztuki zgarniętej, mają 11 pracownikow, juz nie mówiąc o tym że jeszcze te psy nie wydają do adopcji tylko sprzedają jak worek ziemniaków za 25 zl, te ich statystyki ze rocznie wydają 500-600 psów do adopcji- to jest wierutne kłamstwo- tak wydają w kosmos...kominem w postaci dymu! ludzie od utylizacji zacierają rączki bo kominy dymią a to idzie w tonach miesięcznie.....i oni nie mają prowadzonej ewidencji? psy nei mają nawet nr przy obrozy? juz nie mówiąc o jakims czipowaniu?.......widzialam materiały filmowe z wtorkowej niezapowiedzianej wizyty w Dyminach-wkrotce trafia do was napewno- oprocz tego ze pomalowali pręty i przy okazji pare psów na niebiesko- zadna zmiana nei zostala wprowadzona! zastali tam trupa psa wychudzonego i zagłodzonego lezy na brudnym piachu-diagnoza lekarska zakatowany, inne głodne psy zaczynają go podgryzać......suczki w ciąży, jedna rodzi na ich oczach, zagłodzone, przerażone psy, w kanciapie kierowniczki kartki poprzyklejane dla personelu- "zmieniac piasek bo beda kontrole po artykule czy celowniku", nastepna kartka, uwaga na ludzi- to sa dyspozycje dla personelu! a nie zajmij sie psem czy nakarm tego ...albo ze inny zle wygląda i trezba sie nim zająć, albo podac leki bo chory...........to ja się pytam JAK TO MOŻE BYĆ?CO TO K...WA JEST?!!!!!!!!!!!!!!!!!!...ja szary obywatel musze się wyliczac z każdej złotówki, płacę podatki za siebie i za swojego psa....bo o 5 żł bedą mnie ścigać jak przestępce.....a tu robi się pieniądzę na bezdomnych psach i przekręty na taką skalę?i instytuacja Panstwowa nie prowadzi dokumentacji? zabrania wolontariuszom pomagac?SCHRONISKA KTORE NIE MAJĄ NIC DO UKRYCIA OPIERAJĄ SIE NA WOLONTARIACIE! i błagają o pomoc a każdy na wagę złota......inspektorowi weterynarii nie wolno zaglądac w dokumentacje? to co to za kontrole?pani wet mowila ze raz wpadla na kontrole i nie bylo trupow...no i w zwiazku z tym stwierdzila ze jest git!? to jest panstwo w panstwie!!!!!!!! ja rządam żebyście przed nami się rozliczyli z kazdego psa! i z każdej złotowki!...pan Panie Lubawski! i Panu podobni powinniście w końcu zrozumieć jedną rzecz- to JA! MY WSZYSCY PŁACIMY WAM PENSJE, TO WY JESTESCI NASZYMI PRACOWNIKAMI a nie odwrotnie! I JAKO WASZ PRACODAWCA MAM PRAWO WAS Z KAZDEJ ZLOTOWKI ROZLICZYC!...oczywiste jest z założenia kryminogenne zeby taka szmatława instytucja jak PUK(tak, bo bezdomny pies to ODPAD KOMUNALNY! śmieć) prowadzila schronisko- I ZARABIALA NA TYM KASE, robila jakies interesiki i dawala schroniko pod zastaw POD hipoteke w banku!? a co bedzie jak wam interesik nei wyjdzie?i bank połozy na tym łapę ? co ztymi psami??...PROSZE WZIĄC PRZYKŁAD Z RADOMIAi i innych miast- MOŻNA ZROBIĆ TAK ZEBY BYLO DOBRZE. i ja rządam Panie Lubawski!!!!!!!!!!!! zeby sie nIE zastanawiał- (bo panu to od lat nie wychodzi), co z tym zrobic, tylko podjąc konkretne działania! a ludzi odpowiedzialnych za ten obóz koncentracyjny pociągnac do odpowiedzialności na czele ze sobą! Pan jest za to odpowiedzialny! co NAM pan tu bedzie oczy mydlił? pan od wielu lat ignoruje ten problem- i dobrze pan wie co się tam dzieje, trzyma na stołkach takich zwyrodnialców!!....doskonale wie pan o sprawie, od wielu lat dostaje pan pisma ze skargami z dokumentacja zdjęciową- mam nadzieje ze zobaczy pan kolejny program w ogolnopolskiej tv gdzie pana pracownik ucieka z zaglodzonym trupem psa zeby ukryć dowód! MAM NADZIEJE ZE ZOBACZY PAN LODÓWKI ze zwłokami psów! i kotow! ja tego widoku nie zapomne do końca życia.....to jest instytuacja ktora nie powinna byc dochodowa, o ludzie ktorzy prowadzą je powinni byc milosnikami psów...a pieniądze przeznaczone na zwierze, a nie na pensyjki dla tych panów Mietków- agresywnych prostaków ktorzy niby zajmują sie zwierzętami! i tych pasibrzuchów z PUKU ktorzy wyglądają jak by karmili sie smalcem z tych psów a ze skóry robili sobie paski lub skorzane gacie na harleya-tak do pana pije Panie Solecki...wy jesteście jedna wielka granda i kolesiostwo!........oczywiście że najbardziej odpowiedzilnaa osobą i winną temu co się tam dzieje jesteś Pan Panie Lubawski-od lat wysylane sa do pana skargi prywatnych osob i organizacji prozwierzecych i pan ma władzę i możliwość zmiany tego - tylko chęci brak!..........a i jeszcze jedno w d.........pie mam kolejny paskudny pomnik ktory powstaje w tym mieście!.....ten sienkiewicz straszy mnie po nocach!kto ulepil tego gniota- i ile my zesmy z naszych pieniędzy musieli za to zapłacić?....... no tak, czekam tylko jeszcze piramidę lubawskiego jako pośmeirtnego mauzoleum dla pana, jako faraona Kielc, może dla odmiany zajmie się Pan żywymi? OBIECUJE WAM ŻE NIE ODPUŚCIMY! I CAŁY ŚWIAT SIĘ DOWIE O TYM CO TU WYRABIACIE ZA MOJE, NASZE PIENIĄDZE!!!!!!!!!!MORDERCY!!!!!!!!!!!!!!! takze nie wiem na kogo zagłosuję w tym roku, ja, jak wiekszośc wolontariuszy mamy co robic.......... niz zajmowac sie polityką- ja nawet nie wiem jakiego koloru pan jest?- więc argument ze to przedwyborcza propaganda to TOTALNA BZDURA!tak dokładnie te psy zdechły w agonii specjalnie przed wyborami! nawet skoro kłamiecie to choc moglibyscie ustalic jedno kłamstwo bo jedni z was mówią ze psy sie pozagryzaly bo byly robione im zdjecia-i wpadły w amok, drudzy ze to wogole nie u was bylo robione- choc miejcie na tyle wstydu zeby ustalic wspolne kłamstwo! my nie znamy sie na polityce, my pracujemy uczciwie zeby zarobic na chleb, a po pracy bezinteresownie zajmujemy sie opieką nad zwierzetami, a mamy ich sporo bo nikt nie odda do dymin tej mordowni psa czy kota, a zdesperowani ludzie dzwonia z prośbą o pomoc i żeby tylko nie do DYMIN- odwalamy od lat za schronisko robote, i jeszcze dostają te organizacje po ryju bo fundusze to marne gorsze a mieszkanka małe, i mają po kilka kilkanaści zwierzat w domu i musza odmawiać...a ludzie myslą ze oni to na etatcie tam w ŚTOZIE czy Tozie siedzą i dostają za to kasę, a to bzdura- kazdy z org czy niezrzeszonych wolontariuszy dokłada do interesu i to mocno- i to z wlasnych funduszy i poświecając kazda wolna chwilę- ale coż..............może czas się zorientowac na kogo sie glosuje bo wstyd przyznac kiedys tez na Pana LUbawskiego glosowalam- a panu sie nawet nie chcialo przyjsc na konferencje....za to w radiu kielckim bez zaproszenia drugiej strony to sie ma bardzo duzo do powiedzenia co??????my mamy na tyle przywoitości żeby zaprosic obie strony!...na Pana Panie LUbawski nie będę napewno głosować....bo ten piękny niby rozwoj miasta, wypasione sienkiewicza i kolejne pomniki okupione sa cierpieniem zwierząt i myslę ze ogolnie socjalem w naszym mieście!....czy to dotyczy bezdomnych pSÓW czy ludzi.......ja rozumiem ze nei każdy musi być miłośnikiem zwierząt tak jak my...ale chyba wiekszosć z nas ma poprostu szacunek do innej istoty w potrzebie i nei godzi sie na masową EKSTERMINACJĘ- JAKA ma miejsce od wielu lat w Dyminach..........eh przepraszam czytających za ten pełen emocji wywód....ale to jest HAŃBA, na którą wszyscy przyzwalamy niestety-udając że tego problemu nie ma, albo bedać obojętni-"ponoć świat jest zły nie dlatego że wielu ludzi jest podłych, ale dlatego że ci dobrzy na to pozwalają" DOŚĆ JUZ TEGO!!!!!!!!!!!! od lat przepraszamy za zbiorowe morderstwo Żydów....a pod naszym nosem od lat funcjonuje zwierzęcy Oświęcim, to nie jest tak że chcemy wiekszych funduszy na schronisko....chcemy zeby te pieniądze byly przeznaczone na zwierzęta a nie na wasze posadki i przekęty, bo te pieniądze są tylko roztrwaniane na niewiadomo co! Odpowiedz Link Zgłoś
psiara34 Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim sch... 07.10.10, 15:34 to jest panstwo w panstwie!!!!!!!! ja rządam żebyście przed nami się rozliczyli z kazdego psa! i z każdej złotowki!...pan Panie Lubawski! i Panu podobni powinniście w końcu zrozumieć jedną rzecz- to JA! MY WSZYSCY PŁACIMY WAM PENSJE, TO WY JESTESCI NASZYMI PRACOWNIKAMI a nie odwrotnie! I JAKO WASZ PRACODAWCA MAM PRAWO WAS Z KAZDEJ ZLOTOWKI ROZLICZYC!...oczywiste jest z założenia kryminogenne zeby taka szmatława instytucja jak PUK(tak, bo bezdomny pies to ODPAD KOMUNALNY! śmieć) prowadzila schronisko- I ZARABIALA NA TYM KASE, robila jakies interesiki i dawala schroniko pod zastaw POD hipoteke w banku!? a co bedzie jak wam interesik nei wyjdzie?i bank połozy na tym łapę ? co ztymi psami??...PROSZE WZIĄC PRZYKŁAD Z RADOMIAi i innych miast- MOŻNA ZROBIĆ TAK ZEBY BYLO DOBRZE. i ja rządam Panie Lubawski!!!!!!!!!!!! zeby sie nIE zastanawiał- (bo panu to od lat nie wychodzi), co z tym zrobic, tylko podjąc konkretne działania! a ludzi odpowiedzialnych za ten obóz koncentracyjny pociągnac do odpowiedzialności na czele ze sobą! Pan jest za to odpowiedzialny! co NAM pan tu bedzie oczy mydlił? pan od wielu lat ignoruje ten problem- i dobrze pan wie co się tam dzieje, trzyma na stołkach takich zwyrodnialców!!....doskonale wie pan o sprawie, od wielu lat dostaje pan pisma ze skargami z dokumentacja zdjęciową- mam nadzieje ze zobaczy pan kolejny program w ogolnopolskiej tv gdzie pana pracownik ucieka z zaglodzonym trupem psa zeby ukryć dowód! MAM NADZIEJE ZE ZOBACZY PAN LODÓWKI ze zwłokami psów! i kotow! ja tego widoku nie zapomne do końca życia.....to jest instytuacja ktora nie powinna byc dochodowa, o ludzie ktorzy prowadzą je powinni byc milosnikami psów...a pieniądze przeznaczone na zwierze, a nie na pensyjki dla tych panów Mietków- agresywnych prostaków ktorzy niby zajmują sie zwierzętami! i tych pasibrzuchów z PUKU ktorzy wyglądają jak by karmili sie smalcem z tych psów a ze skóry robili sobie paski lub skorzane gacie na harleya-tak do pana pije Panie Solecki...wy jesteście jedna wielka granda i kolesiostwo!........oczywiście że najbardziej odpowiedzilnaa osobą i winną temu co się tam dzieje jesteś Pan Panie Lubawski-od lat wysylane sa do pana skargi prywatnych osob i organizacji prozwierzecych i pan ma władzę i możliwość zmiany tego - tylko chęci brak!..........a i jeszcze jedno w d.........pie mam kolejny paskudny pomnik ktory powstaje w tym mieście!.....ten sienkiewicz straszy mnie po nocach!kto ulepil tego gniota- i ile my zesmy z naszych pieniędzy musieli za to zapłacić?....... no tak, czekam tylko jeszcze piramidę lubawskiego jako pośmeirtnego mauzoleum dla pana, jako faraona Kielc, może dla odmiany zajmie się Pan żywymi? OBIECUJE WAM ŻE NIE ODPUŚCIMY! I CAŁY ŚWIAT SIĘ DOWIE O TYM CO TU WYRABIACIE ZA MOJE, NASZE PIENIĄDZE!!!!!!!!!!MORDERCY!!!!!!!!!!!!!!! takze nie wiem na kogo zagłosuję w tym roku, ja, jak wiekszośc wolontariuszy mamy co robic.......... niz zajmowac sie polityką- ja nawet nie wiem jakiego koloru pan jest?- więc argument ze to przedwyborcza propaganda to TOTALNA BZDURA!tak dokładnie te psy zdechły w agonii specjalnie przed wyborami! nawet skoro kłamiecie to choc moglibyscie ustalic jedno kłamstwo bo jedni z was mówią ze psy sie pozagryzaly bo byly robione im zdjecia-i wpadły w amok, drudzy ze to wogole nie u was bylo robione- choc miejcie na tyle wstydu zeby ustalic wspolne kłamstwo! my nie znamy sie na polityce, my pracujemy uczciwie zeby zarobic na chleb, a po pracy bezinteresownie zajmujemy sie opieką nad zwierzetami, a mamy ich sporo bo nikt nie odda do dymin tej mordowni psa czy kota, a zdesperowani ludzie dzwonia z prośbą o pomoc i żeby tylko nie do DYMIN- odwalamy od lat za schronisko robote, i jeszcze dostają te organizacje po ryju bo fundusze to marne gorsze a mieszkanka małe, i mają po kilka kilkanaści zwierzat w domu i musza odmawiać...a ludzie myslą ze oni to na etatcie tam w ŚTOZIE czy Tozie siedzą i dostają za to kasę, a to bzdura- kazdy z org czy niezrzeszonych wolontariuszy dokłada do interesu i to mocno- i to z wlasnych funduszy i poświecając kazda wolna chwilę- ale coż..............może czas się zorientowac na kogo sie glosuje bo wstyd przyznac kiedys tez na Pana LUbawskiego glosowalam- a panu sie nawet nie chcialo przyjsc na konferencje....za to w radiu kielckim bez zaproszenia drugiej strony to sie ma bardzo duzo do powiedzenia co??????my mamy na tyle przywoitości żeby zaprosic obie strony!...na Pana Panie LUbawski nie będę napewno głosować....bo ten piękny niby rozwoj miasta, wypasione sienkiewicza i kolejne pomniki okupione sa cierpieniem zwierząt i myslę ze ogolnie socjalem w naszym mieście!....czy to dotyczy bezdomnych pSÓW czy ludzi.......ja rozumiem ze nei każdy musi być miłośnikiem zwierząt tak jak my...ale chyba wiekszosć z nas ma poprostu szacunek do innej istoty w potrzebie i nei godzi sie na masową EKSTERMINACJĘ- JAKA ma miejsce od wielu lat w Dyminach..........eh przepraszam czytających za ten pełen emocji wywód....ale to jest HAŃBA, na którą wszyscy przyzwalamy niestety-udając że tego problemu nie ma, albo bedać obojętni-"ponoć świat jest zły nie dlatego że wielu ludzi jest podłych, ale dlatego że ci dobrzy na to pozwalają" DOŚĆ JUZ TEGO!!!!!!!!!!!! od lat przepraszamy za zbiorowe morderstwo Żydów....a pod naszym nosem od lat funcjonuje zwierzęcy Oświęcim, to nie jest tak że chcemy wiekszych funduszy na schronisko....chcemy zeby te pieniądze byly przeznaczone na zwierzęta a nie na wasze posadki i przekęty, bo te pieniądze są tylko roztrwaniane na niewiadomo co- bo my ponoc nie mamy prawa zagladac i kontrolowac na co sa wydawane- bo tak sie dzieje teraz...od lat i żeby zwierzątami zajmowali się ludzi ktorym los tych ICH leży na sercu...dla tych co beda insynuowac ze naleze do org z ktorymi sie schronisko kłoci....mowię ze nie nalez e do tozu ani śtozu, pomagam innemu schronisku ktore z otwartymi rękoma przyjelo moją pomoc, wraz z kilkoma kolezankami robimy ogloszenia na internecie, w weekendy pomagamy przy opiece, spacerach(to bardzo wazne przy socjalizacji zwierząt ktore trafily po jakis traumach-zwierzeta mają cudowna moc, i umiejętnosc zapomianania i wybaczania ale trzeba im pomóca nie jak twierdzi idiotka Kier ze nie wyprowadza psow bo inne beda zazdrosne- szok behawiorystka pełną gębą i telepatka psia), organizujemy zbiorki karmy , pieniędzy, akcje adopcyjne- wychodzimyz tym problemem do ludzi- i prosze sobie wyobrazic ze w tym roku dzieki takiej "pracy" kilku wolontariuszek, znalazłysmy domy ok 105 psom! czyli można?czyli kilka osob nie biorących za to kasy, zupelnie bezinteresownie poswiecając swoj czas i pieniądze moze wydac rocznie koło 100 psow! no tak i wolontariat niepotrzebny jak twierdza dyminy?nadmienie ze dzwonilam kiedys do dymin i nas nei chcieli! a i to nie są domy jak w dyminach, pt."chce pan psa? to bierz pan psa"-podpisz pan 25 zl prosze!..................tylko wywiady pytania, wizyty przed i poadopcyjne, transport zwierząt, kontakt ztymi ludzmi pozniej....a ci kretyni jęczą ze mają za duzo psow, a wolontariuszy nei chca? tak slyszalam ze 2och mają i nie potrzebują wiecej.....chyba mają ale namalowanych przez zaczarowany ołówek!!! wejdzćie na oficjalną stronke dymin maja - 7psow do adopcji a gdzie pozostale 200? zamiast wybiegu dla psów bo jest tam miejsce mają grilla i altanki i jakies hustawki dla dzieci!!!!!!!! jest ogolnopolska akcja zerwijmy łańcuchy- proponuje w kielcach zrobic akcje wsadzmy ich do klatek! wsadzic lubawskiego soleckiego klikowicza,lekarzy z dymin itp- ktorzy dostaja od zabicia psa 20 zl!do klatek chamów!......to jest GRANDA I HAŃBA! Taki Radom miał podobna sytuacje i rozwiązali to po jednym artykule w gazecie a tu? nic sie od lat nei zmienia. slyszalam komentarze ze ludzie prozwierzęcy czasem zachowują sie nadwrażliwie....ale zapewniam Państwa że to sa wyjątki większość z nas chce poprostu pomagac, socjalizowac psy i szukać im domków a nie biegac z białą rekawiczką...a ci co zachowują sie niedyplomatycznie- wszczynają awantury, to poprstu wyjątki, albo im Odpowiedz Link Zgłoś
martico1996 Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim sch... 07.10.10, 22:06 Jestem tym zaszokowana i mam nadzieję że coś z tym zrobią bo ja nie mam zamiaru patrzeć jak cierpią zwierzęta Odpowiedz Link Zgłoś
bbcopen Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s 08.10.10, 19:02 To my musimy coś zrobić, szczególnie w nadchodzących wyborach, bo kilku gości ma pewność, że są nieusuwalni, a każdy ich pomysł jest najbardziej genialny tylko społeczność miasta nie chce ich docenić. Czas na zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksena Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.chello.pl 08.10.10, 21:40 Tępołbe urzędasy!! tyle męczarni przez nich, tyle ofiar zwierząt!!Klika i spisek ,ale między nimi!! A Pan Prezydent milczy..wysyła Gruszewskiego zastępcę..sam nie zna tematu ,czy temat nie godzien jego szlachetnych ust? to Pan jest dla nas nie my dla Pana Panie Prezydencie , coś się chyba poprzestawiało w hierarchii ważności.. Kontrole..NIK ..kielecki..( rąsia rąsie) ..jak tu żyć..w tym mieście..miasto nanznaczone..Panie Prezydencie..wstyd..nie uchodzi..Nie należy być tak wielkim..wystrarczy być normalnym. Przejdzie Pan do historii zwierząt bezbronnych w tym mieście jako przyzwoliciel ich męczarni..te pomniki i wygiby będą przy tym śmieszne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.chello.pl 08.10.10, 22:55 Pan Bogdan Klikowicz w dzisiejszym reportażu TVN o kieleckiej mordowni dla zwierz at ,przyczyn takiego stanu upetruje w nadmiernym pozbywaniu się ich przez ludzi w okresie wakacji.!! Dlatego w schronie szykuje się tym niechcianym zwierzakom piekło!! Panie Klikowicz -czas na odpoczynek ..emerytura ..bo chwatko i wstyd słuchać jak pan nic nie rozumie..A tak wogóle to robi pan obciach niewąski takimi " złotymi myślami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piesek Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 18:21 Cham ze wsi nie rozumie nas piesków. Uważa, że dobrzy jestesmy albo martwim albo przy budzie. Może bysmy go uwiązali przy budzie na jakis tydzień? Fajny byłby taki wsiowy urzedniczy burek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psina Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 18:23 Lubawski to tez jak pies...... Tylko ujada. Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-niemoralna Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim sch... 16.10.10, 14:56 wiadomosci.onet.pl/kraj/pah-co-szesc-sekund-z-glodu-umiera-dziecko,1,3735608,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jemioł Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.chello.pl 16.10.10, 18:37 Jak będzie artykuł ,że gdzieś w domu dziecka katują dzieci ,pierwszy będę protestował i wyrażał swą złość.. Tu jest mowa nie o sytuacji na świecie ,ani nie jest to ranking ,co ważniejsze w życiu -tylko jest temat katowania zwierząt w schronisku i niemoralne jest wplatanie w to wątku umierających na świecie dzieci!! Trzeba myśleć ,co się pisze i po co?- bo można popaść w niemoralność/ śmieszność. Odpowiedz Link Zgłoś
dosser Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s 16.10.10, 19:23 Nic nie usprawiedliwia tego co zdarzyło się w kieleckim schronisku . Jest to jeden wielki skandal , tym większy , że osoby , które skazały na okrucieństwo te nieszczęsne zwierzaki nie poczuwają się w żadnym stopniu do odpowiedzialności . Ich bezczelność , tupet i poczucie bezkarności jest przerażające . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.kielce.hypnet.pl 16.10.10, 19:39 Jak można sobie uwić lukratywne gniazdko na cierpieniu żywych istot, które już wcześniej skrzywdziła inna istota żywa o nazwie człowiek, jak można pobierać wynagrodzenie i cieszyć się szczęściem wlasnej rodziny, że jest co do garnka włozyć a za premie zabaweczkę lub ciuszek kupić gdy w tym czasie zagryzają się zwierzaki z glodu i konają od zakaznych chorób w cierpieniu, odchodach i w głodzie. To towarzystwo od gory do dołu gdyby miało honor odeszłoby za swoją indolencję i bezdusznośc w cień aby dalej nie żerować na pieniądzu podatników, których większośc ma jednoznaczną opinię o ich "pracy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.chello.pl 16.10.10, 22:14 ci bandyci nie mają honoru , będą kręcić dopóki sie da , na czele z kierowniczką . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dile Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.10, 14:33 Klikowicze znają się na wszystkim,uzdrawiają lokale,komunikację,opiekę nad zwierzętami itp.A w sumie to starzy,niekopmpetentni,sklerotyczni ludzie do których nie dociera nawet,że za ich plecami kwitną patologie za które oni odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.kielce.hypnet.pl 17.10.10, 16:31 Tam gdzie ciemnota gusłowa i zastraszeni, zaszczuci ludzie przez potomów stalinowców - tam szamani kwitną i doskonale sobie żyją. NIe muszą słuchać bajek o Raju, bo oni go od dawna mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bera Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.chello.pl 19.10.10, 22:35 Prawdę już wszyscy ( co chcą) znają..i co z tego wynika?.. ano nic..,bo zwierzęta bezdomne nie głosują w wyborach i nic nie znaczą - znaczą tyle ,ile gmina płaci . Poza tym jest tyle ważnych tematów..a nie jakieś tam kundle.. BARBARZYŃSKIE MIASTO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Activistka Re: Bulwersujące fakty. Cała prawda o kieleckim s IP: *.kielce.vectranet.pl 15.11.10, 22:44 forum.gazeta.pl/forum/w,818,116654112,,Senyszyn_przykuta_do_psiej_budy_na_krakowskim_R_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś