Dodaj do ulubionych

Wybory: debata prezydencka

18.11.10, 03:08
To, że w debacie nie wzięli udziału obecnie urzędujący prezydent Wojciech Lubawski i kandydat Jan Gierada uważam za bardzo dobitne pokazanie prawdziwego stosunku do wyborców. Według drugiego z kandydatów pewnie można by powiedzieć: "pocałujta nas w ...". I nie myślę o d...:P
Ponieważ czas zadawania pytań był limitowany i nie było mi dane dostać się do mikrofonu, chcę uzyskać odpowiedzi na forum. Mam nadzieję, że będzie mi to wybaczone:).
Pytania do kandydatów:
1. Pytania do kandydata Gierady: Ile kosztuje Pana kampania? I czy kielczanina (nawet będącego dyrektorem szpitala) na taką kampanię stać? Ponieważ wiadomo, że nie, chcę wiedzieć, kto tę kampanię sponsoruje. Żeby nie było niespodzianek z wiceprezydentami, planami zagospodarowania przestrzennego miasta, działkami, lokalami, drogami itd.
2. Pytania do kandydata Lubawskiego: Dlaczego Pan unika spotkań z wyborcami i debat z pozostałymi kandydatami? Sprawa schroniska jest skandaliczna i znacznie wpłynęła na wizerunek miasta. Dlaczego zawsze ukrywa się Pan za swoimi urzędnikami? Dlaczego tak lekceważy Pan kielczan? Dlaczego Targi Kielce zanikają? Czy to prawda, że jest Pan szwagrem biskupa Ryczana?
3. Pytanie do kandydatki Markiewicz: dlaczego Pani w ogóle zdecydowała się na kandydowanie? Kto Panią namówił? Proszę mi wierzyć, ta osoba wyrządziła Pani wielką krzywdę:P.
4. Pytania do kandydata Łęckiego: jak Pan widzi wspomaganie przez miasto rozwoju lokalnych szkół wyższych? Co Pan zrobi, by w Kielcach powstawały instytucje wspierające tworzenie firm zakładanych przez studentów?
5. Pytania do kandydata Banasia: jak Pan będzie realizował politykę zatrudnienia w instytucjach miejskich? Jak Pan widzi funkcjonowanie efektywnej (!) pomocy społecznej w Kielcach?
6. Pytania do kandydata Kowalczyka: jakie są Pana związki z PSL? I co Pan sądzi o KRUSie? Jak Pan wesprze działalność zawodową kielczanek, skoro PSL niby stawia na kobiety, ale ma najmniej reprezentantek w polskim parlamencie?
7. Pytania do kandydata Świercza: co Pan sądzi o tym, że tzw. "trójkąt bermudzki", miejsce, gdzie powinien być parking (a gdzie czasami pojawiało się wesołe miasteczko), został podzielony na działki i tuż przed wyborami (dzisiaj) jedna z tych działek (pewnie w środku) została sprzedana "okazyjnie"? Jaki jest Pana plan na rozwój Targów Kielce?

Przepraszam, że pytam na forum GW, ale wiem, że Państwo jednak tu zagladają.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka