02.01.11, 10:22
media.wp.pl/kat,1022943,wid,12986595,wiadomosc.html
Dyżurni funkcjonariusze rzuceni na odcinek polskojęzycznych mediów
wolą niejakiego Andrzeja G. -pupilka jasnogrodu,
ponoć gieroj gwałciciel pięknie tańczy.
Czy tak ładnie podryguje jak jego lewicowo otłuszczony "ułaskawiciel "?
Nie wiem ,nie oglądam tvhien.
Obserwuj wątek
    • Gość: Filip Re: Rycerz ! IP: *.dsl.bell.ca 03.01.11, 16:23

...dzieki smurf za tak piekny material.....adres juz przerzucilem na inne fora..oto cala prawda o ludziach....
      Beda jednak proby zniszczenia "Gorala"...to mnie najbardziej martwi...czy wystarczy mu dosc razsadku by solidnie wykonywac swa robote i nie dac sie poniesc ambiciom...bo mozna robic dobra robote i brac za nia dobre pieniadze....nie koniecznie trzeba byc najwiekszym... niech tych niepokonanych braci Kliczko inni obijaja...wkoncu wszyscy kiedys beda pokonani...
      • Gość: Filip Re: Rycerz ! IP: *.dsl.bell.ca 03.01.11, 16:36
        ...ten ponizszy fragment bardzo mi sie podobal...
        ...niewielu dzis redaktorow potrafi tak pisac...programujac mlodziez polska na antypatriotyzm ...tak jak by tam na calym szerokim swiecie wszysko za darmo dawali - "wystarczy byc tylko Polakiem."....wiemy z wlasnego doswiadczenia zyciowego ze to nie wystarczy...
        Nie wiem czy swiat czegokolwiek od na s oczekuje ...ale wiem napewno ze zycie , nasze trwanie, od nas oczekuje niekiedy nadludzkiej dyscypliny.

>> ........Szkoła przetrwania

Przyciemnione światła, hala pełna ludzi, na scenę wkraczają bohaterowie wieczoru. Wejściu Tomasza Adamka towarzyszy piosenka, którą wykonuje raper Funky Polak, kielczanin, który 1995 r. wyemigrował do Ameryki. Jest inna od tych, które wybierają rywale:

Nie zapomnij, skąd tutaj przybyłem,
        nie zapomnij, gdzie się urodziłem,
        bo w pamięci jest siła zaklęta,
        więc pamiętaj synu mój...
        O kolorach białym i czerwonym,
        o symbolach orła i korony,
        bo w pamięci jest siła zaklęta,
        więc pamiętaj synu mój...

• fajny.trak Re: Rycerz ! 03.01.11, 16:56
          w czasach kiedy niszczy sie tzw regionalizmy - czyli milosc miejsca urodzenia i przywiazanie do tradycji narodowej taka postawa budzi szcunek
          owe niszczenie i proba globalizacjima swoje zrodlo w niskich pobudkach - chca z nas zrobic mieso do konsumpcji tylko zdolne, sterowalne jak poes pawlowa
          okazuje sie ze dla wielu ludzi polskosc ma duzo do zaoferowania i jest atrakcyjna

"Nirch jeno sarmackiego obacza Junaka
          Gdy was z pomieta broda ukaze szyszaka
          Gdy w lamparcim lupiezu i w zupelnej zbroi,
          I z orlim szkrzydlem staraszny jako doabel stoi,
          Dopieroz zwarszy konia, gdy z kopija skoczy-
          Bedzie maz jesli mu kto pojrzy smiele w oczy"
          = za Morsztyn
          Urra mosci Panowie
          • Gość: smurfmadrala Re: Tomasz Adamek - Rycerz ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.11, 17:37
            fajny.trak napisał:
            "w czasach kiedy niszczy sie tzw regionalizmy - czyli milosc miejsca urodzenia i przywiazanie do tradycji narodowej taka postawa budzi szcunek "

Multikulti, globalizm, pluralizm, walka z własnym patriotyzmem jest TV-instrukcją dla głupoli.
            W Niemczech,Rosji,USA obowiązuje dumny patriotyzm,
            a w Izraelu nawet najskrajniejszy nacjonalizm wręcz najczystszy rasizm!
            Na Litwie zabraniają nazwisk polskiej pisowni,
            Jugendamty zabraniaja dzieciom polsko-niemieckim mówic po polsku, Francuzi gdzie moga
            wtryniaja swoj język, czy w szwedzkiech katalogach IKEI sa inni projektanci niz Szwedzi?
            Zwyciężą narody, które jak górale pilegnuja i szanuja własna tożsamość!
            Reszta zostanie trzodą dwunożną -bezmyslną masą, wypełniaczem hipermarketów sterowaną przez mendia narodowosci prawniczej.
            • fajny.trak Re: Tomasz Adamek - Rycerz ! 03.01.11, 18:23
              w Polsce nie przejda
              wiele razy w historii zdarzalo sie ze Polacy odstepowali od swoich "dzikich" obyczajow i nasladowali "kulturalne zdobycze" np zachodu - zawsze sie to zle dla Polski konczylo
              ale zawsze nawet jak holota zalewala wszystko a czern i chamstwo sie szerzylo jak Polska dluga i szeroka zostawalo dosc ludzi aby to zmienic
              nawet w najczarniejszych czasach Potopu Szwedzkiego - jak 30.VII 1656 roku kiedy to 300 husarzy polskich rzucilo sie na kilknascie tysiecy swietnie uzbrojonych, majacych wsparcie artylerii i piochty schowanymi za kozlami hiszpanskimi - i szarzowali wielokrotnie omal nie odwracajac losow 3-dniowej tzw bitwy warszawskiej - obecny szwedzki kronikarz Eryk Jomson Dahlbergh pisal ze oczom nie wierzyl jak niewielka grupa ludzi moze zmasakrowac najlepsze wowczas wojsko Europy
              dzisiaj walka toczy sie na szczescie w innej przestrzeni - ale tez nie przejda choc zdrajcow i gnoi nie ubylo
              na marginesie - iuwielbiam dziwiek szabli wyciaganej z pochwy - piekna cudowna muzyka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka