Dodaj do ulubionych

Chęć do walki

05.05.25, 01:00
m.youtube.com/watch?v=Ug8iMF_njrQ
Wszyscy chcą walczyć w fantazjach na wojnie tylko w realu dziwnym trafem trudno ludziom wyjść z konformizmu. Czy trudno zrozumieć że rycerza kształciło się do walki od dziecka? Kiedy nie było tak rozwiniętej broni . Dziś zaś uczy się od dziecka ze zwykłą bójka w przedszkolu to prokuratura( nie przesadzam mówię o przykładzie z życia) za to później wymaga się walki. Kolejne pytanie jest za co. Rycerz walczył za swoje wsie. dziś mają walczyć ci którzy nic nie mają.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Chęć do walki 05.05.25, 07:52
      Jak ktoś mówi że będzie walcZyl to mam krótkie pytanie. Co wywalczył dla ojczyzny w trakcie pokoju. Ile razy walczyl realnie ponoszac koszty przegranej zamiast poddać się konformizmowi. Wszyscy myślą że na wojnie będą bohaterami tylko w czasie pokoju większość tchórzy i krzyczy tylko w tym kierunku że walczy gdzie system mu wskazuje palcem
      • dotera Re: Chęć do walki 05.05.25, 07:56
        W przypadku zaś Ukrainy jest to absurdalna wojna proxy zbudowana na konflikcie domowym absurdalnym w efekcie którego Ukraina może przestać istnieć fizycznie.
        • dotera Re: Chęć do walki 05.05.25, 08:06
          Nacjonalista na Majdanie powiedział. Niech teraz walczą inni ja się nawalczyłem. O co ty człowieku i jak niby walczyłeś? Oni są pierwsi do walki na froncie wewnętrznym żeby innych zaganiać na śmierć na front zewnętrzny.
    • dotera Re: Chęć do walki 05.05.25, 09:29
      Walka zbrojna powinna być końcowa forma patriotyzmu a nie pierwszym skojarzeniem. Dziś w globalnym świecie trudno zdefiniować czym ba być patriotyzm codzienny. Walka z wiatrakami z korporacjami i propaganda obcych mediów? Za to na wojnę pchają pod flagami narodowymi . Tylko że pchają właściciele tych korporacji zagranicznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka