Dodaj do ulubionych

Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spacerów

23.04.11, 15:56
genialny pan redaktor -

zna sie na wszystkim : od planowania przestrzennego do kleszczy.
przebiła go tylko pogodynka z tvp Kielce, która widziała już kwitnący jaśmin

i toto mieni się czwartą władzą

Obserwuj wątek
    • zstrucki Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spacerów 23.04.11, 16:06
      "Uważajcie, bo wycieczka do lasu czy na łąkę może zakończyć się ukąszeniem kleszcza." Do wiadomości redakcji dodam jeszcze, że można się skaleczyć, napotkać różne okropności w powietrzu i - o zgrozo! - Wasze dzieci nie będą miały alergii, można też się zmęczyć i spocić. Najlepiej więc nie iść do lasu, tylko posiedzieć przed komputerem. Tu nie ma kleszczy! Chyba.

Muszę się dowiedzieć, czy mama mówiła mi paręnaście lat temu o kleszczach dzięki artykułowi w gazecie, czy to jednak część elementarnej wiedzy?
      • Gość: ewa Re: Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 16:47
        Jest tylko mały problem, moje dziecko w ubiegłym roku było tylko na podwórku i złapało trzy kleszcze.
        • Gość: Lolitka Nabukowa Re: Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spac IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.04.11, 17:44
          Tu w Niemczech tez robia taka histerie.
          Mysle ze to kampania zainteresowanego przemyslu farmaceutycznego.

Gdyby prawdopodobienstwo/niebezpieczenstwo bylo az tak duze,
          to w obu krajach, przynajmniej regionalnie, byly by masowe szczepionki
          dla wojska. A ani Bundeswehra ani WP tego nie robi, nawet w górach/lasach nie.

A w Niemczech duzo, ale tez nie wszyscy lesnicy, drwale itp.

Wiec co ? Dziwne to.
          • ktory_to_juz_login Re: Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spac 23.04.11, 19:39
            Gość portalu: Lolitka Nabukowa napisał(a):

> Tu w Niemczech tez robia taka histerie.
            > Mysle ze to kampania zainteresowanego przemyslu farmaceutycznego.
            Kolejna nawiedzona, zapewne zwolenniczka homeopatii, teorii spiskowych i innych bzdur.
            Borelioza jest niebezpieczną i uciążliwą chorobą, której lepiej zapobiegać (np. poprzez edukację ciemnej masy) niż leczyć (z reguły z mizernym skutkiem).

> Gdyby prawdopodobienstwo/niebezpieczenstwo bylo az tak duze,
            > to w obu krajach, przynajmniej regionalnie, byly by masowe szczepionki
            > dla wojska. A ani Bundeswehra ani WP tego nie robi, nawet w górach/lasach nie.
            Szczepionek nikt nie stosuje, bo po prostu ich nie ma. Jedyna szczepionka przeciwko boreliozie została wycofana z rynku niemal 10 lat temu.

> A w Niemczech duzo, ale tez nie wszyscy lesnicy, drwale itp.
            Że co?

> Wiec co ? Dziwne to.
            Nie, w żadnym wypadku nie jest dziwny fakt, że przeciętny przedstawiciel motłochu doszukuje się wszędzie podstępu i spisku wrogich sił, bo na lekcjach w szkole nie uważał.
        • zstrucki Re: Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spac 23.04.11, 20:26
          Dlatego ocaleniem może być tylko komputer, oraz rowerek treningowy! Wtedy wszyscy umrzemy zdrowsi!
    • Gość: ab Re: Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spac IP: *.play-internet.pl 23.04.11, 16:07
      I co? Zazdrościsz panu redaktorowi? Dziennikarz musi być wszechstronny i interesować się światem. To normalna sprawa. A jak się nie zna, to musi umieć znaleźć informacje i temat zgłębić.
    • kosiorex Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spacerów 23.04.11, 16:10
      Ee tam, ja tylko czekam, jak się na forum pojawi jakiś geniusz, który zacznie pisać o tym jaka to straszna jest "BOLERIOZA".
      • kosiorex Re: Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spac 23.04.11, 16:11
        To jakieś podświadome nawiązania nieuków do Bolera M. Ravela, albo bolera noszonego przez kobiety
      • Gość: mark Re: Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spac IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.11, 20:13
        kosiorex napisał:

> Ee tam, ja tylko czekam, jak się na forum pojawi jakiś geniusz, który zacznie p
        > isać o tym jaka to straszna jest "BOLERIOZA".

Ciesz się koleś, że nie masz boleriozy. Bolerioza to straszna i wyniszczająca choroba. Zrozumie to tylko ten kto sam zachorował albo ma chorego w rodzinie. Moja zona leczy się już na to świństwo 2,5 roku...
      • Gość: mark Re: Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spac IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.11, 20:14
        kosiorex napisał:

> Ee tam, ja tylko czekam, jak się na forum pojawi jakiś geniusz, który zacznie p
        > isać o tym jaka to straszna jest "BOLERIOZA".

Ciesz się koleś, że nie masz boleriozy. Bolerioza to straszna i wyniszczająca choroba. Zrozumie to tylko ten kto sam zachorował albo ma chorego w rodzinie. Moja zona leczy się już na to świństwo 2,5 roku...
        • Gość: chłopak z miasta Re: Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spac IP: *.xdsl.centertel.pl 23.04.11, 20:32
          założę się z Tobą o wszystkie pieniądze, że Twoja żona nie choruje na boleriozę....

możliwe, że na BORELIOZĘ i to o tego dziennikarskiego babola chodziło chyba kosiorexowi...

pzdr
          • kosiorex Re: Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spac 24.04.11, 11:27
            Właśnie o tego. I cholera DOCZEKAŁEM SIĘ :)
    • Gość: purify penseta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 16:26
      a co to
      • Gość: jam Re: penseta? IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.11, 16:43
        inaczej sto pensów
      • uprzejmy_mis Re: penseta? 23.04.11, 16:58
        Redaktorzyna Ziemowit zagubił słownik swój. W redakcji już nikt nie posiada słownika języka polskiego.
    • w.s3 Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spacerów 23.04.11, 21:15
      Mój pies jest smarowany preparatem Frontline i przez 4lata nie złapał kleszcza.Może wymyślą jakieś smarowidło dla ludzi.
      • q-ku nie wymyslą 23.04.11, 21:34
        ja też smaruję tym psa, ale trzeba wziąć pod uwagę, że psom daje się bez skrupułów środki których żadna instytucja nadzoru nie dopuściłaby dla ludzi

antybiotyki, inne leki i te środki na kleszcze są dla psów robione tak stężone, że kleszcz nie siada
        nikt się po prostu nie przejmuje psem, a ponadto psy żyją krócej i rak nie obchodzi nikogo gdy się lęgnie 10 lat
    • sygitoyo Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spacerów 25.04.11, 13:37
      redaktorzy grożni /szkodliwi/ cały rok.

jak brak tematu do wierszówek,polecam odgrzać świńską albo ptasią grypę.

Jak szuka tematów deweloperskich polecam jeszcze działalność budowlaną Caritasu.

Niech podejmie temat, się wykaże.

Nie po myśli ?

Nie opłaca się?
    • Gość: sp Re: Kleszcze groźne wiosną. Uważajmy podczas spac IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 21:05
      i miała rację, bo jasmin kwitnie między styczniem a kwietniem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka