Dodaj do ulubionych

W PUP się lenią? Niemożliwe

17.05.11, 21:31
To jest właśnie kielecki PUP! Pracy tam też się nie zaczyna o 8, tylko później, bo Pani która piastuje bardzo potrzebne stanowisko pracy "wydawaczki numerków" musi jeszcze wypić kawę, poplotkować z koleżankami i zabić małego głoda serkiem DANIO! Raz byłem świadkiem takiej właśnie sytuacji!

Ba czasem w "budce z numerkami" siedzą aż 3 osoby?! Po co? Jedna wydaje numerki, a dwie nadzorują, żeby ta pierwsza się nie pomyliła. To coś ta wzór Komisji Kontroli Gier i Zakładów, która towarzyszyła każdemu losowaniu lotto w przeszłości...

Pracy wcale nie przybywa od zatrudniania kolejnych "urzędników", dlatego uważam że za dużo ludzi piastuje stołki w PUPie. Ale czego to się nie robi dla znajomych i rodziny!
9 maja byłem się "odhaczyć". Na korytarzu stoją 3 panie i prowadzą dyskusję. Mama z córką, ta ostatnia ok. 30tki żalą się pracownicy PUP że straciła pracę w wyniku redukcji etatów. Mama zna się z ową pracownicą PUPu i bez ogródek "jedzie" z tekstem: Oj macie tutaj tyle świetnych ofert, może znalazłabyś coś extra dla mojej córki?! ŻENADA, uprawiać prywatę na korytarzu przy innych petentach. Ja znajomości nie mam, więc super ofert pracy dla mnie nie było, następna wizyta 9 wrzesień:D
Obserwuj wątek
    • marita11 W PUP się lenią? Niemożliwe 17.05.11, 21:32
      Jak widać z wypowiedzi P. Dyrektor , natrętna czytelniczka pofatygowała się do urzędu na krańcu miasta, chwile postała, zrezygnowała z załatwienia sprawy, chociaż mogła ją załatwić, a potem opowiedziała dziennikarzowi wymyśloną historyjkę oczerniającą urząd. Pani Dyrektor, gratuluję ciepłego stołka i zastanawiam się, czy wierzy pani w to co mówi? Czy też uwierzy pani w każdy kit wciśnięty przez te wypindrzone lale zatrudnione w PUP po przejściu trudnych procedur kwalifikacyjnych?
      • Gość: FELEK Re: W PUP się lenią? Niemożliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 23:09
        Prawda, że się lenią. DO ROBOTY NA KAMCZATKĘ.
    • Gość: yaah Re: W PUP się lenią? Niemożliwe IP: *.unknown.vectranet.pl 17.05.11, 23:32
      Biurwa biurwie łba nie urwie. Całe to śmieszne "pośrednictwo" pracy uprawiane przez PUPy, MUPy i inne d... to nic inego jak malwersacja publicznych pieniędzy na rzecz krewnych i znajomych królika.
    • Gość: gosc Re: W PUP się lenią? Niemożliwe IP: 217.153.141.* 18.05.11, 06:34
      uwielbiam GW i jej nienawiść do PSL i Pani Stanioch. Gazeta specjalnie pominęła info o wygranej starosty (PSL) z wojewodą. W tym temacie milczą też szczekacze nadworni- naiwny i inne tego typu półgłówki:P::P

A pani która nie mogla się zarejestrować mogła od razu iść na skargę do dyrektora. Ale pewnie cala ta historia znowu wyssana z palca.
      • Gość: wyborcawas Re: W PUP się lenią? Niemożliwe IP: *.vf.kielce.pl 18.05.11, 07:13
        raczej nie wyssana bo kto bierze do buzi paluch po wyjęciu go z PUPy
        a w ogóle one tam się nie leniom , one wykonują ruchy frykcyjne w tej PUPie...
      • Gość: cenzor Re: W PUP się lenią? Niemożliwe IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.11, 07:35
        100/100 zgadzam się całkowicie z tobą, gdzie informacja o przegranej wojewody ze starostą ( wcześniej jak dobrze pamiętam napiętnowała go GW w przynajmniej kilkunastu artykułach ) litości praso to już nie komuna wywalić cenzora wy jesteście dla ludzi a nie dla otoczenia wojewody , a tego urzędnika co nie przyjął petenta zwolnić i po problemie.
      • naiwnybardzo Re: W PUP się lenią? Niemożliwe 18.05.11, 09:22
        Widzisz, nie odpowiadam Ci, bo mnie wyzywasz, chociaż byłem dla Ciebie miły i pomocny. Za trudne dla Ciebie? Przy tym nie zauważasz, że ja nie atakowałem osoby, a obowiązującą w Kielcach zasadę obsadzania stanowisk z klucza partyjnego.
        Zanim więc zwyzywasz kogoś od półgłówków, szczekaczy nadwornych itd., naucz się czytać ze zrozumieniem. Jeśli zaś jesteś samą zainteresowaną, rozumiem, że wyłączenie emocji było niemożliwe, stąd to nieporozumienie.
        Natomiast zdania o PSL nie zmienię, jest to najbardziej szkodnicza partia w Polsce, zawsze u władzy, zawsze bez pełnej odpowiedzialności i co z tego wynika? To Fedak z PSL skazała miliony Polaków na niższe emerytury, likwidując system oszczędzania indywidualnego, jej pomysły na emerytury socjalne itd., budzą moją trwogę. Natomiast KRUS jest i ma się dobrze. Co posłowie PSL ostatniej kadencji zdołali zrobić dla województwa świętokrzyskiego? Oczywiście, pomijam programy unijne (bo za te odpowiada marszałek z PSL), to muszę członkom PSL przyznać, umieją korzystać ze sprzyjającej sytuacji. Pomijam też działania PR-owe posła Pałysa. To był niewątpliwy sukces. Wspominają o nim nawet moi znajomi ze Stanów. Pytam o to, jak parlamentarzyści z PSLu walczyli o drogi, rozbudowę bazy edukacyjnej, rozwój szkół wyższych, utrzymanie ważnych instytucji administracji państwowej w Kielcach itd. Ja o tych posłach w ogóle nie słyszę (z wyjątkiem wyżej wspomnianego posła, który zrobił karierę medialną, wystąpił nawet u Szymona).
        Państwo macie prawdziwy majątek w postaci marszałka Jarubasa, który jest bardzo sympatyczny i na niego ludzie głosują (zapominając o partii, którą reprezentuje). Kobiety dojrzałe głosują, bo je wzrusza chłopięcym urokiem, kobiety młodsze uważają, że jest milutki, mężczyźni o niejednoznacznym spojrzeniu na świat bez wątpienia na niego zagłosują:). Na pewno będzie to wykorzystane w najbliższych wyborach, chociaż zastanawiam się, czy nie byłoby uczciwie w stosunku do wyborców, gdyby jasno powiedzieć, czy po wygranej marszałek zrezygnuje z marszałkowania, czy chodzi tylko o wylansowanie listy PSL i wprowadzenie do Sejmu innych działaczy, którzy bez lokomotywy w postaci marszałka nie byliby w stanie zawalczyć o bycie posłem.
        To byłoby uczciwe. Ale polityka ma niewiele wspólnego z wartościami... chyba.
        • naiwnybardzo Re: W PUP się lenią? Niemożliwe 18.05.11, 09:25
          Mam nadzieję, że Cię usatysfakcjonowałem odpowiedzią:). Oczywiście, bardzo się cieszę, że pani dyrektor jednak spełnia wymogi zatrudnienia, co potwierdził sąd. Życzę więc, by klienci urzędu nie skarżyli się już na organizację pracy w PUPie.
          • guz_ek Re: W PUP się lenią? Niemożliwe 18.05.11, 09:28
            Oczywiście, bardzo się
            > cieszę, że pani dyrektor jednak spełnia wymogi zatrudnienia, co potwierdził sąd

A tak się naprodukowałeś, że jednak nie spełnia.

To samo o Jarubasie.
        • guz_ek Re: W PUP się lenią? Niemożliwe 18.05.11, 09:27
          Ble ble ble, w kółko jedno i to samo. Z ciekawości jaką opcje prezentujesz??:P:P
          • naiwnybardzo Re: W PUP się lenią? Niemożliwe 18.05.11, 09:38
            Widzisz, Ty niczego nie zrozumiałaś.
            Nie dyskutuję z osobami, które mają do powiedzenia tylko "ble ble ble". Nie znam takiego języka obcego;P.
            • guz_ek Re: W PUP się lenią? Niemożliwe 18.05.11, 09:47
              Wstydzisz sie przyznać do swojej partii?:P:P
              • naiwnybardzo Re: W PUP się lenią? Niemożliwe 18.05.11, 09:54
                Może zrozumiesz w tej formie:
                www.youtube.com/watch?v=nnLYaSfo7n0
                • guz_ek Re: W PUP się lenią? Niemożliwe 18.05.11, 10:02
                  jeszcze jedno- żeby wymagać od kogokolwiek kultury trzeba samemu być kulturalnym. Ty wielokrotnie zaprezentowałeś totalne chamstwo- vide uwagi odnośnie Jarubasa- dopie...nki osobiste.

A że się wstydzisz przyznać od przynależności partyjnej 0 w sumie rozumiem. Jakbym do takiej partii należała też nie miałabym odwagi tego powiedzieć czy napisać..:P:P
                • Gość: xxxx Re: W PUP się lenią? Niemożliwe IP: *.pl 18.05.11, 10:05
                  ciesze się że wreszcie ukróciło się nękanie na łamach GW starosty i dyrektora, pomijając uprzedzenia partyjne uważam że zarówno GW jak i sama Pani Wojewoda powinna przeprosić publicznie i starostę i dyrektora PUP( za pomówienia i oskarżenia ), a nie rzucać cały czas kłody pod nogi i cenzurować artykuły które nie są po myśli w/w ( GW, Wojewoda, PO ) i proszę mi wierzyć, bo śledzę tą sprawę od początku, że jeszcze z taką stronniczością się nie spotkałem nigdzie, co do obsługi bezrobotnych wszyscy mają rację trzeba się wziąć za te Panie które rejestrują ( te zwolnienia z PUP pokrywaj ą się też z próbą zaprowadzenia tam porządku ) i zmusić do obsługi na poziomie, bo one są tam do załatwiania interesantów i myślę że przynajmniej naganę dostanie osoba która odmówiła obsługi.
                  • Gość: olo Re: W PUP się lenią? Niemożliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 10:39
                    Na tym portalu odbywa się osąd i lincz nad pracownikami,którzy za marne grosze uczciwie pracują.W każdej grupie pracowników są osoby,które popełnią błąd,ale to co odbywa się na tym portalu nosi znamiona osobistych wojenek, szukanie dziury w całym, czekanie na potknięcia.Anonimowo można dowalić wszystkim i w ten sposób się dowartościować,Polak jest w tym doskonały.
                    • Gość: myk Re: W PUP się lenią? Niemożliwe IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 10:56
                      To może miej pretensje do petentów, że się skarżą i do dziennikarzy, że opisują ich doświadczenia. Poza tym trzeba brać pod uwagę, że ludzie przychodzący do PUP czy MUP nie są w komfortowej sytuacji życiowej i wymagają życzliwości, nawet jeśli sami nie są w stanie tej życzliwości komuś okazać.
                      • guz_ek Re: W PUP się lenią? Niemożliwe 18.05.11, 11:49
                        Oczywiście jest to specyficzna grupa klientów.
                        Niemniej jednak dziwi mnie dlaczego pani od razu nie poszła na skargę na danego pracownika do dyrekcji...
                        Może to kolejna bzdura, kolejny tema , żeby oczernić PUP., a zwłaszcza dokopać dyrektorce.

Widzę ze pierwszy szczekacz tzn naiwny sie przymknął, zwyczajnie brakło mu języka w gębie jak okazało się, że po raz kolejny pisze bzdury.
                        • Gość: Maru Re: W PUP się lenią? Niemożliwe IP: *.play-internet.pl 18.05.11, 19:07
                          Ludzie...
                          przecież ten urząd to prowizorka.
                          Jak dla mnie to jest urząd pielęgnacji bezrobocia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka