Dodaj do ulubionych

Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zrób...

21.07.11, 19:16
Do roboty,bierzecie kase z naszych podatkow.
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.onecik.pl 21.07.11, 19:27
      Cóż ta słomiany filozof z tego restauratora. A piana z pyska aż bucha. Na pewno u ciebie kawy nie wypiję. Wstyd że tacy firmują się na Rynku
      • Gość: Kola Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 19:55
        Aż wstyd, że mamy taką straż miejską i takich buraków jak ty.
      • Gość: Jes Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.cdma.centertel.pl 21.07.11, 19:57
        Spore doświadczenie w wywożeniu do lasu(poza miasto) miała dawna SŁużba Bezpieczeństwa.Pan Prezydent powienien skorzystać z doświadczonych swoich doradców,którzy skończyli Szkoły SB im Feliksa Dzierżyńskiego, a ma takich doradców u siebie.
        • Gość: ipn Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 20:19
          Uczniowie Feliksa Edmuntowicza przynajmniej dali popalić solidarnościowcom w MPK. Od tej pory jest spokój w tej firmie. Za ich skuteczność trzeba ich cenić.
        • Gość: czytelnik bardzo ciekawe IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 21:09
          GW na swych łamach zamieszcza apel nawołujący funkcjonariuszy publicznych do łamania prawa. Wywózki do lasu jako kary za wykroczenie nie przewiduje żaden paragraf. A nawiasem mówiąc bardzo ciekawi mnie na jaką odległość autor proponowałby wywozić tych pijaków za miasto do lasu, czy wystarczyłoby np. na Dyminy, a może aż do Morawicy, albo jeszcze dalej. A możę strażnicy powinni zabierać im jeszcze buty.
          Po prostu trzeba wymagać od Strazy i Policji aby wzieła się do pracy w ramach istniejacego prawa.
          • Gość: oszukana Re: bardzo ciekawe IP: *.psychz.net 21.07.11, 21:24
            Gość portalu: czytelnik napisał(a):
            > Po prostu trzeba wymagać od Strazy i Policji aby wzieła się do pracy w ramach i
            > stniejacego prawa.

A co zrobić jesli Policja nie chce wziąść sie do roboty ?

• Gość: gosc Re: bardzo ciekawe IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 00:59
              > A co zrobić jesli Policja nie chce wziąść sie do roboty ?

Wywieźć do lasu??
            • Gość: poprawny Re: bardzo ciekawe IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 23:36
              Błagam, zapamiętajcie sobie, że mówi się i pisze : WZIĄĆ. WziąŚĆ mówią i piszą tylko nieuki.
              • zyta98 Re: bardzo ciekawe 24.07.11, 18:44
                AMEN
          • Gość: zgred Re: bardzo ciekawe IP: *.alcatel.de 22.07.11, 08:38
            Pamiętam, jak jeszcze na początku lat 90. XXw. policja (albo jeszcze milicja) wywoziła chłopaków do Nowin albo do Słowika i kazała wracać na piechotę. A wywoziła za jakieś wygłupy przed koncertem na Waligóry (obecnie Żytnia). Jak ktoś miał szczęście to załapał się na 31 albo 19.
          • Gość: ala Aby tradycji stało się ... IP: *.kielce.vectranet.pl 22.07.11, 10:20
            Na rynku już mamy pręgierz, proponuję jeszcze dyby i wywożenie na gnoju.
          • Gość: hard_headed Re: bardzo ciekawe IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 13:05
            Wystaczy wywieść ich np: do Sukowa.
            • Gość: poprawny Re: bardzo ciekawe IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 23:40
              Chodzi Ci o wywieść od wywodzić czy wywieźć od wywozić? Bo jest różnica w pisowni i znaczeniu?
      • Gość: xtrmntr I tak pewnie nie wypijasz IP: *.clt.clearwire-wmx.net 21.07.11, 20:03
        Może się solidaryzujesz z żulernią na winie?
        • Gość: takaprawda Re: I tak pewnie nie wypijasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 20:15
          No i swieta prawda, co to za sluby, ktore nie potrafia sobie poradzic z problemem. Niech wielki wizjoner cos wymysli, bo inaczej miasto padnie!
          • Gość: wojtuś moge sobie walnąć browca na rynku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 20:18
            Czy ja mogę sobie kupić w sklepie puszkę piwa i kulturalnie wypić siedząc na rynku przed oknami redakcji ?
            • mac.wiesiek Re: moge sobie walnąć browca na rynku ? 21.07.11, 21:09
              Gość portalu: wojtuś napisał(a):
              > Czy ja mogę sobie kupić w sklepie puszkę piwa i kulturalnie wypić siedząc na ry
              > nku przed oknami redakcji ?

wojtuś, ja się zgadzam, ale pod jednym warunkiem.
              wypij piwo a później odlej się (tak jak nietykalni menele) na urząd
        • Gość: rex Re: I tak pewnie nie wypijasz IP: 194.181.194.* 21.07.11, 20:25
          Komendant Kozieł to emeryt policyjny, a w Straży Miejskiej od paru ładnych lat ma niezłe wynagrodzenie. Jak widać ma SIĘ DOBRZE bo wspiera go Lubawski już 3 kadencję. Ile lat można być komendantem niezastąpionym? Właścicielu restauracji lud jest z Tobą i popiera Cię na całej linii. Walczmy, a wygramy!
      • lumpior Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr 21.07.11, 20:20
        Gość portalu: as napisał(a):

> Cóż ta słomiany filozof z tego restauratora. A piana z pyska aż bucha. Na pewno
        > u ciebie kawy nie wypiję. Wstyd że tacy firmują się na Rynku
        No ale jesteś geniusz,ideał. A kojarzysz że to jest działalnosc gospodarcza i jego własność,no i że z tego płaci podatki?
      • Gość: kielczanin Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.unknown.vectranet.pl 21.07.11, 21:14
        ta parówa, która napisała, że nie napije sie kawy w soltykach to musi byc jeden z obszczymurow, jaks ciotra ktora lubi jak podczas picia kawa ktos oddaje mocz na jego stolik - jedz do lasu cwoku i tam sie onanizuj- uprzedze twoje (z premedytacja z malej bo nie jestes godzien) strzelanie z ryja lub jak wolisz z odbytu - nie znam wlasciela i nie jestem z nim powiazany- sam chcialbym isc na rynek z dziecmi i miec swiety spokoj (przykro mi ze wtym kraju musza byc bezdomni ale nie przykro mi ze mmusza byc cpuny i alkoholicy z ktorymi straz miejska sie pierd.... na mxa) - ogolnie kij ci w ..............
        • Gość: ala Kulturwa tatusia - kielczanina IP: *.kielce.vectranet.pl 23.07.11, 09:33
          Ty myślisz, że oni z internetu korzystają? Oni tak korzystają z internetu, jak ty dbasz o kulturę wypowiedzi.
      • Gość: ewe Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 21:19
        A ja owszem, wypiję, bo ma smaczną. Ale niekoniecznie z żebrakiem za plecami, ostatnio wystraszył mi dziecko! Straż Miejska mogłaby ciut więcej dać z siebie...chyba nie boją się żulka?
      • pkrehbiel Koszmarne! 21.07.11, 22:41
        Chociaż zgadzam się, że straż miejska i policja powinny interweniować w sprawie pijaczków, to jednak propozycja restauratora jest koszmarna. Aż dziwne, że nie wstyd mu wygłaszać takie poglądy. Moim zdaniem, jeśli już wprowadzamy karę "wywiezienia do lasu", to należy stosować ją równo wobec wszystkich: palisz papierosy w restauracji - do lasu!; śmiecisz na ulicy - do lasu!; przeklinasz (tak! to jest karalne) - do lasu!; w twojej restauracji trzeba czekać ponad godzinę na podanie jednego dania - do lasu! Ale byśmy mieli wtedy zdrowe społeczeństwo. A jak sympatycznie by się zrobiło na stadionie i Telegrafie...

Niestety nasz system leczenia z alkoholizmu jest beznadziejnie niedofinansowany, co potem powoduje olbrzymie koszty dla sądów, restauratorów itd. Nie ma co liczyć, że przez takie drobne akcje to się zmieni - trzeba zwalczać przyczyny, a nie objawy.
        • Gość: lkl Re: Koszmarne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 15:39
          co ty! Gdyby zastosować takie prawo do wszystkich łamiących prawo w najdrobniejszych paragrafach to 99% społeczeństwa znalazłoby się w lesie-razem z całą elita tego miasta.Nie miałby kto wozić do tego lasu.
      • Gość: zaledwie Walet Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 22:46
        As to jest figura, a TY Asie jesteś miernotą. Ubliżać incognito to każdy potrafi. Sądzę, że jakbyś
        był pod ręką, to byś tak nie kozaczył. Chyba Ty jesteś też w straży patrzysz jak tu te kilka
        godzin służby odwalić i nie narazić się menelowi, bo nóż się odwinie.
      • Gość: hard_headed Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 13:03
        A ty co, obibok ze straży miejskiej, który potrafi tylko wlepiać mandaty za złe parkowanie?
    • Gość: Demos Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 20:20
      A dlaczego mamy odbierać biednym ludziom prawo do spędzania czasu tak, jak chcą? uważam, że w pluralistycznym społeczeństwie ci ludzie mają takie same prawa do radości, bycia sobą i dobrego nastroju!
      • Gość: dusza Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 20:37
        Jakby teraz żył Kuroń to kazali by go ukrzyżować bo On wspierał finansowo i rozdawał Biednym i alkoholikom posiłki .
        • Gość: Demos Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 20:44
          Dokładnie tak, w pełni Cię popieram. Rynek to przestrzeń publiczna, w której każdy ma prawo przebywać. Na tym polega idea dobrej pozytywnej integracji.
          • Gość: jura Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 20:53
            Straż miejska jest idealna do naganiania na miejski parking za urzędem..i do tego są głównie wykorzystywani.
          • lumpior Obraz Rynku. 21.07.11, 20:53
            kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,9975273,Zebracy_i_pijaczkowie_w_centrum__Dawac_czy_nie_dawac.html //
            • Gość: Demos Re: Obraz Rynku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 20:57
              Ludziom trzeba pomagać, może inicjatywa jedno miejsce w każdej kawiarni dla bezdomnego byłaby sensowna?
              • mac.wiesiek Re: Obraz Rynku. 21.07.11, 21:12
                ja Demos jestem za!
                A dokładniej to jestem za tym, abyś wziął sobie takiego jednego gościa do domu. nawet na stałe
      • Gość: /oloros Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 21:19
        no to niech ci naszczaja na nogawke - beda w swietnym nastroju
        w ogole nie dziwi mnie ze znajda sie ludzie ktorym nie przeszkadzaja zule - cale srodmiescie `kielc to wlasnie ich srodowisko w ktorym wyrastali - zaszczane od dziecinnstwa - zapach moczu dla tych obroncow metow jest czyms codziennym - wrecz drogim - oni w tym wyrastali
    • matuzalem.1 Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zrób... 21.07.11, 21:12
      Wielcy redaktorzy GW powinni "postawić" miejscowej żulerni za to,że mają o czym pisać. A Pan Kozieł i jego "świta" są tak potrzebni,jak wrzód na siedzeniu. Nie róbmy scen,że nie można sobie dać rady z tymi sześcioma czy siedmioma żulami? Tu chodzi o to,żeby za jakiś czas napisać "super artykuł",że Straż Miejska,ewentualnie Policja w wyniku podjętych zmasowanych działań zlikwidowała "zorganizowaną" grupę przestępczą zajmującą się ... i mającą związek z pseudokibicami Korony Kielce. Właściciel ma w 100% rację,tak dalej trzymaj. A ty gościu "as" czas się leczyć.
      • Gość: Kevin231 Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.11, 08:45
        Dokładnie, skoro SM i władza nie daje sobie rady i nie wykonuje swoich obowiązków, to może restauratorzy powinni wziąć sprawy w swoje ręce, i porozmawiać z tymi 7osobami, wytłumaczyć w jakimś ustronnym miejscu że nie życzą sobie ich obecności, może jakoś zmotywować... Na pewno by coś wymyślili.
    • Gość: / Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 21:13
      straz miejska do roboty?
      nieslychane rzeczy sie zachcialo resauratorowi
      po prostu skandal
      straz mieska to moze co najwyzej zaczepiac panienki prowadzace na smyczy ale bez kaganca pieski - albo pilnowac audi
      no w ostatecznosci prezyc muskuly - tych kilku pijaczkow to moze im wpierd..lic po prsostu
      • Gość: Demos Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 21:18
        Panowie tym ludziom, wykluczonym ze społeczeństwa, należy okazać więcej pozytywnej energii. Może dzięki temu, że z Wami wypiją kawę, odniosą kiedyś dobry sukces?
        • Gość: gosc Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 21:31
          Restaurator ma 100% racji ale teraz troche o tej restauracji.
          Chłopie powiedz tej twojej obsludze zeby sprawdzala czy te stoliki sie nie chwieją bo można sobie rozniaste napoje umiescic na spodniach etc co mnie szlag trawia z tymi stolikami.
          Kolejna sprawa kup pan im dyktafony bo notorycznie zapominaja co sie zamowilo albo nie przynosza tego co bylo zamówione, ilez mozna uczyc sie pracy na ogródkach.
          Naucz ich Pan ze wino nie przynosi sie w rekach tylko na tacy, moze utrzymaja przez pare metrów.
          Naucz ich Pan ze sztućce klientowi przynosi sie na tacy a nie w rekach obslugi, bo ja nie bede myslal gdzie oni wczesniej je trzymali (rece).
          aha... i zastanow sie Pan nad ceną 5 zł za 0,2 napoju to dobre na Kraków, Wrocław.
          Dania głowne też trochę małe jak na podane ceny.
          Zajrze jeszcze z 2 razy, jak sie nie poprawi to ide do konkurencji i bede odradzal wszystkim.
          • Gość: Max Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 21:35
            No właśnie, kasza niedogotowana i chamstwo się zjeżdża z całego świata!
    • Gość: $ Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 21:53
      Nikt nie nawołuje do łamania prawa tylko egzekwowania przez Cielaków z tzw. straży miejskiej , może pilnują parkingu na Bodzentyńskiej ;)
      • Gość: akcja Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 22:55
        Dzisiaj straż miejska przeprowadziła zakrojoną na szeroką skalę akcję zakładania blokad na koła samochodów nieprawidłowo parkujących pod Świętokrzyskim Centrum Onkologii. Zablokowano kilkanaście aut. Strażnicy mieli w d..pie że blokują samochody ciężko chorych ludzi, którzy zostali przywiezieni na konsultacje lub leczenie. Jeśli ktoś na onkologię jeździ to wie doskonale,że miejsc parkingowych jest ze 4 razy za mało. Podobno jeden z dzielnych strażników pouczył pacjenta z chemioterapii że "niedaleko" jest parking szpitala wojewódzkiego i dla zdrowia mógłby się tam i z powrotem przespacerować...
        • Gość: mas Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.11, 00:29
          Miejmy nadzieję że oni też tam trafią w komplecie i jako pacjenci.Pan Bóg jest sprawiedliwy!!
          • Gość: Filip Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.dsl.bell.ca 22.07.11, 01:11

propozycja restauratora - wywozenia zebrzacych pijaczkow wydaje mi sie nierealna....juz to slysze:...."Wladek...?...a kto mowi....?...Zenek...sluchaj no ty ;....Wladziu...!...wyobraz sobie ze bylismy na rynku - nie....Dzidek, Smutas, Kaszka i ja...nie - no i brakowalo nam do wina ...nie - wiec mowie do Kaszki...idz troche pozbieraj przy stolikach - nie -
            no i nasz k......zwineli....nie - i teraz jestemy w schronisku dla psow na Slowiku....nie ...ale wybieramy sie w droge powrotna - podrzucil bys nas z powrotem do stolicy....ale to im k. na sucho nie ujdzie - nie.
            • Gość: Filip Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.dsl.bell.ca 22.07.11, 01:19

...wladzu ..sluchaj no...tylko sie k....nie wylanczaj.... no to jak ...?

...nie no bateria cos w mojek komorce....

...a co ty masz za komorke ...od Lichego...?...to on z.....ja Sztamie...gdzie tam Sztamie ...
              • Gość: Kola Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 07:37
                LEKARZAAAAAA!!!
        • Gość: szansa Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 16:18
          Dzisiaj straż miejska przeprowadziła zakrojoną na szeroką skalę akcję zakładani
          > a blokad na koła samochodów nieprawidłowo parkujących pod Świętokrzyskim Centru
          > m Onkologii. Zablokowano kilkanaście aut. Strażnicy mieli w d..pie że blokują s
          > amochody ciężko chorych ludzi, którzy zostali przywiezieni na konsultacje lub l
          > eczenie. Jeśli ktoś na onkologię jeździ to wie doskonale,że miejsc parkingowych
          > jest ze 4 razy za mało. Podobno jeden z dzielnych strażników pouczył pacjenta
          > z chemioterapii że "niedaleko" jest parking szpitala wojewódzkiego i dla zdrowi
          > a mógłby się tam i z powrotem przespacerować...

Na tym parkingu powinna parkować zdrowa służba zdrowia obu szpitali i to było by uczciwe wobec podatników, opłacających tej słuzby pensje za to, iz przede wszystkim myślą o chorych.
    • Gość: DOC Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.11, 08:47
      Popieram restauratora, jeden odważny
      • Gość: hahah Straż Miejska - oddział Parking na Bodzentyńskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.11, 10:21
        swój swojego nie skrzywdzi
        • Gość: elemelek Re: Straż Miejska - oddział Parking na Bodzentyńs IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 23:54
          Też tak pomyślałem. Ciekawe, że człowiek L. występuje przeciwko SM... bardzo ciekawe.
      • Gość: aaa Re: Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zr IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.11, 14:30
        na pewno odważniejszy od SM:)
    • janus-z333 Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zrób... 22.07.11, 10:21
      Nie trzeba nikogo wywozić do lasu,każdy z nas jest człowiekiem,żul,prez.Lubawski i bp.Ryczan także.Wystarczy by Straż Miejska przebywał w newralgicznych punktach miasta bezustannie,problem po kilku ciężkich miesiącach zaniknie.Trzeba to robić permanentni,teraz gdy wybudowano rynek i ogródki piwne na nim,jak i w przyszłych latach.Trzeba obrzydzić tym intruzom życie na tyle,by zakodowali sobie,że te miejsca to nie zloty pijaczków lecz miejsce do odpoczynku.Kilka dni temu apelowałem o to,rozszerzając na wiele takich miejsc w Kielcach.Ul.Staszica,Sienkiewicza,Planty,zbieg ul.Sienkiewicza,Leonarda,Zagórskiej,czyli Centrum Kultury.Chrońmy Kielce,bo są naprawdę ładnym miastem,wyłączając patelnię na rynku ze skwierczącymi jak skwarki słoniny spacerowiczami w upalne dni.
      • tornemorgren janus-z333 co Ty z tym rynkiem? 22.07.11, 11:53
        Jaka patelnia? Widział Ty gdzie rynek z drzewami? Na całym świcie rynki to place i nikogo to nie dziwi oprócz Kielczan przywiązanych do poniemieckiego zbiornika pożarowego zwanego żartobliwie fontanną. Popatrz na stare fotki, na których nasz rynek jest PUSTY. Nasz rynek jest całkiem fajny, wyjąwszy oczywiście zaułek u Tekli...
        • Gość: świrus za dużo betonu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 12:01
          za dużo betonu!
          • matuzalem.1 Re: za dużo betonu! 22.07.11, 12:19
            BETON to ty jesteś !!! To ma być Rynek,a nie park.
        • Gość: andrzej Re: janus-z333 co Ty z tym rynkiem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.11, 12:59
          Dzisiaj słyszę w Radiu Kielce redaktora mówiącego- Rynek tętni życiem. Idę na plac i co widzę
          2 kucharzy z Tary pod namiotem, jedną kobitkę z Zieleni Miejskiej handlującej zieleniną też pod
          namiotem i rozstawiający się 3-namiot którejś z podkieleckich gmin. To jest tętniące miasto.
          Śmiech na sali. Wóz satelitarny Radia Kielce i 15-osób zainteresowanych tym co się dzieje.
          Reszta patelni pusta. Mży sobie deszczyk. Ożywianie Rynku po raz en-ty nie wypaliło.
          • Gość: żenua Ja tez slucham tego radia... IP: *.web-proxy.us 22.07.11, 13:08
            Ja tez slucham tego radia...

Jak pada deszcz to oni mówią w prognozie pogody - "pogodnie" - a to dlatego, że redaktor, który to czyta do mikrofonu ma zasłonięte okno w studiu.
          • Gość: szansa Re: janus-z333 co Ty z tym rynkiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 16:39
            Z pewnością Rynek tętnił..łomotem napierdzielających głośników kieleckiego radia !!!
            Kielczanie pouciekali , bo dyskoteki mają w klubach a łomotu mają na codzień dosyć : w pracy , domach, szkolach.
            Tutaj chętnie przyszli by porozmaiać z przyjaciółmi, z dala od samochodowego i pieszego ruchu ulicznego.
        • Gość: antyburok Re: janus-z333 co Ty z tym rynkiem? IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 22:07
          Jak ty jełopie nie widziales nigdy rynku z drzewami to ty chyba ze swojego bodzentyna nie wyjezdzales.. www.zdjecia24.net/upload/zdjecia/siemon/tmp/dsci0012.jpg

Masz jelopie se zobacz jak wyglada np rynek w Pszczynie z drzewami.
          • Gość: bzyk Re: janus-z333 co Ty z tym rynkiem? IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 23:58
            Ładny! Podoba mi się bardziej. Ale WEL nie lubi drzew. To samo na tzw. Wzgórzu Zamkowym. Beton i jedno drzewo, które pewnie i tak wkrótce uschnie.
        • Gość: xtrmntr Gdzie ty na tym świecie bywałeś? IP: *.clt.clearwire-wmx.net 23.07.11, 00:35
          Poszukaj Gwatemali albo Santo Domingo. I wtedy mi mów o świecie.
    • lady_mac Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zrób... 22.07.11, 14:40
      Oczywiscie, ze restaurator ma racje, jest problem i trzeba go wreszcie skutecznie rozwiazac - sa do tego odpowiednie sluzby, one powinny znalezc sposob na namolnych zebrakow. Prawde mowiac, nie interesuje mnie jaki - wladze musza sobie poradzic z problemem - jesli nie, nie nadaja sie do tej pracy - czyli niejaki pan Kozieł nie radzi sobie. Nie mam ochoty, siedzac ze znajomymi w ogrodku np. na rynku, ciagle odganiac sie od smierdzacych zapitych gęb. I nie badzcie naiwni, ci zebracy pomocy nie chca, taki maja sposob zycia, nie ludzcie sie, ze potrzebuja na chleb. Mieszkam przy rynku i od lat zmagamy sie, na klatkach schodowych, z zebrakami, ktorzy (zwlaszcza zima) szukaja noclegowni, wiec temat jest mi znany az nadto dobrze...
      • Gość: szczurek miejski wygodna impotencja służb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 16:49
        Straż i Policja narzekają na " brak narzędzi przymusu"
        Gdyby malarz narzekał na brak pędzli i nie robił niczego by je posiadać, jako bezrobotny umarł by z głodu.
        Straż wiec i Policja swoją pracę pozorują , a Prezydent za to tym obu służbom płaci z kasy miejskiej; 20 lat po wyzwoleniu ze zgniłego , sowieckiego systemu politycznego!
        • Gość: paranoja regularna wygodna impotencja służb porządkowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 20:55
          Gość portalu: szczurek miejski napisał(a):
          > Straż i Policja narzekają na " brak narzędzi przymusu"
          > Gdyby malarz narzekał na brak pędzli i nie robił niczego by je posiadać, jako b
          > ezrobotny umarł by z głodu.

Dokładnie tak to wygląda. Chora paranoja wbrew logice.
          Ja też pracuje - jeśli nie wykonam pracy albo wykonam ją źle to w efekcie tego nie dostanę pensji-pieniędzy (umrę z głodu).
          Jeśli policjant nie wykona pracy albo wykona ją źle to nadal ma zatrudnienie i pensję tylko statystyka nieco gorzej wygląda...
    • Gość: Johny Brać przykład z galerii handlowych. IP: 94.76.208.* 22.07.11, 15:14
      Tam ławeczek do spoczynku jest tyle samo co na Rynku, kawiarni i restauracji też jest dużo a żebraków i żulerni brak (poza parkingami). Jedyne rozwiązanie to zatrudnić jedną firmę ochroniarską na cały rynek, tak jak jedna firma ochrania całą galerię i po sprawie. Na sześciu-siedmiu restauratorów wydatek byłby niewielki i sprawa załatwiona, skoro służby opłacane z naszych podatków sobie nie radzą. Jeśli problem będzie się nasilał to restauratorzy tylko na tym będą tracić, jeśli sami nie zaczną szybko działać.
      • Gość: gość Re: Brać przykład z galerii handlowych. IP: 81.219.133.* 22.07.11, 17:59
        Problem w tym, że galeria handlowa to obiekt prywatny, do którego właściciel-zarządca może wpuszczać kogo chce i chronić swoją własność. Płyta Rynku jest terenem publicznym i nie można nikomu zabronić wstępu. Wynajmujemy płacąc podatki odpowiednią służbę tj. straż miejską, która ma pilnować porządku, a jeśli nie wywiązuje się ze swych obowiązków to zwolnić ją w cholerę.
        • Gość: gość Re: Brać przykład z galerii handlowych. IP: *.kielce.vectranet.pl 22.07.11, 22:19
          żądajmy od od strazy miejskiej porzadku na Rynku, jesli nie wykonuja swoich obowiazkow, to do widzenia, jest wielu innych chetnych do pracy. placimy podatki, wiec wymagajmy dobrej pracy. mamy dosyc terroru zapitej żulerni
          • Gość: hahaha Re: Brać przykład z galerii handlowych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 22:44
            Gość portalu: gość napisał(a):
            > żądajmy od od strazy miejskiej porzadku na Rynku, jesli nie wykonuja swoich obo
            > wiazkow, to do widzenia, jest wielu innych chetnych do pracy. placimy podatki,
            > wiec wymagajmy dobrej pracy. mamy dosyc terroru zapitej żulerni

Myślisz, że ktokolwiek ze straży czy władz przejmuje się tym co wypisujesz na forum ?

Wyłącz komputer. Rusz dupę. Przejdź się do komendanta straży i z nim porozmawiaj.
            • Gość: filuś Re: Brać przykład z galerii handlowych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 15:34
              zamknij Dzięki Tobie Forum może być lepsze - klikaj w tę ikonę: przy wpisach łamiących regulamin.

Od 15 lipca na forum obowiązuje nowy regulamin. Zapoznaj się z nim
              Kielce

Autor:
              (gość portalu) Zaloguj się .Temat:
              .Treść:
              Pogrubienie.Kursywa.Podkreslenie.Link.
              . Powiadamiaj mnie mailem o odpowiedziach w wątku .E-mail:

Na podany adres zostanie wysłany e-mail potwierdzający a następnie dalsze powiadomienia
              .Wysłany przez Ciebie post może pojawić się z opóźnieniem do kilku minut.
              . .

Odpowiadasz na:
              Gość portalu: hahaha napisał(a):

> Gość portalu: gość napisał(a):
              > > żądajmy od od strazy miejskiej porzadku na Rynku, jesli nie wykonuja swoi
              > ch obo
              > > wiazkow, to do widzenia, jest wielu innych chetnych do pracy. placimy pod
              > atki,
              > > wiec wymagajmy dobrej pracy. mamy dosyc terroru zapitej żulerni
              >
              > Myślisz, że ktokolwiek ze straży czy władz przejmuje się tym co wypisujesz n
              > a forum ?

>
              > Wyłącz komputer. Rusz dupę. Przejdź się do komendanta straży i z nim porozmawia
              > j.
              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              Myślę ,że mają obowiązek czytać, bo prezydent ma swego człowieka na forum i dowiaduje sie co o nim i jego urzedzie piszą.
              Niedawno tał temu wyraz :)
    • stnawrot Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zrób... 24.07.11, 12:52
      Cytat Lubawskiego jak się komuś nie podoba to może przenieść się np: do Pragi
      • Gość: Pstryku Serdecznie Geniusz będzie dożywotnim prezydentem Obrzydłówka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 15:29
        Stwórzmy Pragę w Kielcach. Po jej starówce będą przechadzały się prażanki a w okolicznych knajpach będzie mozna kupić prażynki.
        • Gość: pradziadek Re: Geniusz będzie dożywotnim prezydentem Obrzydł IP: *.dsl.bell.ca 25.07.11, 03:09
          ...to niezly pomysl....!
    • wasz_pan neopolofaszyści w Kielcach 26.07.11, 20:57
      "W stolicy Czech żule boją się pić i żebrać na Starym Mieście, gdyż natychmiast są przez straż miejską wywożeni do podmiejskiego lasu. .."
      pisze właściciel restauracji Gildia na kieleckim Rynku.

O tym kto żul będzie decydował strażnik miejski sam lub po uzgodnieniu z gildią, wyrok nastąpi natychmiast - wywózka do lasu

Kiedy tacy podli ludzie z gildii zaczną strzelać do żuli?

Pan z wami
      • Gość: kielczanin Re: neopolofaszyści w Kielcach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.11, 08:56
        do wasz_pan 2-niedorozwoju-kto cię spłodził? Pewnie jakiś żul.Bo mózdzek masz nie tęgi.
      • Gość: Giede Re: neopolofaszyści w Kielcach IP: *.kielce.vectranet.pl 28.07.11, 20:00
        Dobrze że są jeszcze osoby które chcą polepszyć wizerunek wizytówki naszego miasta i kultury spędzania w nim wolnego czasu. Bierność służb porządkowych w tej kwestii jest nie do zaakceptowania. Wszelkim "szlachetnym" krytykom autora artykułu proponuje przygarnąć tych "potrzebujących" ludzi do swojego domu.
    • Gość: lilo no problem IP: *.unknown.vectranet.pl 26.07.11, 20:59
      Z czym macie problem, niech wasciciele knaj zrzuca sie na ochrone i po klopocie, wlazie taki delikwent na teren ogrodka i dlugo tam raczej nie zabawi, a juz napewno szybko nie wroci.
      • Gość: ? Re: no problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 21:52
        A to, że straż miejska, na którą płacisz podatki, nie potrafi utrzymać porządku Ci nie przeszkadza?

• Gość: uno problema Re: no problem IP: *.dsl.bell.ca 27.07.11, 00:15
          ...zgadza sie - kazdy ogrodek powinien miec swojego ochraniaza....w mundurku koloru ogrodka czy restauracji....powinien nawet siedziec na koniu ze by wszysko lepiej widzial ...a kon i on byli by wielka atrakcja ogrodka ....malo tego klijenci by zwiedzali kazdy ogrodek z dwudziestu,..by poglaskac konika...po przedstawieniu parafgonu...ze sie uzywalo ...

do tego mozna by bylo zorhganizowac na rynku male zoo...kilka antylop papugi....malego slonia i duzego lewa.
          • Gość: lilo Re: no problem IP: *.unknown.vectranet.pl 28.07.11, 11:56
            Wiele rzeczy mi przeszkadza, ostatnio straznik miejski nie umial mi powiedziec czy na ulicy obowiazuje zakaz parkowania. Omalo mi burak nog nie rozjechal, ten stal obok i nic mu nie przeszkadzalo, ze stoi znak jak wol. Taka mamy juz straz miejska, szkoda gadac Tego nie zmienisz. Wiec zamiast biadolic czy mi przeszkadza, zadbaj o klientow i wynajmij ochrone, bo z cala pewnoscia, gdyz w ogrodku beda mnie nachodzic zule, wiecej mnie tam nie zobaczysz.
    • Gość: kielczanin Straż Miejska jest od łapania kierowców za prędkoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 18:43
      żule nie płacą to jaki sens ich łapać , złote mysli straży.
      • Gość: szansa A moze pręgierz .. lub klatka w Rynku ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.11, 10:56
        Jesli nie wstydza się nie pracować, nie dbać o swój wizerunek i zebrać, to moze umieszczenie ich pod pręgierzem w Rynku, lub w klatce , takze nie bedzie uwłaczało ich godności .
        Byliby aktorami edukacyjnego widowiska ( tytuł do uzgodnienia) , za ktore z kasy Miasta otrzymywaliby jakieś pięniadze na łaznię, opierunek i posiłek w postaci obiadu ?
        • Gość: lilo Re: A moze pręgierz .. lub klatka w Rynku ? IP: *.unknown.vectranet.pl 28.07.11, 11:58
          Heheh dobry pomysl, tylko ewentualny smrod moglby byc nie do zniesienia. Im chyba opierunke potrzeby do zycia nie jest. Takim to dobrze,nic ich nie interesuje, nic nie jest potrzebe, wypija po winie i sa szczesliwi.
    • Gość: 123 staż miejska do działania pajace IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.11, 12:12
      w mundurkach i z pistoletami do wodę albo do likwidacji i przywrócić instytucję kata, pręgierz już mamy
    • lesgor54 Właściciel restauracji na kieleckim Rynku: Zrób... 04.08.11, 09:57
      Proponuję właściciela restauracji oddać do uśpienia-najlepiej w Dyminach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka