galardo 04.01.12, 08:39 Trzeba z cen zjechać to klienci będą. Jak będzie dużo to czynsz nie straszny. Uczcie się od amerykańców. Tam obniżki 70 % przed świętami. Wy czekacie do ferii to macie. Bravo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kielczanin Re: Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocja IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 08:57 Bardzo dobrze-durne gamonie.Leciało to wszystko do tej Galerii jak Mis Yogi do miodu.Napier***ło się na "kupczyków" z centrum bo mają wysokie ceny,że nie ma luksusów.Teraz macie luksusy i niskie ceny artykułów.Powinno3/4 splajtować.Postawcie pomnik Lubawskiemu,że ogołocił centrum i pozamykał je,bo trzeba zapełnić parking i galerię.Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 09:05 Głupiś! Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Jak chca majatek za szmaty z Chin to sie dziwia?? 04.01.12, 09:41 Sklepikarze mysleli ze jak otworza sobie w galerii sklepik to wszystko wepchna klientowi za niebotyczna cene. To se ne wrati, teraz w Galerii jest duza konkurencja, wiec jak maja dziadostwo lub ceny z kosmosu to nikt ich nie odwiedza. Jak ktos obszedl kilka razy Galerie to widzie w ktorych sklepach sa tlumy, a do ktorych nikt nie zaglada... Odpowiedz Link Zgłoś
aakatana Re: Jak chca majatek za szmaty z Chin to sie dziw 04.01.12, 10:41 Tam gdzie są tłumy to sklepy których czynsz jest symboliczny po to by ściągali ludzi a i tak ten towar to chinszczyzna tylko lepszej jakości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Re: Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocja IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 18:05 czyżby jeden ze sklepikarzy centrum ? tyle złości hmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albinos Re: Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.12, 22:33 Teraz ciemna masa jak mawiał Kurski zrozumiała, że Sienkiewka jest najtańsza bo czynsze są ponad 2xmniejsze. Kupczyki z Sienkiewki czas na reaktywacje. Odpowiedz Link Zgłoś
janus-z333 Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocjacj... 04.01.12, 09:15 Kielce ,choć są dość dużym miastem,to jednak liczba sklepów przewyższa potrzeby mieszkańców i przyjezdnych.Godząc się na budowę supersklepów,zgodzono się za razem na mizerne obroty w sklepikach wynajmujących powierzchnie w dużych sklepach.Może kiedyś przyjdzie hossa w handlu,teraz na pewno będzie nie najlepiej.Wiosną zostanie otwarta galeria KORONA,oj będzie się działo,wojna handlowa pewna jak amen w pacierzu,aby tylko klient na tym wygrał.O byt sklepów niech martwią się sami sklepikarze,dodruku pieniędzy nie przewiduję,byłby to pusty pieniądz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71 Re: Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocja IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 13:27 I baaardzo dobrze. Pomijam już zasady na jakich te sklepiki "zatrudniają", towar nie jest watr ceny. Tzw. "przedsiębiorcy" którym się wydaje że jak mają pomysła to im się uda (zupełny brak analizy lokalnego rynku). Nic to, na biednego nie trafiło, najwyżej poniosą stratę ale jest powiedzenie "kto się boi strat ten zysku nie ogląda", może więc przyszli najemcy galerii Korona będą rozsądniej podpisywać umowy, może też święta spółka nie zobaczy zysku jakiego oczekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pixima Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocjacj... 04.01.12, 09:30 Po pierwsze - ceny za szmaty z Chin z kosmosu. Cena produktu czesto z 70-90% sklada sie z marzy- jest wiec z czego schodzic. A po drugie pomysl z dekorada poroniony od samego poczatku- Nikt nie kupi sobi plytek do lazienki jak widzi ekspozycje wielkosci 50x50 cm (sklep Cedzyna). Dekorada byla od samego poczatku taka zapchaj dziura na brakujacych najemcow na ostatnie pietro, ktora z czasem miala byc likwidowana jak znajda sie tradycyjni najemcy z odzieza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwwret Re: Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocja IP: 81.219.210.* 04.01.12, 09:44 ceny tych samych produktów w markowych sklepach, np. obuwniczych są o wiele droższe niż w tych samych sklepach w centrum czy np. w sklepach firmowych w krakowie. Nie ma co się dziwić, bo ciężko z ludzi zrobić jelenia w dobie internetu Odpowiedz Link Zgłoś
13perun Lisek chytrusek 04.01.12, 10:07 Oj, chiba "któś" przechytrzył się z wielkością tej galerii :-) To bardzo "mądra" decyzja aby w jednym z najuboższych regionów budować jedną z największych w kraju galerii. A tu jeszcze po drugie stronie polibudy otworzą "świętą" galerię i obrociki znów polecą w dół. Cwaniak z tego od Plazy, że się w porę wycofał. Odpowiedz Link Zgłoś
kateriinka Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocjacj... 04.01.12, 10:44 He ,he tacy wszyscy mądrzy a zapomnieli ,że jak ktoś buduje powierzchnię pod wynajem to zarabiać ma właściciel budynku a nie najemca.Strrrrraszne braki w rozumieniu podstawowych zasad ekonomii.To po pierwsze a po drugie ,kiedy otwiera się jakikolwiek sklep usługi cokolwiek to trzeba się liczyć ,że przez 2 lata się do interesu dokłada -PAŃSTWO biznesmeni galeriowi nie wiedzieli o tym??? Nie wiedzieli ,że nie mają szans w konkurowaniu z międzynarodowymi markami typu H&M ,który bluzeczkę produkuje za 9 zł a sprzedaje za 129?A po za tym jeżeli dorosły człowiek zawiera umowę to musi się liczyć z konsekwencjami tego co podpisuje...Nie mniej jednak obie strony powinny pamiętać o najlepszej jak dotąd zasadzie w handlu:KAŻDY MUSI TROCHĘ ŻYĆ co oznacza ,że klienta żywcem ze skóry nie należy obdzierać ,bo zdechnie i złotówki zarobić już nie da.... Odpowiedz Link Zgłoś
aakatana Re: Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocja 04.01.12, 10:54 Dobrze prawisz tylko dodam że czynsz dla tych firm jest symboliczny po to by byli.Im więcej takich marek tym wiecej muszą zapłacić za czynsz pozostali gracze na tym rynku bo właściciel oczekuje określonego zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za_zeta_nie_jade Re: Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocja IP: *.netcity.pl 06.01.12, 21:13 Symbolicznego czynszu to w dobrej galerii handlowej nie ma nikt, ani H&M, TKMAX, ZARA czy C&A. Poza tym im więcej metrów bierzesz, tym lepszą stawkę wynegocjujesz. Poza tym do galerii biegniesz do Pani Zeni, czy do któregoś z wielkich, bo to one są magnesem. Najemcom, którzy przecenili swoje siły mogę tylko współczuć, będą mieli twardy orzech do zgryzienia, Echo jest trudne rozmowach o czynszu. A Echo nie chodzi o to żeby lokale stały puste, zresztą każdemu właścicielowi lub zarządcy galerii handlowej. A tak naprawdę stawki czynszu w Echu są podobne do stawek w innych podobnych galeriach w innych miastach, tylko ludziska mają problem z kalkulacją i pomysłem na sklep - bo już nie wystarczy 10 sklep nawet znanej, marki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mxon Re: Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocja IP: 94.154.60.* 04.01.12, 14:40 Prawda to pierwsza i zasadnicza. Inwestor po to ładny budynek zbudował żeby zarabiać na czynszu. Brak kupujących to problem najemców, a nie galerii. Może tylko tyle, że galerię to interesuje pod kątem możliwości ściągania dodatkowego haraczu z obrotów i zachowania płynności wpływów od najemców. Ci jeżeli będą ponosili straty faktycznie mogą się buntować, a to oznacza spadek rentowności dla zarządcy. Te wszystkie galerie handlowe to taki badziew w kolorowym papierku. Pieniądze pewno uciekają z Kielc, a te wszystkie miejsca pracy są pozorne, bo znikają w innym miejscu, gdzie plajtują mniejsze sklepy.Ludzie pracują za grosze,lokalny mały biznes też w takim miejscu nie zarobi specjalnie przez czynsze i opłaty sieciowe. Dlatego ja staram się unikać galerii, żeby moje pieniądze krążyły w mieście i ludzie na nich zarabiali dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsds Re: Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.12, 11:35 Problem to asortyment w tych sklepach - nie ma co kupić, firmy odzieżowe biorą teraz wszystko z Azji i tylko metką się różni i ceną,a ceny są wysokie, przeceny to oszustwo albo przeceniane są szmaty, których za darmo bym nie wziął. Polecam zakupy w internecie, dodatkowo ma się możliwość zwrotu bez podania przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
lesgor54 Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocjacj... 04.01.12, 11:50 W życiu w tej galerii nic nie kupię,pojebało ich ceny mają jak z kosmosu.Co najwyżej mogę tam pójść na lody...Biznesmeni z metropolii KIELCE... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmywak-Nieudacznik Re: Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocja IP: *.range109-152.btcentralplus.com 04.01.12, 12:07 W ogole ceny w Polsce sa chyba z kosmosu wziete!Od kilku lat mieszkam w UK i obkupuje cala rodzine w Anglii,gdyz tam jest TANIEJ.Praktycznie wszystko-od ubran po elektronike.Przy tych zarobkach jakie sa wPolsce,naprawde podziwiam Was ze jakos tam zyjecie;)Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanka Re: Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocja IP: *.56.udn.pl 04.01.12, 15:16 tylko nie do Grycana na lody się wybieraj bo łapami mieszają w lodach bylam,pracowałam,widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
aapplee Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocjacj... 04.01.12, 12:17 Moim skromnym zdaniem problem jest taki, że sklepy w Galerii Echo oferują towar bardzo średniej jakości (delikatnie mówiąc), za ogromną cenę.....nawet sieciówki. Każdy kto jeździł na zakupy do Krakowa, Warszawy czy Łodzi ....będzie jeździł tam nadal, bo towar jest zupełnie inny, większy wybór i przyjazne ceny. U nas nawet jak się ma kasę to nie ma co kupić. Za "szmatę do podłogi" to można zapłacić góra 2 zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coto zapomoga IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 12:54 niech napiszą do MOPRu o zapomogę - pewnie dostaną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocja IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 13:58 I bardzo dobrze, myslalem ze przestane wydawać kasę w innych miastach (Kraków, Warszawa), ale jak zobaczyłem, że Kielce firmy dalej traktują jak 3ci świat i jakieś okrojone kolekcje mają w porownaniu z tym samymi sklepami w innych miastach to żałość na całej linii.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ullelele Re: Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.12, 14:27 W takiej Galerii Mokotowskiej ta sama lipa a ceny też b.duże. Sieciówki biorą towar z Chin czy Bangladeszu, doszywają metkę ze swoją nazwą i potem czy to nad wejściem taka marka czy inna na wieszakach wisi ten sam łach. Mało zostało marek nie sprzedających śmieci a w rozsądnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixi Proponuję wybudować jeszcze kilka galerii .... IP: *.starachowice.vectranet.pl 04.01.12, 14:07 Wtedy klienci będą zaglądać do sklepów raz w tygodniu .... A maiło być tak pięknie, taka feta na otwarcie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71 Re: Proponuję wybudować jeszcze kilka galerii ... IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 14:33 Zaraz, czym sie tu przejmować? jakąś garstką przedsiębiorców dla których jest to kolejny biznes? że akurat jedna działalność przyniesie stratę, cóż w tym dziwnego? prawdziwy przedsiębiorca bierze pod uwagę ryzyko i kalkuluje tak żeby je zminimalizować a nie biadoli że interes nie idzie. Pobiadolić to mogą osoby na umowach śmieciowych całkowicie pozbawione wpływu na rzeczywistość, nawet na pracodawcę aby zechciał podpisać normalną umowę o pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Proponuję wybudować jeszcze kilka galerii ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 15:03 Będzie się działo jak wybudują Koronę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perkins Re: Proponuję wybudować jeszcze kilka galerii ... IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 21:18 > Będzie się działo jak wybudują Koronę! Oj będzie:) Firmy przyjadą z Pernambuko i beędzie szał do rana. Korona nie ma żadnych szans. Już Echo przedobrzyło budując gigantycznego kloca. Na kolejną galerię w kielcach mógł się porwać tylko jakiś szaleniec, albo niedoświadczony pseudobiznesmen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vistor Re: Proponuję wybudować jeszcze kilka galerii ... IP: 69.22.186.* 06.01.12, 21:22 Don't Worry, Be Happy, galeria Korona najemców ma, może w końcu będzie trochę konkurencji i spadku cen, może doczekam się lepszej oferty np w TKMAX, bo to co jest to bryndza w stosunku do sklepów w Łodzi i Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perkins Re: Proponuję wybudować jeszcze kilka galerii ... IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.12, 00:38 Ja się nie martwię :) Akurat i w Łodzi, i w Krakowie bywam wystarczająco często, żeby zrobić tam jakieś zakupy, jak mnie przypili. Niech się martwią ci, co się w ten bigos wpakowali. Ale jakoś mało mnie przekonuje hurraoptymistyczne pitolenie, że jeśli już teraz kilkadziesiąt sklepów ma poważne problemy, to wszystkim się polepszy, jak dorzucimy kolejne dwieście. Obstawiam, niestety, że Korona będzie wielką porażką, no ale życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Virek Re: Proponuję wybudować jeszcze kilka galerii ... IP: *.ujk.edu.pl 04.01.12, 14:57 Dlaczego mnie to wszytsko nie dziwi. Wchodzę do Guess - panie są tak zajęte rozmową ze sobą, że nawet mnie nie zauważają, może nie wyglądam na klienta marki Guess, może w Kielcach to mega marka i sprzedawczynie klasy średniej nie obsługują - nie wiem, nie wnikam i nie chcę, nie wejdę więcej. W H&M nie można zdjąć odzieży z manekina, bo założył ją projektant, "jutro proszę przyjść" - usłyszałem, że co??? Kosmos. W Zarze zanim ktoś się ruszy, podliczy, zedrze z karty - można dostać szału, znaleźć rozmiar - nierealne, w Wawie problemów nie ma z małą rozmiarówką, w CK - wszystko dla byków, szkoda czasu. Dla mnie może tam zostać tylko V...... - cena, jakość i obsługa. Reszta może znikać i nie żal mi ich, może przyjdą lepsi. Pamiętajcie sklepikarze - klient byle czego nie kupi, patrzy na cenę i obsługa klienta ma być na jakimś poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assan Re: Proponuję wybudować jeszcze kilka galerii ... IP: 79.162.113.* 04.01.12, 16:29 Zgodzę się! Nie wiem co jest z tymi ludzmi. Kiedyś też zajrzałam do Guessa, stoją 2 paniusie i jeden chłopak, strasznie zajęci plotami, paniusia obceniła i wróciła do plot. Niestety w tym miescie panuje przekonanie, że jak ktoś nie wygląda jak ten co w niedziele do kosciola idzie to jest dziadem, biedakiem etc. Załość ściska pod tym względem. Zakompleksienie. Niech się sprzedawczyki rozejrza po Warszawie, Krakowie. W innym z kolei sklepie gdzie ceny są dużo niższe, od razu na wejściu usłyszałam "dzien dobry" zobaczyłam usmiech, zapytano mnie czego szukam etc. I właśnie ze względu na to mam tylko kilka sklepów do których chodzę. Szkoda, że nie można ich wymienić. Odpowiedz Link Zgłoś
magdusiax aura- jeszcze jedna uwaga... 04.01.12, 16:52 Jeżeli handlowcy w lutym wprowadzajĄ kolekcje wiosenne, to ich problem. Szału można dostać jak w zimie nie mozna kupić kozaków czy kurtek zimowych! Handlowcy mają sie dostosowac do pór roku i potrzeb klienta, a nie odwrotnie. Przeceny? Wejdźcie do MONARI- na wieszakach ściśniete szmaty niby karnawałowe i przecen zero, Z TAKą POLITYKą DALEKO SIE NIE ZAJEDZIE. W PRZERWIE SWIATECZNEJ POJECHAŁAM DO WAWY I KUPIŁAM WSZYSTKO , CO BYŁO MI POTRZEBNE- ZA ROZSĄDNA CENĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: aura- jeszcze jedna uwaga... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.12, 11:04 > Jeżeli handlowcy w lutym wprowadzajĄ kolekcje wiosenne, to ich problem. Szału m > ożna dostać jak w zimie nie mozna kupić kozaków czy kurtek zimowych! 100% racji - jeszcze pretensje mają, ze człowiek nie chce kupować wtedy, kiedy oni chcą sprzedawać... Odpowiedz Link Zgłoś
przemeks6 Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocjacj... 04.01.12, 18:21 kiedys kupowalem lody w kawiarni przy kinoplexie (z lewej strony stojac przodem do kina) na podlodze mieli taki syf ze szkoda gadac, myslalem ze to wyjatkowa sytuacja, zajrzalem tam kilka dni pozniej i znowu na podlodze taki sam syf. Ciekawe co na to wlasciciel kawiarni, pewnie w domu tez ma podobnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala Re:dom kultury tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 19:20 Upadają małe sklepiki, bankrutują średnie, a przerośnięte molochy nietykalne? Przeniesie się tam Politechnikę i będzie git :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia galeria IP: *.kielce.hypnet.pl 04.01.12, 23:21 galeria jest bardzo ładna i elegancka, nawet o szatni pomyśleli, brakuje mi nastrojowych kafejek w których można w ciszy i spokoju przy sączącej się muzyce spotkać się na pogduszki. Jeśli chodzi o asortyment to zgadzam się, że identyczne sklepy, marki w Warszawie mają dużo ciekawszy asortyment.Może więc drodzy handlowcy pomyśleć o kliencie nie tylko w kategorii,że można na nim zarobić ale spróbować go zadowolić, atrakcyjnym towarem, niepowtarzalnym w pełnej rozmiarówce i korzystnej cenie. Na rynku polskim jest coraz więcej firm, które potrafią zadowolić klientów, trzeba się tylko wysilić i je znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_kielce trzy grosze 05.01.12, 01:55 a propos jakości obsługi - stara zasada mówi,że dobrze opłacany pracownik szanuje swoja pracę. bo wie,że może stracić, że na jego miejsce jest kolejka chętnych. i taki pracownik będzie miły,uprzejmy będzie się starał. a tak to ma głęboko czy klient wróci czy nie. tak naprawdę klient jest dla niego tylko kłopotem. po prostu pracownik traktuje klienta tak jak pracodawca pracownika. i nie dotyczy to tylko sklepów w galerii - również wielu innych. również tych przy Sienkiewicza. może warto przypomnieć handlowcom ,że SPRZEDAWCA, który pracuje przez lata w jednym sklepie: 1. zna asortyment 2. zna stałych klientów i buduje więź z nimi 3. umie doradzić klientowi ( tak by ten był zadowolony z zakupu, a właściciel ze sprzedania towaru) w ten sposób buduje się grupę stałych klientów, którzy poprzez zakupy i noszenie ubrań konkretnej marki (lub z konkretnego sklepu) reklamują miejsce swoich zakupów. i dotyczy to nie tylko ubrań. ot taka podstawa handlu. a jak pracuje słabo opłacany pracownik to wiemy doskonale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala Re: kupić sprzedać tanio ukraść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 09:00 Aby zdobyć klienta współczesnego, żarłocznego wieprza konsumpcji-wychowanka tvhien, wytresowanego przez kolorowe pisemka, trzeba to robić za darmo /czasem półdarmo wystarczy/, używać ooooooooogromnej ilości wazeliny, lecz mistrzowie nowoczesnego biznesu obchodzą się bez wazeliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molly Re: kupić sprzedać tanio ukraść IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.12, 10:11 dlaczego w h&m mają ciuchy takie oblezione kurzem, nitkami, paprochami itp.???? na ciucholandzie szmaty ładniej się prezentują niż tam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala Re: kupić sprzedać tanio ukraść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 11:14 aby było tanio tubylcy z kolonii azjatyckiej klecą szmaty w trymiga aby tybylcy z zielonej wyspy jeszcze szybciej łykali badziew. nie ma czasu, nie opłaca się i niepotrzebne jest czyszczenie badziewia modowego. Instrukcje z telewizora "Badziew jest trendyowaty" są wykonywane posłusznie. Dlaczego skolonizowani płacą za azjatycką szmatkę pół pensji? Bo jest metka, och! ach! wow! trendyowatego dizajnera, francuskiego dewianta seksualnego, zbawcy świata wg tvhien i wysokich obcasów :-))))) Szczególnie skwapliwie posłuszne na "modowe" instrukcje z telewizora są tubylcze "elyty" :-DDDD Głupiec wykształcony - głupiec do kwadratu! Jak oni skwapliwie, posłusznie, z wdzięcznością łykają nakazy kolorowych pisemek! Wręcz NA KOLANACH !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molly Re: kupić sprzedać tanio ukraść IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.12, 10:15 Gość portalu: smurfmadrala napisał(a): > aby było tanio tubylcy z kolonii azjatyckiej klecą szmaty w trymiga > aby tybylcy z zielonej wyspy jeszcze szybciej łykali badziew. > nie ma czasu, nie opłaca się i niepotrzebne jest czyszczenie badziewia modowego > . > Instrukcje z telewizora "Badziew jest trendyowaty" są wykonywane posłusznie. > Dlaczego skolonizowani płacą za azjatycką szmatkę pół pensji? > Bo jest metka, och! ach! wow! trendyowatego dizajnera, > francuskiego dewianta seksualnego, zbawcy świata wg tvhien i wysokich obcasów : > -))))) > Szczególnie skwapliwie posłuszne na "modowe" instrukcje z telewizora są tubylcz > e "elyty" > :-DDDD > Głupiec wykształcony - głupiec do kwadratu! > Jak oni skwapliwie, posłusznie, z wdzięcznością łykają nakazy kolorowych piseme > k! > Wręcz NA KOLANACH !!! nic dodać, nic ująć....niestety....jeszcze kilka lat i zatoniemy w tych śmieciach Odpowiedz Link Zgłoś
kopersmith Re: Najemcy sklepów w Galerii Echo chcą renegocja 17.11.15, 12:30 Podobnie miało być z Factory na Annopolu a jednak jakoś się utrzymują. Możliwe, że to przez tę S8 więcej ludzi do nich zajeżdża zamiast przebijać się przez kolejne skrzyżowania. Odpowiedz Link Zgłoś