Dodaj do ulubionych

"Ciepłe guziki" w autobusach? MPK na tak, ZTM ...

17.02.12, 07:26
Tak, kielczanie by chcieli.
Obserwuj wątek
    • Gość: ;-[ Re: "Ciepłe guziki" w autobusach? MPK na tak, ZT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 08:22
      tylko czy kierowcy beda chcieli sie zatrzymywac na przystankach? ;-) tak jak teraz nie za bardzo chcą ...
      czy tez tez trzeba bedzie skakac w biegu ;-)
      • Gość: tak tak !!! IP: *.kielce.vectranet.pl 17.02.12, 09:35
        Takie guziki to norma w całym świecie. Tylko w Polsce jak widać zacofanie. Ludzie niech się nauczą otwierać i tyle. Co za argumenty, że nie będą chcieli otwierać sobie drzwi. To absurd. Nie róbcie z ludzi debili. Jak nie będą chcieli to nie wysiąda - ich problem. Nauczą się. To nie jest trudne. A taki przycisk to same oszczędności. Do tego pzystanki na żądanie - w W-wie już to działa. Jak chcesz wysiąść, to naicskasz i autobus sie zatrzymuje. Jak nikt nie naciska - jedzie bez zatrzymywania. Oszczednosci na kazdym kroku. Takie to trudne?
    • Gość: Kielczanka Re: "Ciepłe guziki" w autobusach? MPK na tak, ZT IP: *.kielce.vectranet.pl 17.02.12, 11:02
      Oczywiście, że Kielczanie by chcieli!
      W innych miastach wszystko sprawnie funkcjonuje, dlaczego u nas nie może?
      • Gość: marika Re: "Ciepłe guziki" w autobusach? MPK na tak, ZT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 11:12
        Czy ten Michnicki obraza mieszkancow na lamach Gazety? Czy tak mi sie tylko wydaje?

Cieply guzik TAK!!!
        • pkrehbiel Tak 17.02.12, 12:49
          Też odniosłem takie wrażenie. Poza tym facet chyba sam za dobrze nie wie, jak to działa. Takim guzikiem nie da się otworzyć drzwi w czasie ruchu pojazdu, więc nie rozumiem, co to szkodzi, że ktoś będzie wciskał guzik dla zabawy. I tak nie będzie gorzej niż teraz, kiedy zawsze są otwierane wszystkie drzwi.

A kierowcom MPK się pomysł nie podoba, bo oni ogólnie nie lubią, jak pasażerowie używają drzwi od ich autobusu - a szczególnie przednich.
    • Gość: mała ania Re: "Ciepłe guziki" DO Wciskania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.12, 11:35
      TAK !! KIELCZANKI TEŻ CHCĄ CIEPŁE GUZICZKI.
    • robi2009 "Ciepłe guziki" w autobusach? MPK jest na tak 17.02.12, 12:45
      Jestem za, tylko trzeba głośno rozpowszechnić informacje o "ciepłym guziku", bo pamiętam, jak byłem I raz w Wa-wie, nie wiedząc o tym i stałem jak głupi przed drzwiami autobusu, czekając aż się otworzą, aż jakaś kobieta głośno wyraziła swoją dezaprobatę, cytuję:"No niech pan naciśnie ten guzik!".
    • empire "Ciepłe guziki" w autobusach? MPK jest na tak 18.02.12, 20:21
      Tak, to bardzo wygodne i sprawdza się na całym świecie.
      A zastanawianie się, czy kielczanie będą sobie chcieli sami otwierać drzwi to jakiś absurd, a pan który to powiedział powinien się zastanowić co mówi...
      • Gość: mikos Re: "Ciepłe guziki" w autobusach? MPK jest na tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 19:24
        Fajnych ludzi zatrudnia prezydent, nie dosc, ze mentalnie 50 lat do tylu, to jeszcze moga w mediach obrazac mieszkancow.
    • sprychu_ck guziczek - wiosna 20.02.12, 07:38
      Niezmiernie rzadko korzystam z autobusów komunikacji miejskiej.
      Ostatnio z powodu zdrowotnych - skorzystałem.

Początkowy przystanek. Pan kierowca spał, lub odpoczywał położony na kierownicy.
      A niech sobie chłopina pośpi, może przemęczony? Parę minut mnie nie nie zbawi. Innym to się nie spodobało , a może się spieszyli.
      Później było już gorzej i na zdrowie nie wyszło, w czasie jazdy papieroch..brrrrr
      Na pierwszym przystanku wysiadłem. Pies drapał ból kręgosłupa. Jeden plus, bardzo dobrze prowadził te stodołę, to mu muszę oddać. Wewnątrz było gorąco.

A guziczek? Może symboliczny pt "Wiosna" bo syf wewnątrz straszliwy a nie uwierzę, że był posprzątany z dnia poprzedniego.
      Ale tak naprawdę nie rozumiem problemu skoro w cywilizowanym świecie takie rozwiązanie jest powszechnie stosowane.
      • Gość: koniecpol Re: guziczek - wiosna IP: *.dsl.bell.ca 24.02.12, 18:38
        www.youtube.com/watch?v=rDmnvc8poUI&feature=related
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka