lumpior 07.05.12, 21:31 Być nie może,moher musi isc do nieba w całosci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jo Re: Spopielarnia zwłok powstanie w Skarżysku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 00:09 jesteśmy za!!!. Nie musi czarnosukienkowy decydować jak mam być pochowany. Wolę być spopielony niżby robale żarły i sr.ały w moim ciele. same czarne godojom, że robale nie majom dusy, to cemus maja mnie te robla wpier..... Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Spopielarnia zwłok powstanie w Skarżysku? 08.05.12, 14:27 www.radio.kielce.pl/page,,Krematorium-w-Pinczowie,84a204a0e5c79c4072c499fad008c33b.html // Odpowiedz Link Zgłoś
inkwizytorstarszy Spopielarnia zwłok powstanie kiedyś w Kielcach...? 08.05.12, 22:37 Proszę pamiętać o bardzo silnym lobbingu przeciwników krematorium. To właściciele firm pogrzebowych i kapłani stracili by najbardziej, o grabarzach nie wspomnę. A w Kielcach taka kremacja zwłok będzie dopiero jak wymrą dwa pokolenia mieszkańców pochodzących lub urodzonych w podkieleckich wioskach. (czyli około 60% populacji Kielc) Odpowiedz Link Zgłoś
rolano Krematorium krematorium nie równe 18.05.12, 08:02 Autor artykułu niestety nie nie zadał sobie trudu aby sprawdzić fakty. Zacznę od tego że w Lublinie nie ma krematorium, za to jest w Stalowej Woli i wkrótce będzie w Rzeszowie - to pierwsze. Drugie to protesty ludzi przeciwko samemu wyborowi technologii kremacyjnej. Kryst-Mar zdecydowała się na bardzo słabe piece kremacyjne amerykańskiego producenta GEM, składane we Włoszech - właściwie piec nie posiada żadnego filtra spalin, nie ma zabezpieczeń na wypadek skażenia, nie ma monitoringu środowiskowego - po prostu najgorsze z możliwych rozwiązań. Ludzie nie godzą się na oszczędności kosztem ich zdrowia. Dla zainteresowanych opiniami o piecu kremacyjnym GEM Matthews polecam wizytę w krematorium w Częstochowie gdzie można zobaczyć różnicę pomiędzy piecem amerykańskim, a szwedzkim TABO - zresztą są zdjęcia z dni otwartych na cmentarzu. Warto jeszcze zaznaczyć że zainstalowany w Częstochowie piec GEM to najlepszy z możliwych, a w Skarżysku proponują najgorszy piec kremacyjny z oferty tego producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mentor Re: Krematorium krematorium nie równe IP: *.ctinets.com 18.05.12, 08:54 Ludzie nie ośmieszajcie się, amerykańskie piece krematoryjne to nie tylko badziew i złom, ale przede wszystkim niehumanitarne traktowanie zwłok. Do pieca wkładane są dwa ciała równocześnie i spalane są obok siebie. Oczywiście nie ma żadnej przegrody więc rodziny otrzymują mieszankę prochów. Współczuję każdemu kto dokonał kremacji bliskiej osoby w krematorium z amerykańskimi piecami krematoryjnymi. Tylko dla informacji w Polsce są trzy krematoria które są wyposażone w piece krematoryjne z USA: w Głogowie Cremering, w Rudzie Śląskiej Park Pamięci i w Łodzi Klepsydra. Warto unikać korzystanie z usług tych firm. Piszę to bo sam mam poważny dylemat - 2 lata temu skremowałem brata w Cremeringu w Głogowie - do dzisiaj jak jestem na cmentarzu czuję wyrzuty sumienia. Natomiast prcownik krematorium z uśmiechem na ustach oświadczył mi że taka jest procedura ustalona przez właściciela krematorium i producenta pieców kremacyjnych firmę B&L. Odpowiedz Link Zgłoś