Dodaj do ulubionych

Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie

16.05.12, 07:25
nawet jak oni nie dadzą to nagle okaże się że WL wyciąga piątaka mln z tajemniczego funduszu promującego region. stadion śliczny, tylko piłkarzy i prawdziwych kibiców za mało.
Obserwuj wątek
    • Gość: księgowy Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 07:37
      A mnie ciekawi, ile miasto zapłaciło za akcję policyjną z helikopterami w tle w czasie meczu Ruchu Chorzów i Legii Warszawa. Ile kosztowały zdewastowane autobusy, ochrona i inne takie...
      • Gość: widz Wykupić akcje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 08:50
        Niech kibice i firmy wykupią wspólnie akcje klubu i tyle.Za tyle ile wart jest klub, a nie jego długi, czyli prezydenta.
        Zatrudnic faceta z głową znajacego sie na piłce, nawet emeryta z pomysłem, aby nie szastal forsą na idiotyczne zakupy psuedo piłkarzy. Koniec z rozdęta administyracją, takim samym marketingiem,itp.
        Z frekwencji na meczach i oszczędnego gospodarowania, korzystania z młodych wychowanków, mozna się w lidze utrrzymać.
        • Gość: fredy Kibice podziękują tym radnym na wyborach IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 13:37
          A ja chcę właśnie by moje podatki szły na klub. Lubawski i jego ludzie mają u mnie głos w następnych wyborach.
        • Gość: discrete.elegance Re: Wykupić akcje IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 20:55
          "Mamy poważne wątpliwości odnośnie do prawidłowego zarządzania tą spółką. Nie wiemy, co zrobiono, by były oszczędności w klubie - tłumaczy radna Zapała."

A no właśnie. Nie znam się na zakupach piłkarzy, ale już nawet patrząc przez płot widzę niegospodarność, co prawda na małą skalę, ale pozwala to przypuszczać, że nikt nie myśli tam o oszczędności, gdy pieniądze płyną regularnie z kasy miejskiej.

Mianowicie przechodząc często koło stadionu ok. 14.00-15.00 widzę, że właśnie w tych godzinach podlewana jest murawa na bocznym boisku. Wyobraźcie sobie - 30 stopni, palące słońce i komuś przychodzi do głowy wylewać hektolitry wody, która a) zaraz i tak wyparuje, więc jest to zupełnie nieefektywne b) pali trawę. Zdarza się, że ktoś źle ustawi nawadnianie i woda godzinami leje się zupełnie poza boisko.

To samo widziałam zeszłego lata (temperatura z 35 stopni, samo południe) na boisku za stadionem, które też należy do Korony.

Tak było zeszłego lata, tak jest w tym roku. Nie wiem, jak jest z główną murawą, bo nie widać jej z ulicy. Naprawdę aż serce boli patrząc na takie marnowanie pieniędzy.

• Gość: Jaaa Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.dhcp.inet.fi 16.05.12, 07:41
      o lostrowiec sie odezwal hehe
    • Gość: luke_ck Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.pl 16.05.12, 07:51
      Jak to Ci pożal się Boże "radni" nie wiedzą jak wyglądały oszczędności. Ja nie mam dostępu do danych finansowych a wiem na czym polegały. Może to stado przy korycie najpierw zapozna się z tematyką a dopiero później zacznie głosować. Cięcia pensji piłkarzy, odejście tych najdroższych to co nie oszczędzanie? Banda ignorantów. Jakbym tylko miał możliwość decydowania o przeznaczeniu odprowadzanych przeze mnie podatków to byście grosza niedostali za brak kompetencji i głupotę polityczną.

Odnośnie braku kibiców z powyższych komentarzy. Aby bilans wyszedł na 0 potrzeba około 5000 osób na meczu. Jak na razie większość meczy cieszyła się większą popularnością. Może nie jest to 10 - 15 000 jak w poprzednich latach ale na pewno nie stadion nie przynosi strat. Ciekawe czemu wtedy nie było tylu chętnych do cięć? Koryto było pełne to nie było kwiczenia.
      • Gość: realista Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 08:25
        Opodatkuj się na Koronę i nie ma sprawy. Teraz jednak wydajesz również moje pieniądze, które ja wolałbym przeznaczyć np. na oświatę. Rozumiesz? Poza tym przypomina się awantura z koncesję TV Trwam. Rydzyk dokumentów finansowych nie chce przedstawić, żeby normalnie starać się o koncesję, uparcie natomiast wywołuje bunty społeczne. To tak, jakbyś Ty wyszedł pod Urząd Miasta i awanturował się, że prezydent ma czasu dla obywatela, a byś zapomniał, że się nie umówiłeś i nikt nie wie o Twojej wizycie.
        Może więc WEL przedstawi dokumenty, powie konkretnie, ile potrzebuje na klub, ile piłka naprawdę kosztuje kielczan i dopiero wtedy walczy o kasę. Teraz mam wrażenie robienia radnych w bambuko. Niestety, jest to wrażenie graniczące z dużą pewnością.
      • Gość: MoD Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 10:22
        To przecież jak twierdzisz że stadion nie przynosi strat, bo frekwencja > 5000 zapewnia funkcjonowanie, to nie ma problemu i nie ma sensu dować kolejnych milionów...byłoby to marnotrawstwo.
    • velon11 Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie 16.05.12, 07:52
      No to przesrane mają prezydenci i radni Zabrza, Białegostoku, Bydgoszczy, Wrocławia, Poznania itd, itd, itd, itd i itd, wiecie za co? Za finansowanie klubów piłkarskich.
      • Gość: MoD Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 10:23
        a nasz to nie finansuje? 5 mln to mało? na rok?
    • Gość: jaruba Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 08:37
      Radni zmienia zdanie jak zwykle, ponieważ się boją i Korona będzie miała tyl;e forsy ile chce. A pseudo właściciel wójt gminy ze słuzby zdrowia zdejmie, z przedszkoli zdejmie, szkól nie wyremontuje ale z roli właściciela się wywiąże,jeszcze bilety może kupić i rozdac dzieciom.Meto kiwania jest duzo.
      • Gość: mieszkanka Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 08:50
        I tak ulegna preziowi, a jak nie to, zaraz sie okaze, ze wszystkie komunalne spolki maja potrzebe oddania kilku milionow zlotych i promocji "przez sport". Nie dajcie sie manipulowac. Z miesiac temu slyszelismy, ze z powodu uchylenia uchwaly o podwyzce podatku trzeba bedzie zabrac 5 mln ze szkol i opieki spolecznej, a tu nagle sie znalazlo na pilkarzy. Szkoda slow jak to miasto jest zarzadzane, radni powinni zaczac myslec indywidualnie, a nie oddawac sie prezydentowi w kazdej sprawie.
        • Gość: kielczanin Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: 213.77.117.* 16.05.12, 09:20
          Korona i Viwe to jedyna promocja Kielc i należy je ratować za wszelką cenę a po kasę na oświatę służbę zdrowia to do POmatołów którzy przekazują coraz więcej obowiązków na samorządy a nie dają kasy
          • Gość: MoD Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 10:26
            jedyna promocja? to znaczy jaka? co promujemy, co z tego mamy? powybijnane szyby w autobusach, pociagach? Prosze wymienic co mamy z takiej promocji? Czy kibice naszego klubu jeżdżą np na wycieczki krajoznawcze w rejony swoich stadionowych przeciwników (czy Ci z przeciwnych klubów przyjeżdżają tu z rodzinami, by zostawić pieniądze)? Z tego co pamiętam były takie wycieczki do Kielc "kibiców" przeciwnej drużyny, jedna zakończyła się zabraniem szalików, ze spotkania przy Zgody, po drugiej został Krzyż koło Galerii Echo.

Co to za promocja? Niech ktoś, kto powtarza te frazesy o promocji, coś wreszcie napisze z sensem, na czym ona polega.
    • atomm Lubawski kiedy wreszcie sprzedasz Korone??? 16.05.12, 08:46
      Nie dosc juz zmarnowales naszych pieniedzy??
      Czy do twojego lba nie dociera ile dzieci mialoby miejsca w przedszkolach za 5 mln rocznie??

Nie po to placimy podatki zebys sobie fundowal klubik pilkarski kosztem naszych najmlodszych...
      • Gość: mam pomysła Re: Lubawski kiedy wreszcie sprzedasz Korone??? IP: 148.81.254.* 16.05.12, 09:00
        Narzekać to każdy potrafi , ale na mecz to się przyjemnie chodzi. Dzięki komu to wszystko mamy. Klicki zostawił Koronę a Lubawski ją uratował ,to jeszcze żle? Trzeba zrobić tak
        • Gość: / Re: Lubawski kiedy wreszcie sprzedasz Korone??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.12, 09:25
          jakos pustawy ten stadion - gdyby na kazdy mecz przychodzilo po 15 000 ludzi klopotow by nie bylo - a ilu chodzi regularnie - 5000 ?
          nawet na decydujacym meczu swu=iecilo pustkami
          Korona miala szanse na pieniadze ale jakby weszla do Pucharow - wyedy bylby motyw - a teraz?
          niech kibice wykupia akcje, zrzuca sie moze?
          Kielce to nie Wroclaw. PoznaN - to male miasteczko na pierwszy rzut iooka powiatiowe
      • Gość: hamster Re: Lubawski kiedy wreszcie sprzedasz Korone??? IP: *.pl 16.05.12, 09:04
        A ja mam dość wykładania kasy na opieke dla twoich bachorów.
        • Gość: Ralfi Re: Lubawski kiedy wreszcie sprzedasz Korone??? IP: *.kielce.vectranet.pl 16.05.12, 09:11
          Święta racja, dość wykładania kasy z naszych podatków, nie sobie Prezydent swoje wykłada jak chce! Przedszkola, szkoły, domy dziecka, szpitale TO SĄ PRIORYTETY! Panie Prezydencie DOSĆ TEGO! Niech się klub stara o pieniądze dla siebie w końcu to ich zadanie! Niech szukają sponsorów jeśli nie są w stanie na siebie zarobić!
      • Gość: tommy Re: Lubawski kiedy wreszcie sprzedasz Korone??? IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.12, 09:11
        To jest największy egoista jakiego mieliśmy.Nie dba o nic co jest dla nas ważne :bezrobocie,bieda dla niego w Kielcach nie istnieją.Ważna jest tylko kasa dla kolesi,kupowanie radnych,wyrzucanie pieniędzy na swoje zachcianki.Pozbyć sie go jak najprędzej.
    • Gość: dan Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: 195.20.110.* 16.05.12, 09:07
      taaa dla pytania prof Buzka zaiste oplaca się utrzywywac z publicznych pieniedzy podmiot, ktory w zalozeniu powinien byc prywatny. Moze jakby nie bylo Korony to prof Buzek zapytalby sie co tam u was slychac z miejscami pracy, z przemyslem, z inwestorami? Przeciez kasa i tak ze spolek komunalnych idzie non stop na Korone a dalej przynajmniej jakas czesc jest wyprowadzana na zewnatrz.. super przykrywka dla wyprowadzania kasy a nie promocja.
      • Gość: wojtek jest spoko ... IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.12, 09:26
        Brawo dla radnych te pieniądze się bardzo przydadzą. Korona to jest priorytet a nie jakies bachory jak ktos juz powiedzial :) Brawo dla Wojtka
    • Gość: Jaret Lubawski obłuda i ładowanie kielczan IP: *.formlessnetworking.net 16.05.12, 09:44
      Przecież to wielkie kłamstwo WEL-a cały ten klub jaka promocja najlepszą promocją jest społeczeństwo które ucieka z tego grajdołu klerycko-piłkarskiego.
      Zabierze innym czyli oświata, zdrowie no i Straż Miejska będzie musiała się sprężać z mandatami blokadami.
      Co za społeczeństwo nic nie rozumie jak rozwalają to miasto społecznicy z prezydentem na czele.
      • Gość: duduś Re: Lubawski obłuda i ładowanie kielczan IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 09:58
        Promocja przez klub to puste hasło.
        Bezradnie wszystko przyklepia, już sie nie dam nabrać i pamiętam przy wyborach...
        • Gość: łachudra Re: Lubawski obłuda i ładowanie kielczan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 10:02
          Akurat,bedzie jak zwykle.
          Pieniądze muszą się znależć i już,co tam radni.
    • plantin Jak zwykle się czepiacie P. Prezydenta ! - 16.05.12, 10:13
      - na szczęście nie zdobyliśmy mistrzostwa ani nie załapaliśmy się na puchary, wtedy P. Prezydent być może chciałby 6 milionów na klub.
      To że P. Buzek (sprawca 4 najbardziej "udanych" reform po 1989 roku) pytał się o klub, moim zdaniem dowodzi tylko jego małej wiedzy i miałkości intelektualnej.
    • janus-z333 Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie 16.05.12, 10:19
      Prawo radni sprzeciwiający się finansowaniu klubu Korona.Miasto powinno już dawno sprzedać swe udziały w tym klubie za symboliczną złotówkę.Żadna to promocja miasta,popularność miasta i klubu znikoma,Korona bardziej uważana jest za nic niewarty klub,niż pocztówka miasta Kielc.Prywatny sponsor strategiczny?,czemu nie.Może pan Lubawski i inni radni,Zwolennicy Korony zainwestują własne pieniądze w ten interes.Wtedy wolna droga,mogą nawet wyprzedać
      domowe ruchomości i nieruchomości.Od podatnika,wara.
    • herrbus Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie [GŁOSUJ] 16.05.12, 11:19
      radni PiS przeciwko ?? nie nie możliwe, przecież mieli układ z kibolami.
    • Gość: kielczanin Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 11:35
      chodzę na Koronę, ale żeby biedne miasto dawało tyle kasy.za dużo ważnych rzeczy jest do zrobienia.w 3 lidze jak będą też pójdę i tyle w temacie
    • Gość: ciekawy Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.opera-mini.net 16.05.12, 11:45
      A ja się pytam: skoro to niby taka świetna promocja, to dlaczego do tej pory żaden prywatny inwestor nie chciał kupić klubu? Co?
      • Gość: luke_ck Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.pl 16.05.12, 13:07
        Jakbyś miał krztę pojęcia o Koronie to byś wiedział. Skoro nie masz - nie wypowiadaj się.
        Drużyna po aferze korupcyjnej odzyskuje dobre imię i wywalczyła wbrew wielu przeciwnościom nie tylko sportowym 5te miejsce. Wynik ten nie zależał od tego czy piłkarze dostaną dodatkowe 3,8 miliona czy nie. To ich zaangażowanie i zacięcie mimo niedoskonałości technicznych pozwoliło rozgrzać do czerwoności publiczność na trybunach.
        Aktualny skład pozwala na utrzymanie się w ekstraklasie, może i puchary ale każdy sponsor ma świadomość że drużyna w większości to piłkarze u schyłku kariery i chcąc budować perspektywiczny klub należy wymienić dużą część składu. Aktualna sytuacja gospodarcza w kraju nie rozpieszcza potencjalnych sponsorów, firmy obcinają koszty promocji reklamy itd.

Proponuję ciekawe porównanie. Ile miasto Kielce pieniędzy wydaje na Muzea, Teatr, Biblioteki i ilu jest odwiedzających. Porównajmy to z ilością osób przychodzących na stadion. Myślę że wynik będzie odzwierciedlał to w jakim błędzie są radni.

Sama sonda pokazuje już że ludzie popierają w większości dodatkowe środki dla Korony.

A PiSiaki i nieroby niech dalej sępią na oświatę i socjal.

• plantin Jak można porównać Koronę do muzeum, biblioteki ? 16.05.12, 14:23
          Myślę że jednak w skali roku dużo więcej osób odwiedza kieleckie muzea (potrafisz je chociaż wymienić bez zaglądania do internetu ?), biblioteki i teatr niż ciężko opłacanych piłkarzy. A gdyby nawet było to mniej osób (wątpię) to wymienione przez Ciebie placówki służą rozwojowi Kielczan a nie taniej (co ja piszę - drogiej !) rozrywce, z której nic nie wynika.
          To że jacyś urzędnicy lub ludzie podobni Tobie twierdzą że Korona to dobra promocja - to tylko dowód że promocją miasta zajmują się nie ci ludzie co trzeba.
          Zastanów się - kto z zagranicy słyszał o Koronie i przyjedzie do Kielc na ich spotkania ? A ludzi, którzy przyjechali z zagranicy aby zobaczyć Pałac Biskupi, nasze rezerwaty geologiczne, Muzeum Zabawkarstwa - widziałem wielu (i kilku poznałem) !
          Więc zwolennicy Korony przestańcie pleść dyrdymały że to najlepsza promocja miasta !
          • Gość: / Re: Jak można porównać Koronę do muzeum, bibliote IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.12, 16:35
            chca im zabrac rozrywke - jedyna poza piwem ktora znaja i akceptuja - i to jeszcze za nasze pieniadze - ostatni Puchar Polski w Kielcach pokazal co to oznacza!
            ale politycznie to jest zrozumiale - glosy kibicow w takiej ordynacji plucs glosy pracownikow i icch rodzin przy frekwencji 30 procent gwarantuja reelekcje
        • Gość: ciekawy Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 16:13
          Gość portalu: luke_ck napisał(a):

> Aktualny skład pozwala na utrzymanie się w ekstraklasie, może i puchary ale każ
          > dy sponsor ma świadomość że drużyna w większości to piłkarze u schyłku kariery
          > i chcąc budować perspektywiczny klub należy wymienić dużą część składu. Aktualn
          > a sytuacja gospodarcza w kraju nie rozpieszcza potencjalnych sponsorów, firmy o
          > bcinają koszty promocji reklamy itd.

Aaacha... Czyli prywatnemu, który potrafi liczyć i dbac o swoje finanse utrzymywanie tego klubu się jednak nie opłaca, ale urzędnicy mogą wyrzucać pieniądze podatników na deficytowych piłkarzy bez perspektyw oraz pseudo promocję i jeszcze wmiawiać mieszkańcom farmazony jakie to wspaniałe rzeczy dla miasta robią. Przypominam, że wszyscy - i miasto i prywatny biznes, żyjemy w tych samych realiach kryzysu.
    • Gość: scyzoryk Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 13:22
      I bardzo dobrze, następnym krokiem RADY powinna być zmiana nazwy miasta.Powinno się nazywać Kobiołowo nad Smródką. Tak trzymać darmozjady,aha byłbym zapomniał,należy podnieść pensje tym przeciwnym,należy się.
      • Gość: łachudra Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 13:47
        Ci co tak chętnie daliby kasę miejską,mają cudowne pole do popisu i mogą ,a nawet powinni wspierać swój klub z dobrowolnych datków.

Drodzy forumowicze, jeśli jesteście prawdziwymi kibicami,to zrzutka po parę złociaków nie stanowi problemu-prawda?!

Nie wiem doprawdy,co lepsze, wydawanie pieniędzy na Koronę,czy na fuszerskie "inwestycje'?
        • Gość: scyzoryk Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 14:00
          (łachudra)pseudo adekwatne do sposobu"myślenia."
          • Gość: łachudra Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 15:42
            Tak,każdy powinien płacić swoje rachunki.
            Czy Cię tego nie nauczyli ?
            Czy uważasz ,że jesteś tak wspaniały,że pojadłeś wszystkie rozumy i możesz innych obrażać?
            Dzięki takiemu jak Twoje myśleniu ,mamy to co widać w Kielcach.
            • Gość: scyzoryk Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 16:53
              (łachudra)widzę,że Masz problemy z myśleniem i analizowaniem tego co jest napisane.Nie warto z Tobą korespondować szkoda czasu.
              • Gość: tja Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 17:15
                Scyzoryk, analizować to można argumenty. Wycieczki osobiste i głupie wymysły odnośnie nazwy miasta z twoich wpisów to zwykły bełkot.
    • Gość: ksysio Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.free.aero2.net.pl 16.05.12, 21:20
      Żadnej publicznej kasy, niech sponsora-frajera szukają.
      • Gość: stare czasy Re: Radni nie dadzą więcej pieniędzy Koronie IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 22:37
        Jak sobie przypomne jak milo bylo w 3 lidze... żadnych kibicow sukcesu, same znajome twarze na meczach, byla ta ekipa, stala gwardia, teraz same popkorniarze + zaciąg z powiatu pożal sie boze z szalikami....
        Bedzie 2 liga plakac nie bede. Znowu same ziomki na meczach beda a reszta wroci kozy paść.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka